• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 00:23:39 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία
  
  Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY
  
  Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther
  
Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 00:23:39 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by nmpampal
[Today at 00:16:23]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:18 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 13, 2025, 14:43:58 pm]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]

[Εφ.Θερμοδυναμική]Παλιά θ...
by Giannis Masterio
[June 12, 2025, 22:30:38 pm]

Paid Internships in a Eur...
by okan
[June 12, 2025, 22:30:02 pm]

[ΔΣΗΕ] Γενικές απορίες, α...
by tasos_ntv
[June 12, 2025, 21:38:52 pm]

[Ηλεκτρονική Ι] Απορίες σ...
by RogueSoftware
[June 12, 2025, 12:19:21 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by chris_krkls
[June 12, 2025, 11:20:29 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9957
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426661
Total Topics: 31711
Online Today: 201
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 45
Guests: 115
Total: 160
parzival
Gagauss
mmamougiorgi
daphnenik
Lazaros8585
George15
el
tasos_ntv
Fraser
truethessalonikios
Axilleas_Nt
chaniotism
apapamichail
zgeorgitz
adaskopo
DimKaratzas
Giorgosap
fpapat
Don Corleone
3rdDegreeBurn
maria.r
nmpampal
mariaxalk
mzacharop
Tasos Bot
Don
thalia fokianou
cchristodoulou
kris
Eirini25
kpapama
ArsenD
Nikos_313
Anonikos
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
esroussou
Yamal
Guts
superkolios
gtapalis
elizabeth
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Επίσημη ενημέρωση για Αντιστοίχηση Μαθημάτων ΝΠΣ με ΠΠΣ και η συζήτηση στο forum.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Εκλογές Σεπτέμβρης 2015
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Poll
Question: Τι θα ψηφισετε
ΣΥΡΙΖΑ - 23 (12.9%)
ΝΔ - 8 (4.5%)
ΠΟΤΑΜΙ - 6 (3.4%)
ΚΚΕ - 14 (7.9%)
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - 3 (1.7%)
ΑΝΕΛ - 4 (2.2%)
ΑΝΤΑΡΣΥΑ - 23 (12.9%)
ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ) - 12 (6.7%)
ΛΕΒΕΝΤΗΣ - ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ - 30 (16.9%)
ΠΑΣΟΚ - 2 (1.1%)
Αλλο κομμα - 4 (2.2%)
ΑΚΥΡΟ - 1 (0.6%)
ΑΠΟΧΗ (λογω δυσκολιας μετακινησης - εξεταστικης κλπ ) - 16 (9%)
ΑΠΟΧΗ (ιδεολογικα) - 26 (14.6%)
ΛΕΥΚΟ - 2 (1.1%)
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ! - 2 (1.1%)
ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α - 2 (1.1%)
Total Voters: 175

Pages: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 34 Go Down Print
Author Topic: Εκλογές Σεπτέμβρης 2015  (Read 56303 times)
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος
******
Gender: Male
Posts: 13335


ad astra, per aspera


View Profile
Re: Εκλογές Σεπτέμβρης 2015
« Reply #345 on: September 15, 2015, 00:25:52 am »

Απ ο,τι καταλαβα εγω οι μειώσεις των συντάξεων ειναι ante portas. Κατι ψελλιζανε Αλέξης και Βαγγέλης οτι θα προτεινουν ισοδυναμα , αλλα δε μας ειπαν ποια. Και ποια θα μπορουσαν να είναι εκτός απο απολύσεις ή μειώσεις μισθων στο δημοσιο ή νεους φόρους.


Το μοντελο για την μειωση των συνταξεων ειναι ετοιμο: αν δεν βγαινουν οι στοχοι του Μνημονιου ΙΙΙ, οι συνταξεις πρεπει να μειωθουν αυτόματα με νομο που θα καθοριστει τον Οκτώβρη. Αυτή η άπιαστη ρητρα εχει μπει επίτηδες ωστε να αναδιαταχτει βιαιως το ασφαλιστικο και να ανατροφοδοτηθεί απο τους ίδιους τους ασφαλισμενους ουσιαστικά κοβοντας τους τις συνταξεις που εχουν ηδη πληρωσει με τις εισφορές τους τοσα χρονια (οσοι εχουν ασφαλιστει στο ΤΣΜΕΔΕ ή στο ΤΕΒΕ ξερουν καλυτερα).Το Μνημονιο προτεινει να ακολουθηθει το αυστραλιανό/νεοζηλανδικο μοντέλο (το οποίο υποστηρίζει και ο Λεβεντης βεβαιως βεβαιως) να κοβεται η συνταξή σου μεχρι ενα κατώτερο όριο, τη βασική, αναλογα με το πραγματικό εισοδημα. Τώρα αυτό μπορεί να απο είναι εξτρα εσοδα (ενοικια, μετοχες κτλ) μέχρι ισοδυναμο εισοδημα απο αγροτεμάχια και σπιτια (ο Λεβεντης υποστηρίζει το 1ο, να παει στη Γερμανια που εχει τους φίλους του ωστε να πεισει τη Μερκελ).  Επειδη στην Ελλαδα υπαρχει κατακερματισμός αγροτεμαχίων και υψηλη ιδιοκατοίκηση με κανει να υποψιαζομαι πολλα... θα δουμε πολυ σύντομα...

http://www.enikos.gr/ekloges-2015/339631,O-Mhtropoylos-analyei-th-rhtra-perioysias-poy-apeilei-tis-syntaxeis.html


Στον ιδιωτικό τομέα ερχονται μετρα σοκ: βιαιη προλεταριοποίηση φαρμακοποιών, μηχανικων, οδηγών και αλλων μικροεπαγγελματιών. Η τρόικα, Βελκουλέσκου και φίλοι, πιέζει για ομαδικές απολύσεις, lock out και ευελικτες εργασιακες σχέσεις (τα γερμανικά ημιμεροκάματα/"mini jobs"), τα οποία δεν ειμαι καθόλου σίγουρος πως δε θα επιβληθούν τελικα.


Ανακεφαλαιώνοντας, να περιμένουμε στα επόμενα χρόνια:
- μείωση συντάξεων,
- καταρρευση του δημοσιου τομεα (υγεία, παιδεια) με την επακόλουθη αναπτυξη των αντιστοιχων ιδιωτικών,
- το δημοσιο πανεπιστήμιο θα ζει ζητιανεύοντας για κανα ΕΣΠΑ, μαζι με παιδια που θα κανουν συνδεδεμένες σταρτ απ και διδακτορικους/ερευνητες, δημιουργώντας λαικο στρώμα εξαρτώμενο απο την ΕΕ ωσάν τζανκυ για τη δόση του,
- πιθανώς αναπτυξη καποια στιγμή , η οποια θα ερθει με μισθούς Ουγγαρίας και Τσεχίας (που θα μεινουν σε αυτα τα επιπεδα για πολλα χρόνια) και με την αφαίρεση ολων των "περιττων" εργαζομένων, οι οποιοι θα αναγκαστουν να μεταναστεύσουν.
- η εξωση της Ελλαδας απο το ευρώ , με σχεδιασμό της ιδιας της ΕΕ δεν πρεπει να αποκλείεται, αν κατι στραβώσει. Προφανως θα εχει μνημονια με δραχμη, μην χαλαρώνετε.

Η επόμενη βουλή θα γινει προσπαθει να μείνει για τεσσερα χρόνια και μεσα απο κει θα γίνουν ολοι οι τρελοι συνδιασμοί για να βγαίνει η κυβερνηση.









Εκτός εαν...ο ελληνικός λαός εχει αλλη αποψη και αποφασίσει να αντιδράσει. Οχι με το να μαζευτει 2-3 φορες σε μια πλατεία ή να ψηφίσει κατι και να αράξει. Σίγουρα, οχι να φασιστοποιηθει.

Να πιστέψει πως ο ίδιος με την δουλειά του και τις απόψεις του ειναι ο πρωταγωνιστής, οχι αυτοί που "ξερουν" και εξουσιάζουν την Ελλαδα τόσα χρόνια, εξω και μεσα απο τη χωρα.


« Last Edit: September 15, 2015, 00:37:33 am by Karaμazoβ » Logged

rspappas
WebSlave
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
***
Posts: 2709



View Profile
Re: Εκλογές Σεπτέμβρης 2015
« Reply #346 on: September 15, 2015, 01:49:01 am »

φατε εδω αηδια
https://www.youtube.com/watch?v=B2dC6RjOo80
Logged


http://en.wikipedia.org/wiki/Lopadotemachoselachogaleokranioleipsanodrimhypotrimmatosilphioparaomelitokatakechymenokichlepikossyphophattoperisteralektryonoptekephalliokigklopeleiolagoiosiraiobaphetraganopterygon

Αιμιλία η φτερωτή χελώνα
Διεστραμμένος
**********
Gender: Female
Posts: 15580


Έξω η μπουχεσαρία απ'το ΤΗΜΜΥ


View Profile WWW
Re: Εκλογές Σεπτέμβρης 2015
« Reply #347 on: September 15, 2015, 01:55:43 am »

Quote from: Karaμazoβ on September 15, 2015, 00:25:52 am

Στον ιδιωτικό τομέα ερχονται μετρα σοκ:[...](τα γερμανικά ημιμεροκάματα/"mini jobs"), τα οποία δεν ειμαι καθόλου σίγουρος πως δε θα επιβληθούν τελικα.

Τα mini jobs ισως να μην ερθουν φατσα φορα [ οχι οτι δεν υπαρχουν, αλλα λεμε για εναν ακομη πουστη λογο ].
Μπορει να ερθουν με προπετασμα καπνου. π.χ.:

8 Months Since Creating Its First Minimum Wage, Here's What's Happening in Germany
http://mic.com/articles/124089/8-months-since-creating-its-first-minimum-wage-here-s-what-s-happening-in-germany

το αρθρο αναφερει οτι μειωνονται τα mini-jobs, αλλα αμφιβαλλω πολυ γιαυτο.
δεν εχω ψαξει και σε αλλη πηγη στο ιντερνετ, αλλα ρωτησα φιλο μου που ζει γερμανια και μου ειπε το ακριβως αντιθετο:
οτι δηλαδη με αυτο το μετρο, την κατοχυρωση κατωτατου ωρομισθιου, αυξηθηκαν τα mini-jobs.
η ανεργια μειωνεται, αφου η ιδια δουλεια βγαινει πλεον απο περισσοτερους, με τον καθενα να δουλευει 4ωρα ως 6ωρα.
ο μισθος αυτων των εργαζομενων ομως, δεν αγγιζει τον κατωτατο μηνιαιο μισθο, αρα μαπα το καρπουζι.
επισης, ενας εξτρα λογος για να το κανουν αυτο οι εργοδοτες, ειναι οτι πληρωνουν περισσοτερα ασφαλιστρα για εναν full time, παρα για 2 part time.

Βεβαια δεν ειναι και καθολικο το μετρο, η εργοδοσια οπου μπορει το καθυστερει ή παιρνει το αιμα της πισω με αλλους τροπους
[...] It's not entirely inclusive: The minimum wage affects millions of poorly paid German workers, but the law also seems to be riddled with exceptions, and some sectors of the economy are operating under a two-year phase-in period. Deutsche Welle reported recently that lobbyists were able to win over significant delays for implementation in the agricultural and media sectors, for example. Unions have been busy dealing with complaints from workers that some companies are employing creative new ways to shift the higher cost of the minimum wage back onto employees. One report finds that slaughterhouses have been charging employees for their knives. [...]

Κι οσοι Γερμανοι δε βρουνε ουτε καν mini-job, τους περιμενει ο γερμανικος ΟΑΕΔ στη γωνια.
http://www.imerodromos.gr/ralph-boes/
Logged

"Όσοι περιμένουν να βρουν πατημένα χνάρια θα απογοητευτούν γρήγορα. Όσοι δεν είναι έτοιμοι να πέσουν και να ξανασηκωθούν, να χάσουν τον δρόμο τους και να τον ξαναβρούν, να αγγίξουν όχι μια και δύο αλλά δέκα και εκατό φορές τον πάτο της έσχατης αμφιβολίας για τα σχέδια τους, για τις ιδέες τους, για τους συντρόφους τους, και για τους ίδιους τους εαυτούς τους, να αναμετρηθούν με τα χίλια δυο πρόσωπα της απόγνωσης και να ξανανέβουν στον αφρό, είναι καλύτερα να περιμένουν την κοινωνική αλλαγή απ' τον Αι Βασίλη ή, πράγμα που δεν διαφέρει πολύ, από κάποια αψεγάδιαστη δικαιωμένη "πρωτοπορία" .Εμείς δεν έχουμε να προσφέρουμε παρά την άχαρη γοητεία της καινούριας προσπάθειας, την ιστορική βεβαιότητα για τον σκοπό, την πάλη για τον ποιοτικό εμπλουτισμό του μαζί με την αδιάκοπη κριτική για τα μέσα, την στράτευση σε μια υπόθεση που χρειάζεται μαχητές αλλά θέλει να καταργήσει τους στρατιώτες"

https://www.facebook.com/arage.eaak  Knuppel
billbarrett
Θαμώνας
****
Gender: Male
Posts: 493


labor omnia vincit improbus


View Profile WWW
Re: Εκλογές Σεπτέμβρης 2015
« Reply #348 on: September 15, 2015, 02:04:48 am »

Quote from: rspappas on September 15, 2015, 01:49:01 am
φατε εδω αηδια
https://www.youtube.com/watch?v=B2dC6RjOo80

Πρεπει καποια στιγμη να ψηφιστει ενας νομος που να απαγορευει την χρησιμοποιηση ανηλικων σε προεκλογικα σποτακια και σε προεκλογικες εκστρατειες γενικοτερα. Ειναι το λιγοτερο ανηθικο, πρεπει να γινει παρανομο.

Logged

I am so happy that I am alive, in one piece and short. I\\\'m in a world of shit... yes. But I am alive. And I am not afraid.
Αιμιλία η φτερωτή χελώνα
Διεστραμμένος
**********
Gender: Female
Posts: 15580


Έξω η μπουχεσαρία απ'το ΤΗΜΜΥ


View Profile WWW
Re: Εκλογές Σεπτέμβρης 2015
« Reply #349 on: September 15, 2015, 04:04:33 am »

<a href="https://www.youtube.com/watch?v=hl_4gw_DAAw" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=hl_4gw_DAAw</a>
Logged

"Όσοι περιμένουν να βρουν πατημένα χνάρια θα απογοητευτούν γρήγορα. Όσοι δεν είναι έτοιμοι να πέσουν και να ξανασηκωθούν, να χάσουν τον δρόμο τους και να τον ξαναβρούν, να αγγίξουν όχι μια και δύο αλλά δέκα και εκατό φορές τον πάτο της έσχατης αμφιβολίας για τα σχέδια τους, για τις ιδέες τους, για τους συντρόφους τους, και για τους ίδιους τους εαυτούς τους, να αναμετρηθούν με τα χίλια δυο πρόσωπα της απόγνωσης και να ξανανέβουν στον αφρό, είναι καλύτερα να περιμένουν την κοινωνική αλλαγή απ' τον Αι Βασίλη ή, πράγμα που δεν διαφέρει πολύ, από κάποια αψεγάδιαστη δικαιωμένη "πρωτοπορία" .Εμείς δεν έχουμε να προσφέρουμε παρά την άχαρη γοητεία της καινούριας προσπάθειας, την ιστορική βεβαιότητα για τον σκοπό, την πάλη για τον ποιοτικό εμπλουτισμό του μαζί με την αδιάκοπη κριτική για τα μέσα, την στράτευση σε μια υπόθεση που χρειάζεται μαχητές αλλά θέλει να καταργήσει τους στρατιώτες"

https://www.facebook.com/arage.eaak  Knuppel
Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
*******
Gender: Male
Posts: 3123



View Profile
Re: Εκλογές Σεπτέμβρης 2015
« Reply #350 on: September 15, 2015, 22:24:06 pm »

Ο Λεβέντης...διαφέρει: Μόνο πέντε μέλη της οικογένειάς του στα ψηφοδέλτια!


Και για πληρότητα, ορίστε η απάντηση του Λεβέντη:

"Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του koutipandoras.gr, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης είπε ότι «Έχω τέσσερα άτομα του οικογενειακού μου περιβάλλοντος στις λίστες των ψηφοδελτίων αλλά είναι σε μη εκλόγιμες θέσεις. Τα έβαλα επειδή ήταν άτομα μαχόμενα όλα αυτά τα χρόνια μαζί μου και επειδή αγαπούσαν την πολιτική. Ήταν ιδρυτικά μέλη όπως ο αδερφός μου που τον έχω δεύτερο στο ψηφοδέλτιο επικρατείας στο οποίο πρώτη είναι η κα Ηρώ Στεφάνου, καθηγήτρια της Παντείου. Δεν νομίζω ότι αυτή η θέση είναι εκλόγιμη.»"
http://www.koutipandoras.gr/article/150511/leventis-evala-4-syggeneis-moy-sta-psifodeltia-giati-moy-zitisan-ta-stelehi-moy-video


Πάμε γερά με Λεβέντη να πατάξουμε την οικογενειοκρατία!

Logged

YARRRRRRRRRRRRRR
gabonstv
Θαμώνας
****
Posts: 310



View Profile
Re: Εκλογές Σεπτέμβρης 2015
« Reply #351 on: September 16, 2015, 00:07:44 am »

«Αυτά που λέτε δεν έχουν εφαρμοστεί ποτέ»!

Αυτό το επιχείρημα ακούγεται ορισμένες φορές όταν γίνεται αναλυτική παρουσίαση της πρότασης διεξόδου του ΚΚΕ.

Αυτό, βεβαίως, δεν είναι αλήθεια. Αυτά που λέει το ΚΚΕ η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα με την πάλη τους κατάφεραν σε ένα βαθμό να τα κάνουν πραγματικότητα τον 20ό αιώνα με την επανάσταση και τη σοσιαλιστική οικοδόμηση στην ΕΣΣΔ, στα άλλα κράτη της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης και αλλού.

Εκεί με το λαό, την εργατική τάξη στην εξουσία, την κοινωνική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, τον κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας αντιμετωπίστηκαν μια σειρά οξυμένα προβλήματα όπως η ανεργία, η φτώχεια, ο αναλφαβητισμός, αναπτύχθηκαν παραγωγικές δυνάμεις, άνοιξε ο δρόμος για να ξεπεραστούν μεγάλες ανισομετρίες, υπήρξαν μεγάλα επιτεύγματα, τεράστια βήματα στην επιστήμη, στον πολιτισμό. Επιτεύγματα που επέδρασαν καθοριστικά όχι μόνο στη ζωή των λαών που ζούσαν σε αυτά τα κράτη, αλλά συνολικά στην ταξική πάλη σε διεθνές επίπεδο, άσκησαν πίεση για κατακτήσεις για βελτίωση της ζωής των εργαζομένων και στα καπιταλιστικά κράτη.

    Συνήθως, βεβαίως, υπάρχει ο αντίλογος «Ναι, αλλά αυτό το μοντέλο απέτυχε, κατέρρευσε».

Η αλήθεια είναι ότι σε αυτά τα κράτη συντελέστηκε μια διαδικασία αντεπανάστασης, μια διαδικασία ανατροπής του σοσιαλισμού και των κατακτήσεών του και παλινόρθωσης των καπιταλιστικών σχέσεων, της οικονομίας της αγοράς, της παραγωγής με σκοπό το καπιταλιστικό κέρδος.

Πώς έγινε αυτό; Επειδή ουσιαστικά παραβιάστηκαν βασικές αρχές της σοσιαλιστικής οικοδόμησης. Δηλαδή, επειδή αντί να λυθούν υπαρκτά προβλήματα στην κατεύθυνση εμβάθυνσης του σοσιαλισμού αυτά αντιμετωπίστηκαν με όρους - κριτήρια καπιταλισμού, οικονομίας της αγοράς. Για παράδειγμα, ενισχύθηκε η δυνατότητα τμημάτων της κοινωνίας να αποσπούν μεγαλύτερο μερίδιο απ' το κοινωνικό προϊόν σε σχέση με αυτό που αντιστοιχούσε στην εργασία τους, μεγαλώνοντας εισοδηματικές διαφορές. Χαλάρωσε ο κεντρικός σχεδιασμός. Εισήχθηκε το κριτήριο του κέρδους ως «εργαλείο» για την εκτίμηση της απόδοσης των παραγωγικών μονάδων. Ενισχύθηκε ο ανταγωνισμός ανάμεσα σε παραγωγικές μονάδες κ.λπ. Αυτά τα μέτρα όχι μόνο δεν έλυσαν τα προβλήματα για τα οποία υποτίθεται ότι εφαρμόστηκαν αλλά οδήγησαν στην όξυνση και νέων. Οδήγησαν στη στασιμότητα της οικονομίας, στην ανάδυση κοινωνικών δυνάμεων που είχαν ως συμφέρον την πλήρη κατάργηση των σοσιαλιστικών σχέσεων. Οι δυνάμεις αυτές πήραν το πάνω χέρι στην κοινωνία, την εξουσία, στα κόμματα που κυβερνούσαν και επέβαλαν από τα «πάνω» την αντεπανάσταση αξιοποιώντας βεβαίως τη λαϊκή αδράνεια και δυσαρέσκεια. Αποδείχθηκε ότι το παλιό δεν πεθαίνει εύκολα, ότι στη νέα κοινωνία διατηρούνται στοιχεία του παλιού που αν δεν ξεπεραστούν, μπορεί να αναζωογονήσουν το παλιό. Άλλωστε, ποτέ το νέο, το κοινωνικά προοδευτικό δεν επικράτησε μια και έξω αλλά με απόπειρες, πρώτες προσπάθειες που τις περισσότερες φορές δεν άντεξαν, αλλά τελικά επικράτησε σε επόμενη ιστορική φάση.

Κατά συνέπεια, αυτό που «απέτυχε» ήταν η προσπάθεια να ανακατευτεί ο σοσιαλισμός με στοιχεία της καπιταλιστικής οικονομίας.

    Ακούγεται, επίσης, το επιχείρημα: «Και έτσι να είναι αυτό που λέτε δεν εφαρμόζεται πουθενά σήμερα».

Αυτό μπορεί να ισχύει, όμως δεν τεκμηριώνει το γιατί δεν μπορεί να υπάρξει στο μέλλον. Ας σκεφθούμε, για παράδειγμα, όταν ο Σπάρτακος εξεγέρθηκε ενάντια στη δουλεία, όταν οι Γάλλοι ανέτρεψαν τη μοναρχία και καθιέρωσαν τη δημοκρατία πού αλλού είχε γίνει αυτό; Όταν οι Ρώσοι ανέτρεψαν την αστική εξουσία και ξεκίνησαν τη σοσιαλιστική οικοδόμηση, τη δημιουργία της Σοβιετικής Ένωσης πού αλλού είχε γίνει αυτό; Σκεφθείτε, αν όλοι αυτοί είχαν πει αυτό που λέμε να κάνουμε δεν εφαρμόζεται πουθενά σήμερα, άρα δεν είναι ρεαλιστικό, δεν γίνεται σήμερα, θα είχαμε δούλους, μονάρχες κ.λπ.

Το αν κάτι είναι ρεαλιστικό ή όχι κρίνεται από το αν είναι αναγκαίο, αν δηλαδή οι εξελίξεις δείχνουν προς αυτήν την κατεύθυνση, αν αποτελεί την πραγματική διέξοδο για το λαό.

Η πραγματοποίησή του σχετίζεται με το αν ο λαός, οι εργαζόμενοι αποκτήσουν αυτήν τη δύναμη, την αποφασιστικότητα και θέληση να το κάνουν πραγματικότητα.

     Το άρθρο αναδημοσιεύεται από τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη», 13 Σεπτέμβρη 2015.
Logged
c0ndemn3d
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
******
Posts: 4804


Yarr!


View Profile
Re: Εκλογές Σεπτέμβρης 2015
« Reply #352 on: September 16, 2015, 00:14:50 am »

Quote from: billbarrett on September 15, 2015, 02:04:48 am
Quote from: rspappas on September 15, 2015, 01:49:01 am
φατε εδω αηδια
https://www.youtube.com/watch?v=B2dC6RjOo80

Πρεπει καποια στιγμη να ψηφιστει ενας νομος που να απαγορευει την χρησιμοποιηση ανηλικων σε προεκλογικα σποτακια και σε προεκλογικες εκστρατειες γενικοτερα. Ειναι το λιγοτερο ανηθικο, πρεπει να γινει παρανομο.


Μήπως πρέπει να καταργηθούν τελείως οι διαφημίσεις; Πολιτικά κόμματα είναι, όχι τσίρκα

Λέω εγώ τώρα
Logged

In response, the pirates had to adhere to a doctrine of their own...
war against the world

They took my home, I can't walk away from that; can you?
 Forget me, forget Teach, forget loyalty, compacts, honours, debts, all of it.
The only question that matters is this: Who are you?
PanteGrv
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr
*****
Gender: Male
Posts: 606



View Profile
Re: Εκλογές Σεπτέμβρης 2015
« Reply #353 on: September 16, 2015, 10:56:33 am »

Quote from: Godhatesusall on September 15, 2015, 22:24:06 pm
Ο Λεβέντης...διαφέρει: Μόνο πέντε μέλη της οικογένειάς του στα ψηφοδέλτια!

Και για πληρότητα, ορίστε η απάντηση του Λεβέντη:

"Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του koutipandoras.gr, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης είπε ότι «Έχω τέσσερα άτομα του οικογενειακού μου περιβάλλοντος στις λίστες των ψηφοδελτίων αλλά είναι σε μη εκλόγιμες θέσεις. Τα έβαλα επειδή ήταν άτομα μαχόμενα όλα αυτά τα χρόνια μαζί μου και επειδή αγαπούσαν την πολιτική. Ήταν ιδρυτικά μέλη όπως ο αδερφός μου που τον έχω δεύτερο στο ψηφοδέλτιο επικρατείας στο οποίο πρώτη είναι η κα Ηρώ Στεφάνου, καθηγήτρια της Παντείου. Δεν νομίζω ότι αυτή η θέση είναι εκλόγιμη.»"
http://www.koutipandoras.gr/article/150511/leventis-evala-4-syggeneis-moy-sta-psifodeltia-giati-moy-zitisan-ta-stelehi-moy-video


Πάμε γερά με Λεβέντη να πατάξουμε την οικογενειοκρατία!


εύγε ελληνάρα, είσαι υποψιασμένος, ποτέ δε θα στην φέρουν.
« Last Edit: September 18, 2015, 03:24:16 am by Exomag » Logged

“The strangest and most fantastic fact about negative emotions is that people actually worship them.”
P.D. Ouspensky
Ο Ουσπένσκι υποστηρίζει  ότι τα αρνητικά συναισθήματα(θυμός, λύπη, πίκρα, απογοήτευση), αν και υπαρκτά και δικαιολογίσιμα, αποκτούν διάρκεια και σημασία σαν οντότητες από το άτομο οικειοθελώς. Δηλαδή ο άνθρωπος "τραβάει" αυτές τις καταστάσεις στα όριά τους, εμμένει σε αυτές, στήνει τα σκηνικό του βασανιστηρίου του. Επειδή αυτή είναι η δική μου οπτική για αυτά που διάβασα,αξίζει κανείς να ψάξει το θέμα αυτό.
c0ndemn3d
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
******
Posts: 4804


Yarr!


View Profile
Re: Εκλογές Σεπτέμβρης 2015
« Reply #354 on: September 16, 2015, 13:17:01 pm »

Πάμε γερά με ένωση κεντρώων, να τιμωρήσουμε τους Αρκουδέηδες
Logged

In response, the pirates had to adhere to a doctrine of their own...
war against the world

They took my home, I can't walk away from that; can you?
 Forget me, forget Teach, forget loyalty, compacts, honours, debts, all of it.
The only question that matters is this: Who are you?
8ball
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη
***
Posts: 140



View Profile
Re: Εκλογές Σεπτέμβρης 2015
« Reply #355 on: September 16, 2015, 13:17:48 pm »

Εγώ θελω να ρωτησω.Τι διαολο σημαινει αποχη ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ?Καναμε ιδεολογια το να εισαι απολιτικ;Δυσκολευομαι να πιστεψω οτι καποιος ενεργος πολιτικα ανθρωπος (ως οφειλει να ειναι) δε βρισκει εστω καποιο κοινο τοπο με ενα υφισταμενο σχημα.Αν θελει παρ'ολ'αυτα να απεχει, μπορει να συμβιβαζεται με την ιδεα οτι θα αποφασιζουν αλλοι γι'αυτον; Ξερω, η κουβεντα ειναι μεγαλη και εχει ξαναγινει αλλα για μενα ειναι εξοργιστικο.
Logged
Αλντεμπαράν
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
******
Posts: 2963


גם זה יעבור


View Profile
Re: Εκλογές Σεπτέμβρης 2015
« Reply #356 on: September 16, 2015, 13:21:10 pm »

ΚΙΝΗΜΑ ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. (ΝΕΟ)

<a href="https://www.youtube.com/watch?v=u0BneYWIY-k" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=u0BneYWIY-k</a>

Ρε σεις, δηλαδή αυτοί δεν είναι τρελοί?
Logged

http://de.academic.ru/pictures/dewiki/75/Kemenche-Salut_de_trebizonde-Danse_aux_sabres.jpg
JakeLaMotta
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
******
Posts: 1341



View Profile
Re: Εκλογές Σεπτέμβρης 2015
« Reply #357 on: September 16, 2015, 13:24:18 pm »

Quote from: 8ball on September 16, 2015, 13:17:48 pm
Εγώ θελω να ρωτησω.Τι διαολο σημαινει αποχη ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ?Καναμε ιδεολογια το να εισαι απολιτικ;Δυσκολευομαι να πιστεψω οτι καποιος ενεργος πολιτικα ανθρωπος (ως οφειλει να ειναι) δε βρισκει εστω καποιο κοινο τοπο με ενα υφισταμενο σχημα.Αν θελει παρ'ολ'αυτα να απεχει, μπορει να συμβιβαζεται με την ιδεα οτι θα αποφασιζουν αλλοι γι'αυτον; Ξερω, η κουβεντα ειναι μεγαλη και εχει ξαναγινει αλλα για μενα ειναι εξοργιστικο.

Μάλιστα.Δεκάδες χρόνια αναρχικής σκέψης μόλις εκμηδενίστηκαν από ένα φοβερό ποστ 2,5 γραμμών.Ωραίος....
Logged
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος
******
Gender: Male
Posts: 13335


ad astra, per aspera


View Profile
Απ: Εκλογές Σεπτέμβρης 2015
« Reply #358 on: September 16, 2015, 13:24:32 pm »

Quote from: Godhatesusall on September 15, 2015, 22:24:06 pm
Ο Λεβέντης...διαφέρει: Μόνο πέντε μέλη της οικογένειάς του στα ψηφοδέλτια!

Και για πληρότητα, ορίστε η απάντηση του Λεβέντη:

"Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του koutipandoras.gr, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης είπε ότι «Έχω τέσσερα άτομα του οικογενειακού μου περιβάλλοντος στις λίστες των ψηφοδελτίων αλλά είναι σε μη εκλόγιμες θέσεις. Τα έβαλα επειδή ήταν άτομα μαχόμενα όλα αυτά τα χρόνια μαζί μου και επειδή αγαπούσαν την πολιτική. Ήταν ιδρυτικά μέλη όπως ο αδερφός μου που τον έχω δεύτερο στο ψηφοδέλτιο επικρατείας στο οποίο πρώτη είναι η κα Ηρώ Στεφάνου, καθηγήτρια της Παντείου. Δεν νομίζω ότι αυτή η θέση είναι εκλόγιμη.»"
http://www.koutipandoras.gr/article/150511/leventis-evala-4-syggeneis-moy-sta-psifodeltia-giati-moy-zitisan-ta-stelehi-moy-video


Πάμε γερά με Λεβέντη να πατάξουμε την οικογενειοκρατία!






"μη εκλόγιμες θεσεις" ενω εχει πει αυτό:

Quote
«Εχουμε συνωστισμό υποψηφίων πλέον», μας λέει ο πρόεδρος, προσθέτοντας ωστόσο ότι οι βουλευτές που θα εκλεγούν -εφόσον το κόμμα μπει στη Βουλή- θα υπογράψουν πριν από τις εκλογές συμφωνητικό για εξάμηνη θητεία.

http://www.protothema.gr/politics/article/498249/enas-levedis-pro-ton-pulon-tis-voulis/



άρα οι συγγενεις του πχ. στην Καβαλα -που ειναι η γυναίκα του- αν βγαλει βουλευτή εκει, ακομη και αν δεν ειναι σε εκλόγιμη θεση , με την εξαμηνη θητεια θα γίνουν βουλευτες. Και αφού τον πήρανε χαμπάρι, τώρα λεει:



Quote
Επίσης, παραχωρώντας συνέντευξη στην εφημερίδα Karfitsa ο κ. Λεβέντης, δήλωσε πως όσα από τα συγγενικά του πρόσωπα είναι επικεφαλής στη λίστα –και πιθανόν εκλεγούν – θα παραδώσουν την έδρα στον επόμενο, σε έξι μήνες. «Οι συγγενείς μου δεν είναι σε εκλόγιμες θέσεις. Στα Γρεβενά την έδρα δεν θα την πάρουμε. Στο Επικρατείας έβαλα δεύτερο στη λίστα τον αδερφό μου που είναι και ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Κεντρώων. Αυτή που μπορεί να εκλεγεί είναι η ανιψιά μου που ηγείται του ψηφοδελτίου των Δωδεκανήσων. Οι υποψήφιοι της Ρόδου απαίτησαν να μπει πρώτη»! «Και να βγει η ανιψιά μου θα παραιτηθεί σε ένα εξάμηνο υπέρ του δευτέρου. Εάν κερδηθεί η έδρα της Καβάλας τότε μετά από έξι μήνες και η σύζυγός μου θα παραιτηθεί» δήλωσε ο κ. Λεβέντης, επαναλαμβάνοντας τις καταγγελίες του κατά της οικογενειοκρατίας στα κόμματα.

http://www.difernews.gr/articles/2/politiki/109052/V.-leventis-se-ena-eksamino-tha-paraitithoun-oi-sugeneis-mou-pou-vriskontai-stis-listes/
Logged

Αλντεμπαράν
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
******
Posts: 2963


גם זה יעבור


View Profile
Re: Εκλογές Σεπτέμβρης 2015
« Reply #359 on: September 16, 2015, 13:26:01 pm »

Quote from: 8ball on September 16, 2015, 13:17:48 pm
Εγώ θελω να ρωτησω.Τι διαολο σημαινει αποχη ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ?Καναμε ιδεολογια το να εισαι απολιτικ;Δυσκολευομαι να πιστεψω οτι καποιος ενεργος πολιτικα ανθρωπος (ως οφειλει να ειναι) δε βρισκει εστω καποιο κοινο τοπο με ενα υφισταμενο σχημα.Αν θελει παρ'ολ'αυτα να απεχει, μπορει να συμβιβαζεται με την ιδεα οτι θα αποφασιζουν αλλοι γι'αυτον; Ξερω, η κουβεντα ειναι μεγαλη και εχει ξαναγινει αλλα για μενα ειναι εξοργιστικο.

Βασικά ιδεολογικά απέχουν οι αναρχικοί γιατί μπλα μπλα... η αλλαγή θα έρθει με άλλα μέσα όχι με τις εκλογές και σου προτείνουν με ποια μέσα θα γίνει ,τα οποία κάνουν πράξη στο βαθμό που μπορούν.

Το να λες δεν πάω να ψηφίσω γιατί όλοι είναι το ίδιο και κλέβουν και στην τελική οι ξένοι κάνουν κουμάντο κτλ δεν είναι ιδεολογία. Γιατί αν ήταν θα έπρεπε να μας πουν πως ακριβώς φαντάζονται την διακυβέρνηση της χώρας και πώς συμβάλλουν στην εφαρμογή της.

Στο πολλ μας η συντρηπτική πλειοψηφία που δεν θα ψηφίσει δεν είναι αναρχικοί ούτε δραστηριοποιείται στον αναρχικό χώρο (εκτός και αν γεμίσαμε αντιεξουσιαστές και δεν το ξέρουμε/βλέπουμε γύρω μας)
« Last Edit: September 16, 2015, 13:55:52 pm by Αλντεμπαράν » Logged

http://de.academic.ru/pictures/dewiki/75/Kemenche-Salut_de_trebizonde-Danse_aux_sabres.jpg
Pages: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 34 Go Up Print
Jump to:  

Powered by SMF | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Scribbles2 | TinyPortal © Bloc | XHTML | CSS
Loading...