• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 19, 2025, 07:25:20 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 19, 2025, 07:25:20 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 07:09:33]

H Στοά των Off Topic
by Katarameno
[June 18, 2025, 20:28:39 pm]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 18, 2025, 19:40:47 pm]

[ΣΗΕ ΙΙ] Γενικές απορίες ...
by chatzikys
[June 18, 2025, 19:26:00 pm]

Σιδηροδρομικό Δυστύχημα σ...
by Katarameno
[June 18, 2025, 18:22:39 pm]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[June 18, 2025, 07:55:05 am]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[June 18, 2025, 00:45:33 am]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9965
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426724
Total Topics: 31711
Online Today: 187
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 5
Guests: 123
Total: 128
Yamal
tzortzis
npalami
dimitrisif
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads
με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Επιστήμες > Φυσική και Αστρονομία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Γρήγορο Φως![aka Βουλίτσα]
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 31 Go Down Print
Author Topic: Γρήγορο Φως![aka Βουλίτσα]  (Read 47031 times)
Larry_Flynt
Καταστραμμένος

View Profile WWW
Απ: Γρήγορο Φώς!-Οπτικές ίνες
« Reply #300 on: September 08, 2006, 05:07:50 am »

Οι λέξεις σωματίδιο, κύμα κτλ χρησιμοποιούνται κάπως παράξενα.

Είναι λίγο χαζό να πιστεύουμε οτι το φώς είναι και σωματίδιο και κύμα. Απλά το λέμε γιατί αυτή η θεώρηση εξηγέι προς το παρόν τα φαινόμενα με τον βέλτιστο τρόπο. Και παλιά οι 12 θεοί κάτι παραπλήσιο κάνανε.

void DrawShadow()
        {
            shadow = Matrix.CreateShadow(-directionalLight0Direction, game.functions.GetPlane(ref game.player.position, 5));
            Matrix[] bones = game.heroPlayer.GetSkinTransforms();
            Matrix[] shadowBones = new Matrix[bones.Length];

for (int i = 0; i < shadowBones.Length; i++)
            {
                shadowBones = bones * shadow;
            }

foreach (ModelMesh mesh in game.heroModel.Meshes)
            {
                foreach (Effect effect in mesh.Effects)
                {
                    effect.CurrentTechnique = effect.Techniques["Shadow"];
effect.Parameters["Bones"].SetValue(shadowBones);  effect.Parameters["View"].SetValue(game.viewMatrix);
effect.Parameters["Projection"].SetValue(game.projectionMatrix);
                }
                mesh.Draw();
            }

}
Nessa
Guest
« Reply #301 on: September 08, 2006, 13:07:10 pm »

Άσχετο, μήπως θα ήταν καλύτερα να χωρίζαμε το μήνυμα του Ζαρατούστρα; Θα μπορούσε να προκύψει ενδιαφέρουσα συζήτηση...
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
Re: Γρήγορο Φώς!-Οπτικές ίνες
« Reply #302 on: September 08, 2006, 14:45:39 pm »

Quote from: Larry_Flint on September 08, 2006, 05:07:50 am
Οι λέξεις σωματίδιο, κύμα κτλ χρησιμοποιούνται κάπως παράξενα.

Είναι λίγο χαζό να πιστεύουμε οτι το φώς είναι και σωματίδιο και κύμα. Απλά το λέμε γιατί αυτή η θεώρηση εξηγέι προς το παρόν τα φαινόμενα με τον βέλτιστο τρόπο. Και παλιά οι 12 θεοί κάτι παραπλήσιο κάνανε.

Ναι ίσως έχεις δίκιο.
Ίσως με μια νέα θωρία να εξηγηθούν οι δυο διαφορετιικές φύσεις του φωτός (κύμα+σωματίδια)
και ενοποιηθούν σε μια γενική.

Αυτό το "μηδενική μάζα ηρεμίας" με κάνει να μπω και εγώ στην παράταξη του Τουράμ,
εναντίον της σωματιδιακής φύσης του φωτός. Τουράμ μαζί να αποδείξουμε ότι ο Αινστάιν έκανε λάθος. Να δικαιωθεί και ο Λιακό!
Απλά νομίζω καταλήγουμε σε ημίμετρα προσπαθώντας να δικαιολογήσουμε και συντηρήσουμε μη πραγματικές καταστάσεις,
όπως έκαναν παλιότερα που θεώρησαν πιο ρεαλιστικό να αλλάξουν τον εκθέτη από 2 σε 2,000001
από το να δουν την αλήθεια ότι δεν είμαστε το κέντρο του πλανητικού συστήματος

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #303 on: September 08, 2006, 14:46:00 pm »

Quote from: Nessa on September 08, 2006, 13:07:10 pm
Άσχετο, μήπως θα ήταν καλύτερα να χωρίζαμε το μήνυμα του Ζαρατούστρα; Θα μπορούσε να προκύψει ενδιαφέρουσα συζήτηση...

Νέσσα εάν η συζήτηση προχωρήσει θα τη διαχωρίσουμε

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
Nessa
Guest
Απ: Re: Γρήγορο Φώς!-Οπτικές ίνες
« Reply #304 on: September 08, 2006, 17:29:40 pm »

Τότε σπεύδω να τη συνεχίσω! Cheesy
Quote from: Zarathoustra on September 04, 2006, 19:24:09 pm
Η κατάκτηση της γνώσης σύμφωνα με τον σκεπτικιστή φιλόσοφο Πύρρωνα σε 4 απλά βήματα:

α) Διαφωνία: Διαπίστωση και συνειδητοποίηση των φαινομενικών αντιθέσεων.

β) Ισοσθένεια: Παραδοχή της ισοδύναμης εγκυρότητας των διαφορετικών απόψεων.
Γιατί οι διαφορετικές απόψεις να έχουν ισοδύναμη εγκυρότητα;

Quote from: Zarathoustra on September 04, 2006, 19:24:09 pm
γ) Εποχή: Παύση της διανοητικής αναζήτησης, αποδοχή ότι δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε την αλήθεια μέσα από την σκέψη.
Γιατί θα έπρεπε να αποδεχτούμε κάτι τέτοιο; Εάν ισχύει, τότε δεν έχουμε καμιά ελπίδα να κατακτήσουμε τη γνώση.
Quote from: Turambar on September 07, 2006, 13:08:25 pm
Η διαδικασία του να πείσεις τον άλλον είναι εξαρχής λανθασμένη. Πρώτων γιατί δε μπορείς ποτέ να έχεις την απόλυτη βεβαιότητα ότι έχεις δίκιο (αν την έχεις δε μπορείς να αλλάξεις γνώμη αρα από την συζήτηση δε μπορείς να αποκτήσεις γνώση) και δεύτερων αν προσπαθείς να πείσεις τον άλλον, αμέσως θέτεις τους συνομιλητές σε άμυνα.
Προφανώς δεν έχεις την απόλυτη βεβαιότητα ότι έχεις δίκιο, αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσπαθείς να πείσεις τον άλλον. Γιατί αυτό να τον θέσει σε άμυνα;

Εσύ σκέφτεσαι μόνο την δική σου λογική και ο άλλος την δική του.
Δεν είναι μία η λογική;
Η σκέψη αναλώνεται όχι στην κατανόηση των όσων λέγονται αλλά στο πώς θα αντικρουστεί το κάθε επιχείρημα.
Δεν είναι αλληλένδετα αυτά;
Megawatt
Guest
« Reply #305 on: September 08, 2006, 23:32:59 pm »

Quote from: Nessa on September 07, 2006, 20:55:34 pm
Quote from: Megawatt (ptolemaida.gr) on September 07, 2006, 14:40:01 pm
Ποιός είναι αυτός ο χρόνος? Μα ο χρόνος που κάνει το φως για να διανύσει την απόσταση (Λ)έιζερ - αρχή αξόνων.
Κάνεις λάθος που παίρνεις αυτό το χρόνο. Γι'αυτό βγάζεις λανθασμένα ότι έχουμε καμπυλότητα. Επίσης άσχετο, αλλά μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί πήρες τον παρατηρητή στην άκρη του λέιζερ από όπου βγαίνει το φως και δεν τον πήρες ακίνητο ως προς τον τοίχο, όπως θα ήταν και το πιο λογικό;

Ο πυκνωτής εκφορτίζεται θεωρητικά σε άπειρο χρόνο και όμως πρακτικά εκφωρτίζεται σε 5 σταθερές χρόνου.
Αυτό είναι λίίίγο διαφορετικό, γιατί παίζουν και κβαντομηχανικά φαινόμενα (ένα ηλεκτρόνιο πάνω, ένα ηλεκτρόνιο κάτω...)

Για να διανύσεις μια απόσταση και να πας σε κάποιο μέρος, πρέπει να καλύψεις πρώτα την μισή απόσταση. Τότε θα σου μείνει η άλλη μίση και κάθε φορά θα σου μένει η μισή της μισής και έτσι θεωρητικά ΠΟΤΕ δεν θα φτάνεις εκεί που θες, αφού ΠΑΝΤΑ θα σου μένει κάποια (έστω και μηδαμινά μικρή) απόσταση. Έτσι θεωρητικά ποτέ ΔΕΝ φτάνεις κάπου, αλλά πρακτικά φτάνεις.
Αυτό είναι τελείως λάθος!!! Εδώ δεν έχουμε ένα μέγεθος που τείνει σε ένα όριο!

Τέλος, τον ορίζοντα γεγονότων δεν τον περνάς ποτέ από το πλαίσιο αναφοράς ενός ακίνητου παρατηρητή.
jerk
Nessa
Guest
« Reply #306 on: September 09, 2006, 00:03:27 am »

Ωραία επιχειρήματα ρε, πού τα σκέφτηκες;
Megawatt
Guest
« Reply #307 on: September 09, 2006, 06:37:11 am »

Αυτό που παρατήρησα σεσένα νέσσα , είναι ότι ΜΟΝΟ άρνηση είσαι. Πετάς ένα "κάνεις λάθος" και δεν το δικαιολογείς με επιχειρήματα!

Όταν μου λες ότι έπρεπε να πάρω ακίνητο τον παρατηρητή του λέιζερ, αυτό σημαίνει ή ότι δεν καταλαβαίνεις τί σου γίνεται ή ότι δεν διαβάζεις ΟΛΟΚΛΗΡΑ τα ποστ μου!

Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, η απάντησή μου είναι αυτή: jerk
Nessa
Guest
« Reply #308 on: September 09, 2006, 11:07:52 am »

Πολύ ωραία Megawatt, να το θέσω αλλιώς τότε:
Ποιός είναι αυτός ο χρόνος? Μα ο χρόνος που κάνει το φως για να διανύσει την απόσταση (Λ)έιζερ - αρχή αξόνων.
Κάνεις λάθος που παίρνεις αυτό το χρόνο. Γι'αυτό βγάζεις λανθασμένα ότι έχουμε καμπυλότητα.

Θέλεις επιχειρήματα; Το λέιζερ εγώ μπορώ να το στρέψω όσο γρήγορα θέλω: σε ένα δευτερόλεπτο, σε μισό δευτερόλεπτο... άρα αλλάζω και το χρόνο που πρέπει να πάρω. Αντίθετα ο χρόνος που κάνει το φως για να διανύσει την απόσταση λέιζερ-τοίχου μένει ο ίδιος.

Επίσης άσχετο, αλλά μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί πήρες τον παρατηρητή στην άκρη του λέιζερ από όπου βγαίνει το φως και δεν τον πήρες ακίνητο ως προς τον τοίχο, όπως θα ήταν και το πιο λογικό;

Να το θέσω αλλιώς: Μπορείς να ξανακάνεις την ανάλυση με ακίνητο ως προς τον τοίχο παρατηρητή;

Ο πυκνωτής εκφορτίζεται θεωρητικά σε άπειρο χρόνο και όμως πρακτικά εκφωρτίζεται σε 5 σταθερές χρόνου.
Αυτό είναι λίίίγο διαφορετικό, γιατί παίζουν και κβαντομηχανικά φαινόμενα (ένα ηλεκτρόνιο πάνω, ένα ηλεκτρόνιο κάτω...)

Θέλεις επιχείρημα; Το φορτίο που μένει πάνω στον πυκνωτή μειώνεται εκθετικά αν θυμάμαι καλά. Κάποια στιγμή το φορτίο που σύμφωνα με αυτήν την ανάλυση θα έπρεπε να υπάρχει στον πυκνωτή θα έχει τιμή μικρότερη από το φορτίο ενός ηλεκτρονίου. Τότε μιλάμε πια για την πιθανοτητα να υπάρχει στην πλάκα του πυκνωτή ένα ηλεκτρόνιο! Δεν εμπίπτει στην κβαντομηχανική αυτό; Και δε θεωρείται τότε αποφορτισμένος ο πυκνωτής;

Για να διανύσεις μια απόσταση και να πας σε κάποιο μέρος, πρέπει να καλύψεις πρώτα την μισή απόσταση. Τότε θα σου μείνει η άλλη μίση και κάθε φορά θα σου μένει η μισή της μισής και έτσι θεωρητικά ΠΟΤΕ δεν θα φτάνεις εκεί που θες, αφού ΠΑΝΤΑ θα σου μένει κάποια (έστω και μηδαμινά μικρή) απόσταση. Έτσι θεωρητικά ποτέ ΔΕΝ φτάνεις κάπου, αλλά πρακτικά φτάνεις.
Αυτό είναι τελείως λάθος!!! Εδώ δεν έχουμε ένα μέγεθος που τείνει σε ένα όριο!

Θέλεις επιχείρημα; Αν κάνεις τα μαθηματικά (λυκείου) θα δεις ότι σε αυτήν την περίπτωση φτάνεις εκεί που θέλεις μέσα σε πεπερασμένο χρόνο, και ότι σε άπειρο χρόνο διανύεις άπειρη απόσταση.

Τέλος, τον ορίζοντα γεγονότων δεν τον περνάς ποτέ από το πλαίσιο αναφοράς ενός ακίνητου παρατηρητή.

Θέλεις επιχείρημα; Στο πλαίσιο αναφοράς του ακίνητου παρατηρητή - και μόνο σε αυτό! - για να φτάσεις τον ορίζοντα γεγονότων πρέπει να πιάσεις τη c. Για κάτι τέτοιο θα ήθελες άπειρο χρόνο. Άρα σε βλέπει να ακινητοποιείσαι σταδιακά, τείνοντας προς τον ορίζοντα γεγονότων. Στο δικό σου πλαίσιο αναφοράς, δεν έχεις κανένα πρόβλημα να φτάσεις και να περάσεις τον ορίζοντα γεγονότων με οποιαδήποτε ταχύτητα.
Megawatt
Guest
« Reply #309 on: September 09, 2006, 16:47:21 pm »

Διαφωνώ. Κάνεις μεγάλο λάθος!     (σου θυμίζω κανέναν?  Sad )

Πάντως βλέπω ότι έλυσες την σιωπή σου! Είναι μακραν το πιο μεγάλο ποστ σου (κλεμμένη-παραφρασμένη φράση άλλου μέλους)  από όσα είδα.

Ας σοβαρευτώ:

Θα σχολιάσω μόνο την Βουλίτσα, επειδή έχω και ένα διάβασμα...

Λες:
Το λέιζερ εγώ μπορώ να το στρέψω όσο γρήγορα θέλω: σε ένα δευτερόλεπτο, σε μισό δευτερόλεπτο... άρα αλλάζω και το χρόνο που πρέπει να πάρω. Αντίθετα ο χρόνος που κάνει το φως για να διανύσει την απόσταση λέιζερ-τοίχου μένει ο ίδιος.

Επίσης άσχετο, αλλά μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί πήρες τον παρατηρητή στην άκρη του λέιζερ από όπου βγαίνει το φως και δεν τον πήρες ακίνητο ως προς τον τοίχο, όπως θα ήταν και το πιο λογικό;

Τι αντι-επιστημονικά λόγια έίναι αυτά? Τί σημαίνει η φράση: Το λέιζερ εγώ μπορώ να το στρέψω όσο γρήγορα θέλω ? Επιτρέπεται απο σένα? Καταλαβαίνεις τί με ρωτάς????????????????????????????? Με βάζεις να συγκρίνω την ταχύτητα της Βουλίτσας με αυτήν του φωτός ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΛΑΒΩ ΣΑΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ!!! Ε, ΤΟΤΕ ΠΩ ΘΑ ΣΥΓΚΡΙΝΩ, ΜΟΥ ΛΕΣ????? ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΕ ΟΠΟΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΘΕΛΩ? Η ΙΔΙΑ Η ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΑΦΑΙΡΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ. Άκου εκεί θέλω...τς...τς...τς

Δηλαδή για να συγκρίνεις την ταχύτητα δύο σωμάτων εσύ, μετράς την τασύτητα του ενός σε χιλιόμετρα ανα ώρα και την ταχύτητα του άλλου σε μίλια ανα δίωρο???? Για όνομα...

Στο παράδειγμα, έχουμε δύο κινήσεις. Μία της Βουλίτσας (Η ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΚΛΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΤΟΥ ΛΕΙΖΕΡ) και μία αυτής για την απαραίτητη σύγκριση. Δηλαδή του φωτός. Μόνο που την ταχύτητα του φωτός, την εκφράζω σε χρόνο. ΜΟΝΟ έτσι το παράδειγμά σου έχει νόημα! Μην γράφω τα ίδια -ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΑ ΠΟΣΤ ΜΟΥ- που ακόμα πιστεύω ότι δεν τα διάβασες!

ΔΙΑΒΑΖΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ!!!!

BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

It just doesn't get any easier! It gets worse...

View Profile
deleted
« Reply #310 on: September 09, 2006, 22:24:59 pm »

deleted
« Last Edit: June 14, 2015, 22:01:45 pm by BOBoMASTORAS » Logged

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

http://tools.ietf.org/html/rfc1149
The only reason we invent robots
Nessa
Guest
« Reply #311 on: September 10, 2006, 11:39:44 am »

Quote from: Megawatt (ptolemaida.gr) on September 09, 2006, 16:47:21 pm
Τι αντι-επιστημονικά λόγια έίναι αυτά? Τί σημαίνει η φράση: Το λέιζερ εγώ μπορώ να το στρέψω όσο γρήγορα θέλω ? Επιτρέπεται απο σένα? Καταλαβαίνεις τί με ρωτάς????????????????????????????? Με βάζεις να συγκρίνω την ταχύτητα της Βουλίτσας με αυτήν του φωτός ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΛΑΒΩ ΣΑΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ!!! Ε, ΤΟΤΕ ΠΩ ΘΑ ΣΥΓΚΡΙΝΩ, ΜΟΥ ΛΕΣ????? ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΕ ΟΠΟΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΘΕΛΩ? Η ΙΔΙΑ Η ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΑΦΑΙΡΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ. Άκου εκεί θέλω...τς...τς...τς
Ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω τι θέλεις να μου πεις. Το λέιζερ μπορώ να το στρέψω με διάφορες ταχύτητες, συμφωνείς ή διαφωνείς; Άρα ο χρόνος που κάνει ο παρατηρητής σου να στραφεί είναι διαφορετικός σε κάθε περίπτωση, έτσι; Όμως ο χρόνος που πήρες εσύ είναι ίδιος σε κάθε περίπτωση! Άρα δε μπορεί τα δύο αυτά μεγέθη να είναι το ίδιο πράγμα, αφού το ένα είναι σταθερό και το άλλο αλλάζει! Εσύ τι προσπαθείς να μου πεις; Και πού είπα εγώ ότι δε σε αφήνω να πάρεις σαν ταχύτητα αναφοράς την ταχύτητα του φωτός;

Δηλαδή για να συγκρίνεις την ταχύτητα δύο σωμάτων εσύ, μετράς την τασύτητα του ενός σε χιλιόμετρα ανα ώρα και την ταχύτητα του άλλου σε μίλια ανα δίωρο???? Για όνομα...
Δεν έχω κανένα πρόβλημα να μετράμε όλες τις ταχύτητες με την ίδια μονάδα.

Στο παράδειγμα, έχουμε δύο κινήσεις. Μία της Βουλίτσας (Η ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΚΛΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΤΟΥ ΛΕΙΖΕΡ) και μία αυτής για την απαραίτητη σύγκριση. Δηλαδή του φωτός. Μόνο που την ταχύτητα του φωτός, την εκφράζω σε χρόνο. ΜΟΝΟ έτσι το παράδειγμά σου έχει νόημα! Μην γράφω τα ίδια -ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΑ ΠΟΣΤ ΜΟΥ- που ακόμα πιστεύω ότι δεν τα διάβασες!
Για την επιτάχυνση του παρατηρητή δε μιλούσαμε τόση ώρα; Αφού μου λες ότι ο παρατηρητής βρίσκεται σε επιταχυνόμενη περιοχή! Και πώς γίνεται να εκφράσεις μια ταχύτητα σε χρόνο;
Ολύμπιος
Ανιάτων
Θαμώνας

Μη μου αντιμιλάς

View Profile
« Reply #312 on: September 10, 2006, 12:20:18 pm »

Όταν διαβάζω από κάποιους να ισχυρίζονται ότι:

Η βουλίτσα δεν έχει μάζα, ούτε μεταφέρει ενέργεια και δεν μπορεί να μεταφέρει πληροφορία!
Η βουλίτσα είναι ασυσχέτιστη με τον εαυτό της σε οποιαδήποτε προηγούμενη χρονική στιγμή δηλ. είναι διαφορετικές βουλίτσες σε διαφορετικές χρονικές στιγμές και παρόλα αυτά ορίζεται ταχύτητα για αυτήν (που είναι αυτές με μία μαγική ένωση) και ότι υπάρχει εξίσωση διάδοσης για τη βουλίτσα (μαλλον βουλίτσες αλλά είπαμε έχουν ενωθεί με έναν μαγικό τρόπο),
αυτό που έχω να πω είναι:

jerk

(συμφωνώ δηλ. με το μεγκαβάτ)
« Last Edit: September 10, 2006, 12:28:12 pm by Ολύμπιος » Logged

Αν κάποιος δεν αντιλαμβάνεται τις επιλογές του, είναι κυρίως δικό του πρόβλημα ...δεν είναι δικό μου
Τόξιν τζένεραλ σπείκινγκ
Nessa
Guest
« Reply #313 on: September 10, 2006, 12:46:44 pm »

Ταχύτητα για τη βουλίτσα ορίζεται όπως ακριβώς ορίζεται ταχύτητα και για το μέγιστο ενός κύματος (προσοχή, δε μιλάω για το κύμα, το κύμα συσχετίζεται με τον εαυτό του σε προηγούμενες χρονικές στιγμές).
Ολύμπιος
Ανιάτων
Θαμώνας

Μη μου αντιμιλάς

View Profile
« Reply #314 on: September 10, 2006, 12:53:06 pm »

Quote from: Nessa on September 10, 2006, 12:46:44 pm
Ταχύτητα για τη βουλίτσα ορίζεται όπως ακριβώς ορίζεται ταχύτητα και για το μέγιστο ενός κύματος (προσοχή, δε μιλάω για το κύμα, το κύμα συσχετίζεται με τον εαυτό του σε προηγούμενες χρονικές στιγμές).

Το μέγιστο ενός κύματος δημιουργείται κάθε φορά από την ίδια ενέργεια που διαδόθηκε!
Ίσως βέβαια μειώθηκε λίγο λόγω απωλειών αλλά είναι η ίδια!
Δες το κύμα σε ένα σχοινί!
Και μην πεις πάλι για ταχύτητες που χρησιμοποιούνται για την περιγραφή όπως η φασική, γιατί είναι γνωστό ότι δεν μεταφέρουν τίποτα!Δεν διαδίδεται τίποτα με αυτές!

Αν κάποιος δεν αντιλαμβάνεται τις επιλογές του, είναι κυρίως δικό του πρόβλημα ...δεν είναι δικό μου
Τόξιν τζένεραλ σπείκινγκ
Pages: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 31 Go Up Print
Jump to: