• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 11:10:16 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 11:10:16 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 02:29:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426681
Total Topics: 31710
Online Today: 169
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 45
Guests: 77
Total: 122
vagk
chrisbetas
Mr White
smoul
Saint_GR
vasilis saitis
Sanaia
dkoukn
TheBadSalesman
Tasaris
ThanosTheTT
George_RT
stergios03
GrillOG
Roidos
A-TheITGuy
Petross
mmikelo
Toaoutplasedakitoubiseswa
ggougous
fpapat
statiris
Vassoula
soph553
axilleas
dimpanas
ansia
stloukas
domb765
nataliakara
Dimos Bachlas
BlackClara
stavros0201
amprozos
swkraths
apob
Nikos_313
Pastellaki
salonis
Fenia04
NET2GRID
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads
με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 12 13 [14] 15 16 17 Go Down Print
Author Topic: ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ  (Read 23554 times)
Ολύμπιος
Ανιάτων
Θαμώνας

Μη μου αντιμιλάς

View Profile
Re: ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
« Reply #195 on: August 29, 2006, 15:18:14 pm »

Quote from: BOBnestorio.gr on August 28, 2006, 21:17:06 pm
Υποστήριξες ότι δεν έχει νόημα να επιβληθούν πρόστιμα σε μία ανώνυμη εταιρία γιατί μπορεί να τη σκαπουλάρει.

Και ότι έτσι αποτρέπεις νέες επενδύσεις και την ιδιωτική πρωτοβουλία!

1ον το να λέμε ότι δεν επιβάλουμε πρόστιμα γιατί συνήθως μας τη γλιτώνουν είναι ανεδαφικό. Σκοπός είναι να επιβληθούν πρόστιμα και να εισπραχθούν. Μάλιστα θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε να μηδενίζουν τα "οφέλη" που έχει η εταιρία από την όποια παρανομία. (δλδ μεγάλα).

Το εξήγησα πιο πάνω!

2ον μία εταιρία που θα της επιβληθεί πρόστιμο στις περισσότερες δε μπορεί να μη το πληρώσει. Αυτό γιατί ο μόνος νόμιμος τρόπος είναι να κηρύξει πτώχευση. Προφανώς δε συμφέρει να κλείσεις μία εταιρία που λειτουργεί για να αποφύγεις τη μη πληρωμή του προστίμου. Όσο για αυτό που λες την αλλαγή ονόματος, νομικά δεν υφίσταται. Ουσιαστικά η μία εταιρία κλείνει (είτε εξοφλώντας πρώτα όλες τις οφειλές τις είτε πτωχεύοντας) και ανοίγει νέα. Για τη "μεταφορά" των περιουσιακών στοιχείων πάμε στο δεύτερο σχόλιο

Το πρόστιμο που συζητάμε δεν είναι για κάποια παρανομία αλλά για την περίπτωση που πάει να κλείσει εταιρεία για άγνωστους λόγους!
Στόχος της Nessa με αυτό το μέυρο είναι να αποτρέψει το κλείσιμο των εταιριών και τη μεταφορά τους στις γειτονικές τις χώρες!

Όπως είπες και συ υπάρχουν περιπτώσεις που η εταιρία έκλεισε με πτώχευση και τα περιουσιακά της στοιχεία "εμφανίστηκαν" σε άλλη που είχε ιδιοκτήτη ίδιο με αυτόν της παλιάς εταιρίας. Σε αυτή τη περίπτωση αν γίνει πλήρης έλεγχος των λογιστικών των εταιριών οι ιδιοκτήτες την έχουν κάτσει. Αυτό γιατί έχουν κάνει κατάχρηση χρήματος, αυτό σημαίνει ΠΟΙΝΙΚΗ ευθύνη και πλέον δε μπορούν να προστατεύονται από την έννοια του νομικού προσώπου της εταιρίας.

Ρε μεγάλε οι δύο ανώνυμες εταιρείες είναι διαφορετικές!Το βλέπω το λες!

Πάει η παλιά εταιρεία και αγοράζει ένα προ'ι'όν της νέας εταιρείας που αξίζει 1 έουρο ας πουμε για 5.000.000 έουρο και αγοράζει πολλά τέτοια προ'ι'όντα!
Μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον για αυτό?
Εξάλλου τις μετοχές της νέας δεν είναι ανάγκη να τις έχουν οι ίδιοι αλλά στα ονόματα των συζύγων τους αλλά και συγγενών τους αφού παρουσιάζεται συχνά αυτά να είναι "οικογενειακά" πράγματα!

Το να λέμε ότι πρέπει όλα να λύνονται με ατομικές ενέργειες (προσφυγές στα δικαστήρια κτλ) είναι ουσιαστικά μία κατάλυση του κράτους και της ίδιας της έννοιας της συλλογικότητας της κοινωνίας.

Είναι μία επιλογή!
Δικαίωμα σου να την επιλέξεις!
Δεν είναι η μόνη!
Αν λες για το μετανάστη εξηγησα πως μπορεί να γίνει ατομικά αλλά και ότι μπορεί να συνδικαλιστεί!
Σε κάθε περίπτωση οι νόμοι υπάρχουν και η επιλογή είναι δικιά του!

« Last Edit: August 29, 2006, 15:43:10 pm by Ολύμπιος » Logged

Αν κάποιος δεν αντιλαμβάνεται τις επιλογές του, είναι κυρίως δικό του πρόβλημα ...δεν είναι δικό μου
Τόξιν τζένεραλ σπείκινγκ
Ολύμπιος
Ανιάτων
Θαμώνας

Μη μου αντιμιλάς

View Profile
« Reply #196 on: August 29, 2006, 16:55:33 pm »

Quote from: Nessa on August 28, 2006, 21:48:20 pm
Quote from: Ολύμπιος on August 28, 2006, 19:01:14 pm
Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin
ΙΔΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΗΤΑΝ! ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΚΒΙΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΔΩ!
Γιατί ρε άσχετε, τα φωσφορικά λιπάσματα δημόσια ήτανε;

Στις ειδήσεις άκουσα ότι είναι κρατική εταιρεία!
Αλλά και ιδιωτική να είναι ... το κράτος τι θα προσφέρει στην ιδιωτική εταιρεία για να μείνει ανοιχτή?!

Το εργοστάσιο των λιπασμάτων ήταν να ανοίξει αλλού με άλλο όνομα?
« Last Edit: August 29, 2006, 17:08:19 pm by Ολύμπιος » Logged

Αν κάποιος δεν αντιλαμβάνεται τις επιλογές του, είναι κυρίως δικό του πρόβλημα ...δεν είναι δικό μου
Τόξιν τζένεραλ σπείκινγκ
Ολύμπιος
Ανιάτων
Θαμώνας

Μη μου αντιμιλάς

View Profile
« Reply #197 on: August 29, 2006, 17:07:35 pm »

Quote from: Nessa on August 28, 2006, 21:46:20 pm
Quote from: Ολύμπιος on August 28, 2006, 19:16:42 pm
Γιατί αν δεν παίρνουν πολλά περισσότερα κανείς δεν θα πάει να δουλέψει στις οικοδομές!
Και όσοι πάνε θα τα ξύνουν γιατί θα σκέφτονται: "Μαλάκες είμαστε να ξεσκιζόμαστε και οι άλλοι να κάθονται σε γραφεία χωρίς να κάνουν κάτι?"
Ε ωραία... τότε ας παίρνουν παραπάνω... δεν κατάλαβα, πού είναι το πρόβλημα;

Η ΕΣΣΔ βλέπω δεν ξες γιατί έπεσε αλλά ξες για το '17! Huh
Ξέρω γιατί έπεσε... γιατί ήταν κρατικός καπιταλισμός, και είχε καταντήσει σαν το δικό μας καπιταλισμό και χειρότερα.

Τελικά θα καταγγείλεις κανένα εργοδότη ή θα συνεχίσεις να κατηγορείς έτσι στον αέρα?
Τελικά θα έρθεις να γνωρίσεις το Στέφανο ή θα συνεχίσεις να κρύβεσαι κακαρίζοντας ότι λέω ψέματα;

Αν έρθουν 25 εκατομμύρια μετανάστες θα βρουν δουλειά?
Γιατί όχι; Θα χρειάζονται και αγαθά για την επιβίωσή τους. Ποιος θα τα φτιάξει; Να οι νέες δουλειές.

Βέβαια υπήρχαν, αλλά τα πλήρωνες πολλαπλάσια!
Πολλαπλάσια σε σχέση με ποιο πράγμα;

Και ο οικοδόμος, ο απλός εργάτης θα έφτυνε αίμα για να πληρώνει το τηλέφωνο, ώστε το κάθε πράσινο, γαλάζιο και πολύχρωμο παιδί που μπήκε μέσα στον ΟΤΕ να πληρωθεί παρόλο που δεν θα δούλευε!
Ας δουλέψουν και αυτοί λιγότερο...

Ε αυτό λέω!Πάνε ρώτα τον κάτοικο της Αλβανίας που δεν υπάρχουν και πολλές εταιρείες στη χώρα του (και έρχεται εδώ να δουλέψει), αν θα προτιμούσε να υπήρχαν! 8)
Μα υπάρχουν εταιρίες και στα υπόλοιπα Βαλκάνια, και είναι όλες ελληνικές... εκεί να δεις αίμα που φτύνουν οι εργάτες... ούτε τουαλέτα δεν τους αφήνουν να πάνε (κυριολεκτώ).

lol lol lol lol lol lol lol lol

Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin
Πολύ γέλιο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin

Λοιπόν δεν χωράει αμφιβολία πλέον!
Το συνειδητοποιώ κι εγώ!

Μνημείο απέραντης ευφυ'ί'ας! Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin
 Αλλά και γνώσης! Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin

Τι πρέπει να κάνεις:

1)Πρώτα θα μάθεις τι υπάρχει και τι όχι!
   (Βουλίτσα) Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin

2)Μετά θα μάθεις τις ιδιότητες αυτών που υπάρχουν!

3)Μετα θα μάθεις πως συνδέονται το ένα με το άλλο ανά 2!

4)Σύνδεση ανα 3

...

οο) θα μάθεις το σύστημα όπως είναι με όλα αυτά που υπάρχουν και όλες τις ιδιότητες τους και όλες τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ τους

Όταν φτάσεις στο οο έλα να μου μιλήσεις! 8)
Εγώ είμαι ήδη εκεί! 8)
Δεν πρόκειτε να πάω πουθενά! 8)

Τόξιν τζένεραλ σπείκινγκ
BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

It just doesn't get any easier! It gets worse...

View Profile
Απ: ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
« Reply #198 on: August 29, 2006, 17:24:31 pm »

Βαριέμαι λίγο να απαντάω αυτή τη στιγμή αλλά επειδή αργότερα θα το ξεχάσω να πω τα εξής:

Οι 2 εταιρίες είναι διαφορετικές ναι. Τα στοιχεία "μεταβιβάζονται" με αγοραπωλησία ευτελούς τιμής συνήθως. Λες ότι κανένας δε μπορεί να σε εμποδίσει να το κάνεις αυτό. Εδώ κάνεις λάθος. Η ΑΕ είναι ένα νομικό πρόσωπο το οποίο έχει καταστατικό στο οποίο αναφέρεται η σκοπιμότητα της και αυτή είναι πάντοτε εμπορική για μια ΑΕ. Η αγορά ενός προϊόντος που αξίζει 1? για 100? είναι παράνομη και διώκεται ποινικά, αρχικά προς το νομικό πρόσωπο και αν προκύπτουν στοιχεία ότι αυτό έγινε για την εξυπηρέτηση παράνομων δραστηριοτήτων (πχ ξέπλυμα χρήματος γιατί περί αυτού πρόκειται) διώκονται και φυσικά πρόσωπα. Όσο για τη "μεταβίβαση" των στοιχείων σε οικογενειακά μέλη και αυτό είναι παράνομο γιατί ουσιαστικά το φυσικό πρόσωπο έχει κλέψει το νομικό. (ακα κατάχρηση χρήματος)

Όλα όσα αναφέρεις συμφωνώ ότι γίνονται γιατί η ΑΕ με το τρόπο λειτουργίας της κατανέμει την ευθύνη σε τόσο μεγάλο βαθμό έτσι ώστε να μην είναι δυνατόν αυτή να εντοπιστεί. Συγκεκριμένα όλα γίνονται συνήθως με "όμορφη" λογιστική. Οι πράξεις αυτές είναι παράνομες απλά είτε χάνονται μέσα στα βιβλία είτε τα βιβλία είναι ελλιπή και οι 2 περιπτώσεις διώκονται ποινικά. Οπότε θα έπρεπε να υπάρχει αυστηρότερος έλεγχος. Παλαιότερα ο έλεγχος των βιβλίων μιας εταιρίας όταν αυτή κήρυττε πτώχευση μπορεί να κρατούσε μέχρι και χρόνο/ια. Τώρα εταιρίες κλείνουν και ανοίγουν χωρίς ουσιαστικό έλεγχο και αυτό είναι που δημιουργεί τα προβλήματα.

Για τα υπόλοιπα θα επανέλθω αργότερα

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

http://tools.ietf.org/html/rfc1149
The only reason we invent robots
Nessa
Guest
Απ: Re: ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
« Reply #199 on: August 29, 2006, 17:27:58 pm »

Quote from: Ολύμπιος on August 29, 2006, 16:55:33 pm
το κράτος τι θα προσφέρει στην ιδιωτική εταιρεία για να μείνει ανοιχτή?!
Τη μη επιβολή προστίμου.
Quote from: Ολύμπιος on August 29, 2006, 16:55:33 pm
Το εργοστάσιο των λιπασμάτων ήταν να ανοίξει αλλού με άλλο όνομα?
Τι σημασία έχει αυτό; Το κατέλαβαν οι εργάτες και δεν το αφήνουν να κλείσει!
Ολύμπιος
Ανιάτων
Θαμώνας

Μη μου αντιμιλάς

View Profile
« Reply #200 on: August 29, 2006, 18:24:04 pm »

Quote from: BOBnestorio.gr on August 29, 2006, 17:24:31 pm
Βαριέμαι λίγο να απαντάω αυτή τη στιγμή αλλά επειδή αργότερα θα το ξεχάσω να πω τα εξής:

Οι 2 εταιρίες είναι διαφορετικές ναι. Τα στοιχεία "μεταβιβάζονται" με αγοραπωλησία ευτελούς τιμής συνήθως. Λες ότι κανένας δε μπορεί να σε εμποδίσει να το κάνεις αυτό. Εδώ κάνεις λάθος. Η ΑΕ είναι ένα νομικό πρόσωπο το οποίο έχει καταστατικό στο οποίο αναφέρεται η σκοπιμότητα της και αυτή είναι πάντοτε εμπορική για μια ΑΕ. Η αγορά ενός προϊόντος που αξίζει 1? για 100? είναι παράνομη και διώκεται ποινικά, αρχικά προς το νομικό πρόσωπο και αν προκύπτουν στοιχεία ότι αυτό έγινε για την εξυπηρέτηση παράνομων δραστηριοτήτων (πχ ξέπλυμα χρήματος γιατί περί αυτού πρόκειται) διώκονται και φυσικά πρόσωπα. Όσο για τη "μεταβίβαση" των στοιχείων σε οικογενειακά μέλη και αυτό είναι παράνομο γιατί
ουσιαστικά το φυσικό πρόσωπο έχει κλέψει το νομικό. (ακα κατάχρηση χρήματος)

Όλα όσα αναφέρεις συμφωνώ ότι γίνονται γιατί η ΑΕ με το τρόπο λειτουργίας της κατανέμει την ευθύνη σε τόσο μεγάλο βαθμό έτσι ώστε να μην είναι δυνατόν αυτή να εντοπιστεί. Συγκεκριμένα όλα γίνονται συνήθως με "όμορφη" λογιστική. Οι πράξεις αυτές είναι παράνομες απλά είτε χάνονται μέσα στα βιβλία είτε τα βιβλία είναι ελλιπή και οι 2 περιπτώσεις διώκονται ποινικά. Οπότε θα έπρεπε να υπάρχει αυστηρότερος έλεγχος. Παλαιότερα ο έλεγχος των βιβλίων μιας εταιρίας όταν αυτή κήρυττε πτώχευση μπορεί να κρατούσε μέχρι και χρόνο/ια. Τώρα εταιρίες κλείνουν και ανοίγουν χωρίς ουσιαστικό έλεγχο και αυτό είναι που δημιουργεί τα προβλήματα.

Για τα υπόλοιπα θα επανέλθω αργότερα

Κάποια πράγματα όμως δεν κοστολογούνται όπως κάποια παπαρο-πατέντα!

Και η αξία είναι υποκειμενική γενικά!
Για αυτό δεν βλέπουμε και κάτι να προχωράει δικαστικά!
Το δικαστήριο θα το ξεκινήσει κάποια ανταγωνίστρια εταιρεία!

Προσπαθούνε αλλά από την άλλη επιδοτούνε κιόλας!
Τεσπα μπορείς να κάψεις και τα υποτιθέμενα προ'ι'όντα μαζί με όλα τα χαρτιά με μία τεράστια "ατυχή" πυρκαγιά!
Και πάντα κάτι θα μπορεί να γίνει για να γίνει η αλλαγή!
Από την άλλη σε κάθε περίπτωση επιβάλλοντας πρόστιμα σε Α.Ε. που ανταγωνίζονται μεταξύ τους αποτρέπεις τις νέες επενδύσεις!

Το καλύτερο που πιστεύω ότι μπορεί να γίνει είναι ο καλύτερος έλεγχος στην παροχή  δανείων από κρατικές τράπεζες αλλά και  ο καλύτερος έλεγχος στις κρατικές επιδοτήσεις!
Από εκεί και πέρα τους αφήνεις να ανταγωνίζονται!
Καμιά φορά όμως ελέγχουμε και την ποιότητα έ?!
« Last Edit: August 29, 2006, 18:29:42 pm by Ολύμπιος » Logged

Τόξιν τζένεραλ σπείκινγκ
electroSOK
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ!

View Profile
« Reply #201 on: August 30, 2006, 04:01:19 am »

Εξυπνάκια Ολύμπιε,

θα θελα να ξέρω κατά πόσο θα είχες τις ίδιες απόψεις για τους Μετανάστες αν ήσουν και συ ένας από αυτούς που έτυχε να γεννηθούν σε χώρα που βομβάρδισε ο "άξονας του καλού" (ΗΠΑ, Βρετανία κτλ) και πήγε σε άλλη χώρα ως μετανάστης για να διεκδικήσει το αυτονόητο, το δικαίωμα στη ζωή.

Επίσης, θα θελα να ξέρω κατά πόσο θα είχες τις ίδιες απόψεις για τον καπιταλισμό και για τους εργαζόμενους αν αυτήν τη στιγμή δεν καθόσουν στην ζεστή καρέκλα απέναντι από τον υπολογιστή σου, αλλά ήσουν κάθε μέρα στην οικοδομή ή χωμένος σε κάποιο εργοτάξιο ή δούλευες 12ωρα..

Σκέψου..
« Last Edit: August 30, 2006, 04:18:17 am by electroSOK » Logged

Ο άνθρωπος πρέπει να περπατάει με το μέτωπο προς τον ήλιο. Για να μπορεί αυτός, καίγοντάς το να το σημαδεύει με αξιοπρέπεια. Αν ο άνθρωπος σκύψει το κεφάλι, χάνει την αξιοπρέπειά του.
Ernesto Che Guevara

Ουτοπία είναι αυτό που όταν κάνεις ένα βήμα για να το φτάσεις εκείνο κάνει δύο πίσω. Όταν κάνεις και δεύτερο βήμα για να το φτάσεις, εκείνο κάνει αλλά δυο πίσω.
Και τότε σε τι χρησιμεύει η ουτοπία???
Σε κάνει να βαδίζεις μπροστά!

Eduardo Galeano Ουρουγουανός ποιητής

Ο κόσμος πάει μπροστά κυνηγώντας την ουτοπία και το όνειρο!
Δυστυχής η κοινωνία που οι νέοι της δεν κάνουν όνειρα.
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #202 on: August 30, 2006, 04:36:12 am »

όχι ρε electroSOK, θα πάρει δάνειο και θα γίνει πλούσιος.

το θέμα έχει λήξει.

όλοι οι άλλοι είναι ηλίθιοι και κορόιδα.

byeeee
Ολύμπιος
Ανιάτων
Θαμώνας

Μη μου αντιμιλάς

View Profile
« Reply #203 on: August 30, 2006, 21:31:07 pm »

Η κλάψα , η ηττοπάθεια , η μοιρολατρεία και η μιζέρια είναι όλα χαρακτηριστικά των loser!

Εγώ είμαι αισιόδοξος και θέλω να βλέπω τα θετικά!

Πάντως η κλάψα αυτή που βλέπω μου θυμίζει την κλάψα περι φροντιστηρίου στο λύκειο!
Το περίφημο "Το φροντιστήριο είναι ανάγκη και όχι επιλογή"

Αντίθετα εγώ δεν ψάχνω εχθρούς φορτώνοντας στον κάθε άσχετο και στην κάθε κατάσταση το βάρος των επιλογών μου!

Αναλαμβάνω τις ευθύνες των επιλογών μου πλήρως!

Πέρα από αυτά ξαναδιαβάστε προσεκτικά τα ποστ και μετά βγείτε να μιλήσετε!

Η Αλβανία και η Βουλγαρία δεν θυμάμαι να βομβαρδίστηκαν!
Το Ιρακ θυμάμαι να είχε εισβάλλει στο Κουβέιτ για να φάει τα πετρέλαια του παρόλο που ήξερε ότι δεν θα τη γλύτωνε και παρόλο που το Ιράκ δεν είχε οικονομικά προβλήματα αλλά αντίθετα!
Για το Αφγανιστάν θυμάμαι την ΕΣΣΔ να έχει κάνει εισβολή και να έχει ρημάξει τη χώρα!

Αλλά είπαμε φταίει ο καπιταλισμός! Grin

Ο καπιταλισμός δεν σου υπαγορεύει τι να κάνεις και οι όποιες πράξεις είναι καθαρά επιλογές των ανθρώπων!

Αλλά εσείς τα ξέρεται καλύτερα αυτά!Ξέρετε και τις αιτίες πτώσης της ΕΣΣΔ?Τις βρήκατε?
Ε πάντε να εξηγήσετε στους Ρώσους , οι οποίοι είναι προφανώς βλάκες, αφού επέλεξαν ένα καπιταλιστικό σύστημα, πως να κάνουν τον "καλό" σοσιαλισμό να λειτουργήσει.

Όσο για το δάνειο δεν σε υποχρεώνει κανένας να το κάνεις!
Αν φοβάσαι ή αν δεν έχεις καμία ιδέα, μην το κάνεις!
Αν κάποιος όμως το κάνει και προκόψει μην ζητάς να του φας και το ψωμί γιατί αυτός και καλά "τα έχει"!

ΌΧΙ ΆΛΛΗ ΜΟΥΧΛΑ!ΈΛΕΟΣ!

Τόξιν τζένεραλ σπείκινγκ
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #204 on: August 30, 2006, 21:51:41 pm »

Quote from: Ολύμπιος on August 30, 2006, 21:31:07 pm

Aν μιλάμε για το ίδιο θέμα ακόμα εδώ μέσα εγώ δεν είπα ότι φταίνε οι πόλεμοι των αμερικάνων για όλους τους μετανάστες.

Η ραγδαία αύξηση του μεταναστευτικού κινήματος έχει τις ρίζες του στις συνέπειες της ανεξέλεγκτης φιλελευθεροποίησης που μαστίζει τους λαούς στις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες.

Το Ιρακ θυμάμαι να είχε εισβάλλει στο Κουβέιτ για να φάει τα πετρέλαια του παρόλο που ήξερε ότι δεν θα τη γλύτωνε και παρόλο που το Ιράκ δεν είχε οικονομικά προβλήματα αλλά αντίθετα!

Το CNN το ίδιο. Το Ιράκ σύρθηκε σε αυτό το πόλεμο, και το Ιράκ μόνο άνετο οικονομικά δεν ήταν (άσχετο από τους λόγους και τις αιτίες). Και συγκεκριμένα, στην τελική ιστορία, τόσο το Ιράκ, όσο και το Κουβέιτ, ήταν οι μόνοι χαμένοι στην ιστορία.

Γενικότερα το κράτος του Κουβέιτ είναι ένα προτεκτωράτο χωρίς λόγο ύπαρξης στην αρχή. Οι εδαφικές διεκδικήσεις του Ιράκ είχαν πολύ μεγάλη βάση αλλά κανείς δεν ήθελε ένα μεγάλο και δυνατό Ιράκ στην περιοχή. Προτιμούν το πειθήνιο Κουβέιτ.

Αλλά εσείς τα ξέρεται καλύτερα αυτά!Ξέρετε και τις αιτίες πτώσης της ΕΣΣΔ?Τις βρήκατε?
Ε πάντε να εξηγήσετε στους Ρώσους , οι οποίοι είναι προφανώς βλάκες, αφού επέλεξαν ένα καπιταλιστικό σύστημα, πως να κάνουν τον "καλό" σοσιαλισμό να λειτουργήσει.

Η σοβιετική ένωση κατέρευσε γιατί έγινε ιμπεριαλιστική δύναμη, ενώ ταυτόχρονα βυθίστηκε στην γραφειοκρατία της. Και προφανώς ο σοσιαλισμός από την ΕΣΣΔ έφυγε νωρίς...

Αλλά ευτυχώς για τους Ρώσους, τώρα είναι τρομερά ευτυχισμένη, ζουν στην ευημερία και την ειρήνη και είναι όλα αγγελικά πλασμένα στα πλαίσια του δίκαιου καπιταλιστικού συστήματος.

Αν κάποιος όμως το κάνει και προκόψει μην ζητάς να του φας και το ψωμί γιατί αυτός και καλά "τα έχει"!

και μετά λένε εμένα ονειροπόλο... Roll Eyes

Δεν πιστεύω ότι δεν θα τα καταφέρεις στην ζωή σου μέσα από το τραπεζικό σύστημα. Άσχετα αν τη μισή σου ζωή μπορεί να χρειαστεί να ζεις για αυτό.

Απλά δεν ξεκινάνε όλοι από το μηδέν.

Οι περισσότεροι ξεκινάνε από το μείον.

byeeee
electroSOK
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ!

View Profile
« Reply #205 on: August 31, 2006, 00:20:45 am »

Η κλάψα , η ηττοπάθεια , η μοιρολατρεία και η μιζέρια είναι όλα χαρακτηριστικά των loser!

Εγώ είμαι αισιόδοξος και θέλω να βλέπω τα θετικά!

Πάντως η κλάψα αυτή που βλέπω μου θυμίζει την κλάψα περι φροντιστηρίου στο λύκειο!
Το περίφημο "Το φροντιστήριο είναι ανάγκη και όχι επιλογή"

Αντίθετα εγώ δεν ψάχνω εχθρούς φορτώνοντας στον κάθε άσχετο και στην κάθε κατάσταση το βάρος των επιλογών μου!

Αναλαμβάνω τις ευθύνες των επιλογών μου πλήρως!

Πέρα από αυτά ξαναδιαβάστε προσεκτικά τα ποστ και μετά βγείτε να μιλήσετε!

Η Αλβανία και η Βουλγαρία δεν θυμάμαι να βομβαρδίστηκαν!
Για το Αφγανιστάν θυμάμαι την ΕΣΣΔ να έχει κάνει εισβολή και να έχει ρημάξει τη χώρα!

Ο καπιταλισμός δεν σου υπαγορεύει τι να κάνεις και οι όποιες πράξεις είναι καθαρά επιλογές των ανθρώπων!

ΌΧΙ ΆΛΛΗ ΜΟΥΧΛΑ!ΈΛΕΟΣ!

Τώρα εσύ από που συμπερανες οτι συμφωνω σε όλα όσα γράψανε η Νεσσα ή ο Berren? Και μας αντιμετωπιζεις λες και ειμαστε ομαδα και απευθυνεσαι με το "ΕΣΕΙΣ"...Μήπως πιστεύεις κιόλας ότι συννενοούμαστε τηλεφωνικά για να μπούμε μέσα και να σου την πούμε? Μήπως συνενοούμαστε και με τους Σιωνιστές?  Grin

Κλασσικά, οταν δεν έχουμε επιχειρήματα το γενικεύουμε το θέμα μέχρι να βγει εντελώς οφ τόπικ.

Ξαναρωτάω λοιπόν για να είμαστε ον τοπικ:

Θα θελα να ξέρω κατά πόσο θα είχες τις ίδιες απόψεις για τους Μετανάστες αν ήσουν και συ ένας από αυτούς που έτυχε να γεννηθούν σε χώρα που βομβάρδισε ο "άξονας του καλού" (ΗΠΑ, Βρετανία κτλ) και πήγε σε άλλη χώρα ως μετανάστης για να διεκδικήσει το αυτονόητο, το δικαίωμα στη ζωή.

Και αν το πρόβλημα σου είναι ότι όλοι οι μετανάστες δεν προέρχονται από χώρα που βομβάρδισε ο "αξονας του καλού" να το ξαναθέσω το ερώτημα, άλλωστε η ουσία του δεν αλλάζει:

Θα θελα να ξέρω κατά πόσο θα είχες τις ίδιες απόψεις για τους Μετανάστες αν ήσουν και συ ένας από αυτούς που έτυχε να γεννηθούν σε χώρα κατεστραμμένη και φτωχή για διάφορους λόγους και πήγε σε άλλη χώρα ως μετανάστης για να διεκδικήσει το αυτονόητο, το δικαίωμα στη ζωή.

Και ξανατονίζω:

Σκέψου..

Ο άνθρωπος πρέπει να περπατάει με το μέτωπο προς τον ήλιο. Για να μπορεί αυτός, καίγοντάς το να το σημαδεύει με αξιοπρέπεια. Αν ο άνθρωπος σκύψει το κεφάλι, χάνει την αξιοπρέπειά του.
Ernesto Che Guevara

Ουτοπία είναι αυτό που όταν κάνεις ένα βήμα για να το φτάσεις εκείνο κάνει δύο πίσω. Όταν κάνεις και δεύτερο βήμα για να το φτάσεις, εκείνο κάνει αλλά δυο πίσω.
Και τότε σε τι χρησιμεύει η ουτοπία???
Σε κάνει να βαδίζεις μπροστά!

Eduardo Galeano Ουρουγουανός ποιητής

Ο κόσμος πάει μπροστά κυνηγώντας την ουτοπία και το όνειρο!
Δυστυχής η κοινωνία που οι νέοι της δεν κάνουν όνειρα.
Ολύμπιος
Ανιάτων
Θαμώνας

Μη μου αντιμιλάς

View Profile
« Reply #206 on: August 31, 2006, 16:18:23 pm »

Οι γονείς μου και αυτοί πήγαν μετανάστες στη Γερμανία!

Έχω φιλους μετανάστες που έχουν καλή οικονομική κατάσταση!

Μην τα βλέπεις όλα μαύρα!

Αν ήμουν από μία φτωχότερη χώρα θα ήμουν φυσικά ευχαριστημένο ςπου θα μπορούσα να πάω σε μία άλλη πλουσιότερη χώρα για να βελτιωθώ από οικονομική άποψη!Δεν θα είχα τους αναθεματισμούς  σε περίπτωση σοσιαλισμού για την τεμπελιά των άλλων που θα με εμπόδιζε να καλυτερέψω τη ζωή μου!

Τόξιν τζένεραλ σπείκινγκ
Ολύμπιος
Ανιάτων
Θαμώνας

Μη μου αντιμιλάς

View Profile
« Reply #207 on: August 31, 2006, 16:28:17 pm »

Αν και βγαίνουμε από το θέμα έχω να πω:

Το Ιράκ είχε ένα από τα καλύτερα συστήματα υγείας στον κόσμο πριν το '90!
Είχε χτίσει υπερσύγχρονα νοσοκομεία ακόμα και σε ακριτικές πόλεις στο Βόρειο Ιράκ σε Κουρδικές πόλεις!

Αλλά πράγματι είχε οικονομικά προβλήματα σε τέτοιο βαθμό που ο κόσμος πέθαινε από χολέρα και γρίπη!
Πηγή αυτών των προβλημάτων πιστεύω ότι ήταν η έλλειψη ορυκτού πλούτου, η ίδια έλλειψη που οδήγησε τους αμερικανούς στη 2η εισβολή!

Το κουβέιτ πράγματι  ανέκαθεν περίμενε την απελευθέρωση του από τη μητέρα πατρίδα το Ιράκ.
Οι άνθρωποι στο Κουβέιτ υπέφεραν πολύ πριν την απελευθέρωση τους!
Να 'ναι καλά το Ιράκ και ο απελευθερωτής των λαών Σαντάμ!Μιλάμε για ένα παιδί των λουλουδιών! Grin

Τι άλλο θα διαβάσουμε εδώ μέσα!

Αντε τώρα να δούμε και τη Σαουδική Αραβία να απελευθερώνει τις αραβικές χώρες!

Τόξιν τζένεραλ σπείκινγκ
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #208 on: August 31, 2006, 19:24:00 pm »

Ας μας μετατοπίσει κάποιος...

Δεν δικαιολογώ τον πόλεμο που έκανε ο Σαντάμ.

Λέω ότι όντως είχε οικονομικό πρόβλημα (δεν ξέρω αν έχεις ακούσε για κάποιον Ιρανιρακινό πόλεμο που κράτησε λίγουλάκι). Λέω ότι οι διεκδικήσεις του Ιράκ ήταν βάσιμες. Λέω ότι προφανώς οι διεκδικήσεις αφορούσαν το πετρέλαιο και όχι την απελευθέρωση των εκεί λαών.

και εδώ είναι ένα δείγμα του μόνου διαλόγου στον οποίο δείχνεις μόνο να έχεις ικανότητα.

Quote from: Ολύμπιος on August 31, 2006, 16:28:17 pm
Το Ιράκ είχε ένα από τα καλύτερα συστήματα υγείας στον κόσμο πριν το '90!
Είχε χτίσει υπερσύγχρονα νοσοκομεία ακόμα και σε ακριτικές πόλεις στο Βόρειο Ιράκ σε Κουρδικές πόλεις!

byeeee
Fenix
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Α μπλου

View Profile
« Reply #209 on: September 01, 2006, 01:09:06 am »

Quote from: stelios_ on August 23, 2006, 19:07:37 pm
Ποια είναι η γνώμη σας για το σύγχρονο φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην χωρά μας, αλλά και γενικότερα στον κόσμο?
Φίλε Στέλιο, τα σύνορα των χωρών πολύ δύσκολα μπορούν να μείνουν κλειστά στους ανθρώπους που θέλουν να τα περάσουν κρυφά.Υπάρχουν άπειρα μονοπάτια που οι άνθρωποι αυτοί τα ξέρουν.Θα μπορούσε να γίνει μια προσπάθεια καλύτερης επιτήρησης με συνοριοφύλακες (πιο πολλούς) και με τον στρατό.Επίσης οι εργοδότες θα μπορούσαν να ζητάνε χαρτιά από αυτούς που προσλαμβάνουν και με αυτόν τον τρόπο οι άνθρωποι που έρχονται παράνομα θα έπαυαν να το κάνουν γιατί κανείς δεν θα τους έδινε δουλειά. Όμως οι άνθρωποι που έρχονται παράνομα αποτελούν εύκολη λεία για τους εργοδότες γιατί έχουν λιγότερες απαιτήσεις και δεν μπορούν να μιλήσουν σε καμμία αρχή αν συμβεί οτιδήποτε. Και αν αυτοί οι άνθρωποι κάνουν τις δουλειές με λιγότερα λεφτά πάλι δεν φταίνε καθώς έτσι λειτουργεί η αγορά, όπως δηλαδή αναγνωρίζουμε το δικαίωμα σε κάποιον εργοδότη να πει "Δίνω τόσα και όποιος γουστάρει" γιατί έτσι θα έχει μεγαλύτερο κέρδος και εμείς πιο φτηνά πράγματα έτσι πρέπει να αναγνωρίζουμε και το δικαίωμα σε κάποιον φτωχό άνθρωπο να δεχτεί την δουλειά γιατί πεινάει. Οπότε όπως καταλαβαίνεις βοήθεια από εκεί δεν υπάρχει και μιλάμε πάντα για το θέμα της λαθρομετανάστευσης.

Είστε υπέρ της μετεξέλιξης των εθνικών κοινωνιών σε πολυπολιτισμικες, το νέο μοντέλο κοινωνιών που προωθείται από τα κέντρα της παγκοσμιοποίησης, τις κοινωνίες χωρίς συνοχή, τις κοινωνίες των Mac donalts και της coca cola, τις κοινωνίες χωρίς ιδανικά, που εύκολα ελέγχονται? (αν αυτές δεν είναι πιο ευάλωτες και δεν ελέγχονται πιο εύκολα τότε γιατί προωθούνται?)
Ναι, μου αρέσει η κοινωνία μου να είναι πολύχρωμη άλλωστε το άσπρο κυριαρχεί στα νοσοκομεία και στα τρελάδικα και δεν θα μου άρεσε να ζω σε κανένα από αυτά τα μέρη,καθώς λείπει και η ελευθερία να κάνεις ότι θέλεις αλλά και η υγεία (πνευματική και σωματική).Από αυτό το forum και τις κουβέντες μεταξύ των μελών σου φαίνεται ότι η κοινωνία που θα έχει μέσα τέτοια άτομα θα ελέγχεται εύκολα; Άσε που εδώ προτιμάμε τα GOODY'S.

Τι λέτε για την στάση των ελληνικών κυβερνήσεων από την δεκαετία του ’90 μέχρι και σήμερα? Πιστεύετε πως η μεταναστευτική τους πολιτική είναι τυχαία ή κρίθηκε από την εξαναγκασμένη υπακοή της στους διαμορφωτές των διεθνών τάσεων? Ποιους βολεύει αυτή η πολιτική? Μήπως κάποιοι εκμεταλλεύονται την ανθρωπιά που οφείλουμε να δείξουμε στους πρόσφυγες και συνάνθρωπους μας? Ποια είναι η στάση που πρέπει να κρατήσουμε ως πολιτεία?
Σίγουρα δεν ήταν σωστή, εσύ τι ξέρεις για το θέμα; Ποιοι είναι αυτοί οι διαμορφωτές; Λίγο συνομωσιακό μου ακούγεται, έχεις κάποια στοιχεία; Ως προς την στάση που πρέπει να κρατήσουμε σαν πολιτεία σου απάντησα πιο πάνω περισσότερη οργάνωση για να παταχθεί όποια παρανομία, ως κοινωνία τώρα θα προτιμούσα να παίρναμε τα playstation2 από τα παιδιά μας και να τα στρώναμε στο διάβασμα όταν πατώνουν και όχι να τα τραβάμε από τα πουκάμισα στις παρελάσεις γιατί κάποιο παιδί από άλλη χώρα τα έσκισε στα μαθήματα και πήρε την σημαία θα προτιμούσα επίσης να αποδίδουμε της ευθύνες εκεί που αναλογούν και όχι στον τελευταίο τροχό της αμάξης.Τέλος επειδή είδα σε ενδιάμεσα ποστ τους φόβους σου περί ελληνοκινέζων 4++ γενιάς θα σου πω αυτό που είπε ο Κιάνου λίγο πριν τινάξει τα μυαλά του στο Devil's advocate: "Free will...what a bitch" ή "ain't it a bitch" κάτι τέτοιο τέλος πάντων, που σημαίνει ότι δυστυχώς για εσένα και τις ανησυχίες σου οι γυναίκες έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν φίλε μου,υπάρχει και θεωρία μάλιστα ότι οι γυναίκες βοηθάνε στην εξέλιξη των ειδών(πως προέκυψε ο Καρατζαφέρης και τα άτομα που στελεχώνουν την Χρυσή Αυγή δεν ξέρω), και αν επιλέγουν για τέσσερις σαιζόν συνέχεια κινέζους δεν φταίνε οι κινέζοι ούτε οι Ελληνίδες αλλά εμείς.Το να εξαφανίζεις τον συναγωνισμό κρατώντας τον εκτός αγώνων δεν ταιριάζει με το στύλ των Ελλήνων που στην Αρχαία Ελλάδα τιμούσαν τους αγώνες αλλά και τους νικητές.Ελπίζω να σε βοήθησα στους προβληματισμούς σου.

TΕΜΠΕΛΑΡΙΑ-ΚΟΠΡΙΤΕΙΣΙΟΝ
Κατάληψη για πάντα!Κατάληψη στα πάνταGood evening London, i would introduse myself but truth to tell, i do not have a  name , you can call me "V". Since mankind's dawn, a handfull of opressors have accepted responsibility over our lives that we should have accepted for ourselves.By doing so they took our power, by doing nothing, we gave it away.We've seen where their way leads, through camps and wars, towards the slaughterhouse.In anarchy there is another way.With anarchy,from rubble comes new life, hope reinstated.They say anarchy's dead, but you see...reports of my death were...exaggerated.Tomorrow Downing Street will be destroyed, tonight you must choose what comes next,lives of our own, or return to chains, choose carefully, and so adieu.
Pages: 1 ... 12 13 [14] 15 16 17 Go Up Print
Jump to: