• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
October 14, 2025, 17:16:46 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία
  
  Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY
  
  Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther
  
Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
October 14, 2025, 17:16:46 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΦ Η...
by Χαρούμενη Πατάτα
[Today at 15:42:49]

[Βάσεις Δεδομένων] Ανακοι...
by kolokythokeftedakia
[Today at 15:23:37]

Εκκένωση κατάληψης Αρχιτε...
by Aris★
[Today at 13:48:39]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by RogueSoftware
[Today at 12:08:16]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by le papillon
[Today at 09:23:02]

[Μετάδοση Θερμότητας] Γεν...
by chatzikys
[October 13, 2025, 17:58:18 pm]

[Τηλεπικοινωνιακά Συστήμα...
by George_RT
[October 13, 2025, 17:07:07 pm]

Μάθημα επιλογής από άλλο ...
by Xxanth
[October 13, 2025, 15:53:01 pm]

Πωλείται συρταριέρα
by Σβέλτο Φτυάρι
[October 13, 2025, 13:09:33 pm]

[Αναγνώριση Προτύπων] Ανα...
by acapulco
[October 13, 2025, 02:23:16 am]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[October 13, 2025, 01:12:29 am]

[ΑΣΗΕ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[October 12, 2025, 13:21:59 pm]

Έναρξη και Λήξη Χειμερινο...
by Nikos_313
[October 12, 2025, 13:21:19 pm]

[Τομέας Ηλεκτρονικής] Μαθ...
by Tasos Bot
[October 11, 2025, 12:58:55 pm]

Αγορά λάπτοπ
by gpapmtb
[October 11, 2025, 12:16:11 pm]

[Δίκτυα IΙ] Γενικές απορί...
by Nikos_313
[October 10, 2025, 20:33:51 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by Διάλεξις
[October 10, 2025, 11:57:23 am]

[Σ.Φ. Ηλ-Μηχ] Γενική Συνέ...
by Χαρούμενη Πατάτα
[October 10, 2025, 09:59:46 am]

[Σύγχρονα Ενεργειακά Συστ...
by Nikos_313
[October 10, 2025, 08:58:11 am]

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του ΣΦ Η...
by Aris★
[October 10, 2025, 00:51:26 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 10084
Latest: paris.mjt
Stats
Total Posts: 1428621
Total Topics: 31835
Online Today: 919
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 31
Guests: 143
Total: 174
johnk
Billyskotsikas
stelisama
Petross
Biliou
Evripidis
filkilkis
folas
Σουλης
gpr000
ThodorisStav
BigBrainz
jimalexoud
ThanosTheTT
kostas.13v
Βασιλης
JoHn!
ioannisfa
kakousios
femanak
soktas
ThanosKoutsoump
christina02
idchatzi
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Η γραμματεία είναι ανοιχτή καθημερινά 12:00-13:30 Tongue
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Κινητοποιήσεις - Πρωτοβουλίες Φοιτητών (Moderators: Starki, MomostheGreen) > Εκκένωση κατάληψης Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ
ThodorisStav and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] Go Down Print
Author Topic: Εκκένωση κατάληψης Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ  (Read 223 times)
Aris★
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**
Posts: 77


View Profile
Εκκένωση κατάληψης Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ
« on: Today at 04:09:45 »

ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ η αστυνομία εκκένωσε την κατάληψη που υλοποιούσε ο φοιτητικός σύλλογος αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, με απόφαση της γενικής του συνέλευσης, για να παλέψει ενάντια στο μέτρο των διαγραφών, τα πειθαρχικά συμβούλια και το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο που φέρνει το 13ώρο.

Το ΕΜΠ με τον ρουφιάνο πρύτανη του σε άγαστη συνεργασία με την κυβέρνηση προσπαθούν να τρομοκρατήσουν το φοιτητικό κίνημα για να περάσει αναίμακτη η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και οι χιλιάδες διαγραφές φοιτητών!

Να μην τους αφήσουμε! Να μαζικοποιήσουμε τις γενικές μας συνελεύσεις και να καταλάβουμε τις σχολές μας! Να συγκρουστούμε στην πράξη με την κυβέρνηση της συγκάληψης, της διαφθοράς και της ευημερίας για τους λίγους! Να μην τους αφήσουμε να αλλάξουν τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του πανεπιστημίου και να το μετατρέψουν σε ένα πανεπιστήμιο αυταρχικό, επιχειρηματικό και προσβάσιμο για λίγους! Να γίνουμε Νεπάλ! Να γίνουμε Μαρόκο! Μπας και αναπνεύσουμε...

ΑΡΑΓΕ - Attack
Logged

ΑΡΑΓΕ ΜΑΣΤΟΥΡΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΟΛΟΥΡΑ
https://www.facebook.com/arage.eaak
Aris★
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**
Posts: 77


View Profile
Re: Εκκένωση κατάληψης Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ
« Reply #1 on: Today at 13:48:39 »

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Attack στα ΑΕΙ για την Εκκένωση της κατάληψης του Φοιτητικού Συλλόγου Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ

Πρυτανεία ΕΜΠ και κοσμητεία Αρχιτεκτονικής δίνουν εντολή για εκκένωση της κατάληψης του Φοιτητικού Συλλόγου Αρχιτεκτονικής! Οι ρουφιάνοι της κυβέρνησης δείχνουν άλλη μια φορά ποιοι είναι!

Καταγγέλλουμε σε όλους τους τόνους την απαράδεκτη - χουντικής εμπνεύσεως εκκένωση της κατάληψης του Φ.Σ. Αρχιτεκτονικής, τη στοχοποίηση και τις συλλήψεις αγωνιστών φοιτητ(ρι)ών και μελών της attack!

Ο Φ.Σ. Αρχιτεκτονικής πραγματοποίησε την Δευτέρα 13/10 μαζική Γενική Συνέλευση, στην οποία υπερψηφίστηκε το πλαίσιο της attack, μπαίνοντας και αυτός στην αγωνιστική τροχιά που έχουν ήδη θέσει Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας, όπως το Φυσικό και το Βιολογικό, όπου υπερψηφίστηκαν τα πλαίσια που πρότεινε η attack, με μαχητικό σχεδιασμό καταλήψεων και κινητοποιήσεων. Στην Συνέλευση αποφασίστηκε πολυήμερη κατάληψη, απέναντι στην επίθεση που συντελείται αυτή την στιγμή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με τις διαγραφές, τα πειθαρχικά, τα σχέδια ασφαλείας, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, απέναντι στην συνεργασία των πανεπιστημίων μας (όπως το ΕΜΠ) με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ και την πολεμική βιομηχανία, για να ενταθεί κιόλας ο αγώνας απέναντι στο αντεργατικό νομοσχέδιο Κεραμέως που έρχεται να κάνει νόμο το 13ωρο.

Ήδη από τις πρώτες ώρες της κατάληψης η κοσμητεία του ΕΜΠ δεν δίστασε να ξεκινήσει τις απειλές για εκκένωση της κατάληψης από τις αστυνομικές δυνάμεις, πράγμα που έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης. Πάνοπλες αστυνομικές Δυνάμεις των ΜΑΤ και ΟΠΚΕ μπούκαραν στο κάτω Πολυτεχνείο καταπατώντας το άσυλο, εκκένωσαν την κατάληψη και συνέλαβαν φοιτητ(ρι)ες του Φ.Σ. Αρχιτεκτονικής καθώς και μέλη της attack, οδηγώντας τους με το ζόρι στη ΓΑΔΑ. Στην αντανακλαστική συγκέντρωση που καλέστηκε, και πάλι η αστυνομία δεν δίστασε να προσαγάγει, εντελώς αναίτια, τον αλληλέγγυο κόσμο που είχε συγκεντρωθεί, εκ των οποίων πολλά μέλη της attack, μεταφέροντάς τους στην Διεύθυνση στην Πέτρου Ράλλη.

Από πότε έχουν το δικαίωμα πρυτανείες και κοσμητείες να καταπατούν αποφάσεις φοιτητικών συλλόγων, καλώντας μέχρι και πάνοπλους ΟΠΚΕ μέσα στο πανεπιστήμιο;
Είναι η πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση που αστυνομικές δυνάμεις εισβάλουν στο κάτω Πολυτεχνείο, και συλλαμβάνουν φοιτητές. Τέτοιες πρακτικές από την πρυτανεία του ΕΜΠ είναι σε πλήρη συμφωνία και συνεργασία με την κυβέρνηση. Τέτοιες πρακτικές από τον Πρύτανη του ΕΜΠ, Χατζηγεωργίου, που δρα κυριολεκτικά σαν ρουφιάνος, καλώντας την αστυνομία να εκκενώσει κατάληψη, έχουν να συμβούν από την χούντα. Θυμίζουν πολύ σκοτεινές εποχές και δείχνουν με τον πιο άμεσο και χυδαίο τρόπο το πανεπιστήμιο που θέλουν να φτιάξουν. Ένα πανεπιστήμιο αυταρχικά θωρακισμένο που θα είναι κυριολεκτικά πανεπιστήμιο-φυλακή, στο οποίο όποιος δεν συμμορφώνεται θα καταστέλλεται, θα διαγράφεται, θα συλλαμβάνεται.

Προφανώς αυτό δεν έρχεται σαν κεραυνός εν αιθρία. Έρχεται ως η πρώτη απάντηση στο φοιτητικό κίνημα, που απέναντι σε αυτή την ολομέτωπη επίθεση στην παιδεία προσπαθεί να σηκώσει αντιστάσεις!

Εμείς από την πλευρά μας, ως attack, κάνουμε ξεκάθαρο ότι το φοιτητικό κίνημα πρέπει και θα ξαναβγεί στον δρόμο μαζικά και μαχητικά. Απέναντι στο πανεπιστήμιο που θέλουν να φτιάξουν, ένα πανεπιστήμιο για τους λίγους, που κάθε φωνή αμφισβήτησης θα καταστέλλεται, εμείς αγωνιζόμαστε για ένα πραγματικά δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο, χωρίς ταξικούς φραγμούς, που θα είναι ανοιχτό στην κοινωνία. Πρέπει να αγωνιστούμε μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους, με καταλήψεις και κινητοποιήσεις ενάντια στην ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης, ενάντια στις διαγραφές και τα πειθαρχικά. Η εκκένωση της κατάληψης της αρχιτεκτονικής, οι συλλήψεις φοιτητών, η άγρια καταστολή δεν μας τρομοκρατούν, μας γεμίζουν οργή. Και δείχνουν ότι είμαστε μεγάλη απειλή για τα σχέδιά τους για το πανεπιστήμιο, για αυτό και μας βάλλουν.

Δηλώνουμε ότι δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε!

Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να δώσουμε μια ξεκάθαρη απάντηση κλιμάκωσης του αγώνα, μέσα από το φοιτητικό και συνολικότερα το πανεκπαιδευτικό κίνημα!

Όλοι-όλες-όλα στην πανεργατική απεργία σήμερα, πλάι με τα ταξικά πρωτοβάθμια σωματεία! Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας από κοινού με τους εργαζομένους, για να παρθεί πίσω το αντεργατικό νομοσχέδιο Κεραμέως που θέλει να κάνει νόμο στην πράξη την σύγχρονη σκαβιά!

Όλοι-όλες-όλα στις Γενικές Συνελεύσεις, τις κινητοποιήσεις, τις καταλήψεις το επόμενο διάστημα!

Όλοι-όλες-όλα στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση την Πέμπτη 16/10!


ΔΕ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΣΤΟΥΝ ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ!

ΝΑ ΠΈΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ!
Logged

ΑΡΑΓΕ ΜΑΣΤΟΥΡΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΟΛΟΥΡΑ
https://www.facebook.com/arage.eaak
Pages: [1] Go Up Print
Jump to:  

Powered by SMF | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Scribbles2 | TinyPortal © Bloc | XHTML | CSS
Loading...