• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 17:43:55 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 17:43:55 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by asemas
[Today at 16:20:27]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426690
Total Topics: 31710
Online Today: 218
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 77
Guests: 122
Total: 199
theofr
papatmaria
Christop
Βασιλης
mailon
alexandraskol
vaggelis.ntokas
k_tasio_
filon05
DimKaratzas
Sotirisbikos
vpoug
Elenit
prigians
Vaantoniadis
Captain
dkatsoul
Mardouk75
nikitask
eli_k
vajim
distillery
ariadnipm
evitzv
iliaskou
panapasc05
papakyrn
andripappa
skopsinos
sofaki
jimalexoud
dkonst
dmoral
akiousia
Χρήστος Κίτσος
palladas
BossiTsif
kesha
iJasonOP
kassamanwlhs
antontsiorvas
Ioannakoliou
george14
Evripidis
Juror8
Ioannis Apostolikas
apob
Δημητρης Αξιμιωτης
ThanosV
marwt
angiek
Kv
faidonchatz
glavdakis
stnanou
tzortzis
George_RT
geojohn
vasillikiiiiii
Kenedy
Gianbou
bit11
Saint_GR
afroditi
kchatziae
ggougous
johnderme5
vaiatyr
kvas
giannis g
serafeim
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Συμβουλές καλής χρήσης του φόρουμ: Youtube embed code and links, Shoutbox, Notify, ...
Δείτε περισσότερα εδώ...
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Κινητοποιήσεις - Πρωτοβουλίες Φοιτητών (Moderators: Starki, MomostheGreen) > ΔΕΝ ΘΕΛΩ...ΚΑΤΑΛΗΨΗ!(πού είναι η ΤΙΜ???)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 16 Go Down Print
Author Topic: ΔΕΝ ΘΕΛΩ...ΚΑΤΑΛΗΨΗ!(πού είναι η ΤΙΜ???)  (Read 30636 times)
sminias_hlektromhxanikos
Θαμώνας

COGITO ERGO SUM

View Profile
Re: ΔΕΝ ΘΕΛΩ...ΚΑΤΑΛΗΨΗ!(πού είναι η ΤΙΜ???)
« Reply #60 on: October 25, 2006, 02:05:34 am »

1. Όταν ένα μέσο χρησιμοποιείται με μεγάλη ευκολία (μιλάω για τις καταλήψεις), απαξιώνεται.

2. Ο κόσμος (μιλάω για εδώ στην Αθήνα), έχει βαρεθεί τις πορείες και τις καταλήψεις (κυρίως αυτές που γίνονται στα σχολεία). Οι ίδιοι που έβλεπαν με συμπάθεια τον Μαϊο, τώρα μάλλον άλλαζουν γνώμη.

3. Η αξιωματική αντιπολίτευση "κρέμασε" τους απεργούς και καταληψίες μαθητές, καθηγητές φοιτητές, ζητώντας συζήτηση τον Γενάρη. Κάτι μου λέει πως αυτό ηταν συμφωνία κάτω απο το τραπέζι.

4. Ενώ όλοι συμφωνούν και διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για την παιδεία, και απο τις δύο πλευρές, κανένας .... δεν βγαίνει να θίξει τα πραγματικά "κακώς κείμενα" των Πανεπιστημίων. Το πως διορίζονται τα μέλη Δ.Ε.Π., πως επιλέγονται Μεταπτυχιακοί και υπ. Διδάκτορες, πώς στήνονται ολόκληρες εταιρείες απο διαφόρους μέσα στα Ιδρύματα, απομυζώντας κοινοτικούς πόρους, πως διασπαθίζεται δημόσιο χρήμα σε...καρέκλες, γραφεία, σαλονάκια, φερράρι και τζακούζι αντι να πάει σε ερευνητικά προγράμματα (στο πανεπιστήμιο που ξέσπασε παρόμοιο σκάνδαλο, λίγο καιρό πριν,οι ετήσιες δαπάνες για έρευνα ηταν γύρω στα 4.000.000 δραχμές. Ούτε η μιά ζάντα της φεράρι), πως ολόκληρες οικογένειες είναι χωμένες σε θέσεις μέσα στα Πανεπιστήμια... Πρόσφατα, μια γνωστή μου που εργάζεται σε κάποιο Ίδρυμα της Αθήνας, μου έλεγε πως εκτός απο τους γιούς, τις κόρες, τις συζύγους, τις νύφες, τους μπατζανάκηδες και τους κουνιάδους, η νέα μόδα είναι οι...κουμπάρες των καθηγητών, κωδική ονομασία για τις γκόμενες τους. Και εν τάξει, ο φοιτητής, καλώς ή κακώς, θα πάρει το πτυχίο του. Μα σε 5, μα σε 7, μα σε 8 χρόνια θα απαλλάξει το Πανεπιστήμιο απο την παρουσία του και το όποιο κόστος του δημιουργούσε. Όλοι αυτοί που θα καλοπληρώνονται απο τον κρατικό κορβανά ισοβίως στερώντας απο νέους πτυχιούχους την δυνατότητα να προσφέρουν μόνο και μόνο επειδή ήταν συγγενείς κάποιου? Γιατί κανείς δεν μιλά για αυτό το φαινόμενο? Μήπως δεν αποτελεί πραγματικό καρκίνο για τα Ιδρύματα? Μήπως βλέποντας αυτά τα ρεζιλίκια οι φοιτητές δεν παραδειγματίζονται κατά το ποιηματάκι "Σαν έχεις μέσο διάβαινε, σαν έχεις κ...λο στήσε, και αν δεν έχεις τίποτα...κλπ κλπ" αναπαράγοντας μια νοσηρή νοοτροπία? Αλλά γι αυτά δεν μιλάει κανένας ένθεν καικείθεν. Μάλλον γιατί Δεξιοί ή Αριστεροί στην μάσα είναι όλοι ένα...

Υ.Γ.: Μιλώντας για "νοσηρά φαινόμενα", δεν υπονοώ κανέναν απο το ΤΗΜΜΥ ή το ΑΠΘ γενικότερα. Ως γνωστόν, εγώ δεν παρακολουθώ μαθήματα, λόγω υποχρεώσεων. Τα Αθηναϊκά παραδείγματα όμως είναι αρκετά, και ας μην πούμε και για τον μακαρίτη τον Αλεξανδρόπουλο στην Κρήτη...

Μου 'πες θα φύγω χθες το βράδυ ξαφνικά /απλώς κουράστηκα δε φταίω για όλα αυτά /Θεε μου δε θέλει το βλέπω καθαρά /κι όλα γίναν Θεε μου τόσο μα τόσο ξαφνικά /Σηκώθηκα μονάχος το πρωί /χωρίς καφέ χωρίς τσιγάρο και ψυχή /Θεε μου το ξέρω τώρα είμαι μοναχός /κι όμως θα γυρίσει πάλι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς  /Το ξέρω είναι λίγο δύσκολο μα εγώ /στο λέω μπορούσα να περιμένω και μπορώ /βλέπεις οι δυο μας μόνοι δε νιώσαμε ποτέ /τώρα, τώρα πες μου ποιόν, /πες μου ποιόν θα 'χεις να τα λες;
emmanuel
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

πλάκα με κανεις?

View Profile WWW
Απ: ΔΕΝ ΘΕΛΩ...ΚΑΤΑΛΗΨΗ!(πού είναι η ΤΙΜ???)
« Reply #61 on: October 25, 2006, 02:18:25 am »

οντως το τοπικ εχει ξεφυγει απο το στοχο του.Αν ειναι για ιδιωτικα πανεπιστημια,υπάρχει άλλο τοπικ.Για τις καταληψεις αυτες καθεαυτες θα συμφωνησω με τον Bob,δεν τιθεται θεμα.
Οτι έγινε έγινε τον μάιο,είτε διαφωνήσατε ή όχι,πιστευω δεν πρεπει να το βγαλουμε τωρα.Τωρα υπάρχει ανάγκη απο καθαρό μυαλό.

πολλοι αναφέρθηκαν στο οτι οι καταλήψεις εκφυλίστηκαν.Προσωπική άποψη,δεν συντρεχουν αυτη τη στιγμή λόγοι για ενα τοσο ακραίο μέτρο.Και ξέρω ότι είναι άποψη και πολλών άλλων,γιαυτό εκτιμώ ότι δε θα γίνει κατάληψη(εφόσον το αποφασίζουμε εμείς)

Ο μόνος λόγος που υπάρχει,αυτή τη στιγμή είναι το παράλληο μέτωπο των εκπαιδευτικών.Και τί όμως?μέχρι πού?όλοι κάνουν τον αγώνα τους.Με θυσίες,άλλοι μεγαλύτερες,άλλοι μικρότερες. Και το πιο πιθανό είναι να χάσουμε.Αλλά αγωνιστήκαμε.Στο βαθμό που δε φθαρθήκαμε.Στο βαθμό που  μπορέσαμε.όμως η κοινωνία γύρω είναι αδυσώπητη,και δεν αφήνει πολλά περιθώρια για κινήσεις.

Αν μη τι άλλο,το κινημα στη σχολή μας χαρακτηρίστηκε από ενότητα και συμμετοχή.Εφόσον δεν υπάρχει κάτι απο αυτά τώρα,δε θα υπάρξουν και καταλήψεις.

tu/e
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
Απ: ΔΕΝ ΘΕΛΩ...ΚΑΤΑΛΗΨΗ!(πού είναι η ΤΙΜ???)
« Reply #62 on: October 25, 2006, 11:02:30 am »

Παντως, επειδη θιχτηκε το θεμα ποιοι ειναι μελη του συλλογου και τ δικαιοδοσια εχουν αυτοι που περνουν αποφασεις, στο καταστατικο λεει επισης δυο ακομα πραγματα:

1)Οτι για εισαι μελος πρεπει να εισαι ταμειακως ενταξει, πραγμα που σημαινει οτι συμφωνα με το γραμμα του καταστατικου, οπως υπονοειται οτι πρεπει αν παει το πραγμα, μελη του συλλογου ειναι ΜΟΝΟ οσοι ειχαν δωσει χρηματα κατα την διαρκεια της καταληψης και αρα μονο αυτοι μπορουν να ψηφισουν

2)Οτι οσοι εκραζουν αποψεις εναντια στην Δημοσια και Δωρεαν Παιδεια πρεπει να διαγραφονται απο τον Συλλογο.

ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ, σε καμια περιπτωση δεν θα επρεπε να εφαρμοστουν αυτα τα δυο μετρα.
Αλλα οχι να επικαλουμαστε το καταστατικο μονο οπου μας συμφερει.

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #63 on: October 25, 2006, 11:11:28 am »

Quote from: gepeltek on October 25, 2006, 01:28:05 am
Δοξα το Θεό Κορίνα έχω διαβάσει κατά καιρούς στο forum άπειρους (και παραπάνω μη σου πω...) λόγους με τη μορφή προκύρηξης. Λόγους επιτηδευμένους, λόγους γεμάτους φανφάρες και υπονοούμενα. Ο καθένας λοιπόν δίνει στο κείμενο του ότι μορφή θέλει προκειμένου να αφήσει το στίγμα του. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι προωθεί κάποια κομματική γραμμή (η μήπως τελικά αυτό κάνει....; ). Ξαναλέω λοιπόν ότι η συγκεκριμένη κοπέλα έχει αποχωρήσει εδώ και καιρό από τη ΔΑΠ και απλά θέλει να τονίσει όσο το δυνατόν τις κατά τη γνώμη μου δικαιολογημένες ανησυχίες της, ως ανένταχτη πλέον φοιτήτρια...

Υ.Γ: Δεν υπερασπίζομαι τη ΔΑΠ, ούτε δικαιολογώ τη μέχρι τώρα στάση της (και να ήθελα δεν θα γινόμουν πειστικός) απλά θεωρώ ότι με το να ασχολούμαστε συνέχεια με αυτήν ξεφεύγουμε από την ουσία.

Ξέρω τι εννοείς, κι εγώ έχω δει πολλούς λόγους που έχουν ξεφυτρώσει από πολιτικές προκηρύξεις κομμάτων, και επειδή έχω βαρεθεί το φαινόμενο, το κατακρίνω. Και πίστεψέ με, ξέρω ποιους εννοείς, και έχω πει τα ίδια και σ' αυτούς!! (και όχι μόνο εγώ, βλέπε topic περί φοιτητικών παρατάξεων).

Συμφωνώ απόλυτα ότι η ΔΑΠ δεν είναι το θέμα μας αυτή τη στιγμή. Απλά στην παρούσα φάση η ΔΑΠ υποστηρίζει κάποιες ιδέες που δέχονται πολλή κριτική. Είναι λογικό άρα να υπάρχει και μία γενικότερη δυσαρέσκεια ως προς την παράταξη αυτή.

end of off-topic

Η συμμετοχή δεν φέρνει ντε και καλά τη νίκη. Αλλά η νίκη δεν μπορεί να έρθει αλλιώς. Ασε που, συμμετέχοντας μπορεί να βγεις απ' τη συντήρηση.
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #64 on: October 25, 2006, 11:31:20 am »

Quote from: emmanuel on October 25, 2006, 02:18:25 am
πολλοι αναφέρθηκαν στο οτι οι καταλήψεις εκφυλίστηκαν.Προσωπική άποψη,δεν συντρεχουν αυτη τη στιγμή λόγοι για ενα τοσο ακραίο μέτρο.Και ξέρω ότι είναι άποψη και πολλών άλλων,γιαυτό εκτιμώ ότι δε θα γίνει κατάληψη(εφόσον το αποφασίζουμε εμείς)

Αν μη τι άλλο,το κινημα στη σχολή μας χαρακτηρίστηκε από ενότητα και συμμετοχή.Εφόσον δεν υπάρχει κάτι απο αυτά τώρα,δε θα υπάρξουν και καταλήψεις.

Αυτή είναι η ουσία τώρα. Είναι ελάχιστοι πλέον αυτοί που θέλουν κατάληψη. ΚΑι για να μην μας προλάβουν κάποιοι και πουν για την ενότητα και τη συνέχεια του κινήματος, να θυμίσουμε ότι η κατάληψη δεν είναι ο μόνος τρόπος.
Άσε που στην παρούσα φάση μάλλον δε θα κάνει καλό, αλλά θα φανεί ως έλλειψη πρωτοτυπίας και νέων ιδεών ή αντιπροτάσεων...

Η συμμετοχή δεν φέρνει ντε και καλά τη νίκη. Αλλά η νίκη δεν μπορεί να έρθει αλλιώς. Ασε που, συμμετέχοντας μπορεί να βγεις απ' τη συντήρηση.
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #65 on: October 25, 2006, 11:34:42 am »

The Offspring

Artist: The Offspring
Album: Smash
Song: Not the one

I´m not the one who made the world what it is today
I´m not the one who caused the problems started long ago
But now I deal with all the consequences that troubles our times
I carry on and never once have even questioned why
I´m innocent
But the wieght of the world is on my shoulders
I´m innocent
But the battles started are far from over
We´re not the ones who leave the homeless in the streets at night
We´re not the ones who´ve kept minorities and women down
Still we grow and then the problems they become our own
We carry on without even realizing why
We´re innocent
But the weight of the world is on our shoulders
We´re innocent
But the battles left us are far from over
We´re not the ones whose pollution blackened our skies
And ruined our streams
We´re not the ones who made the nuclear bombs
That threaten our lives
We´re not the ones who let the children starve in faraway lands
We´re not the ones who made the streets unsafe to walk at night
And even if we try and not become so overwhelmed
And if we make some contribution to the plight we see
Still our descendents will inherit our mistakes of today
They´ll suffer just the same as we and never wonder why
« Last Edit: October 25, 2006, 11:38:47 am by Elric (Τ) » Logged

byeeee
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

I smoke my friends down to the filter

View Profile WWW
« Reply #66 on: October 25, 2006, 12:39:11 pm »

Quote from: Ολύμπιος on October 24, 2006, 20:59:54 pm
Αυτά είναι δικαιολογίες για να καλύψεις τις ανασφάλειες σου...

Ποιες ανασφάλειες μου? Σοβαρά μιλάς τώρα? Δεν έχω καμία ανασφάλεια. Δεν με ξέρεις, οπότε μην πετάς τέτοιες λέξεις.

Να σου πω εγώ ότι δεν θα φτάσεις ποτέ στο σημείο που λες!
Όσα λεφτά και αν δοθούν στην παιδεία

Κάτι τέτοιες κομφορμιστικές απόψεις είναι αυτές που αφήσαν τον κόσμο στάσιμο...

ΚΑι για αυτό ΦΤΑΙΕΙ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ "ΤΩΡΑ ΜΠΗΚΑ ΚΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ" χωρίς να διαβάζει και να ανεβάζει την ποιότητα του πανεπιστημίου...
Αλλά αν υπάρχουν και τα ιδιωτικά...

Ποια ποιοτική και ποια δωρεάν λες εδώ?
Έτσι και αλλιώς πληρώνουμε(δεν εννοώ τους φόρους) και όσο αφορά την ποιοτική έχω να πω ότι άτομα που περνάν μαθήματα κακήν κακώς χωρίς να ξέρουν τι τους γίνεται πράγμα που συμβαίνει συχνα (και βάζω εδώ μέσα όχι μόνο αυτούς που διαβάζουν τα σος μόνο) εμποδίζουν οποιαδήποτε προσπάθεια προόδου όσον αφορά την ποιότητα.

Τώρα αυτά ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω που βασίζεσαι και τα λες. Με βάση την παρατήρηση? τους φίλους και γνωστούς σου? Έχεις κάνει καμια στατιστική μελέτη? Η απλώς κοιτάς τους βαθμούς στις λίστες και βγάζεις συμπεράσματα από μόνος σου?

Επαναλαμβάνω ότι πανεπιστήμια θα ανοίξουν και όχι σκυλάδικα ή μπουρδέλα ή ρινγκ κυνομαχιών ή ...

Αυτό είναι που με προβληματίζει. Άραγε θα ανοίξουν πανεπιστήμια ή...σκυλάδικα!

Το μόνο που βλέπω είναι η ανασφάλεια των "κοτζαμπάσηδων" που βλέπουν να έρχονται ανταγωνιστές...

Μμμμ ναι, όταν ανοίξουν τα ιδιωτικά να δεις πως θα χαρούν κάποιοι άλλοι κοτσαμπάσηδες και μάλιστα τι κοτσαμπάσηδες, πραγματικοί λεφτάδες! Όταν ανοίξουν πανεπιστήμια που θα πουλάν πτυχία θα δεις κι εσύ την γλύκα που τόσο πολύ μας περηφανεύεσαι εδώ μέσα ότι τα έχεις καταφέρει όλα με την αξία σου και μόνο...

Englab - Open source scientific/engineering platform
Rebetologion - Contemporary/Experimental

Κακούργα ύπαρξις!
gepeltek
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #67 on: October 25, 2006, 12:44:57 pm »

Quote from: corina on October 25, 2006, 11:31:20 am

Αυτή είναι η ουσία τώρα. Είναι ελάχιστοι πλέον αυτοί που θέλουν κατάληψη. ΚΑι για να μην μας προλάβουν κάποιοι και πουν για την ενότητα και τη συνέχεια του κινήματος, να θυμίσουμε ότι η κατάληψη δεν είναι ο μόνος τρόπος.
Άσε που στην παρούσα φάση μάλλον δε θα κάνει καλό, αλλά θα φανεί ως έλλειψη πρωτοτυπίας και νέων ιδεών ή αντιπροτάσεων...

Απ'το στόμα μου ή μάλλον απ΄το πληκτρολόγιο μου το πήρες...    Smiley
Συμφωνώ απόλυτα...
Ολύμπιος
Ανιάτων
Θαμώνας

Μη μου αντιμιλάς

View Profile
« Reply #68 on: October 25, 2006, 13:15:42 pm »

Quote from: Kenny on October 25, 2006, 12:39:11 pm
Να σου πω εγώ ότι δεν θα φτάσεις ποτέ στο σημείο που λες!
Όσα λεφτά και αν δοθούν στην παιδεία

Κάτι τέτοιες κομφορμιστικές απόψεις είναι αυτές που αφήσαν τον κόσμο στάσιμο...

ΚΑι για αυτό ΦΤΑΙΕΙ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ "ΤΩΡΑ ΜΠΗΚΑ ΚΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ" χωρίς να διαβάζει και να ανεβάζει την ποιότητα του πανεπιστημίου...
Αλλά αν υπάρχουν και τα ιδιωτικά...

Ποια ποιοτική και ποια δωρεάν λες εδώ?
Έτσι και αλλιώς πληρώνουμε(δεν εννοώ τους φόρους) και όσο αφορά την ποιοτική έχω να πω ότι άτομα που περνάν μαθήματα κακήν κακώς χωρίς να ξέρουν τι τους γίνεται πράγμα που συμβαίνει συχνα (και βάζω εδώ μέσα όχι μόνο αυτούς που διαβάζουν τα σος μόνο) εμποδίζουν οποιαδήποτε προσπάθεια προόδου όσον αφορά την ποιότητα.

Τώρα αυτά ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω που βασίζεσαι και τα λες. Με βάση την παρατήρηση? τους φίλους και γνωστούς σου? Έχεις κάνει καμια στατιστική μελέτη? Η απλώς κοιτάς τους βαθμούς στις λίστες και βγάζεις συμπεράσματα από μόνος σου?

Μάλλον οι αρνήσεις προς  κάτι το διαφορετικό (π.χ.ιδιωτικά πανεπιστήμια) και το καινούριο είναι αυτές που άφησαν τον κόσμο στάσιμο.

Όσο για το επίπεδο δεν θα αναφερθώ στη σχολή μας για να μην σας πέσουν τα μαλλιά όχι τίποτα άλλο, αλλά θα συγκρίνω το μαθηματικό, το φυσικό με τη δικιά μας σχολή.
Και στις 2 σχολές έχουν μακράν καλύτερες βιβλιοθήκες και στο φυσικό έχουν 1 τουλάχιστον εργαστήριο κάθε εξάμηνο, εβδομαδιαίο και με εβδομαδιαία εργασία για κάθε εργαστήριο... και αυτοί είναι πιο θεωρητικοί από εμάς!Δεν έχω δει όλες τις αίθουσες τους αλλά νομίζω ότι και εκεί μας υπερτερούν πολύ...
Όλα αυτά είναι φυσιολογικά αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι παλαιότερες σχολές με συνέπεια περισσότερα χρόνια εξέλιξης...
Το μη φυσιολογικό είναι σύμφωνα με τη λογική σας ότι παρόλο που έχουν καλύτερες υποδομές έχουν χειρότερη ποιότητα εκπαίδευσης αφού οι φοιτητές τους είναι ας τα να πάνε σε γενικές γραμμές.
Και παρόλο που υστερούμε σαν τμήμα σε υποδομές αλλά και ανθρώπινο δυναμικό (αριθμό ΔΕΠ) έχουμε πολύ καλύτερης ποιότητας εκπαίδευση και πολύ καλύτερο επίπεδο και φταίνε οι φοιτητές προφανώς

ΚΑι αναρωτιέμαι πως ακριβώς θα ανέβει η ποιότητα εκπαίδευσης για να θωρακιστούν τα δημόσια πανεπιστήμια με βάση τα παραπάνω δεδομένα?
Για να αρχίσουν να νοιάζονται οι φοιτητές θέλουν το αντίπαλο δέος που είναι τα ιδιωτικά...

Αυτά είναι δικαιολογίες για να καλύψεις τις ανασφάλειες σου...

Ποιες ανασφάλειες μου? Σοβαρά μιλάς τώρα? Δεν έχω καμία ανασφάλεια. Δεν με ξέρεις, οπότε μην πετάς τέτοιες λέξεις.

Γράφεις αυτό και αμέσως πιο κάτω αυτοαναιρείσαι!

Επαναλαμβάνω ότι πανεπιστήμια θα ανοίξουν και όχι σκυλάδικα ή μπουρδέλα ή ρινγκ κυνομαχιών ή ...

Αυτό είναι που με προβληματίζει. Άραγε θα ανοίξουν πανεπιστήμια ή...σκυλάδικα!

Το μόνο που βλέπω είναι η ανασφάλεια των "κοτζαμπάσηδων" που βλέπουν να έρχονται ανταγωνιστές...

Μμμμ ναι, όταν ανοίξουν τα ιδιωτικά να δεις πως θα χαρούν κάποιοι άλλοι κοτσαμπάσηδες και μάλιστα τι κοτσαμπάσηδες, πραγματικοί λεφτάδες! Όταν ανοίξουν πανεπιστήμια που θα πουλάν πτυχία θα δεις κι εσύ την γλύκα που τόσο πολύ μας περηφανεύεσαι εδώ μέσα ότι τα έχεις καταφέρει όλα με την αξία σου και μόνο...

Φοβάσαι δηλαδή έναν απόφοιτο σκυλάδικων?
Φοβάσαι έναν τυχαίο τύπο που θα αγοράσει το πτυχίο του? Huh

Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin

Βγες στους δρόμους να φωνάξεις γιατί έρχονται οι τσοπάνοι με τα χαρτιά που αγόρασαν να πάρουν τις δουλειές των μηχανικών...

Αυτά που γράφεις έχουν ξανααπαντηθεί!
Ακόμα και στο δημόσιο θεσπίζονται εξετάσεις σιγά, σιγά οπότε δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι εκτός αν και εσύ θα πάρεις πτυχίο χωρίς να έχεις μάθει τίποτα!

Οπότε συμπέρασμα μου είναι ότι έχεις πολύ μεγαλύτερες ανασφάλειες από όσες υπολόγιζα αφού φοβάσαι κυριολεκτικά τον οποιοδήποτε που θα αγοράσει ένα χαρτί!
Αν είναι δυνατόν...
Και προσδοκάς σε τελική ανάλυση στο προσωπικό σου και μόνο συμφέρον αφαιρώντας τη δυνατότητα πρόσβασης στη γνώση σε ανθρώπους εκτός κρατικών πανεπιστημίων

Μου είναι αδιάφορο ότι και να γράψεις πλέον γιατί τα συμπεράσματα μου για σένα και τα κίνητρα σου τα έβγαλα...

Αν κάποιος δεν αντιλαμβάνεται τις επιλογές του, είναι κυρίως δικό του πρόβλημα ...δεν είναι δικό μου
Τόξιν τζένεραλ σπείκινγκ
gepeltek
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #69 on: October 25, 2006, 13:23:50 pm »

Off-topic Off-topic
Ρε παιδιά αν θέλετε να μαλώσετε καντε το με pm.. Ξεφύγατε !
Ολύμπιος
Ανιάτων
Θαμώνας

Μη μου αντιμιλάς

View Profile
« Reply #70 on: October 25, 2006, 13:25:04 pm »

Μην ανησυχείς δεν συνεχιζω άλλο πράγμα που το γράφω έτσι και αλλιώς παραπάνω

Απλά ήθελα να αποκαλύψω τα αληθινά του κίνητρα με τη βοήθεια του φυσικά...

Αν κάποιος δεν αντιλαμβάνεται τις επιλογές του, είναι κυρίως δικό του πρόβλημα ...δεν είναι δικό μου
Τόξιν τζένεραλ σπείκινγκ
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

I smoke my friends down to the filter

View Profile WWW
« Reply #71 on: October 25, 2006, 14:04:12 pm »

Ευχαριστώ μεγάλε Σωκράτη με το nickname "Ολύμπιος"! Εκμαίευσες τα πάντα από μέσα μου οπότε δεν έχω τίποτα παραπάνω να πω. Άλλωστε εσύ μετά από 30 λεπτά φορουμικής συνομιλίας, που έχουμε συνολικά εμείς οι δύο εδώ μέσα, με γνωρίζεις καλύτερα από ότι γνωρίζω εγώ τον εαυτό μου. Grin Grin Grin

Μόνο ένα πράγμα θα πω και τίποτα παραπάνω γιατί δεν έχει νόημα. Πιστεύεις αυτό που ΘΕΛΕΙΣ να πιστεύεις και όχι αυτό που πραγματικά υπάρχει και θα συνεχίσεις να το κάνεις.
Το ένα πράγμα λοιπόν είναι:
Δεν φοβάμαι κανέναν γιατί δεν έχω κανέναν να φοβηθώ. Το μόνο που με ενοχλεί (δεν με φοβίζει, με ενοχλεί, έχει διαφορά) είναι η αδικία και η αναξιοκρατία που κυβερνάει αυτή την έρμη χώρα...εκτός και αν δεν έχει υποπέσει στην αντίληψη σου το τελευταίο Grin Grin Grin

Englab - Open source scientific/engineering platform
Rebetologion - Contemporary/Experimental

Κακούργα ύπαρξις!
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #72 on: October 25, 2006, 14:16:20 pm »

η αναξιοκρατία είναι στα φροντηστήρια
οι τράπεζες είναι αξιοκρατικές (δίνουν σε όλους δάνειο)

ξέρουμε τι από τα δύο γνωρίζει καλά ο Ολύμπιος.

byeeee
gerdi
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

..............

View Profile
« Reply #73 on: October 25, 2006, 14:56:24 pm »

Ελεος, σταματήστε να μαλώνετε, έχετε ξεφύγει........ Huh
Για να επανέλθω, το θέμα μας είναι οι καταλήψεις.
1.Οι δύο βασικότεροι λόγοι που ερχότανε κάποιος να ψηφίσει κατάληψη τον Μαιο ήταν τα δωρεάν συγκράματα και οτι θα δινουμε ενα μάθημα 3 φορές και μετά θα μας διώχνουνε από την σχολή μας.
Και τα 2 αποδείχθηκαν μούφα.(σίγουρα πολλοί αυτό θα το αρνηθούν αλλά σχεδόν όλοι οι 1ετείς αυτό είχαν στο μυαλό τους όταν ψήφιζαν κατάληψη)

2.Ας μην φθανουμε τα πράγματα στα άκρα. Η κατάληψη είναι ακραίο μέσο. Πρέπει να αντιμετωπίζετε ως η έσχατη λύση. Αλίμονο, υπάρχουν και άλλοι τρόποι διαμαρτυρίας.

Υ.Γ.Έκλυση σε όλους τους φοιτητές: ΕΛΑΤΕ ΣΤΙΣ ΣΥΤΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΤΑΓΜΕΝΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΝΑ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ.

ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Μα ποτέ μην ξεχάσεις, πως κι εσύ θα πληρώσεις, στο Θεό όταν φτάσεις, κάποιο λόγο θα δώσεις!

Η ζωή είναι άδικη και η τύχη πόρνη.
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #74 on: October 25, 2006, 15:00:25 pm »

Quote from: gerdi on October 25, 2006, 14:56:24 pm
Και τα 2 αποδείχθηκαν μούφα.(σίγουρα πολλοί αυτό θα το αρνηθούν αλλά σχεδόν όλοι οι 1ετείς αυτό είχαν στο μυαλό τους όταν ψήφιζαν κατάληψη)

Nαι, το αρνούμαι.

Και ένας από τους βασικούς λόγους που τώρα πια φαίνεται μούφα είναι γιατί, όπως όλοι, έτσι και οι πρωτοετείς συμμετείχαν (με τον τρόπο του ο καθένας) στις κινητοποιήσεις.

byeeee
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 16 Go Up Print
Jump to: