• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 00:38:30 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 00:38:30 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by okan
[Today at 00:33:03]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by Nikos_313
[Today at 00:10:29]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426703
Total Topics: 31710
Online Today: 205
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 38
Guests: 159
Total: 197
m.renia
babistso
athena_apo
Mr Watson
Captain
andyy
PurpleWitch
Nikos_313
vagk
gprok
giannisdomu
eli_k
micelethe
Potest
fkaravi
christina02
cchristodoulou
Rithan
giorgosss03
elctricalbill
filkilkis
gtapalis
le papillon
Karkarias
abunchofcells
ElectroShock
sofoklhs_pizza
Akis Papanikolaou
chris_p30
engineer2030
chriskazakos
bit11
rafail zisiadis
Βασιλης
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Επίσημη ενημέρωση για Αντιστοίχηση Μαθημάτων ΝΠΣ με ΠΠΣ και η συζήτηση στο forum.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Κινητοποιήσεις - Πρωτοβουλίες Φοιτητών (Moderators: Starki, MomostheGreen) > Κινητοποιήσεις Εκπαιδευτικών & Πανεκπαιδευτικό Μέτωπο
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 11 Go Down Print
Author Topic: Κινητοποιήσεις Εκπαιδευτικών & Πανεκπαιδευτικό Μέτωπο  (Read 17545 times)
apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
Απ: Κινητοποιήσεις Εκπαιδευτικών & Πανεκπαιδευτικό Μέτωπο
« Reply #90 on: October 12, 2006, 15:52:28 pm »

Quote from: corina on October 12, 2006, 15:50:37 pm
Ξέρει κανείς πόσα περίπου σχολεία τελούν υπό κατάληψη μέχρι σήμερα? Από όποιο σχολείο της Θεσ/νίκης και αν περάσω βλέπω κατάληψη!!!!! Ντόμινο έγινε....

χθες το ΑΝΤ1 έλεγε για 700 καταλήψεις πανελλαδικά...

www.twitter.com/apostolos1986
BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

It just doesn't get any easier! It gets worse...

View Profile
deleted
« Reply #91 on: October 12, 2006, 16:13:25 pm »

deleted
« Last Edit: June 14, 2015, 21:50:36 pm by BOBoMASTORAS » Logged

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

http://tools.ietf.org/html/rfc1149
The only reason we invent robots
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
Re: Κινητοποιήσεις Εκπαιδευτικών & Πανεκπαιδευτικό Μέτωπο
« Reply #92 on: October 12, 2006, 16:28:32 pm »

Σίγουρα είναι παραπάνω από όσες είναι γραμμένες στο εδώ πολυτεχνείο. Στη Θεσσαλονίκη, για παράδειγμα, είναι σίγουρα και το 14ο, και το 9ο, τα οποία δεν τα έχει γραμμένα. Τεσπα, θα δείξει... thanxs πάντως..

Η συμμετοχή δεν φέρνει ντε και καλά τη νίκη. Αλλά η νίκη δεν μπορεί να έρθει αλλιώς. Ασε που, συμμετέχοντας μπορεί να βγεις απ' τη συντήρηση.
Νessa
Guest
« Reply #93 on: October 12, 2006, 19:19:59 pm »

Πάλι ψιλοάσχετο, αλλά ήθελα να το πω... παιδιά οι δάσκαλοι είναι πολύ προχωρημένοι... έχουνε ξεφύγει Cheesy

Ακούστε τι φωνάζανε στην πορεία: "Όχι μόνο στον εκπαιδευτικό - 1400 για όλο το λαό"!

Υπάρχουν νομοί που η άκρα αριστερά παίρνει 44% στα σωματεία τους Shocked

Θα γίνει χαμός! Θα γίνει πανικός! Cheesy Cheesy Cheesy
apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #94 on: October 12, 2006, 20:05:23 pm »

οι καταλήψεις σύμφωνα με το edoplytexneio είναι 467...σύμφωνα με το ALPHA 900!!

www.twitter.com/apostolos1986
abbis
Guest
« Reply #95 on: October 12, 2006, 20:26:37 pm »

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΜΑΘΗΤΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Αποφασιστικά, μαζικά, μαχητικά!
Πλημμύρισαν οι δρόμοι της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και δεκάδων άλλων πόλεων
Προκλητική επίδειξη αδιαλλαξίας από την κυβέρνηση

Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω.

Ξεκινάει από τις πηγές της αντιλαϊκής, αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της ΝΔ σήμερα, του ΠΑΣΟΚ χτες, της ΕΕ όπου βάζουν οι κυβερνήσεις τις υπογραφές τους...

Περνάει μέσα από την αγανάκτηση του δασκάλου που δεν αντέχει άλλο τον εμπαιγμό, που διαλέγει το δρόμο του αγώνα. Απεργεί. Αντέχει. Για το εισόδημα και για το σχολειό. Για κείνον, για τα παιδιά του, για τους μαθητές του.

Διακλαδώνεται στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, εκεί που θέλουν να υποβαθμίσουν την επιστήμη σε ευτελή επίπεδα, να την κάνουν υπηρέτη των ιμπεριαλιστών.

Γίνεται χείμαρρος ορμητικός στους μαθητές, που στην αυγή της ζωής τους, βλέπουν μπροστά και δηλώνουν τραγουδώντας: «Μια ζωή την έχουμε και θα την κερδίσουμε. Θέλουμε να μάθουμε. Θέλουμε να ζήσουμε».

Βαθαίνει στα γιαπιά, τα εργοστάσια, τα γραφεία, που σίγησαν, έβαλαν λουκέτο σήμερα για τη μόρφωση των παιδιών τους, για το μέλλον της τάξης τους.

Ολοι συναντήθηκαν χτες στους δρόμους του αγώνα, σ' ένα πραγματικά πολύ μεγάλο συλλαλητήριο. Δάσκαλοι, καθηγητές, εργαζόμενοι, γονείς, φοιτητές, σπουδαστές και κυρίως... ένας χείμαρρος μαθητών. Τραβούν μπροστά. Δηλώνουν: Συνεχίζουμε!

Από την Ομόνοια και τα Χαυτεία, στο Σύνταγμα, το συλλαλητήριο για την Παιδεία συντάραξε την Αθήνα. Από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι δεν κουράστηκαν να περπατάνε, δεν κουράστηκαν να φωνάζουν, να διαδηλώνουν για τις ανάγκες τους, για τις ανάγκες του λαού.

Και συνεχίζουν. Εδωσαν ήδη το νέο αγωνιστικό ραντεβού την επόμενη Τετάρτη, 18 Οκτώβρη. Δάσκαλοι, καθηγητές, μαθητές, φοιτητές θα βγουν και πάλι στους δρόμους, για όλα όσα τους αξίζουν, για όλα όσα τους ανήκουν.

Και μαζί με την Αθήνα, όλη η Ελλάδα, απ' άκρη σ' άκρη...

http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=12/10/2006&id=6871&pageNo=15&direction=1
abbis
Guest
« Reply #96 on: October 12, 2006, 20:29:36 pm »

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να συνεχιστούν, να κλιμακωθούν
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

«Το ΚΚΕ χαιρετίζει τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια για την Παιδεία που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, σε όλη την Ελλάδα, με κοινό χαρακτηριστικό τη μαζική και ενθουσιώδη συμμετοχή των μαθητών και των μαθητριών.

Η πάλη των μαθητών, των δασκάλων και καθηγητών, των φοιτητών, των γονέων φέρνει στο προσκήνιο το δίκαιο και αναγκαίο αίτημα για Δωρεάν αποκλειστικά Δημόσια Ενιαία Λαϊκή Παιδεία, για να έχουν τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας το στοιχειώδες δικαίωμα σήμερα στη μόρφωση, και αύριο στην εργασία με σύγχρονα δικαιώματα. Αποκαλύπτει το πραγματικό αντιδραστικό περιεχόμενο των μεταρρυθμίσεων - αναπροσαρμογών που απαιτεί το κεφάλαιο και προωθεί σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως χτες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Τα σημερινά συλλαλητήρια αποδεικνύουν πως οι κινητοποιήσεις που αναπτύσσονται στο χώρο της Παιδείας πρέπει να συνεχιστούν και να κλιμακωθούν. Αυτή είναι η απάντηση και στην κυβερνητική αδιαλλαξία και τον αυταρχισμό.

Το ΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να προσθέσουν και τη δική τους φωνή στα αιτήματα των νέων που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους. Να βρεθούν δίπλα τους. Να στηρίξουν τα αιτήματα και τον αγώνα των εκπαιδευτικών. Να καταδικάσουν με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τις κυβερνητικές απειλές και τα κατασταλτικά σχέδια και προθέσεις, απαιτώντας να καταργηθεί εδώ και τώρα η απαράδεκτη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που ποινικοποιεί τους αγώνες των μαθητών.

Να γίνουν τα αιτήματα και η πάλη για την Παιδεία κριτήριο ψήφου και στις εκλογές».

http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=12/10/2006&id=6871&pageNo=16&direction=1
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #97 on: October 12, 2006, 21:29:42 pm »

Quote from: corina on October 12, 2006, 16:28:32 pm
Σίγουρα είναι παραπάνω από όσες είναι γραμμένες στο εδώ πολυτεχνείο. Στη Θεσσαλονίκη, για παράδειγμα, είναι σίγουρα και το 14ο...

Έκανε κατάληψη το 14ο???  Shocked Shocked Shocked  Grin Grin Grin (Άρα και το 21ο αφού συστεγάζονται σε δύο βάρδιες)

Όταν πήγαινα σχολείο, έμπαινε ο λυκειάρχης με κόφτη μέσα και διέλυε την κατάληψη...
meltemi
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile WWW
« Reply #98 on: October 12, 2006, 22:22:25 pm »

Σ' εμάς έφερναν κόφτες και πριόνια.. κτλ

αλλά τα τερατάκια της 3ης γυμνασίου δεν παιζόντουσαν.. πραγματικά

ωραίες εποχές
ASDF_
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Legalizacion

View Profile
« Reply #99 on: October 12, 2006, 23:15:19 pm »

Εγώ μένω δίπλα σε σχολείο, προχθες το βραδυ κατα τις 4 άκουγα δυνατά ομιλίες από εκεί...
Λέω τα παιδιά κανα τσιγάρο(καλό) θα κάνουν τελικά καναν κατάληψη...

Περπατώ στο δάσος και ακούω Πέγκυ Ζήνα... λες να απολύομαι τον άλλο μήνα??!!!
(Stalin)^2
Guest
« Reply #100 on: October 13, 2006, 00:17:29 am »

Quote from: viajera on October 12, 2006, 22:22:25 pm

ωραίες εποχές

μη στεναχωριέσαι viajera και οι δικές μας καταλήψεις είναι πολύ κοντά.
Το Νοέμβρη θα γίνει της πουτάνας, προβλέπω. Και θέλω!
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #101 on: October 13, 2006, 12:31:42 pm »

Quote from: Juan on October 12, 2006, 21:29:42 pm
Quote from: corina on October 12, 2006, 16:28:32 pm
Σίγουρα είναι παραπάνω από όσες είναι γραμμένες στο εδώ πολυτεχνείο. Στη Θεσσαλονίκη, για παράδειγμα, είναι σίγουρα και το 14ο...

Έκανε κατάληψη το 14ο???  Shocked Shocked Shocked  Grin Grin Grin (Άρα και το 21ο αφού συστεγάζονται σε δύο βάρδιες)

Όταν πήγαινα σχολείο, έμπαινε ο λυκειάρχης με κόφτη μέσα και διέλυε την κατάληψη...

Για το 14ο είμαι σίγουρη, γιατί είναι ο πατέρας μου καθηγητής στο γυμνάσιο. Γι' αυτούς που το ξέρουν το σχολείο, ξέρουν ότι σε μία βάρδια λειτουργούν ταυτόχρονα ένα λύκειο και ένα γυμνάσιο. Οπότε, αν ένα από τα δύο (δεν ξέρω ποιο άρχισε!) κάνει κατάληψη, αναγκαστικά κάνει και το άλλο!

Η συμμετοχή δεν φέρνει ντε και καλά τη νίκη. Αλλά η νίκη δεν μπορεί να έρθει αλλιώς. Ασε που, συμμετέχοντας μπορεί να βγεις απ' τη συντήρηση.
jimi
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Live Free or Die...

View Profile
« Reply #102 on: October 13, 2006, 12:36:37 pm »

Quote from: |eJuncky| on October 13, 2006, 00:17:29 am
Quote from: viajera on October 12, 2006, 22:22:25 pm

ωραίες εποχές

μη στεναχωριέσαι viajera και οι δικές μας καταλήψεις είναι πολύ κοντά.
Το Νοέμβρη θα γίνει της πουτάνας, προβλέπω. Και θέλω!

Ηρέμησε λίγο...Ας κάνουμε συνέλευση πρώτα και βλέπουμε...Τα πράγματα έχουν δρομολογηθεί...Δεν πρόκειται να περάσουν τόσο άμεσα τα μέτρα....Μετά τις βουλευτικές προβλέπεται να επιχειρήσουν μεταρρυθμίσεις....Ας κρατήσουμε δυνάμεις για τότε(λέω εγώ)...Εκτός αν το δούμε ως συμπαράσταση στους υπόλοιπους απεργούς/καταληψίες.... Smiley Wink

Κάτι που ξέχασα να προσθέσω....Στις καταλήψεις των σχολείων να ξέρετε ότι πολλοί δεν ξέρουν όυτε γιατί τις κάνουν ούτε τι πρέπει να διεκδικήσουν από την παιδεία...Σίγουρα πολλά σχολεία καταλήφθηκαν από κεκτημένη ταχύτητα,από άτομα που δεν πατούσαν ποτέ στο σχολείο και το μόνο που τους θυμίζει το όνομα κατάληψη είναι αυτή στην Τούμπα στο γήπεδο του ΠΑΟΚ...Αυτά τα αναφέρω σαν προβληματισμό περισσότερο(ξέρετε τις απόψεις μου περί καταλήψεων...Μη με βάλετε να απολογούμαι)...Είναι κρίμα άτομα που βιώνουν καθημερινά το τι θα πει σχολείο να μη συμμετέχουν σε καταλήψεις(αφού δέχονται πιέσεις από το άμεσο και έμμεσο κοινωνικό περιβάλλον...ίσως και από τους εαυτούς τους) και σε μερικά σχολεία(υποθέτω τουλάχιστον) η κατάληψη να αφήνεται σε όλα τα βαρεμένα...Θέλω να μου πείτε αν γνωρίζετε την κατάσταση σε άλλα λύκεια/γυμνάσια...Δε θα ήθελα να αναφέρω το όνομα του σχολείο στο οποίο αναφέρομαι...

Τα θέματα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι πολλά...Τα προβλήματα πρέπει κάποτε να λυθούν...Και οι απεργίες ή οι καταλήψεις είναι ένα μέσο αντίδρασης...Να μην αφήσουμε να τις καπελώσουν κάθε είδους τσουτσέκια... Smiley

Καιρός να  αφήσουμε τους εγωισμούς και να κοιτάξουμε λίγο τον εαυτό μας.....
Νessa
Guest
« Reply #103 on: October 13, 2006, 13:19:56 pm »

Δεν ξέρω για τα άλλα σχολεία, αλλά στο μουσικό που πάνε τα αδερφάκια μου τα παιδιά είναι πολύ συνειδητοποιημένα και μιλούν πολιτικά. Σχεδιάζουν να κάνουν κατάληψη σε συνεννόηση με το διπλανό σχολείο (γιατί μόνοι τους δυστυχώς δε μπορούν - ο χώρος είναι τεράστιος και δε μπορούν να τον περιφρουρήσουν) με διάφορα δρώμενα (συναυλίες κλπ). Αυτοί που ζητούν κατάληψη μόνο μπάχαλοι και "τσουτσέκια" δεν είναι (κάποιοι είναι και αριστούχοι). Πολλοί έχουν σχέση με αναρχικές οργανώσεις, κάποιοι είναι στην ΚΝΕ κλπ. Στα άλλα σχολεία δεν ξέρω τι γίνεται, σαφώς και δεν είναι όλοι συνειδητοποιημένοι, αλλά σίγουρα υπάρχει μια πολιτικοποίηση και δεν επιδιώκουν απλώς να χάσουν μάθημα - ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι σε ορισμένα σχολεία τα παιδιά περιφρούρησαν γενναία την κατάληψη ενάντια σε (βαλτούς;) εξωσχολικούς που ήθελαν να τη μπαχαλέψουν.
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #104 on: October 13, 2006, 13:24:02 pm »

Quote from: jimi on October 13, 2006, 12:36:37 pm
Κάτι που ξέχασα να προσθέσω....Στις καταλήψεις των σχολείων να ξέρετε ότι πολλοί δεν ξέρουν όυτε γιατί τις κάνουν ούτε τι πρέπει να διεκδικήσουν από την παιδεία...Σίγουρα πολλά σχολεία καταλήφθηκαν από κεκτημένη ταχύτητα,από άτομα που δεν πατούσαν ποτέ στο σχολείο και το μόνο που τους θυμίζει το όνομα κατάληψη είναι αυτή στην Τούμπα στο γήπεδο του ΠΑΟΚ...Αυτά τα αναφέρω σαν προβληματισμό περισσότερο(ξέρετε τις απόψεις μου περί καταλήψεων...Μη με βάλετε να απολογούμαι)...Είναι κρίμα άτομα που βιώνουν καθημερινά το τι θα πει σχολείο να μη συμμετέχουν σε καταλήψεις(αφού δέχονται πιέσεις από το άμεσο και έμμεσο κοινωνικό περιβάλλον...ίσως και από τους εαυτούς τους) και σε μερικά σχολεία(υποθέτω τουλάχιστον) η κατάληψη να αφήνεται σε όλα τα βαρεμένα...Θέλω να μου πείτε αν γνωρίζετε την κατάσταση σε άλλα λύκεια/γυμνάσια...Δε θα ήθελα να αναφέρω το όνομα του σχολείο στο οποίο αναφέρομαι...

Συμφωνώ και εγώ μ' αυτό. Δεν έχω συγκεκριμένη εικόνα από τα σχολεία της περιοχής μου, αλλά παρόλα αυτά, σε μερικά σχολεία τα οποία τα βλέπω καθημερινά, είδα ανάμεσα στους καταληψίες άτομα τα οποία δεν τα είχα ξαναδεί. Υποθέτω ότι ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία που περιέγραψες, ή έστω ότι βρήκαν ευκαιρία μόνο τώρα να "ασχοληθούν" με το σχολείο τους.

Γι' αυτό και σε άλλο μου post είχα χρησιμοποιήσει τη λέξη ντόμινο. Γιατί πραγματικά οι καταλήψεις, ειδικά στα σχολεία, λειτουργούν ακριβώς έτσι. Ξεκινούν από κάπου, έστω με δίκαια αιτήματα, αλλά στην πορεία μπαίνουν και οι υπόλοιποι στο χορό, απλά για να μη μείνουν απ' έξω. Πολλοί είναι αυτοί που σκέφτονται: οι άλλοι κάνουν κατάληψη, να μη χάσουμε λοίπόν και μεις μάθημα??

Θυμάμαι όταν ήμουν πρώτη (νομίζω) γυμνασίου, επί καταλήψεων Αρσένη. Το δικό μας το Γυμνάσιο, παίρνοντας παράδειγμα από το λύκειο (το οποίο υποτίθεται έκανε κατάληψη για τη μεταρρύθμιση), έκανε κατάληψη γιατί η τυρόπιτα στο κυλικείο ήταν μικρή και γιατί τα σιφόνια στις τουαλέτες ήταν βουλωμένα.... Cheesy

Ωστόσο θα συμφωνήσω με τη Nessa ότι υπάρχουν και αρκετοί που είναι πολύ συνειδητοποιημένοι...

Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 11 Go Up Print
Jump to: