• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 21:26:50 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία
  
  Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY
  
  Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther
  
Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 21:26:50 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426676
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 73
Guests: 110
Total: 183
Deviate
AA RE LEWN
vaggelis.ntokas
thomassamaras
johnnypap
amprozos
Nikos_313
manos_diakakis
georkala
BENEDICTVS
IBOURAS
krith
gorilaki
DimKaratzas
diamantis
Argiris
moutdimi
Notac
mrotskos
NickSpan
Retroman07
mimaki
sassi
xarabalios
giannisd
aalmpanb
superkolios
mdimitrig
qwertyuiop
tasakis
andreaspaper
airam
vagk
sigklitiki
jim_sklab
skopsinos
ddantono
thenoface
dimchin
sterlouk
dimitrisblioumis
Nefeli Nikita
pdiamantis
andyy
iropap
chrysaep
Andreas K
Soto Gonzalez
Stathiss
lapin
jojos
mkakale
george14
Fotis
agapi
mrodi
theofr
dem05
soktas
ioannisfa
stergios03
miltan8
gntitsios
geojohn
gkg
Petross
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Η γραμματεία είναι ανοιχτή καθημερινά 12:00-13:30 Tongue
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Εκλογές Σεπτέμβρης 2015
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Poll
Question: Τι θα ψηφισετε
ΣΥΡΙΖΑ - 23 (12.9%)
ΝΔ - 8 (4.5%)
ΠΟΤΑΜΙ - 6 (3.4%)
ΚΚΕ - 14 (7.9%)
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - 3 (1.7%)
ΑΝΕΛ - 4 (2.2%)
ΑΝΤΑΡΣΥΑ - 23 (12.9%)
ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ) - 12 (6.7%)
ΛΕΒΕΝΤΗΣ - ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ - 30 (16.9%)
ΠΑΣΟΚ - 2 (1.1%)
Αλλο κομμα - 4 (2.2%)
ΑΚΥΡΟ - 1 (0.6%)
ΑΠΟΧΗ (λογω δυσκολιας μετακινησης - εξεταστικης κλπ ) - 16 (9%)
ΑΠΟΧΗ (ιδεολογικα) - 26 (14.6%)
ΛΕΥΚΟ - 2 (1.1%)
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ! - 2 (1.1%)
ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α - 2 (1.1%)
Total Voters: 175

Pages: 1 ... 28 29 [30] 31 32 ... 34 Go Down Print
Author Topic: Εκλογές Σεπτέμβρης 2015  (Read 56407 times)
Argirios
Veteran
Επιβεβαρυμένος
******
Gender: Male
Posts: 11211



View Profile
Re: Εκλογές Σεπτέμβρης 2015
« Reply #435 on: September 20, 2015, 17:56:03 pm »

fixed  Wink
Logged

pikachu93
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη
***
Gender: Male
Posts: 254



View Profile
Re: Εκλογές Σεπτέμβρης 2015
« Reply #436 on: September 20, 2015, 18:18:09 pm »

Quote from: rspappas on September 20, 2015, 17:14:06 pm
Άλλο η καταδίκη της φασιστικής ρητορικής μίσους, και άλλο το endorsement της βίας.
Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Αν εννοείς ότι μπορείς να καταδικάζεις τον φασισμό και παράλληλα να χρησιμοποιείς βία στην πολιτική τότε έχουμε διαφορετική αντίληψη για τον φασισμό. Φασισμός δεν είναι οι μαίανδροι και τα σύμβολα. Φασισμός είναι συμπεριφορά. Ακόμα και το αντιφασιστικό κίνημα έχει μέσα φασίζουσες τάσεις. Για παράδειγμα, ήμουν προχθές στην πορεία για τον Φύσσα (true story). Φαντάσου να φώναζα ξαφνικά: "Zήτω το έθνος" Tongue
Αυτό που ήθελα να πω προηγουμένως πατάει ακριβώς σε αυτόν τον διαχωρισμό. Ένας δεξιός ψηφοφόρος που γουστάρει πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια ή πιστεύει ότι η πολυπολιτισμικότητα δεν λειτουργεί δεν διαφέρει τόσο πολύ στο κομμάτι της ιδεολογίας της χρυσής αυγής. Η διαφορά είναι ότι η χρυσή αυγή χρησιμοποιεί ακραίες μορφές βίας για να την επιβάλλει.

Logged
rspappas
WebSlave
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
***
Posts: 2709



View Profile
Re: Εκλογές Σεπτέμβρης 2015
« Reply #437 on: September 20, 2015, 18:36:22 pm »

Ακριβώς το αντίθετο λέω, ότι η χρήση βίας είναι ανεξάρτητη από τον αντιφασισμο. Κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι μόνο ξύλο στους φασίστες θα λύσει το πρόβλημα , άλλοι ότι πρέπει να υπάρξει θεσμική/νομική λύση, και άλλοι το προσεγγίζουν πιο κοινωνικά, καλώντας σε κοινωνικό αποκλεισμό του φασισμού. Όλοι πάντως συμφωνούν στο ότι ο φασισμός είναι κακό.
Logged


http://en.wikipedia.org/wiki/Lopadotemachoselachogaleokranioleipsanodrimhypotrimmatosilphioparaomelitokatakechymenokichlepikossyphophattoperisteralektryonoptekephalliokigklopeleiolagoiosiraiobaphetraganopterygon

g
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
******
Posts: 1580


Increscunt animi, virescit volnere virtus


View Profile
Re: Εκλογές Σεπτέμβρης 2015
« Reply #438 on: September 20, 2015, 19:02:32 pm »

Quote from: pikachu93 on September 20, 2015, 17:04:30 pm
Ερώτημα προς όλους τους μπολσεβίκους του φόρουμ. Αν αύριο η συνομωσία των πυρήνων της φωτιάς δολοφονήσει ένα στέλεχος της ΝΔ, τον Δένδια ξέρω γω, τι θα κάνετε? Πάρτυ στα πανεπιστήμια σωστά? Προφανώς δεν θα καταδικάσετε την βία από όπου κι αν προέρχεται παρά τους πομφόλυγες περί δημοκρατίας που ανεβαίνουν ανά τους καιρούς στο φόρουμ. Επομένως μην απορείτε αν ο μέσος δεξιός ψηφοφόρος δείχνει ανοχή στην χρυσή αυγή ακόμα και την ανάγκη να την υπερασπιστεί ενστικτωδώς ως κοντινό ιδεολογικό πόλο.

Καταρχήν οι κομμουνιστές και οι αναρχικοί αυτού του είδους δεν έχουν καμία επαφή και σχέση όσον αφορά τις πρακτικές τους, την ιδεολογία, την φιλοσοφία, την τακτική και στρατηγική τους. Απο κει και πέρα αυτό το υποθετικό σενάριο είναι άκυρο και φτιάχτηκε ειδικά για να αποδείξει την άποψη σου επομένως καθόλου δεν βοηθάει σαν βάση κουβέντας, παρ' όλα αυτά πρέπει να αναφερθεί πως οι κομμουνιστές πχ είναι κατά της ατομικής τρομοκρατίας. Επίσης το να γίνεται ότι γίνεται καθημερινά και εσύ να βγάζεις  απο το μυαλό σου παραδείγματα για να στηρίξεις το ότι η αριστεροί και αναρχικοί φταίνε για την άνοδο των φασιστών είναι λίγο μαλακισμένο.

Όπως και να χει με λίγα λόγια, το ζήτημα δεν είναι η μορφή της όποιας δράσης/η βία, αλλά το περιεχόμενο της. Ο ένας --αναρχικοί/κομμουνιστές-- έχει σκοπό την αντίσταση στην εξαθλίωση, το τέλος της εκμετάλλευσης, την ειρήνη ενώ ο άλλος έχει σκοπό να στηρίξει την εκμετάλλευση ελπίζοντας ότι θα πάρει στο τέλος τίποτα και αυτός, ή ότι θα γίνει ο ίδιος ο εκμεταλλευτής ή στην καλύτερη φοβάται για τον εαυτό του να ακολουθήσει τον ριζοσπαστικό δρόμο κάνοντας του μακροπρόθεσμα και συνολικότερα στην τάξη του περισσότερο κακό.

Λίγο πιο συγκεκριμένα ...φαντάζομαι δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις το γιατί δεν είναι το ίδιο να βγάζεις τους ανθρώπους απο τα σπίτια τους, να τους μαχαιρώνεις γιατί έχουν άλλο χρώμα, γιατί διεκδικούν ένα κόσμο πιο δίκαιο, με το να αμύνεσαι απέναντι σε όλα αυτά.  Και μια ερώτηση : Αν κάποιος ασκεί  νόμιμη και παράνομη βία επάνω σου την ίδια στιγμή που σε εκμεταλλεύεται οικονομικά για να πλουτίζει, είναι ίδια η βία που αναγκάζεσαι να χρησιμοποιήσεις απέναντι του με την βία η οποία αυτός σου ασκεί ? Η βία της γαλλικής  ή της ελληνικής επανάστασης ήταν δίκαια ή όχι, ήταν μια βία που καταδικάζεις? Η αμυντική βία των κούρδων στο Κομπάνι, η βία των παλαιστινίων απέναντι στην στρατιωτική μηχανή του Ισραήλ ?την θεωρείς ίδια αυτήν τη βία με την βία των στρατοπέδων συγκέντρωσης της ναζιστική Γερμανίας, με την βία των νεοναζί απέναντι σε μετανάστες και μη, ανέργους και εργάτες, την βία των ματ απέναντι στο αγωνιζόμενο λαό ?
« Last Edit: September 20, 2015, 19:28:22 pm by g » Logged

Argirios
Veteran
Επιβεβαρυμένος
******
Gender: Male
Posts: 11211



View Profile
Re: Εκλογές Σεπτέμβρης 2015
« Reply #439 on: September 20, 2015, 19:11:04 pm »

Κάτι λίγο άκυρο, ερώτηση προς g και άμα θες απαντάς. Τί γνώμη έχεις για τους βομβαρδισμούς του ISIS από ρωσικά drones?
Logged

gmtms
Guest
Re: Εκλογές Σεπτέμβρης 2015
« Reply #440 on: September 20, 2015, 19:18:39 pm »

Διαρκώς αναπαράγετε χαομένα ψευδοεπιχειρήματα με τον έμμεσο αλλά εμφανή στόχο τη θυματοποίηση της ΧΑ και τη δικαιολόγηση των υποστηρικτών της, που οι καημένοι δεν έχουν άλλη επιλογή απ΄το να ψηφίσουν την ΧΑ ή να την αμυνθούν ακόμα κι αν δεν είναι ψηφοφόροι της.
Για τον φασισμό δε γίνεται εκ των πραγμάτων να έχεις πολλαπλές αντιλήψεις, δεν υπάρχουν περιθώρια υποκειμενικής ερμηνείας. Φασισμός είναι το ακραίο ρεύμα εθνικισμού όπως εκφράστηκε πριν και κατά τον δεύτερο παγκόσμιο. Το αντιφασιστικό κίνημα μπορείς να το χαρακτηρίσεις ως πολυπρόσωπο και ανομοιογενές, και σίγουρα συμπεριφορές που εκφράζονται από κομμάτια του δεν αντιπροσωπεύουν το σύνολο των 'αριστερών'. Αντιφασίστες είναι οι αναρχικοί, οι κομμουνιστές, οι νεοαριστεριστές τύπου σύριζα, οπαδοί ομάδων, έως και ράντομ πολιτικά ανέντακτοι πολίτες. Προφανώς, ο καθένας έχει διαφορετική πολιτική ατζέντα και ιδεολογία, και ξεπερνά τις όποιες διαφορές στα πλαίσια της επιτακτικότητας του κοινού σκοπού της πάταξης των φασιστοειδών. Δεν είναι όλοι οι αντιφασίστες ΣΠΦ (χωρίς να λέω ότι δε θα'πρεπε). Τώρα, αν πας και φωνάξεις ζήτω το έθνος θα είσαι ενα πολύ κακό τρολλ που αποφάσισε να πετάξει μία μαλακία σε έναν θυμωμένο όχλο, ενάντια στα πολιτικά πιστεύω της πλειοψηφίας του. Θα τις φας και θα αξίζεις την κάθε μπάτσα.

Το ότι προσπαθείς να πείσεις ότι ο αναρχικός χώρος αποτελεί μεγάλη απειλή για την συντηρητική δεξιά, τόσο μεγάλη μάλιστα ώστε να είναι συγκρινόμενη με την παρουσία και την υπαρκτή απειλή των χρυσαύγουλων (σε ότι όνομα και να κυκλοφόρησαν- βλ. ΛΑΟΣ, ΟΝΝΕΔ κ.α.) για ένα μεγάλο πλήθος αδύναμων ομάδων και πολιτικά αντιφρονούντων είναι απλά αποτέλεσμα της άγνοιας σου (ή τουλάχιστον έτσι θέλω να πιστεύω). Δε χρειάζεται να σου λινκάρω εικόνες και άρθρα με τις ρατσιστικές επιθέσεις και πολιτικές δολοφονίες που έχουν γίνει στην ελλάδα την τελευταία 20ετία, δεν είσαι μπέμπης, μπορείς να ψάξεις και μόνος σου στο γκουγκλ. Πρόκειται πραγματικά για μία μεγάλη λίστα θυμάτων βίας, η οποία σχεδόν ποτέ δεν τιμωρείται, και για την οποία ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό και η κοινοβουλευτική δεξιά  την οποία εκπροσωπεί ο αγαπητός σε εσέ κ. Δένδιας. Για τον συγκεκριμένο δε νομίζω να έκανε και κανείς μεγάλες χαρές σε περίπτωση δολοφονίας του, σίγουρα όμως πολλοί, εμού συμπεριλαμβανομένου, θα συγκινούνταν με το θάνατο του Βορίδη, Πλεύρη, Άδωνι και λοιπών πρωτοστατών της ρατσιστικής ιδεολογίας, έστω και προσαρμοσμένης στις επιταγές της αστικής δημοκρατίας. Η διαφορά της βίας αυτής με την βία για την οποία κατηγορείς τον άκρο αριστερό χώρο, είναι ότι η πρώτη ασκείται άμετρα από την εξουσία (κράτος δεν είναι τίποτα άλλο παρά το μονοπώλιο δυνατότητας άσκησης νόμιμης βίας), ενώ η δεύτερη ασκείται στοχευμένα, περιορισμένα και παράνομα.

Όσο για αυτές τις πραγματικά ακατανόητες ασυναρτησίες περί του 'δεν είναι όλοι οι άκροδεξιοί  φασίστες', δεν νομίζω να χρειάζεται να απαντήσει κανέις. Είναι πασιφανές ότι προσπαθείς να δικαιολογήσεις τις πολιτικές σου πεποιθησεις και να τις προμοτάρεις.  Ήδη σου δόθηκε περισσότερη αξία από την αρμόζουσα. Δε νομίζω να είσαι όντως τόσο βλάκας όσο προσπαθείς να το παίξεις.
« Last Edit: September 20, 2015, 19:36:56 pm by gmtms » Logged
rspappas
WebSlave
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
***
Posts: 2709



View Profile
Re: Εκλογές Σεπτέμβρης 2015
« Reply #441 on: September 20, 2015, 19:19:25 pm »

Το γκάλοπ και το τημμυ όπως πάντα ακολουθώντας κατά βήμα το ρεύμα της εποχής προέβλεψε με σφάλμα +-200% το εκλογικό αποτελεσμα
Logged


http://en.wikipedia.org/wiki/Lopadotemachoselachogaleokranioleipsanodrimhypotrimmatosilphioparaomelitokatakechymenokichlepikossyphophattoperisteralektryonoptekephalliokigklopeleiolagoiosiraiobaphetraganopterygon

Argirios
Veteran
Επιβεβαρυμένος
******
Gender: Male
Posts: 11211



View Profile
Re: Εκλογές Σεπτέμβρης 2015
« Reply #442 on: September 20, 2015, 19:22:33 pm »

"Ακριβώς, την ίδια αντιληψη έχετε όμως και πολλοί από εσάς για τα ακροδεξιά/δεξιά κόμματα πέραν της ΧΑ, ότι όλοι είναι φανατικοί ακροδεξιοί και φασίστες"

Gmtms ερμηνεύεις τα λόγια μου λάθος, δε μίλησα για ακροδεξιούς αλλά για άτομα που έχουν ψηφίσει ακροδεξιό κόμμα.
Logged

Tracy_McGrady
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
******
Posts: 1901


View Profile
Re: Εκλογές Σεπτέμβρης 2015
« Reply #443 on: September 20, 2015, 19:23:39 pm »

Quote from: rspappas on September 20, 2015, 19:19:25 pm
Το γκάλοπ και το τημμυ όπως πάντα ακολουθώντας κατά βήμα το ρεύμα της εποχής προέβλεψε με σφάλμα +-200% το εκλογικό αποτελεσμα
Δε θα ηθελες το poll να ειναι εγκυρο νμζ xD
Logged
Ex_Mechanus
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
*******
Posts: 3741



View Profile
Re: Εκλογές Σεπτέμβρης 2015
« Reply #444 on: September 20, 2015, 19:40:26 pm »

Quote from: pikachu93 on September 20, 2015, 18:18:09 pm
Quote from: rspappas on September 20, 2015, 17:14:06 pm
Άλλο η καταδίκη της φασιστικής ρητορικής μίσους, και άλλο το endorsement της βίας.
Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Αν εννοείς ότι μπορείς να καταδικάζεις τον φασισμό και παράλληλα να χρησιμοποιείς βία στην πολιτική τότε έχουμε διαφορετική αντίληψη για τον φασισμό. Φασισμός δεν είναι οι μαίανδροι και τα σύμβολα. Φασισμός είναι συμπεριφορά. Ακόμα και το αντιφασιστικό κίνημα έχει μέσα φασίζουσες τάσεις. Για παράδειγμα, ήμουν προχθές στην πορεία για τον Φύσσα (true story). Φαντάσου να φώναζα ξαφνικά: "Zήτω το έθνος" Tongue

η έννοια "φασισμός" δεν επιδέχεται πολλών ερμηνειών, αν δεν μπορείς να πεις αυτό που θέλεις με άλλες έννοιες είναι καθαρά δικό σου εκφραστικό έλλειμα

περί ετυμολογίας: https://en.wikipedia.org/wiki/Fascio

όπου το "φάσκι" αντιπροσωπεύει την εθνική ενότητα, με άλλα λόγια την άρνηση της ύπαρξης των κοινωνικών τάξεων και την υποταγή όλων στον "εθνικό σκοπό"
Logged

pay close attention
pikachu93
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη
***
Gender: Male
Posts: 254



View Profile
Re: Εκλογές Σεπτέμβρης 2015
« Reply #445 on: September 20, 2015, 20:01:29 pm »

Quote from: g on September 20, 2015, 19:02:32 pm
Καταρχήν οι κομμουνιστές και οι αναρχικοί αυτού του είδους δεν έχουν καμία επαφή και σχέση όσον αφορά τις πρακτικές τους, την ιδεολογία, την φιλοσοφία, την τακτική και στρατηγική τους. Απο κει και πέρα αυτό το υποθετικό σενάριο είναι άκυρο και φτιάχτηκε ειδικά για να αποδείξει την άποψη σου επομένως καθόλου δεν βοηθάει σαν βάση κουβέντας, παρ' όλα αυτά πρέπει να αναφερθεί πως οι κομμουνιστές πχ είναι κατά της ατομικής τρομοκρατίας. Επίσης το να γίνεται ότι γίνεται καθημερινά και εσύ να βγάζεις  απο το μυαλό σου παραδείγματα για να στηρίξεις το ότι η αριστεροί και αναρχικοί φταίνε για την άνοδο των φασιστών είναι λίγο μαλακισμένο.
Δεν ισχυρίστηκα ότι φταίνε οι αναρχικοί και οι κομμουνιστές για την άνοδο της χ.α. Προσπαθώ να εξηγήσω γιατί ένα μερίδιο της κοινωνίας δεν καταδικάζει ή σιγοντάρει την δράση της χωρίς να ταυτίζομαι με αυτό.

Quote from: g on September 20, 2015, 19:02:32 pm
Όπως και να χει με λίγα λόγια, το ζήτημα δεν είναι η μορφή της όποιας δράσης, η μορφής της βίας, αλλά το περιεχόμενο της. Ο ένας --αναρχικοί/κομμουνιστές-- έχει σκοπό την αντίσταση στην εξαθλίωση, το τέλος της εκμετάλλευσης, την ειρήνη ενώ ο άλλος έχει σκοπό να στηρίξει την εκμετάλλευση ελπίζοντας ότι θα πάρει στο τέλος τίποτα και αυτός, ή ότι θα γίνει ο ίδιος ο εκμεταλλευτής ή στην καλύτερη φοβάται για τον εαυτό του να ακολουθήσει τον ριζοσπαστικό δρόμο κάνοντας του μακροπρόθεσμα και συνολικότερα στην τάξη του περισσότερο κακό.
Προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν τα κίνητρα-ευχολόγια. Όποιον και να ρωτήσεις θα σου πει ότι έχει υγιή κίνητρα. Οι πρακτικές και το αποτέλεσμα της πολιτικής έχουν να λένε, το τι μορφή παίρνει αυτό που υπερασπίζεσαι μέσα στην κοινωνία και στην ιστορία.

Quote from: g on September 20, 2015, 19:02:32 pm
Λίγο πιο συγκεκριμένα ...φαντάζομαι δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις το γιατί δεν είναι το ίδιο να βγάζεις τους ανθρώπους απο τα σπίτια τους, να τους μαχαιρώνεις γιατί έχουν άλλο χρώμα, γιατί διεκδικούν ένα κόσμο πιο δίκαιο, με το να αμύνεσαι απέναντι σε όλα αυτά.
Είπα εγώ ότι είναι το ίδιο?
Quote from: g on September 20, 2015, 19:02:32 pm
Και μια ερώτηση : Αν κάποιος ασκεί  νόμιμη και παράνομη βία επάνω σου την ίδια στιγμή που σε εκμεταλλεύεται οικονομικά για να πλουτίζει, είναι ίδια η βία που αναγκάζεσαι να χρησιμοποιήσεις απέναντι του με την βία η οποία αυτός σου ασκεί ? Η βία της γαλλικής  ή της ελληνικής επανάστασης ήταν δίκαια ή όχι, ήταν μια βία που καταδικάζεις? Η αμυντική βία των κούρδων στο Κομπάνι, η βία των παλαιστινίων απέναντι στην στρατιωτική μηχανή του Ισραήλ ?την θεωρείς ίδια αυτήν τη βία με την βία των στρατοπέδων συγκέντρωσης της ναζιστική Γερμανίας, με την βία των νεοναζί απέναντι σε μετανάστες και μη, ανέργους και εργάτες, την βία των ματ απέναντι στο αγωνιζόμενο λαό ?
Αυτό το κομμάτι είναι σχεδόν ίδιο με το τελευταίο μέρος της απολογίας Κουφοντίνα, για να ξεφύγουμε και από το υποθετικό Tongue. Η συζήτηση μας γίνεται στα πλαίσια της αστικής δημοκρατίας, τουλάχιστον από πλευράς μου, και συγκρίνεις ανόμια πράματα. Αναγάγεις την κοινωνική βία σε επίπεδα γενικευμένης σύρραξης ή γενοκτονίας. Εννοείται πως κανείς δεν παίρνει ίσες αποστάσεις απέναντι στην βία των ναζί και στη βία των Κούρδων ή των Παλαιστίνιων. Ωστόσο δεν είναι πάντα τόσο εύκολο να διαλέξεις στρατόπεδο. Όσο για το ταξικό σκέλος της ερώτησης δεν θα απαντήσω καν.
ΥΓ: Σόρυ αν παρεξηγήθηκε κάποιος με την λέξη μπολσεβίκος, περιπεχτικό ήταν και όχι υποτιμητικό.
Logged
Apostolof
WebSlave
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
***
Gender: Male
Posts: 2660


Κεραυνοί, φωτιές, ece


View Profile WWW
Re: Εκλογές Σεπτέμβρης 2015
« Reply #446 on: September 20, 2015, 20:45:23 pm »

Δε διάβασα όλα όσα έχετε γράψει ήδη αλλά αν κατάλαβα καλά pikachu93 λες ότι ο ψηφοφόρος της χα δεν είναι φασίστας αλλά τα μέλη της είναι;
Logged

All these moments will be lost in time, like tears in rain.
In the meanwhile, life goal.
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος
******
Gender: Male
Posts: 13335


ad astra, per aspera


View Profile
Απ: Εκλογές Σεπτέμβρης 2015
« Reply #447 on: September 20, 2015, 20:49:16 pm »

αν δε μαχαιρώνει ο ίδιος ο ψηφοφόρος της ΧΑ, αλλα "αναθέτει" στα Ταγματα Εφοδου της ΧΑ να μαχαιρώνουν, τον απαλλάσει απο την ευθυνη;
Logged

Apostolof
WebSlave
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
***
Gender: Male
Posts: 2660


Κεραυνοί, φωτιές, ece


View Profile WWW
Re: Εκλογές Σεπτέμβρης 2015
« Reply #448 on: September 20, 2015, 20:52:43 pm »

Ότι δλδ οι συγκεκριμένοι ψηφοφόροι δε ξέρουν ότι η χα αποτελείται από φασίστο-ειδή (ως νεοναζί ούτε πρωτότυποι δεν είναι).

Ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος το έχει πει...
http://www.candianews.gr/2015/09/17/michaloliakos-imaste-i-spora-ton-nikimenon-tou-1945-i-ethnikososialistes-i-fasistes-vinteo/
Logged

All these moments will be lost in time, like tears in rain.
In the meanwhile, life goal.
g
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
******
Posts: 1580


Increscunt animi, virescit volnere virtus


View Profile
Re: Εκλογές Σεπτέμβρης 2015
« Reply #449 on: September 20, 2015, 21:03:40 pm »

Quote from: pikachu93 on September 20, 2015, 20:01:29 pm
Quote from: g on September 20, 2015, 19:02:32 pm
Καταρχήν οι κομμουνιστές και οι αναρχικοί αυτού του είδους δεν έχουν καμία επαφή και σχέση όσον αφορά τις πρακτικές τους, την ιδεολογία, την φιλοσοφία, την τακτική και στρατηγική τους. Απο κει και πέρα αυτό το υποθετικό σενάριο είναι άκυρο και φτιάχτηκε ειδικά για να αποδείξει την άποψη σου επομένως καθόλου δεν βοηθάει σαν βάση κουβέντας, παρ' όλα αυτά πρέπει να αναφερθεί πως οι κομμουνιστές πχ είναι κατά της ατομικής τρομοκρατίας. Επίσης το να γίνεται ότι γίνεται καθημερινά και εσύ να βγάζεις  απο το μυαλό σου παραδείγματα για να στηρίξεις το ότι η αριστεροί και αναρχικοί φταίνε για την άνοδο των φασιστών είναι λίγο μαλακισμένο.
1) Δεν ισχυρίστηκα ότι φταίνε οι αναρχικοί και οι κομμουνιστές για την άνοδο της χ.α. Προσπαθώ να εξηγήσω γιατί ένα μερίδιο της κοινωνίας δεν καταδικάζει ή σιγοντάρει την δράση της χωρίς να ταυτίζομαι με αυτό.

Quote from: g on September 20, 2015, 19:02:32 pm
Όπως και να χει με λίγα λόγια, το ζήτημα δεν είναι η μορφή της όποιας δράσης, η μορφής της βίας, αλλά το περιεχόμενο της. Ο ένας --αναρχικοί/κομμουνιστές-- έχει σκοπό την αντίσταση στην εξαθλίωση, το τέλος της εκμετάλλευσης, την ειρήνη ενώ ο άλλος έχει σκοπό να στηρίξει την εκμετάλλευση ελπίζοντας ότι θα πάρει στο τέλος τίποτα και αυτός, ή ότι θα γίνει ο ίδιος ο εκμεταλλευτής ή στην καλύτερη φοβάται για τον εαυτό του να ακολουθήσει τον ριζοσπαστικό δρόμο κάνοντας του μακροπρόθεσμα και συνολικότερα στην τάξη του περισσότερο κακό.
2) Προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν τα κίνητρα-ευχολόγια. Όποιον και να ρωτήσεις θα σου πει ότι έχει υγιή κίνητρα. Οι πρακτικές και το αποτέλεσμα της πολιτικής έχουν να λένε, το τι μορφή παίρνει αυτό που υπερασπίζεσαι μέσα στην κοινωνία και στην ιστορία.

Quote from: g on September 20, 2015, 19:02:32 pm
Λίγο πιο συγκεκριμένα ...φαντάζομαι δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις το γιατί δεν είναι το ίδιο να βγάζεις τους ανθρώπους απο τα σπίτια τους, να τους μαχαιρώνεις γιατί έχουν άλλο χρώμα, γιατί διεκδικούν ένα κόσμο πιο δίκαιο, με το να αμύνεσαι απέναντι σε όλα αυτά.
3) Είπα εγώ ότι είναι το ίδιο?
Quote from: g on September 20, 2015, 19:02:32 pm
Και μια ερώτηση : Αν κάποιος ασκεί  νόμιμη και παράνομη βία επάνω σου την ίδια στιγμή που σε εκμεταλλεύεται οικονομικά για να πλουτίζει, είναι ίδια η βία που αναγκάζεσαι να χρησιμοποιήσεις απέναντι του με την βία η οποία αυτός σου ασκεί ? Η βία της γαλλικής  ή της ελληνικής επανάστασης ήταν δίκαια ή όχι, ήταν μια βία που καταδικάζεις? Η αμυντική βία των κούρδων στο Κομπάνι, η βία των παλαιστινίων απέναντι στην στρατιωτική μηχανή του Ισραήλ ?την θεωρείς ίδια αυτήν τη βία με την βία των στρατοπέδων συγκέντρωσης της ναζιστική Γερμανίας, με την βία των νεοναζί απέναντι σε μετανάστες και μη, ανέργους και εργάτες, την βία των ματ απέναντι στο αγωνιζόμενο λαό ?
4) Αυτό το κομμάτι είναι σχεδόν ίδιο με το τελευταίο μέρος της απολογίας Κουφοντίνα, για να ξεφύγουμε και από το υποθετικό Tongue. Η συζήτηση μας γίνεται στα πλαίσια της αστικής δημοκρατίας, τουλάχιστον από πλευράς μου, και συγκρίνεις ανόμια πράματα. Αναγάγεις την κοινωνική βία σε επίπεδα γενικευμένης σύρραξης ή γενοκτονίας. Εννοείται πως κανείς δεν παίρνει ίσες αποστάσεις απέναντι στην βία των ναζί και στη βία των Κούρδων ή των Παλαιστίνιων. Ωστόσο δεν είναι πάντα τόσο εύκολο να διαλέξεις στρατόπεδο. Όσο για το ταξικό σκέλος της ερώτησης δεν θα απαντήσω καν.
ΥΓ: Σόρυ αν παρεξηγήθηκε κάποιος με την λέξη μπολσεβίκος, περιπεχτικό ήταν και όχι υποτιμητικό.



1) Εσύ είσαι που παραλλήλισες την υποτιθέμενη ανοχή των "μπολσεβίκων" απέναντι στους αναρχικούς με την ανοχή του μέσου δεξιού ψηφοφόρου απέναντι στην χ.α χρησιμοποιώντας σαν κοινό στοιχείο την βία, εξηγώντας την ανοχή των δεύτερων ως λογική απόρροια του ότι συμβαίνει το πρώτο και το πρώτο συμβαίνει γιατί η βία δεν καταδικάζεται από όπου κι αν προέρχεται.

2) Δεν μιλάμε για κίνητρα και ευχολόγια, μιλάμε για την ουσία την οποία αρνείσαι να δείς, και δεν είναι το υγιές ή όχι κίνητρο αλλά το ταξικό περιεχόμενο της κάθε βίας κτλπ

3 Ναι αν δεν το είπες ξεκάθαρα το υπονόησες. Αλλιώς τι ακριβώς συνδέει τα δυο μέρη του ποστ σου ?

Quote from: pikachu93 on September 20, 2015, 17:04:30 pm
Ερώτημα προς όλους τους μπολσεβίκους του φόρουμ. Αν αύριο η συνομωσία των πυρήνων της φωτιάς δολοφονήσει ένα στέλεχος της ΝΔ, τον Δένδια ξέρω γω, τι θα κάνετε? Πάρτυ στα πανεπιστήμια σωστά? Προφανώς δεν θα καταδικάσετε την βία από όπου κι αν προέρχεται παρά τους πομφόλυγες περί δημοκρατίας που ανεβαίνουν ανά τους καιρούς στο φόρουμ. Επομένως μην απορείτε αν ο μέσος δεξιός ψηφοφόρος δείχνει ανοχή στην χρυσή αυγή ακόμα και την ανάγκη να την υπερασπιστεί ενστικτωδώς ως κοντινό ιδεολογικό πόλο.


4)  Η αντικειμενική πραγματικότητα δεν σε ρωτάει σε ποιο πλαίσιο θες να κάνεις την κουβέντα. Μιλάμε για τάσεις που υπάρχουν πλέον σε συνθήκες αστικής δημοκρατίας και κυριαρχίας της αστικής τάξης και απέναντι σε αυτές οφείλουμε να τοποθετηθούμε. Ε εγώ λέω σκατά στους φασίστες και υποστηρίζω τους κομμουνιστές όπως και κάθε άνθρωπο που παλεύει για το δίκιο του τελικά αποφασίζοντας ότι δεν θέλει να τρώει πλέον τον διπλανό του. Τόσο απλά.

ΥΓ Το μπολσεβίκος μόνο τιμητικό μπορεί να είναι. Το ότι οι νεοναζί το χρησιμοποιούν σαν βρισιά είναι απόλυτα λογικό μιας και που οι μπολσεβίκοι ήταν που τους τσάκισαν σώζοντας την ευρώπη αν όχι την ανθρωπότητα από αυτή την καπιταλιστική τερατογένεση.
« Last Edit: September 20, 2015, 21:31:16 pm by g » Logged

Pages: 1 ... 28 29 [30] 31 32 ... 34 Go Up Print
Jump to:  

Powered by SMF | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Scribbles2 | TinyPortal © Bloc | XHTML | CSS
Loading...