• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 02:21:47 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 02:21:47 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[June 16, 2025, 23:46:31 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426678
Total Topics: 31710
Online Today: 169
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 27
Guests: 116
Total: 143
Giorgos2222
PANKRAV
Katarameno
Amalia
anna.ts
tsakalokagkouras
anon
ArchieHadCells
Nianaro
kpapama
mayia psarikoglou
Theosarm
kkuro123
Saint_GR
Xlapatsas
Orgianelis
tinidou
mavropan
Anastasiam
george14
ismini.h
vastridam
akoil
zoi
Master oogway
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πληροφορίες Καθηγητών
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Κοινωνία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Η χαμένη (δι)έξοδος από την φτώχεια
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 ... 5 Go Down Print
Author Topic: Η χαμένη (δι)έξοδος από την φτώχεια  (Read 9079 times)
Katarameno
Διεστραμμένος

Music@ ♫♪♯ https://mixupload.com/u/Katarameno/ ♫♪♯

View Profile WWW
Η χαμένη (δι)έξοδος από την φτώχεια
« on: February 05, 2016, 21:18:11 pm »

Όντως, όπως είπε ο Grecs δεν είναι για το φωναχτήρι το θέμα, οπότε όποιος/α έχει όρεξη να γράψει την άποψή του/της μπορεί να το κάνει εδώ, όπως πρότεινε καλού κακού και ο ChrisKaloy-Kakou  Tongue

Η αμορφωσιά, η βλακεία?, ο εγωϊσμός και η καφρίλα έχει φτάσει σε τέτοια απίστευτα επίπεδα που πλέον οι φτωχότεροι και οι πιο εξαθλιωμένοι φτωχαίνουν μόνοι τους τον εαυτό τους, ολοένα και περισσότερο, οπότε μιλάμε για όλο και πιο φτωχούς και πιο κάφρους, σε επίπεδα που καμία συλλογική προσπάθεια δεν έχει ελπίδα ή αν κάποια έχει ελπίδα, δεν είναι συλλογική - μαζική.

ή αλλιώς : γιατί συνεχώς χάνονται τα εργασιακά κεκτημένα εκατοντάδων ετών τα τελευταία 5-6 (μνημονιακά) χρόνια και η νεολαία ασχολείται με την τελευταία δήλωση του τελευταίου ποδοσφαιριστή π.χ. ή ξέρει απ΄ έξω τους στίχους από όλα τα (ηλίθια κατ' εμέ) hip hop ελληνικά τραγούδια αλλά δε ξέρει ούτε καν πόσο είναι ο βασικός μισθός που πρέπει να του δώσει ο πρώτος εργοδότης του ?

ή αλλιώς : γιατί δε ξεσηκώνεται ο φτωχός λαός αφού συνέχεια γκρινιάζει οτι δεν περνάει καλά, οτι δεν αντέχει, οτι πεινάει, αλλά πηγαίνει κάθε Κυριακή στα γήπεδα να προσκυνήσει "σώβρακα και φανέλες" που έλεγε από παλιά και ο Τζιμης Πανούσης ?

Katarameno
Today at 14:04:54
Karaμazoβ & Grecs & Gabonstv & g, αυτό που ήθελα κάπως να σας πω (και τι καλύτερος τρόπος από το να το πετάξω public στο φωναχτήρι   Cheesy ) είναι πως η βλακεία και η καφρίλα στην Ελλάδα έχει φτάσει σε τέτοια απίστευτα επίπεδα που πλέον οι φτωχότεροι και οι πιο εξαθλιωμένοι φτωχαίνουν μόνοι τους τον εαυτό τους ολοένα και περισσότερο, οπότε δυστυχώς έχω πολύ κακά νέα για το "κίνημα" όπως το λέτε, για την "επανάσταση", αφού ακόμα και να τους προτείνεις κάτι για να βελτιώσουν την κατάστασή τους, το μέλλον τους, θα εισπράξεις μόνο ειρωνεία και μαγκιά. Γιατί αυτό (τους) μάθανε μόνο, δε μάθανε να σκέφτονται , να απαντάνε με επιχειρήματα. Σνομπάρανε το σχολείο, ειρωνεύονταν όποιον διάβαζε και επέλεξαν να "μορφωθούν" από διάφορα πιθήκια όπως τον 12 Πίθηκο και άλλους δήθεν μάγκες και δήθεν αλάνια. Καλά έλεγε κάποιος... η βλακεία είναι ανίκητη.

ChrisKaloy-Kakou
Today at 17:38:24
Ρε καταραμένο, ο κόσμος δεν επαναστατεί επειδή έχει διαβάσει Μαρξ, αλλά επειδή πεινάει. Στη Γαλλική Επανάσταση αυτοί που εισέβαλαν στα ανάκτορα και άρχισαν να σφάζουν, νομίζεις ότι είχαν διαβάσει Ρουσώ;

Grecs
Today at 17:38:26
Katarameno ασε τους αλλους και πες μας τι εγινε με τις καρτες και την εισφοροδιαφυγη? Γιατι ζητανε 4ο μνημονιο οι δανειστες? Δεν τα καταφερε ο καημενος ο τσιπρουλινις?

Grecs
Today at 17:41:10
 Εγω ας πουμε κανω μια επανασταση καθε μεσημερι κατα τις 2. Πιο σοβαρα. Αν εφτανε η πεινα στην αφρικη θα χαμε καθε μερα επαναστασεις.

Argirios
Today at 17:45:26
Ρε καταραμένο σορρυ για την αδιάκριτη ερώτηση αλλά τι ακριβώς υποστιρίζεις. Δε μπορώ να καταλάβω τόσο καιρό.

Αλντεμπαράν
Today at 17:51:00
Άσε τον 12ο στην ησυχία του

ChrisKaloy-Kakou
Today at 18:29:09
@Grecs προφανώς παίζουν και οι υποκειμενικοί παράγοντες, αλλά εγώ δεν είπα αυτό που κατάλαβες. Είπα ότι δε χρειάζεται να γίνουμε όλοι οικονομολόγοι (ή κομμουνιστές) για να γίνει η επανάσταση. Οι λίγοι καθοδηγούν, οι πολλοί πράττουν. Αυτή είναι η εποχή μας. Αν και αυτό δείχνει να έχει τάση να αλλάξει προς το μέλλον.

Grecs
Today at 18:30:58
 Γενικα δεν το συνεχιζω γιατι ειναι αυτιστικο να γινονται τετοιες κουβεντες στο shoutbox

ChrisKaloy-Kakou
Today at 18:32:28
ψήνεσαι να κάνουμε κανά post; Καλό είναι να υπάρχουν και τέτοιες συζητήσεις εδώ

// Τόπικ εννοείς,ε ?  Roll Eyes

[ Εdit : η αφορμή ήταν και η προηγούμενη συζήτηση στο φωναχτήρι περί κινητοποιήσεων και κινήματος αλλά κυρίως γενικές παρατηρήσεις των τελευταίων 7-10 χρόνων - Δε ξέρω αν πρέπει να συμπεριληφθεί η προηγούμενη συζήτηση αλλά δεν την βλέπω πλέον όλη στο φωναχτήρι για να την συμπεριλάβω ως αρχή της κουβέντας ]
« Last Edit: February 16, 2017, 17:31:17 pm by rspappas » Logged

©2008-2025, Καταραμένο Αροξόλ™ | Μουσικούλα για να (μην) διαβάζετε (καλύτερα) ♫♪♯ https://mixupload.com/u/Katarameno/creative ♫♪♯ & https://www.patreon.com/Katarameno ♫♪♯ ή από καλύτερους dj: https://www.bassdrive.com/ / https://mixing.dj/ / https://lifefm.tv/ / https://nubreaks.com/stream-links/nubreaks-podcast/ ♫♪♯
ΝΔ: Στα Εξάρχεια (στους πρόσφυγες, στους φοιτητές, στους φτωχούς) μαγκιές, στο Μαρινάκη πίπες
Argirios
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
Re: Η χαμένη (δι)έξοδος από την φτώχεια
« Reply #1 on: February 05, 2016, 21:39:13 pm »

Δε πιστεύω ότι φταίει η αμορφοσιά που δε γίνεται επανάσταση. Υπάρχουν πολλοί άλλοι παράγοντες, το πιο σημαντικό κατά τη γνώμη μου είναι το ιντερνετ, ο κόσμος έχει μάθει να "επαναστατεί" μέσω του facebook και να νομίζει ότι καταφέρνει κάτι. Βλέπω κάθε μέρα ποστ απο αγανακτισμένους που κράζουν πολιτικούς κλπ και επειδή παίρνουν likes πιστεύουν ότι αλλάζουν τον κόσμο.

Exomag
Veteran
Διεστραμμένος

unfortunate...

View Profile
« Reply #2 on: February 05, 2016, 21:45:25 pm »

Quote from: Argirios on February 05, 2016, 21:39:13 pm
Δε πιστεύω ότι φταίει η αμορφοσιά που δε γίνεται επανάσταση. Υπάρχουν πολλοί άλλοι παράγοντες, το πιο σημαντικό κατά τη γνώμη μου είναι το ιντερνετ, ο κόσμος έχει μάθει να "επαναστατεί" μέσω του facebook και να νομίζει ότι καταφέρνει κάτι. Βλέπω κάθε μέρα ποστ απο αγανακτισμένους που κράζουν πολιτικούς κλπ και επειδή παίρνουν likes πιστεύουν ότι αλλάζουν τον κόσμο.

Δε νομίζω πως ισχύει αυτό. Τα άτομα δηλαδή που κράζουν μέσω ίντερνετ (και μένουν εκεί, κράχτες του καναπέ δηλαδή) είναι συνήθως που θέλουν να κράξουν για να ξεδώσουν και όχι να κάνουν κάτι ουσιαστικό.

Πιστεύω ότι παλιότερα πάλι υπήρχαν παρόμοια άτομα, απλά το κράξιμο γινόταν σε πιο προσωπικούς κύκλους (μεταξύ φίλων και παρεών). Τώρα απλά το ίντερνετ κάνει προσιτά σε όλους αυτά τα κραξίματα, σκοπός των οποίων πιστεύω είναι η εκτόνωση και όχι κάποια ουσιαστική προσπάθεια για αλλαγή προς το καλύτερο.

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι τα άτομα που κράζουν μέσω ίντερνετ δεν είναι διατεθημένα να πλησιάσουν ούτε στο ελάχιστο την έννοια "επανάσταση", οπότε δεν θεωρώ πως είναι εν-δυνάμει επαναστάτες και ότι φταίει το ίντερνετ που είναι εντελώς παθητικοί.

Argirios
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #3 on: February 05, 2016, 21:48:36 pm »

Quote from: Exomag on February 05, 2016, 21:45:25 pm

Δε νομίζω πως ισχύει αυτό. Τα άτομα δηλαδή που κράζουν μέσω ίντερνετ (και μένουν εκεί, κράχτες του καναπέ δηλαδή) είναι συνήθως που θέλουν να κράξουν για να ξεδώσουν και όχι να κάνουν κάτι ουσιαστικό.

Πιστεύω ότι παλιότερα πάλι υπήρχαν παρόμοια άτομα, απλά το κράξιμο γινόταν σε πιο προσωπικούς κύκλους (μεταξύ φίλων και παρεών). Τώρα απλά το ίντερνετ κάνει προσιτά σε όλους αυτά τα κραξίματα, σκοπός των οποίων πιστεύω είναι η εκτόνωση και όχι κάποια ουσιαστική προσπάθεια για αλλαγή προς το καλύτερο.

Ίσως, αλλά εγώ ξέρω άτομα που πιστεύουν ότι η επανάσταση δε θα γίνει στους δρόμους αλλά μέσω της συνηδητοποίησης και προσπαθούν να "ξυπνήσουν" τον κόσμο μέσω facebook. Όχι οτι έχουν λάθος αλλά εμένα προσωπικά ανούσιο μου φένεται, πόσους θα αλλάξουν δηλαδή.

Exomag
Veteran
Διεστραμμένος

unfortunate...

View Profile
« Reply #4 on: February 05, 2016, 21:50:44 pm »

Quote from: Argirios on February 05, 2016, 21:48:36 pm
Ίσως, αλλά εγώ ξέρω άτομα που πιστεύουν ότι η επανάσταση δε θα γίνει στους δρόμους αλλά μέσω της συνηδητοποίησης και προσπαθούν να "ξυπνήσουν" τον κόσμο μέσω facebook.

Συμφωνώ μαζί σου, υπάρχουν άτομα που έχουν την ψευδαίσθηση ότι είναι επαναστάτες μέσω του διαδικτύου.

Αυτό που λέω είναι ότι το γεγονός ότι έχουν αυτήν τη ψευδαίσθηση δε σημαίνει αναγκαστικά πως είναι εν-δυνάμει επαναστάτες που θα μπορούσαν να κάνουν κάτι αν το ίντερνετ δεν ήταν ευρέως διαθέσιμο όπως είναι στις μέρες μας.

Για να το πω απλά δηλαδή, τέτοια άτομα άτομα είναι μόνο για να τα αγνοείς Tongue

Grecs
Καταστραμμένος

Lived in the air died on asphalt

View Profile
« Reply #5 on: February 05, 2016, 21:58:03 pm »

Katarameno θα μου απαντησεις σε αυτο που σε ρωτησα?

"I wish punk, pizza, coke, and skateboarding could be combined into one thing that I could taste, look at or play with."
Katarameno
Διεστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #6 on: February 05, 2016, 21:59:14 pm »

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι τα άτομα που κράζουν μέσω ίντερνετ δεν είναι διατεθημένα να πλησιάσουν ούτε στο ελάχιστο την έννοια "επανάσταση", οπότε δεν θεωρώ πως είναι εν-δυνάμει επαναστάτες και ότι φταίει το ίντερνετ που είναι εντελώς παθητικοί.
Κι εμείς όμως μέσω ίντερνετ μιλάμε Tongue Εντάξει άργησα στην τελευταία τηλεποταβέρνα, μη μου το τρίβετε ακόμα στη μούρη  Roll Eyes Tongue

©2008-2025, Καταραμένο Αροξόλ™ | Μουσικούλα για να (μην) διαβάζετε (καλύτερα) ♫♪♯ https://mixupload.com/u/Katarameno/creative ♫♪♯ & https://www.patreon.com/Katarameno ♫♪♯ ή από καλύτερους dj: https://www.bassdrive.com/ / https://mixing.dj/ / https://lifefm.tv/ / https://nubreaks.com/stream-links/nubreaks-podcast/ ♫♪♯
ΝΔ: Στα Εξάρχεια (στους πρόσφυγες, στους φοιτητές, στους φτωχούς) μαγκιές, στο Μαρινάκη πίπες
Apostolof
WebSlave
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Κεραυνοί, φωτιές, ece

View Profile WWW
« Reply #7 on: February 05, 2016, 22:24:36 pm »

Shocked Μήπως ο σημαντικότερος παράγοντας είναι το γεγονός ότι δεν πιστεύουν όλοι ότι πρέπει να γίνει κάποια επανάσταση; Ή καλύτερα δε πιστεύουν όλοι στην ίδια επανάσταση. Πάντως συμφωνώ με τον Exomag, δε βλέπω πως οι κράχτες του fb εμποδίζουν κάποια επανάσταση αφού και να γινόταν κάτι τέτοιο αυτοί πάλι fb θα ήταν να ανεβάζουν φωτό.

Επίσης όποιος υποστηρίζει κάτι και ταυτόχρονα λέει ότι αυτό το κάτι δε πραγματοποιείται επειδή κομμάτι του πληθυσμού είναι αμόρφωτο λέει πλαγίως ότι είναι φωστήρας (τουλάχιστον σε σχέση με αυτό το κομμάτι του πληθυσμού).

All these moments will be lost in time, like tears in rain.
In the meanwhile, life goal.
ChrisKaloy-Kakou
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #8 on: February 05, 2016, 22:28:44 pm »

Τόπικ εννοούσα, ναι (γαμώ το πεδίο 1).

Γνώμη μου:

Καταρχάς, για να γίνει επανάσταση χρειάζονται 2 συνθήκες. Πρώτον, το να μην ζει καλά ο λαός σε σχέση με τις ανάγκες του (οι οποίες προφανώς καθορίζονται και από την εποχή, δεν έχουμε τις ίδιες ανάγκες με το 1500). Δεύτερον, το να είναι συνειδητοποιημένος, οργανωμένος και ικανός να λάβει την εξουσία.

Επαναστάτη θεωρώ όποιον καταπιεσμένο αγωνίζεται με την τάξη του για να υπάρχει το δεύτερο σετ συνθηκών, με σκοπό αρχικά να μπορεί η τάξη να επιβάλλει τις ανάγκες της (να πέσει το ασφαλιστικό, να μην περάσει ο νόμος Φίλη, να ανέβουν μισθοί και συντάξεις), αλλά και να μπορέσει να επιβάλλει ένα νέο κοινωνικοοικονομικό σύστημα που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της (γιατί δε θεωρώ επαναστάτη που να λέει "σκατά σε όλα" χωρίς να προτείνει συνολική, ρεαλιστική, αποτελεσματική λύση).

Ο τύπος που απλά κράζει στο ίντερνετ δεν έχει τίποτα να προτείνει, άρα του ανοίγεις κουβέντα, τον ρωτάς τι προτείνει. Όταν καταλάβει ότι δεν έχει τίποτα να προτείνει, ξεκινάει η συζήτηση.

"Θα καταλάβει τι θα του πεις;"

Θα ξαναπώ το εξής: δεν είναι απαραίτητο να είναι ο άλλος μορφωμένος για να καταλάβει ότι πλέον ο μόνος δρόμος περνάει από την αλλαγή του κοινωνικοοικονομικού μας συστήματος. Ούτε χρειάζεται να είναι οικονομολόγος για να καταλάβει ότι ο μόνος τρόπος να πάρεις τα μέσα παραγωγής είναι βίαιος. Είναι λίγο και θέμα εκλαϊκευσης. Στον μεν θα πεις: "υπάρχει καταπίεση των αστών στους εργάτες", στον δε θα πεις "ο τύπος που έχει την επιχείρηση σε θέλει φτηνό και να δουλεύεις πολύ, όχι επειδή είναι κακός αλλά επειδή μόνο έτσι θα επιβιώσει. Δεν είναι παρανοϊκό να είναι έτσι οργανωμένη η παραγωγή μας?" Ο καθένας έχει τη δυνατότητα τι γίνεται γύρω του. Ο σκοπός είναι να του διαλύσεις αυταπάτες περί μέσης λύσης και περί σοσιαλδημοκρατίας από τη μία και αναρχοατομιστικές από την άλλη.
Argirios
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #9 on: February 05, 2016, 22:45:00 pm »

Quote from: Tolis _tmo_ on February 05, 2016, 22:24:36 pm
Ή καλύτερα δε πιστεύουν όλοι στην ίδια επανάσταση.
Έχεις δίκιο, αλλά αφού ισχύει αυτό δε θα γίνει ποτέ σωστή επανάσταση, γιατί ακόμα και να γίνει αν δεν είναι σύμφωνη με ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού θα ετοιμαστεί καινούργια επανάσταση ίσως και εμφύλιος. Για παράδειγμα αν γινόταν επανάσταση και γυρνούσαμε σε κομμουνισμό εγώ προσωπικά θα το έβλεπα σαν δικτατορία όπως και πολύς κόσμος και όχι σαν μία στροφή προς το καλύτερο. Ίσως πρώτα πρέπει να βρούμε κάποια κοινά σημεία όλες οι μεριές πριν γίνει η επανάσταση.

ChrisKaloy-Kakou
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #10 on: February 05, 2016, 22:51:46 pm »

Γενικά η επαναστατική θεωρία είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη με βάση την ιστορική αναγκαιότητα κάποιων αλλαγών στην κοινωνία, δεν είναι κάτι στο οποίο απλώς συμφωνήσαμε. Με άλλα λόγια, υπάρχουν κάποια πράγματα που αν γίνουν θα πετύχουν, κάποια που θα αποτύχουν και κάποια άλλα που δεν μπορούν να γίνουν.
Katarameno
Διεστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #11 on: February 05, 2016, 23:15:42 pm »

Quote from: Grecs on February 05, 2016, 21:58:03 pm
Katarameno θα μου απαντησεις σε αυτο που σε ρωτησα?
Για τι με πέρασες? Για κανένα υψηλόβαθμο κιόλας μέλος του Σύριζα να έχω εκ των έσω ενημέρωση? Ότι ξέρεις, ξέρω. Δεν ξέρω γιατί "δεν το προχώρησαν" από 1/1/2016 όπως είχαν πει. Φυσικά έχω κάποιες ιδέες για το τι εμπόδια μπήκαν στην εφαρμογή του μέτρου, καταρχήν οι ίδιες οι τράπεζες δε το θέλουν με τίποτα και όλη η διαπλοκή δεν το θέλει με τίποτα... Αν σκεφτείς οτι όλες οι ιδιωτικές εταιρίες που θα υλοποιήσουν το μέτρο ανήκουν στην διαπλοκή των μεγαλοκαπιτάλων αναμενόμενες οι αντιδράσεις.
Θα δούμε τι θα γίνει και με αυτό.  
Καταρχήν όμως δεν βλέπεις την αντίφαση στην οποία πέφτεις? Από τη μια έχεις γαμηθεί να με αποκαλείς Συριζαίο, είχες ειρωνευτεί το μέτρο με τις κάρτες και το ειρωνευόσουν, και τώρα με ρωτάς γιατί η κυβέρνηση των Σύριζα - ΑΝΕΛ δεν το εφάρμοσε? Τελικά εσύ τι θέλεις? Να εφαρμοστεί ή όχι?
Και ξανααπαντώ : Δεν ξέρω τι έγινε. Αν όμως το συνδυάσεις με άλλες ειδήσεις-εξελίξεις υπάρχει ίσως ένας καλός λόγος για postpone του μέτρου. Προσωρινό postpone.

galletti
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #12 on: February 05, 2016, 23:31:04 pm »

Ειδήσεις από που ? Απο την ερτ, την αυγή και το Βαξεβανη?
Katarameno
Διεστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #13 on: February 05, 2016, 23:51:51 pm »

Quote from: Tolis _tmo_ on February 05, 2016, 22:24:36 pm
Επίσης όποιος υποστηρίζει κάτι και ταυτόχρονα λέει ότι αυτό το κάτι δε πραγματοποιείται επειδή κομμάτι του πληθυσμού είναι αμόρφωτο λέει πλαγίως ότι είναι φωστήρας (τουλάχιστον σε σχέση με αυτό το κομμάτι του πληθυσμού).
Όχι, δεν είπα ούτε εννοώ οτι είμαι καννάς φωστήρας ούτε λαμπτήρας καν, ούτε το πτυχίο μου δε πήρα, και το ήξερα οτι ακούγεται κάπως υπεροπτικό έτσι όπως το 'γραψα, αλλά εννοώ οτι είναι θέμα γενικής μόρφωσης το να μπορεί κάποιος να ακούει, να συζητάει, να συμμετέχει στα κοινά, να οργανώνει ή να συμμετέχει σε κάποια κοινή δράση, μια κινητοποίηση πχ, αντί απλά να την ειρωνεύεται.
Αν θες για χάρη της συζήτησης βάζω και τον εαυτό μου στους αμόρφωτους Roll Eyes για να ξεκολλήσουμε από τέτοιες λεπτομέρειες Smiley  Tongue

Quote from: galletti on February 05, 2016, 23:31:04 pm
Ειδήσεις από που ? Απο την ερτ, την αυγή και το Βαξεβανη?
Από παντού, όλα το μετέδωσαν νομίζω. Αλλά αυτό είναι μια δική μου υπόθεση, δεν είναι fact. Μπορεί πολύ χαλαρά να κάνω λάθος. Γιαυτό είπα : δεν ξέρω.

ChrisKaloy-Kakou
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #14 on: February 06, 2016, 02:14:58 am »

Το Π.Α.ΜΕ συγκροτείται από σωματεία τα οποία παίρνουν αποφάσεις μέσα από τις γενικές συνελεύσεις τους. Όπου δεν γίνει αυτό παίρνεται απόφαση από το ΔΣ πράγμα καλύτερο από το να μην παρθεί καν απόφαση. Για τους ανέργους υπάρχουν οι επιτροπές ανέργων όπως επίσεις για τους μετανάστες (ο οποίοι προφανώς είναι και στα σωματεία τους). Για το πλάνο παρέμβασης στη ΓΣΕΕ δεν καταλαβαίνω τι ενοείς; Το να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο τριτοβάθμιο όργανο των εργατών και να γίνει η ΓΣΕΕ ότι ήταν όταν δημιουργήθηκε και να μπορέσει να παίξει το ρόλο της; Αν αυτό ενοείς προφανώς και είναι επιδίωξη του Π.Α.ΜΕ. Θα ήθελα πάρα πολύ να μου εξηγούσες αυτή τη γραφειοκρατική δομή που λές και την προσαρμογή στις αντικειμενικές συνθήκες της εποχής μας αλλά είναι μεγάλη κουβέντα. Και δεν γίνεται και από ένα shoutbox. Επίσης επέτρεψε μου να πώ ότι δεν έχεις ιδέα για την οργάνωση και τη δράση του Π.Α.ΜΕ (ούτε καλά καλά τι είναι το Π.Α.ΜΕ.) και απλά διάβασες στην ανακοίνωση της ανταρσύα ότι είναι γραφειοκρατικό και μας το είπες. Ευχαρίστως να μου το αναλύσεις κάποια στιγμή στη σχολή.

Καταρχάς, οι αποφάσεις του ΔΣ έχουν νόημα μόνο όταν έχουν αντίκρισμα στους φοιτητές σε περιόδους που αντικειμενικά δεν υπάρχει περίπτωση να βγει συνέλευση (πχ εξεταστική).  Αν είναι να κατεβούν στην κινητοποίηση μόνο τα 12-15 άτομα του σχήματος/της παράταξης που πέρασε το ψήφισμα, τότε δεν έχει νόημα. Εκτός κι αν θες απλά να γράφει το πανό το όνομά του συλλόγου σου και να χαίρεσαι με τα εν λόγω 12-15 άτομα ότι κινητοποιήθηκε ο σύλλογος.

Το ΠΑΜΕ μπορεί να έχει επιτροπές για ανέργους και μετανάστες, αλλά η βασική του λογική είναι να κερδίσει πάλι τη ΓΣΕΕ.

Εσύ πιστεύεις ότι η ΓΣΕΕ μπορεί να γίνει των εργατών. Εγώ διαφωνώ πλήρως, διότι με τη δομή της ΓΣΕΕ δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για αποφάσεις από τα κάτω. Συνεπώς, η ΓΣΕΕ επιβάλει από τη φύση της μια αντιδημοκρατική διαχείριση του εργατικού κινήματος και άρα δεν μπορεί να γίνει των εργατών, πόσο μάλλον των ανέργων, των επισφαλώς εργαζομένων και των μεταναστών. Λες ότι η ΓΣΕΕ πρέπει να γίνει όπως παλιά. Γιατί; Το ότι μια δομή ήταν επιτυχημένη το 1930 και το 1960 σημαίνει ότι θα είναι επιτυχημένη και σήμερα; Οι συγκεντρωτικές δομές φανερώνουν πλέον όλο και περισσότερο τη γύμνια τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ΚΚΕ, του οποίου η γραμμή δεν εκφράζει πάντα τα μέλη του και πολλές φορές εμφανίζονται παλαβού μεγέθους αντιθέσεις ανάμεσα σε βάση και ανώτερη ιεραρχία. Άρα, για ΄μένα δεν είναι καθόλου προφανές ότι ο ρόλος της ΓΣΕΕ στο εργατικό κίνημα είναι αυτός που λέει το ΠΑΜΕ.

Αντίθετα, οι πιο δημοκρατικές δομές σου δίνουν την ευκαιρία να πολιτικοποιήσεις κόσμο, να τον κάνεις να συμμετέχει όχι μόνο ως απλό γρανάζι, αλλά και ως παραγωγός ολοένα και βαθύτερης πολιτικής σκέψης την οποία θα εφαρμόζει στην πράξη. Να τον κάνεις πραγματικά να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και όχι να αναθέτει σε μια ιδεολογική επιτροπή ή ένα πολιτικό γραφείο. Να απαντάς στα πραγματικά ερωτήματα του κόσμου, ώστε να μπορείς να τα συνδέσεις με την αναγκαιότητα και το ρεαλισμό της ανατροπής. Αυτός είναι ο τύπος αγωνιστή που πρέπει να υπάρχει στο εργατικό κίνημα, όχι το -όχι αποτυχημένο- μοντέλο κομματικού στρατιώτη του 1930. Σήμερα υπάρχει περιθώριο και δυνατότητα πολιτικοποίησης του κόσμου, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες. Επιπλέον, η προλεταριοποίηση μεσαίων στρωμάτων επιβάλλει την πολιτικοποίησή τους και το να μάθουν που θα ανήκουν όταν γίνει το κακό, προκειμένου να μην καταλήξουν φασίστες. Και εγώ δε θεωρώ πολιτικοποίηση τόσο το διάβασμα πολιτικής, όσο την απόκτηση εμπειρίας στην παραγωγή της και κυρίως στην εφαρμογή της.

Εν κατακλείδι, άλλο το 1917, άλλο το 1960, άλλο το σήμερα. Το εργατικό κίνημα οφείλει να προσαρμόζεται στην εποχή του, φυσικά χωρίς να ξεφεύγει από το στόχο του και να αναβαθμίζεται συνεχώς. Δε θέλω σε καμία περίπτωση να ισοπεδώσω τους αγώνες του ΠΑΜΕ και ιδιαίτερα του ΚΚΕ, αλλά η δομή τους είναι προβληματική υπό αυτή τη σκοπιά. Και αυτό δες το ως τροφή για σκέψη και ως ειλικρινή κριτική.
Pages: [1] 2 3 ... 5 Go Up Print
Jump to: