• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 21:50:37 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 21:50:37 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426676
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 73
Guests: 86
Total: 159
giorgos_skl
Carot1456
RedSkyline
picklebeanburger
Gaspard
George15
Captain
pliroforikarios
evangeliaap
Σταυρος23
pavlos2003
immo
kaskas12
aalmpanb
mixkats
iliaspapas
Roidos
ggalamat
AgaG
kkotsopo
aachmet
gkougeor
akoil
1234
glavdakis
soph553
Pcsc
0restis
Deviate
alexlemp
themis01
thathas12
ppapadoe
johnk
jojos
kpapama
Toaoutplasedakitoubiseswa
atampakc
apsathas
dleivadi
BossiTsif
Argiris
ellimoschou
theofr
gkyrodi
stolieras
theresnocur3
amprozos
DK06
dorapangeiou
ΦΙδανης Αριστοτελης
alexbaroutes
stefpapa21
giannisd
jim_sklab
tasos gourd
KZerenidis
eleftheria
cealexop
Notac
christinabisdeki
Spyros.kleanthous
superkolios
Nikos_313
grethem
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για οποιοδήποτε πρόβλημα με register/login, στείλτε email στο contact@thmmy.gr.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά > Εξωτερικά Νέα & Διακρατικές Σχέσεις (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Η Τουρκία άφησε ελεύθερους τους πρόσφυγες προς τα Ελληνικά/ΕΕ σύνορα.
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 32 Go Down Print
Author Topic: Η Τουρκία άφησε ελεύθερους τους πρόσφυγες προς τα Ελληνικά/ΕΕ σύνορα.  (Read 38518 times)
DDT
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
Re: Η Τουρκία άφησε ελεύθερους τους πρόσφυγες προς τα Ελληνικά/ΕΕ σύνορα.
« Reply #165 on: March 03, 2020, 00:42:15 am »

Ευχαριστώ φίλε.
Delaney
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #166 on: March 03, 2020, 01:04:38 am »

Quote from: DDT on March 03, 2020, 00:13:40 am

5) Έχει υπολογιστεί ότι η πιθανότητα να την παθεις από βόμβα είναι 0.074% (από το ίδιο άρθρο). Νταξ ο αριθμός προκύπτει λίγο μπακαλίστικα διαιρώντας τον αριθμό των θυμάτων μιας χρονιάς με το συνολικό πληθυσμο (σιγά μη κάθονταν να προσαρμόζουν πιθανοτικά μοντέλα) αλλά τέσπα. Θα έλεγα ότι οι πιθανότητες είναι υπέρ σου. Μάλλον θα τη βγάλεις και την επόμενη μέρα. Ποιος ο λόγος να ξεσπιτώνεσαι; Και άντε ένας δύο τρεις μπορεί να φοβούνται. Οι χιλιάδες που έχουν έρθει μέχρι στιγμής τόσο χέστηδες είναι; Και μάλιστα φοβούνται το ιλιγγιωδες αυτό ποσοστό αλλά δε φοβούνται ότι μπορεί να τους συμβούν τα χιλια δυο μέχρι τον ερχομό τους στην Ευρώπη δια ξηράς; Πολλοί επιλεκτικοί οι φόβοι τους μου φαίνονται.

Τέλος, οι προτροπές ορισμένων για λογοκρισία μου δημιουργούν έντονη απορια για την πραγματική παιδεία αυτών θέλουν να θεωρούν τους εαυτούς τους μορφωμένους μηχανικούς-"επιστήμονες".

Το νούμερο 5 τι το ήθελες ρε αδερφέ. Προσπαθείς να απλώσεις μερικά επιχειρήματα, κάποια από αυτά τα βρίσκω οκέι -είτε συμφωνώ είτε όχι-, αλλά το νούμερο 5 είναι foul. Είτε θες να το πάμε μαθηματικά είτε θες να το πάμε ηθικά με βάση το ύφος που το συνέταξες, είναι off και δε θα επιχειρηματολογήσω, καθώς μόνος σου χαρακτήρισες μπακάλικο το νουμεράκι που έδωσες.

Όσον αφορά τις προτροπές για λογοκρισία, όποιος και να τις κάνει εδώ μέσα, μικρή σημασία έχουν, καθώς δε τις λαμβάνουμε υπόψιν. Παρόλα αυτά η προτροπή του συγκεκριμένου έγινε για ρατσιστικό/μισανθρωπικό σχόλιο. Αν εσένα σε βρίσουν εδώ μέσα και κάνεις αναφορά το σχόλιο, προτροπή σε λογοκρισία κάνεις και είναι και φυσιολογικό, καθώς νιώθεις προσβεβλημένος.

«Αν αποσυνθέσεις το thmmy, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν το shoutbox, 1 mod και το Καταραμενο. Που σημαίνει: με άλλα τόσα τo ξαναφτιάχνεις.»
DDT
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #167 on: March 03, 2020, 01:17:57 am »

Όταν κάποιος γράφει κάτι με το οποίο διαφωνώ ριζικά και κάθετα απλά τον αγνοώ και συνεχίζω τη μέρα μου ή στην καλύτερη μπορεί να του απαντήσω για να διασκεδάσω λιγάκι. Δε γινομαι triggered μέχρι το ταβάνι και δε καλώ την αστυνομία/το στρατό/το Θεό/την όποια αρμόδια αρχή τελος πάντων να παρέμβει γιατί γνωρίζω ένα πράγμα: οι γνώμες είναι σαν τις κωλοτρυπίδες, όλοι έχουν από μία (φαίνεται αστείο σαν ρητό, αλλά ισχύει). Πόσο μάλλον όταν το σχόλιο δεν απευθύνεται σε κάποιον προσωπικά αλλά είναι μια γενική γνώμη, όσο ακραία ή λανθασμένη μπορεί να είναι. Πάντως και βρισίδια εκτοξεύθηκαν άφθονα επί προσωπικού και δεν είδα κανένα να ενοχλείται.

Το ποσοστό προκύπτει μπακαλίστικα βεβαίως αλλά ακόμα και έτσι δε νομίζω να απέχει δραματικά από το πραγματικό νούμερο (να έχουμε ποσοστά της τάξης 20-30% πχ). Για παράδειγμα αν με καλούσανε στον πόλεμο θα ενδιαφερόμουνα να μάθω πόσοι πεθαίνουν κάθε μέρα για να έχω ένα μετρο σύγκρισης βρε αδερφέ για το τι με περιμένει. Αν πχ τις προηγούμενες μέρες το μισό τάγμα είχε αφανιστεί μάλλον θα καλούσα τη μανούλα μου να την αποχαιρετήσω.

Να ζητήσω επίσης συγγνώμη που δε χρησιμοποιήσα πιο ευβλαβές και ευπροσήγορο ύφος και μεταχειρίστηκα τέτοια ανήθικη και απρεπής φρασεολογία. Τρέχω αμέσως να αυτομαστιγωθώ.
Grecs
Καταστραμμένος

Lived in the air died on asphalt

View Profile
« Reply #168 on: March 03, 2020, 01:21:32 am »

Είναι δεκάδες χιλιάδες.
Είναι ξεριζωμένοι.
Δεν έχουν παρελθόν. Το παρελθόν τους έγινε ερείπια.
 Δεν έχουν μέλλον. Το μέλλον τους είναι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των προσφύγων.
Είναι Σύροι. Πάνω από τρία εκατομμύρια βρίσκονται στην Τουρκία. Περίπου ένα εκατομμύριο στον Λίβανο και δεκάδες χιλιάδες στην Ιορδανία και την Αίγυπτο. Θύματα της επέμβασης της ιμπεριαλιστικής Δύσης, όμηροι των γεωπολιτικών επιδιώξεων της Τουρκίας, της ΕΕ και των ΗΠΑ.
Είναι όμως και Ιρακινοί, από μια χώρα κατεστραμμένη κι αυτή από τον πόλεμο και ευρισκόμενη υπό αμερικανική κατοχή!  Μια χώρα βυθισμένη στη φτώχεια και την ανεργία, στην οποία οι πρόσφατες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις είχαν πάνω από 700 νεκρούς.
Είναι Αφγανοί, από μια χώρα στην οποία ο πόλεμος είναι η μόνη κανονικότητα εδώ και τέσσερις  δεκαετίες.
Είναι Αφρικανοί, δεκάδες χιλιάδες από τις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, τη μεγαλύτερη μαύρη τρύπα της φτώχειας και εξαθλίωσης του πλανήτη.
Είναι θύματα ενός παγκόσμιου συστήματος ανταγωνισμού και πολέμου!
Γι’ αυτούς δεν υπάρχει τόπος πουθενά!
Είναι το πρόσωπο της ανθρωπότητας στις πιο σκληρές και τραγικές μορφές του!
Είναι οι κολασμένοι της Γης!
Στη στάση απέναντί τους αποκαλύπτεται ο βαθμός στον οποίο το δικό μας πρόσωπο είναι ανθρώπινο, αντιλαμβάνεται την ανθρώπινη κατάσταση, αντιδρά ανθρώπινα. 

Οι κάθε λογής όμως ρατσιστές και φασίστες στρέφονται με μίσος εναντίον τους, ενοχοποιούν τα θύματα του σύγχρονου κόσμου και όχι τους θύτες, όχι τα αφεντικά του.
Αν περάσουν τα σχέδιά τους, αν τα καταφέρουν, η απανθρωπιά  και ο μισανθρωπισμός θα γίνει το κανονικό πρόσωπο των ανθρώπων.

Τα σχέδια των ρατσιστών -  φασιστών δεν πρέπει λοιπόν να περάσουν! Δεν θα περάσουν!

Άνοιγμα των συνόρων, παροχή ταξιδιωτικών εγγράφων σε όσους επιθυμούν μετακίνηση στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Περίθαλψη και φιλοξενία των προσφύγων που θα παραμείνουν  στην Ελλάδα.

Στο κυρίαρχο  καθεστώς του μίσους, του φόβου, του ρατσισμού,  του ανταγωνισμού και της εκμετάλλευσης
απαντάμε με αγώνα για μια κοινωνία καθολικής συντροφικότητας και αλληλεγγύης!

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1407184516120557&id=100004870656791

"I wish punk, pizza, coke, and skateboarding could be combined into one thing that I could taste, look at or play with."
Dinos95
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #169 on: March 03, 2020, 01:46:50 am »

Quote from: Grecs on March 03, 2020, 01:21:32 am
Άνοιγμα των συνόρων, παροχή ταξιδιωτικών εγγράφων σε όσους επιθυμούν μετακίνηση στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Περίθαλψη και φιλοξενία των προσφύγων που θα παραμείνουν  στην Ελλάδα.

Στο κυρίαρχο  καθεστώς του μίσους, του φόβου, του ρατσισμού,  του ανταγωνισμού και της εκμετάλλευσης

Δεν τον ξέρω τον κύριο Παυλίδη και όταν ανοίγω το λινκ βλέπω λίγα πράγματα(δεν έχω FB). Βλέπω έχει γράψει ένα βιβλίο "ιστορία και κομμουνισμός". Αν έχει διαβάσει κανείς το βιβλίο του ξέρει να μου απαντήσει αν τοποθετείται κατά του τείχους του Βερολίνου (γνωστό και ως "αντιφασιστικό τείχος προστασίας"...) μια και τώρα βλέπω προτείνει άνοιγμα των συνόρων;  
« Last Edit: March 03, 2020, 13:28:35 pm by Dinos95 » Logged
Dealan
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

python was a mistake

View Profile
« Reply #170 on: March 03, 2020, 02:01:14 am »

Quote from: DDT on March 03, 2020, 00:13:40 am

Για μια ακόμη φορά κάθησες να γράψεις τόσες παραγράφους να επιχειρηματολογίσεις ότι η στατιστικά πιο επικίνδυνη χώρα στον κόσμο "δεν είναι τόσο άσχημα" επειδή "μάλλον θα την βγάλεις την επόμενη ημέρα". Σοβαρέψου.

https://unama.unmissions.org/civilian-deaths-afghan-conflict-2018-highest-recorded-level-%E2%80%93-un-report

http://visionofhumanity.org/app/uploads/2019/06/GPI-2019-web003.pdf

Το ότι οι συνθήκες δεν είναι αρκετά κακές για να φύγει κάποιος από τη χώρα δεν στέκει.

Πάμε τώρα στο 2ο επιχείρημα/ερώτημα, γιατί δεν πάνε στις γειτονικές χώρες και γιατί έρχονται Ευρώπη.

1) Όπως σου είπα και πριν, η πλειοψηφία όντως πάει στις γειτονικές χώρες.

2) Εδώ https://www.amnesty.org/en/latest/news/2019/06/afghanistan-refugees-forty-years/ μπορείς να δεις μερικούς λόγους γιατί το Πακιστάν ή το Ιράν δεν θεωρούνται καλές επιλογές από πολλούς Αφγανούς. Spoiler: δεν είναι γιατί θέλουν επιδόματα, είναι γιατί θέλουν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και την (όποια) ασφάλεια να μην τους στείλουν πίσω στο Αφγανιστάν με το ζόρι.

Για το υπόλοιπο κομμάτι του ποστ σου δεν έχω κάτι ιδιαίτερο να σχολιάσω. Προφανώς κανείς δεν μπορεί (νομικά) να αναγκάσει μια χώρα να πληρώσει λεφτά για να βοηθήσει ξένο κόσμο. Αν δεν γουστάρεις με γεια σου και χαρά σου. Αλλά μην προσθέτεις και προτάσεις όπως αυτή "θα καταλήξουν σε μια χώρα όπου θα βιώνουν οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες ίδιες και χειρότερες με αυτές από τις οποίες επιχείρησαν να ξεφύγουν" μέσα. Είναι όχι μόνο λάθος αλλά και προσβλητικό να παριστάνεις ότι είναι για το δικό τους καλό.

P.S: Τα περί λογοκρισίας: Δεν νομίζω ότι καταλαβαίνεις τι είναι φόρουμ. Φόρουμ είναι μια κοινότητα χρηστών. Αν η κοινότητα δεν θέλει να συναναστρέφεται με κάποια άτομα δεν είναι απλά εφικτό αλλά και απόλυτα θεμιτό να τα διώξει. Είναι το ίδιο "λογοκρισία" με το να σε διώξω εγώ από το πάρτυ μου γιατί σε θεωρώ μαλάκα. Π.χ. φαντάζομαι αν ένας χρυσαυγίτης έμπαινε μέσα και άρχιζε να γράφει ότι πρέπει να σκοτώσουμε όλους τους μετανάστες δεν θα σε παραξένευε το μπαν. Για εσένα το όριο του μη-αποδεκτού μπορεί να είναι ακριβώς εκεί που είναι η ΧΑ αλλά δεν πρέπει να σε παραξενεύει που άλλοι έχουν μικρότερη ανοχή από εσένα σε παρόμοιες ιδεολογίες.
Argirios
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #171 on: March 03, 2020, 02:11:05 am »

Άνοιγμα των συνόρων, παροχή ταξιδιωτικών εγγράφων σε όσους επιθυμούν μετακίνηση στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Περίθαλψη και φιλοξενία των προσφύγων που θα παραμείνουν  στην Ελλάδα.
Με τι λεφτά θα γίνουν αυτά δε ξέρω όμως, καλός ο ανθρωπισμός και τα σχετικά στη θεωρία, αλλά στην πράξη είδαμε τι συμβαίνει στη Μόρια και τα υπόλοιπα κέντρα. Ο καπιταλισμός φταίει θεωρητικά το ξέρω δε θέλω θεωριτική απάντηση, στην πράξη που τα βρίσκουμε τα λεφτά, γιατί οι δεξιοί καπιταλιστές δε πρόκειτε να τα δώσουν, όπως και οι αριστεροί πλούσιοι που το μόνο που κάνουν είναι να κηρήτουν φιλανθρωπιά.
« Last Edit: March 03, 2020, 02:17:13 am by Argirios » Logged

Links234
Guest
« Reply #172 on: March 03, 2020, 02:44:53 am »

Με τι λεφτά θα γίνουν αυτά δε ξέρω όμως, καλός ο ανθρωπισμός και τα σχετικά στη θεωρία, αλλά στην πράξη είδαμε τι συμβαίνει στη Μόρια και τα υπόλοιπα κέντρα. Ο καπιταλισμός φταίει θεωρητικά το ξέρω δε θέλω θεωριτική απάντηση, στην πράξη που τα βρίσκουμε τα λεφτά, γιατί οι δεξιοί καπιταλιστές δε πρόκειτε να τα δώσουν, όπως και οι αριστεροί πλούσιοι που το μόνο που κάνουν είναι να κηρήτουν φιλανθρωπιά.

Θα τα δώσει η ΕΕ φυσικά..ωπα κάτσε εμείς θα έχουμε βγει από αυτήν..ε, τότε λογικά θα μπουν από τα ταμεία του ΚΚΕ, δεν θα χουν και λίγα. Σιγά, τι είναι 70.000 μετανάστες που θα γίνουν 4.000.0000 μόλις μάθουν για τα ανοιχτά μας σύνορα.. Επίσης είμαι βέβαιος πως δεν θα μας πετάξουν από την Σένγκεν και όλο και κάποιος Ευρωπαίος πολιτικός θα θέλει να αυτοκτονήσει πολιτικά και να τους δεχτεί. Δεν βλέπεις πως καίγονται να πάρουν αυτούς στην Μόρια? Είναι τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον που δεν προλαβαίνουμε να στέλνουμε! Φυσικά, μπορεί αυτά που λέω να είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά και να μην γίνει πραγματικότητα και τι έγινε? Τι είναι η χώρα μας για να μην την παίξουμε κορώνα-γράμματα? Το πολύ να έχουμε μερικές εξεγέρσεις, προβοκατόρικες ενέργειες από τον Ερντογάν, να αυξηθεί η εγκληματικότητα 70% λόγω της απελπισίας όσων παγιδέψουμε εδώ, να διαλυθεί η χώρα, αλλά έλα μωρέ τωρα, δεν βαριέσαι. Αφού τώρα το βλέπω ότι καταρρέει ο καπιταλισμός, θα γίνει η επανάσταση και θα τραγουδάμε we are the world καβαλώντας μονόκερους κάτω από το ουράνιο τόξο και τον καταγάλανο ουρανό.

Edit: Επίσης πως δεν ντρέπεσαι να μην ικανοποιείσαι από copy-paste απαντήσεις συνθημάτων του Ριζοσπάστη™ ? Δεν ξέρεις ότι αυτό είναι φασισμός?
« Last Edit: March 03, 2020, 02:52:16 am by Links234 » Logged
DDT
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #173 on: March 03, 2020, 02:45:24 am »

Quote from: DDT on March 02, 2020, 23:13:40 pm

Για μια ακόμη φορά κάθησες να γράψεις τόσες παραγράφους να επιχειρηματολογίσεις ότι η στατιστικά πιο επικίνδυνη χώρα στον κόσμο "δεν είναι τόσο άσχημα" επειδή "μάλλον θα την βγάλεις την επόμενη ημέρα". Σοβαρέψου.

https://unama.unmissions.org/civilian-deaths-afghan-conflict-2018-highest-recorded-level-%E2%80%93-un-report

http://visionofhumanity.org/app/uploads/2019/06/GPI-2019-web003.pdf

Το ότι οι συνθήκες δεν είναι αρκετά κακές για να φύγει κάποιος από τη χώρα δεν στέκει.

Πάμε τώρα στο 2ο επιχείρημα/ερώτημα, γιατί δεν πάνε στις γειτονικές χώρες και γιατί έρχονται Ευρώπη.

1) Όπως σου είπα και πριν, η πλειοψηφία όντως πάει στις γειτονικές χώρες.

2) Εδώ https://www.amnesty.org/en/latest/news/2019/06/afghanistan-refugees-forty-years/ μπορείς να δεις μερικούς λόγους γιατί το Πακιστάν ή το Ιράν δεν θεωρούνται καλές επιλογές από πολλούς Αφγανούς. Spoiler: δεν είναι γιατί θέλουν επιδόματα, είναι γιατί θέλουν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και την (όποια) ασφάλεια να μην τους στείλουν πίσω στο Αφγανιστάν με το ζόρι.

Για το υπόλοιπο κομμάτι του ποστ σου δεν έχω κάτι ιδιαίτερο να σχολιάσω. Προφανώς κανείς δεν μπορεί (νομικά) να αναγκάσει μια χώρα να πληρώσει λεφτά για να βοηθήσει ξένο κόσμο. Αν δεν γουστάρεις με γεια σου και χαρά σου. Αλλά μην προσθέτεις και προτάσεις όπως αυτή "θα καταλήξουν σε μια χώρα όπου θα βιώνουν οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες ίδιες και χειρότερες με αυτές από τις οποίες επιχείρησαν να ξεφύγουν" μέσα. Είναι όχι μόνο λάθος αλλά και προσβλητικό να παριστάνεις ότι είναι για το δικό τους καλό.

P.S: Τα περί λογοκρισίας: Δεν νομίζω ότι καταλαβαίνεις τι είναι φόρουμ. Φόρουμ είναι μια κοινότητα χρηστών. Αν η κοινότητα δεν θέλει να συναναστρέφεται με κάποια άτομα δεν είναι απλά εφικτό αλλά και απόλυτα θεμιτό να τα διώξει. Είναι το ίδιο "λογοκρισία" με το να σε διώξω εγώ από το πάρτυ μου γιατί σε θεωρώ μαλάκα. Π.χ. φαντάζομαι αν ένας χρυσαυγίτης έμπαινε μέσα και άρχιζε να γράφει ότι πρέπει να σκοτώσουμε όλους τους μετανάστες δεν θα σε παραξένευε το μπαν. Για εσένα το όριο του μη-αποδεκτού μπορεί να είναι ακριβώς εκεί που είναι η ΧΑ αλλά δεν πρέπει να σε παραξενεύει που άλλοι έχουν μικρότερη ανοχή από εσένα σε παρόμοιες ιδεολογίες.

Το βασικό μας θέμα είναι: Οι Αφγανοι είναι πρόσφυγες ή μετανάστες; Ως εκ τούτου έχουμε τα εξής:

1) Διάβασε το άρθρο που παρέθεσα. Ο συγγραφέας λέει ξεκάθαρα ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι νέοι δεν είναι οι βομβες και η βία αλλά η απόλυτη ανυπαρξία οικονομικών προοπτικών. Έχουμε μια άμεση προσωπική εμπειρία και ένα σύνολο δεικτών αναλύσεων και στατιστικών που παράγουν άνθρωποι στα γραφεία τους χιλιάδες μίλια μακριά από την Καμπούλ. Δε λεω χρήσιμες και οι παραπάνω αναλύσεις αλλά η ζωντανή μαρτυρία είναι άλλο πράμα. Υπάρχουν χίλιοι λόγοι να φύγει κανείς από το Αφγανιστάν. Ο πολεμος είναι ίσως ο λιγότερο σημαντικός από αυτούς. Τουτέστιν αυτό που λες "Το ότι οι συνθήκες δεν είναι αρκετά κακές για να φύγει κάποιος από τη χώρα δεν στέκει" αυτό είναι που δεν στέκει με βάση τα προλεγόμενά μου.

2) Το είπα και πριν. Η πλειοψηφία πάει και πήγαινε στις γειτονικές χώρες. Γιατί μόνο τώρα άρχισε να έρχεται στην Ευρώπη ενώ τα πράγματα τις προηγούμενες δεκαετίες ήταν πολύ χειρότερα; Το εξήγησα 3 φορές τουλάχιστον. Αμα θες το αποδέχεσαι, αμα θες όχι. Μη με βάζεις όμως να κάνω την ίδια κουβέντα χίλιες φορές.

3) Ακομα και αν θεωρήσουμε ότι φεύγουν λόγω του πολέμου, από τη στιγμή που βρίσκονται στο Ιράν ή στο Πακιστάν παύουν να διατρέχουν άμεσο σωματικό κίνδυνο. Μπορεί να μην τους φέρονται καλά, μπορεί να μην μπορούν να ζήσουν άνετα, μπορεί να ζουν μες στη φτώχια αλλά τίποτε από τα παραπάνω δεν τους κάνει πρόσφυγες, εκτός και αν οι Πακιστανοί ή οι Ιρανοί πάρουν τη χατζάρα και αρχίσουν να τους καταδιώκουν και όπου φύγει φύγει. Αν φύγουν υπό τις συνθήκε αυτές έχουν μετατραπεί σε μετανάστες προς αναζήτηση καλύτερης ζωής, όχι ζωής γενικά.

4) Επιστροφή στο Αφγανιστάν δε βάζει σε άμεσο κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα. Το εξήγησα γιατί. Απλά τους ρίχνει στη χειρότερη περίπτωση σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από αυτή στην οποία βρίσκονταν.

5) Δε προσβάλλω κανένα. Λέω την αλήθεια. Οι προσβολές είναι μόνο στο μυαλό αυτών που θίγονται με το παραμικρό. Αν παραμείνουν στην Ελλάδα δε θα βρουν αυτό που αποζητούν.

6) Είχα την αίσθηση ότι το φόρουμ ανήκει στη φοιτητική κοινότητα των Ηλεκτρολόγων (η οποία δεν απεφάνθη συνολικά για το μπαν απ' ό,τι κατάλαβα) και οχι σε μια κλειστή κομπανία που κάνουνε το κέφι τους (στους οποίους φυσικά οφείλουμε ευχαριστίες για τη δουλειά που ρίχνουν στο φόρουμ) καλούνε όποιον αυτοί γουστάρουνε και αν στην τελική τους τη σπάσει τον σουτάρουνε. Στο "πάρτι" αυτό δεν ήρθε κανείς προσωπικά να με καλέσει. Έμαθα ότι υπήρχε φόρουμ και έγινα μέλος από μόνος μου. Αν ήταν μια κλειστότατη ηλεκτρονική λέσχη ή καμιά μασονική στοά ξερωγω που μπαίνεις μόνο έπειτα από αυστηρή επιλογή θα ίσχυε το επιχείρημα περι του "μαλάκα του πάρτι" που παραθέτεις. (εκτός φυσικά και αν η "μαλακία" κάποιου πάει σε τέτοιο επίπεδο ώστε να παρεμποδίζεται η συνολική διεξαγωγή του "πάρτι", εκεί πάω πάσο).

7) Αν έρχονταν κάποιος και έγραφε κάτι τέτοιο θα γελούσα με την γελοιότητα ή την τρολοσύνη του. Το μπαν θα το θεωρούσα έλλειψη χιούμορ από την πλευρά των διαχειριστών.

8) Τέλος, σε περίπτωση που πει κάποιος ότι οι οικονομικές συνθήκες είναι εν δυνάμει τόσο δυσμενείς ωστε να δυσχερένεται η επιβίωσή τους η άποψή μου είναι η εξής (την είπα και προηγουμένως): Η μόνη λύση για χώρες και πληθυσμούς που αντιμετωπίζουν κρίσιμα οικονομικά προβλήματα είναι μια: Κάνεις το παν για την ανόρθωση του οικονομικού επιπέδου των χωρών αυτών και συνδράμεις με τρόφιμα, υλικά τεχνογνωσία τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από αυτά. Αν σε μια περιοχή υπάρχει λιμός δεν στέλνεις αεροπλάνα να μεταφέρουν το συνολικό πληθυσμό στη χώρα σου. Αποστέλεις αεροπλάνα με τα απαραιτητα. Όμοια και σε μια χώρα όπως το Αφγανιστάν με πολύ σημαντικά δομικα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα δεν λες ελάτε παιδιά από εδώ έχουμε χώρο για όλους. Συγκεντρώνεσαι και σαν ανθρωπότητα βρίσκεις λύση στον τόπο τους. Όταν πονάει κάποιο μέρος του σώματός σου προσπαθήσεις να εξαλείψεις τον πόνο δε μεταφέρεις τον πόνο αλλου.

9) Πλιζ προσπάθησε να μη συνεχίζεις να αγνοείς ορισμένες θέσεις μου. Κουράζομαι να επαναλαμβάνομαι.
« Last Edit: March 03, 2020, 02:52:48 am by DDT » Logged
Frenzyx
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #174 on: March 03, 2020, 02:48:31 am »

Είναι δεκάδες χιλιάδες.
Είναι ξεριζωμένοι.
Δεν έχουν παρελθόν. Το παρελθόν τους έγινε ερείπια.
 Δεν έχουν μέλλον. Το μέλλον τους είναι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των προσφύγων.
Είναι Σύροι. Πάνω από τρία εκατομμύρια βρίσκονται στην Τουρκία. Περίπου ένα εκατομμύριο στον Λίβανο και δεκάδες χιλιάδες στην Ιορδανία και την Αίγυπτο. Θύματα της επέμβασης της ιμπεριαλιστικής Δύσης, όμηροι των γεωπολιτικών επιδιώξεων της Τουρκίας, της ΕΕ και των ΗΠΑ.
Είναι όμως και Ιρακινοί, από μια χώρα κατεστραμμένη κι αυτή από τον πόλεμο και ευρισκόμενη υπό αμερικανική κατοχή!  Μια χώρα βυθισμένη στη φτώχεια και την ανεργία, στην οποία οι πρόσφατες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις είχαν πάνω από 700 νεκρούς.
Είναι Αφγανοί, από μια χώρα στην οποία ο πόλεμος είναι η μόνη κανονικότητα εδώ και τέσσερις  δεκαετίες.
Είναι Αφρικανοί, δεκάδες χιλιάδες από τις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, τη μεγαλύτερη μαύρη τρύπα της φτώχειας και εξαθλίωσης του πλανήτη.
Είναι θύματα ενός παγκόσμιου συστήματος ανταγωνισμού και πολέμου!
Γι’ αυτούς δεν υπάρχει τόπος πουθενά!
Είναι το πρόσωπο της ανθρωπότητας στις πιο σκληρές και τραγικές μορφές του!
Είναι οι κολασμένοι της Γης!
Στη στάση απέναντί τους αποκαλύπτεται ο βαθμός στον οποίο το δικό μας πρόσωπο είναι ανθρώπινο, αντιλαμβάνεται την ανθρώπινη κατάσταση, αντιδρά ανθρώπινα. 

Οι κάθε λογής όμως ρατσιστές και φασίστες στρέφονται με μίσος εναντίον τους, ενοχοποιούν τα θύματα του σύγχρονου κόσμου και όχι τους θύτες, όχι τα αφεντικά του.
Αν περάσουν τα σχέδιά τους, αν τα καταφέρουν, η απανθρωπιά  και ο μισανθρωπισμός θα γίνει το κανονικό πρόσωπο των ανθρώπων.

Τα σχέδια των ρατσιστών -  φασιστών δεν πρέπει λοιπόν να περάσουν! Δεν θα περάσουν!

Άνοιγμα των συνόρων, παροχή ταξιδιωτικών εγγράφων σε όσους επιθυμούν μετακίνηση στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Περίθαλψη και φιλοξενία των προσφύγων που θα παραμείνουν  στην Ελλάδα.

Στο κυρίαρχο  καθεστώς του μίσους, του φόβου, του ρατσισμού,  του ανταγωνισμού και της εκμετάλλευσης

Ειλικρινά ξεκαρδιστικό το ποστ σου χαχαχα
Το πρώτο κομμάτι θύμιζε ποίημα του Σεφέρη, ενώ το δεύτερο θύμιζε απλά μία καθημερινή ανακοίνωση ΜΚΟ.

Γενικά η επίκληση στο συναίσθημα είναι εντελώς FAIL σαν τρόπος επιχειρηματολογίας, και την χρησιμοποιείτε συχνά οι αντικαπιταλιστές / υπέρμαχοι των ανοιχτών συνόρων. Όσο για αυτά που λες, νομίζω το έθεσε σωστά ο Argirios:

Quote from: Argirios on March 03, 2020, 02:11:05 am

Εγώ προσωπικά, όπως και εκατομμύρια άλλοι Έλληνες και Ευρωπαίοι, δε θέλω σε καμία περίπτωση να φορολογηθώ παραπάνω για να βρεθούν αυτά τα λεφτά. Για να μην αναφερθώ στα κοινωνικά προβλήματα που θα προκύψουν με την είσοδο τόσων μεταναστών, μιας και αναφέρθηκαν παραπάνω.
Apostolof
WebSlave
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Κεραυνοί, φωτιές, ece

View Profile WWW
« Reply #175 on: March 03, 2020, 02:51:36 am »

Σπάνια γράφω πολιτικά εδώ μέσα.

Ο άλλος λέει για να φύγεις από Αφγανιστάν περνάς από Πακιστάν, Ιράκ, Συρία. Ναι και εγώ για να πάω Βόρεια Μακεδονία περνάω Πελλοπόνησο πρώτα. Άνοιξε κάνα χάρτη. Πιο πριν ο ίδιος νομίζω είπε γιατί δε μένουν οι Αφγανοί στο Ιράν, όπου η αστυνομία τους βασανίζει (και τους βιάζει?, νομίζω υπάρχουν αναφορές, δεν είμαι σίγουρος).

Πιο πίσω κάποιος έλεγε "καλά, τι πρόβλημα υπάρχει να τους λέμε λαθρομετανάστες;;" Εε ξέρω γω; Σημασιολογία;; Ας χρησιμοποιούμε και όρους νέγρος/αράπης με την ίδια λογική. Τι πειράζει;;

Ο άλλος λέει βάλε τον "μετανάστη" σπίτι σου και άλλες μαλακίες που διάβασε στο twitter και το παίζει φιλόσοφος.

Το άλλο γαμάτο είναι ότι κατηγορείτε για συναισθηματισμό στην πολιτική και νομίζετε ότι έτσι βγάζετε ένα προφίλ για τους εαυτούς σας ως πιο ρεαλιστές και δήθεν τάχα. Ενώ στη πραγματικότητα απλά φαίνεστε σαν φουλ μίζερα ανθρωπάκια και σκατόψυχοι.

Αν υπάρχει κάρμα μερικοί εδώ μέσα μπορεί να γίνεται οι ίδιοι πρόσφυγες Grin Τέτοιοι μπούλιδες που είστε δε θα αντέξετε για πολύ.

Για ον τοπικ θα πω μόνο ότι η κυβέρνηση της Τουρκίας (όπως όλες οι γαμημένες κυβερνήσεις) κάνει το παιχνίδι της εις βάρος των λαών.
sent from mTHMMY  
« Last Edit: March 03, 2020, 11:07:50 am by Apostolof » Logged

All these moments will be lost in time, like tears in rain.
In the meanwhile, life goal.
DDT
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #176 on: March 03, 2020, 02:56:57 am »

Grin Grin Grin

Να 'σαι καλά φίλε μου. Η ανοιχτοκαρδοσύνη σου και η εγκαρδιότητά σου μου έλιωσαν στη θαλπωρή της αγάπης την μίζερη ρατσιστική ψυχή μου. Γκιουλ μπαξέ μου εσύ!
Apostolof
WebSlave
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Κεραυνοί, φωτιές, ece

View Profile WWW
« Reply #177 on: March 03, 2020, 03:01:57 am »

Αγαπητέ/η μου, χεσμένο/η σε έχω. Επιδιώκω να φάω μπαν για να μη βλέπω τους οχετούς σας. Wink

εδιτ: ριχ' το Ηλία
sent from mTHMMY  

All these moments will be lost in time, like tears in rain.
In the meanwhile, life goal.
DDT
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #178 on: March 03, 2020, 03:04:43 am »

Άκαρπες οι προσπάθειές σου πατριώτη. Πρέπει να βάλεις μπρος τα μεγάλα μέσα για να πάρεις το μπαν που επιθυμείς. Μάθε από το μέγα διδασκαλο Τραμπάκουλα.
Frenzyx
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #179 on: March 03, 2020, 03:07:33 am »

Επίσης, μία άλλη εύλογη νομίζω απορία, είναι γιατί οι μετανάστες από τα βάθη της Ασίας (Πακιστάν Αφγανιστάν κλπ) δεν κατευθύνονται ανατολικά και έρχονται προς Ευρώπη? Σε θέμα απόστασης είναι λίγο μεγαλύτερη μεν, αλλά και ανατολικά υπάρχουν εξίσου, για να μην πω περισσότερο, αναπτυγμένες χώρες με τις ΕυρωπαΪκές (Ιαπωνία, Ταϊβάν, Σιγκαπούρη, Νότιος Κορέα ή ακόμα και Ταϊλάνδη στην τελική).

Ή μπορούν να κινηθούν και βόρεια, όπου το Καζακστάν και η Ρωσία είναι τεράστιες χώρες και σε καμία περίπτωση φτωχές ή υπό εμπόλεμο καθεστώς. Και είναι και πιο κοντά σε θέμα απόστασης από ότι η Ευρώπη!

Θα απαντήσω ο ίδιος στην απορία αυτή, λέγοντας πως αφενός στην πρώτη περίπτωση, οι ασιατικές χώρες έχουν γενικά μηδενική ανοχή στην παράνομη μετανάστευση, ενώ στη δεύτερη, ξέρουν πως η Ρωσία δε θα τους χάιδευε τα αυτιά σε καμία περίπτωση όπως στην Ευρώπη. Και εννοείται δε θα τους έδιναν επιδόματα με το τσουβάλι όπως η ΕΕ.

Οι καλοί Ευρωπαίοι όμως πρέπει και να τους δέχονται όλους, και να τους εξασφαλίζουν επιδόματα για να ζουν αξιοπρεπώς, και όλα αυτά εννοείται χωρίς κανένα αντάλλαγμα!

Αναφέρομαι προφανώς στους οικονομικούς μετανάστες. Πρέπει να καταλάβετε κάποιοι επιτέλους πως άλλο πρόσφυγας και άλλο οικονομικός μετανάστης.
Pages: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 32 Go Up Print
Jump to: