THMMY.gr

Παρα-φόρουμ => Σχετικά με το THMMY.gr => Topic started by: Μπιγκόνια on March 31, 2021, 00:09:52 amTitle: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: Μπιγκόνια on March 31, 2021, 00:09:52 am
Στη συνέχεια του συμβάντος (https://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=77596.0), στη σημεριν (https://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=78550.0) αναφέρθηκε ότι λογοκρίνονται αναρτήσεις στο thmmy,gr. Σε αυτό απαντάμε με ανοιχτή επιστολή στο πρόεδρο του τμήματος.

Quote
Κύριε Μπακιρτζή,

Σας αποστέλλουμε το παρόν e-mail, μετά από ενημέρωση από συμμετέχοντες στην διαδικτυακή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 30/03 για ένα συγκεκριμένο συμβάν. Ένας φοιτητής, μέλος φοιτητικής παράταξης, ο οποίος έχει επανειλημμένα αποστείλει ανακοινώσεις της παράταξης του σε φοιτητές μέσω της δυνατότητας του e-learning και αξιοποιώντας τα mail τους, διαμαρτυρήθηκε για την καταγγελία του γεγονότος. Αναφερόμενος στο thmmy.gr, υποστήριξε ότι η παράταξή του υφίσταται λογοκρισία στο φόρουμ και δεν έχει άλλο τρόπο να κοινοποιεί υλικό της παράταξης.

Ως φοιτητές του τμήματος, θεωρούμε την ενέργεια της αποστολής αυτών των ανακοινώσεων μέσω του e-learning από τοον συγκεκριμένο φοιτητή απαράδεκτη. Εκμεταλλεύτηκε ένα ακαδημαϊκό/εκπαιδευτικό εργαλείο για να προωθήσει μαζικά υλικό άσχετο με τον σκοπό για τον οποίο το πρώτο έχει δημιουργηθεί. Αυτό εγείρει, συν τοις άλλοις, και σοβαρό ζήτημα προστασίας των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων σε αυτό, αλλά και ζητήμα μη ζητηθείσας αλληλογραφίας/επικοινωνίας (spam).

Πιο συγκεκριμένα, ως μέλη της ομάδας διαχείρισης του thmmy.gr, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι ο συγκεκριμένος φοιτητής ουδέποτε ανέβασε σχετική ανάρτηση στο φόρουμ, επομένως οποιοσδήποτε ισχυρισμός περί λογοκρισίας απλά δεν υφίσταται. Άλλωστε, δεν φαίνεται να διαθέτει καν λογαριασμό σε αυτό, τουλάχιστον με τα στοιχεία τα οποία χρησιμοποιεί για να στέλνει τα μαζικά e-mails.

Ως διαχειριστές και διαχειρίστριες του thmmy.gr, έχουμε συνειδητά θέσει την πολυφωνία ως υψηλή προτεραιότητα, κρατώντας τις όποιες επεμβατικές ενέργειες διαχείρισης στο ελάχιστο. Θεωρούμε τέτοιες κατηγορίες εντελώς ανυπόστατες, και μας λυπεί που αφέθηκαν αναπάντητες και ελήφθησαν ως δεδομένες. Ως ενεργοί φοιτητές, κρίνουμε συμπεριφορές όπως αυτή που έχει επιδείξει ο φοιτητής εντελώς ασυμβίβαστες με το ακαδημαϊκό περιβάλλον και που πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα.

Στη διάθεσή σας για όποια διευκρίνηση.

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης και Συντονισμού του thmmy.gr


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: Piliouras on March 31, 2021, 02:29:52 am
Παρότι συμφωνώ για τα παράπονα για όσα γίναν στο e-learning δεν παύει να είναι αλήθεια και ας μην στρουθοκαμηλίζουμε ότι το φόρουμ είχε και σε μεγάλο βαθμό ακόμα έχει συγκεκριμμένο πολιτικό προσανατολισμό. Αυτό δεν οδηγούσε πότε σε απευθείας λογοκρισία, για να τηρούνται τα προσχήματα, αλλά εμμέσως ήταν το ίδιο αφού υπήρχε (τουλάχιστον στα παραδείγματα που θυμάμαι εγώ) προκλητικά άνιση μεταχείριση.

Δεν έχει παρά να δει κανείς αποτελέσματα πολλ για εκλογές/δημοψήφισμα για να καταλάβει τι είδους echo chamber έχουμε εδώ. Επίσης είναι πασιφανές από τις άνισες μεταχειρίσεις μελών όπως ο Αθάνατος, ο JAE ή ο KiroiSenko όταν πολλοί μακράν χειρότεροι χρήστες από πλευράς τήρησης των κανόνων όπως ο Καταραμένος, o Fenix, o Gregs και πολλοί άλλοι βρίζαν ή απειλούσαν χώρις να πέφτει perma. 

Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί φοιτητές συνειδητά απείχαν από το φόρουμ λόγω των παραπάνω. Γιατί πχ. δεν γράφουν ΔΑΠΙΤΕΣ εδώ? Και αυτό δεν το αναφέρω γιατί μου λείπουν οι απόψεις τους, μαλακίες θα γράφαν στο 90% των ποστ τους. Αλλά γιατί να ''επιτρέπονται'' οι μαλακίες άλλων πχ. και όχι της ΔΑΠ. Και όταν λέω ότι δεν επιτρέπονται εννόω ότι δεν προκείται να κάτσει κανείς να υπομείνει άνιση μεταχείριση, επομένως de facto δεν επιτρέπονται. Αυτός ήταν ο λόγος που προσωπικά απείχα για χρόνια από το φόρουμ, όταν μπαναρίστηκε φίλη μου για αψιμαχία της με γνωστό τότε κνίτη μέλος της τότε ΟΔ/ΟΣ, η οποία ήταν μάλιστα και αριστερή!!!


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: lady_of_winter on March 31, 2021, 08:43:38 am
Φίλε/Φίλη μου Καλημέρα, για εποχές Αθάνατου κ JAE δεν μπορώ να έχω γνώμη καθώς δεν ήμουν γραμμένη στο φόρουμ εκείνη την εποχή οπότε δεν θα επικεντρωθώ σε αυτό το κομμάτι

Πιο πολύ θέλω να εστιάσω στα της ΔΑΠ.
1. όσα χρόνια ήμουν στη σχολή δεν θυμάμαι πότε η ΔΑΠ να έχει συμμετέχει ενεργά ούτε σε συνελεύσεις ούτε σε καμία συλλογική διαδικασία, ούτε θυμάμαι να κυκλοφορούν δαπιτες γενικοτερα. Άρα είναι λογικό να μην εμφανίζονται κ τόσο μέσα στο φόρουμ. Και από την στιγμή που άτομα άλλων παραταξεων/πεποιθήσεων ήταν αυτά που είχαν πιο δυναμική/συλλογική παρουσία είναι λογικό αυτό να αντικατοπτριζεται και στα πολλ όπως λες

2. Τωρα αν πχ οι Δαπιτες δεν γράφουν εδώ μέσα επειδή η πλειοψηφία που λες στα πολλά ψηφίζει αριστερά, δεν το θεωρώ αρκετά καλή αιτία. Τα τελευταία χρόνια τα πολλ αν τα δεις έχουν πολλοί λίγους ψήφους σε σχέση με τα συνολικά εγγεγραμμένα μέλη

3. Για περίπτωση ΚιροιΣενκο αυτό που θυμάμαι είναι ότι ποτέ δεν έκανε δομημένες συζήτησεις κ κατέληγε σε προσωπικές επιθέσεις

4. Εφόσον είσαι παλιος/παλιά φαντάζομαι ότι  γνωρίζεις ότι η ΟΔ/ΟΣ αλλάζει αρκετά συχνά κ ότι μια απόφαση που πάρθηκε πριν από χρόνια μπορεί να μην ξανααποφασιζοταν


sent from mTHMMY (https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.thmmy.mthmmy) 


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: Caterpillar on March 31, 2021, 09:06:52 am
Γιατί έχεις δει ποτέ δαπίτες στην σχολή? Τα τελευταία χρόνια στην πτέρυγα των ηλεκτρολόγων δεν έτυχε ποτέ να δω δαπίτη να βγάλλει ανακοίνωση σε αίθουσα, δεν έχω πετύχει ποτέ δαπίτη σε όσες συνελεύσεις ήμουν εκεί  ( λίγες ήταν) , δεν μου έχει δώσει ποτέ δαπίτης κάποιο φυλλάδιο ούτε και εχω δει δαπίτες να μοιράζουν φυλλάδια στην πτέρυγα μας, ακόμα και στην εγγραφή μου δεν είδα ποτέ την δαπ στην γραμματεία. Αυτά όλα μπορεί να είναι και η σύμπτωση, μπορεί να μην βλέπω εγώ καλά, μπορεί να τους απωθούνε τα ηλεκτρομαγνητικά μου πεδία, αλλά για μένα τουλάχιστον η ΔΑΠ είναι απούσα από το ΤΗΜΜΥ ΑΠΘ => απούσα και από το φόρουμ thmmy.gr.

Δαπ έβλεπα έξω από την 2η πτέρυγα μόνο, εκεί όμως είναι μηχ μηχ, πολιτικοί και δεν ξέρω ποιοι άλλοι.


Tώρα τελευταία μας θυμήθηκε αυτός ο κύριος να μας ενημερώνει για τις εκδηλώσεις του μέσω elearning, προ covid ουδέποτε δεν τον πέτυχα να με ενημερώσει


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: rspappas on March 31, 2021, 09:36:13 am
Δαπιτες στη σχολή, χωμένους ενεργά στη πολιτική δραστηριοποιηση, προσωπικα θυμάμαι μια φορά μόνο, στις συνελεύσεις των καταλήψεων του Σεπτέμβρη 2011, όπου κατέβαζαν πρόταση/πλαίσιο για λήξη της κατάληψης.
Για τον γενικότερο πολιτικό προσανατολισμό του φόρουμ, ναι συμφωνώ ότι είναι αριστερός. Ή να το πω αλλιώς, πιο αριστερός από αλλά μέρη. Αυτό βέβαια κατά τη γνώμη μου δεν έγινε συνειδητά ή μεθοδευμενα. Δεν μαζεύτηκε δηλαδή η οδοσ η άλλη ομάδα φοιτητών και "αποφάσισε" να καταπιέζει δεξιές απόψεις. Αντιθέτως, πιστεύω πως η μορφή της συζητησης που λαμβάνει χώρα σε ένα φόρουμ, με σχετικά μακροσκελη κείμενα, με τεκμηρίωση και χωρο/χρόνο για επιχειρηματολογια, απλά δεν βολεύει τη δεξιά ρητορική γενικότερα, και τη ΔΑΠ ειδικότερα. Αυτες ιστορικά βασίζονται περισσότερο στους συναισθηματισμους και στα πάθη, παρά στη δομημένη επιχειρηματολογια. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με ακροδεξιες και εθνικιστικες απόψεις.
Ή να το πω αλλιώς δεν έχουμε τόσες δεξιές απόψεις όχι επειδή αυτές κατά πιέζονται ή λογοκρινονται, αλλά επειδή αυτές δεν μένουν αναπάντητες (σε αντίθεση δηλαδή με τη συνήθη διάδοση δεξιών απόψεων).


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: Katsavidi on March 31, 2021, 13:46:51 pm
Εντωμεταξύ ο συγκεκριμένος φοιτητής που (έκανε τα ποστ στο elearning) δεν είναι καν ηλέκτρολόγος. Έχω την εντύπωση ότι είναι μηχ μηχ. Γεγονός που κάνει ΑΚΟΜΑ πιο εξωφρενικό το πως χρησιμοποιεί το elearning σε μαθήματα ηλ-μηχ για να πλασάρει την παράταξή του. Ε κάπου λίγο ώπα δηλαδή. Μηχανολόγος να γκρινιάζει για λογοκρισία στο τημμυ ενώ ταυτόχρονα έχει πρόσβαση στο elearning ηλεκτρολόγων είναι στα όρια της παράνοιας. Το να είναι το κόμμα σου κυβέρνηση, με 95% προβολή στα ΜΜΕ, με πρόσβαση σε συζήτηση με τον προεδρο τμήματος, με πρόσβαση σε φόρουμ και  elearning άλλης σχολής και εσύ να γκρινιάζεις για λογοκρισία (το πιο πιθανό επειδή δεν αφήνονται αναπάντητα αυτά που λες ) είναι απλά προκλητικό ψέμα.

ΥΓ Προφανώς δεν έχω κανένα πρόβλημα με μηχανολόγους στο τήμμυ. Απλά είναι αστεία λεπτομέρεια για τον συγκεκριμένο.

ΥΓ2 Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουν ορισμένοι ότι το να απαντίουνται οι σαχλαμάρες τους δεν είναι φιμωση ούτε λογοκρισία. Είναι διάλογος και ελευθερία λόγου. Κακώς έχουν την εντύπωση ότι ελευθερία λόγου σημαίνει να λένε ότι τους κατέβει και οι υπόλοιποι να το βουλώνουν γιατί αμα τους πουνε κάτι εναντία στη θέση τους αρχίζουν την κλάψα για λογοκρισία.


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: Caterpillar on March 31, 2021, 13:50:30 pm
Εντωμεταξύ ο συγκεκριμένος φοιτητής που (έκανε τα ποστ στο elearning) δεν είναι καν ηλέκτρολόγος. Έχω την εντύπωση ότι είναι μηχ μηχ.
Ναι, μηχανολόγος είναι το ξέρουμε πολλοί αυτό.


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: Piliouras on March 31, 2021, 14:24:57 pm
'Ομορφοι και όμορφες,

@Lady & Caterpillar

1&2. Δεν θέλω να εστιάσω πολύ στην ΔΑΠ γιατί την σιχένομαι. Το θέμα είναι ότι αν ένας Δαπίτης πει ότι το φόρουμ δεν είναι φιλόξενος χώρος για αυτόν τότε ας μην κρυβόμαστε, θα έχει δίκιο. Και αν κρατάω μία πισινή για την τωρινή ΟΔ/ΟΣ που δεν γνωρίζω σε βάθος για εποχές με αλιάκμων και άλλους διαχειριστές είμαι κάθετος.  

3. Το θέμα με Αθάνατο, JAE και Kiroi δεν είναι το μπαν αυτό καθ'αυτό αλλά η ΑΝΙΣΗ μεταχείριση σε σχέση με άλλους χρήστες που φανερώνει μεροληψία βάσει πολιτικών πεποιθήσεων. Έχω διαβάσει την πλειοψηφία των ποστ τους και σε σχέση με ποστ του καταραμένου πχ. είναι πολύ πιο συμβατά με τους κανόνες του φόρουμ. Τις περισσότερες δε φορές ήταν και σε θέση άμυνας.

4. Σε αυτό συμφωνούμε. Πιστεύω μάλιστα ότι έχουν γίνει κάποιες βελτιώσεις.

@rspappas

Χαίρομαι που σαν πρώην μέλος της ΟΔ/ΟΣ παραδέχεσαι τον προσανατολισμό του φόρουμ. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν ο προσανατολισμός γίνεται εσκεμμένα ή άθελα της ΟΔ/ΟΣ, άλλωστε δεν ισχύουν τα ίδια για κάθε μέλος της. Πχ. ο Αλιάκμων είχε για μένα προπαγανδιστικές σκοπιμότητες, ενώ άλλα μέλη της ΟΔ/ΟΣ δεν ήταν ακριβοδίκαιοι χωρίς να υπάρχει δόλος από πίσω. Εκ του αποτελέσματος όμως το φόρουμ δεν είναι το ίδιο φιλόξενο για δεξιές/φιλελεύθερες/''απολιτίκ'' απόψεις και  το ίδιο για αριστέρες απόψεις. Διαφωνώ στην εκτίμηση στο ότι δεν έχουμε δεξιές απόψεις διότι δεν αντέχουν τον αντίλογο. Οι δεξιοί έχουν επιχειρήματα, τα οποία για έμενα δεν στέκουν στην πλειοψηφία τους, αλλά οι ίδιοι τα πιστεύουν, πολλοί δε και φανατικά. Ο λόγος που δεν συμμετέχουν στο φόρουμ είναι η διαχρονικά (με ένα ερωτιματικό για το παρόν) άνιση μεταχείριση τους από την ΟΔ/ΟΣ. Η άνιση μεταχείριση εκδηλωνόταν στην μη προστασία των μη αριστερών απόψεων από βρισίδια/προσβολές/απειλές ενώ αν γινόταν το ίδιο προς την αντίθετη κατεύθυνση πέφταν άμεσα διαγραφές μηνυμάτων ή μπαν ή ακόμα και προσβολές από την ίδια την ΟΔ/ΟΣ!! 'Οποιος αμφιβάλλει για αυτό που λέω ας δει τα ιστορικά των χρηστών που παρέθεσα.

Κλείνοντας, να σου πω την αλήθεια εμένα δεν με πειράζει τόσο ο προσανατολισμός του φόρουμ. Αυτό που με ενοχλεί είναι να κοροιδεύουμε τους ευατούς μας και να το παίζουμε ότι το φόρουμ κρατάει ίσες αποστάσεις ως προς όλες της δημοκρατικές απόψεις. Δεν τις κρατάει.. Για να κάνω ένα παραλληλισμό με τους δημοσιογράφους. Εμένα οι δημοσιογράφοι που φανερά έχουν εκφράσει τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, σαν τον Κοττάκη ή τον Μπογιόπουλο πχ., δεν με ενοχλούν. Αυτοί που με ενοχλούν είναι αυτοί που το παίζουν αμερόληπτοι και αντικειμενικοί ενώ σιγοντάρουν κάργα ένα κόμμα. Το ίδιο και με το φόρουμ. Θέλει να σιγοντάρει αριστέρα, οκ δεκτόν, αλλά μη το παίζει μετά και ότι κρατάει ίσες αποστάσεις.


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: Thunderlord on March 31, 2021, 14:45:28 pm
Φίλ@ Pilioura

Είμαι στο Πολυτεχνείο 5 χρόνια, στην ΟΔ/ΟΣ 1.5 χρόνο.

Σε αυτά τα 5 χρόνια, σε όσες συνελεύσεις έχω πάει, μόλις μία φορά είδα τη ΔΑΠ εκεί. Από όσο θυμάμαι, ήταν λίγο τραγικοί γιατί είχαν ένα υφάκι ανωτερότητας και σαν να μιλάνε σε πλέμπες, ωστόσο εξίσου τραγικές ήταν και οι περισσότερες αριστερές παρατάξεις που δεν τους πολυ-άφηναν να μιλάνε, τους γιούχαρανε και τους ειρωνεύονταν σχεδόν κάθε φορά που μιλούσαν.

Στο ΤΗΜΜΥ ανεβαίνουν καθημερινά ποστς με πολιτική απόχρωση. Στον 1.5 χρόνο που είμαι στην ΟΔ/ΟΣ, μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι η ΟΔ/ΟΣ σίγουρα δεν έχει πάρει θέση. Και αιτιολογούμαι:

1. Δες τις Ποινές Μελών (https://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=73677.15). Αν μελετήσεις τα άτομα που υπάρχουν εκεί, νομίζω θα δεις ότι είναι μοιρασμένα σε δεξιά αριστερά κτλ, ενώ θεωρώ ότι θα δεις ότι ο λόγος των ποινών είναι πολύ συχνά ίδιας δυναμικής.

2. Δες αυτό (https://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=78507.0), αυτό (https://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=78554.0) και αυτό (https://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=78530.0) το τόπικ. Και στα 3, θα δεις ανθρώπους που ανήκουν σε διαφορετικά πολιτικά πλαίσια να διαφωνούν μεταξύ τους, συχνά αρκετά έντονα. Η ΟΔ/ΟΣ όμως σε καμία από τις 3 φορές αυτές δεν πήρε θέση και άφησε τη συζήτηση να συνεχιστεί.
Και κάπως έτσι είναι η κατάσταση με τη ΔΑΠ. Σε πιθανό ποστ της ΔΑΠ θεωρώ πως πολλά "αντίπαλα" πολιτικά πλαίσια θα σχολίαζαν από κάτω, με αντίστοιχο ύφος, και για αυτό η ΔΑΠ αποφεύγει να κάνει τέτοια ποστς. Αυτό όμως είναι ευθύνη της ΟΔ/ΟΣ; Σαφώς και όχι! Αν η πληοψηφία των ενεργών χρηστών του forum είναι αριστερού προσανατολισμού, τι πρέπει να κάνουμε σαν ΟΔ/ΟΣ; Να δώσουμε μαξιλαράκι ασφαλείας στην άλλην πλεύρα;

Όχι. Σαν κανόνα έχουμε να επεμβαίνουμε όσο το δυνατόν λιγότερο γίνεται. Όπως στα τοπικς που παρέθεσα παραπάνω δεν επεμβήκαμε όταν μια παράταξη επιτίθεται σε μια άλλη, έτσι δεν θα το κάνουμε για να προστατεύσουμε τη ΔΑΠ.

Ναι σε εποχές πριν του 2016 δεν έχω ιδέα τι γινόταν. Ωστόσο, τώρα ξέρω ότι η ΔΑΠ (και η κάθε ΔΑΠ) έχει όλην την ελευθερία να γράψει ότι θέλει. Αν δεν μπορεί να αντέξει την απάντηση των υπόλοιπων μελών, ε δεν νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: Piliouras on March 31, 2021, 15:06:19 pm
Η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση φαίνεται να είναι όντως καλύτερη τα τελευταία 1-2 χρόνια, αυτό εννοούσα όταν μίλησα για βελτιώσεις. Υπάρχει ακόμα περιθώριο βελτιώσης όμως. Ακόμα και οι ποινές που μου παρέθεσες σαν παράδειγμα το φανερώνουν, αφού περμα μπαν πέφτουν μόνο σε μη αριστέρους αλλά σε αριστέρους με αντίστοιχη συμπεριφορά όχι. 'Η και στις δύο περιπτώσεις ή σε καμία. Αυτό δεν έχει αλλάξει από πάλια πχ. ώπου πέρμα τρώγανε κατά κόρον μόνο οι μη αριστεροί.

Επίσης δεν ήσουν εδώ επί αθάνατου και JAE αλλά ήσουν εδώ επί KiroiSenko που έφαγε πέρμα άρα κάτι έχεις δει. Κάνε σύγκριση απλά μεταξύ καταραμένου και Kiroi και έλα πείσε με αν μπορείς, εμένα και την κοινότητα, ότι υπάρχει ίση μεταχείρηση.


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: Caterpillar on March 31, 2021, 15:12:07 pm
Επίσης δεν ήσουν έδω επί αθάνατου και JAE αλλά ήσουν εδώ επί KiroiSenko που έφαγε πέρμα άρα κάτι έχεις δει. Κάνε σύγκριση απλά μεταξύ καταραμένου και Kiroi και έλα πείσε με αν μπορείς, εμένα και την κοινότητα, ότι υπάρχει ίση μεταχείρηση.
Ο KiroiSenko (https://www.thmmy.gr/smf/index.php?action=profile;u=19534;sa=showPosts;start=795) (δεν ήμουν τότε στο forum, αλλά έχω διαβάσει τα πρώτα post του και τα τελευταία του) δεν έχει αφήσει φόρουμ για φόρουμ των ΗΜΜΥ, ξεκίνησε από το ΔΠΘ, έφαγε ban εκεί, ηρθε εδώ κατηγορούσε τους Ξανθιώτες, έφαγε perma από εδώ πήγε στο shmmy.gr του εμπ. Μετά από εκεί δεν ξέρω που πήγε ούτε με ενδιαφέρει. Προφανώς αν έχει φάει perma από ένα σορό φόρουμ μάλλον σε κάτι θα φταίει αυτός και όχι οι εκάστατε ΟΔ/ΟΣ του κάθε φόρουμ.

Αρκέτα με αυτό το θέμα δεν έχω να πω κάτι άλλο σε αυτό το τόπικ.


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: The Audacious AI on March 31, 2021, 17:12:02 pm
Σχεδόν σε όλα τα φορα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπάρχει λογοκρισία. Η αφορμή είναι η άσκηση ρητορικής μίσους κάτι  που γίνεται έτσι και αλλιώς, επιτηδευμένα ακόμα και μη , γιατί δεν γίνεται να λέει κάποιος  κάτι και να φαίνεται ικανοποιητικό για όλους.Δεν είμαστε στο νηπιαγωγείο για να μιλάμε ωραία για όλους . Εδώ πέρα το πιο φανερό παράδειγμα είναι το μπαν στον trabakoula.

Quote
ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4285/2014
ΦΕΚ 191/Α/10.9.2014

Τροποποίηση του ν. 927/1979 (Α' 139) και προσαρμογή του στην απόφαση πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ της 28ης Νοεμβρίου 2008, για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου (L 328) και άλλες διατάξεις.

Άρθρο 1
Το άρθρο 1 του ν. 927/1979 αντικαθίσταται ως εξής:
«Άρθρο 1 Δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους
1.Όποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή δια του τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία ή τη σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων, τιμωρείται με φυλάκιση τριών (3) μηνών έως τριών (3) ετών και με χρηματική ποινή πέντε έως είκοσι χιλιάδων (5.000 -20.000) ευρώ.Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: Αιμιλία η φτερωτή χελώνα on March 31, 2021, 18:24:34 pm
Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί φοιτητές συνειδητά απείχαν από το φόρουμ λόγω των παραπάνω.

 ;D ;D ;D ;D ;D

τσιμπατε και απαντατε στον τυπο ρε; τσου ρε λακη, θα απολογηθει καποιος επειδη το τημμυ δεν ηταν ποτέ φιλοξενο στη μαλακια; ημαρτον θεε μου τι διαβαζουμε


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: okan on March 31, 2021, 19:15:48 pm
Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται κάποιος που κυριολεκτικά δεν υπάρχει στη σχολή να μιλάει για λογοκρισία στο thmmy. Θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέραμε. Τόσα χρόνια στη σχολή, 1 ΔΑΠίτη έχω βρει και αυτόν τον βρήκα τώρα που ανέβαζαν στις ομαδικές των ετών μία εκδήλωσή τους. Πώς γίνεται να λογοκριθείς αν δεν υπάρχεις; Προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να αλλάξει η συζήτηση από τις απαράδεκτες (επαναλαμβανόμενες) ενοχλήσεις των φοιτητών μέσω elearning.

Έστω ότι υπήρχαν και στην ακραία περίπτωση υπάρχει και μεροληψία από μεριάς της ΟΔ/ΟΣ... Δικαιολογεί το να στέλνεις κομματικά πράγματα σε φοιτητές μέσω του elearning εν αγνοία των καθηγητών; Δηλαδή στους μηχ μηχ που δεν έχουν φόρουμ στέλνουν και εκεί μέσω elearning και τους φαίνεται λογικό;

Επίσης δεν ήσουν εδώ επί αθάνατου και JAE αλλά ήσουν εδώ επί KiroiSenko που έφαγε πέρμα άρα κάτι έχεις δει. Κάνε σύγκριση απλά μεταξύ καταραμένου και Kiroi και έλα πείσε με αν μπορείς, εμένα και την κοινότητα, ότι υπάρχει ίση μεταχείρηση.

Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης: το καταραμένο το ξέρουν όσ@ σπουδάζουν στο ΤΗΜΜΥ ΑΠΘ από το 2000, ενώ το KiroiSenko ήρθε να δυναμιτίσει το κλίμα επειδή τραβούσε ζόρια. Μακάρι πέρμα μπαν σε όλους τους λογαριασμούς που δημιουργούνται για να παρενοχλούν την λειτουργία του φόρουμ. Δεν έχει να κάνει με πολιτική τοποθέτηση και μεροληψία, έχει να κάνει με απλή κοινή λογική.


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: Piliouras on March 31, 2021, 19:22:02 pm
Δεν με κατάλαβες.. αυτό που λέω είναι ότι από τη στιγμή που το φόρουμ δεν είναι όντως φιλόξενο στη μαλακία, όπως μπορεί να την ορίζεις αυτή εσύ (πχ. ΔΑΠ) είναι υποκρισία να λέμε μέτα ότι η πολυφωνία είναι βασική προτεραιότητα.

Εν πάση περιπτώση προσωπικά και προς τιμήν του με κάλυψε ο rspappas. Είναι η πρώτη φόρα που βλέπω μέλος της ΟΔ/ΟΣ, έστω και πρώην, να παραδέχεται τον προσανατολισμό του φόρουμ δημόσια και όχι μόνο ως αστειακί σε δια ζώσης συνομιλίες. Από την στιγμή που ο προσανατολισμός είναι τέτοιος είναι de facto αδύνατον να υπάρχει ίση μεταχείριση σε διαφορετικές πολιτικές απόψεις, είτε εσκεμμένα (βλέπε Αλιάκμων) είτε μη (πλειοψηφία των μέλων της ΟΔ/ΟΣ).

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται κάποιος που κυριολεκτικά δεν υπάρχει στη σχολή να μιλάει για λογοκρισία στο thmmy. Θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέραμε. Τόσα χρόνια στη σχολή, 1 ΔΑΠίτη έχω βρει και αυτόν τον βρήκα τώρα που ανέβαζαν στις ομαδικές των ετών μία εκδήλωσή τους. Πώς γίνεται να λογοκριθείς αν δεν υπάρχεις; Προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να αλλάξει η συζήτηση από τις απαράδεκτες (επαναλαμβανόμενες) ενοχλήσεις των φοιτητών μέσω elearning.

Έστω ότι υπήρχαν και στην ακραία περίπτωση υπάρχει και μεροληψία από μεριάς της ΟΔ/ΟΣ... Δικαιολογεί το να στέλνεις κομματικά πράγματα σε φοιτητές μέσω του elearning εν αγνοία των καθηγητών; Δηλαδή στους μηχ μηχ που δεν έχουν φόρουμ στέλνουν και εκεί μέσω elearning και τους φαίνεται λογικό;

Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης: το καταραμένο το ξέρουν όσ@ σπουδάζουν στο ΤΗΜΜΥ ΑΠΘ από το 2000, ενώ το KiroiSenko ήρθε να δυναμιτίσει το κλίμα επειδή τραβούσε ζόρια. Μακάρι πέρμα μπαν σε όλους τους λογαριασμούς που δημιουργούνται για να παρενοχλούν την λειτουργία του φόρουμ. Δεν έχει να κάνει με πολιτική τοποθέτηση και μεροληψία, έχει να κάνει με απλή κοινή λογική.

Δεν δικαιολογείται το να στέλνεις κομματική προπαγάνδα στο elearning και γενικά δεν δικαιολογείται σχεδόν τίποτα από όσα κάνει η ΔΑΠ.  ;D Αλλά αν ένας ΔΑΠίτης πει ότι δεν μπορεί να γράψει στο φορούμ ε ας είμαστε ειλικρινείς θα έχει δίκιο. Ούτε και συ θα έγραφες σε ένα φόρουμ που θα είχες την αντίστοιχη αντιμετώπιση από μέλη και ΟΔ/ΟΣ.

Μήπως ο Κιρόι και ο Αθάνατος και ο JAE απλά λέγαν της απόψεις τους και αυτές δυναμίτιζαν το κλίμα επειδή δεν ήταν αρεστές πολιτικά στους αριστερούς του φόρουμ, συμπεριλαμβανόμενης της ΟΔ/ΟΣ? Γνωρίζεις ότι όσοι λέγαν διαφορετικές απόψεις χωρίς να φάνε μπαν κρατούσαν επίτηδες χαμήλο προφιλ διότι γνωρίζαν ότι αν απαντήσουν σε αντίστοιχο ύφος θα φάνε μπαν μόνο αυτοί? Δεν θα το συνεχίσω, γιάτι όποιος έχει μάτια βλέπει και είναι και υποκειμενικό. Τα πολλ του φόρουμ πάντως αποτελούν μία καλή ένδειξη για το τι κόσμο προσεγγίζει και κρατάει το φόρουμ. Αυτό δεν μπορεί να γίνεται τυχαία, ούτε ήμασταν οι ΤΗΜΜΥ του ΑΠΘ τόσο πιο αριστέροι από την υπόλοιπη κοινωνία.
Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: Dealan on March 31, 2021, 19:33:12 pm
Αφού γίνεται σήμερα η ετήσια συζήτηση περί moderation στο thmmy ας προσθέσω και εγώ λίγα λογάκια. (Κυρίως μιλάω με βάση τις δικές μου εμπειρίες ως πρώην moderator που μπορεί να είναι λιγότερο relevant σε αυτούς τους καιρούς, αν και από όσο βλέπω γενικά δεν έχει αλλάξει το στυλ συντονισμού).

Γενικά ο συντονισμός είναι εξαιρετικά επιεικής προς όλους, ανεξαρτήτως ιδεολογίας. Αν δει κανείς τι ποστάρεται εδώ και τι ποινές πέφτουν (ΑΝ πέσουν ποτέ) και έχει εμπειρία από άλλες online κοινότητες δεν νομίζω να διαφωνήσει σε αυτό. Στο thmmy μπορείς να γράψεις σχεδόν οτιδήποτε και η μόνη συνέπεια είναι να φας ένα warning ή στη χειρότερη κάνα μονοήμερο ban και μια ευγενική παράκληση να μην το ξανακάνεις.

Π.χ. ο Spiral αναφέρει trabakoula ο οποίος αν θυμάμαι καλά ποιος είναι θα είχε φάει πόρτα οπουδήποτε αλλού με την πρώτη. Ο ίδιος ο Spiral απορώ πως υπάρχει ακόμα στο φόρουμ to be honest, έχω δει τόσα και τόσα ποστ του εγώ θα θεωρούσα actionable από την διαχείριση. Τα λίγα permaban που έχουν δοθεί είναι συνήθως επειδή κάποιος έκανε λογαριασμό και άρχισε να λέει "πρέπει να τουφεκίζουμε τους πρόσφυγες σκοτώστε τον φεμινισμό πριν σας σκοτώσει εσάς" και τα λοιπά.

Ο JAE/Αθάνατος/Ολύμπιος δεν ξέρω γω ήταν πριν την εποχή μου και δεν ξέρω τι γινόταν στο φόρουμ 15 χρόνια πριν. Για τον Kiroi πάντως, όπως έχει ξεκαθαριστεί από τον συντονισμό ήδη 2-3 φορές, το πρόβλημα ήταν ότι συνέχιζε να ξεκινάει μάχες επίτηδες σε άσχετα thread χωρίς λόγο. Το πρώτο λιγοήμερο ban που έφαγε π.χ. αν θυμάμαι καλά ήταν γιατί πόσταρε σε ένα thread της κινηματογραφικής και τρόλλαρε άλλα μέλη, που οδήγησε σε διαμάχες και να κλειδωθεί το thread. (Προσέξτε εδώ ότι ούτε καν εξέφρασε κάποια συγκεκριμένη πολιτική άποψη στο συγκεκριμένο thread, δεν έγινε κάποια συζήτηση.) Και αντίστοιχα πράματα γινόταν συνέχεια, είχαμε τόσα και τόσα report για αυτό το μέλος. Οι συντονιστές έχουν μια ζωή έξω από το thmmy και δεν γίνεται να ασχολούνται κάθε μέρα με εσένα επειδή αποφάσισες πως για να περάσει η ώρα στο μεσημεριανό σου διάλειμμα θα τσιγκλάς άλλα μέλη. Αν είσαι σε ένα πάρτι και επίτηδες ανταγωνίζεσαι τον κόσμο γύρο σου, όχι επειδή κάνεις πολιτική συζήτηση αλλά επειδή απλά θέλεις να ζορίσεις κόσμο, τότε θα σε πετάξουν έξω από το πάρτι όσες φορές και αν φωνάξεις περί ελευθερίας του λόγου και λογοκρισίας.

Η ομάδα συντονισμού γενικά λειτουργεί πολύ αργά και συντηρητικά λόγο της δομής της, δηλαδή μια ομάδα εθελοντών που έχουν ίδιο μερίδιο "εξουσίας" και ευθύνης μεταξύ τους και που είναι περιορισμένοι από την "παράδοση" του φόρουμ. Αυτό οδηγεί σε μια πολύ hands-off προσέγγιση όπου για να πέσει οποιαδήποτε σοβαρή ποινή σε κάποιον αυτός πρέπει να έχει παραβιάσει τους κανόνες ξεκάθαρα και επανειλημμένα. Προσβολές από μόνες τους δεν οδηγούν σε ποινές σχεδόν ποτέ εκτός αν ο χρήστης δεν περιλαμβάνει τίποτα στα ποστ του πέρα από προσβολές. Οπότε αν υπάρχει bias στην κοινότητα του thmmy προς μια πολιτική κατεύθυνση και θέλει κάποιος να ποστάρει κάτι αντίθετο πρέπει να είναι πρόθυμος να υποστεί ένα εχθρικό περιβάλλον. Αυτό σίγουρα αποθαρρύνει δεξιούς να ποστάρουν.

(Side note, αλλά η προσωπική μου εμπειρία είναι ότι όποιος εξέφραζε "δεξιές" απόψεις στις χρονιές που ήμουνα πολύ στο thmmy σπάνια καθόταν να τις συζητήσει ακόμα και αν δεν υπήρχε καμία αγενής αντίδραση. Π.χ. έχω απαντήσει πολλές φορές σε άτομα που ποστάρουν κάτι, συνήθως στο shoutbox, τους απαντάω ευγενικά σε στυλ "αυτό δεν ισχύει γιατί το και το, ιδού οι πηγές" και μετά είτε δεν απαντάνε ποτέ είτε λένε "οκ συμφωνούμε να διαφωνούμε" και δεν ξαναλένε κάτι ποτέ. Γενικά δεν υπάρχει πολύς κόσμος που να είναι πρόθυμος να κάνει actual συζήτηση, οι περισσότεροι απλά θέλουν ένα μέρος να εκφράζονται και να μην γίνονται challenged αυτά που λένε.)

Τέλος όσον αφορά το Καταραμένο, αυτό είναι ειδική περίπτωση όπως ξέρουμε όλοι μας. Παίζει να έχει φάει τα περισσότερα ban από οποιοδήποτε άλλο μέλος, και κάποια από τα πιο σκληρά, αλλά γλιτώνει το permaban γιατί a) τον γνωρίζουν πάρα πολλά άτομα εντός και εκτός της διαχείρισης, οπότε υπάρχει μια εμπιστοσύνη ότι έχει καλές προθέσεις, b) παρά τα πολλά ποστ του που δεν αρέσουν για τον x ή y λόγο, δεν ποστάρει ρητορική μίσους, που όπως είπα πριν είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να φάει κάποιος permaban και c) ήταν στο thmmy πριν γεννηθούμε οι περισσότεροι και κανείς δεν θέλει να μπει στον μπελά να τον μπανάρει.


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: Dealan on March 31, 2021, 19:47:44 pm
Εν πάση περιπτώση προσωπικά και προς τιμήν του με κάλυψε ο rspappas. Είναι η πρώτη φόρα που βλέπω μέλος της ΟΔ/ΟΣ, έστω και πρώην, να παραδέχεται τον προσανατολισμό του φόρουμ δημόσια και όχι μόνο ως αστειακί σε δια ζώσης συνομιλίες. Από την στιγμή που ο προσανατολισμός είναι τέτοιος είναι de facto αδύνατον να υπάρχει ίση μεταχείριση σε διαφορετικές πολιτικές απόψεις, είτε εσκεμμένα (βλέπε Αλιάκμων) είτε μη (πλειοψηφία των μέλων της ΟΔ/ΟΣ).

Αυτό μου κάνει εντύπωση γιατί κανείς ποτέ δεν θα διαφωνούσε με το statement "το thmmy κλίνει αριστερά πολιτικά όσον αφορά την ενεργή κοινότητά του". Οπότε για να το λες μάλλον εννοείς κάτι διαφορετικό από το όπως το διαβάζω εγώ.


Το ότι αυτό οδηγεί στην ΟΔ/ΟΣ στο να μεροληπτεί συνειδητά ή υποσυνείδητα όπως λες δεν θα έλεγα ότι εξεπάγεται, ειδικά εφόσον η πλειοψηφία μελών της (παρούσας αλλά και αν πάμε μερικά χρόνια πίσω) ΟΔ/ΟΣ δεν έχει εκφράσει ποτέ της πολιτική άποψη. Και δεδομένου ότι η πλειοψηφία των μελών είναι κατά κανόνα απολιτίκ ή και κλίνουν δεξιά (προσοχή: μιλάω για μέλη που δεν συμμετέχουν σε πολιτικές συζητήσεις, δλδ την κατηγορία που ανήκει η πλειοψηφία της ΟΔ/ΟΣ εδώ και 4-5 χρόνια τουλάχιστον) είναι πιο πιθανό η ΟΔ/ΟΣ να είναι αντίστοιχα απολιτίκ.

Οπότε το θέμα είναι, αφού η πλειοψηφία της ενεργής σε πολιτικές συζητήσεις κοινότητας τείνει αριστερά, γίνεται να υπάρχει αμερόληπτη συζήτηση, ανεξάρτητα με τον συντονισμό; Η απάντηση είναι μάλλον όχι, για προφανείς (ελπίζω) λόγους.* Πρέπει να επέμβει λοιπόν η ΟΔ/ΟΣ? Πως; Να σκληρύνει το moderation και να επιβάλλει στους χρήστες να απαντάνε στα πάντα με "σεβασμό"; Να κρατάει ένα "δεξιό" τόπικ όπου να απαγορεύεται ο αντίλογος από αριστερή σκοπιά; Κάποια άλλη λύση που να μην είναι εμφανέστατα για τον πούτσο όπως οι δύο προηγούμενες;(* Βέβαια υπάρχει και η άλλη σκοπιά, ότι όλοι ζούμε σε μια Ελλάδα, μια Ευρώπη και μια παγκόσμια κοινότητα όπου η δεξιά ιδεολογία γενικότερα και ο νεοφιλελευθερισμός ειδικότερα κυριαρχούν σε τέτοιο βαθμό που είναι δύσκολο να υπάρχει αμερόληπτη συζήτηση για αριστερές απόψεις σχεδόν οπουδήποτε.)


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: okan on March 31, 2021, 19:53:21 pm
Δεν με κατάλαβες.. αυτό που λέω είναι ότι από τη στιγμή που το φόρουμ δεν είναι όντως φιλόξενο στη μαλακία, όπως μπορεί να την ορίζεις αυτή εσύ (πχ. ΔΑΠ) είναι υποκρισία να λέμε μέτα ότι η πολυφωνία είναι βασική προτεραιότητα.

Εν πάση περιπτώση προσωπικά και προς τιμήν του με κάλυψε ο rspappas. Είναι η πρώτη φόρα που βλέπω μέλος της ΟΔ/ΟΣ, έστω και πρώην, να παραδέχεται τον προσανατολισμό του φόρουμ δημόσια και όχι μόνο ως αστειακί σε δια ζώσης συνομιλίες. Από την στιγμή που ο προσανατολισμός είναι τέτοιος είναι de facto αδύνατον να υπάρχει ίση μεταχείριση σε διαφορετικές πολιτικές απόψεις, είτε εσκεμμένα (βλέπε Αλιάκμων) είτε μη (πλειοψηφία των μέλων της ΟΔ/ΟΣ).

Δεν δικαιολογείται το να στέλνεις κομματική προπαγάνδα στο elearning και γενικά δεν δικαιολογείται σχεδόν τίποτα από όσα κάνει η ΔΑΠ.  ;D Αλλά αν ένας ΔΑΠίτης πει ότι δεν μπορεί να γράψει στο φορούμ ε ας είμαστε ειλικρινείς θα έχει δίκιο. Ούτε και συ θα έγραφες σε ένα φόρουμ που θα είχες την αντίστοιχη αντιμετώπιση από μέλη και ΟΔ/ΟΣ.

Μήπως ο Κιρόι και ο Αθάνατος και ο JAE απλά λέγαν της απόψεις τους και αυτές δυναμίτιζαν το κλίμα επειδή δεν ήταν αρεστές πολιτικά στους αριστερούς του φόρουμ, συμπεριλαμβανόμενης της ΟΔ/ΟΣ? Γνωρίζεις ότι όσοι λέγαν διαφορετικές απόψεις χωρίς να φάνε μπαν κρατούσαν επίτηδες χαμήλο προφιλ διότι γνωρίζαν ότι αν απαντήσουν σε αντίστοιχο ύφος θα φάνε μπαν μόνο αυτοί? Δεν θα το συνεχίσω, γιάτι όποιος έχει μάτια βλέπει και είναι και υποκειμενικό. Τα πολλ του φόρουμ πάντως αποτελούν μία καλή ένδειξη για το τι κόσμο προσεγγίζει και κρατάει το φόρουμ. Αυτό δεν μπορεί να γίνεται τυχαία, ούτε ήμασταν οι ΤΗΜΜΥ του ΑΠΘ τόσο πιο αριστέροι από την υπόλοιπη κοινωνία.

Έχεις ένα τηλεοπτικό ταλέντο, αυτό της προσπάθειας αλλαγής του τι λέει κάποι@ για να το φέρεις στα μέτρα σου:

α) Δεν ανέφερα τη λέξη μαλακία, ούτε την εννόησα αναφερόμενος στη ΔΑΠ. Είπα πως δεν υπάρχουν πουθενά. Και ακριβώς επειδή δεν υπάρχουν πουθενά, δεν ακούγονται οι απόψεις τους. Καλοδεχούμενες είναι, μακάρι να μπορέσουμε να κάνουμε και διάλογο με τα παιδιά.
α1) Η αρχική συζήτηση ξεκίνησε με την ανακοίνωση για απάντηση στη ΔΑΠ, όπου έλεγε πως υφίσταται λογοκρισία στο thmmy, οπότε ο μόνος τρόπος να εκφραστεί είναι μέσω του elearning.
β) Καλή αλλαγή του τι είπε ο rspappas. Συνήθης πρακτική των προπαγανδιστών να πιάνονται από μία πρόταση και να καθορίζουν το νόημα της υπόλοιπης συνομιλίας, αλλά εδώ ήταν γραπτό.
Quote
Ή να το πω αλλιώς, πιο αριστερός από αλλά μέρη. Αυτό βέβαια κατά τη γνώμη μου δεν έγινε συνειδητά ή μεθοδευμενα. Δεν μαζεύτηκε δηλαδή η οδοσ η άλλη ομάδα φοιτητών και "αποφάσισε" να καταπιέζει δεξιές απόψεις. Αντιθέτως, πιστεύω πως η μορφή της συζητησης που λαμβάνει χώρα σε ένα φόρουμ, με σχετικά μακροσκελη κείμενα, με τεκμηρίωση και χωρο/χρόνο για επιχειρηματολογια, απλά δεν βολεύει τη δεξιά ρητορική γενικότερα, και τη ΔΑΠ ειδικότερα. Αυτες ιστορικά βασίζονται περισσότερο στους συναισθηματισμους και στα πάθη, παρά στη δομημένη επιχειρηματολογια. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με ακροδεξιες και εθνικιστικες απόψεις.
Ή να το πω αλλιώς δεν έχουμε τόσες δεξιές απόψεις όχι επειδή αυτές κατά πιέζονται ή λογοκρινονται, αλλά επειδή αυτές δεν μένουν αναπάντητες (σε αντίθεση δηλαδή με τη συνήθη διάδοση δεξιών απόψεων).

Έχω την πεποίθηση ότι αυτά δεν αλλάζουν το τι θα απαντήσεις, αφού θα πάρεις μία φράση και θα την ξεχειλώσεις ώσπου να την φέρεις στα μέτρα σου. Μπορείς πάντως, να μπεις στην διαχειριστική, αν όντως πιστεύεις πως το φόρουμ πρέπει να εκδημοκρατιστεί. Εγώ θα σε στηρίξω, φαίνεται πως σε ενδιαφέρει το τημμυ ως νέο λογαριασμό.


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: D 4 K on March 31, 2021, 20:40:35 pm
Βρε τα παιδιά γουστάρουν και Εθνικιστές στο φόρουμ αλλά αυτοί φταίνε που δε τεκμηριώνονται τα επιχειρήματά μας; :'( :'(

Έλα να σου πω ένα μυστικό...έλα βρε μην ντρέπεσαι...ακούς;;;Τεκμηριώνονται τη στιγμή που δεν αντέχεις άλλο ξεφτίλισμα και καταφεύγεις στο "αναφορά στο συντονιστή" αντί να γράψεις σχόλιο ;D

Ευχαριστώ τα παιδιά για τα υποστηρικτικά τους μηνύματα(είστε αρκετοί) και προτείνω Procto-Synalar στον lopodyths για την εκτεταμένη πρωκτική ενόχληση που υπέστη.
Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: Don on March 31, 2021, 20:51:05 pm
Βρε τα παιδιά γουστάρουν και Εθνικιστές στο φόρουμ αλλά αυτοί φταίνε που δε τεκμηριώνονται τα επιχειρήματά μας; :'( :'(

Έλα να σου πω ένα μυστικό...έλα βρε μην ντρέπεσαι...ακούς;;;Τεκμηριώνονται τη στιγμή που δεν αντέχεις άλλο ξεφτίλισμα και καταφεύγεις στο "αναφορά στο συντονιστή" αντί να γράψεις σχόλιο ;D

Ευχαριστώ τα παιδιά για τα υποστηρικτικά τους μηνύματα(είστε αρκετοί) και προτείνω Procto-Synalar στον lopodyths για την εκτεταμένη πρωκτική ενόχληση που υπέστη.
Από ειρωνεία και θράσος καλά πάμε βλέπω


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: lhmma_Jordan on March 31, 2021, 21:00:55 pm
Βρε τα παιδιά γουστάρουν και Εθνικιστές στο φόρουμ αλλά αυτοί φταίνε που δε τεκμηριώνονται τα επιχειρήματά μας; :'( :'(

Έλα να σου πω ένα μυστικό...έλα βρε μην ντρέπεσαι...ακούς;;;Τεκμηριώνονται τη στιγμή που δεν αντέχεις άλλο ξεφτίλισμα και καταφεύγεις στο "αναφορά στο συντονιστή" αντί να γράψεις σχόλιο ;D

Ευχαριστώ τα παιδιά για τα υποστηρικτικά τους μηνύματα(είστε αρκετοί) και προτείνω Procto-Synalar στον lopodyths για την εκτεταμένη πρωκτική ενόχληση που υπέστη.
Μια "δαχτυλώνονται" για τους πρόσφυγες την άλλη φορά, μια πρωκτικές ενοχλήσεις τώρα. Πολύ άγχος βλέπω για το τι κάνει ο καθένας με τον κώλο του, τεκμηρίωση όμως δεν είναι.


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: Dealan on March 31, 2021, 21:09:49 pm
Καλά εμείς καθόμαστε και γράφουμε 5 παραγράφους και μετά έρχονται άλλοι σαν τον D 4 K και δείχνουν τι λέγαμε με ένα μόνο ποστ. Ιδού τα τεκμήρια κύριοι  ;D


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: D 4 K on March 31, 2021, 21:11:23 pm
Αλλά αφού θέλετε τεκμηρίωση οφείλω να την προσφέρω απλόχερα.Αρχίζουμε με τη "ρητορική μίσους".
(https://www.newsbreak.gr/wp-content/uploads/2021/03/pano-thes-1.jpg)

Αυτό συνιστά "ρητορική μίσους" για την ΟΔ/ΟΣ;;

edit Μπιγκόνια: image resize


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: okan on March 31, 2021, 21:17:08 pm
Αυτό συνιστά "ρητορική μίσους" για την ΟΔ/ΟΣ;;

και κάπως έτσι πέφτει το επίπεδο της συζήτησης


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: D 4 K on March 31, 2021, 21:23:27 pm
Κάτσε να το σηκώσω okan :D

(https://www.defence-point.gr/news/wp-content/uploads/2020/05/pano-anarchikon-sto-diaolo-1200x675.jpg)

Αυτό είναι "ρητορική μίσους";


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: Thunderlord on March 31, 2021, 21:30:24 pm
Κάτσε να το σηκώσω okan :D
Αυτό είναι "ρητορική μίσους";

Φίλ@ D4K ρωτάω. Είδες πουθενά αυτές τις δημοσιεύσεις στο ΤΗΜΜΥ;


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: Dealan on March 31, 2021, 21:31:11 pm
Έλα D 4 K πες μου ρε φίλε, είναι αυτό "ρητορική μίσους";  :P

(https://images.fyndiq.se/image/upload/f_auto/t_600x600/prod/93ed5e1ead064982/i-hate-mondays-jag-hatar-mandagar-katt-3-musmatta-ded8d)Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: Apostolof on March 31, 2021, 21:31:19 pm
Ο άλλος κρατάει account από το 2019 για να μπει φέτος και να ποστάρει μαλακίες.. D 4 K είσαι για κλάματα.


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: Μπιγκόνια on March 31, 2021, 21:34:58 pm
Κάτσε να το σηκώσω okan :D

Αυτό είναι "ρητορική μίσους";

Quote
ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4285/2014
ΦΕΚ 191/Α/10.9.2014

Τροποποίηση του ν. 927/1979 (Α' 139) και προσαρμογή του στην απόφαση πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ της 28ης Νοεμβρίου 2008, για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου (L 328) και άλλες διατάξεις.

Άρθρο 1
Το άρθρο 1 του ν. 927/1979 αντικαθίσταται ως εξής:
«Άρθρο 1 Δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους
1.Όποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή δια του τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία ή τη σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων, τιμωρείται με φυλάκιση τριών (3) μηνών έως τριών (3) ετών και με χρηματική ποινή πέντε έως είκοσι χιλιάδων (5.000 -20.000) ευρώ.

Το διάβασες και παραπάνω. Επίσης όπως λέει και ο dealan, αν συχαίνεσαι τις Δευτέρες γιατί ο ιδιοκτήτης σου φεύγει και πλέον μένεις μόνος στο σπίτι ή το να σιχαίνεσαι τους τύπους που σε πολεμάνε με ρητορικές μίσους, είναι κάτι κακό;


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: D 4 K on March 31, 2021, 21:38:25 pm
Φίλ@ D4K ρωτάω. Είδες πουθενά αυτές τις δημοσιεύσεις στο ΤΗΜΜΥ;
Thunderlord εγώ απλά τη γνώμη της ΟΔ/ΟΣ θέλω.

Έλα D 4 K πες μου ρε φίλε, είναι αυτό "ρητορική μίσους";  :P

(https://images.fyndiq.se/image/upload/f_auto/t_600x600/prod/93ed5e1ead064982/i-hate-mondays-jag-hatar-mandagar-katt-3-musmatta-ded8d)


Κρύψου καλύτερα Dealen  ::)

Ο άλλος κρατάει account από το 2019 για να μπει φέτος και να ποστάρει μαλακίες.. D 4 K είσαι για κλάματα.

Apostolof κλάψε ελεύθερα κολλητέ  :D


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: D 4 K on March 31, 2021, 21:41:34 pm
Η ερώτηση παραμένει ξεκάθαρη.Οι δυο εικόνες που ανέβασα συνιστούν "ρητορική μίσους";Ναι ή όχι;


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: Dealan on March 31, 2021, 21:42:23 pm
Πάντως εγώ σοβαρά μιλάω (παρά που γελάω λίγο). Όντως θέλω να δω αν μπορείς να κατανοήσεις τη διαφορά της εικόνας που ανέβασα, των εικόνων που ανέβασες και αυτού που περιγράφει ο νόμος. Τι ομοιότητες και τι διαφορές έχουν; Μπορείς να περιγράψεις γιατί η κάθε εικόνα συνιστά ρητορική μίσους ή όχι;

Ξέρω ότι δεν αρέσει στον κόσμο έξτρα homework αλλά μπορεί να σε βοηθήσει πέρα από την πλάκα.  :)


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: lhmma_Jordan on March 31, 2021, 21:46:31 pm
Έχεις μπλέξει τα μπούτια σου: ρητορική μίσους δεν σημαίνει όποιος γενικά και αόριστα μισεί μια ιδέα (πατρίς θρησκεία οικογένεια) ή άλλους ανθρώπους. Και δεν είναι κακό κανείς να μισεί ανθρώπους για αυτό που επέλεξαν να είναι, πχ νεοναζί ή ακροδεξιά σκουπίδια. Ρητορική μίσους είναι το μίσος για αυτό που ας πούμε "γεννήθηκε" κάποιος, η φυλή, το έθνος, το αν είναι ομοφυλόφιλος, αν είναι χριστιανός/μουσουλμάνος/εβραίος κλπ. Είναι ξεκάθαρο για όποιον δεν είναι 5 χρονών πως αυτά τα συνθήματα (με τα οποία προσωπικά δεν ταυτίζομαι) στρέφονται ενάντια στην έννοια του έθνους γενικά, ρητορική μίσους θα ήταν αν ήταν Τούρκοι φασίστες που λέγανε να ψοφήσει η Ελλάδα π.χ (ή και το αντίστροφο φυσικά). Και το γιατί αυτή η ρητορική είναι σιχαμένη, δεν χρειάζεται να πάμε πολύ πίσω ή μακριά, 25 χρόνια πίσω μόνο στην κοντινή Βοσνία αρκούν.


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: rspappas on March 31, 2021, 21:50:54 pm
Φαντάστηκα πως η αρχικη μου τοποθέτηση θα έδινε πολλά πατήματα για παρερμηνείες και δεύτερες αναγνώσεις, γι'αυτό και είχα προσέξει πολύ τη διατύπωσή της - χωρίς βέβαια να αποφεύγω να πω στα ίσια τη γνώμη μου. Οπότε, follow-up:

1) ότι είπα είναι γνώμη μου, σε καμια περιπτωση δεν είναι "δήλωση φρονημάτων" του φόρουμ.
2) ως "πολιτικό προσανατολισμό του φορουμ" εννοούσα τις πολιτικές τάσεις μεταξύ των μελών του, και των απόψεων που ακούγονται. Άλλωστε το φόρουμ δεν είναι από μόνο του κάτι ιδιοσύστατο ή υπερβατικό. Το φόρουμ είναι η κοινότητα των φοιτητών (και μη) που το απαρτίζουν. Και σε αυτή τη κοινότητα, ναι, προφανώς, υπάρχουν απόψεις, τάσεις, και πλειοψηφίες. Εν προκειμένω, ναι, συνήθως αριστερές (ή αριστερότερες του κοινωνικού σύνησθαι).
3) αυτό δεν έχει αποκλείσει άτομα με απολιτικ ή φιλελεύθερη/δεξια ιδιοσυγκρασια να συμμετέχουν είτε ως μέλη του φόρουμ είτε ως μέλη της ΟΔΟΣ

Για την "ακριβοδικαιότητα" των μελών της ΟΔ/ΟΣ, επειδή αναφέρθηκε, οφείλω να απαντήσω και να πω και εδώ τη γνώμη μου. Ειλικρινά, στην όλη μου διαδικτυακή ζωή δεν έχω δει πραγματικά πουθενά αλλού να γίνεται διαχείριση τόσο μετριασμένη και (εχοντας δει τη διαδικασια ληψης αποφασεων) τόσο συνετή και με προσπάθεια ευρείων συναινέσεων. Αυτό ακούγεται σίγουρα σαν να ευλογάω τα γένια μου, άλλα έτσι έχει το πράγμα. Και για αυτό το θέμα της πραγματικά ειλικρινούς προσπάθειας συντονισμού των συζητήσεων με δικαιοσύνη και με την ελάχιστη παρεμβατικότητα, βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι γίνεται το καλύτερο δυνατόν από τους περισσότερους αν όχι όλους της ΟΔΟΣ.

Permaban σε όλες τις περιπτώσεις που γνωρίζω (τις πολυ παλιες δεν τις γνωριζω) ήταν πάντα η υστατη λύση, μετά από επανειλλημένες και ποικίλες απόπειρες πιο απαλού και μη παρεμβατικού mediation. Ε, τι να κάνουμε, που ορισμένοι είναι μαλάκες και δεν σέβονται στο ελάχιστο τη κοινότητα και τις εθελοντικες εργατοώρες που ρίχνει η ΟΔΟΣ σε αυτό, αυτοί καλά κάνουν και τρώνε πόδι (ως υστατη λυση, λεω πάλι).

Ένα ακόμα γενικό σχόλιο, το ότι έχουμε τη δυνατότητα να αναφερόμαστε σε συγκεκριμένα μεμονωμένα περιστατικά όπου όντως υπήρξε λογοκρισία/ban σε ένα βάθος 16ετίας, δείχνει ότι αφ'ενος τα πράγματα αυτά δεν γίνονται εν κρυπτώ, αλλά φανερά και με ανοιχτό διάλογο επ' αυτών. Αφ'ετέρου και σημαντικότερα, ότι τα γεγονότα αυτά είναι τόσο λίγα που τα μετράμε στα δάχτυλα των χεριών, δηλαδή πραγματικά σπάνια φαινόμενα σε βάθος χρόνου και δεδομένου του πόσα άτομα περνάνε από το φόρουμ.

Επισης, για τη συνεχιση της τρολλιας:
(https://www.newsbreak.gr/wp-content/uploads/2021/03/pano-thes-1.jpg)
Αυτό συνιστά "ρητορική μίσους" για την ΟΔ/ΟΣ;;
αναφερεσαι στη βεβηλωση της σημαιας με ασχετο λογοτυπο?


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: Don on March 31, 2021, 21:54:20 pm
Καταρχάς, το πιο σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει "γνώμη της ΟΔ/ΟΣ" γιατί στα τόπικ ο καθένας μιλάει για τον εαυτό του. Από 'κει και πέρα, η ΟΔ/ΟΣ αναλαμβάνει ρόλο όταν χρειάζεται να παρθεί κάποια απόφαση, η οποία λαμβάνεται με δημοκρατικές διαδικασίες. Η γνώμη του καθενός μετράει το ίδιο ανεξάρτητα της θέσης που έχει, και συνήθως όταν βγαίνει κάποιο πόρισμα βγαίνει ομόφωνα. Οπότε αυτό το οποίο μας ρωτάς D 4 K χρήζει συζήτησης και όχι να βγει ένας μόνος του και να πει "Είναι/Δεν είναι".


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: lazar on March 31, 2021, 21:57:58 pm
για τις σιχαμερές κουβέντες εναντίον αγωνιστών του 1821 κουβέντα? εδώ είχε ανέβει ολόκληρο σεντόνι με βωμολοχίες εναντίον των οπλαρχηγών του 1821 και δεν είδα να ιδρώνει το αυτί κανενός moderator......κανονικά έπρεπε permanent bann σε χαοτικό,κατσαβίδι και λοποδύτη κ λοιπά στοιχεία....και το ξαναλέω στο αγαπητό κατσαβίδι : είσαι απάτριδας, διεθνιστής και μαγκιά σου αλλά θα μάθετε να κάνετε διάλογο και δεν θα μονοπωλείτε το φορουμ....αν δεν σας αρέσει η Ελλάδα κ ο κοινοβουλευτισμός μπογαλάκια για Κούβα και Βενεζουέλα ή ακόμα κ Κίνα να περνάτε ζωή ζάχαρη.....

 


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: Dealan on March 31, 2021, 22:03:47 pm
για τις σιχαμερές κουβέντες εναντίον αγωνιστών του 1821 κουβέντα? εδώ είχε ανέβει ολόκληρο σεντόνι με βωμολοχίες εναντίον των οπλαρχηγών του 1821 και δεν είδα να ιδρώνει το αυτί κανενός moderator......κανονικά έπρεπε permanent bann σε χαοτικό,κατσαβίδι και λοποδύτη κ λοιπά στοιχεία....και το ξαναλέω στο αγαπητό κατσαβίδι : είσαι απάτριδας, διεθνιστής και μαγκιά σου αλλά θα μάθετε να κάνετε διάλογο και δεν θα μονοπωλείτε το φορουμ....αν δεν σας αρέσει η Ελλάδα κ ο κοινοβουλευτισμός μπογαλάκια για Κούβα και Βενεζουέλα ή ακόμα κ Κίνα να περνάτε ζωή ζάχαρη.....

Μιας που εγώ δεν συχνάζω πλέον στο φόρουμ και δεν ξέρω σε τι αναφέρεσαι μπορείς να παραθέσεις τα αποσπάσματα που θεωρείς ότι πρέπει να φύγουν και να εξηγήσεις γιατί αξίζουν μπαν;


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: Don on March 31, 2021, 22:04:26 pm
για τις σιχαμερές κουβέντες εναντίον αγωνιστών του 1821 κουβέντα? εδώ είχε ανέβει ολόκληρο σεντόνι με βωμολοχίες εναντίον των οπλαρχηγών του 1821 και δεν είδα να ιδρώνει το αυτί κανενός moderator......κανονικά έπρεπε permanent bann σε χαοτικό,κατσαβίδι και λοποδύτη κ λοιπά στοιχεία....και το ξαναλέω στο αγαπητό κατσαβίδι : είσαι απάτριδας, διεθνιστής και μαγκιά σου αλλά θα μάθετε να κάνετε διάλογο και δεν θα μονοπωλείτε το φορουμ....αν δεν σας αρέσει η Ελλάδα κ ο κοινοβουλευτισμός μπογαλάκια για Κούβα και Βενεζουέλα ή ακόμα κ Κίνα να περνάτε ζωή ζάχαρη.....

Εσύ με το ύφος και τα λεγόμενά σου πώς προάγεις το διάλογο; Και πώς θα πείσεις κάποιον που έχει αντίθετη άποψη αντί να τον εκνευρίσεις περισσότερο; Θα αποφύγω προς το παρόν τη χρήση κάποιου χαρακτηρισμού στο πρόσωπό σου για να μην υποβαθμίσω τη συζήτηση.


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: Piliouras on March 31, 2021, 22:05:32 pm
@rspappas
Το 3) που λες καταρρίπτεται εύκολα και πανηγυρικά από τα αποτελέσματα των πολλ του φόρουμ, τα οποία όχι μόνο είναι πασιφάνες ότι δεν είναι αντιπροσωπευτικά της πραγματικής κοινότητας ΗΜΜΥ ΑΠΘ αλλά αν δει κανείς τα αντίστοιχα του ΕΜΠ θα καταλάβει ότι είναι πλασματικά και σε επίπεδο φόρουμ φοιτητών. Τι στο ΑΠΘ υπάρχει αριστερόσκονη και στο ΕΜΠ είναι όλοι δεξιάντζες του κερατά? Δεν νομίζω.. Ικανοποιητική απάντηση για το πως εξηγούνται αυτά ακόμα δεν έχω πάρει. Αποκλεισμός σε φάση δεν επιτρέπεται να συμμετάσχεις μαχαίρι όχι δεν υπάρχει, αλλά έμμεσως αποκλεισμός τύπου αν θες να είσαι μέλος εδώ θα τρως καντήλια χωρίς να μπορείς να απαντάς αναλόγως, που προφανώς αποθαρρύνει μη αριστερό κόσμο, σίγουρα υπάρχει. Μπορούμε να λέμε ότι θέλουμε για μεμενωμένα περιστατικά, αν και εγώ ανέφερα παραπάνω από ένα, αλλά τα νουμέρα είναι αμείλικτα.

Το μεγάλο ερώτημα είναι το τι θα μπορούσε να κάνει καλύτερα η ΟΔ/ΟΣ για να προμοτάρει την πολυφωνία, αφού στο ΕΜΠ το καταφέρνουν άρα δεν είναι κάτι αδύνατον. Για μένα η λύση είναι πιο αυστήρη αλλά ΚΥΡΙΩΣ πιο δίκαια διαχείριση. Γιατί για κάθε τρολιά που πέταξε εδώ ο D4K μπορώ να σας βρω 100 χειρότερες, που εύχονται πχ. θανάτους σε άλλα μέλη ή κοινωνικές ομάδες από αριστερά μέλη που πέσαν στα μαλάκα σαν να μην έγινε τίποτα.

Οποιός δεν βλέπει ότι το φόρουμ είναι αριστέρο echo champer ή δεν έχει καμία επαφή με άτομα άλλων πεποιθήσεων και ζει στο κόσμο του (αναρωτιέμαι πως ερμηνεύει τα αποτελέσματα των εκλογών..) ή κοροιδεύει τον ευατό του. Τι να λέμε τώρα..

ΥΓ. Βέβαια τελευταία τα πραγμάτικα καλυτερεύουν με διαχειριστές όπως ο audaciousAI ή ο Thunderlord αλλά υπάρχει δρόμος ακόμα θαρρώ. Δηλαδή αν γίνει αντίστοιχο πολλ τώρα δεν νομίζω ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα βγει 2η πολιτική δύναμη.  ;DTitle: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: D 4 K on March 31, 2021, 22:07:44 pm
Don μιας που ο όρος "ΟΔ/ΟΣ" αναφέρεται σε ομάδα προσώπων προφανώς και αναφέρομαι στα άτομα αυτά.

ρητορική μίσους δεν σημαίνει όποιος γενικά και αόριστα μισεί μια ιδέα (πατρίς θρησκεία οικογένεια) ή άλλους ανθρώπους. Και δεν είναι κακό κανείς να μισεί ανθρώπους για αυτό που επέλεξαν να είναι
Να'τος ο lhmma_Jordan σε προσπάθεια απάντησης.Μιας που το "οικογένεια" αναφέρεται προφανώς στην Ελληνική οικογένεια και το "πατρίς" στην Ελλάδα,το ακόλουθο δε συνιστά ρητορική μίσους

"στο διάολο η (τουρκική) οικογένεια,στο διάολο η τουρκία,η τουρκία να πεθάνει να ζήσουμε εμείς"

Επίσης το ότι δικαιολογείται να μισείς κάτι που ο άλλος επέλεξε να είναι,όπως προφανώς τους Χριστιανούς Ορθόδοξους της σημαίας,δικαιολογείται και το να μισείς τους μουσουλμάνους και τους ιουδαίους.

Σωστά;


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: Dealan on March 31, 2021, 22:11:00 pm
Το μεγάλο ερώτημα είναι το τι θα μπορούσε να κάνει καλύτερα η ΟΔ/ΟΣ για να προμοτάρει την πολυφωνία, αφού στο ΕΜΠ το καταφέρνουν άρα δεν είναι κάτι αδύνατον. Για μένα η λύση είναι πιο αυστήρη αλλά ΚΥΡΙΩΣ πιο δίκαια διαχείριση. Γιατί για κάθε τρολιά που πέταξε εδώ ο D4K μπορώ να σας βρω 100 χειρότερες, που εύχονται πχ. θανάτους σε άλλα μέλη ή κοινωνικές ομάδες από αριστερά μέλη που πέσαν στα μαλάκα σαν να μην έγινε τίποτα.

Καλό θα ήταν αφού έχεις τόσα παραδείγματα εύκαιρα όντως να τα δείξεις.


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: Dealan on March 31, 2021, 22:23:47 pm
Don μιας που ο όρος "ΟΔ/ΟΣ" αναφέρεται σε ομάδα προσώπων προφανώς και αναφέρομαι στα άτομα αυτά.
Να'τος ο lhmma_Jordan σε προσπάθεια απάντησης.Μιας που το "οικογένεια" αναφέρεται προφανώς στην Ελληνική οικογένεια και το "πατρίς" στην Ελλάδα,το ακόλουθο δε συνιστά ρητορική μίσους

"στο διάολο η (τουρκική) οικογένεια,στο διάολο η τουρκία,η τουρκία να πεθάνει να ζήσουμε εμείς"

Επίσης το ότι δικαιολογείται να μισείς κάτι που ο άλλος επέλεξε να είναι,όπως προφανώς τους Χριστιανούς Ορθόδοξους της σημαίας,δικαιολογείται και το να μισείς τους μουσουλμάνους και τους ιουδαίους.

Σωστά;


Κοίτα δεν είμαι ΟΔ/ΟΣ αλλά αν θες σου απαντάω εγώ.

Quote
Μιας που το "οικογένεια" αναφέρεται προφανώς στην Ελληνική οικογένεια και το "πατρίς" στην Ελλάδα,το ακόλουθο δε συνιστά ρητορική μίσους

Έχεις ήδη χάσει το νόημα δυστυχώς. Το "οικογένεια" δεν αναφέρεται στην Ελληνική οικογένεια και το "πατρίς" δεν αναφέρεται στην Ελλάδα. Αναφέρεται σε ένα σύνολο αξιών, του στυλ "πατρίς θρησκεία οικογένεια" που κυριαρχούν στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες (είμαστε πολύ συντηρητική χώρα από κοινωνική σκοπιά) και ασπάζονται κυρίως από δεξιά πολιτικά κόμματα και θεσμούς. (π.χ.  ελληνική εκκλησία).

Οπότε δεν είναι ότι αυτοί που έγραψαν το πανό μισούν τις ελληνικές οικογένειες (γιατι να έκαναν κάτι τέτοιο;;;; ) ή την Ελλάδα σαν το σύνολο των ανθρώπων που ζουν σε αυτόν τον τόπο. Μισούν μια ιδεολογία που βάζει την παράδοση, την τυφλή πίστη στην εξουσία και στον διαχωρισμό ανθρώπων με αυθαίρετα κριτήρια.

Τώρα αυτό που έγραψα είναι αρκετά προφανές, χωρίς παρεξήγηση. Δεν είναι γρίφος που μόνο ένας στους χίλιους μπορεί να λύσει. Είναι σύνθημα που μπήκε σε πανό για μαζική κατανάλωση. Εσύ τώρα πρέπει να σκεφτείς γιατί, αντί να κάνεις αυτόν τον πολύ βασικό συλλογισμό και να κατανοήσεις τα κίνητρα αυτής της ομάδας ατόμων, πίστεψες ότι πρόκειται για άτομα που απλά μισούν τις ελληνικές οικογένειες γιατί έτσι, λες και βγήκαν από ένα καρτούν. Εμείς μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε για αυτό (π.χ. παρουσίαση των ατόμων αυτόν από biased media, προηγούμενες απόψεις σου και confirmation bias, παιδεία από γονείς/κοινωνικό περιβάλλον και τα λοιπά).


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: rspappas on March 31, 2021, 22:24:38 pm
@Piliouras
Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του "αποκλείονται άτομα λόγω της ιδεολογίας τους" με το "δεν συμμετέχουν άτομα συγκεκριμένων ιδεολογιών".

Νομίζω είναι πολύ απλό και αυτονόητο ότι το σύνολο των φοιτητών ΗΜΜΥ ΑΠΘ είναι υπερσύνολο της κοινότητας του thmmy.gr
To γιατί ορισμένα άτομα δεν συμμετέχουν ενεργά/ότερα στο thmmy.gr, δεν σου έχω συγκεκριμένη απάντηση, και είναι κάτι που εχει προβληματίσει και εμένα προσωπικά και την ΟΔΟΣ στο παρελθον.

Πάντως, προσωπικά, δεν νομίζω ότι φταίει ο τρόπος διαχείρισης για αυτό. Αλλά ίσως, το ότι ο "μη αριστερός κόσμος" όπως λές, δεν έχει συνηθίσει και δεν μπορεί εύκολα να σταθεί σε μια γραπτή πολιτική συζήτηση, η οποία, ναι, έχει τη τάση να γίνεται σκληρή και επιθετική ορισμένες φορές. Όχι επι προσωπικου, αλλά σε επίπεδο ιδεών και ανταλλαγής απόψεων. Αυτό ήταν το point του αρχικού μου ποστ. Το ότι η δεξιά ρητορική, τουλάχιστον στην Ελλάδα, δεν είναι συνηθισμένη στο να υπάρχει το είδος του αντιλόγου που υπάρχει εδώ. Οπότε, οδηγείται είτε να πετάξει στο μπαλάκι στη κερκίδα με το να ξεφευγει η συζητηση με βρισιες επι προσωπικου, ειτε να απέχει γιατι "εκει στο τημμυ.γρ ειναι αναρχοαπλυτοι αριστεροι".

Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ πως δεν υπάρχει καμια ηθική υποχρέωση είτε σε προσωπικό επίπεδο στα μέλη, είτε σε επίπεδο διαχείρισης, να υπάρχει διασφάλιση της ισοδυναμης προβολής ιδεολογιων και προάσπιση των "ισων αποστάσεων". Δεν θα πάρει κανενας κανεναν από το χερακι και να του πει "ελα, πες μας και συ τι πιστευεις". Το πεδίο διαλόγου, η δημόσια αγορά/forum είναι ανοιχτή σε όλους, με τον ελάχιστο δυνατό παρεμβατισμό όταν τα πραγματα πραγματικα ξεφεύγουν (και εν τέλει μπορεί να απορρέουν ποινικές ευθύνες ΚΑΙ για τη διαχείριση από τις μαλακίες που λένε και ανεβάζουν ορισμένα μέλη).


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: Piliouras on March 31, 2021, 22:33:16 pm
https://www.thmmy.gr/smf/index.php?action=profile;u=5275;sa=showPosts

Θες μήπως και να σου ξεψειρίσω τα συγκεκριμμένα που εύχεται θανάτους σε άλλους χρήστες, αστυνομικούς ή καπιταλιστές ή απειλεί μέλη της ΟΔ/ΟΣ? Και με συγχωρείς το ότι είναι παλιός στο φόρουμ δεν σημαίνει ότι θα έπρεπε να έχει ανοσία σε περμα όταν για χρονιά τώρα συνεχίζει να μην τήρει τους κανόνες χωρίς το παραμικρό ίχνος συμμόρφωσης. Αυτό είναι προσβολή και προς την ΟΔ/ΟΣ και προς την κοινότητα. Και αν η ΟΔ/ΟΣ τα ανέχεται για δικούς της λόγους αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα τρώμε όλοι στη μάπα. Φαντάσου να θες να ποσταρείς κάτι μη αρέστο στον εν λόγω χρήστη και απλά να πρέπει να υπομένεις κάθε φόρα τους οχετούς του.

Επίσης ανέφερα χαρακτηριστικά παραδειγμάτα χρηστών ώπου η άνιση μεταχείριση κάνει μπαμ. Είναι πρακτικά αδύνατο να χωρέσω και να συγκρίνω τα ποστ τους σε ένα σχόλιο. Αυτή η κουβέντα για πρακτικούς λόγους μπορεί να γίνει μόνο δια ζώσης (ή μέσω ομιλίας τουλάχιστον).

@rspappas Ποια είναι η γνώμη σου τότε για την κατάσταση στο φόρουμ του ΕΜΠ αν το έχεις προσέξει? Γιατί θα μπορούσα να πειστώ για αυτά που λες αν δεν είχα δει ότι στο ΕΜΠ υπάρχει ισοπροβολή απόψεων (η οποία συμφώνω ότι δεν πρέπει να είναι αυτοσκόπος αλλά είναι περισσότερο ένδειξη μίας υγειούς κοινότητας).Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: Dealan on March 31, 2021, 22:38:21 pm
Ναι καλό θα ήταν να ξεψειρίσεις. Ή τουλάχιστον όταν τα έβλεπες να τα έκανες report. Τώρα δλδ τι θες, να ψάξω 1000 σελίδες από ποστ καταραμένου να βρω τα alleged κακά ποστς; :P Εδώ αδύνατο να διαβάσω ένα μέσο ποστ του.

Αν δεν μπορείς να φέρεις παραδείγματα γραπτώς (ειδικά για μέλη που δεν είναι currently banned) τότε όντως δύσκολη η κατάσταση. Δεν ξέρω τι να σου προτείνω.


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: D 4 K on March 31, 2021, 22:46:05 pm
Dealan ξέρεις που μπερδεύομαι;
Quote
Το "οικογένεια" δεν αναφέρεται στην Ελληνική οικογένεια και το "πατρίς" δεν αναφέρεται στην Ελλάδα. Αναφέρεται σε ένα σύνολο αξιών, του στυλ "πατρίς θρησκεία οικογένεια" που κυριαρχούν στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες (είμαστε πολύ συντηρητική χώρα από κοινωνική σκοπιά) και ασπάζονται κυρίως από δεξιά πολιτικά κόμματα και θεσμούς. (π.χ.  ελληνική εκκλησία).
Ό,τι πέρα απ'την Ελλάδα με το "πατρίς,θρησκεία,οικογένεια" πορεύονται και τα δισεκατομμύρια των μουσουλμάνων ή/και των χριστιανών αφρικανών.Δεν έχω δει όμως ποτέ κομμουνιστή να δηλώνει "να πεθάνει η αλβανία,να πεθάνει το πακιστάν κλπ".Ή να ακούσω κομμουνιστή να δηλώνει "να πεθάνει το ισλάμ,ως φορέας της πατριαρχίας".Δεν είναι λίγο παράξενο αυτό;

Αντίθετα βλέπεις κατακόρυφη αύξηση των επιθέσεων σε εκκλησίες μόνο https://www.ethnos.gr/ekklisia/78517_sos-gia-epitheseis-horon-latreias-564-peristatika-stin-orthodoxi-ekklisia

Επίθεση εναντίων Χριστιανικού συμβόλου της προάλλες...

Ή βλέπεις κομμουνιστές να υποστηρίζουν τον ισλαμισμό
(https://hellasjournal.com/wp-content/uploads/2016/08/DIADILOSH-MPOURKINI-1024x672.jpg)

Τα παιδιά προσπαθούν να μας πείσουν ότι επιτίθενται σε γενικούς φορείς,αλλά έλα που....να'σου...πως τυχαίνουν κάποια πράγματα...και επιτίθενται μόνο σε Ελληνικές δομές.Κοίτα κάτι παράξενα πράγματα Dealan  ;D


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: Μπιγκόνια on March 31, 2021, 23:01:56 pm

Μιας και το ανέφερες και μάλλον γιατί φαίνεται ότι δεν το γνωρίζεις. Οι αριστερές ομάδες (σίγουρα όχι όλες) κάνουν κριτική στις ελληνικές μόνο, γιατί το ρατσισμό, τον εθνικισμό και το φασισμό πρώτα τον σπας στην χώρα σου και μετά μπορείς να κατακρίνεις τις υπόλοιπες. Επίσης η άποψή σου εντός ελλάδας μπορεί να είναι από περισσότερες πηγές και από δια βίου καταστάσεις, κάτι τέτοιο δεν γίνεται με τα του εξωτερικού.


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: Dealan on March 31, 2021, 23:06:52 pm
Quote
Ό,τι πέρα απ'την Ελλάδα με το "πατρίς,θρησκεία,οικογένεια" πορεύονται και τα δισεκατομμύρια των μουσουλμάνων ή/και των χριστιανών αφρικανών.Δεν έχω δει όμως ποτέ κομμουνιστή να δηλώνει "να πεθάνει η αλβανία,να πεθάνει το πακιστάν κλπ".Ή να ακούσω κομμουνιστή να δηλώνει "να πεθάνει το ισλάμ,ως φορέας της πατριαρχίας".Δεν είναι λίγο παράξενο αυτό;

Ρωτάς "γιατί οι Έλληνες κομμουνιστές/λοιποί αριστεροί κάνουν πορείες/διαμαρτυρίες και τα λοιπά ενάντια σε ελληνικούς θεσμούς και όχι σε ξένους". Η απάντηση είναι γιατί, απλά, είναι Έλληνες. Ζούνε στην Ελλάδα, γύρω από άλλους Έλληνες και κάτω από ελληνικές αξίες.

Ο κόσμος συνήθως ασχολείται κυρίως με θέματα που τον απασχολούν άμεσα. Όπως σωστά λες, πολλές άλλες χώρες έχουν εξίσου ή και περισσότερο συντηρητικές αξίες από την Ελλάδα. Αλλά ένα σύνολο ανθρώπων που ζει στην Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα για να επηρεάσει την πολιτική πορεία του Ιράν π.χ. Και επίσης συνήθως ο μέσος αριστερός Έλληνας δεν γνωρίζει τίποτα απολύτως για την εσωτερική πολιτική κατάσταση στο Ιράν πέρα από τα πολύ βασικά. Εγώ δλδ ξέρω ότι είναι φουλ συντηρητική θεοκρατία με δημοκρατικούς θεσμούς κυρίως συμβολικούς, ξέρω μια βασική ιστορία για το πως κατέληξε έτσι (πως το προηγούμενο πιο δημοκρατικό καθεστώς έπεσε με την βοήθεια των ΗΠΑ κτλ κτλ) αλλά δεν ξέρω πολλά άλλα. Ποιες είναι οι πολιτικές ομάδες αυτήν την στιγμή στο Ιράν πέρα από την κυρίαρχη; Υπάρχει αριστερό/δημοκρατικό κίνημα; Φεμινιστικό κίνημα; Υπό τις παρούσες συνθήκες, όπου η ελευθερία έκφρασης είναι περιορισμένη, πως μπορεί η χώρα να γίνει πιο δημοκρατική; Πως έχει αλλάξει η κουλτούρα των Ιρανών τα τελυταία 30 χρόνια και πως μπορεί ένα δημοκρατικό κίνημα να το εκμεταλλευθεί αυτό;

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι σαν Έλληνες που ζούμε στην Ελλάδα κατά κανόνα 1) δεν έχουμε εμπεριστατωμένη άποψη για την εσωτερική πολιτική άλλων χωρών πέρα από "θεοκρατία κακή" και "δημοκρατία καλή" 2) δεν έχουμε αρκετές γνώσεις για συγκεκριμένες αλλαγές που πρέπει να γίνουν (ξαναλέω, όλοι συμφωνούμε πως η κατάσταση στο Ιραν είναι σκατά αλλά τι μπορεί να κάνει ο μέσος πολίτης;) 3) δεν έχουμε πολιτική επιρροή γιατί στα αρχίδια του Ιρανού ηγέτη αν κάποιοι Έλληνες έκαναν πορεία.

Οπότε γίνονται πορείες ενάντια στον ελληνικό συντηρητισμό, στην ελληνική "πατρίς θρησκεία οικογένεια" και τον ρατσισμό όπως αυτός εκφράζεται από Έλληνες. Αν κάποιο γεγονός έχει πάρει παγκόσμια έκταση (π.χ. δολοφονία George Floyd, διαμαρτυρίες στο Hong Kong) μπορεί να γίνει κάποια διαμαρτηρία αλληλεγγύης και στην Ελλάδα, αλλά είναι σπάνιο.

Οι κομμουνιστές που αποκαλείς στην εικόνα by the way δεν "υποστηρίζουν τον ισλαμισμό". Είναι ενάντια στην Ισλαμοφοβία και στις διακρίσεις ενάντια μουσουλμάνων. Αυτό δεν σημαίνει ότι υποστηρίζουν τον συντηρητισμό του Ισλάμ. Η ελληνική εκκλησία είναι π.χ. εξαιρετικά συντηρητική αλλά δεν θα βρεις πολλούς κομμουνιστές να είναι υπέρ της διάκρισης ενάντια χριστιανών, ακόμα και αν είναι ενάντια στην χριστιανική εκκλησία ως θεσμό.

Αν ρωτήσεις οποιονδήποτε αριστερό αν γουστάρει το Ισλάμ σαν θεσμό όπως αυτός υπάρχει στις μουσουλμανικές χώρες που φέρεις σαν παραδείγματα δεν θα βρεις κανέναν (ή σχεδόν) να εκφέρει θετική άποψη. Αλλά έχεις την εντύπωση πως το γουστάρουν και απλά μισούνε την "Ελλάδα" και "τους χριστιανούς" γενικότερα. Ξανά, σε καλώ να σκεφτείς γιατί.

Ελπίζω να σε κάλυψα.


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: lhmma_Jordan on March 31, 2021, 23:45:56 pm
Dealan ξέρεις που μπερδεύομαι;Ό,τι πέρα απ'την Ελλάδα με το "πατρίς,θρησκεία,οικογένεια" πορεύονται και τα δισεκατομμύρια των μουσουλμάνων ή/και των χριστιανών αφρικανών.Δεν έχω δει όμως ποτέ κομμουνιστή να δηλώνει "να πεθάνει η αλβανία,να πεθάνει το πακιστάν κλπ".Ή να ακούσω κομμουνιστή να δηλώνει "να πεθάνει το ισλάμ,ως φορέας της πατριαρχίας".Δεν είναι λίγο παράξενο αυτό;

Αντίθετα βλέπεις κατακόρυφη αύξηση των επιθέσεων σε εκκλησίες μόνο https://www.ethnos.gr/ekklisia/78517_sos-gia-epitheseis-horon-latreias-564-peristatika-stin-orthodoxi-ekklisia

Επίθεση εναντίων Χριστιανικού συμβόλου της προάλλες...

Ή βλέπεις κομμουνιστές να υποστηρίζουν τον ισλαμισμό
(https://hellasjournal.com/wp-content/uploads/2016/08/DIADILOSH-MPOURKINI-1024x672.jpg)

Τα παιδιά προσπαθούν να μας πείσουν ότι επιτίθενται σε γενικούς φορείς,αλλά έλα που....να'σου...πως τυχαίνουν κάποια πράγματα...και επιτίθενται μόνο σε Ελληνικές δομές.Κοίτα κάτι παράξενα πράγματα Dealan  ;D

Εκτίθεσαι. Εννοείται πως καταδικάζω την βόμβα στην εκκλησία γιατί θα μας πεις και βομβιστές στο τέλος. Δείχνεις μόνος σου το ποιά θρησκευτική ομάδα φοβάται πραγματικά για τη ζωή της στην Ελλάδα. Είναι αυτή που παραδοσιακά μισεί η κοινωνία στην Ελλάδα ενώ υπάρχει π.χ. 500 χρόνια στη Θεσσαλονίκη και είναι πλήρως ενσωματωμένη, οι Έλληνες Εβραίοι. Η ίδια κοινότητα που αναγκάζεται να βάλει βαρέλια αντικαμικάζι στα σχολεία και τις συναγωγές της, που σπάνε τα μνημεία των δεκάδων χιλιάδων νεκρών τους. Και εκεί δεν είναι θέμα το αν πιστεύουν στον Ιουδαϊσμό ή όχι, πάλι θα τους μισούν. Και που δείχνει το γιατί το 95% αυτών που μας ζαλίζουν μέρα νύχτα με τις μαλακίες του Ισλάμ (που φυσικά και καταδικάζω) δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για το τι λέει το Ισλάμ. Τρόπο να ξεράσουν μίσος ψάχνουν για "τους σκούρους που θα μας αντικαταστήσουν" και απλά αν το πουν στα ίσα θα ξεβρακωθούν. Από το λινκ που έδωσες:

Επίσης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία και των τεσσάρων ετών έκδοσης της Έκθεσης, ο αντισημιτισμός είναι υπαρκτός στη χώρα μας. Οι Έλληνες Εβραίοι αποτελούν το 0,05% του ελληνικού πληθυσμού, αλλά τα περιστατικά που έχουν αντισημιτικό χαρακτήρα φτάνουν το 3,38% (το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό μεταξύ όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων) για το 2018 έχοντας παρουσιάσει αύξηση 81% σε σχέση με το 2017.

https://www.lifo.gr/now/greece/proti-ston-antisimitismo-i-ellada

(https://www.jct.gr/images/monastirioton.jpg)


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: lhmma_Jordan on April 01, 2021, 00:05:54 am
Και να προσθέσω πως αυτούς τους μισούνε και Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί. Τα βαρέλια είναι για επιθέσεις όπως του εξωτερικού λογικά. Και 10% της Ελληνικής κοινωνίας ψήφιζε ένα κόμμα δολοφονική συμμορία που μέσες άκρες λέει πως "το ολοκαύτωμα δεν υπήρξε αλλά και αν υπήρξε καλά τους κάνανε". Αυτό είναι πραγματικά να σε μισούν και να φοβάσαι, όχι 5 τύποι με ένα πανό.


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: Don on April 01, 2021, 00:17:45 am
Εν κατακλείδι, γιατί ξεφεύγει λίγο απ'το αρχικό πρόβλημα η κουβέντα σας, δεν απαγορεύτηκε ποτέ σε κανέναν να γράψει το ο,τιδήποτε απ'όσο ξέρω. Είναι μια προσπάθεια λασπολογίας και λοιδορίας του ονόματος του φόρουμ, η κοινότητα του οποίου, όπως έχω ξαναπεί, είναι μοναδική στο είδος της, και δεν αξίζει να της επιτίθενται έτσι.
Αν τα πραγματικά κίνητρα κάποιου είναι διαφορετικά (π.χ. αν γνωρίζει ότι αυτό που θα ανεβάσει θα έχει αρνητική υποδοχή), αλλά τελικά λέει ότι το φόρουμ "φημώνει" τη γνώμη του και δεν την αφήνει να ακουστεί καθόλου, δηλαδή κατηγορεί και μάλιστα με ελλιπή στοιχεία, λυπάμαι πάρα πολύ, αλλά αντιμετωπίζει κάκιστα την κατάσταση. Είναι πολύ λίγος σαν άνθρωπος και δεν έχει ούτε το σεβασμό μου, ούτε και τη συμπάθειά μου, όταν προσπαθεί να πετύχει με ύπουλα μέσα. Μόνο έτσι δέχομαι ότι κάποιος ξαφνικά αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί για τη λειτουργία του φόρουμ.
Και στην τελική, αν νομίζετε ότι το φόρουμ δεν αποτελεί το κατάλληλο βήμα για να εκφέρετε τη γνώμη σας, το ίντερνετ είναι αρκετά μεγάλο για όλους νομίζω. Δε χρειάζεται να τη χαλάτε 4-5 άτομα σε εμάς τους υπόλοιπους που θεωρούμε ότι το φόρουμ λειτουργεί όπως πρέπει, ούτε και να κάνετε την εκάστοτε ΟΔ/ΟΣ να ασχολείται μόνο με την πάρτη σας. Αν θέλετε να είστε πολιτισμένοι, η πόρτα του φόρουμ νομίζω ότι δε θα κλείσει για εσάς.

Υ.Γ. Πρέπει να είστε πολύ θλιβεροί και μίζεροι άνθρωποι για να ξεσπάτε σε ένα φοιτητικό φόρουμ, εσείς και όποιοι άλλοι εσείς αποτελείτε πιθανή εστία έναρξης διαμαχών. Σας προτρέπω να βρείτε κάτι καλύτερο να κάνετε με τις ζωές σας.


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: Αιμιλία η φτερωτή χελώνα on April 01, 2021, 00:24:35 am
ελληναρας που δεν ξερει καν τη διαφορα μεταξυ ισλαμ και ισλαμισμου. γιατι δεν μου φαινεται καθολου παραξενο; :P


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: Piliouras on April 01, 2021, 00:35:48 am
@Don
Είσαι τόσο λάθος που δεν ξέρω από που να ξεκινήσω και που να τελειώσω. Αρχικά προφανώς και απογορεύονται σε κάποιους να γράψουν αυτά που θέλουν και σώστα γίνεται αυτό. Το θέμα είναι αν τα κριτήρια είναι τα ίδια ανεξαρτητώς πολιτικών πεποιθήσεων, πράγμα το οποίο παραδοσιακά δεν ίσχυε στο φόρουμ, σε εποχές που λογικά δεν γνωρίζεις εκτός και αν έχεις παρόμοια ιστορία με τη δική μου. Τα στοιχεία δόθηκαν (συγκεκριμμένοι λογαριασμοί ώπου η άνιση μεταχείριση κάνει μπαμ) και τα πολλ που καταδεικνύουν πέραν κάθε αμφιβολίας την μονοληθικότητα του φόρουμ, η οποία δεν δημιουργήθηκε εξ'ουρανού. Δόθηκε μάλιστα και παράδειγμα πολυφωνικού φόρουμ (ΕΜΠ) σε περίπτωση που η ΟΔ/ΟΣ θελήσει να ζητήσει συμβουλές. Το αν η ΟΔ/ΟΣ θα προσπαθήσει να βελτιωθεί ή αν θεωρεί ότι όλα είναι τέλεια είναι δικό της θέμα.

Όταν κάποιος αφιερώνει ώρα από το προσωπικό του χρόνο για να σου δώσει feedback αυτό θα πρέπει να το εκτιμάς, ασχετώς αν διαφωνείς ή συμφώνεις, ιδίως μάλιστα όταν τα δεδομένα δείχνουν τον προσανατολισμό του φόρουμ τον όποιο πολλοί παλαιότεροι μάλιστα δεν έκρυψαν. Το αν μπορεί ή θέλει να κάνει η ΟΔ/ΟΣ είναι δική της απόφαση, οι προσωπικές επιθέσεις και ψυχαναλύσεις δεν βοηθούν πάντως στο διάλογο.


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: The Audacious AI on April 01, 2021, 00:37:05 am
ελληναρας που δεν ξερει καν τη διαφορα μεταξυ ισλαμ και ισλαμισμου. γιατι δεν μου φαινεται καθολου παραξενο; :P

πιστεύω ξέρει. Αλλά η επιλογή του όρου έγινε επίτηδες και να διαστρεβλώσει λόγια και να θολώσει τα νερά


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: okan on April 01, 2021, 00:55:03 am
πιστεύω ξέρει. Αλλά η επιλογή του όρου έγινε επίτηδες και να διαστρεβλώσει λόγια και να θολώσει τα νερά
το ψωμοτύρι τους

Όταν κάποιος αφιερώνει ώρα από το προσωπικό του χρόνο για να σου δώσει feedback αυτό θα πρέπει να το εκτιμάς, ασχετώς αν διαφωνείς ή συμφώνεις, ιδίως μάλιστα όταν τα δεδομένα δείχνουν τον προσανατολισμό του φόρουμ τον όποιο πολλοί παλαιότεροι μάλιστα δεν έκρυψαν. Το αν μπορεί ή θέλει να κάνει η ΟΔ/ΟΣ είναι δική της απόφαση, οι προσωπικές επιθέσεις και ψυχαναλύσεις δεν βοηθούν πάντως στο διάλογο.

Έχεις κάνει έναν ψεύτικο λογαριασμό για να την μπεις στο φόρουμ και στις συνελευσεις φοιτητών. Πώς περιμένεις να σου απαντήσει κανείς σοβαρά; Και σε εσένα και στον D4K. Μπες στη διαχείριση για να βοηθήσεις να γίνει το φόρουμ όπως στο ΕΜΠ. Φαίνεσαι παλιός και έχεις πολλές προσλαμβάνουσες, οπότε θα ήσουν χρήσιμος. Πράξεις, όχι λόγια (που λέει και το παλιό ρητό).


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: Don on April 01, 2021, 00:56:31 am
@Don
Είσαι τόσο λάθος που δεν ξέρω από που να ξεκινήσω και που να τελειώσω. Αρχικά προφανώς και απογορεύονται σε κάποιους να γράψουν αυτά που θέλουν και σώστα γίνεται αυτό. Το θέμα είναι αν τα κριτήρια είναι τα ίδια ανεξαρτητώς πολιτικών πεποιθήσεων, πράγμα το οποίο παραδοσιακά δεν ίσχυε στο φόρουμ, σε εποχές που λογικά δεν γνωρίζεις εκτός και αν έχεις παρόμοια ιστορία με τη δική μου. Τα στοιχεία δόθηκαν (συγκεκριμμένοι λογαριασμοί ώπου η άνιση μεταχείριση κάνει μπαμ) και τα πολλ που καταδεικνύουν πέραν κάθε αμφιβολίας την μονοληθικότητα του φόρουμ, η οποία δεν δημιουργήθηκε εξ'ουρανού. Δόθηκε μάλιστα και παράδειγμα πολυφωνικού φόρουμ (ΕΜΠ) σε περίπτωση που η ΟΔ/ΟΣ θελήσει να ζητήσει συμβούλες. Το αν η ΟΔ/ΟΣ θα προσπαθήσει να βελτιωθεί ή αν θεώρει ότι όλα είναι τέλεια είναι δικό της θέμα.

Όταν κάποιος αφιερώνει ώρα από το προσωπικό του χρόνο για να σου δώσει feedback αυτό θα πρέπει να το εκτιμάς, ασχετώς αν διαφωνείς ή συμφώνεις, ιδίως μάλιστα όταν τα δεδομένα δείχνουν τον προσανατολισμό του φόρουμ τον όποιο πολλοί παλαιότεροι μάλιστα δεν έκρυψαν. Το αν μπορεί ή θέλει να κάνει η ΟΔ/ΟΣ είναι δική της απόφαση, οι προσωπικές επιθέσεις και ψυχαναλύσεις δεν βοηθούν πάντως στο διάλογο.

Ωραία. Τότε, αφού λες ότι ξέρεις, ξέρεις και ότι το Καταραμένο, το μεγαλύτερο και καλύτερο παράδειγμα για την περίπτωση, δεν μπορεί να απαντήσει πολλές φορές χωρίς να συμπεριλάβει κάποια προσβολή, γι' αυτό και τρώει μπαν. Επειδή δεν μπορεί να βρει καλύτερο τρόπο έκφρασης, στις περιπτώσεις που έχει δίκιο, λόγω των προσβολών το χάνει. Ωστόσο, όταν προκαλείται από κάποιον εξίσου προσβλητικό, τότε γιατί να μην τιμωρηθεί και ο άλλος που το ξεκινάει?

Όσο για το feedback που λες, κάνεις μεγάλο λάθος, γιατί αυτός που εξαπέλυσε την κατηγορία δεν το έκανε εδώ στο φόρουμ, το πιο βασικό απ'όλα. Ούτε καν σε προσωπικό μήνυμα στην ΟΔ/ΟΣ. Αντ'αυτού, επέλεξε να μας κράξει στον πρόεδρο του τμήματος. Αν αυτό θεωρείται αξιόπιστο feedback, με συγχωρείς πάρα πολύ, αλλά εγώ προσωπικά δε δουλεύω έτσι. Το γεγονός ότι δεν απευθύνθηκε πρώτα σε εμάς είναι υποτιμητικό και δείχνει ότι δε σέβεται το μέσο το οποίο θέλει στην τελική να χρησιμοποιήσει, δηλαδή το φόρουμ. Πώς λοιπόν απαιτείς να τον σεβαστώ εγώ προσωπικά, και στη συνέχεια και τα υπόλοιπα μέλη της ΟΔ/ΟΣ? Προηγουμένως τόνισα ότι αντιμετωπίζει κάκιστα την κατάσταση, δηλαδή με πονηριά και δόλο. Σε αυτή την περίπτωση, όπως ξαναείπα, δεν αξίζει το σεβασμό μου, γιατί πρώτος εκείνος δε με σεβάστηκε.Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: Apostolof on April 01, 2021, 01:01:10 am
Τα στοιχεία δόθηκαν (συγκεκριμμένοι λογαριασμοί ώπου η άνιση μεταχείριση κάνει μπαμ) και τα πολλ που καταδεικνύουν πέραν κάθε αμφιβολίας την μονοληθικότητα του φόρουμ, η οποία δεν δημιουργήθηκε εξ'ουρανού.

Κάνεις λάθος εδώ. Εγώ τουλάχιστον δεν έχω δει τέτοιο πολλ.


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: Piliouras on April 01, 2021, 01:11:44 am
@ Don Νόμιζα αναφέρεσαι σε μένα οπότε με συγχωρείς, παρανόησα. Εχώ ξεκαθαρίσει πολλές φόρες ότι δεν συμφωνώ με τη στάση του ΔΑΠιτή και συμφώνω ότι θα έπρεπε τους προβληματισμούς του να τους θέσει στην ΟΔ/ΟΣ πρώτα.  

Το πρόβλημα Ντον είναι ότι ο ένας τρώει πέρμα και ο άλλος το γλιτώνει αλλά όπως ομολόγησε και ο Ντιλάν είναι ειδική περίπτωση. Με κάλυψε η απάντησή του. Η ΟΔ/ΟΣ θα πρέπει να αναλογισθεί κατά την δική μου άποψη αν αυτή η ειδική περίπτωση αξίζει τη ζημιά που προκάλει στην εικόνα του φόρουμ και στην κοινότητα διότι είναι σίγουρο ότι διώχνει χρήστες παραβαίνοντας τους κανόνες του φόρουμ ξανά και ξανά και ξανά χωρίς ίχνος μεταμέλειας. Και αν ο Λευκός Αράπης είναι οκ με το να τον απειλούν ότι θα τον σπάσουν στο ξύλο αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και ο κάθε χρήστης. Σε κάθε αλλό χρήστη συνεχόμενα μπαν οδηγούν κάποια στιγμή σε πέρμα...

@Αποστόλοφ

https://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=64189.0 (σε αντιπαραβολή με αυτό https://shmmy.ntua.gr/forum/viewtopic.php?f=161&t=20119)
https://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=64450.0 (2ο κόμμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ)

Οι συζητήσεις από κάτω επίσης υποδεικνύουν ότι έχουμε να κάνουμε με echo chamber, κάτι που επισημάνθηκε κιόλας και άπο άλλους χρήστες.
Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: The Audacious AI on April 01, 2021, 01:33:42 am

https://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=64189.0 (σε αντιπαραβολή με αυτό https://shmmy.ntua.gr/forum/viewtopic.php?f=161&t=20119)
https://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=64450.0 (2ο κόμμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ)

Δεν έχω λογαριασμό στο NTUA. Screenshot please?

όσον αφορά το 2ο... πρώτα κόμμα Λεβέντης


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: Piliouras on April 01, 2021, 01:41:21 am
69 ψήφοι υπέρ του ναι  (32%)
128 ψήφοι υπέρ του όχι (60%)
18 δεν ξέρω/δεν απαντώ (8%)

Όσο για το 2ο, ναι οκ πέσαν πολλοί τρολ ψήφοι στο Λεβέντη αλλά αυτό δεν αναιρεί όλα τα άλλα αποτελέσματα και ούτε τη συζήτηση που έγινε.


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: Μπιγκόνια on April 01, 2021, 02:01:54 am
Βλέποντας το πως θεωρήθηκαν ότι ψήφισε ο κόσμος στο δημοψήφισμα (δημοσκόπηση (https://www.huffingtonpost.gr/2015/07/05/politiki-foitites-noikokyres-_n_7730806.html), wikipedia (https://el.wikipedia.org/wiki/Ελληνικό_δημοψήφισμα_του_2015)) θα έλεγα ότι εδώ βγάλαμε τα ποσοστά των φοιτητών ενώ στην Αθήνα τα ποσοστά της κοινωνίας όλης (το θέμα είναι ότι μέσα στο forum έχεις φοιτητές κυρίως άρα δεν θα το έλεγες λογικό). Οπότε μάλλον το θέμα με τα ποσοστά στο ΕΜΠ έχουν να κάνουν με άλλους παράγοντες θα έλεγα παρά με echo chamber.  

καλά όσον αφορά το 2ο νομίζω πως πέχτηκέ πολύ τρολ. Τα πρώτα 2 κόμματα ήταν λεβέντης και ανταρσύα, οπότε μάλλον δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα από αυτά. Νομίζω στην αρχή είχε καλύτερα ποσοστά και μετά άρχισε να μπαίνει τρολ (έπρεπε να μη φαίνονται τα αποτελέσματα ίσως). Ενεργή κοινότητα της ανταρσύας νομίζω υπάρχει στο ΑΠΘ αλλά οι ΠΚΣ δεν είναι μόνο 14. Παρόμοιο Poll νομίζω θα έβγαζε πρώτο κόμμα παλιό ΠΑΣΟΚ το ορθόδοξο,


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: okan on April 01, 2021, 02:05:16 am
Το πώς ψηφίζει η κάθε σχολή έχει να κάνει και με κοινωνικούς παράγοντες. Στο ΕΜΠ έχει πολλά παιδιά που οι γονείς τους είναι στελέχη επιχειρήσεων, οπότε αυτομάτως κλίνουν πιο δεξιά από άλλες σχολές ημμυ στην ελλάδα. Ομοίως, η Θεσσαλονίκη κλίνει πιο δεξιά από την Ξάνθη.


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: lady_of_winter on April 01, 2021, 08:42:21 am

Το πρόβλημα Ντον είναι ότι ο ένας τρώει πέρμα και ο άλλος το γλιτώνει αλλά όπως ομολόγησε και ο Ντιλάν είναι ειδική περίπτωση. Με κάλυψε η απάντησή του. Η ΟΔ/ΟΣ θα πρέπει να αναλογισθεί κατά την δική μου άποψη αν αυτή η ειδική περίπτωση αξίζει τη ζημιά που προκάλει στην εικόνα του φόρουμ και στην κοινότητα διότι είναι σίγουρο ότι διώχνει χρήστες παραβαίνοντας τους κανόνες του φόρουμ ξανά και ξανά και ξανά χωρίς ίχνος μεταμέλειας. Και αν ο Λευκός Αράπης είναι οκ με το να τον απειλούν ότι θα τον σπάσουν στο ξύλο αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και ο κάθε χρήστης. Σε κάθε αλλό χρήστη συνεχόμενα μπαν οδηγούν κάποια στιγμή σε πέρμα...Ας το ξαναπούμε, στην ΟΔ/ΟΣ μπορεί να μπει οποιοσδήποτε Αλλά και να απευθυνθεί οποίος θέλει. Τωρα αν μου λες ότι γίνεται ζημιά εξαιτίας συγκεκριμένων ατόμων, όλοι αυτοί οι χρήστες που ενοχλούνται θα μπορούσαν να είχαν συμμετέχει ενεργά στην λειτουργία του φόρουμ.
Άποψη μου αν κάτι σε ενοχλεί προσπαθείς να το διορθώσεις, δεν σηκώνεσαι κ φεύγεις.

Επίσης δεν έχω καταλάβει την εμμονή σου με τα πολλ και τη σχέση έχει με την ΟΔ/ΟΣ. Εγώ θα πω ότι ίσως αντικατοπτρίζει και τα άτομα  τα οποία συμμετέχουν ενεργά στα τεκταινόμενα της σχολής. Φαντάζομαι ότι όσοι δεν ασχολούνται πιο ενεργά δεν θα μπουν κ στο κόπο να ψηφίσουν σε ένα πολλ
sent from mTHMMY (https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.thmmy.mthmmy) 


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: The Web on April 01, 2021, 12:07:37 pm

ΘΕΛΩ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΚΙΡΟΪ

 :'(Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: Dealan on April 01, 2021, 14:52:51 pm
2 επιπλέον σχόλια

1) Η περίπτωση του Καταραμένου σε καμιά περίπτωση δεν συνεπάγεται ότι υπάρχει bias υπέρ αριστερών απόψεων. Αν θες παράδειγμα άλλου μέλους, με δεξιές πολιτικές ιδέες, που έχει καταφέρει να αποφύγει το permaban παρά εκτεταμένη και συνεχόμενη αξιόποινη συμπεριφορά, ο Spiral υπάρχει και πόσταρε μέχρι και σε αυτό το thread. Μπορεί να μην είναι τόσο καιρό στο thmmy όσο το Καταραμένο αλλά τα ποστ που χρήζουν επέμβαση της διαχείρισης είναι άνετα περισσότερα σε αριθμό από του Καταραμένου. Και πολύ πιο σοβαρά κατά τη γνώμη μου, σε σημείο που με εκπλήσσει που δεν έχει υπάρξει πιο σκληρή μεταχείριση ακόμα και αν λάβουμε υπ' όψιν την επιείκεια του φόρουμ. Παίζει να έχω κάνει ντουζίνες ρεπόρτ για τα ποστ του χωρίς καμία προφανή αντίδραση από ΟΔ/ΟΣ. Δεν ξέρω τι παίζει, πραγματικά.

Οπότε η ιδέα ότι η ΟΔ/ΟΣ αφήνει τους αριστερούς αλλά τιμωρεί τους δεξιούς μου φαίνεται αρκετά αστεία.

2) Είμαστε φόρουμ ενός τμήματος πανεπιστημιακής σχολής στη Θεσσαλονίκη. Το μόνο λογικό είναι να υπάρχουν σημαντικά πιο πολλοί αριστεροί στην κοινότητα των φοιτητών, αφού ανήκουμε σε τομή πολλών κοινωνικών ομάδων που στατιστικά κλίνουν αριστερά. (Νέοι ενήλικες 18~30 χρονών με μερικούς πιο παλιούς, μόρφωση σε ανώτατη εκπαίδευση, κατοικία σε μεγάλη πόλη.)

(+ αυτό δεν στηρίζεται από στατιστικά στοιχεία, το λέω εγώ έτσι απλά, αλλά το γεγονός ότι είμαστε φόρουμ και όχι facebook group π.χ. βοηθάει να γίνουν πιο ουσιαστικές συζητήσεις και όχι ανακύκλωση memes, οπότε αποφεύγεται η ύπαρξη μιρκών bubbles από υποσύνολα που απλά μιλάνε μεταξύ τους και αλληλοεπιβεβαιώνουν τις απόψεις που ήδη έχουν. Αυτό δεν είναι απαραίτητα ενάντια στην δεξιά, αν και φαίνεται να υπάρχει τέτοια τάση στατιστικά (βλέπε social media, fake news και τα λοιπά)

Οπότε, παρά την επιμονή για τεκμηρίωση από πλευράς Piliouras, δεν υπάρχει τίποτα σοβαρό σε αυτό το thread ως τώρα. Τα στοιχεία είναι:

1) Το Καταραμένο πιστεύει ο Piliouras ότι αξίζει permaban αλλά δεν έχει φάει.
2) Κάτι πολλς που δεν δείχνουν αυτό που αρχικά υποστήριζε ότι δείχνουν.
3) Κάτι που έγινε πριν από 15 χρόνια με ένα μέλος που δεν γνωρίζει κανένας από εδώ και πρέπει να πάρουμε τοις μετρητοίς τα λόγια του Piliouras χωρίς να έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε την άλλη άποψη. Ποιος είναι ο aliakmon, τι έκανε και άφησε τόσο βαθιές πληγές. Θα μάθουμε άραγε ποτέ;  :P

Κατά τα άλλα

1) Δεξιοί πόσταραν στο thread αυτό ως τώρα λες και είμαστε σε κομικό σκετς για να δείξουν πόσο χαμηλό είναι το σύνηθες επίπεδο των δεξιών ποστ.

2) Το αρχικό παράπονο έρχεται από μια ομάδα που δεν έχει μπει ποτέ στον κόπο να συζητήσει με την κοινότητα των ηλεκτρολόγων είτε μέσα είτε έξω(!!!) από το thmmy.

3) Διαφωνίες υπάρχουν μπόλικες και σκληρές. Δες το διπλανό thread του feoudarxhs για παράδειγμα. Echo chamber θα έλεγε κανείς το thmmy μόνο αν δεν τον νοιάζει το περιεχόμενο των ποστ αλλά μόνο αν είναι πιο αριστερά ή δεξιά από ένα προσωπικό threshold. Αν το threshold το έχεις αρκετά δεξιά σίγουρα μπορεί να μην βλέπεις μεγάλη ποικιλία απόψεων αφού από τέτοια απόσταση όλα μοιάζουν ίδια, οκ.

Εν τέλει κανένα συμπέρασμα περί άνισης μεταχείρισης από όσο βλέπω. Το μόνο που μένει είναι η ιδέα ότι "για να μην υπάρχουν τόσοι δεξιοί στο φόρουμ κάτι πάει στραβά", ένα αρκετά αυθαίρετο συμπέρασμα.

Υπάρχει κάνα πιο συγκεκριμένο παράπονο με την πολιτική της διαχείρισης; Τι content επιτρέπεται τώρα που δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται; Τι μπορεί να αλλάξει στην δομή του φόρουμ;

Τέλος, κάθε ποστ έχει ένα ωραιότατο report button. Εκλιπαρώ όσους έχουν παράπονα να το χρησιμοποιούν στο μέλλον αν δεν το κάνουν ήδη. Η υγεία της συζήτησης ενός φόρουμ είναι ευθύνη όλων, όχι μόνο της διαχείρισης που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να διαβάζει όλα τα προβληματικά ποστ.


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: rspappas on April 01, 2021, 16:57:00 pm
Σε μια αποπειρα επαναπροσανατολισμου του τοπικ στο αρχικο θεμα.

Η κατηγορία, έστω εν τη ρυμει του λόγου, και έστω ως "μοχλός" πολιτικής τοποθέτησης, ότι το thmmy λογοκρινει τοποθετησεις παρατάξεων του τμήματος, είναι σοβαρή. Απ' όσο έχω την ευχέρεια να γνωρίζω δεν στέκει, οπότε ο καταγγέλων έχει υποχρέωση είτε να ανακαλέσει είτε να αποδείξει.
Εφ' όσον ο καταγγέλων αποφάσισε να εμπλέξει τον πρόεδρο σε αυτή τη συζήτηση, κάνοντας τη καταγγελία προς αυτόν, η ΟΔΟΣ οφειλε να τον ενημερώσει για το πως έχουν τα πράγματα σύμφωνα με την οπτική της, και καλά έκανε και έστειλε την αρχικη ανοιχτή επιστολή.
Προσωπικα ελπίζω να έρθει ο τύπος και να το συζητήσουμε όντως, να μας πει τι έχει εκλάβει ως λογοκρισία ανακοινώσεων της παράταξης κλπ.
Και βέβαια να πω πως προσωπικά θα ήθελα να έχουμε τις ανακοινώσεις της ΔΑΠ και εδώ, πέρα δηλαδή από τους διαύλους που ήδη χρησιμοποιεί (facebook (https://www.facebook.com/pg/Dapmhxhlmhx/posts/), instagram (https://www.instagram.com/p/B9Y-5c9pXcw/), και κακοπροαιρετη χρηση elearning (https://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=77596.0)).
Βεβαια η ειδοποιος διαφορα του φορουμ είναι οτι, σε αντίθεση με τους παραπανω διαυλους επικοινωνίας, εδώ δεν υπάρχει το concept του broadcast - της μονομερους τοποθετησης χωρις δυνατότητα απάντησης και διαλόγου. Εδώ είναι και η ουσία του αρχικού μου ποστ - ότι θεωρώ πως απλά η ΔΑΠ δεν προτιμα το φορουμ γιατι δεν την βολεύει αυτή η συνθήκη διαλόγου.

Η συζήτηση περι ban/permaban και τυχόν ειδικη αντιμετωπιση μεμονωμένων μελών είναι ναι μεν χρήσιμη και σημαντική, αλλά όχι 100% on topic.


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: D 4 K on April 01, 2021, 17:05:23 pm
...
...
Όλες αυτές οι πίπες για να παραδεχθούν ότι μόνο η Ελλάδα τους τσούζει.Τα κομμούνια μας έσπαγαν τ’αρχίδια για δεκαετίες με τον ιμπεριαλισμό των αμερικανών για να κάτσουν στα τέσσερα στον ιμπεριαλισμό των τούρκων.Όλος αυτός ο πολυφυλετικός εμετός που βαφτίζονται αναρχικοί με το που περνούν τα σύνορα έρχονται να καταπιεστούν απ’την κακιά Ελλάδα,ενώ στις χώρες τους είναι εθνικιστές. «Τον φασισμό τον σπας πρώτα στη χώρα σου» είπε το αλβανό και ήρθε στην Ελλάδα.

...
Μιλώντας για ιουδαίους ξέρετε τι είναι το «metzitzah»;;Είναι όταν ο ραββίνος,αμέσως μετά την περιτομή(ακρωτηριασμό των γενετικών οργάνων του αρσενικού νεογνού για θρησκευτικούς λόγους),βάζει το στόμα του πάνω στο πέος του βρέφους και ρουφά το αίμα.Δε με πιστεύετε;;;;Ψάξ’τε στο google τη λέξη

Είναι τόσο όμορφο να μαθαίνεις για ξένες κουλτούρες

Εύχομαι στην επόμενη πορεία υπέρ της παλαιστίνης να συμμετάσχουν και οι ιουδαίοι της Ελλάδας.

edit Μπιγκόνια: merge answers


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: Αιμιλία η φτερωτή χελώνα on April 01, 2021, 17:32:49 pm
Εντωμεταξυ το φορουμ απ οσο θυμαμαι δινει τη δυνατοτητα σε παραταξεις/φορεις/whatever να φτιαξουν προφιλ ως τετοιοι.
Π.χ. η ΠΚΣ καποτε ειχε αυτο το ακαου: https://www.thmmy.gr/smf/index.php?action=profile;u=4441
Ε καντε ενα τετοιο και στη ΔΑΠ να μη κλαιγεται

Όλες αυτές οι πίπες για να παραδεχθούν ότι μόνο η Ελλάδα τους τσούζει.Τα κομμούνια μας έσπαγαν τ’αρχίδια για δεκαετίες με τον ιμπεριαλισμό των αμερικανών για να κάτσουν στα τέσσερα στον ιμπεριαλισμό των τούρκων.Όλος αυτός ο πολυφυλετικός εμετός που βαφτίζονται αναρχικοί με το που περνούν τα σύνορα έρχονται να καταπιεστούν απ’την κακιά Ελλάδα,ενώ στις χώρες τους είναι εθνικιστές. «Τον φασισμό τον σπας πρώτα στη χώρα σου» είπε το αλβανό και ήρθε στην Ελλάδα.
εχεις σαλεψει και δεν ξερεις τι λες, αλλα εχω τη λυση για σενα:
http://kesypsy.web.auth.gr/


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: hjalmar on April 01, 2021, 17:53:12 pm
Τι ειναι ΟΔ/ΟΣ;


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: Dealan on April 01, 2021, 17:59:56 pm

Και κάπως έτσι καταλήγουν να φεύγουν οι δεξιοί από το φόρουμ.  :P

@Piliouras ελπίζω να έχεις μια καλύτερη ιδέα πλέον. Από όλα τα στοιχεία που βλέπουμε μάλλον υπάρχουν υπερβολικά πολλοί δεξιοί εδώ παρά το αντίθετο.


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: Αιμιλία η φτερωτή χελώνα on April 01, 2021, 18:20:00 pm
Τι ειναι ΟΔ/ΟΣ;
κατι σαν αυτο:
https://www.skai.gr/news/greece/odos-ayti-einai-nea-astynomiki-omada-pou-edrase-sto-polytexneio-o-rolos-tis

[ νταξει χιουμορακι :D ΟΔ/ΟΣ = ομαδα διαχειρισης/συντονισμου ]


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: Piliouras on April 01, 2021, 18:38:28 pm
Ε καλά τώρα τρολάρεις αν ο D4K θεωρείται δείγμα μέσου δεξιού. Γενικότερα τελευταία (και δεν ευθύνεται η τωρινή ΟΔ/ΟΣ το τονίζω) δεν γίνονται εκτενείς και αναλυτικές συζητήσεις στο φόρουμ όπως γινόντουσαν παλιά έστω και με τα προβλήματα της άνισης διαχείρισης και overrepresentation της αριστεράς. 'Οσες κουβέντες πήρε το μάτι μου τελευταία είναι μεταξύ ακροδεξιών τρολ και ακροαριστερών παραταξιακών και επομένως και ιδιαίτερα χαμηλής ποιότητας.

Υπάρχει δε όντως και μία ανησυχιτική αυξητική τάση στα ακροδεξιά account. Το θέμα όμως δεν είναι ποια account είναι πιο πολλά, άλλωστε συμφωνώ με τον rspappa ότι δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός η πολυφωνία. Το θέμα είναι η ισότιμη αντιμετώπιση από την ΟΔ/ΟΣ. Δηλαδή θες μπαν στον Spiral οκ (είδα και εγώ κάτι ρατσιστικά μαργαριτάρια του), οφείλεις να ρίξεις μπαν και στον Χαοτικό που σιγοντάρει σε τρομοκρατία/φθορά δημόσιας περιουσίας/βία κτλ.

Εν πάση περιπτώση, έπειτα από ώριμη σκέψη στο μπαλκόνι με τσίγαρο νόμιζω ότι η τωρινή ΟΔ/ΟΣ αξίζει το benefit of the doubt ως προς την εφαρμογή των κανονών και τήρηση ίσων αποστάσεων. Δεν είναι ακόμα εκεί που εγώ προσωπικά θεωρώ θα έπρεπε να είναι, αλλά τηρουμένων των αναλογιών και της ιστορίας του φόρουμ η κατεύθυνση είναι σωστή. Προσωπικά το φόρουμ του ΕΜΠ με εκφράζει πιο πόλυ, το οποίο είναι πολύ πιο αυστήρο, αλλά και πολύ πιο πολυφωνικό. Οι πολιτικές συζητήσεις έχουν νεκρώσει και εκεί βέβαια αλλά αυτά είναι σημεία των καιρών, δεν νομίζω ότι ευθύνονται οι ΟΔ/ΟΣ των δύο φόρουμ.

@rspappas Το να λες ότι κάποιος Δαπίτης μπορεί να ποστάρει εδώ δεν λέει και πόλλα. Το θέμα είναι αν η ΟΔ/ΟΣ μπορεί να εξασφαλίσει ότι ο διάλογος θα γίνει επί ίσοις όροις. Αυτό παλιά δεν γίνοταν σίγουρα και ίσως να έχει μείνει η ρετσινιά.


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: Αιμιλία η φτερωτή χελώνα on April 01, 2021, 18:48:20 pm
Πολιτικες συζητησεις στο φορουμ του ΕΜΠ δεν υπηρχαν ουτε πριν 10 χρονια, οποτε μην συνεχιζει να το μπλεκεις με τις ΟΔ/ΟΣ το θεμα.
Λες ασυναρτησιες και για το εδω και για του ΕΜΠ το φορουμ και μας τα χεις κανει κουδουνια.


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: Piliouras on April 01, 2021, 18:56:25 pm
https://shmmy.ntua.gr/forum/viewforum.php?f=161

Ίσως δεν γινόντουσαν στο echo champer που θα θέλες και αισθανόσουν βολικά διαβάζοντας αυτάρεσκα μόνο απόψεις του κύκλου σου, αλλά συζητήσεις στο φόρουμ του ΕΜΠ γινόντουσαν και με το παραπάνω. Και πιο παραγωγικές αν θες την γνώμη μου.


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: Caterpillar on April 01, 2021, 18:59:15 pm
Έχω την εντύπωση ότι το αγαπημένο σου φόρουμ του εμπ, είναι ανενεργό σε πολλά πράγματα τα τελευταία χρόνια (μεταξύ άλλων και στην πολιτική), ισχύει κάτι τέτοιο ?  
Δεν είμαι μέλος εκεί αλλά αυτό μου είχε πει ένας ηλεκτρολόγος του εμπ το καλοκαίρι.  

Αφού δεν είμαστε μέλη εκεί και ούτε θα γίνουμε θέλουμε screenshot από τα τόπικ του εμπ που έγιναν τώρα τελευταία σε διάφορα θέματα, όχι πριν από 5 χρόνια.


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: Piliouras on April 01, 2021, 19:04:38 pm
Οπώς είπα τα board πολιτικής έχουν νεκρώσει και στα δύο φόρουμ, είναι φαινόμενο των καιρών αυτών. Mαλλόν έχει να κάνει με την απολιτικοποίηση των νέων, την κρίση και την παρακμή των παρατάξεων. Οπότε ισχύει.


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: Katsavidi on April 01, 2021, 19:08:50 pm
για τις σιχαμερές κουβέντες εναντίον αγωνιστών του 1821 κουβέντα? εδώ είχε ανέβει ολόκληρο σεντόνι με βωμολοχίες εναντίον των οπλαρχηγών του 1821 και δεν είδα να ιδρώνει το αυτί κανενός moderator......κανονικά έπρεπε permanent bann σε χαοτικό,κατσαβίδι και λοποδύτη κ λοιπά στοιχεία....και το ξαναλέω στο αγαπητό κατσαβίδι : είσαι απάτριδας, διεθνιστής και μαγκιά σου αλλά θα μάθετε να κάνετε διάλογο και δεν θα μονοπωλείτε το φορουμ....αν δεν σας αρέσει η Ελλάδα κ ο κοινοβουλευτισμός μπογαλάκια για Κούβα και Βενεζουέλα ή ακόμα κ Κίνα να περνάτε ζωή ζάχαρη.....

 

lazar κανονικά δεν θα έπρεπε να σε απαντήσω αλλά τώρα τελευταία με έχεις βάλει στο μάτι μπας και τσιμπήσω... Στο λέω για τελευταία φορά. Σε σχέση με το ύφος και τις εκφράσεις σου ήμουνα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΛΑΙΤ στις απαντήσεις. Τριγυρνάς από δω και απο κει και λές για γράμμους,βίτσι,κομμούνια,ζώα,σκουπίδια και μας λες να πάρουμε μπούλο από τη χώρα. Αν σαν απάντηση δεν μπορείς να δεχτείς ένα κάπως ειρωνικό υφάκι να το κοιτάξεις... Για τη διαφάνεια και μόνο εδώ τα δυο ποστ που ''διαξιφιστικαμε΄' με τον lazar. https://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=78533.0 και https://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=78548.0

Όποιος έχει μάτια lazar και spiral βλέπει. Σε μόνιμη βάση τορπιλίζετε την κουβέντα και μιλάτε με υφάκι και προσβολές. Και μόνιμα πετάτε άσχετα θέματα λες και είστε στο gazzetta. Τις προάλλες μου έλεγες για τον Μασούτη και τον εθνικό ύμνο. Αλλα ντ αλλα της παρασκευης το γάλα... Θα σε απαντήσω για τελευταία φορά. Από τη στιγμή που κάτι είναι κομμάτι του συλλόγου(ή ανθρώπων του συλλόγου) μπορεί να ανεβαίνει στο φορουμ ως τέτοιο. Αν εσάς δεν σας αρέσει δεν μπορεί να γίνει κάτι. Και κόψτε αυτή την ηλιθιότητα με το ''φύγετε από την Ελλάδα , να πάτε στη βόρεια Κορέα''. Εδώ μας έφερε η ζωή εδώ θα λέμε και θα πράττουμε αυτά που θέλουμε. Τι την είδατε δηλαδή? Τσιφλικάδες? Ποιος είσαι εσύ που θα μας πεις και που θα πάμε? (για την ιστορία σε κανένα από τα δυο ποστ δεν ήμουν στην ομάδα που τα έτρεχε αλλά οι φασίζουσες τοποθετήσεις μερικών όπως του lazar με τριγκαρουν)

Επίσης είναι λίγο οξύμωρο να κλαίγεστε για λογοκρισία και 8/10 ποστ σας να είναι μια ηλιθια,προσβλητική προσπάθεια να λογοκρίνετε κάτι που δεν σας αρέσει. Αν με ρωτάς μάλιστα αν κάποιος έχει επιεική μεταχείριση στο φόρουμ είναι το παρεόνι lazar,spiral,D4K. Μονίμως προσβλητικοί,μονιμως off topic,μονίμως δυναμιτίζετε και αποπροσανατολίζετε την κουβέντα χωρίς επιχειρήματα. Χαιδεμένοι είστε και πουλατε θυματοποιηση...

ΥΓ Οτι πρέπει να φάω εγώ περμα ας πούμε που σε είπα μίλα καλύτερα και με ποιο δικαίωμα βρίζεις και μας λες τι θα κάνουμε και τι θα ανεβαίνει αλλά ο spiral και ο d4k και η αφεντιά σου αισθάνονται λογοκριμένοι ενώ καθημερινά ξερνάτε οχετούς και βρισίδια...Έχεις πολύ πλάκα.

ΥΓ Φαν φακτ. Απάτριδας και διεθνιστής ταυτόχρονα λίγο δύσκολο. Ο διεθνιστής εξ ορισμού αναγνωρίζει τα έθνη. Οχι τίποτα άλλο. Αφού βάζεις που βάζεις την κασέτα ας βγάζει νόημα τουλάχιστον. Αλλά τι λέω. Εδώ ξεκινήσαμε από το ιλερνινγκ και κατέληξαν μερικοί να λένε για τον Μασούτη, τους εβραίους, το 1821, τις μπούργκες και ότι άλλη κονσέρβα παίζει από την alt right φεισμπουκικη κοινότητα.


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: Αιμιλία η φτερωτή χελώνα on April 01, 2021, 19:16:45 pm
https://shmmy.ntua.gr/forum/viewforum.php?f=161

Ίσως δεν γινόντουσαν στο echo champer που θα θέλες και αισθανόσουν βολικά διαβάζοντας αυτάρεσκα μόνο απόψεις του κύκλου σου, αλλά συζητήσεις στο φόρουμ του ΕΜΠ γινόντουσαν και με το παραπάνω. Και πιο παραγωγικές αν θες την γνώμη μου.
Μην προσπαθεις να με πεισεις, ειχα ακαουντ και εμπαινα, ουτε καν σε περιοδους εξαρσης του φοιτητικου κινηματος δεν ειχε μεγαλο ογκο ποστ για τετοια θεματα το φορουμ του ΕΜΠ.
Εδω δεν περιγραφεις σωστα τα γεγονοτα που αφορουν το τημμυ.γρ, θα μας πεις και για του ΕΜΠ ρε; Εχεις πει ο,τι μαλακια κατεβασε το κεφαλι σου περι αλιακμωνα, ελα τωρα, τα ξερουμε. Α παγαινε.


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: Piliouras on April 01, 2021, 19:23:40 pm
Όγκος δεν σημαίνει παραγωγική κουβέντα. Και εδώ το θρεντ για τις εκλογές του 2019 που άνοιξε ο Γρεγκς έχει όγκο αλλά το 80% είναι τρολιές του καταραμένου ή απαντήσεις σε αυτές.  Truth hurts μαν μου..


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: Αιμιλία η φτερωτή χελώνα on April 01, 2021, 20:16:53 pm
Εσυ που εχεις ανακατεψει οτι ναναι υποθεσεις εως και 15 χρονων πισω, με οτι ναναι ψεμματα και αυθαιρετα συμπερασματα για να κανεις μπαχαλο ενα τοπικ, θα μας μαθεις την αληθεια; Ελα σου λεω, μη τα λες σε μενα αυτα, δεν ειμαι πρωτοετο. Κοιτα να ψαρεψεις καναν δεξιουλη και κανα φασιστακι που θα τους ακουγονται ανακουφιστικες οι σαχλαμαρες σου περι μεροληψιας της ΟΔ/ΟΣ, γιατι τιποτα παραπανω δεν καταφερνεις.


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: Spiral on April 01, 2021, 21:48:47 pm
()


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: Katsavidi on April 02, 2021, 01:03:45 am
Άνοιξε την αρχική σελίδα του thmmy.gr. Από τις 8 καρφιτσωμένες ανακοινώσεις μόνο η μία έχει άμεση σχέση με την σχολή. Οι υπόλοιπες προέρχονται από πολιτικές παρατάξεις αριστερών φρονημάτων. Πού το είδες το σπαμ από τα ιδεολογικώς αντίθετα κόμματα; Δεν τα λες καλά συνάδελφε

έχετε αρχίσει και κουράζετε. Κυρίως γιατί (κάνετε πως) δεν καταλαβαίνετε τι γράφεται. Δεν έχει σημασία αν προέρχονται από αριστερές παρατάξεις ή ομάδες. Από τη στιγμή που αυτές οι ομάδες απαρτίζονται απο μέλη του συλλόγου και δραστηριοποιούνται σε αυτόν τότε είναι κομμάτι της κοινωνίας του συλλόγου. Δεν έχει να κάνει με το αν συμφωνείς ή δε σου αρέσει. Είναι η πραγματικότητα. Και εφόσον αυτά συμβαίνουν τώρα αυτά ανεβαίνουν. Εν ολίγοις η επιθυμία σου είναι να φιμωθεί η πολιτική έκφραση.

Δεν είδα σπαμ στο τημμυ από ''ιδεολογικως αντίθετα κόμματα'' (αλήθεια τι οκουορντ φρασεολογία είναι αυτή?) γιατί ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ. Με εξαίρεση τη ΔΑΠ που και αυτή ανυπαρκτη ειναι στους ηλεκτρολόγους. Τι να κάνουμε τώρα... Να τους εφεύρουμε ή να παριστάνουμε εναλλαξ στα ψεμματα τους δαπίτες για να ευχαριστηθείς?

ΥΓ εντωμεταξύ δεν είδες σπαμ. Αλλά ο άλλος έσκασε μύτη από άλλη σχολή απέκτησε πρόσβαση στο ELEARNING άλλης σχολής ,αν έχεις το θεό σου, και σπάμμαρε για τη δαπαρα του....Τουλάχιστον αστείο.


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: tiger on June 20, 2021, 10:36:00 am
o Jae υπαρχει ακομη?


Title: Re: Φήμες λογοκρισίας στο thmmy.gr
Post by: Μεσσίας on October 18, 2021, 10:05:31 am
Ο JAE/Αθάνατος/Ολύμπιος δεν ξέρω γω ήταν πριν την εποχή μου και δεν ξέρω τι γινόταν στο φόρουμ 15 χρόνια πριν.


Ο JAE είναι άλλο πρόσωπο από τον Αθάνατο Ολύμπιο EAJ αλλά ακόμα και τότε που ήταν ενεργοί οι λογαριασμοί, κάποιοι ήταν σε σύγχυση διότι ταυτίζονταν στο μυαλό τους όσοι εξέφραζαν αντίθετη άποψη από την επικρατούσα στο φόρουμ που ήταν η κομμουνιστική στρουμφοποιία


(* Βέβαια υπάρχει και η άλλη σκοπιά, ότι όλοι ζούμε σε μια Ελλάδα, μια Ευρώπη και μια παγκόσμια κοινότητα όπου η δεξιά ιδεολογία γενικότερα και ο νεοφιλελευθερισμός ειδικότερα κυριαρχούν σε τέτοιο βαθμό που είναι δύσκολο να υπάρχει αμερόληπτη συζήτηση για αριστερές απόψεις σχεδόν οπουδήποτε.)

Ζούμε σε μια Ελλάδα και μια Ευρώπη που ο νεοφιλελευθερισμός παλεύει να επιβιώσει μιας και η σοσιαλιστική νοοτροπία δεκαετιών έχει οδηγήσει όλο τον πλανήτη στη χρεοκοπία. Μία μορφή του φιλελευθερισμού είναι και τα κρυπτονομίσματα. Μία φιλελεύθερη οικονομία δε θα έπρεπε να έχει ένα και μόνο ένα νόμισμα κεντρικά ελεγχόμενο και ειδικά από την κυβέρνηση που αν και στα χαρτιά φαίνεται ανεξάρτητη η κεντρική τράπεζα από την κυβέρνηση, ξέρουμε ότι δεν είναι. (Ψάξε το "The Denationalization of Money" του Χάγιεκ)
Δεν είναι φιλελεύθερη η Ευρώπη με φορολογία άνω του 50% και τόσο υπολογίζεται αν αναλογιστεί κανείς πχ στην Ελλάδα ότι ο μισθωτός κοστίζει σε μια επιχείρηση γύρω στα 1500 ευρώ και από αυτά τα 500 πάνε στο κράτος για ασφάλιση και ότι από τα υπόλοιπα 1000 καλείται ο μισθωτός να πληρώσει ενοίκιο για το ιδιόκτητο σπίτι του (ΕΝΦΙΑ), τέλη κυκλοφορίας, δημοτικά τέλη, φόρο εισοδήματος, φόρο στα καύσιμα και ΦΠΑ που συνήθως ειναι 24%. Στην περίπτωση των ελεύθερων επαγγελματιών η κατάσταση ειναι συνήθως χειρότερη.
Ακόμα και οι ιδιωτικοποιήσεις όπως γίνονται είναι αντιφιλελεύθερες με τον τρόπο που γίνονται γτ η καρδιά του φιλελευθερισμού ειναι ακριβώς να μη διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα η κυβέρνηση κάτι το οποίο γίνεται σε αξεπέραστο βαθμό όταν πωλείται δημόσια περιουσία/επιχείρηση από την κυβέρνηση. Η σωστή ιδιωτικοποίηση στα πλαίσια μιας φιλελεύθερης πολιτικής είναι η κατανομή των μετοχών (για μία ΔΕΚΟ πχ) στους πολίτες βάση ενός αλγορίθμου που θα λαμβάνει διάφορα υπόψιν όπως ηλικία, φόροι εισοδήματος κλπ και ο ταυτόχρονος επαναπροσδιορισμός των εξόδων του κράτους μιας και θεωρητικά μειώνονται τα έσοδα που θα είχε το κράτος από τη ΔΕΚΟ πχ.


Ο Αθάνατος Ολύμπιος