• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 19:25:06 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 19:25:06 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[ΣΗΕ ΙΙ] Γενικές απορίες ...
by tzortzis
[Today at 19:20:31]

Σιδηροδρομικό Δυστύχημα σ...
by Katarameno
[Today at 18:22:39]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 18:22:08]

H Στοά των Off Topic
by Nikos_313
[Today at 08:53:31]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[Today at 07:55:05]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9965
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426719
Total Topics: 31711
Online Today: 242
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 68
Guests: 154
Total: 222
Nikos_313
chatzikys
κοτζακ
rafa98p
dimitris papadopoulos
andreassifo
George_RT
Napoleontas
andripappa
tasos gourd
kmarkad
Summand
kutsukellis
vasilis saitis
chrysa.tsilika
George15
tzortzis
alexandraskol
dionmant
christina02
acapulco
Captain
xdallas
thomaitheodosiadou
DimGeo
tpt
Βασιλης
Fenia04
Denisivo
Tasaras
mimaki
PolarBear
chriskazakos
adaskopo
fpapat
vasilikitsatsi
noimaginationforthis
Antonis Mak
Roidos
alexlabis
andrkott
JTS
apob
koystravasvasilis
thegreekbaron
andreaspaper
thomasdt
stavros0201
kmargaritis
jojos
Marihouan820
Giannis Masterio
Katarameno
gpapailio
sotirispo2
vaggelis.ntokas
swkraths
apapagd
Κaraflodaimonas
fivosfivos1
Joaakim
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Επίσημη ενημέρωση για Αντιστοίχηση Μαθημάτων ΝΠΣ με ΠΠΣ και η συζήτηση στο forum.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Εκλογές Σεπτέμβρης 2015
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Poll
Question: Τι θα ψηφισετε
ΣΥΡΙΖΑ - 23 (12.9%)
ΝΔ - 8 (4.5%)
ΠΟΤΑΜΙ - 6 (3.4%)
ΚΚΕ - 14 (7.9%)
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - 3 (1.7%)
ΑΝΕΛ - 4 (2.2%)
ΑΝΤΑΡΣΥΑ - 23 (12.9%)
ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ) - 12 (6.7%)
ΛΕΒΕΝΤΗΣ - ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ - 30 (16.9%)
ΠΑΣΟΚ - 2 (1.1%)
Αλλο κομμα - 4 (2.2%)
ΑΚΥΡΟ - 1 (0.6%)
ΑΠΟΧΗ (λογω δυσκολιας μετακινησης - εξεταστικης κλπ ) - 16 (9%)
ΑΠΟΧΗ (ιδεολογικα) - 26 (14.6%)
ΛΕΥΚΟ - 2 (1.1%)
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ! - 2 (1.1%)
ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α - 2 (1.1%)
Total Voters: 175

Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 34 Go Down Print
Author Topic: Εκλογές Σεπτέμβρης 2015  (Read 56724 times)
Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: Εκλογές Σεπτέμβρης 2015
« Reply #60 on: August 24, 2015, 21:26:41 pm »

Quote from: The Web on August 24, 2015, 19:49:00 pm
έχεις ένα θεματάκι με αυτά που λέω. Δεκτό.
Το να λες "έχεις ένα θέμα προσωπικό με μένα και τον λεβέντη" , και να αρνείσαι να απαντήσεις επί του πρακτέου δεν λέει κάτι.
Όταν κατηγορείς τον άλλον ότι διαστρεβλώνει τις θέσεις του κόμματος που υποστηρίζεις, δεν πρέπει να πάρεις θέση?

Και όπως σου πα, (και όπως σου πε και η αιμιλία) το πρόγραμμα του λεβέντη είναι καθαρά νεοφιλελεύθερο.
TINA FTW

btw τις προάλλες το λεγα στον καραμαζώφ ότι έρχεται σε λίγο καιρό το νέο κραχ. Τώρα που ήρθε μπορώ να κάνω και εγώ κόμμα και να μπω στην βουλή?

YARRRRRRRRRRRRRR
The Web
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

μπορει και οχι

View Profile
« Reply #61 on: August 24, 2015, 21:57:05 pm »

@ pichachu ελπίζω να μη με δουλεύεις...

@Godusall  θα σου απαντησω , αλλά εν καιρο. Το θέμα είναι ότι "ψάχνεις" να βρεις τι να κατηγορήσεις , δεν έχεις δηλαδη ανοιχτο μυαλο. Αν κάποιος διαβάζει λχ. το πρόγραμμα ενος κόμματος και ψάχνει να πατήσει κάπου για να πει κάτι άσχημο , και το καλό το βλέπει με καχυποψία ή το παραβλέπει εντελώς , αισθάνεσαι ότι η συζήτηση μαζι του δεν έχει νόημα. Ειναι σαν να προσπαθώ να μάθω στον παππού μου που πήγε σχολείο μέχρι τρίτη δημοτικού , την ηλεκτρομαγνητική θεωρία (που ουτε εγω ξερω) Τι πιθανότητες έχω να το επιτύχω ;

Kiroi senko @ thmmy : 22-12-2016 / 27-06-2017     Sad
pikachu93
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #62 on: August 24, 2015, 22:20:10 pm »

Quote from: Godhatesusall on August 24, 2015, 21:26:41 pm
btw τις προάλλες το λεγα στον καραμαζώφ ότι έρχεται σε λίγο καιρό το νέο κραχ. Τώρα που ήρθε μπορώ να κάνω και εγώ κόμμα και να μπω στην βουλή?
Σιγά την πρόβλεψη. Σαν να λέμε σε λίγο καιρό θα γίνει σεισμός σε κάποιο σημείο της υφηλίου. Τι ανακαλύψαμε δηλαδή?´Οτι οι οικονομικοί δείκτες δεν είναι από γρανίτη αλλά ανεβοκατεβαίνουν?
Αιμιλία η φτερωτή χελώνα
Διεστραμμένος

Έξω η μπουχεσαρία απ'το ΤΗΜΜΥ

View Profile WWW
« Reply #63 on: August 24, 2015, 23:33:56 pm »

Τώρα διαγράμματα σαν αυτό που παραθέτεις εχουν το εξής πρόβλημα : περιλαμβάνουν μόνο το στενό δημόσιο ή και το ευρύτερο δημοσιο , όπως ΔΕΚΟ και Δήμους ; Περιλαμβάνουν τους συμβασιούχους ; Περιλαμβάνουν τους αργόμισθους ;
ασε τα νουμερα, γιατι ουτε καν τα νουμερα δε θα σε βολεψουν.
για την ουσια του θεματος, εισαι σιγουρος οτι οταν μιλας για το δημοσιο, δεν διαστρεβλωνεις την εννοια του δημοσιου, οπως θα επρεπε να ειναι και οπως θα επρεπε να το υπερασπιζομαστε;
γιατι ετσι οπως μιλας, φαινεται οτι για σενα η εννοια του δημοσιου εχει κοινα σημεια με αυτη οσων το εχουν διαμορφωσει ετσι οπως ειναι σημερα.
μιλας για το ξεπουλημα σε ιδιωτη [ γιατι ξεπουλημα ειναι κι αυτο που περιγραφεις, δεν εχει να λεει αν θα το δωσεις για 1 ή για 30 χρονια, αν δε βγαλει κερδος αυτος για να το βαλει στην τσεπη του, δε θα το παρει, ας μη γελιομαστε. ουτε θα βαλει λεφτα απο την τσεπη του για να την "εξυγιανει" και να μας τη δωσει πισω στο δημοσιο ],
λες και ο,τι εχει φτιαχτει μεχρι σημερα σε ΔΕΗ, ΕΥΑΘ, ΟΣΕ, λιμανια, αεροδρομια κλπ, δεν εχει φτιαχτει με λεφτα του ελληνικου λαου, αρα δε μας νοιαζει να το δωσουμε να το εκμεταλλευτει ξαφνικα καποιος ιδιωτης.
σε αλλες χωρες δηλαδη γιατι εχουν δημοσια τρενα, λιμανια, αεροδρομια, ρευματα, νερα κι εδω δε μπορουμε;
εχει βγει ποτε η Ενωση Κεντρωων να στηριξει μια δικαιη απεργια για να υπερασπιστει κατι δημοσιο, την ΕΥΑΘ ξερω γω; βρες μου μια κινηση της για κατι τετοιο, βρες μου μια ανακοινωση να πω οτι συμπαρασταθηκαν σε μια δημοσια επιχειρηση για να μη ξεπουληθει σε ιδιωτες, σε ξενα συμφεροντα, whatever.
ασε που οταν μου λες να παραχωρησουμε για ορισμενα χρονια σε ιδιωτες δημοσιες υπηρεσιες/δημοσια περιουσια [ ως ειδοποιο διαφορα σε σχεση με το ξεπουλημα ], μου ακουγεται το ιδιο τραγικο με το να λες οτι θα παει ο Λεβεντης να διαπραγματευθει με τη Μερκελ και θα κανει σωστες """μεταρρυθμισεις""". πως θα το εγγυηθει αυτο δηλαδη; εχει βαλει καποιες κοκκινες γραμμες για το τι σημαινει ξεπουλημα και τι σημαινει υγιης παραχωρηση σε ιδιωτη;

"Όσοι περιμένουν να βρουν πατημένα χνάρια θα απογοητευτούν γρήγορα. Όσοι δεν είναι έτοιμοι να πέσουν και να ξανασηκωθούν, να χάσουν τον δρόμο τους και να τον ξαναβρούν, να αγγίξουν όχι μια και δύο αλλά δέκα και εκατό φορές τον πάτο της έσχατης αμφιβολίας για τα σχέδια τους, για τις ιδέες τους, για τους συντρόφους τους, και για τους ίδιους τους εαυτούς τους, να αναμετρηθούν με τα χίλια δυο πρόσωπα της απόγνωσης και να ξανανέβουν στον αφρό, είναι καλύτερα να περιμένουν την κοινωνική αλλαγή απ' τον Αι Βασίλη ή, πράγμα που δεν διαφέρει πολύ, από κάποια αψεγάδιαστη δικαιωμένη "πρωτοπορία" .Εμείς δεν έχουμε να προσφέρουμε παρά την άχαρη γοητεία της καινούριας προσπάθειας, την ιστορική βεβαιότητα για τον σκοπό, την πάλη για τον ποιοτικό εμπλουτισμό του μαζί με την αδιάκοπη κριτική για τα μέσα, την στράτευση σε μια υπόθεση που χρειάζεται μαχητές αλλά θέλει να καταργήσει τους στρατιώτες"

https://www.facebook.com/arage.eaak  Knuppel
pikachu93
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #64 on: August 24, 2015, 23:44:06 pm »

Quote from: Αιμιλία η φτερωτή χελώνα on August 24, 2015, 23:33:56 pm
Τώρα διαγράμματα σαν αυτό που παραθέτεις εχουν το εξής πρόβλημα : περιλαμβάνουν μόνο το στενό δημόσιο ή και το ευρύτερο δημοσιο , όπως ΔΕΚΟ και Δήμους ; Περιλαμβάνουν τους συμβασιούχους ; Περιλαμβάνουν τους αργόμισθους ;
ασε τα νουμερα, γιατι ουτε καν τα νουμερα δε θα σε βολεψουν.
για την ουσια του θεματος, εισαι σιγουρος οτι οταν μιλας για το δημοσιο, δεν διαστρεβλωνεις την εννοια του δημοσιου, οπως θα επρεπε να ειναι και οπως θα επρεπε να το υπερασπιζομαστε;
γιατι ετσι οπως μιλας, φαινεται οτι για σενα η εννοια του δημοσιου εχει κοινα σημεια με αυτη οσων το εχουν διαμορφωσει ετσι οπως ειναι σημερα.
μιλας για το ξεπουλημα σε ιδιωτη [ γιατι ξεπουλημα ειναι κι αυτο που περιγραφεις, δεν εχει να λεει αν θα το δωσεις για 1 ή για 30 χρονια, αν δε βγαλει κερδος αυτος για να το βαλει στην τσεπη του, δε θα το παρει, ας μη γελιομαστε. ουτε θα βαλει λεφτα απο την τσεπη του για να την "εξυγιανει" και να μας τη δωσει πισω στο δημοσιο ],
λες και ο,τι εχει φτιαχτει μεχρι σημερα σε ΔΕΗ, ΕΥΑΘ, ΟΣΕ, λιμανια, αεροδρομια κλπ, δεν εχει φτιαχτει με λεφτα του ελληνικου λαου, αρα δε μας νοιαζει να το δωσουμε να το εκμεταλλευτει ξαφνικα καποιος ιδιωτης.
σε αλλες χωρες δηλαδη γιατι εχουν δημοσια τρενα, λιμανια, αεροδρομια, ρευματα, νερα κι εδω δε μπορουμε;
εχει βγει ποτε η Ενωση Κεντρωων να στηριξει μια δικαιη απεργια για να υπερασπιστει κατι δημοσιο, την ΕΥΑΘ ξερω γω; βρες μου μια κινηση της για κατι τετοιο, βρες μου μια ανακοινωση να πω οτι συμπαρασταθηκαν σε μια δημοσια επιχειρηση για να μη ξεπουληθει σε ιδιωτες, σε ξενα συμφεροντα, whatever.
ασε που οταν μου λες να παραχωρησουμε για ορισμενα χρονια σε ιδιωτες δημοσιες υπηρεσιες/δημοσια περιουσια [ ως ειδοποιο διαφορα σε σχεση με το ξεπουλημα ], μου ακουγεται το ιδιο τραγικο με το να λες οτι θα παει ο Λεβεντης να διαπραγματευθει με τη Μερκελ και θα κανει σωστες """μεταρρυθμισεις""". πως θα το εγγυηθει αυτο δηλαδη; εχει βαλει καποιες κοκκινες γραμμες για το τι σημαινει ξεπουλημα και τι σημαινει υγιης παραχωρηση σε ιδιωτη;
Ναι άσε τα νούμερα και πιάσε τη μαύρη μαγεία της μαρξιστικής οικονομίας που ούτε λίγο ούτε πολύ σου λέει ότι όταν με το καλό πάρουν την εξουσία οι εκπρόσωποι της εργατικής τάξης θα αυτοκαταργηθούν οι έννοιες προϋπολογισμός, έσοδα-έξοδα, ανεργία κτλ.
Επίσης με τη δική σου λογική ότι μεταφράζεται σε κέρδος του ενός ισοδυναμεί με ζημία για όλους τους υπολοιπούς πράγμα που δεν ισχύει από την γέννηση των εμπορικών συναλλαγών.
Τέλος, τουλάχιστον ο Λεβέντης κατεβάζει ένα κοστολογημένο πρόγραμμα διότι αντιλαμβάνεται μια απλή πραγματικότητα, ότι για να συντηρήσει το δημόσιο που όλοι τόσο πολύ αγαπάμε για να πληρώσει μισθούςσυντάξεις ή θα τα ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΙ ή θα ΚΟΨΕΙ από κάπου αλλού ή θα ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ εκτός ευρωπαΪκής ένωσης πράγμα που δεν παίζει. Εχει πρόγραμμα για να μπορουμε να το κραζουμε και δεν το παιζει μια ζωη θύμα και αντιπολιτευση.
« Last Edit: August 24, 2015, 23:49:26 pm by pikachu93 » Logged
Ex_Mechanus
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #65 on: August 24, 2015, 23:52:58 pm »

ρε παιδία τι επεισόδια έχασα και παίζει τόσο πολύ λεβέντης? εγώ για ένα γραφικό τον είχα που άντε που και που να έβλεπες κανά βιντεάκι να γελάς με την καρικατούρα του "αδιάβλητου"
τώρα ξαφνικά παίζει σαν άξιος συνομιλητής στο πολιτικό γίγνεσθαι ακριβώς γιατί "και οι άλλοι καρικατούρες είναι και δείτε τι έκαναν" και μερικοί "πιστεύουν"σε αυτόν?
δηλαδή όταν ακούω εκφράσεις όπως "κομίζει το ήθος" μόνο εκείνο το απαράμιλλο περί παπανδρεϊκής ανθρωπχιάς μου έρχεται στο μυαλό

2 πράγματα συμπεραίνονται: ότι το σύστημα μπορεί να ξερνά εφεδρείες πραγματικά από το πουθενά και ότι δεν υπάρχει κανένα πολιτικό κριτήριο και μας ταϊζουν "πρόσωπα" και "ιδέες"
δηλαδή εντάξει μερικές φορές το reality check είναι τραγικό όταν διασχίζεις κοινωνικούς κύκλους, αλλά ότι θα πάλευα να εξηγήσω γιατί ο θεωδοράκης είναι πουθενάς δεν το περίμενα

μέχρι να δω να μιλάμε σοβαρά για τον λεβέντη..

pay close attention
Αιμιλία η φτερωτή χελώνα
Διεστραμμένος

Έξω η μπουχεσαρία απ'το ΤΗΜΜΥ

View Profile WWW
« Reply #66 on: August 24, 2015, 23:54:52 pm »

pikachu93 δεν ειμαι 100% σιγουρος, αλλα εχω την εντυπωση οτι τρολλαρεις γιαυτο δε θα σου απαντησω.

"Όσοι περιμένουν να βρουν πατημένα χνάρια θα απογοητευτούν γρήγορα. Όσοι δεν είναι έτοιμοι να πέσουν και να ξανασηκωθούν, να χάσουν τον δρόμο τους και να τον ξαναβρούν, να αγγίξουν όχι μια και δύο αλλά δέκα και εκατό φορές τον πάτο της έσχατης αμφιβολίας για τα σχέδια τους, για τις ιδέες τους, για τους συντρόφους τους, και για τους ίδιους τους εαυτούς τους, να αναμετρηθούν με τα χίλια δυο πρόσωπα της απόγνωσης και να ξανανέβουν στον αφρό, είναι καλύτερα να περιμένουν την κοινωνική αλλαγή απ' τον Αι Βασίλη ή, πράγμα που δεν διαφέρει πολύ, από κάποια αψεγάδιαστη δικαιωμένη "πρωτοπορία" .Εμείς δεν έχουμε να προσφέρουμε παρά την άχαρη γοητεία της καινούριας προσπάθειας, την ιστορική βεβαιότητα για τον σκοπό, την πάλη για τον ποιοτικό εμπλουτισμό του μαζί με την αδιάκοπη κριτική για τα μέσα, την στράτευση σε μια υπόθεση που χρειάζεται μαχητές αλλά θέλει να καταργήσει τους στρατιώτες"

https://www.facebook.com/arage.eaak  Knuppel
Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #67 on: August 25, 2015, 00:04:58 am »

Quote from: pikachu93 on August 24, 2015, 22:20:10 pm
Quote from: Godhatesusall on August 24, 2015, 21:26:41 pm
Σιγά την πρόβλεψη. Σαν να λέμε σε λίγο καιρό θα γίνει σεισμός σε κάποιο σημείο της υφηλίου. Τι ανακαλύψαμε δηλαδή?´Οτι οι οικονομικοί δείκτες δεν είναι από γρανίτη αλλά ανεβοκατεβαίνουν?
exactly my point
Απλά εγώ δεν θα ψηφίσω λεβέντη. Το λέω αυτό γιατί οι μισοί λέτε ότι θα ψηφίσετε λεβέντη επειδή προέβλεψε την Χ ή την Υ πολιτική εξέλιξη Κ μήνες πριν γίνει.
Όσο για το κοστολογημένο πρόγραμμα κοίτα το προηγούμενο μου ποστ. 19 δις εχτρα με προχειρότατους υπολογισμούς κοστίζει το 1 bullet, τι λέμε τώρα.

Quote from: The Web on August 24, 2015, 21:57:05 pm
@Godusall  θα σου απαντησω , αλλά εν καιρο. Το θέμα είναι ότι "ψάχνεις" να βρεις τι να κατηγορήσεις , δεν έχεις δηλαδη ανοιχτο μυαλο. Αν κάποιος διαβάζει λχ. το πρόγραμμα ενος κόμματος και ψάχνει να πατήσει κάπου για να πει κάτι άσχημο , και το καλό το βλέπει με καχυποψία ή το παραβλέπει εντελώς , αισθάνεσαι ότι η συζήτηση μαζι του δεν έχει νόημα. Ειναι σαν να προσπαθώ να μάθω στον παππού μου που πήγε σχολείο μέχρι τρίτη δημοτικού , την ηλεκτρομαγνητική θεωρία (που ουτε εγω ξερω) Τι πιθανότητες έχω να το επιτύχω ;
Ξανά: Στην πολιτική δεν υπάρχουν προθέσεις. Αν εσύ θέλεις να υπερασπιστείς την ιδεολογία σου στον δημόσιο λόγο δεν θα έπρεπε να σε νοιάζει αν εγώ κάνω κριτική κακόπιστη επειδή ο λεβέντης μου φαγε την γκόμενα ή επειδή είμαι έμμισθος υπάλληλος της μασωνικής στοάς πυλαίας . Ίσως η μόνη εξαίρεση είναι οι τρολάδες, και εγώ δεν νομίζω να νομίζεις ότι είμαι σε αυτή την κατηγορία(μόνο και μόνο που ξοδεψα τόση ώρα για να βγάλω νούμερα στο προηγούμενο ποστ μου που λέει ο λόγος)
Και μην συγχέεις τον παπού σου που δεν έχει το (μαθηματικό πρώτα απ'όλα) υπόβαθρο να μάθει πεδίο. Εδώ μιλάμε για πολιτική οικονομία και προγράμματα. Γιατί και για μένα θα ήταν πολύ εύκολο να σου βάζω καμπύλες κατανομής ζήτησης και οικονομικά μοντέλα από το Χ/Υ paper και να λέω "ορίστε ο πίνακας, διάβασε να ξεστραβωθείς". Δεν το κάνω κυρίως γιατί πιστεύω ότι η πολιτική οικονομία είναι πολύ ευκολότερη απ'όσο θέλουν να την κάνουν να φαίνεται οι προφέσσορες/θεολόγοι της καπιταλιστικής οικονομίας.

@Ex mechanus
Άσε, από το πουθενά πετάχτηκε cult followership. Βασίζεται σε πράγματα που και καλα είχε "προβλέψει", και στις πρωτότυπες οικονομικές του ιδέες(θεωδοράκης σταιλ). Α, και ξέχασα, και στο integrity του χαρακτήρα Του. Γενικά καζακιάδα ολ οβερ αγκαιν.
« Last Edit: August 25, 2015, 00:21:56 am by Godhatesusall » Logged

YARRRRRRRRRRRRRR
pikachu93
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #68 on: August 25, 2015, 00:07:59 am »

Δεν τρολάρω μπορείς να απαντήσεις σοβαρά αν θες. Απλά αυτό που λέω ξεφεύγει από τον ιδεολογικό κορσέ του φόρουμ.
Lampros
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #69 on: August 25, 2015, 00:19:53 am »

Οι εκλογές είναι μια παρωδία εδώ και καιρό δεν το έχετε πάρει χαμπάρι? Πλέον έχει χαθεί και η ψευδαίσθηση ελεύθερης επιλογής.Τι σκάτε άρα?

Αν είναι ας μαλώσουμε λίγο και για GOT ή τα πόκεμον (no pun intended).

Πάντως γενικά είναι αστείο να σε γαμάνε χρόνια τώρα οι φιλελεύθερες (ή ψευδο-φιλελευθερες) πολιτικές και να πιστεύεις ακόμη οτι το πρόβλημα δεν βρίσκεται στο σύστημα αλλά στην εφαρμογή του

potatoes gonna potate..
pikachu93
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #70 on: August 25, 2015, 01:12:13 am »

Στην Ελλάδα είχαμε ποτέ φιλελευθερισμό που μας γαμούσε? Το σύστημά μας έχει πάρα πολλά χαρακτηριστικά ενός σοσιαλιστικού συστήματος. Είχε τουλάχιστον πριν τα μνημόνια. Τι να πρωτοπιάσει κανείς? Εργατικό δίκαιο? Δημόσιες επιχειρήσεις? Συνταξιοδοτικό? Ακόμα και σήμερα σε σχέση με το υπόλοιπο της Ευρώπης είμαστε πιο μακρυά από αυτό που θα έλεγε κανείς φιλελεύθερο οικονομικό μοντέλο ακριβώς επειδή αντί για μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τσουβαλιάσαν τον κόσμο με φόρους. Και μην τρώτε το παραμύθι ότι δήθεν όλο αυτό που περνάμε 5 χρόνια οφείλεται στο τοκογλυφικό χρέος. Στο πρωτογενές πλεόνασμα για το οποίο γίνεται και ο ντόρος δεν συμπεριλαμβάνονται τα λεφτά για τις δόσεις, αρά απλά παλεύουμε να τρώμε λιγότερα από όσα ξοδεύουμε σε ένα χρόνο. Επομένως οι λύσεις είναι τρεις. Είτε αυξάνεις φόρους είτε κάνεις περικοπές είτε αυξάνεις το ΑΕΠ της χώρας. Το τελευταίο από μόνοι μας δεν μπορούμε να το κάνουμε επιεδή δεν έχουμε λεφτά και είμαστε αφερέγγυοι. Ο μόνος τρόπος για να αυξηθεί η οικονομική δραστηριότητα στη χώρα είναι να έρθει φρέσκο χρήμα από έξω. Κάποιοι το λένε ξεπούλημα κάποιοι το λένε επένδυση. Και σταματήστε επιτέλους να έχετε μια έτοιμη απάντηση για πράγματα τα οποία γίνονται συνεχώς πιο πολύπλοκα.
c0ndemn3d
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Yarr!

View Profile
« Reply #71 on: August 25, 2015, 01:26:25 am »

Έχουμε ένα κόμμα που παρουσιάστηκε ως επανάσταση, έταξε χιλιάδες θέσεις εργασίας και διάφορα που μόνο άλλες εποχές θυμίζουν, το οποίο ρήμαξε εκ νέου την Ελλάδα και εξευτέλισε εκ νέου τη χώρα. Το οποίο μάζεψε όλο το παλιό ΠΑΣΟΚ, αναγέννησε εποχές μέσου και ρουσφετιού και από το οποίο (άκουσον άκουσον) κάποιοι βουλευτές αποχώρησαν γιατί ξεγελάστηκαν λέει και δεν ήξεραν ότι ο Τσίπρας θα φέρει ένα πακέτο μέτρων χειρότερο από τα προηγούμενα. Καλώς ή κακώς, τα όποια λέγαμε για ΝΔ και ΑΝΕΛ (και την όποια σχέση τους) ισχύουν, όπως ισχύουν και τα όποια παρόμοια θα ελέγοντο για ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΕ. Και καθόμαστε μιλάμε για το τι πρεσβεύει το ένα κόμμα ιδεολογικά και τι το άλλο, όταν αυτά κατασπατάλησαν τον εθνικό πλούτο και οδήγησαν το λαό σε πλάνες.

Το αν θα είναι σάπια η ένωση κεντρώων θα φανεί λίγες μέρες μετά τις εκλογές. Ούτως ή άλλως χειρότερη η βουλή δεν μπορεί να γίνει, όταν έχουμε δύναμη η οποία ίσως βγει ξανά τρίτη δύναμη και υποστηρίζει ότι τα άτομα με νοητική υστέρηση πρέπει να έχουν σαφώς λιγότερα δικαιώματα από τους υπόλοιπους. Και μην με παίρνετε στραβά, δεν είναι δουλειά μου να υπερασπίζομαι ή να κατακρίνω κόμματα. Αν και όταν με το καλό φανεί το κόμμα να 'ναι σάπιο εδώ είμαστε να το βρίσουμε όλοι μαζί και να βάλουμε και φάρσες που του 'χουν κάνει. Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι κόμμα που έχει φάει την καζούρα του αιώνα φτάνει να μπει στη Βουλή και μιλάτε 5 σελίδες για αυτό. Ό,τι και να γινόταν, θα ψάχνατε και τον ψύλλο στα άχυρα για να βρείτε κάτι κακό, όχι απλώς για την ένωση κεντρώων, αλλά και για οποιαδήποτε συναφή δύναμη, το οποίο βεβαίως είναι καλό, αλλά βεβαίως όχι όταν γίνεται εκ του πονηρού με αστεία όπως τα εξής. Για τους καρκίνους σε όλα τα σόγια του Παπανδρέου και του Μητσοτάκη το οποίο όντως δεν παραδεχόταν αφού του χαν πρήξει τις μπάλες που δεν απολογήθηκε, ότι του φέρανε πίτσες στο σταθμό, ότι έχει άλμπουμ με τραγούδια, ότι κατεβαίνει στις εκλογές με τη φάτσα του στο ψηφοδέλτιο και άλλα πολλά. Ας βάλω και 'γω μια φωτογραφία για να δείξω πόσο φαιδρός είναι ο κύριος Λεβέντης.

In response, the pirates had to adhere to a doctrine of their own...
war against the world

They took my home, I can't walk away from that; can you?
 Forget me, forget Teach, forget loyalty, compacts, honours, debts, all of it.
The only question that matters is this: Who are you?
Grecs
Καταστραμμένος

Lived in the air died on asphalt

View Profile
« Reply #72 on: August 25, 2015, 07:20:11 am »

Η αμηχανη στιγμη οταν καταλαβαινεις οτι στις υποτιθεμενες φιλελε χωρες της Ευρωπης υπαρχει και υπηρχε περισσοτερο κοινωνικο κρατος και σοσιαλιστικα στοιχεια ακομα και πριν τα μνημονια. Η Ελλαδα δεν ηταν ποτε σοσιαλιστικη η Ελλαδα ηταν παντα μπουρδελο εν γνωσει των δανειστων προφανως. Η ΠΑΣΟΚΑΡΑ μοιραζε τα δανεια χωρις σχεδιο και κατορθωνε να βγαινει συνεχεια, ζητουσε ο ταδε ΠΑΣΟΚΟΣ συνδικαλιστης μια μαλακια για τους δικους του? Την δινανε ετσι χωρις να τα παιρνουν απο καπου εκτος απο τα δανεια. Ασε που τα δανεια μοιραζονταν στους ολιγαρχες για να παραδωσουν εργα και να δινουν κατι ψιχουλα στους εργαζομενους(το μοντελο του κρατικοδιαιτου επιχειρηματια που αγαπαει τοσο πολυ η ΝΔ που ειναι κατα του δημοσιου). Οι δανειστες προφανως γουσταρανε γιατι ξερανε οτι εχουν να κανουν με δοτους αχρηστους και οτι θα τα παιρνανε πολλαπλασια μια μερα σε ειδος. Γιατι αλλωστε βαλανε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να μας βγαλουν απο την κριση? Ηλιθιοι δεν ειναι. Η ελλαδα εχει φιλελευθερισμο μπανανιας και αποικιας χρεους το οποιο σημαινει οτι οι μαλακες θα δουλευουν για ψιχουλα και θα πληρωνουν φορους και οι ντοπιοι τσακαλοι και τα ξενα κορακια θα κανουν μπιζνες πανω απο πτωματα.

Ο σοσιαλισμος γινεται με αναδιανομη του πλουτου και κεντρικο σχεδιασμο οικονομιας. Η 'κοινωνικη πολιτικη' με δανεικα ειναι πατημα για τους φιλελεδες να τα γαμησουν ολα εν μια νυκτι.

Στην τελικη η Ελλαδα ειναι και ηταν αποικια και καλα θα κανουμε να καταλαβουμε οτι δεν προκειται να γινει μια κανονικη χωρα μεσα σε καπιταλιστικες και ιμπεριαλιστικες συνθηκες. Τα περι λεβεντηδων, Τσιπρεων κλπ ειναι καθρεπτακια για τους ιθαγενεις που ψαχνουν και καλα να βρουν τι φταιει. Και ας μη κοροιδευομαστε αμα δεν υπηρχανε μπανανιες οι ανεπτυγμενες χωρες θα πηγαινανε κατα διαολου

Ο πικατσου ειναι λες και εχει βγει απο το ΣΚΑΙ.

« Last Edit: August 25, 2015, 07:40:27 am by Grecs » Logged

"I wish punk, pizza, coke, and skateboarding could be combined into one thing that I could taste, look at or play with."
Αλντεμπαράν
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

גם זה יעבור

View Profile
« Reply #73 on: August 25, 2015, 11:47:28 am »

Quote from: c0ndemn3d on August 25, 2015, 01:26:25 am
[...]αναγέννησε εποχές μέσου και ρουσφετιού [...]καθόμαστε μιλάμε για το τι πρεσβεύει το ένα κόμμα ιδεολογικά και τι το άλλο, όταν αυτά κατασπατάλησαν τον εθνικό πλούτο και οδήγησαν το λαό σε πλάνες.
Ποιες ήταν οι προσλήψεις με ρουσφέτια, που μάλιστα ομοιάζουν με "εποχές ρουσφετιού" όταν δηλαδή πασόκ και νδ προσλάμβαναν στο δημόσιο τους κομματικούς τους στρατούς. Δηλαδή εννοώ που γράφτηκε κάτι τέτοιο (εκτός από κίτρινες φυλλάδες). Επίσης ο Σύριζα δε κατασπατάλησε δημόσιο πλούτο, δηλαδή δεν πρόλαβε. Με το να συγκρίνουμε τα κακουργήματα των προηγούμενων με τυχόν πταίσματα, στο συγκεριμένο τομέα της σπατάλης δημοσίου χρήματος, δίνουμε άφεση στους πρώτους.

Quote from: c0ndemn3d on August 25, 2015, 01:26:25 am
[...]Αν και όταν με το καλό φανεί το κόμμα να 'ναι σάπιο εδώ είμαστε να το βρίσουμε όλοι μαζί και να βάλουμε και φάρσες που του 'χουν κάνει. Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι κόμμα που έχει φάει την καζούρα του αιώνα φτάνει να μπει στη Βουλή και μιλάτε 5 σελίδες για αυτό [...]

Μα πώς είναι δυνατόν να λέμε με τέτοια ελαφρότητα, ας βγει και αν δεν είναι καλός τον κράζουμε. Τα ίδια έλεγε η μεγάλη πλειοψηφία που ψήφισε Σύριζα και τώρα χτυπάει το κεφάλι της στο τοίχο. Όταν μεθαύριο θα στηρίξει ένα νέο μνημόνιο ή μεσοπρόθεσμο τι νόημα θα έχει να κράζουμε ή να κόβουμε το δεξί μας χέρι(κλασσική τακτική των τελευταία φορά Πασοκ). Οπότε, όπως λες πρέπει να ψάχνουμε και ψήλους στα άχυρα για το συγκεκριμένο θέμα, αν και εδώ θαρρώ πώς αγνοούμε ήδη τα βασικά.

Τέλος συμφωνώ ότι το ξεκατίνιασμα και οι ειρωνείες δεν συνιστούν και καμιά σπουδαία προσφορά στην κουβέντα. Ωστόσο είναι κοινός τόπος ότι ο λεβέντης ήταν, και θα είναι κατ' εμέ, ένας γραφικός παπούκας και όταν βλέπεις ότι αυτός ο κύριος παίζει να μπει στη βουλή αυτή η γραφικότητα είναι ο πρώτος σου στόχος γιατί δεν χρειάστηκε και ποτέ να ασχοληθείς με την Ένωση Κεντρώων, συνεπώς μη πέφτετε από τα σύννεφα που ο άλλος γυρνάει από διακοπές μπαίνει φόρουμ και βλέπει 20% Λεβέντη και πετάει εξυπνάδες. Βέβαια το φόρουμ έχει ευφυΐα οπότε  όσο περνάν οι σελίδες καταπιάνεται με την ουσία του ζητήματος που είναι μια ρετουσαρισμένη νεοφιλελεύθερη πολιτική.

http://de.academic.ru/pictures/dewiki/75/Kemenche-Salut_de_trebizonde-Danse_aux_sabres.jpg
Katarameno
Διεστραμμένος

Music@ ♫♪♯ https://mixupload.com/u/Katarameno/ ♫♪♯

View Profile WWW
« Reply #74 on: August 25, 2015, 17:57:19 pm »

Όλοι όσοι με κράξατε κατά καιρούς για x,y,z λόγους, θέλω να μου προτείνετε από τώρα γραπτώς και δημοσίως,
εδώ στο φόρουμ, τι να ψηφίσω.

Θα φέρετε όμως και την ευθύνη αν τα σκατώσει (και) η επιλογή που θα μου προτείνετε. Είμαι ορθάνοιχτος σε προτάσεις, με αιτιολόγηση όμως. Απορρίπτονται εκ των προτέρων : ΝΔ / ΠΑΣΟΚ / ΛΑΟΣ / ΔΗΜΑΡ / Σκατί Αυγή / Λεβέντης και άλλα αρχηγικά κόμματα.
Περιμένω με ενδιαφέρον.
Ειλικρινά, 

Καταραμένος

ΥΓ: Ο Τσίπρας όταν κατάλαβε επιτέλους τι υπέγραψε, τουλάχιστον παραιτήθηκε αφού κατάλαβε έστω και αργά, οτι αν εφάρμοζε το 3ο Μνημόνιο, θα έπεφτε η κυβέρνησή του από τους αποχωρούντες και διαφωνούντες (τιμή και δόξα σε όσους καταψήφισαν το 3ο Μνημόνιο) δε θα διέφερε σε τίποτα από τους προηγούμενους μνημονιακούς δυνάστες.
Τουλάχιστον ας του το αναγνωρίσουμε αυτό, γιατί το έλεγε και το έκανε : οτι δεν ήταν κολλημένος με την καρέκλα.
Αυτό που κατάφερε πάντως σίγουρα ήταν να ανοίξει επιτέλους η κουβέντα για την αλλαγή πολιτικής της Ευρώπης και το ποια κατεύθυνση έχει πάρει. Δεν έχει μείνει σχεδόν κανένας που να είναι ευχαριστημένος με το σκοτεινό μονοπάτι που έχει διαλέξει η ευρωπαϊκή άρχουσα τάξη και ηγεσία, και δε μιλάω για τους έλληνες αλλά τους λοιπούς ευρωπαίους. Ολλανδοί, Γερμανοί, Ιταλοί, Ισπανοί, Γάλλοι, κτλ πολίτες που είναι αηδιασμένοι από την πολιτική της Μέρκελ και του Σόϊμπλε, επέλεξαν εκτάκτως την Ελλάδα για τις διακοπές τους, και νοιάζονται, και ρωτούν. Φυσικά εκ του ασφαλούς, και φυσικά δεν μας σώζει η συμπόνοιά τους, όταν ο εκλεγμένος τους Πρωθυπουργός επέμενε στην αδιάλλακτη στάση του κατά του λαού της Ελλάδας. Είναι πολύ εύκολο να κερδίζει Δις η χώρα σου από την "κρίση" χρέους "της Ελλάδας" και να πας στην αποικία χρέους για διακοπές όπου θα το παίζεις και οτι συμπάσχεις με τους ντόπιους.

©2008-2025, Καταραμένο Αροξόλ™ | Μουσικούλα για να (μην) διαβάζετε (καλύτερα) ♫♪♯ https://mixupload.com/u/Katarameno/creative ♫♪♯ & https://www.patreon.com/Katarameno ♫♪♯ ή από καλύτερους dj: https://www.bassdrive.com/ / https://mixing.dj/ / https://lifefm.tv/ / https://nubreaks.com/stream-links/nubreaks-podcast/ ♫♪♯
ΝΔ: Στα Εξάρχεια (στους πρόσφυγες, στους φοιτητές, στους φτωχούς) μαγκιές, στο Μαρινάκη πίπες
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 34 Go Up Print
Jump to: