• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
August 03, 2025, 01:21:19 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
August 03, 2025, 01:21:19 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Τομέας Ενέργειας] Μαθήμα...
by PolarBear
[August 02, 2025, 23:35:57 pm]

Ρύθμιση θερμικού για μοτέ...
by chatzikys
[August 02, 2025, 21:29:19 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[August 02, 2025, 19:59:00 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Ma8hths Indou
[August 02, 2025, 17:30:47 pm]

[Τηλεπικοινωνιακά Συστήμα...
by Thanasis_pap
[August 02, 2025, 17:06:37 pm]

Άδεια ασκήσεως επαγγέλματ...
by The Web
[August 02, 2025, 13:25:49 pm]

[Τομέας Ηλεκτρονικής] Μαθ...
by Nikos_313
[August 02, 2025, 09:51:26 am]

Οι μπράβοι του πρύτανη
by Διάλεξις
[August 02, 2025, 01:30:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[August 02, 2025, 01:04:15 am]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by Διάλεξις
[August 02, 2025, 00:59:05 am]

Ηλεκτρομηχανολογικές Μελέ...
by inverter
[August 01, 2025, 20:35:12 pm]

Νέα Δημοκρατία (and Co. I...
by Katarameno
[August 01, 2025, 15:13:09 pm]

Πρόγραμμα Σπουδών Ακαδημα...
by PolarBear
[August 01, 2025, 15:03:05 pm]

Aναζωπύρωση των εχθροπραξ...
by Katarameno
[July 31, 2025, 21:15:48 pm]

Καμμένα...!!
by Godat
[July 31, 2025, 21:07:58 pm]

[ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ] Ανακοίνωση γι...
by Katarameno
[July 31, 2025, 20:31:30 pm]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[July 31, 2025, 15:33:28 pm]

ΤΗΜΜΥ-Σκάκι
by L
[July 31, 2025, 13:24:56 pm]

Τα παράσιτα ανάμεσά μας
by Katarameno
[July 30, 2025, 13:47:28 pm]

Ρώτα κάτι τον επόμενο
by Giopan
[July 29, 2025, 16:04:23 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9988
Latest: kyrlef
Stats
Total Posts: 1427647
Total Topics: 31739
Online Today: 125
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 6
Guests: 117
Total: 123
kst
JTS
Geoth
cealexop
iliaspapam
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για ανανέωση (ή προσθήκη νέου) avatar, πρέπει η μεγαλύτερη διάσταση της εικόνας να είναι 110 pixels.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Σύλλογος φοιτητών (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Παρατάξεις, Αγωνιστικότητα, Καθοδήγηση με αφορμ
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] 3 4 ... 9 Go Down Print
Author Topic: Παρατάξεις, Αγωνιστικότητα, Καθοδήγηση με αφορμ  (Read 13035 times)
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
Re: Παρατάξεις, Αγωνιστικότητα, Καθοδήγηση με αφορμή την ΓΣ 9/10
« Reply #15 on: October 10, 2008, 01:43:37 am »

Quote from: Godhatesusall on October 10, 2008, 01:37:36 am

Έλα η λάσπη στον ανεμιστήρα λέμεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

Πόσο πιο ξεκάθαρη τοποθέτηση από το : "ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝ" μπορεί να κάνει κανείς???Αυτή η πρόταση ακούστηκε καμιά 100 φορές στην σημερινή ΓΣ.Αν δεν την άκουσες είτε ήσουν πολύ απασχολημένη βρίζοντας τους κακούς "φοιτητοπατέρες" είτε δεν κατάλαβες χριστό από όσα λέχθηκαν σήμερα.

ΔΕΝ απέρριψα την λίστα επειδή ήθελα να την πω στον Μάργαρη.Την απέρριψα γιατί νομίζω ότι δεν είναι στο συμφέρον μου και ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΑ
το γιατί.Τώρα αν νομίζεις ότι εσύ με 2 γραμμές αιτιολογείς με εξυπνάδες και απογοητευμένο στυλ το πόσο αναξιόπιστος είμαι τι να σου πω...

Ναι έχεις δίκιο
τόσο καιρό που ασχολούμαι με όλα αυτά σε αυτό έχω ειδικευτεί - να πετάω λάσπη.

Δεν με ξέρεις καθόλου - για την ακρίβεια δεν έχουμε ούτε "γειά"
τις προσπάθειες "ψυχολόγησης" του γραπτού μου λόγου, αλλού, όχι σε εμένα.

Αν πάλι παίρνεις τα όσα λέω προσωπικά αυτό πρέπει να σε προβληματίσει, γιατί δεν είχα κάν εσένα στο μυαλό μου όταν μιλούσα για όλα αυτά.

Από εξυπνάδες χορτάσαμε στις ομιλίες της ΓΣ και είπαμε να πετάξουμε και μερικές εδώ έτσι για πλάκα

Τ'αυτιά μου δουλεύουν μια χαρά

Το απογοητευμένο δεν είναι "στύλ"

ΥΣ Όταν δώ τα "όλα δωρεάν βιβλια" να τα παίρνουν στα χέρια τους οι δευτεροετείς, τότε θα τα ξαναπούμε

ΥΣ 2 Επιμένω ότι όποιον δω με αγορασμένο βιβλίο, από μένα τουλάχιστον έχει χάσει όχι απλώς εκτίμηση και σεβασμό, αλλά είναι για λύπηση
Appelsinpiken
Veteran
Καταστραμμένος

gone with eternity

View Profile WWW
« Reply #16 on: October 10, 2008, 01:56:17 am »

Quote from: Godhatesusall on October 10, 2008, 01:37:36 am
Έλα η λάσπη στον ανεμιστήρα λέμεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

Αν δεν άκουσες αυτές τις τοποθετήσεις είτε ήσουν πολύ απασχολημένη βρίζοντας τους κακούς "φοιτητοπατέρες" είτε δεν κατάλαβες χριστό από όσα λέχθηκαν σήμερα.

Απογοητευόμαστε γιατί αυτό καλλιεργείται μέσα απ τις ΓΣ.
μαλακία σας.

Quote from: pandora on October 10, 2008, 01:27:06 am
και να έρχονται με αγορασμένα όλα τα βιβλία από τον μπαμπάκα - κρατώντας την αγωνιστική τους αξιοπρέπεια αλλά έχοντας θανατώσει οριστικά την προσωπική τους αξιοπρέπεια και το σεβασμό των συμφοιτητών τους

Όταν ο Φοίβος Δεληβοριάς έγραφε "αντάρτες της πορδής με τα λεφτά του μπαμπά" πιστεύω πως κάτι ήξερε.

Πες μου, πόσο κρατάει το αύριο;
ectoras
Guest
« Reply #17 on: October 10, 2008, 02:00:58 am »

Σε αυτή τη σχολή όπως και σε όλες επικρατεί μια αηδία που λέγεται κόμματα, αφίσες, φυλλάδια κτλ. "Εσείς είστε φασίστες εμείς είμαστε αγωνιστές" και άλλα τέτοια ακούς από την πρώτη μέρα στη σχολή. Ότι άκουγες δηλαδή από τους πολιτικούς μετά την χούντα. Όλα αυτά σε κάνουν να μην θες να πατήσεις στη συνέλευση. Δείτε πως λειτουργούν τα πανεπιστήμια στο εξωτερικό, αν σε κάτι πρέπει να τους μοιάσουμε είναι στην λειτουργια της 3ο βαθμιας εκπαίδευσης που στη χώρα μας είναι απαράδεκτη σε όλα τα επίπεδα.

Τέρμα πια στην προπαγάνδα και αναφέρομαι σε αυτούς που το παίζουν ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ. Αν είναι να είσαι αγωνιστής επειδή πήγες σε πορεία(δεν είμαι αντίθετος σε αυτό όταν γίνεται σωστά) ή ήρθες σε σύγκρουση με αστυνομικό είσαι τουλάχιστον γραφικός. Λοιπόν δεν είναι αγωνιστές ούτε αυτοί που το παίζουν τραμπούκοι, ούτε αυτοί που κάθονται στην σχολή 10 χρόνια, χωρίς στην ουσία να είναι ενεργοί φοιτητές, αλλά έρχονται μόνο στις συνελεύσεις. Φτάνει σας έχουμε δει και ξερουμε ποιοι είστε. Προφανώς δεν έχετε ανάγκη το πτυχίο για να ζήσετε άλλοι όμως το έχουν.
Krono
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Καληνύχτα ΤΗΜΜΥ!

View Profile
« Reply #18 on: October 10, 2008, 02:03:24 am »

Quote from: pandora on October 10, 2008, 01:43:37 am

ΥΣ 2 Επιμένω ότι όποιον δω με αγορασμένο βιβλίο, από μένα τουλάχιστον έχει χάσει όχι απλώς εκτίμηση και σεβασμό, αλλά είναι για λύπηση

Εννόεις από όλους ή εξαιρούμαστε εμείς που δεν ψηφίσαμε να μη δοθούν βιβλία φέτος;

Ουδέν Σχόλιον!
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #19 on: October 10, 2008, 02:04:56 am »

Quote from: #KronokiD# on October 10, 2008, 02:03:24 am
Quote from: pandora on October 10, 2008, 01:43:37 am

Εννόεις από όλους ή εξαιρούμαστε εμείς που δεν ψηφίσαμε να μη δοθούν βιβλία φέτος;

Διαβασε τα πόστ μου, εξηγώ επαρκώς
Tsieki
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #20 on: October 10, 2008, 02:09:31 am »

Quote from: ectoras on October 10, 2008, 02:00:58 am
Σε αυτή τη σχολή όπως και σε όλες επικρατεί μια αηδία που λέγεται κόμματα, αφίσες, φυλλάδια κτλ. "Εσείς είστε φασίστες εμείς είμαστε αγωνιστές" και άλλα τέτοια ακούς από την πρώτη μέρα στη σχολή. Ότι άκουγες δηλαδή από τους πολιτικούς μετά την χούντα. Όλα αυτά σε κάνουν να μην θες να πατήσεις στη συνέλευση. Δείτε πως λειτουργούν τα πανεπιστήμια στο εξωτερικό, αν σε κάτι πρέπει να τους μοιάσουμε είναι στην λειτουργια της 3ο βαθμιας εκπαίδευσης που στη χώρα μας είναι απαράδεκτη σε όλα τα επίπεδα.

+1
Αυτήν η άποψη νομίζω εκφράζει πολλούς...
ectoras
Guest
« Reply #21 on: October 10, 2008, 02:45:48 am »

Quote from: Greg.. on October 10, 2008, 02:29:31 am
για ποιους μιλάτε έτσι ρε παιδιά, σοβαρευτείτε λίγο δε ντρεπεστε, ποια κομματα και παραταξεις, γσ εγινε, εχετε τρομοκρατηθει με τα κωλοβιβλια, παμε να τα παρουμε δωρεαν να τελειώνουμε..

αλλοι λενε στησε κώλο ή δεν παίρνεις βιβλία, ποιος σας φταίει?

άντε με τις μαλακιες του καθένα και τον κωλονόμο, ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΕΙΝΑΙ, αλλός νιπτει τας χειρας του , αλλος μας το παιζει κρίνος με τη κωλοκριτική του, άλλος λέει έτσι και γιουβέτσι, ολόκληρη πολιτική είναι από πίσω δεν είναι απλά ένας νόμος που προβλέπει έτσι γενικά πράματα, νόμος που σε βάθος χρόνου σκοπεύει να σας γαμήσει, χαζά είστε, ακούτε τον κάθε βλάκα καθηγητη που δεν τον παίρνει να μη σκυψει κεφάλι και το παίζει ψαγμένος με το νομο και λέει "μπορεί να κανει καλό" και μαλακίες, πάρτε επιτέλους μια γαμημένη απόφαση, υλοποιήστε την, αναλάβετε τις ευθύνες σας, διεκδικήστε και κάτι, μεγάλα άτομα είστε κάθεστε και κράζετε και τρεμετε! και αν έχετε και το θάρρος γαμήστε τους νταβατζήδες του κινήματος, μη κοιτάτε τη μαμά με το δάχτυλο να δείχνει 5 μαλάκες και να λετε "εχω νταβατζηηη! δε μπορώ άλλο!".

το λεξιλόγιο σου δείχνει τι άνθρωπος είσαι.
θες να σου μιλήσω στην γλώσσα σου? τον νόμο δεν λέω να μην τον συζητησουμε σαν σχολή, σαν φοιτητές αλλά φτάνει πια με αυτά τα κόμματα. να αγωνιστούμε ως φοιτητές αλλά όχι σαν στρατιωτάκια της κάθε παράταξης.
αλλά σε ποιόν μιλάω? βάζω στοίχημα είσαι στην πκσ γραμμένος γι αυτό επιτιθεσαι. σε θίξαμε?
Grecs
Καταστραμμένος

Lived in the air died on asphalt

View Profile
« Reply #22 on: October 10, 2008, 02:53:25 am »

Προμηθεα παιζεις με τη φλογα εγω στο πα πως στο τελος θα καεις.

Ρε παιδια σταματηστε ποια με το ακριτο οχι ή το ακριτο ναι δοκιμαστε τον διαλογο

"I wish punk, pizza, coke, and skateboarding could be combined into one thing that I could taste, look at or play with."
Social_waste

View Profile
« Reply #23 on: October 10, 2008, 02:54:28 am »

ectora
μη βαλεις στοιχιμα θα χασεις.

παντως αν δεχεσαιοτι ο νομος και γενικα τα ζητηματα στο πανεπιστημιο
ειναι σε μεγαλο βαθμο πολιτικα(με την ευρεια εννοια) ειναι αυτονοητο οτι
καποιοι απο τους φοιτητες θα οργανονονται σε αυτο που ονομαζεις
παραταξεις. οργανωση της πολιτικης τους δρασης.

επιπλεον οι φοιτητες ειναι και πολιτες, ειναι ανθρωποι και κρινοντας
μπορουν να επιλεξουν καποιο πολιτικο φορεα(κομμα σεκτα τρομοκρατικη
οργανωση) που εκφραζει την πολιτικη αντιληψη τους.
και  κατ' επεκταση να προσπαθησουν να προωθησουν αυτο που θεωρουν
καλο και στον χωρο που κινουνται, το πανεπιστημιο.

οποτε τι σημαινει για σενα αυτο το γενικολογο "σκατα στους κακους παραταξιακους"?
γιατι μεχρι τωρα ειδαμε μονο προσωπικες επιθεσεις τυπου τα παιδια του μπαμπα
και αγωνιστες της πουτσας.

Vive le son
D'l'explosion!
ectoras
Guest
« Reply #24 on: October 10, 2008, 03:07:49 am »

Quote from: Social_waste on October 10, 2008, 02:54:28 am

ectora
μη βαλεις στοιχιμα θα χασεις.

παντως αν δεχεσαιοτι ο νομος και γενικα τα ζητηματα στο πανεπιστημιο
ειναι σε μεγαλο βαθμο πολιτικα(με την ευρεια εννοια) ειναι αυτονοητο οτι
καποιοι απο τους φοιτητες θα οργανονονται σε αυτο που ονομαζεις
παραταξεις. οργανωση της πολιτικης τους δρασης.

επιπλεον οι φοιτητες ειναι και πολιτες, ειναι ανθρωποι και κρινοντας
μπορουν να επιλεξουν καποιο πολιτικο φορεα(κομμα σεκτα τρομοκρατικη
οργανωση) που εκφραζει την πολιτικη αντιληψη τους.
και  κατ' επεκταση να προσπαθησουν να προωθησουν αυτο που θεωρουν
καλο και στον χωρο που κινουνται, το πανεπιστημιο.

οποτε τι σημαινει για σενα αυτο το γενικολογο "σκατα στους κακους παραταξιακους"?
γιατι μεχρι τωρα ειδαμε μονο προσωπικες επιθεσεις τυπου τα παιδια του μπαμπα
και αγωνιστες της πουτσας.

1ον δεν έκανα προσωπική επίθεση πουθενά και ούτε χρησιμοποίησα τέτοιους χαρακτηρισμούς.
2ον δεν με ενδοιαφέρει τι ψηφίζει ο καθένας και ούτε θα τον κρίνω, και ούτε βέβαια την παράταξη του(αυτό το κάνω στις εκλογές και ψηφίζω ανάλογα)
3ον εκφράζω την άποψη μου ότι τα κόμματα στις σχολές μόνο κακό κάνουν διότι δεν έχουν κανέναν λόγο ύπαρξης. Θα μπορούσαν κάλιστα οι φοιτητές να οργανωθούν αλλίως και με μεγαλύτερη συμμετοχή, διότι ακριβώς δεν θα χε το στίγμα του κόμματος.
Social_waste

View Profile
« Reply #25 on: October 10, 2008, 03:17:10 am »

Quote from: ectoras on October 10, 2008, 03:07:49 am
1ον δεν έκανα προσωπική επίθεση πουθενά και ούτε χρησιμοποίησα τέτοιους χαρακτηρισμούς.
καλα και εσυ λες οτι ειναι μια αηδια, αλλα αναφερομαι γενικα στην αποψη που εκφραζεται μεσα στο τοπικ.

3ον εκφράζω την άποψη μου ότι τα κόμματα στις σχολές μόνο κακό κάνουν διότι δεν έχουν κανέναν λόγο ύπαρξης. Θα μπορούσαν κάλιστα οι φοιτητές να οργανωθούν αλλίως και με μεγαλύτερη συμμετοχή, διότι ακριβώς δεν θα χε το στίγμα του κόμματος.
αυτο που σου λεω ειναι οτι εχουν σαφη αιτια υπαρξης και σου την περιγραφω
στο ποστ μου. συνοπτικα ειναι οτι στο πανεπιστημιο τιθενται ζητηματα πολιτικα.
οποτε καποιοι συναδελφοι σου κρινουν σκοπιμο να οργανωσουν αυτη την πολιτικη
τους δραση.σε κομματασε σχηματα και πυρηνες φωτιας.
αυτο που προσπαθω να δω ειναι που βασιζεται η διφωνια σου με αυτο.

Vive le son
D'l'explosion!
ectoras
Guest
« Reply #26 on: October 10, 2008, 03:24:31 am »

Quote from: rhum on October 10, 2008, 03:11:59 am
Gregory μην συγχυζεσαι, το forum ακολουθει την πορεια καθοδου προς τον βουρκο που εχει επιλεξει εδω και καιρο. Απλα οσο ζοριζουν τα πραγματα, οι αντιθεσεις οξυνονται, οι κωλοι σφιγγουν και τα προσωπα σκληραινουν. Διαλογος και χαρακτηρισμοι επιπεδου μεσημεριανης εκπομπης, εντελως αστηρικτοι και αβασιμοι, βγαλμενοι απο τα πιο υγρα τους ονειρα, φαντασιακο μιας δικης τους πραγματικοτητας, πολιτικη σκεψη και αναλυση εκ προοιμιου ανυπαρκτη, οριζοντας γεγονοτων βγαλμενος απο μυαλο μικρου παιδιου, ολα για να δικαιολογησουν την πιο ευθυνοφοβη γενια, την γενια που εχει το βαζο με την μαρμελαδα μπροστα του και δεν θελει να το αρπαξει για να μην λερωσει το τραπεζομαντιλο, για να μην αναλαβει την ευθυνη του οτιδηποτε, για να μην παιξει γιατι υπαρχει και ο κινδυνος να χασει. Νιωστε ποσο σημαντικη ηταν η σημερινη αποφαση, καταλαβετε τι διακυβευεται, κλειστε για μια φορα τα αυτια σας στις ανωθεν αυθεντιες, βαλτε σε μια σειρα τις προτεραιοτητες σας, παρτε μια αποφαση και ελατε στην επομενη συνελευση να ψηφισετε το πλαισιο της μιας παραγραφου-ειμαι σιγουρος οτι αυτο θα το κανετε,  εχω και εγω το δικο μου φαντασιακο βλεπετε.

εσύ δλδ κατάλαβες ότι εγώ δεν έρχομαι στην συνέλευση και δεν με ενδιαφερει για αυτην. αμα ισχυε κατι τέτοιο δεν θα κανα post εδώ. έσυ θεωρείς ότι εγώ δεν πέρνω αποφάσεις και φοβάμαι να τις εκφράσω. δλδ θες να πεις οτι ενταξει μωρε και τι πειράζει που η γσ έχει καταντήσει κωμωδία? δεν πειραζει ας μην διορθώσουμε τπτ σε αυτην. ε τοτε συγγνωμη που ασχοληθηκα. μερικοι αξίζουν αυτό που εχουν. ο αγωνιστής μάλλον καποιος άλλος δεν είναι, γιατι εσυ εισαι που δεν θες τελικα την αλλαγή.
« Last Edit: October 10, 2008, 03:36:39 am by ectoras » Logged
ectoras
Guest
« Reply #27 on: October 10, 2008, 03:34:17 am »

Quote from: Social_waste on October 10, 2008, 03:17:10 am
Quote from: ectoras on October 10, 2008, 03:07:49 am
καλα και εσυ λες οτι ειναι μια αηδια, αλλα αναφερομαι γενικα στην αποψη που εκφραζεται μεσα στο τοπικ.

αυτο που σου λεω ειναι οτι εχουν σαφη αιτια υπαρξης και σου την περιγραφω
στο ποστ μου. συνοπτικα ειναι οτι στο πανεπιστημιο τιθενται ζητηματα πολιτικα.
οποτε καποιοι συναδελφοι σου κρινουν σκοπιμο να οργανωσουν αυτη την πολιτικη
τους δραση.σε κομματασε σχηματα και πυρηνες φωτιας.
αυτο που προσπαθω να δω ειναι που βασιζεται η διφωνια σου με αυτο.

1ον όλα αυτά είναι με βάση τη δική σου λογική. τα ζητήματα που τίθενται δεν είναι πολιτικά. και το πασοκ να κυβερνούσε και οποιο κόμμα θες τον ίδιο νόμο θα έθετε. η οικονομικη κρίση της χώρας μας είναι γνωστή.
2ον δλδ στα ξένα πανεπιστημια δεν έχουν ελευθερια έκφρασης επειδή δεν έχουν κόμματα.
3ον στο προηγούμενο τρίτο σχόλιο σου δίνω ακόμα μια εξήγηση. Θέλουμε να συμμετέχουν όλοι ανεξαρτητως κομμάτων.
Social_waste

View Profile
« Reply #28 on: October 10, 2008, 03:55:36 am »

ectora παλι.
Politics is the process by which groups of people make decisions. The term is generally applied to behavior within civil governments, but politics has been observed in all human group interactions, including corporate, academic, and religious institutions.
Politics consists of "social relations involving authority or power" and refers to the regulation of a political unit, and to the methods and tactics used to formulate and apply policy.

το οτι ταυτιζεις την πολιτικη με τα κομματα ειναι ελλειμα στη σκεψη σου αν μου επιτρεπεις.
η πολιτικη εχει να κανει με ολα εκεινα τα πραγματαπου κανεις καθως προσπαθεις να βελτιωσεις τη ζωη σου
μεσα στην κοινωνια. το καθεστως διανομης συγγραμματων(αν τα πληρωνουμε η οχι ας πουμε) ειναι
αμιγως πολιτικο θεμα. εχει να κανει με τη θεση σου για τη δωρεαν παιδεια. που δεν ειναι ξεκομμενη απο
την οποια αποψη σου για την κοινωνια. και αρα την αποφαση σου να οργανωθεις η οχι σε οποιον πολιτικο
σχηματισμο επιθυμεις.

προφανως το γεγονος οτι καποιοι αλλοι ειναι σε κομμα η σε κωμμα δεν εμποδιζει εσενα και εμενα να
συμμετεχουμε σε μια προσπαθεια για την επεξεργασια των διαφορων ζητηματων(απο το βιβλιο που θα παρω ως
το τι αξια θα εχει το πτυχιο μου και το σε τι ειδους κοινωνια βρισκεται το πανεπιστημιο).
εκτος αν δε θελουμε να σπασουμε τα αρχιδια μας οπως ισως αυτο απαιτει μια τετοια προσπαθεια.

Vive le son
D'l'explosion!
vag
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #29 on: October 10, 2008, 04:38:29 am »

νομιζω μπορω να αντιληφθω γιατι η ιδεα ενος ανεξαρτητου-ατομικου-μοριακου (πειτε το οπως θελετε, το ιδιο εννοουμε) πλαισιου ειναι τοσο δημοφιλης αναμεσα σε φοιτητες που δεν εχουν παρε δωσε με καμμια παραταξη και απεχουν απο καθε μορφης κομματκοποιησης (ίσως και πολιτικοποιησης?).

Ενα τετοιο πλαισιο έχει το θελκτικο και εν τελει παραπλανητικο περιτυλιγμα μιας γνησιας, αθωας και "καθαρης" κινησης που εκφραζει αμεσα τα συμφεροντα των φοιτητων μακρια απο μικροκομματικες σκοπιμοτητες.

Η παγιδα ειναι υπουλη και με μια μικρη δοση εθελοτυφλιας ευκολα πεφτει μεσα κανεις. Γιατι ρε παιδια, οσο κι αν μερικοι ευχεστε για το αντιθετο, τα συγκεκριμενα ζητηματα που θιγονται ειναι αμιγως πολιτικα, πως να το κανουμε. και το καθε πλαισιο του πλεον ανεξαρτητου φοιτητη παραγει πολιτικη. ακριβως αυτο που κανουν και οι παραταξεις, αλλα αυτες με τα θεσπισμενα τους οργανα.

δε θελω να μιλησω για υποκρισια. θα πω ομως για φοβο. φοβο και δισταγμο να σκεφτουμε πολτικα και να λερωσουμε τα χερια μας. η "καθαροτητα" που ισως αναζητατε μερικοι δεν υπαρχει. και παλι καλα δηλαδη.
Pages: 1 [2] 3 4 ... 9 Go Up Print
Jump to: