• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 22:38:53 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 22:38:53 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426676
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 58
Guests: 115
Total: 173
charbel
stelinas
m.renia
Vromofona Kathikia
bit11
ntina
Gagauss
Saint_GR
Tsomp
meliou
tasos gourd
stefpapa21
alexlemp
ΡΙΤΟΣΧΑ
despoina15
engineer2030
Maximos7
KZerenidis
fivosfivos1
thathas12
AA RE LEWN
Kwst@ss_
Fotis
dimitrisadamou
George_RT
Giopan
angelos
ඞ
asantor
jojos
mpizos
stolieras
mett
chaniotism
Athinaaz
georsoti
Ntinomanolo123
glavdakis
Lemonia
Zougas
gntitsios
Nikos_313
elischat
swkraths
andreassifo
thanaf_231
difis
mmikelo
kouf
Leftor
kokkinosgior
AcDimitri
xarisvougiou
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για ανανέωση (ή προσθήκη νέου) avatar, πρέπει η μεγαλύτερη διάσταση της εικόνας να είναι 110 pixels.
THMMY.gr > Forum > Παρα-φόρουμ > Σχετικά με το THMMY.gr (Moderator: PolarBear) > Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 ... 6 Go Down Print
Author Topic: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr  (Read 30573 times)
Μπιγκόνια
Veteran
Διεστραμμένος

View Profile
Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
« on: March 31, 2021, 00:09:52 am »

Στη συνέχεια του συμβάντος, στη σημερινή επικοινωνία των φοιτητών με τον πρόεδρο του τμήματος αναφέρθηκε ότι λογοκρίνονται αναρτήσεις στο thmmy,gr. Σε αυτό απαντάμε με ανοιχτή επιστολή στο πρόεδρο του τμήματος.

Κύριε Μπακιρτζή,

Σας αποστέλλουμε το παρόν e-mail, μετά από ενημέρωση από συμμετέχοντες στην διαδικτυακή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 30/03 για ένα συγκεκριμένο συμβάν. Ένας φοιτητής, μέλος φοιτητικής παράταξης, ο οποίος έχει επανειλημμένα αποστείλει ανακοινώσεις της παράταξης του σε φοιτητές μέσω της δυνατότητας του e-learning και αξιοποιώντας τα mail τους, διαμαρτυρήθηκε για την καταγγελία του γεγονότος. Αναφερόμενος στο thmmy.gr, υποστήριξε ότι η παράταξή του υφίσταται λογοκρισία στο φόρουμ και δεν έχει άλλο τρόπο να κοινοποιεί υλικό της παράταξης.

Ως φοιτητές του τμήματος, θεωρούμε την ενέργεια της αποστολής αυτών των ανακοινώσεων μέσω του e-learning από τοον συγκεκριμένο φοιτητή απαράδεκτη. Εκμεταλλεύτηκε ένα ακαδημαϊκό/εκπαιδευτικό εργαλείο για να προωθήσει μαζικά υλικό άσχετο με τον σκοπό για τον οποίο το πρώτο έχει δημιουργηθεί. Αυτό εγείρει, συν τοις άλλοις, και σοβαρό ζήτημα προστασίας των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων σε αυτό, αλλά και ζητήμα μη ζητηθείσας αλληλογραφίας/επικοινωνίας (spam).

Πιο συγκεκριμένα, ως μέλη της ομάδας διαχείρισης του thmmy.gr, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι ο συγκεκριμένος φοιτητής ουδέποτε ανέβασε σχετική ανάρτηση στο φόρουμ, επομένως οποιοσδήποτε ισχυρισμός περί λογοκρισίας απλά δεν υφίσταται. Άλλωστε, δεν φαίνεται να διαθέτει καν λογαριασμό σε αυτό, τουλάχιστον με τα στοιχεία τα οποία χρησιμοποιεί για να στέλνει τα μαζικά e-mails.

Ως διαχειριστές και διαχειρίστριες του thmmy.gr, έχουμε συνειδητά θέσει την πολυφωνία ως υψηλή προτεραιότητα, κρατώντας τις όποιες επεμβατικές ενέργειες διαχείρισης στο ελάχιστο. Θεωρούμε τέτοιες κατηγορίες εντελώς ανυπόστατες, και μας λυπεί που αφέθηκαν αναπάντητες και ελήφθησαν ως δεδομένες. Ως ενεργοί φοιτητές, κρίνουμε συμπεριφορές όπως αυτή που έχει επιδείξει ο φοιτητής εντελώς ασυμβίβαστες με το ακαδημαϊκό περιβάλλον και που πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα.

Στη διάθεσή σας για όποια διευκρίνηση.

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης και Συντονισμού του thmmy.gr
« Last Edit: March 31, 2021, 00:13:02 am by Μπιγκόνια » Logged

Αν με πληρώσετε, καθαρίζω τις ανακοινώσεις μία στο τόσο.

I'm living in the strange days, I'm living in a world that I don't know
Get ready for the dark age, I'm living in the strange days, so
Say goodbye to the silence, We can dance to the sirens
Strange days, here we come

Quote from: Σούλης
το οριο ειναι o nyquist, δλδ αμα τα περασεις/διαβάσεις τουλαχιστον 2 φορες μαλλον πας για 5αρι
Piliouras
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
« Reply #1 on: March 31, 2021, 02:29:52 am »

Παρότι συμφωνώ για τα παράπονα για όσα γίναν στο e-learning δεν παύει να είναι αλήθεια και ας μην στρουθοκαμηλίζουμε ότι το φόρουμ είχε και σε μεγάλο βαθμό ακόμα έχει συγκεκριμμένο πολιτικό προσανατολισμό. Αυτό δεν οδηγούσε πότε σε απευθείας λογοκρισία, για να τηρούνται τα προσχήματα, αλλά εμμέσως ήταν το ίδιο αφού υπήρχε (τουλάχιστον στα παραδείγματα που θυμάμαι εγώ) προκλητικά άνιση μεταχείριση.

Δεν έχει παρά να δει κανείς αποτελέσματα πολλ για εκλογές/δημοψήφισμα για να καταλάβει τι είδους echo chamber έχουμε εδώ. Επίσης είναι πασιφανές από τις άνισες μεταχειρίσεις μελών όπως ο Αθάνατος, ο JAE ή ο KiroiSenko όταν πολλοί μακράν χειρότεροι χρήστες από πλευράς τήρησης των κανόνων όπως ο Καταραμένος, o Fenix, o Gregs και πολλοί άλλοι βρίζαν ή απειλούσαν χώρις να πέφτει perma. 

Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί φοιτητές συνειδητά απείχαν από το φόρουμ λόγω των παραπάνω. Γιατί πχ. δεν γράφουν ΔΑΠΙΤΕΣ εδώ? Και αυτό δεν το αναφέρω γιατί μου λείπουν οι απόψεις τους, μαλακίες θα γράφαν στο 90% των ποστ τους. Αλλά γιατί να ''επιτρέπονται'' οι μαλακίες άλλων πχ. και όχι της ΔΑΠ. Και όταν λέω ότι δεν επιτρέπονται εννόω ότι δεν προκείται να κάτσει κανείς να υπομείνει άνιση μεταχείριση, επομένως de facto δεν επιτρέπονται. Αυτός ήταν ο λόγος που προσωπικά απείχα για χρόνια από το φόρουμ, όταν μπαναρίστηκε φίλη μου για αψιμαχία της με γνωστό τότε κνίτη μέλος της τότε ΟΔ/ΟΣ, η οποία ήταν μάλιστα και αριστερή!!!
lady_of_winter
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

εφακ

View Profile
« Reply #2 on: March 31, 2021, 08:43:38 am »

Φίλε/Φίλη μου Καλημέρα, για εποχές Αθάνατου κ JAE δεν μπορώ να έχω γνώμη καθώς δεν ήμουν γραμμένη στο φόρουμ εκείνη την εποχή οπότε δεν θα επικεντρωθώ σε αυτό το κομμάτι

Πιο πολύ θέλω να εστιάσω στα της ΔΑΠ.
1. όσα χρόνια ήμουν στη σχολή δεν θυμάμαι πότε η ΔΑΠ να έχει συμμετέχει ενεργά ούτε σε συνελεύσεις ούτε σε καμία συλλογική διαδικασία, ούτε θυμάμαι να κυκλοφορούν δαπιτες γενικοτερα. Άρα είναι λογικό να μην εμφανίζονται κ τόσο μέσα στο φόρουμ. Και από την στιγμή που άτομα άλλων παραταξεων/πεποιθήσεων ήταν αυτά που είχαν πιο δυναμική/συλλογική παρουσία είναι λογικό αυτό να αντικατοπτριζεται και στα πολλ όπως λες

2. Τωρα αν πχ οι Δαπιτες δεν γράφουν εδώ μέσα επειδή η πλειοψηφία που λες στα πολλά ψηφίζει αριστερά, δεν το θεωρώ αρκετά καλή αιτία. Τα τελευταία χρόνια τα πολλ αν τα δεις έχουν πολλοί λίγους ψήφους σε σχέση με τα συνολικά εγγεγραμμένα μέλη

3. Για περίπτωση ΚιροιΣενκο αυτό που θυμάμαι είναι ότι ποτέ δεν έκανε δομημένες συζήτησεις κ κατέληγε σε προσωπικές επιθέσεις

4. Εφόσον είσαι παλιος/παλιά φαντάζομαι ότι  γνωρίζεις ότι η ΟΔ/ΟΣ αλλάζει αρκετά συχνά κ ότι μια απόφαση που πάρθηκε πριν από χρόνια μπορεί να μην ξανααποφασιζοταν

sent from mTHMMY 

They paint the world full of shadows... and then tell their children to stay close to the light. Their light. Their reasons, their judgments. Because in the darkness, there be dragons. But it isn't true. We can prove that it isn't true. In the dark, there is discovery, there is possibility, there is freedom in the dark once someone has illuminated it.
Caterpillar
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #3 on: March 31, 2021, 09:06:52 am »

Γιατί έχεις δει ποτέ δαπίτες στην σχολή? Τα τελευταία χρόνια στην πτέρυγα των ηλεκτρολόγων δεν έτυχε ποτέ να δω δαπίτη να βγάλλει ανακοίνωση σε αίθουσα, δεν έχω πετύχει ποτέ δαπίτη σε όσες συνελεύσεις ήμουν εκεί  ( λίγες ήταν) , δεν μου έχει δώσει ποτέ δαπίτης κάποιο φυλλάδιο ούτε και εχω δει δαπίτες να μοιράζουν φυλλάδια στην πτέρυγα μας, ακόμα και στην εγγραφή μου δεν είδα ποτέ την δαπ στην γραμματεία. Αυτά όλα μπορεί να είναι και η σύμπτωση, μπορεί να μην βλέπω εγώ καλά, μπορεί να τους απωθούνε τα ηλεκτρομαγνητικά μου πεδία, αλλά για μένα τουλάχιστον η ΔΑΠ είναι απούσα από το ΤΗΜΜΥ ΑΠΘ => απούσα και από το φόρουμ thmmy.gr.

Δαπ έβλεπα έξω από την 2η πτέρυγα μόνο, εκεί όμως είναι μηχ μηχ, πολιτικοί και δεν ξέρω ποιοι άλλοι.

Tώρα τελευταία μας θυμήθηκε αυτός ο κύριος να μας ενημερώνει για τις εκδηλώσεις του μέσω elearning, προ covid ουδέποτε δεν τον πέτυχα να με ενημερώσει

Quote from: kinezos on May 15, 2007, 00:54:29 am
Μάργαρης, εν έτει 2003 "Για να κάνεις μια μεγάλη ανακάλυψη, πρέπει πρώτα να κάνεις μια μεγάλη μαλακία!
Quote from: pentium4 on March 07, 2016, 23:32:28 pm
ότι αξίζει πονάει και είναι δύσκολο
"Το πρόβλημα δεν είναι οι αιώνιοι φοιτητές. Το πρόβλημα είναι οι αιώνιοι συμφεροντολόγοι πολιτικοί (οποιασδήποτε βαθμίδας)."
"Ο άνθρωπος μοιάζει με κλάσμα όπου ο αριθμητής είναι ο πραγματικός εαυτός του και ο παρονομαστής η ιδέα που έχει για τον εαυτό του. Όσο μεγαλύτερος ο παρονομαστής, τόσο μικρότερη η αξία του κλάσματος. Και όσο ο παρανομαστείς διογκώνεται προς το άπειρο, τόσο το κλάσμα τείνει προς το μηδέν."
"Ο καλύτερος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το εφεύρεις"

rspappas
WebSlave
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #4 on: March 31, 2021, 09:36:13 am »

Δαπιτες στη σχολή, χωμένους ενεργά στη πολιτική δραστηριοποιηση, προσωπικα θυμάμαι μια φορά μόνο, στις συνελεύσεις των καταλήψεων του Σεπτέμβρη 2011, όπου κατέβαζαν πρόταση/πλαίσιο για λήξη της κατάληψης.
Για τον γενικότερο πολιτικό προσανατολισμό του φόρουμ, ναι συμφωνώ ότι είναι αριστερός. Ή να το πω αλλιώς, πιο αριστερός από αλλά μέρη. Αυτό βέβαια κατά τη γνώμη μου δεν έγινε συνειδητά ή μεθοδευμενα. Δεν μαζεύτηκε δηλαδή η οδοσ η άλλη ομάδα φοιτητών και "αποφάσισε" να καταπιέζει δεξιές απόψεις. Αντιθέτως, πιστεύω πως η μορφή της συζητησης που λαμβάνει χώρα σε ένα φόρουμ, με σχετικά μακροσκελη κείμενα, με τεκμηρίωση και χωρο/χρόνο για επιχειρηματολογια, απλά δεν βολεύει τη δεξιά ρητορική γενικότερα, και τη ΔΑΠ ειδικότερα. Αυτες ιστορικά βασίζονται περισσότερο στους συναισθηματισμους και στα πάθη, παρά στη δομημένη επιχειρηματολογια. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με ακροδεξιες και εθνικιστικες απόψεις.
Ή να το πω αλλιώς δεν έχουμε τόσες δεξιές απόψεις όχι επειδή αυτές κατά πιέζονται ή λογοκρινονται, αλλά επειδή αυτές δεν μένουν αναπάντητες (σε αντίθεση δηλαδή με τη συνήθη διάδοση δεξιών απόψεων).
« Last Edit: March 31, 2021, 09:38:48 am by rspappas » Logged

http://en.wikipedia.org/wiki/Lopadotemachoselachogaleokranioleipsanodrimhypotrimmatosilphioparaomelitokatakechymenokichlepikossyphophattoperisteralektryonoptekephalliokigklopeleiolagoiosiraiobaphetraganopterygon

Katsavidi
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #5 on: March 31, 2021, 13:46:51 pm »

Εντωμεταξύ ο συγκεκριμένος φοιτητής που (έκανε τα ποστ στο elearning) δεν είναι καν ηλέκτρολόγος. Έχω την εντύπωση ότι είναι μηχ μηχ. Γεγονός που κάνει ΑΚΟΜΑ πιο εξωφρενικό το πως χρησιμοποιεί το elearning σε μαθήματα ηλ-μηχ για να πλασάρει την παράταξή του. Ε κάπου λίγο ώπα δηλαδή. Μηχανολόγος να γκρινιάζει για λογοκρισία στο τημμυ ενώ ταυτόχρονα έχει πρόσβαση στο elearning ηλεκτρολόγων είναι στα όρια της παράνοιας. Το να είναι το κόμμα σου κυβέρνηση, με 95% προβολή στα ΜΜΕ, με πρόσβαση σε συζήτηση με τον προεδρο τμήματος, με πρόσβαση σε φόρουμ και  elearning άλλης σχολής και εσύ να γκρινιάζεις για λογοκρισία (το πιο πιθανό επειδή δεν αφήνονται αναπάντητα αυτά που λες ) είναι απλά προκλητικό ψέμα.

ΥΓ Προφανώς δεν έχω κανένα πρόβλημα με μηχανολόγους στο τήμμυ. Απλά είναι αστεία λεπτομέρεια για τον συγκεκριμένο.

ΥΓ2 Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουν ορισμένοι ότι το να απαντίουνται οι σαχλαμάρες τους δεν είναι φιμωση ούτε λογοκρισία. Είναι διάλογος και ελευθερία λόγου. Κακώς έχουν την εντύπωση ότι ελευθερία λόγου σημαίνει να λένε ότι τους κατέβει και οι υπόλοιποι να το βουλώνουν γιατί αμα τους πουνε κάτι εναντία στη θέση τους αρχίζουν την κλάψα για λογοκρισία.
Caterpillar
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #6 on: March 31, 2021, 13:50:30 pm »

Quote from: Katsavidi on March 31, 2021, 13:46:51 pm
Εντωμεταξύ ο συγκεκριμένος φοιτητής που (έκανε τα ποστ στο elearning) δεν είναι καν ηλέκτρολόγος. Έχω την εντύπωση ότι είναι μηχ μηχ.
Ναι, μηχανολόγος είναι το ξέρουμε πολλοί αυτό.

Μάργαρης, εν έτει 2003 "Για να κάνεις μια μεγάλη ανακάλυψη, πρέπει πρώτα να κάνεις μια μεγάλη μαλακία!
"Το πρόβλημα δεν είναι οι αιώνιοι φοιτητές. Το πρόβλημα είναι οι αιώνιοι συμφεροντολόγοι πολιτικοί (οποιασδήποτε βαθμίδας)."
"Ο άνθρωπος μοιάζει με κλάσμα όπου ο αριθμητής είναι ο πραγματικός εαυτός του και ο παρονομαστής η ιδέα που έχει για τον εαυτό του. Όσο μεγαλύτερος ο παρονομαστής, τόσο μικρότερη η αξία του κλάσματος. Και όσο ο παρανομαστείς διογκώνεται προς το άπειρο, τόσο το κλάσμα τείνει προς το μηδέν."

Piliouras
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #7 on: March 31, 2021, 14:24:57 pm »

'Ομορφοι και όμορφες,

@Lady & Caterpillar

1&2. Δεν θέλω να εστιάσω πολύ στην ΔΑΠ γιατί την σιχένομαι. Το θέμα είναι ότι αν ένας Δαπίτης πει ότι το φόρουμ δεν είναι φιλόξενος χώρος για αυτόν τότε ας μην κρυβόμαστε, θα έχει δίκιο. Και αν κρατάω μία πισινή για την τωρινή ΟΔ/ΟΣ που δεν γνωρίζω σε βάθος για εποχές με αλιάκμων και άλλους διαχειριστές είμαι κάθετος.  

3. Το θέμα με Αθάνατο, JAE και Kiroi δεν είναι το μπαν αυτό καθ'αυτό αλλά η ΑΝΙΣΗ μεταχείριση σε σχέση με άλλους χρήστες που φανερώνει μεροληψία βάσει πολιτικών πεποιθήσεων. Έχω διαβάσει την πλειοψηφία των ποστ τους και σε σχέση με ποστ του καταραμένου πχ. είναι πολύ πιο συμβατά με τους κανόνες του φόρουμ. Τις περισσότερες δε φορές ήταν και σε θέση άμυνας.

4. Σε αυτό συμφωνούμε. Πιστεύω μάλιστα ότι έχουν γίνει κάποιες βελτιώσεις.

@rspappas

Χαίρομαι που σαν πρώην μέλος της ΟΔ/ΟΣ παραδέχεσαι τον προσανατολισμό του φόρουμ. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν ο προσανατολισμός γίνεται εσκεμμένα ή άθελα της ΟΔ/ΟΣ, άλλωστε δεν ισχύουν τα ίδια για κάθε μέλος της. Πχ. ο Αλιάκμων είχε για μένα προπαγανδιστικές σκοπιμότητες, ενώ άλλα μέλη της ΟΔ/ΟΣ δεν ήταν ακριβοδίκαιοι χωρίς να υπάρχει δόλος από πίσω. Εκ του αποτελέσματος όμως το φόρουμ δεν είναι το ίδιο φιλόξενο για δεξιές/φιλελεύθερες/''απολιτίκ'' απόψεις και  το ίδιο για αριστέρες απόψεις. Διαφωνώ στην εκτίμηση στο ότι δεν έχουμε δεξιές απόψεις διότι δεν αντέχουν τον αντίλογο. Οι δεξιοί έχουν επιχειρήματα, τα οποία για έμενα δεν στέκουν στην πλειοψηφία τους, αλλά οι ίδιοι τα πιστεύουν, πολλοί δε και φανατικά. Ο λόγος που δεν συμμετέχουν στο φόρουμ είναι η διαχρονικά (με ένα ερωτιματικό για το παρόν) άνιση μεταχείριση τους από την ΟΔ/ΟΣ. Η άνιση μεταχείριση εκδηλωνόταν στην μη προστασία των μη αριστερών απόψεων από βρισίδια/προσβολές/απειλές ενώ αν γινόταν το ίδιο προς την αντίθετη κατεύθυνση πέφταν άμεσα διαγραφές μηνυμάτων ή μπαν ή ακόμα και προσβολές από την ίδια την ΟΔ/ΟΣ!! 'Οποιος αμφιβάλλει για αυτό που λέω ας δει τα ιστορικά των χρηστών που παρέθεσα.

Κλείνοντας, να σου πω την αλήθεια εμένα δεν με πειράζει τόσο ο προσανατολισμός του φόρουμ. Αυτό που με ενοχλεί είναι να κοροιδεύουμε τους ευατούς μας και να το παίζουμε ότι το φόρουμ κρατάει ίσες αποστάσεις ως προς όλες της δημοκρατικές απόψεις. Δεν τις κρατάει.. Για να κάνω ένα παραλληλισμό με τους δημοσιογράφους. Εμένα οι δημοσιογράφοι που φανερά έχουν εκφράσει τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, σαν τον Κοττάκη ή τον Μπογιόπουλο πχ., δεν με ενοχλούν. Αυτοί που με ενοχλούν είναι αυτοί που το παίζουν αμερόληπτοι και αντικειμενικοί ενώ σιγοντάρουν κάργα ένα κόμμα. Το ίδιο και με το φόρουμ. Θέλει να σιγοντάρει αριστέρα, οκ δεκτόν, αλλά μη το παίζει μετά και ότι κρατάει ίσες αποστάσεις.
Thunderlord
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #8 on: March 31, 2021, 14:45:28 pm »

Φίλ@ Pilioura

Είμαι στο Πολυτεχνείο 5 χρόνια, στην ΟΔ/ΟΣ 1.5 χρόνο.

Σε αυτά τα 5 χρόνια, σε όσες συνελεύσεις έχω πάει, μόλις μία φορά είδα τη ΔΑΠ εκεί. Από όσο θυμάμαι, ήταν λίγο τραγικοί γιατί είχαν ένα υφάκι ανωτερότητας και σαν να μιλάνε σε πλέμπες, ωστόσο εξίσου τραγικές ήταν και οι περισσότερες αριστερές παρατάξεις που δεν τους πολυ-άφηναν να μιλάνε, τους γιούχαρανε και τους ειρωνεύονταν σχεδόν κάθε φορά που μιλούσαν.

Στο ΤΗΜΜΥ ανεβαίνουν καθημερινά ποστς με πολιτική απόχρωση. Στον 1.5 χρόνο που είμαι στην ΟΔ/ΟΣ, μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι η ΟΔ/ΟΣ σίγουρα δεν έχει πάρει θέση. Και αιτιολογούμαι:

1. Δες τις Ποινές Μελών. Αν μελετήσεις τα άτομα που υπάρχουν εκεί, νομίζω θα δεις ότι είναι μοιρασμένα σε δεξιά αριστερά κτλ, ενώ θεωρώ ότι θα δεις ότι ο λόγος των ποινών είναι πολύ συχνά ίδιας δυναμικής.

2. Δες αυτό, αυτό και αυτό το τόπικ. Και στα 3, θα δεις ανθρώπους που ανήκουν σε διαφορετικά πολιτικά πλαίσια να διαφωνούν μεταξύ τους, συχνά αρκετά έντονα. Η ΟΔ/ΟΣ όμως σε καμία από τις 3 φορές αυτές δεν πήρε θέση και άφησε τη συζήτηση να συνεχιστεί.
Και κάπως έτσι είναι η κατάσταση με τη ΔΑΠ. Σε πιθανό ποστ της ΔΑΠ θεωρώ πως πολλά "αντίπαλα" πολιτικά πλαίσια θα σχολίαζαν από κάτω, με αντίστοιχο ύφος, και για αυτό η ΔΑΠ αποφεύγει να κάνει τέτοια ποστς. Αυτό όμως είναι ευθύνη της ΟΔ/ΟΣ; Σαφώς και όχι! Αν η πληοψηφία των ενεργών χρηστών του forum είναι αριστερού προσανατολισμού, τι πρέπει να κάνουμε σαν ΟΔ/ΟΣ; Να δώσουμε μαξιλαράκι ασφαλείας στην άλλην πλεύρα;

Όχι. Σαν κανόνα έχουμε να επεμβαίνουμε όσο το δυνατόν λιγότερο γίνεται. Όπως στα τοπικς που παρέθεσα παραπάνω δεν επεμβήκαμε όταν μια παράταξη επιτίθεται σε μια άλλη, έτσι δεν θα το κάνουμε για να προστατεύσουμε τη ΔΑΠ.

Ναι σε εποχές πριν του 2016 δεν έχω ιδέα τι γινόταν. Ωστόσο, τώρα ξέρω ότι η ΔΑΠ (και η κάθε ΔΑΠ) έχει όλην την ελευθερία να γράψει ότι θέλει. Αν δεν μπορεί να αντέξει την απάντηση των υπόλοιπων μελών, ε δεν νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό
Piliouras
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #9 on: March 31, 2021, 15:06:19 pm »

Η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση φαίνεται να είναι όντως καλύτερη τα τελευταία 1-2 χρόνια, αυτό εννοούσα όταν μίλησα για βελτιώσεις. Υπάρχει ακόμα περιθώριο βελτιώσης όμως. Ακόμα και οι ποινές που μου παρέθεσες σαν παράδειγμα το φανερώνουν, αφού περμα μπαν πέφτουν μόνο σε μη αριστέρους αλλά σε αριστέρους με αντίστοιχη συμπεριφορά όχι. 'Η και στις δύο περιπτώσεις ή σε καμία. Αυτό δεν έχει αλλάξει από πάλια πχ. ώπου πέρμα τρώγανε κατά κόρον μόνο οι μη αριστεροί.

Επίσης δεν ήσουν εδώ επί αθάνατου και JAE αλλά ήσουν εδώ επί KiroiSenko που έφαγε πέρμα άρα κάτι έχεις δει. Κάνε σύγκριση απλά μεταξύ καταραμένου και Kiroi και έλα πείσε με αν μπορείς, εμένα και την κοινότητα, ότι υπάρχει ίση μεταχείρηση.
Caterpillar
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #10 on: March 31, 2021, 15:12:07 pm »

Quote from: Piliouras on March 31, 2021, 15:06:19 pm
Επίσης δεν ήσουν έδω επί αθάνατου και JAE αλλά ήσουν εδώ επί KiroiSenko που έφαγε πέρμα άρα κάτι έχεις δει. Κάνε σύγκριση απλά μεταξύ καταραμένου και Kiroi και έλα πείσε με αν μπορείς, εμένα και την κοινότητα, ότι υπάρχει ίση μεταχείρηση.
Ο KiroiSenko (δεν ήμουν τότε στο forum, αλλά έχω διαβάσει τα πρώτα post του και τα τελευταία του) δεν έχει αφήσει φόρουμ για φόρουμ των ΗΜΜΥ, ξεκίνησε από το ΔΠΘ, έφαγε ban εκεί, ηρθε εδώ κατηγορούσε τους Ξανθιώτες, έφαγε perma από εδώ πήγε στο shmmy.gr του εμπ. Μετά από εκεί δεν ξέρω που πήγε ούτε με ενδιαφέρει. Προφανώς αν έχει φάει perma από ένα σορό φόρουμ μάλλον σε κάτι θα φταίει αυτός και όχι οι εκάστατε ΟΔ/ΟΣ του κάθε φόρουμ.

Αρκέτα με αυτό το θέμα δεν έχω να πω κάτι άλλο σε αυτό το τόπικ.
« Last Edit: March 31, 2021, 15:15:11 pm by Caterpillar » Logged

The Audacious AI
Veteran
Καταστραμμένος

21/3/2023

View Profile WWW
« Reply #11 on: March 31, 2021, 17:12:02 pm »

Quote from: Spiral on March 31, 2021, 17:03:04 pm
Σχεδόν σε όλα τα φορα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπάρχει λογοκρισία. Η αφορμή είναι η άσκηση ρητορικής μίσους κάτι  που γίνεται έτσι και αλλιώς, επιτηδευμένα ακόμα και μη , γιατί δεν γίνεται να λέει κάποιος  κάτι και να φαίνεται ικανοποιητικό για όλους.Δεν είμαστε στο νηπιαγωγείο για να μιλάμε ωραία για όλους . Εδώ πέρα το πιο φανερό παράδειγμα είναι το μπαν στον trabakoula.

ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4285/2014
ΦΕΚ 191/Α/10.9.2014

Τροποποίηση του ν. 927/1979 (Α' 139) και προσαρμογή του στην απόφαση πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ της 28ης Νοεμβρίου 2008, για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου (L 328) και άλλες διατάξεις.

Άρθρο 1
Το άρθρο 1 του ν. 927/1979 αντικαθίσταται ως εξής:
«Άρθρο 1 Δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους
1.Όποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή δια του τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία ή τη σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων, τιμωρείται με φυλάκιση τριών (3) μηνών έως τριών (3) ετών και με χρηματική ποινή πέντε έως είκοσι χιλιάδων (5.000 -20.000) ευρώ.

Το thmmy εάλω loading....                                loading....                                loading....                                loading....                                loading....                                loading....                                loading....                                loading....                                loading....                                loading....loading....                                loading....                                loading....                                loading....                                loading....                                loading....                                loading....                                loading....                                loading....                                loading....
Αιμιλία η φτερωτή χελώνα
Διεστραμμένος

Έξω η μπουχεσαρία απ'το ΤΗΜΜΥ

View Profile WWW
« Reply #12 on: March 31, 2021, 18:24:34 pm »

Quote from: Piliouras on March 31, 2021, 02:29:52 am
Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί φοιτητές συνειδητά απείχαν από το φόρουμ λόγω των παραπάνω.

Grin Grin Grin Grin Grin

τσιμπατε και απαντατε στον τυπο ρε; τσου ρε λακη, θα απολογηθει καποιος επειδη το τημμυ δεν ηταν ποτέ φιλοξενο στη μαλακια; ημαρτον θεε μου τι διαβαζουμε

"Όσοι περιμένουν να βρουν πατημένα χνάρια θα απογοητευτούν γρήγορα. Όσοι δεν είναι έτοιμοι να πέσουν και να ξανασηκωθούν, να χάσουν τον δρόμο τους και να τον ξαναβρούν, να αγγίξουν όχι μια και δύο αλλά δέκα και εκατό φορές τον πάτο της έσχατης αμφιβολίας για τα σχέδια τους, για τις ιδέες τους, για τους συντρόφους τους, και για τους ίδιους τους εαυτούς τους, να αναμετρηθούν με τα χίλια δυο πρόσωπα της απόγνωσης και να ξανανέβουν στον αφρό, είναι καλύτερα να περιμένουν την κοινωνική αλλαγή απ' τον Αι Βασίλη ή, πράγμα που δεν διαφέρει πολύ, από κάποια αψεγάδιαστη δικαιωμένη "πρωτοπορία" .Εμείς δεν έχουμε να προσφέρουμε παρά την άχαρη γοητεία της καινούριας προσπάθειας, την ιστορική βεβαιότητα για τον σκοπό, την πάλη για τον ποιοτικό εμπλουτισμό του μαζί με την αδιάκοπη κριτική για τα μέσα, την στράτευση σε μια υπόθεση που χρειάζεται μαχητές αλλά θέλει να καταργήσει τους στρατιώτες"

https://www.facebook.com/arage.eaak  Knuppel
okan
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #13 on: March 31, 2021, 19:15:48 pm »

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται κάποιος που κυριολεκτικά δεν υπάρχει στη σχολή να μιλάει για λογοκρισία στο thmmy. Θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέραμε. Τόσα χρόνια στη σχολή, 1 ΔΑΠίτη έχω βρει και αυτόν τον βρήκα τώρα που ανέβαζαν στις ομαδικές των ετών μία εκδήλωσή τους. Πώς γίνεται να λογοκριθείς αν δεν υπάρχεις; Προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να αλλάξει η συζήτηση από τις απαράδεκτες (επαναλαμβανόμενες) ενοχλήσεις των φοιτητών μέσω elearning.

Έστω ότι υπήρχαν και στην ακραία περίπτωση υπάρχει και μεροληψία από μεριάς της ΟΔ/ΟΣ... Δικαιολογεί το να στέλνεις κομματικά πράγματα σε φοιτητές μέσω του elearning εν αγνοία των καθηγητών; Δηλαδή στους μηχ μηχ που δεν έχουν φόρουμ στέλνουν και εκεί μέσω elearning και τους φαίνεται λογικό;

Quote from: Piliouras on March 31, 2021, 15:06:19 pm
Επίσης δεν ήσουν εδώ επί αθάνατου και JAE αλλά ήσουν εδώ επί KiroiSenko που έφαγε πέρμα άρα κάτι έχεις δει. Κάνε σύγκριση απλά μεταξύ καταραμένου και Kiroi και έλα πείσε με αν μπορείς, εμένα και την κοινότητα, ότι υπάρχει ίση μεταχείρηση.

Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης: το καταραμένο το ξέρουν όσ@ σπουδάζουν στο ΤΗΜΜΥ ΑΠΘ από το 2000, ενώ το KiroiSenko ήρθε να δυναμιτίσει το κλίμα επειδή τραβούσε ζόρια. Μακάρι πέρμα μπαν σε όλους τους λογαριασμούς που δημιουργούνται για να παρενοχλούν την λειτουργία του φόρουμ. Δεν έχει να κάνει με πολιτική τοποθέτηση και μεροληψία, έχει να κάνει με απλή κοινή λογική.
Piliouras
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #14 on: March 31, 2021, 19:22:02 pm »

Δεν με κατάλαβες.. αυτό που λέω είναι ότι από τη στιγμή που το φόρουμ δεν είναι όντως φιλόξενο στη μαλακία, όπως μπορεί να την ορίζεις αυτή εσύ (πχ. ΔΑΠ) είναι υποκρισία να λέμε μέτα ότι η πολυφωνία είναι βασική προτεραιότητα.

Εν πάση περιπτώση προσωπικά και προς τιμήν του με κάλυψε ο rspappas. Είναι η πρώτη φόρα που βλέπω μέλος της ΟΔ/ΟΣ, έστω και πρώην, να παραδέχεται τον προσανατολισμό του φόρουμ δημόσια και όχι μόνο ως αστειακί σε δια ζώσης συνομιλίες. Από την στιγμή που ο προσανατολισμός είναι τέτοιος είναι de facto αδύνατον να υπάρχει ίση μεταχείριση σε διαφορετικές πολιτικές απόψεις, είτε εσκεμμένα (βλέπε Αλιάκμων) είτε μη (πλειοψηφία των μέλων της ΟΔ/ΟΣ).

Quote from: okan on March 31, 2021, 19:15:48 pm
Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται κάποιος που κυριολεκτικά δεν υπάρχει στη σχολή να μιλάει για λογοκρισία στο thmmy. Θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέραμε. Τόσα χρόνια στη σχολή, 1 ΔΑΠίτη έχω βρει και αυτόν τον βρήκα τώρα που ανέβαζαν στις ομαδικές των ετών μία εκδήλωσή τους. Πώς γίνεται να λογοκριθείς αν δεν υπάρχεις; Προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να αλλάξει η συζήτηση από τις απαράδεκτες (επαναλαμβανόμενες) ενοχλήσεις των φοιτητών μέσω elearning.

Έστω ότι υπήρχαν και στην ακραία περίπτωση υπάρχει και μεροληψία από μεριάς της ΟΔ/ΟΣ... Δικαιολογεί το να στέλνεις κομματικά πράγματα σε φοιτητές μέσω του elearning εν αγνοία των καθηγητών; Δηλαδή στους μηχ μηχ που δεν έχουν φόρουμ στέλνουν και εκεί μέσω elearning και τους φαίνεται λογικό;

Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης: το καταραμένο το ξέρουν όσ@ σπουδάζουν στο ΤΗΜΜΥ ΑΠΘ από το 2000, ενώ το KiroiSenko ήρθε να δυναμιτίσει το κλίμα επειδή τραβούσε ζόρια. Μακάρι πέρμα μπαν σε όλους τους λογαριασμούς που δημιουργούνται για να παρενοχλούν την λειτουργία του φόρουμ. Δεν έχει να κάνει με πολιτική τοποθέτηση και μεροληψία, έχει να κάνει με απλή κοινή λογική.

Δεν δικαιολογείται το να στέλνεις κομματική προπαγάνδα στο elearning και γενικά δεν δικαιολογείται σχεδόν τίποτα από όσα κάνει η ΔΑΠ.  Grin Αλλά αν ένας ΔΑΠίτης πει ότι δεν μπορεί να γράψει στο φορούμ ε ας είμαστε ειλικρινείς θα έχει δίκιο. Ούτε και συ θα έγραφες σε ένα φόρουμ που θα είχες την αντίστοιχη αντιμετώπιση από μέλη και ΟΔ/ΟΣ.

Μήπως ο Κιρόι και ο Αθάνατος και ο JAE απλά λέγαν της απόψεις τους και αυτές δυναμίτιζαν το κλίμα επειδή δεν ήταν αρεστές πολιτικά στους αριστερούς του φόρουμ, συμπεριλαμβανόμενης της ΟΔ/ΟΣ? Γνωρίζεις ότι όσοι λέγαν διαφορετικές απόψεις χωρίς να φάνε μπαν κρατούσαν επίτηδες χαμήλο προφιλ διότι γνωρίζαν ότι αν απαντήσουν σε αντίστοιχο ύφος θα φάνε μπαν μόνο αυτοί? Δεν θα το συνεχίσω, γιάτι όποιος έχει μάτια βλέπει και είναι και υποκειμενικό. Τα πολλ του φόρουμ πάντως αποτελούν μία καλή ένδειξη για το τι κόσμο προσεγγίζει και κρατάει το φόρουμ. Αυτό δεν μπορεί να γίνεται τυχαία, ούτε ήμασταν οι ΤΗΜΜΥ του ΑΠΘ τόσο πιο αριστέροι από την υπόλοιπη κοινωνία.

« Last Edit: March 31, 2021, 19:40:59 pm by Piliouras » Logged
Pages: [1] 2 3 ... 6 Go Up Print
Jump to: