• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 08:24:46 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 08:24:46 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[Today at 07:55:05]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Mr Watson
[Today at 03:15:54]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426706
Total Topics: 31710
Online Today: 215
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 38
Guests: 117
Total: 155
nikpamp
papoutsas
alexlemp
fkacori
palladas
nikolakys
jimalexoud
smoul
andreassifo
tsakalokagkouras
mariajuana
Aria10
Anton Pozov
Mr Z
aalmpanb
Saint_GR
Yamal
tzortzis
TMNF pro
George_RT
evitzv
gkatala
Βασιλης
georkala
GiorgosSarak
stavrosk
acolak
apol
thathas12
summersunshine
apob
mixkats
mariaxalk
johnny_ece
petralexiou
kkalamar
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Η γραμματεία είναι ανοιχτή καθημερινά 12:00-13:30 Tongue
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Σύλλογος φοιτητών (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Αίσχος και ντροπή! Απαράδεκτο το ψήφισμα κατά των παρελάσεων!
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] 3 4 ... 27 Go Down Print
Author Topic: Αίσχος και ντροπή! Απαράδεκτο το ψήφισμα κατά των παρελάσεων!  (Read 52228 times)
spartacos
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
Re: ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ!
« Reply #15 on: October 19, 2006, 14:15:47 pm »

ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ???
ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΙΖΟΥΝ.
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ η ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ -ΠΟΝΑΕΙ ΧΕΡΙ ΚΟΒΕΙ ΧΕΡΙ!?
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
Απ: ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ!
« Reply #16 on: October 19, 2006, 14:21:16 pm »

Ειναι τόσο απαραίτητες οι παρελάσεις για την τιμή και την ιστορική μνήμη??? Τιποτα απολύτως δεν προσφέρουν! Θυμαμαι που μας τραβολόγαγαν με το ζόρι στο σχολειο για τις πρόβες και στο τέλος απο τη βαρεμάρα και την απειθαρχεια ήμασταν σαν διαδήλωση. Κι όλα αυτά για να παρελάσουμε 500 μετρα!

Την ιστορική μνήμη την αντλείς απο τα βιβλία και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις κι όχι απο τις μαθητικές παρελάσεις! Και στην τελική πιο πολλά προσφέρουν σε αυτό τον τομέα οι ταινιες της Χούντας  Roll Eyes ("ΟΧΙ" και "Η μεσογειος φλεγεται"με τον Κώστα Πρέκα... Tongue)...

ikaros
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #17 on: October 19, 2006, 14:22:04 pm »

@kenny

Εσύ δεν σέβεσαι την δικιά σου εθνικότητα πως θα σεβαστείς τις υπόλοιπες;

Όταν μιλάς για "ελληνική φάρα" αναφέρεσαι σε φυλή; Μα δεν είσαστε αντιρατσιστές εσείς; Αποφασίστε βρε παιδιά τί είσαστε τελικά Smiley
Δεν θα σχολιάσω εγώ το πόσο μεγάλη είναι ή όχι αυτό το έχουν κάνει αμέτρητοι ξένοι που υποθέτω είχαν συμφέροντα όταν εκθείαζαν τους Έλληνες.
Όσο για το πόσο ήρωες ήταν ή όχι για να μεταφέρουμε λίγο τον εαυτό μας στην θέση τους.

Θα μπορούσες kenny να ήσουν ένας από τους 300 του Λεωνίδα;

Θα μπορούσες kenny να ήσουν ο Παπαφλέσσας;

Θα μπορούσες να ανέβαινες στην Πίνδο με χαμόγελο και τραγούδια μην γνωρίζοντας αν ποτέ θα επέστρεφες;

Πώς έιπες; Δεν είσαι τρελός να αφήσεις την ζεστασιά του καναπέ σου; Wink

Ε κάποιο ήτανε τρελλοί για να μπορείς εσύ να γράφεις σήμερα στον καναπέ σου.

ΥΓ: Πολύ θα το ήθελα να είχες μεγαλώσει στην φίλη Τουρκία και να προσπαθούσες εν έτει 2006 να γράψεις αντίστοιχες απόψεις. Θα μετρούσες μετά πόσα κάγκελα έχει το κελί σου και πότε θα σου ξαναφέρουν ψωμί να φας Wink

Αλλά είπαμε: Θέλει αρετή και τόλμη!
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #18 on: October 19, 2006, 14:27:59 pm »

Quote from: ikaros on October 19, 2006, 14:06:50 pm
Quote from: Kaizer on October 19, 2006, 13:36:12 pm
Αν η παρελαση ειναι το μονο που σου θημιζει οτι εισαι Ελληνας τοτε πραγματικα σε λυπαμαι.  Και πραγματικα ντρεπομαι που η σχολη μας εχει τετοια στοιχεια... Και φυσικα δεν θα ηθελα καθολου να αναφερθω στις στρατιωτικες παρελασεις... Και ο φασιστικη Γερμανια ειχε παρελασεις,και η φασιστικη Ιταλια και κατα την Χουντα ειχαμε συχνοτατες παρελασεις,φυσικα ομως για αλλους λογους. Αυτην φυσικα ειναι η γνωμη μου . Προφανος διαφωνουμε . Αυτο νομιζεις κανει εμενα λιγοτερο Ελληνα και εσενα περισσοτερο? Δεν τον νομιζω και σε λυπαμαι αν το νομιζεις.

Χμμμ...περίμενα τέτοιου είδους απόψεις. Άφησε τις ντροπές και τις λύπες κατά μέρους κι έλα στο προκείμενο.
Η ιστορική μνήμη είναι αυτή που μας κάνει Έλληνες και τέτοιου είδους αποφάσεις μόνο προς την κατεύθυνση της τόνωσής της δεν οδηγούν!
Βέβαια δεν διακρίνω ανάλογου είδους ευαισθησίες από τους ψηφίσαντες το κείμενο κατά των παρελάσεων όταν τα σχολικά βιβλία ιστορίας κάθε χρόνο περικόπτονται.
Δεν βλέπω τέτοιου είδους ευαισθησίες όταν η συντριπτική πλειοψηφία των αποφοίτων λυκείου είναι ουσιαστικά αναλφάβητοι.
Όλοι μας στα λόγια είμαστε Έλληνες αλλά μόλις έρθει το ζόρι κοιτάμε "την πάρτη μας".
Έτσι όλοι Έλληνες έιμαστε αλλά "Που καιρός για να διαβάσω ιστορία! πάμε μωρέ για κανένα φραπέ"
Όλοι Έλληνες είμαστε αλλά "Αριστοτέλης, Πλάτωνας; Τί είναι αυτά; Τίποτα καινούργια καφέ;"
Ολοι Έλληνες είμαστε αλλά "Μην τυχόν και μιλήσει άσχημα ο δάσκαλος στο βλαστάρι μου γιατί θα τον στείλω σε ξερονήσι να διδάσκει τα καβούρια!"
Όλοι Έλληνες είμαστε αλλά "'Ελα μωρέ θα πάρω το θείο τηλέφωνο να μην με στείλουν στα σύνορα"
Όλοι Έλληνες είμαστε αλλά "Εγώ θα είμαι ο μ****ας που θα πληρώσω τον φόρο; Ας δώσουν άλλοι"
Όλοι Έλληνες είμαστε αλλά "Εσένα θα ψηφίσω βρε! Κι όπως είπαμε έτσι; Την κόρη μου μετά την θέλω σε μία καλή θεσούλα"
Ολοι Έλληνες είμαστε αλλά ....

Πόσα τέτοια "αλλά" υπάρχουν ακόμη που τα σκεφτόμαστε κάθε μέρα αλήθεια;

Κατά τα άλλα είμαστε όλοι Έλληνες. Όλοι Έλληνες που στην καλύτερη περίπτωση αγνοούμε την ιστορία μας(στην χεορότερη την χευάζουμε), όλοι Έλληνες που θεοποιούμε κάθε ξενόφερτη ιδεολογία και απορρίπτουμε κάθε τι ελληνικό "για να μην μας πούνε και φασίστες", όλοι Έλληνες....

Φευ!

Θέλει αρετή και τόλμη να είσαι Έλληνας!

Κατέβασε ένα ψήφισμα στην επόμενη Γ.Σ. που να λέει:

"Ζητούμε την σωστή και αρτιότερη διδασκαλία της ελληνικής αλλά και παγκόσμιας ιστορίας, κατά το δυνατόν αντικειμενικότερα, ώστε οι απόφοιτοι της ελληνικής 2βάθμιας εκπαίδευσης να μην είναι ιστορικά αναλφάβητοι."

Πιστεύω πως θα το ψηφίσουν τα ίδια άτομα και περισσότερα.

Επί του θέματος:

Quote from: ambitious on October 19, 2006, 11:53:43 am
ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!

ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ-ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ. ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ GROUPO ROSO ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 60 ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗ. ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΤΑ.

ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΕΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ-ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥΣ ΜΑΣ ΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΕΛΑΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΟΤΑΝ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ. ΜΑΛΛΟΝ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ-ΨΗΦΙΣΜΑ.

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΜΟΥΝ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥΣ. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΒΕΒΑΙΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ. ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΙΝΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΙΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ Δ.Ε.Θ. ΠΡΟΣΦΑΤΑ. ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΟΛΕΓΙΟΠΑΙΔΑ (ΑΝΑΤΟΛΙΑ, Κ.Τ.Λ.) ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ.

ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!

Υ.Γ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ, ΕΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
Υ.Γ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

69 φοιτητές υπέρ, 47 φοιτητές κατά, 9 λευκά. Όσοι δεν ήρθαν, πρόβλημά τους. Το ίδιο ισχύει και για την αποχή στις εκλογές (φοιτητικές, δημοτικές, βουλευτικές)

ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ! Θέλεις ambitious να σου πω ποιοι δεν είναι Έλληνες? Είναι αυτοί που κάθε χρόνο, παρακολουθούν τις παρελάσεις και στο τέλος, βλέπουν τα κανάλια να ρωτάνε του μαθητές: "Παιδιά τί γιορτάζουμε σήμερα?" και οι τελευταίοι απαντάνε "Την ίδρυση του παοκ" ή "Την πτώση της χούντας" ή το πιο κλασικό "την απελευθέρωση από τους Τούρκους (τη στιγμή που έχουμε 28/10)". Και είναι αυτοί, επειδή διαπιστώνουν την άγνοια των μαθητών αλλά δεν κάνουν ΤΙΠΟΤΑ για να την αλλάξουν. Μόνο παρελάσεις.

Είναι γνωστό φίλε ambitious, ότι οι Έλληνες του εξωτερικού είναι οι πλέον εθνικιστές. Γνωρίζεις τί είναι εθνικισμός ε? Μην πω τώρα καμιά κουβέντα για την Εκκλησία, που ουδεμία σχέση έχει με τον Χριστιανισμό....

Μην μπερδεύεσαι αγόρι μου... Δεν υπάρχει μόνο η ΝΔ και αυτοί που καίνε σημαίες. Υπάρχουν και άνθρωποι με ιδεολογίες μεταξύ των.

Υ.Γ.: Οι πρόγονοί μου είναι οι πλέον ταλαιπωρημένοι έλληνες, πρόσφυγες. Μάντεψε τίνος η εθνικιστική πολιτική οδήγησε στην ταλαιπωρία τους.
Dr. Gonzo
Θαμώνας

4:48 Psychosis

View Profile
« Reply #19 on: October 19, 2006, 14:30:26 pm »

εμένα με μπερδεύουν λίγο αυτά τα πατρογονικά, τα ελληνικά και τα καθαρόαιμα..
τελικά έλληνας γενιέσαι ή γίνεσαι?
υπάρχει κανείς που νομίζει ότι είναι καθαρόαιμος έλλην?
με τέτοιο μπαστάρδεμα που έχει πέσει σε μια κουτσουλιά γης που είναι τα βαλκάνια,
πόσοι λαοί ήρθαν, έφυγαν, ανακατεύτηκαν, εξαφανίστηκαν, αφομοιώθηκαν..

αυτά σκέφτομαι καμιά φορά, προσπαθώντας πρώτα να ηρεμήσω τα"ελληνικά" (εθνικιστικά ή μη) πιστεύω μου,
που έχουν περάσει στο πετσί μου χωρίς να το καταλάβω τόσα χρόνια.

ΜΕΤΑ, αφού απαλλαχτώ από αυτά, αναρωτιέμαι τι είναι ιστορία ΜΟΥ και ποια κομμάτια αυτής με αφορούν.
έχω τη δυνατότητα να επιλέξω?
μπορώ να δικαιολογώ τα αδικαιολόγητα και να αισθάνομαι υπερήφανος για κάποιες ενέργειες "προγόνων μου"
κι αντίθετα για ίδιες ενέργειες "εχθρών των προγόνων μου" να αισθάνομαι μίσος/οργή/αηδία?

τελικά τι θέλει αρετή και τόλμη?
σίγουρα η ελευθερία.
μήπως όμως και η κριτική σκέψη και η ωριμότητα?

σας παραπέμπω στο βιβλίο "οι λαοί των βαλκανίων" του ραφαηλίδη, καθώς και σ'αυτό το topic.

Earth. What a shithole.
lost control
spartacos
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
Re: Απ: ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ!
« Reply #20 on: October 19, 2006, 14:31:49 pm »

Quote from: Karaμazoβ on October 19, 2006, 14:21:16 pm
Ειναι τόσο απαραίτητες οι παρελάσεις για την τιμή και την ιστορική μνήμη??? Τιποτα απολύτως δεν προσφέρουν! Θυμαμαι που μας τραβολόγαγαν με το ζόρι στο σχολειο για τις πρόβες και στο τέλος απο τη βαρεμάρα και την απειθαρχεια ήμασταν σαν διαδήλωση. Κι όλα αυτά για να παρελάσουμε 500 μετρα!

Την ιστορική μνήμη την αντλείς απο τα βιβλία και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις κι όχι απο τις μαθητικές παρελάσεις! Και στην τελική πιο πολλά προσφέρουν σε αυτό τον τομέα οι ταινιες της Χούντας  Roll Eyes ("ΟΧΙ" και "Η μεσογειος φλεγεται"με τον Κώστα Πρέκα... Tongue)...
ΠΑΛΙ ΑΥΤΗ Η ******* Η ΧΟΥΝΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΤΕ ΠΑΤΗΣΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ(ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΤΙΣ ΖΗΜΙΩΣΕ) ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΣΕΙ

ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ -ΕΣΤΩ ΟΤΙ ΑΥΡΙΟ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ? 2 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΦΡΑΠΕΔΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ? Wink
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #21 on: October 19, 2006, 14:33:03 pm »

Παιδιά καλύτερα να μην ξεφυγουμε και το βιάσουμε το τοπικ (οπως συνηθως  Roll Eyes) !!! Το ζήτημα ειναι η χρησιμότητα των μαθητικών παρελάσεων!
Quote from: spartacos on October 19, 2006, 14:31:49 pm

ΠΑΛΙ ΑΥΤΗ Η ******* Η ΧΟΥΝΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΤΕ ΠΑΤΗΣΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ(ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΤΙΣ ΖΗΜΙΩΣΕ) ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΣΕΙ

ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ -ΕΣΤΩ ΟΤΙ ΑΥΡΙΟ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ? 2 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΦΡΑΠΕΔΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ? Wink

Βρε σπάρτακε προσπάθησε να καταλάβει οτι είναι τελείως αντιεκπαιδευτικό η επιβολή ενος "στρατοκρατικου" πνεύματος στα σχολεια. Ειδικά αν γίνεται με σκοπό την ιστορική μνημη είναι τελείως αναποτελεσματικο και πολλές φορές έχει τα αντιθετα αποτελέσματα (δυσφορια και απέχθεια απο τους μαθητές). Οπως και να το κάνουμε η ιστορική μνήμη δεν καλλιεργείται απο μια παρέλαση σα "σκορπια διαδήλωση" 500 μέτρων!

Την Χούντα την για να δειξω οτι ακόμη και η εθνικιστικές-cult ταινίες της δημιούργησαν ενα πιο έντονο εθνικιστικο αισθημα παρα οι παρελάσεις, που οι πιο πολλοι τις βλεπουν σαν αγγαρεια ή μεσο προβολης (σημαιοφορος αλλο και τουτο)....
« Last Edit: October 19, 2006, 14:39:20 pm by Karaμazoβ » Logged

miss_elec
Θαμώνας

View Profile
« Reply #22 on: October 19, 2006, 14:36:08 pm »

Σκάναρα πολύ γρήγορα τα ποστ σας...Ένα δικό μου σχόλιο γενικότερο είναι το ότι ενέκριναν/δεν ενέκριναν το ψήφισμα οι ηλεκτρολόγοι και κάτι έγινε Tongue

Πάντως ρε παιδιά, εσείς δεν κάνατε παρελάσεις στο σχολείο? Εμείς μια χαρά περνούσαμε τότε. Χάναμε καμμιά ωρίτσα στις πρόβες, στην παρέλαση βάζαμε τα ωραία μας, μας καμάρωναν οι γονείς μας...Αυτό για το χαβαλέ του πράγματος Wink

Για την ουσία των πραγμάτων, ήταν μια καλή ευκαιρία, παράλληλα με τις διάφορες εκδηλώσεις που κάναμε στο σχολείο, για να θυμηθούμε τους αγώνες των προγόνων για αυτά που εμείς απολαμβάνουμε σήμερα και τα έχουμε ως δεδομένα (τρομάρα μας).

Επίσης, ήταν τιμητικό για τους πρώτους μαθητές -τουλάχιστον εγώ έτσι το θεωρώ- να παρελαύνουν στη σημαία, πόσο μάλιστα να είναι και σημαιοφόροι. Είτε είναι Έλληνες, είτε άλλης εθνικότητας. Γιατί το σύμβολο είναι που τιμά αυτόν που το φέρει...

Δε λέω, οι ηλεκτρολόγοι είναι σκεπτόμενα όντα, εν-πολίτικοι κλπ, κλπ, ωστόσο, εγώ θα πρότεινα να στρέψουν αλλού τη δημιουργική τους δύναμη από την αποκαθήλωση οιουδήποτε πράγματος που μπορεί να ενισχύσει μια ρημάδα ελληνική εθνική συνείδηση, στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της ισοπέδωσης των πάντων...

www.thmmy.gr/smf/index.php?action=dlattach;topic=639.0;attach=33889
poso sas bariemai!
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #23 on: October 19, 2006, 14:36:20 pm »

Quote from: spartacos on October 19, 2006, 14:31:49 pm

Όχι. 20 ώρες μάθημα - για τους μαθητές που χάνουν για να προβάρουν την παρέλαση - το χρόνο.

Η τάξη μου παρέλασε 2 φορές. Μία στην Γ' Γυμνασίου και μία στην 'Α λυκείου. Θέλεις να μάθεις πόσες ώρες μάθημα χάσανε????? (Ήταν και ώρες ιστορίας ανάμεσα σ'αυτές... )
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

I smoke my friends down to the filter

View Profile WWW
« Reply #24 on: October 19, 2006, 14:37:13 pm »

spartacos αν ιστορία λέγεται το να παπαγαλίζεις τις μπούρδες των σχολικών βιβλίων τότε εγώ είμαι ο Γιούριν Γκαγκάριν...  Grin Grin Grin

ikaros ένα πράγμα μόνο πες μου:
Ο Ελληναράς που πάει στην παρέλαση να καμαρώσει το βλαστάρι του και ο Έλληνας που θα βγει από αυτό το βλαστάρι σε τι διαφέρουν από τον Έλληνα που τόσο γλαφυρά περιέγραψες?

Quote from: ikaros on October 19, 2006, 14:22:04 pm
@kenny
Εσύ δεν σέβεσαι την δικιά σου εθνικότητα πως θα σεβαστείς τις υπόλοιπες;

Σεβασμός για την πατρίδα σημαίνει να κάνουμε τα παιδιά στρατιωτάκια και να τα θαυμάζουμε να περπατάνε?
Νομίζω ότι έχεις μπερδέψει κάποιες έννοιες!

Όταν μιλάς για "ελληνική φάρα" αναφέρεσαι σε φυλή; Μα δεν είσαστε αντιρατσιστές εσείς; Αποφασίστε βρε παιδιά τί είσαστε τελικά Smiley

Μάλλον δεν κατάλαβες ότι προφανώς ΕΙΡΩΝΕΥΟΜΑΙ όταν μιλώ για ελληνική φάρα. Γιατί μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί ένας λαός με τόσο υψηλή αυτοεκτίμηση.

Δεν θα σχολιάσω εγώ το πόσο μεγάλη είναι ή όχι αυτό το έχουν κάνει αμέτρητοι ξένοι που υποθέτω είχαν συμφέροντα όταν εκθείαζαν τους Έλληνες.

Ποιος ξένος πότε και κυρίως ΓΙΑΤΙ εκθείασε την Ελλάδα? Πες μου παραδείγματα. Πες μου γιατί τέλος πάντων αυτό το έθνος είναι τόοοοοοοσο σπουδαιο!!!

Θα μπορούσες kenny να ήσουν ένας από τους 300 του Λεωνίδα;

Μα και βέβαια. Αν είχα γεννηθεί στην Σπάρτη εκείνη την εποχή σίγουρα θα ήμουν...

Θα μπορούσες kenny να ήσουν ο Παπαφλέσσας;

Ναι

Θα μπορούσες να ανέβαινες στην Πίνδο με χαμόγελο και τραγούδια μην γνωρίζοντας αν ποτέ θα επέστρεφες;

Το έκανε ο παππούς μου και δεν χρειάστηκε καμία παρέλαση για να τον τιμήσω!  Wink

Πώς έιπες; Δεν είσαι τρελός να αφήσεις την ζεστασιά του καναπέ σου; Wink

Τρελός είμαι. Καναπέ όμως δεν έχω! Grin

ΥΓ: Πολύ θα το ήθελα να είχες μεγαλώσει στην φίλη Τουρκία και να προσπαθούσες εν έτει 2006 να γράψεις αντίστοιχες απόψεις. Θα μετρούσες μετά πόσα κάγκελα έχει το κελί σου και πότε θα σου ξαναφέρουν ψωμί να φας Wink

Ενώ στην Σούπερ φιλελεύθερη Ελλαδάρα μας όλοι είναι ελεύθεροι και ποτέ κανένας δεν μένει στο περιθώριο!!! Αχ τι αγαλίαση και περιφάνεια είναι να ζείς σ'αυτήν την τόσο ωραία χώρα όπου οι Αλβανικής καταγωγής άνθρωποι είναι σημαδεμένοι, όπου οι ομοφυλόφιλοι ζουν με φόβο, όπου οι αλλόθρησκοι δέχονται προπαγάνδα και όπου φροντίζεται επιμελώς οποιοσδήποτε διαφορετικός να μπαίνει στο περιθώριο...

Θέλει αρετή και τόλμη να χτίσεις τον φασισμό...

Englab - Open source scientific/engineering platform
Rebetologion - Contemporary/Experimental

Κακούργα ύπαρξις!
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #25 on: October 19, 2006, 14:38:21 pm »

Quote from: miss_elec on October 19, 2006, 14:36:08 pm
Δε λέω, οι ηλεκτρολόγοι είναι σκεπτόμενα όντα, εν-πολίτικοι κλπ, κλπ, ωστόσο, εγώ θα πρότεινα να στρέψουν αλλού τη δημιουργική τους δύναμη από την αποκαθήλωση οιουδήποτε πράγματος που μπορεί να ενισχύσει μια ρημάδα ελληνική εθνική συνείδηση, στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της ισοπέδωσης των πάντων...

Νομίζεις μας λείπει η ελληνική εθνική συνείδηση? Γιατί εγώ διαπιστώνω πως μόνο τέτοια έχουμε τελικά...

Υπάρχουν πολλές συνειδήσεις που είναι ακαλλιέρητες... Η συλλογική, η πολιτική, η κοινωνική...
marauber
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Ι will forgive but I won't forget...

View Profile
Απ: ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ Τ
« Reply #26 on: October 19, 2006, 14:42:43 pm »

Οι παρελάσεις όπως τις βλέπω εγώ είναι ένα ελάχιστος φόρος τιμής σε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για να μπορούμε εμείς να ζούμε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ.
Δεν τις κάνουμε ούτε για να ανυψωθεί το εθνικό φρόνημα ούτε για να ενισχύσουμε την ιστορική μνήμη. Τα γεγονότα που αφορούν στις παρελάσεις (υποτίθεται ότι) είναι γνωστά σε όλους.

Τώρα βέβαια θα μου πείτε ότι έχει εκφυλιστεί ο θεσμός των παρελάσεων και θα έχετε δίκιο. Πράγματι, οι συμμετέχοντες στην παρέλαση περισσότερο ενδιαφέρονται να κάνουν την πλάκα τους παρά να αποδώσουν φόρο τιμής στους ήρωες.
Αλλά η λύση που προτείνετε; Να τις καταργήσουμε!!!
Αντί να προσπαθήσουμε να δώσουμε στους μαθητές να καταλάβουν το λόγο των παρελάσεων...
Αντί να προσπαθήσουμε να τους μάθουμε ιστορία...

Για άλλη μια φορά το ΤΗΜΜΥ με εκπλήσσει αρνητικά. Μέχρι τώρα πίστευα ότι η άποψη υπέρ της κατάργησης των παρελάσεων αφορούσε μόνο σε περιθωριακές ομάδες αναρχικών και δεν είχε απήχηση. Από ότι φαίνεται έκανα λάθος Undecided.

Ε κάποιοι ήτανε τρελλοί για να μπορείς εσύ να γράφεις σήμερα στον καναπέ σου.

Νομίζω αυτή η φράση τα λέει όλα.
« Last Edit: October 19, 2006, 14:46:51 pm by marauber » Logged

It never rains but it pours
-------------------------------------------------------
The Spartans do not ask how many but where they are
BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

It just doesn't get any easier! It gets worse...

View Profile
deleted
« Reply #27 on: October 19, 2006, 14:48:18 pm »

deleted
« Last Edit: June 14, 2015, 21:48:33 pm by BOBoMASTORAS » Logged

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

http://tools.ietf.org/html/rfc1149
The only reason we invent robots
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #28 on: October 19, 2006, 14:48:42 pm »

Quote from: marauber on October 19, 2006, 14:42:43 pm
Οι παρελάσεις όπως τις βλέπω εγώ είναι ένα ελάχιστος φόρος τιμής σε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για να μπορούμε εμείς να ζούμε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ.

Το ότι καμία Ευρωπαϊκή χώρα (πλην Ελλάδας, Τουρκίας και Κύπρου) ΔΕΝ κάνει παρελάσεις τί σημαίνει? Ότι εκείνοι δεν αποδίδουν φόρο τιμής στους νεκρούς τους? Μήπως μόνο οι ΕΛΛΗΝΕΣ είχαν νεκρούς?
miss_elec
Θαμώνας

View Profile
« Reply #29 on: October 19, 2006, 14:49:35 pm »

Quote from: BOBoMASTORAS on October 19, 2006, 14:48:18 pm
Quote from: marauber on October 19, 2006, 14:42:43 pm
Για άλλη μια φορά το ΤΗΜΜΥ με εκπλήσσει αρνητικά. Μέχρι τώρα πίστευα ότι η άποψη υπέρ της κατάργησης των παρελάσεων αφορούσε μόνο σε περιθωριακές ομάδες αναρχικών και δεν είχε απήχηση. Από ότι φαίνεται έκανα λάθος Undecided.

Απλά για να ξεκαθαριστεί λίγο κάτι. Το thmmy είναι τα μέλη του. δεν υπάρχει σα φορέας επίσημης θέσης. Ο καθένας υποστηρίζει αυτό που θέλει. Ξέρω ότι ουσιαστικά εννούσες κόσμος που συμμετέχει στο thmmy αλλά το γράφω απλά για να ξεκαθαριστεί.

Νομίζω δεν εννούσε το τημμυ.γρ αλλά τους ηλεκτρολόγους γενικά Tongue

www.thmmy.gr/smf/index.php?action=dlattach;topic=639.0;attach=33889
poso sas bariemai!
Pages: 1 [2] 3 4 ... 27 Go Up Print
Jump to: