• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 23:45:15 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 23:45:15 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[Today at 21:32:50]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[Today at 21:25:42]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[Today at 20:59:13]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 19:46:54]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[Today at 18:56:22]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426698
Total Topics: 31710
Online Today: 242
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 59
Guests: 151
Total: 210
odkoutrolikos
Zaxarenia
ppss
thomasdt
χασλμαλικι
christina02
etsilika
natavhoo
varvoutis
Annapar
Grigorisioan05
vaggelisx
PrincessConsuela
chaniotism
Stelios V.
ThanosV
sassi
athena_apo
Aglosdoum
dimopoul
stavr0s16
chrysa.tsilika
gprok
dorapangeiou
soule
tasos potsakis
Cersei Tsoulannister
soph553
Fovidis
DarkMagiK06
Dimos Bachlas
stelinas
MrGreekArrow
andyy
ppoug
sigklitiki
Aris★
kpapama
gpr000
spoun
dimitrisblioumis
dimchin
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
smanio
amprozos
soktas
valentini
nchatzo
tzesi
tzortzis
cheinopor
fkaravi
Kyritsisss
tasos_ntv
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Η γραμματεία είναι ανοιχτή καθημερινά 12:00-13:30 Tongue
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Διάφορα (Moderators: Don, Nikos_313, chatzikys, Tasos Bot) > Πατριώτης: Ο Φύλακας της Αρχαίας του Κληρονομιάς
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 ... 7 Go Down Print
Author Topic: Πατριώτης: Ο Φύλακας της Αρχαίας του Κληρονομιάς  (Read 11341 times)
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
Πατριώτης: Ο Φύλακας της Αρχαίας του Κληρονομιάς
« on: February 27, 2007, 00:25:27 am »

Αν μια ωραία πρωία στήσουν στον τοίχο έναν Έλληνα και έναν ξένο και σου πούνε: "διάλεξε τώρα άμεσα ποιός θες να ζήσει, ο Έλληνας ή ο ξένος, αλλιώς αν δεν αποφασίσεις τους σκοτώνουμε και τους δύο και τις οικογένειές τους μαζί έτσι για τιμωρία που δεν διάλεξες" τότε τί θα κάνεις (σκέψου πέντε δευτερόλεπτα πριν κοιτάξεις παρακάτω);;;
...
...
...
...
...
Ακριβώς αυτό που σκέφτηκες! Για εσένα δεν υπάρχει Έλληνας, ξένος, Αθηναίος, λευκός, μαύρος, πολύχρωμος και δεν ξέρω και εγώ τί άλλο. Εκείνη τη στιγμή βλέπεις δυο ανθρώπους, πέρα από κάθε φυλετική ιδιότητα. Και θα τους κρίνεις, αν τους κρίνεις (ας υποθέσουμε ότι πρέπει όπωσδήποτε να επιλέξεις έναν για να πεθάνει), με βάση την ποιότητα του χαρακτήρα τους ενδεχομένως, ή με άλλα κριτήρια, πάντως όχι με βάση τη φυλή από την οποία κατάγονται ή ανήκουν. Ωραία μέχρι εδώ.
Τώρα, μια απλή ερώτηση: Και ποιός σου είπε ότι αυτός που λέει "εγώ είμαι πατριώτης", θα σκεφτεί με διαφορετικό τρόπο από ότι εσύ;;;

Κατα τη γνώμη μου ερμηνεύεται από πολλούς η λέξη πατριώτης με λάθος τρόπο. Λένε ότι πατριώτης είναι αυτός που αγαπάει περισσότερο ή μόνο τους ομοεθνείς παρα τους υπόλοιπους ανθρώπους. Δεν είναι αλήθεια.

Πατριώτης: Αυτός που αγαπάει την πατρίδα του. Τί σημαίνει "αγαπάω την πατρίδα μου"; Σημαίνει πάνω από όλα: αγαπάω τις πατρίδες των άλλων. Γιατί αυτό; Επειδή, όταν αναγνωρίζω στους άλλους το δικαίωμα να είναι διαφορετικοί, να πλαισιώνουν τον τρόπο ζωής τους με βάση τα δικά τους ήθη και έθιμα, αυτόματα μέσω υπέροχων συνειρμών και σκέψεων, παραχωρώ και στον εαυτό μου το δικαίωμα να αγαπάει και να είναι περήφανος για τη χώρα στην οποία θέλει να ζήσει. Δίνω στον εαυτό μου το δικαίωμα να έχει το ηθικό "χρέος" να φωτίσει με τη λάμψη της ανθρωπιάς το κομμάτι γης που του έχει ανατεθεί. Τί σημαίνει "φωτίζω με τη λάμψη της ανθρωπιάς το κομμάτι γης που μου έχει ανατεθεί;". Σημαίνει ότι γίνομαι θεματοφύλακας της κληρονομιάς των προγόνων μου, τη διαφυλάσσω και τη διατηρώ, τιμώντας έτσι τις ζωές των ανθρώπων που πριν την ύπαρξή μου ανέλαβαν να οδηγήσουν το κομμάτι γης που τώρα ανήκει σε εμένα σε επίπεδα που ταιριάζουν στην πνευματική ομορφιά του ανθρώπου. Παράλληλα κρατώντας αναλοίωτη την ιστορία του Έθνους μου, και έχοντας υπόψην ότι η ιστορία πολλές φορές επαναλαμβάνεται, αποκτώ αυτομάτως ένα χρήσιμο βοήθημα για να αντιμετωπίσω κάποιες από τις προκλήσεις του μέλλοντος. Και φυσικά, εκτός από το να φυλάω με ευλάβεια την αρχαία μου κληρονομιά, αγωνίζομαι για να βελτιώσω τα κακώς κείμενα και τα λάθη των προγόνων μου, ώστε οι δικοί μου απόγονοι που θα έρθουν να κατοικήσουν στον τόπο μου να έχουν ένα βελτιωμένο βοήθημα, το οποίο θα εξελίξουν όλο και περισσότερο, ώσπου κάποια στιγμή να μην χρειάζεται να εξελιχθεί άλλο (αν βέβαια είναι ποτέ δυνατό να γίνει αυτό).
Άρα τί σημαίνει τελικά πατριώτης; Με μια δόση ρομαντισμού, θα έλεγα ότι σημαίνει φύλακας. Φύλακας της αρχαίας του κληρονομιάς.

Ρόλος του Φύλακα της Αρχαίας Κληρονομιάς: Ο ρόλος του είναι να αγαπάει. Να αγαπάει τους άλλους λαούς, να αγαπάει όλα τα Έθνη όλους τους πολιστισμούς και τις φυλές. Παράλληλα, με επιμέλεια και ιερό σεβασμό, διατηρεί αναλοίωτο το Έθνος, τον πολιτισμό και την φυλή στα οποία ανήκει. Διότι είναι καθήκον του να μην τα αφήσει να ξεθωριάσουν, αλλά να τα βελτιώσει και να τα αναπτύξει. Έτσι ο κάθε άνθρωπος εξελίσει την ιστορία του, κατ'επέκταση όλα τα Έθνη και οι φυλές εξελίσσουν την ιστορία τους, και στο τέλος η Ιστορία της Ανθρωπότητας έρχεται και γίνεται μία: Το απαύγασμα της σοφίας όλων των λαών της Γης.
Ο Φύλακας της Αρχαίας του Κληρονομιάς αγαπάει όλη την ανθρωπότητα. Γνωρίζει ότι κάθε λαός έχει κάτι να προσφέρει στην Ιστορία. Άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο. Έτσι αγαπάει, φυλάει, αναπαράγει και βελτιώνει τον πολιτισμό που έχει κληρονομήσει. Όμως είναι φορές που άλλοι επιδιώκουν για να προωθήσουν δικά τους εγωιστικά συμφέροντα, να προσβάλλουν αυτόν τον πολιτισμό, να τον αλλοιώσουν ή να τον οικειοποιηθούν. Σε τέτοιες στιγμές, ο Φύλακας της Αρχαίας του Κληρονομιάς αγωνίζεται για το Έθνος του. Αγωνίζεται όχι για μια κούφια ιδέα, όχι για μια "ταμπέλα", αλλά για το χρέος που έχει να φυλάξει τη σοφία, τα παθήματα και τα μαθήματα του παρελθόντος από την αλοίωση. Διότι γνωρίζει πως ο κάθε πολιτισμός μπορεί να συνεισφέρει. Έτσι, το να χαθεί ο δικός του πολιτισμός, σημαίνει ότι χάνεται αυτομάτως ένα κομμάτι της ίδιας της Ιστορίας και μαζί το σοφό και πολυπαθές παρελθόν του.
Ο Φύλακας της Αρχαίας Κληρονομιάς δεν είναι ρατσιστής. Από όσα αναφέρθηκαν, ελπίζω να είναι αντιληπτό πως ο Πατριώτης πολεμάει για το Έθνος του, επειδή πάνω από όλα πολεμάει για όλη την ανθρωπότητα.
.............
Για αυτό φίλοι μου:ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΑΡΓΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΥΠΑΡΞΕΩΝ.
ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟ ΕΝΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΕ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ, ΝΑ ΤΟΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Έχοντας μια συναισθηματική φόρτιση από ένα τραγικό γεγονός που άκουσα ότι συνέβη, και που ελπίζω να μην είναι αλήθεια και να κάνω λάθος (θα το ψάξω περισσότερο και θα επανέλθω), αλλά και από έναν λανθασμένο ορισμό που δόθηκε για την λέξη "πατριώτης", έγραψα τα παραπάνω.

Preserve and keep us safe this night     *and our innocence made fun of justice*

Once we dreamt of everything
united by our love
There's a place for everyone
so we scream "Liberta"
gepeltek
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Paris je t'aime...

View Profile
Re: Πατριώτης: Ο Φύλακας της Αρχαίας του Κληρονομιάς
« Reply #1 on: February 27, 2007, 00:35:27 am »

Υπάρχει ένα αντίστοιχο topic όπου ήδη συζητιέται το θέμα που άνοιξες..

http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=12114.msg234420;topicseen#new
Νessa
Guest
« Reply #2 on: February 27, 2007, 00:56:20 am »

Εθνικιστικές μαλακίες.
Quote from: Wanderer on February 27, 2007, 00:25:27 am
αναγνωρίζω στους άλλους το δικαίωμα να είναι διαφορετικοί, να πλαισιώνουν τον τρόπο ζωής τους με βάση τα δικά τους ήθη και έθιμα
Θα επιτρέψεις δηλαδή στον Μουσουλμάνο γείτονα να διατηρήσει τα δικά του ήθη και έθιμα πηγαίνοντας στο τζαμί; Ή το να έχεις ένα τζαμί στην "ελληνική" γειτονιά σου σου χαλάει τον πατριωτισμό;

παραχωρώ και στον εαυτό μου το δικαίωμα να αγαπάει και να είναι περήφανος για τη χώρα στην οποία θέλει να ζήσει.
Άμα την αγαπάς, πρόβλημά σου. Περήφανος δεν καταλαβαίνω γιατί να είσαι, εκτός άμα είναι για κάτι που έχεις κάνει ο ίδιος.

Τί σημαίνει "φωτίζω με τη λάμψη της ανθρωπιάς το κομμάτι γης που μου έχει ανατεθεί;". Σημαίνει ότι γίνομαι θεματοφύλακας της κληρονομιάς των προγόνων μου, τη διαφυλάσσω και τη διατηρώ,
Γιατί είναι καλύτερο το να ασπάζεσαι την κουλτούρα της πατρίδας σου από το να ασπαστείς την ινδική ή την κινέζικη; Δε μπορείς να "διαφυλάξεις" ό,τι γουστάρεις;

τιμώντας έτσι τις ζωές των ανθρώπων που πριν την ύπαρξή μου ανέλαβαν να οδηγήσουν το κομμάτι γης που τώρα ανήκει σε εμένα σε επίπεδα που ταιριάζουν στην πνευματική ομορφιά του ανθρώπου.
Δε θεωρώ ότι μου "ανήκει" κανένα κομμάτι γης... και δε θεωρώ τον ελληνικό πολιτισμό ανώτερο από τον ινδικό ή τον κινέζικο που προανέφερα.

Ρόλος του Φύλακα της Αρχαίας Κληρονομιάς: Ο ρόλος του είναι να αγαπάει. Να αγαπάει τους άλλους λαούς, να αγαπάει όλα τα Έθνη όλους τους πολιστισμούς και τις φυλές. Παράλληλα, με επιμέλεια και ιερό σεβασμό, διατηρεί αναλοίωτο το Έθνος, τον πολιτισμό και την φυλή στα οποία ανήκει. Διότι είναι καθήκον του να μην τα αφήσει να ξεθωριάσουν, αλλά να τα βελτιώσει και να τα αναπτύξει. Έτσι ο κάθε άνθρωπος εξελίσει την ιστορία του, κατ'επέκταση όλα τα Έθνη και οι φυλές εξελίσσουν την ιστορία τους, και στο τέλος η Ιστορία της Ανθρωπότητας έρχεται και γίνεται μία: Το απαύγασμα της σοφίας όλων των λαών της Γης.
Η "φυλή" είναι έννοια που εφήυρε ο ναζισμός.

Ο Φύλακας της Αρχαίας του Κληρονομιάς αγαπάει όλη την ανθρωπότητα. Γνωρίζει ότι κάθε λαός έχει κάτι να προσφέρει στην Ιστορία. Άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο. Έτσι αγαπάει, φυλάει, αναπαράγει και βελτιώνει τον πολιτισμό που έχει κληρονομήσει. Όμως είναι φορές που άλλοι επιδιώκουν για να προωθήσουν δικά τους εγωιστικά συμφέροντα, να προσβάλλουν αυτόν τον πολιτισμό, να τον αλλοιώσουν ή να τον οικειοποιηθούν.
Και πολύ καλά κάνουν! Ο ελληνικός πολιτισμός δεν έχει κληρονομηθεί μόνο από τους Έλληνες. Ανήκει σε όλο τον πλανήτη. Μπορεί να τον τιμήσει ή να τον κάνει ό,τι θέλει!

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΑΡΓΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
Είσαι χρυσαυγίτης φίλτατε Wanderer;

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟ ΕΝΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΕ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
Αποδέχομαι περήφανα την κατηγορία Grin

Παίζω το πολιτικό "παιχνίδι" της προπαγάνδας. Δρω στο όνομα των συμφερόντων της εργατικής τάξης. Κατηγορώ τους φορείς που την καταπιέζουν. Και τελικός στόχος μου είναι ακριβώς αυτός, να φέρω σε διχόνοια τους Έλληνες, να φέρω τον εργάτη απέναντι στον εργοδότη, τον προλετάριο απέναντι στον αστό, να εξαφανίσω κάθε ιδεοληψία (όπως ο πατριωτισμός) που υποτίθεται ότι τους ενώνει...
« Last Edit: February 27, 2007, 01:00:01 am by Νessa » Logged
gerdi
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

..............

View Profile
« Reply #3 on: February 27, 2007, 01:02:10 am »

Πες μας τι πίνεις
εσύ και δεν μας δίνεις
τα χεις χαμένα
κι ανησυχώ για σένα........

Αφιερωμένο Nessa κοπελάρα μου........

Μα ποτέ μην ξεχάσεις, πως κι εσύ θα πληρώσεις, στο Θεό όταν φτάσεις, κάποιο λόγο θα δώσεις!

Η ζωή είναι άδικη και η τύχη πόρνη.
gepeltek
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #4 on: February 27, 2007, 01:06:35 am »

Παιδιά μην αρχίσετε να πλακώνεστε πάλι..
Γι'αυτο άνοιξα το διπλανο ήρεμο μέχρι τώρα τοπικ για να αναλύσουμε εκεί τις απόψεις μας..
aliakmwn
Guest
« Reply #5 on: February 27, 2007, 01:13:12 am »

Για αυτό φίλοι μου:ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΑΡΓΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΥΠΑΡΞΕΩΝ.
ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟ ΕΝΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΕ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ, ΝΑ ΤΟΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΚΑΘΕ ΧΡΩΜΑΤΟΣ, ΦΥΛΗΣ, ΕΘΝΟΥΣ, ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ!!!

xenia
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #6 on: February 27, 2007, 01:15:15 am »

είμαι φασίστας

TODO ES FERPECTO
Guybrush
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #7 on: February 27, 2007, 01:15:31 am »

ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΤΑΞΗΣ
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #8 on: February 27, 2007, 01:17:55 am »

Quote from: Nessa
Εθνικιστικές μαλακίες.
Ούτε εθνικιστικές είναι ούτε η λέξη την οποία πολλοί και πολλές χρησιμοποιούν, αλλά δεν κοιτάν μήπως περιγράφει και τις δικές τους απόψεις.

Θα επιτρέψεις δηλαδή στον Μουσουλμάνο γείτονα να διατηρήσει τα δικά του ήθη και έθιμα πηγαίνοντας στο τζαμί;
Ναι.

Ή το να έχεις ένα τζαμί στην "ελληνική" γειτονιά σου σου χαλάει τον πατριωτισμό;
Όχι. Αρκεί και αυτός να σέβεται τα δικά μου ήθη και έθιμα και τον δικό μου τρόπο και χώρο λατρείας.

Άμα την αγαπάς, πρόβλημά σου. Περήφανος δεν καταλαβαίνω γιατί να είσαι, εκτός άμα είναι για κάτι που έχεις κάνει ο ίδιος.
Περήφανος για την επιλογή μου.

Γιατί είναι καλύτερο το να ασπάζεσαι την κουλτούρα της πατρίδας σου από το να ασπαστείς την ινδική ή την κινέζικη; Δε μπορείς να "διαφυλάξεις" ό,τι γουστάρεις;
Φυσικά και μπορείς να διαφυλάξεις ό,τι γουστάρεις. Δεν μπορείς όμως να αλλοιώσεις ό,τι γουστάρεις. Ξαναδιάβασε τί έγραψα μπας και καταλάβεις.

Δε θεωρώ ότι μου "ανήκει" κανένα κομμάτι γης... και δε θεωρώ τον ελληνικό πολιτισμό ανώτερο από τον ινδικό ή τον κινέζικο που προανέφερα.
Όταν λέω "ανήκει" εννοώ συμβατικά επέλεξα να διαφυλάξω. Και πουθενά δεν είπα ότι ο ελληνικός πολιτισμός είναι ανώτερος. Από το μυαλό σου το έβγαλες αυτό.

Η "φυλή" είναι έννοια που εφήυρε ο ναζισμός.
Δεν το λέω ρατσιστικά. Εννοώ ότι π.χ. είναι κρίμα να χαθούν οι έγχρωμοι ή οι λευκοί. Καλύτερο είναι να συνυπάρχουν και οι δύο.

Και πολύ καλά κάνουν! Ο ελληνικός πολιτισμός δεν έχει κληρονομηθεί μόνο από τους Έλληνες. Ανήκει σε όλο τον πλανήτη. Μπορεί να τον τιμήσει ή να τον κάνει ό,τι θέλει!
Φυσικά μπορούν να τον τιμήσουν, να τον ασπασθούν και ό,τι άλλο θέλουν. Δεν έχουν όμως το δικαίωμα να διαστρεβλώσουν την αλήθεια γύρω από αυτόν. Ή να αλλοιώσουν το περιεχόμενό του και να λένε "έτσι ήταν πάντοτε, π.χ. δεν ήταν Έλληνες οι αρχαίοι στην Ελλάδα αλλά Ινδιάνοι".

Είσαι χρυσαυγίτης φίλτατε Wanderer;
Όχι.

Αποδέχομαι περήφανα την κατηγορία

Παίζω το πολιτικό "παιχνίδι" της προπαγάνδας. Δρω στο όνομα των συμφερόντων της εργατικής τάξης. Κατηγορώ τους φορείς που την καταπιέζουν. Και τελικός στόχος μου είναι ακριβώς αυτός, να φέρω σε διχόνοια τους Έλληνες, να φέρω τον εργάτη απέναντι στον εργοδότη, τον προλετάριο απέναντι στον αστό, να εξαφανίσω κάθε ιδεοληψία (όπως ο πατριωτισμός) που υποτίθεται ότι τους ενώνει...
Έχεις λανθασμένη αντίληψη του τί πραγματικά σημαίνει πατριώτης. Φυσικά και πρέπει να εξαληφθούν οι ανισότητες, διότι αυτές είναι που φέρνουν σε διχόνοια τους Έλληνες, και όχι το να αγαπάς την πατρίδα σου.

aliakmwn_banned, στη περίπτωση που το "φασίστας" πάει σε μένα, σου λέω ότι φασίστας είσαι εσύ που ειρωνεύεσαι κάθε αντίθετη άποψη και μάλιστα το λυπηρό είναι ότι την ειρωνεύεσαι επειδή μέσα στο μυαλό σου τη διαστρεβλώνεις (συνειδητά ή μή) και την ερμηνεύεις με έναν εντελώς λανθασμένο τρόπο.

Preserve and keep us safe this night     *and our innocence made fun of justice*

united by our love
so we scream "Liberta"
Νessa
Guest
« Reply #9 on: February 27, 2007, 01:29:00 am »

Μια χαρά σε ερμηνεύει ο aliakmwn, άρχισε κι εσύ να ερμηνεύεις τον εαυτό σου καμιά φορά μπας και καταλάβεις τι σου γίνεται. ΕΣΥ ΕΙΔΙΚΑ δεν έχεις κανένα δικαίωμα να τον λες φασίστα. Η αλαζονεία του συνήθως με απωθεί, αλλά εδώ την επικροτώ. Γιατί καμιά φορά το κράξιμο χρειάζεται αγόρι μου...
aliakmwn
Guest
« Reply #10 on: February 27, 2007, 01:35:44 am »

Quote from: Ninjaki on February 27, 2007, 01:15:15 am
είμαι φασίστας

Αποκλειεται. Ο,τι και να πεις δεν σε πιστευω. Και με σβαστικα σε τατουαζ να σε δω, δεν θα το πιστεψω kissy

Quote from: Guybrush on February 27, 2007, 01:15:31 am
ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΤΑΞΗΣ

Εχεις δικιο! Ξερεις ποσοι γερμανοι και ιταλοι εργατες παραπλανηθηκαν και ακολουθησαν το Χιτλερ και το Μουσολινι αντιστοιχα?
Προφανως, σκατα και σ' αυτους Wink
Νessa
Guest
« Reply #11 on: February 27, 2007, 01:39:01 am »

Επανέρχομαι λοιπόν: Η εθνικιστική ιδεοληψία έχει πάρει κατά καιρούς διάφορες μορφές. Παλιότερα είχε να κάνει περισσότερο με τη "φυλή", το "αίμα", και οι οπαδοί της δήλωναν ξεκάθαρα ότι θεωρούν κάποια έθνη ανώτερα και κάποια άλλα κατώτερα. Σήμερα πλέον λόγω της απέχθειας του κόσμου προς το ναζισμό, έχει αλλάξει και έχει γίνει πολιτισμική. Παράλληλα έχει γίνει και πιο ύπουλη: Οι οπαδοί της δε συνειδητοποιούν ότι αντιμετωπίζουν τα έθνη με άνισους όρους. Πιστεύουν ότι αγαπούν όλα τα έθνη, και - εδώ είναι η παγίδα - επειδή ακριβώς τα αγαπούν, θέλουν να τα κρατήσουν χωριστά! Τι σημαίνει αυτό; Να μη μπλεχτεί ο ελληνικός πολιτισμός με τον αλβανικό ή το ρουμάνικο, γιατί θα "αλλοιωθεί"... οι μετανάστες πρέπει να μένουν έτσι σε απόσταση, να μη μπλέκονται μαζί μας, να υπάρχει "σεβασμός στην ακεραιότητα των πολιτισμών" - επειδή τους αγαπάμε φυσικά!

Αυτή όλη η ιστορία εκτός από ηλίθια είναι και επικίνδυνη.
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #12 on: February 27, 2007, 01:42:53 am »

Το κράξιμο κορίτσι μου αρχίζει όταν δεν υπάρχουν επιχειρήματα. Ειδικά όταν ο άλλος συνομιλητής μιλάει χωρίς κράξιμο και χωρίς ειρωνείες. Και γιατί "εγώ ειδικά" δεν έχω δικαίωμα να τον αποκαλώ φασίστα, όταν  αποκαλεί αυτός εμένα;;; Και έχω καταλάβει μια χαρά τί μου γίνεται, είμαι ανοιχτός σε όλα και ποτέ δεν ειρωνεύομαι τους άλλους, όσο αντίθετος και αν είμαι, τουλάχιστον αρχικά, με τις απόψεις τους. Αυτό το επιθετικό στυλ που έχουν μερικοί-μερικές για να ενισχύσουν υποτίθεται αυτά που λένε είναι που δημιουργεί το πρόβλημα.

Να μη μπλεχτεί ο ελληνικός πολιτισμός με τον αλβανικό ή το ρουμάνικο, γιατί θα "αλλοιωθεί"... οι μετανάστες πρέπει να μένουν έτσι σε απόσταση, να μη μπλέκονται μαζί μας, να υπάρχει "σεβασμός στην ακεραιότητα των πολιτισμών" - επειδή τους αγαπάμε φυσικά!

Αυτή όλη η ιστορία εκτός από ηλίθια είναι και επικίνδυνη.
Ξανά: Άλλο να μπλεχτούν πολιτισμοί και άλλο να αλλοιωθεί η πολιτισμική τους ιστορία (το παράδειγμα που έδωσα με τους Ινδιάνους). Άλλο να γίνει ανταλλαγή πολιστισμικών στοιχείων ανάμεσα στους Έλληνες και τους Ρουμάνους και άλλο να λέει ένας λαός "δικά μας ήταν αυτά τα μνημεία και μας τα κλέψανε οι Έλληνες", ενώ να μην ισχύει κάτι τέτοιο.

united by our love
so we scream "Liberta"
aliakmwn
Guest
« Reply #13 on: February 27, 2007, 01:50:44 am »

Quote from: Wanderer on February 27, 2007, 01:42:53 am
Ξανά: Άλλο να μπλεχτούν πολιτισμοί και άλλο να αλλοιωθεί η πολιτισμική τους ιστορία (το παράδειγμα που έδωσα με τους Ινδιάνους). Άλλο να γίνει ανταλλαγή πολιστισμικών στοιχείων ανάμεσα στους Έλληνες και τους Ρουμάνους και άλλο να λέει ένας λαός "δικά μας ήταν αυτά τα μνημεία και μας τα κλέψανε οι Έλληνες", ενώ να μην ισχύει κάτι τέτοιο.

Οσο μαλακας θα ειναι αυτος που θα πει "τα μνημεια ηταν δικα μας και μας τα κλεψατε", αλλο τοσο εισαι κι εσυ που τα θεωρεις δικα σου.
Εκτος απο μαλακας, και αντιεπιστημονικος.

Ο πολιτισμος και η ιστορια δεν "ανηκουν" σε κανεναν λαο. Ανηκουν στην ανθρωποτητα.

Αν τα θεωρεις δικα σου, τραβα κατουρα τα να κρατησουν τη μυρωδια και να μην τα διεκδικησει ποτε ξανα κανενας.

Το μονο που "αλλοιωνεται" ειναι η εθνικιστικη "επιχειρηματολογια", πραγμα που δεν καταλαβαινω γιατι ειναι κακο.
Νessa
Guest
« Reply #14 on: February 27, 2007, 01:57:41 am »

Και καταλήγουμε: Ο Wanderer μας έγραψε ένα μάτσο εθνικιστικές μαλακίες. Αντιστοιχούμε έναν πολιτισμό σε έναν τόπο και έτσι κρατάμε χώρια όσους έχουν "ξένους" πολιτισμούς. Γιατί φυσικά "εμείς" (επειδή έτυχε να γεννηθούμε εδώ) έχουμε το χρέος να διαφυλάξουμε τον πολιτισμό "μας" (από πού τον αγοράσαμε;) από "αλλοιώσεις" (οι οποίες πρέπει να είναι πάντα κακές, γιατί ο πολιτισμός "μας" είναι εξ ορισμού τόσο γαμάτος που άμα ανακατευτεί με οτιδήποτε άλλο αυτό μόνο κακό μπορεί να είναι Grin). Και πρέπει μάλιστα να "αγωνιστούμε" και ενάντια σε όσους προσπαθούν να τον "αλλοιώσουν" (πώς ακριβώς θα το κάνουμε αυτό αποφεύγουν να μας πουν οι "πατριώτες").
Quote from: Wanderer on February 27, 2007, 01:17:55 am
Περήφανος για την επιλογή μου.
Ουάου! Κι εγώ έχω να δηλώσω ότι ακούω ροκ μουσική και ως εκ τούτου είμαι πολύ περήφανη για την επιλογή μου! Είμαι τόσο μα τόσο περήφανη για τους Beatles, τους Rolling Stones, τους Pink Floyd... Grin

Φυσικά και μπορείς να διαφυλάξεις ό,τι γουστάρεις. Δεν μπορείς όμως να αλλοιώσεις ό,τι γουστάρεις.
Δε μπορώ, ε; Πρέπει να πάω και να ζητήσω την άδεια από τον Όμηρο για να τον χρησιμοποιήσω όπως γουστάρω (ε ρε πούστη μπελάς, από τότε με τα copyright Grin)!

Δεν το λέω ρατσιστικά. Εννοώ ότι π.χ. είναι κρίμα να χαθούν οι έγχρωμοι ή οι λευκοί. Καλύτερο είναι να συνυπάρχουν και οι δύο.
Διαφωνώ. Εγώ λέω να γαμιόμαστε συνεχώς μεταξύ μας μέχρι να γίνουμε όλοι ίδιοι. Θα εξαφανίσουμε έτσι τα ρατσιστικά σκατά λύνοντας μαζί και το πρόβλημα της υπογεννητικότητας Grin

Φυσικά μπορούν να τον τιμήσουν, να τον ασπασθούν και ό,τι άλλο θέλουν. Δεν έχουν όμως το δικαίωμα να διαστρεβλώσουν την αλήθεια γύρω από αυτόν. Ή να αλλοιώσουν το περιεχόμενό του και να λένε "έτσι ήταν πάντοτε, π.χ. δεν ήταν Έλληνες οι αρχαίοι στην Ελλάδα αλλά Ινδιάνοι".
Δεν καταλαβαίνεις βρε καλό μου παιδί ότι είναι ρατσισμός να αντιδράς με διαφορετικό τρόπο όταν πρόκειται για τον πολιτισμό που "επέλεξες" και με διαφορετικό τρόπο όταν προσβάλλουν οποιονδήποτε άλλον; Δεν καταλαβαίνεις ότι η ίδια η "επιλογή" όταν θεωρείται "χρέος" είναι ένα λούκι που σε οδηγεί στον εθνικισμό; Δεν έχεις χρέος να διαφυλάξεις οτιδήποτε άλλο πέρα από την αλήθεια, είτε αυτή είναι ιστορική, είτε είναι πολιτική, είτε είναι φυσικός νόμος, είτε είναι... μαθηματικό θεώρημα. Και αυτό δεν έχει να κάνει με το τι "επέλεξες" να σου αρέσει.

Όχι.
Με αυτά που λες, θα μπορούσες να είσαι Roll Eyes
Pages: [1] 2 3 ... 7 Go Up Print
Jump to: