• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 10:21:41 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 10:21:41 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
H Στοά των Off Topic
by Nikos_313
[Today at 08:53:31]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[Today at 07:55:05]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426707
Total Topics: 31710
Online Today: 215
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 34
Guests: 109
Total: 143
ellimoschou
kkotsopo
chidi anagonye
andreas2000
JoHn!
chris_p30
s
grammaths
aachmet
DJ Stefzia
NET2GRID
John120196
elizabeth
tzortzis
cchristodoulou
Billyskotsikas
mpilas_giwrgos
mike1996
gksp
rafa98p
Mari0s
nikpapoutsi
mimaki
vajim
themis01
iJasonOP
fkacori
george14
Saint_GR
samamidou
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Συμβουλές καλής χρήσης του φόρουμ: Youtube embed code and links, Shoutbox, Notify, ...
Δείτε περισσότερα εδώ...
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Εκλογές Σεπτέμβρης 2015
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Poll
Question: Τι θα ψηφισετε
ΣΥΡΙΖΑ - 23 (12.9%)
ΝΔ - 8 (4.5%)
ΠΟΤΑΜΙ - 6 (3.4%)
ΚΚΕ - 14 (7.9%)
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - 3 (1.7%)
ΑΝΕΛ - 4 (2.2%)
ΑΝΤΑΡΣΥΑ - 23 (12.9%)
ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ) - 12 (6.7%)
ΛΕΒΕΝΤΗΣ - ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ - 30 (16.9%)
ΠΑΣΟΚ - 2 (1.1%)
Αλλο κομμα - 4 (2.2%)
ΑΚΥΡΟ - 1 (0.6%)
ΑΠΟΧΗ (λογω δυσκολιας μετακινησης - εξεταστικης κλπ ) - 16 (9%)
ΑΠΟΧΗ (ιδεολογικα) - 26 (14.6%)
ΛΕΥΚΟ - 2 (1.1%)
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ! - 2 (1.1%)
ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α - 2 (1.1%)
Total Voters: 175

Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 34 Go Down Print
Author Topic: Εκλογές Σεπτέμβρης 2015  (Read 56609 times)
Αιμιλία η φτερωτή χελώνα
Διεστραμμένος

Έξω η μπουχεσαρία απ'το ΤΗΜΜΥ

View Profile WWW
Re: Εκλογές Σεπτέμβρης 2015
« Reply #45 on: August 23, 2015, 21:51:03 pm »

για το πότε, ξερω απλα οτι παν χρονια ( >=2 ).
για το πώς, δεν ξερω.

"Όσοι περιμένουν να βρουν πατημένα χνάρια θα απογοητευτούν γρήγορα. Όσοι δεν είναι έτοιμοι να πέσουν και να ξανασηκωθούν, να χάσουν τον δρόμο τους και να τον ξαναβρούν, να αγγίξουν όχι μια και δύο αλλά δέκα και εκατό φορές τον πάτο της έσχατης αμφιβολίας για τα σχέδια τους, για τις ιδέες τους, για τους συντρόφους τους, και για τους ίδιους τους εαυτούς τους, να αναμετρηθούν με τα χίλια δυο πρόσωπα της απόγνωσης και να ξανανέβουν στον αφρό, είναι καλύτερα να περιμένουν την κοινωνική αλλαγή απ' τον Αι Βασίλη ή, πράγμα που δεν διαφέρει πολύ, από κάποια αψεγάδιαστη δικαιωμένη "πρωτοπορία" .Εμείς δεν έχουμε να προσφέρουμε παρά την άχαρη γοητεία της καινούριας προσπάθειας, την ιστορική βεβαιότητα για τον σκοπό, την πάλη για τον ποιοτικό εμπλουτισμό του μαζί με την αδιάκοπη κριτική για τα μέσα, την στράτευση σε μια υπόθεση που χρειάζεται μαχητές αλλά θέλει να καταργήσει τους στρατιώτες"

https://www.facebook.com/arage.eaak  Knuppel
The Web
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

μπορει και οχι

View Profile
« Reply #46 on: August 24, 2015, 02:50:45 am »

Quote from: Godhatesusall on August 23, 2015, 21:13:41 pm
Δεν σου βρίσανε την μάνα, τον λεβέντη έκραξα.
Το (αρχικο) ποστ σου με εκνεύρισε πιο πολύ απο οποιοδήποτε ποστ εχω διαβάσει τα 10 χρόνια που παρακολουθώ το φόρουμ. Και τετοια πράγματα δεν τα κρατάω μεσα μου.

Και το αστείο βέβαια είναι ότι τον πούλησε μετά τον σταθμό, για ένα κάρο λεφτά.

Αυτό δεν μπορεις να το ξέρεις. Ουτε εγώ . Αν πράγματι πούλησε ακριβά το σταθμο (που δεν ηταν μόνο δικός του) ποιος σου λέει ότι δεν πούλησε το στούντιο , τις κάμερες , τις κεραιες , τον εξοπλισμό γενικότερα , και ότι πουλησε τη συχνότητα , που είναι δημοσιο αγαθό ; Αυθαίρετο συμπερασμα.

Για την κρατική επιχορήγηση τι έχεις να πεις δηλαδή? Μια ζωή έλεγε ότι δεν θα πάρει αν του δώσουν, και τώρα, την πρώτη φορά που δικαιούνταν λεφτά, τα πήρε μια χαρά. Δηλαδή στο 1ο πράγμα που θα μπορούσε να κρατήσει τον λόγο του, έκανε κωλοτούμπα.

Από κάτι τέτοια φαίνεται ότι είσαι κακοπροαίρετος ή πολυ κακα πληροφορημένος , οπότε δικαίως σου θύμωσα. Η Ενωση Κεντρώων έλαβε μόνο 15000 ευρώ . Το υπόλοιπο ποσο το άφησε στο ταμείο της Βουλής (εχω ακούσει διάφορα νούμερα για το υψος του συνολικου ποσου , οποτε δεν μπορω να πω με σιγουρια πόσο ηταν)  Την επόμενη των εκλογών , συνεδρίασε το κόμμα και αποφασίστηκε να ληφθει μόνο το εντελώς απαραίτητο , από το ποσό της κρατικης επιχορήγησης και το υπόλοιπο να επιστραφει. Υπήρξαν πολυ κοντα ευρωεκλογές και εθνικές εκλογες και είχε ληφθει δάνειο στο όνομα του κ. Λεβέντη για να μπορέσει να ανταποκριθεί στα έξοδα των εκλογών , γιατί μόνο τα παράβολα και η εκτύπωση των ψηφοδελτίων στοιχίζουν γύρω στα 130000-140000 ευρω για κάθε εκλογικη αναμέτρηση. Μάλιστα , στην περίπτωση χαμηλού ποσοστού στις εκλογές του Ιανουαρίου είχε δηλώσει ο κ. Λεβέντης ότι δεν θα ξανακατέβαινε , και κάτι μου λέει ότι και τα παράβολα παίζουν το ρόλο τους σε αυτό . Πάντως το "χοντρο" ποσό της κρατικης επιχορήγησης έρχεται τον επόμενο χρόνο μιας εκλογικής επιτυχίας , δηλαδή το 2016 , οπότε εκει θα φανει η σταση του κ. Λεβεντη οσον αφορα την επιχορηγηση (εχω και εγω περιεργεια , σε τι βαθμο θα τηρήσει τα λεγόμενα του)

Και πάμε τώρα να πούμε τα προνόμια που απολαμβάνουν και απολάμβαναν τα κόμματα τα τελευταία τριάντα χρόνια (συμπεριλαμβανομένων και των αριστερων) για να κάνουμε σύγκριση με την παραπάνω στάση :

-- Κρατική επιχορήγηση
-- Αποσπασμένοι δημοσιοι υπάλληλοι (πληρώνονται από το κράτος και δουλεύουν στα κόμματα) πολλοι εκ των οποίων αργόμισθοι
-- Θαλασσοδάνεια από τράπεζες
-- Προείσπραξη της κρατικής επιχορήγησης , για 2-3-4 χρόνια...
-- Πολλα προνόμια για τους βουλευτες , το κυριότερο είναι το δικαίωμα κάθε βουλευτή να έχει πέντε άτομα ως συμβούλους , που τους πληρώνει η Βουλη. Και οχι , δεν ειναι σύμβουλοι των 483 ευρω...
-- Μιζες , ρουσφέτια , προσλήψεις από το παράθυρο , επιδόματα για συμμετοχή σε διάφορες επιτροπες κ.α.

Περιμέντε να κάνει η Ενωση Κεντρώων εστω το 1/100 των παραπάνω , και να είστε σίγουροι οτι θα την κράξουμε ολοι μαζι...

Αν πιστεύει ο οποιοσδήποτε ότι το πρόβλημα της ελλάδας είναι ότι δεν εφαρμόζονται καλά τα μνημόνια, τότε ας ψηφίσει λεβέντη , ή ας ψηφίσει τα παραδοσιακά μνημονιακά κόμματα σύριζα/νδ/πασοκ/ποτάμι/ανελ .
Αν όμως κάποιος νομίζει ότι η αλλαγή μπορεί να έρθει ΜΟΝΟ με ρήξη με το ευρώ/εε/νάτο ,τότε ο λεβέντης δεν έχει τίποτα να του προσφέρει
Συμφωνώ 250% . Αυτά ομως που εγραψες παραπάνω , δεν εχουν καμία σχεση με αυτο. Εκανες μια ξεκάθαρη προσωπικη επίθεση.

Kiroi senko @ thmmy : 22-12-2016 / 27-06-2017     Sad
Grecs
Καταστραμμένος

Lived in the air died on asphalt

View Profile
« Reply #47 on: August 24, 2015, 10:25:13 am »

Κοιτα να δεις σουξε ο Λεβεντης. Τι αλλο θα δουμε?

"I wish punk, pizza, coke, and skateboarding could be combined into one thing that I could taste, look at or play with."
απλυτος

View Profile
« Reply #48 on: August 24, 2015, 11:32:32 am »

Quote from: The Web on August 24, 2015, 02:50:45 am

ρε Web η ερώτηση είναι μια.. τι καινούριο-φρέσκο-ανατρεπτικό βλέπεις σ' έναν τύπο που είναι ευρωπαιστής-μεταρρυθμιστής και δηλώνει "το μόνο που θέλω είναι να πάω προσωπικά στη Γερμανία να πείσω την Μέρκελ να μας αφήσει να κάνουμε μεταρρυθμίσεις."

Πέντε χρόνια μνημόνια, δεν έβγαλες κανένα συμπέρασμα;

ο λόγος που ασχολούμαι είναι οτι μου φαίνεται πραγματικά αστείο. Ξέρω οτι είναι υποτιμητικό να χαρακτηρίζεις αστείο κάτι στο οποίο ο άλλος πιστεύει. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση, ειναι η μονη λέξη που το περιγράφει

http://arage-e-a-a-k.blogspot.gr/
gmtms
Guest
« Reply #49 on: August 24, 2015, 11:58:07 am »

γενικά άπειρη εστιάση στον πρόεδρο και λίγη έως καθόλου στην πολιτική του ιδεολογία (ή την έλλειψη αυτής)
Grecs
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #50 on: August 24, 2015, 12:09:12 pm »

Quote from: gmtms on August 24, 2015, 11:58:07 am
γενικά άπειρη εστιάση στον πρόεδρο και λίγη έως καθόλου στην πολιτική του ιδεολογία (ή την έλλειψη αυτής)
6:30
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=AW4vNDURW7M" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=AW4vNDURW7M</a>

"I wish punk, pizza, coke, and skateboarding could be combined into one thing that I could taste, look at or play with."
Silvo the Beautiful
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #51 on: August 24, 2015, 12:48:39 pm »

Quote from: Grecs on August 24, 2015, 12:09:12 pm
Quote from: gmtms on August 24, 2015, 11:58:07 am
6:30
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=AW4vNDURW7M" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=AW4vNDURW7M</a>

Σε αυτό πάντως η κανέλη έχει τεράστιο δίκιο. Στην Ελλάδα του 15 ακόμα ψάχνουν για ηγέτη, όταν δεν είχαμε ούτε έναν πραγματικά καλό πρωθυπουργό.
Είναι άξιο απορίας πως έγινε ηγέτης ο Καραμανλής, ο Γ. Παπαδρέου, ο Μεταξάς και φυσικά ο Α. Παπανδρέου. Πραγματικά αστείο!

Ακόμα βλέπεις τεράστιες μερίδες να προσκυνάνε πρόσωπα... Αλλά όταν ο κόσμος δεν έχει μάθει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του αυτό συμβαίνει. Και πρέπει να τα βρει ακόμα σκούρα και άλλο ποσοστό του πληθυσμού για να μάθει να το κάνει αυτό.
The Web

μπορει και οχι

View Profile
« Reply #52 on: August 24, 2015, 13:49:01 pm »

Quote from: απλυτος on August 24, 2015, 11:32:32 am

ρε Web η ερώτηση είναι μια.. τι καινούριο-φρέσκο-ανατρεπτικό βλέπεις σ' έναν τύπο που είναι ευρωπαιστής-μεταρρυθμιστής και δηλώνει "το μόνο που θέλω είναι να πάω προσωπικά στη Γερμανία να πείσω την Μέρκελ να μας αφήσει να κάνουμε μεταρρυθμίσεις."

Πέντε χρόνια μνημόνια, δεν έβγαλες κανένα συμπέρασμα;

ο λόγος που ασχολούμαι είναι οτι μου φαίνεται πραγματικά αστείο. Ξέρω οτι είναι υποτιμητικό να χαρακτηρίζεις αστείο κάτι στο οποίο ο άλλος πιστεύει. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση, ειναι η μονη λέξη που το περιγράφει

Αυτό με το ταξίδι στη Γερμανία είναι μια πολύ πρόσφατη αποψη του κ. Λεβέντη , δεν ανήκει στις πάγιες θέσεις. Το λέει ως προσπάθεια να αλλάξει το μιγμα μεταρρυθμίσεων σε πιο "γόνιμες" ή περισσότερο "ανωδυνες" . Ουσιαστικά λέει "παιδια , αν δεν υπάρχει κάποιος άλλος που μπορει να πείσει τους ευρωπαίους ότι αυτες είναι οι σωστές μεταρρυθμίσεις , διατίθεμαι κι εγω ο ιδιος να παω , γιατί πιστεύω οτι μπορω να το επιτυχω" .
Τώρα στο τι καινούργιο κομίζει το κόμμα της Ενωσης Κεντρώων :

-- στοχοποιεί τον κρατισμό , λέει ξεκάθαρα ποιες κατηγοριες συνταξιούχων / δημοσίων υπαλληλων επιθυμει να "πειραχτουν" , χωρις να φοβάται την απώλεια ψήφων
-- κομίζει το ήθος. Η καλοσύνη και η τιμιότητα του κ. Λεβέντη είναι κατ ' εμε χωρίς όμοιο παράδειγμα στο πολιτικό τοπίο
-- είναι κατά των επαγγελματιών πολιτικών , των ανθρώπων που ζουν απ την πολιτική . Η ενασχόληση με τα κοινά είναι χρέος , δεν είναι επάγγελμα , όπως επανειλημμένα εχει πει.
-- σε αντίθεση με άλλους φιλοευρωπαιστές ,  δεν επιθυμει την παραμονή στην Ευρωζώνη με διατήρηση των παρα πολλων παθογενειών της χωρας μας (πρόωρες συνταξεις, πολυθεσια , αργομισθεία , στρατιές ακατάλληλων ανθρώπων στο Δημόσιο) Τα υπόλοιπα φιλοευρωπαικά κόμματα χρησιμοποιούσαν τις επιδοτήσεις και τα δανεικά της ΟΝΕ για τη διατήρηση ενος άρρωστου κομματικού κράτους. Ουσιαστικά δηλαδή δεν πίστευαν στην ιδεα της ενωμένης Ευρώπης , τη δουλειά τους κάνανε
-- επι δεκαετίες το κόμμα λειτουργούσε καθαρα βασισμένα στον εθελοντισμό και σε εναν κυκλο ανθρώπων που βάζαν χρήματα από την τσέπη τους , γι αυτα που πιστεύουν. Αν κάποιος πιστεύει ότι αυτό είναι εύκολο , ας θυμηθούμε πόσο γρήγορα διέλυσε ο Αβραμόπουλος το "Κινημα Ελευθερων Πολιτων" , ο Σαμαρας την Πολιτικη Ανοιξη , η Κατσέλη και ο Καστανίδης εκείνη την αηδία που είχαν φτιάξει , η Μπακογιάννη τη Δημοκρατική Αναγέννηση κτλ. κτλ. οταν δεν πέτυχαν με την πρώτη το εκλογικό αποτέλεσμα που ήθελαν , παρόλο που τα καναλια τρεχαν από πίσω τους και τραβούσαν μεχρι και τις πορδες που εριχναν
-- η εγγενης μετριοπάθεια του κόμματος , εξασφαλίζει ότι δε θα κάνει ζημιά στη χώρα. Γιατι είναι σημαντικό αν δεν μπορεις να κάνεις καλό , τουλάχιστον να μην τα κάνεις σαν τα μούτρα σου
-- η Ενωση Κεντρώων δεν μοιραζει υποσχέσεις και δεν πιστεύει στην παροχολογία. Οποιος τάζει με αδεια κρατικά ταμεία , είναι πολιτικός απατεών και του αξίζει μόνο γιαουρτάκι στη μούρη. Αν δείτε το πρόγραμμα θα δείτε ότι οι "δεσμεύσεις για παροχες" είναι εξαιρετικά συγκρατημένες , σαν να πρόκειται για συμβόλαιο δυο ανθρώπων , που είναι εξαιρετικά σημαντικό να τηρηθει

Αυτά ετσι αυθόρμητα και πρόχειρα , γράφοντας τα όπως τα εχω στο κεφάλι μου

Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #53 on: August 24, 2015, 14:35:17 pm »

Τι εννοείς κράτησε μόνο τα απολύτως απαραίτητα? Δηλαδή γιατί για 15 χιλιάρικα πρέπει να πούμε "Οκ, καλά κάνατε" ενώ αν παίρνατε 150 χιλιάρικα θα πρεπε να πούμε "Ααααα, πολλά πήρατε, κλέφτες είστε". Το όριο είναι απολύτως αυθαίρετο και το έβαλε ο λεβέντης για να καλύψει την κωλοτούμπα. Τα διάφορα περί πρωσοπικών δανείων με αφήνουν παγερά αδιάφορο, και μάλιστα τονίζουν τον προσωποκεντρικό χαρακτήρα του κόμματος. Και ας εξηγηθώ: Αν σαν κόμμα είσαι ενάντια στις κρατικές επιχορηγήσεις, για να λειτουργήσεις θα πρέπει να βασιστείς στην λαϊκή σου βάση. Αν η βάση σου δεν μπορεί να αφήσει μέσω συνδρομών και οικονομικώ εξορμήσεων 10-15 χιλιάδων ευρώ τότε είσαι πρακτικά ανύπαρκτος και δεν καταλαβαίνω γιατί θέλεις να κατέβεις στις εκλογές. Πχ στην κομουνιστική αριστερά όλοι έχουμε κλάψει από "εσωτερική φορολόγιση" για να βγαίνουν δράσεις/εξορμήσεις/κείμενα (και ναι, ακόμη και προεκλογικό υλικό και ψηφοδέλτια). Άρα, είτε πάρεις 1 ευρώ είτε 150 χιλιάδες , έκανες κωλοτούμπα. Και το χειρότερο είναι ότι όταν την έκανες, αντί να βγεις και να πεις "σόρυ παιδιά, δεν έβγαινε αν δεν τα πέρναμε, και άρα η θέση μας ενάντια στην επιχορήγηση είναι μια μαλακία και μισή", έβγαινε ο λεβέντης και τα μάσαγε.

Και ως σημείωση, να αναφέρω ότι εγώ δεν είμαι ενάντια στο να κρατάνε τα κόμματα την επιχορήγηση(βέβαια το λέω με διαφορετική αφετηρία από τα αστικά κόμματα). Αυτό με το οποίο έχω αλλεργία είναι οι κωλοτούμπες.

Επίσης, για την πώληση του καναλιού 67:
Αν εσύ ανοίξεις μια πιτσαρία και βγάζεις 10 χιλιάρικα τον μήνα, και μετά αποφασίσεις να την πουλήσεις, θα την πουλήσεις ζητώντας μόνο τα λεφτά που κοστίζουν τα μηχανήματά σου? Η θα ζητήσεις και ένα ευσεβές ποσό για το όνομα, και άρα την πελατειακή βάση, του μαγαζιού? Ε, ακριβώς το ίδιο γίνεται και με την πώληση των σταθμών.

Άρα theweb, το πρόβλημα μας είναι ένα: Αλήθεια πιστεύεις ότι τα μνημόνια μπορούν να φέρουν προκοπή στην Ελλάδα, και ότι το πρόβλημά μας είναι η λάθος εκτέλεση?
Και εν τέλει, τι περισσότερο φαίρνει στην συνετή (αστική) διαχείρηση ο λεβέντης? Προτάσεις τύπου "καταγραφή όλων των μεταναστών"?
Και το ρωτάω αυτό γιατί από καιρό γελούσα με τις θέσεις του λεβέντη (ακόμα και απο αστική σκοπιά). Ορίστε πχ οι επίσημες θέσεις για την έξοδο από το μνημόνιο:

http://www.antidiaploki.gr/article/668/sxedio_gia_na_fygoyme_apo_to_mnimonio.html?category_id=5

Απαγόρευση δεύτερης και πλέον σύνταξης, όταν η πρώτη είναι μεγαλύτερη των 1.000 € / μήνα.
Δηλαδή περίμενε, εγώ που δουλεύω στο εξωτερικό(true story) , όταν γυρίσω στην Ελλάδα θέλεις να μου κόψεις την σύνταξη επειδή θα δικαιούμαι και κανά 100άρι τον μήνα από την Αγγλική μου σύνταξη? Ξέρεις ότι αυτό είναι παράνομο στην ΕΕ που τόσο αγαπάς ε?(το λέει το κοινοτικό δίκαιο, βασιζόμενο στην ελευθερία κίνησης ανθρώπων και κεφαλαίων)
Η όταν κάποιος δουλεύει 16 χρόνια αγρότης, 16 χρόνια ιδιωτικός υπάλληλος, 16 χρόνια δημόσιος υπάλλος και αποφασίσει στα 66 του να βγει στην σύνταξη. Πές λοιπόν ότι παίρνει 1001 ευρώ σύνταξη από τότε που ήταν ΙΥ και κανά 600άρι μαζεμένο από τις άλλες συντάξεις. θα του τις κόψεις/μειώσεις την σύνταξη μόνο στην βασική? Σύμφωνα με την αστική ΣΟΥ λογική αυτός ο άνθρωπος την πλήρωσε και την παραπλήρωσε την σύνταξη του. Τώρα θα του κόψεις δικά του λεφτά?
Και αν εγώ έχω και 4η , ιδιωτική, σύνταξη που μου δίνει 1000 ευρώ τον μήνα? Θα κόψεις την σύνταξη από έσοδα δικά μου?

Μπορώ να γράφω κτήνη πραγμάτων για κάθε bullet της οικονομικής πολιτικής, αλλά επειδή δεν έχω τόσο χρόνο, θα σχολιάσω την μεγαλύτερη καφρίλα που είδα, που κάνει μπαμ από το χιλιόμετρο ότι γράφτηκε για να φέρει ψήφους και έχει 0 επαφή με την πραγματικότητα:

Θέσπιση κοινωνικής σύνταξης 800 € μηνιαίως για όλους τους ανασφάλιστους και τους στερούμενους πόρων 'Ελληνες πολίτες. (Έναρξη του μέτρου όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν).
Σύμφωνα λοιπόν με αυτό το ωραίο μέτρο όλοι οι άποροι και οι ανασφάλιστοι θα πάρουν 800 ευρώ τον μήνα μεικτά-καμιά 650 καθαρά. Πάμε να δούμε τώρα που θα βρεις λεφτά.
H ΕΛΣΤΑΤ λέει ότι η ανεργία τον απρίλιο είναι 1.216.870 άτομα. Προφανώς και οι άνεργοι (ως ανασφάλιστοι) θα πάρουν αυτή την σύνταξη/επίδομα, ναι?
Αν ναι, τότε μιλάμε για 1.216.870 * 800* 12= 11.5 δις τον χρόνο

Ομοίως, το υπουργείο εργασίας λέει ότι έχουμε 2.654.784 συνταξιούχους
http://www.idika.gr/files/22%CE%B7_%CE%B5%CE%BA%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7_%CE%97%CE%9B%CE%99%CE%9F%CE%A3_v2.pdf
Στην 6η σελίδα βλέπεις το breakdown των εξόδων για τις συντάξεις.
Το ζήτημα είναι ότι για να τις ανεβάσεις όλες στα τουλάχιστον 800 ευρώ  (γιατί δεν γίνεται ο άπορος να παίρνει 800 ευρώ και ο αγρότης 300, γίνεται?) τότε θα πρέπε να πληρώσεις (λίγο χοντρικός υπολογισμός με χρήση ΜΟ κάθε κατηγορίας):

121000*(800-127) + 237000*(800-368) + 280000*(800-453) + 267000*(800-546)+284.000*(800-653) + 294000*(800-743)= 366 εκατομύρια τον μήνα=4.4 δις τον χρόνο

Παρακάτω. Οι δικαιούχοι πρόνοιας (που δεν έχουν σύνταξη) είναι 121912. Για να πάνε στα 800 ευρώ θα πρέπει να ξοδέψεις:  121912*(800-322.23) (μέσο προνοιακό επίδομα) εκατομύρια τον μήνα~= 700 εκ τον χρόνο.

Μέχρι τώρα, μάζεψα τις πολύ απαραίτητες ομάδες για αύξηση. Αυτά βγαίνουν περίπου 16.6 δις τον χρόνο επιπλέον κρατικά έξοδα. Τα έσοδα της κεντρικής κυβέρνησης είναι περίπου 51.5 δις. Δηλαδή πρέπει να αυξήσεις τα έσοδά μας κατά 30% .

Αλλά, αν ανεβάσεις τις συντάξεις στα 800 ευρώ, πρέπει οπωσδήποτε να ανεβάσεις και τους μισθούς τόσα (αν θέλεις να έχεις έστω και ελάχιστη κοινωνική δικαιωσύνη). Για να το κάνεις αυτό χρειάζεται να δώσεις επιδόματα(στοιχεία εργάνης, από το 2014) περίπου 65 εκατομύρια τον μήνα για τους full time και ένα άγνωστο νούμερο για τους part-time (334000 στο σύνολο, αν πούμε ότι βγάζουν 400 ευρώ(και πολλά λέω) , θέλουν άρα 400 επίδομα ήτοι 1.6 δις τον χρόνο. Σύνολο 2.4 δις τον χρόνο επιπλέον. Δηλαδή 19 δις τον χρόνο παραπάνω έσοδα απ'ότι βγάζουμε τώρα. Ούτε ο σύριζα δεν έγραφε τέτοιους αριστερισμούς.

Άρα μιλάς εσύ για τον λεβέντη που ως δια μαγείας θα φέρει κάποια στιγμή στην κοινοβουλευτική 4ετία , χωρίς περικοπές για τον πολύ λαό, άλλα 19 δις έσοδα στα κρατικά ταμεία
Αν εσύ πιστεύεις ότι το πρόγραμμα του λεβέντη μπορεί υπό τις παρούσες συνθήκες να φέρει 19 δις έσοδα κάαααποια στιγμη, ψήφισε λεβέντη με τα μπούνια.

Και για να βγάλει κάπου αυτή η νουμερολογία μου, μόλις αποδείξαμε ότι με 19 δις ο περισσότερος κόσμος θα μπορεσει να την παλέψει στοιχειωδώς.
Οι τόκοι που πληρώνουμε για το χρέος(ΤΟΚΟΙ, όχι κεφάλαιο) είναι 6 δις τον χρόνο. Έχουμε και 2 δις πρωτογενές πλεόνασμα (το 2014).
Καταλαβαίνεις τώρα πως αρχίζει να γίνεται ρεαλιστικό το σχέδιο εξόδου από την ΕΕ/ευρώ/ΝΑΤΟ και εσωτερικής αναδιανομής?
Και ένα βήμα παραπέρα, καταλαβαίνεις πόσο εύκολο είναι σε μια σοσιαλιστική οικονομία να μαζέψουμε τα καμιά 10+ δις που μας λείπουνε από αναδιανομή προς τα πάνω? Και ότι εν τέλει ούτε 19 δις θα χρειαστούμε σε μια σοσιαλιστική οικονομία γιατί πολύ απλά οι άνεργοι θα βρουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα δουλειά. πχ χωράφια άδεια έχουμε, εργαλεία να τα καλλιεργήσουμε παρα-έχουμε, επιστημονικό δυναμικό έχουμε...
Όσο πιστεύουμε ότι ο δρόμος μας είναι μέσα στην ΕΕ και στο ευρώ, τόσο θα μας ξεζουμίζει η εγχώρια αλλά και η ευρωπαϊκή αστική τάξη

Υ.Γ:το ότι το ποστ μου τσάτισε τον web περισσότερο από κάτι χρυσαυγίτικα που κατά καιρούς γράφτηκαν εδώ είναι πολύ ενδιαφέρον

εδιτ:
Quote from: The Web on August 24, 2015, 13:49:01 pm
-- η Ενωση Κεντρώων δεν μοιραζει υποσχέσεις και δεν πιστεύει στην παροχολογία. Οποιος τάζει με αδεια κρατικά ταμεία , είναι πολιτικός απατεών και του αξίζει μόνο γιαουρτάκι στη μούρη. Αν δείτε το πρόγραμμα θα δείτε ότι οι "δεσμεύσεις για παροχες" είναι εξαιρετικά συγκρατημένες , σαν να πρόκειται για συμβόλαιο δυο ανθρώπων , που είναι εξαιρετικά σημαντικό να τηρηθει

Αυτά ετσι αυθόρμητα και πρόχειρα , γράφοντας τα όπως τα εχω στο κεφάλι μου

« Last Edit: August 24, 2015, 14:37:40 pm by Godhatesusall » Logged

YARRRRRRRRRRRRRR
Αιμιλία η φτερωτή χελώνα
Διεστραμμένος

Έξω η μπουχεσαρία απ'το ΤΗΜΜΥ

View Profile WWW
« Reply #54 on: August 24, 2015, 15:15:34 pm »

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BB%CE%B7%CF%82_%CE%9B%CE%B5%CE%B2%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%82#.CE.9A.CE.B1.CE.BD.CE.AC.CE.BB.CE.B9_67_-_.CE.AF.CE.B4.CF.81.CF.85.CF.83.CE.B7_.CE.BA.CE.B1.CE.B9_.CF.80.CF.8E.CE.BB.CE.B7.CF.83.CE.B7

Γιαυτο τελικα εγραφε στην Αυριανη ο Λεβεντης; Επειδη πουλησε το καναλι του στον Κουρη;

edit:

Σε καποιους ακουγεται ωραιο να τους λες οτι η Ενωση Κεντρωων επιθυμει να πειραχτουν καποιες κατηγοριες υπαλληλων+συνταξιουχων του δημοσιου.
Αλλα εισαι εκτος γραμμης, The Web. Ο Λεβεντης δε λεει απλως αυτο.
Ο Λεβεντης ως γνησιος νεοφιλελε, εχει υιοθετησει τη θεση περι "τεραστιου δημοσιου τομεα". Γιαυτο αλλωστε ζηταει ιδιωτικοποιηση ΟΣΕ, ΟΛΠ, ΔΕΗ εδω και χρονια.
Μακαρι να μπορουσε και να το τεκμηριωσει αυτο
http://1.bp.blogspot.com/-WI4b0H4ekqA/VRu54NQx47I/AAAAAAAAB68/suLgqpGgSwc/s1600/%CE%9F%CE%9F%CE%A3%CE%912.PNG
« Last Edit: August 24, 2015, 15:22:08 pm by Αιμιλία η φτερωτή χελώνα » Logged

"Όσοι περιμένουν να βρουν πατημένα χνάρια θα απογοητευτούν γρήγορα. Όσοι δεν είναι έτοιμοι να πέσουν και να ξανασηκωθούν, να χάσουν τον δρόμο τους και να τον ξαναβρούν, να αγγίξουν όχι μια και δύο αλλά δέκα και εκατό φορές τον πάτο της έσχατης αμφιβολίας για τα σχέδια τους, για τις ιδέες τους, για τους συντρόφους τους, και για τους ίδιους τους εαυτούς τους, να αναμετρηθούν με τα χίλια δυο πρόσωπα της απόγνωσης και να ξανανέβουν στον αφρό, είναι καλύτερα να περιμένουν την κοινωνική αλλαγή απ' τον Αι Βασίλη ή, πράγμα που δεν διαφέρει πολύ, από κάποια αψεγάδιαστη δικαιωμένη "πρωτοπορία" .Εμείς δεν έχουμε να προσφέρουμε παρά την άχαρη γοητεία της καινούριας προσπάθειας, την ιστορική βεβαιότητα για τον σκοπό, την πάλη για τον ποιοτικό εμπλουτισμό του μαζί με την αδιάκοπη κριτική για τα μέσα, την στράτευση σε μια υπόθεση που χρειάζεται μαχητές αλλά θέλει να καταργήσει τους στρατιώτες"

https://www.facebook.com/arage.eaak  Knuppel
Grecs
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #55 on: August 24, 2015, 16:03:07 pm »

Το οτι πρεπει να ασχοληθουμε σοβαρα με πολιτικους ορους με το φαινομενο λεβεντης με ξεπερνα.

The Web

μπορει και οχι

View Profile
« Reply #56 on: August 24, 2015, 19:49:00 pm »

Godusall , αλήθεια σου λέω δε διάβασα ολοκληρο το κείμενο σου , γιατί μου φάνηκε εμετικό . Αποφάσισες να περάσεις στην "αντεπίθεση" και να παραποιήσεις και αυτά που ξέχασες να παραποιήσεις χτες. Τα βλέπεις όλα μέσα από ενα παραμορφωτικό   γυαλι , σε σημείο που με ζάλισε. Εχεις προσωπικό προβλημα με τον Βασίλη Λεβέντη , και με μενα μπορει , και όχι πολιτικη διαφωνία.

Quote from: Αιμιλία η φτερωτή χελώνα on August 24, 2015, 15:15:34 pm
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BB%CE%B7%CF%82_%CE%9B%CE%B5%CE%B2%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%82#.CE.9A.CE.B1.CE.BD.CE.AC.CE.BB.CE.B9_67_-_.CE.AF.CE.B4.CF.81.CF.85.CF.83.CE.B7_.CE.BA.CE.B1.CE.B9_.CF.80.CF.8E.CE.BB.CE.B7.CF.83.CE.B7

Γιαυτο τελικα εγραφε στην Αυριανη ο Λεβεντης; Επειδη πουλησε το καναλι του στον Κουρη;

edit:

Σε καποιους ακουγεται ωραιο να τους λες οτι η Ενωση Κεντρωων επιθυμει να πειραχτουν καποιες κατηγοριες υπαλληλων+συνταξιουχων του δημοσιου.
Αλλα εισαι εκτος γραμμης, The Web. Ο Λεβεντης δε λεει απλως αυτο.
Ο Λεβεντης ως γνησιος νεοφιλελε, εχει υιοθετησει τη θεση περι "τεραστιου δημοσιου τομεα". Γιαυτο αλλωστε ζηταει ιδιωτικοποιηση ΟΣΕ, ΟΛΠ, ΔΕΗ εδω και χρονια.
Μακαρι να μπορουσε και να το τεκμηριωσει αυτο
http://1.bp.blogspot.com/-WI4b0H4ekqA/VRu54NQx47I/AAAAAAAAB68/suLgqpGgSwc/s1600/%CE%9F%CE%9F%CE%A3%CE%912.PNG

Γιώργο , αλήθεια δεν έχω αποψη για τον Κουρή . Καταρχήν φαντάζομαι μιλάμε για τον Γιώργο Κουρή (γιατι εχει και έναν αδερφο Μακη , που είναι κι αυτός στα ΜΜΕ )  Εγώ ξέρω ότι κάποια περίοδο ήταν συν-μέτοχοι με τον Λεβέντη στο κανάλι 5 το οποίο αργότερα μετονομάστηκε σε Alter. Αν διάβασες στη wikipedia οτι πούλησε το κανάλι του στον Κουρή , μάλλον ετσι θα είναι. Δεν θα εμπαινα ποτέ στη διαδικασία να γραψω ποστ για να υπερασπιστώ τον Κουρή , γιατί ακριβως δεν εχω αποψη. Αλλά ρε παιδιά , μιας και επιμένετε με τον Κουρή , είστε σίγουροι ότι αυτός είναι το πρόβλημα της Ελλάδας ; Υπάρχουν αλλοι εκδότες , οι οποιοι εχουν ταυτόχρονα και εταιρίες εισηγμένες στο χρηματιστήριο , καναλια , εταιρίες δημοσκοπήσεων , κατασκευαστικές εταιριες , διόδια , τον κόσμο ολο. Οι αδερφοι Κουρή είναι μικρομεσαίοι εκδότες , με περιορισμένη δύναμη.

Τώρα διαγράμματα σαν αυτό που παραθέτεις εχουν το εξής πρόβλημα : περιλαμβάνουν μόνο το στενό δημόσιο ή και το ευρύτερο δημοσιο , όπως ΔΕΚΟ και Δήμους ; Περιλαμβάνουν τους συμβασιούχους ; Περιλαμβάνουν τους αργόμισθους ; Το αποτέλεσμα όμως είναι ότι στην Ελλάδα οποια δημοσια επιχείρηση και αν πιάσεις είναι παθητικη. Και κάποιες είναι εξαιρετικά παθητικές , οπως ήταν η Ολυμπιακη. Η διαφορα ενος αιθεροδαμωνος αριστερου και ενος κεντρώου πολιτικού σε αυτό το ζήτημα είναι η εξης :

Αρίστερος : ο ΟΣΕ βάζει μέσα το κράτος εκατό χιλιάδες ευρω τη μέρα (τυχαιο νουμερο)    Χέστηκα , εγω τον θελω κρατικό !
Κεντρώος : ο ΟΣΕ είναι μια πολυ παθητική επιχείρηση. Θα βάλω ορκωτούς λογιστες κτλ. και αν αποφανθουν ότι δεν εξυγιαίνεται πρέπει να τον πουλήσω μερικώς ή ολικως σε ιδιώτες , κάνοντας ότι μπορω για να μη χαθούν θέσεις εργασιας.

Η αποψη της Ενωσης Κεντρώων όσον αφορά Λιμανια , Αεροδρομια κτλ (μιας και ανέφερες τον ΟΛΠ) είναι ότι η Ελλάδα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πουλάει γη , ουτε λιμανια , ουτε παραλίες , ούτε νησια , ούτε το δίκτυο της ΔΕΗ... οφείλει να κάνει εκχώρηση της εκμετάλλευσης σε ιδιώτες για 30,40,50 χρόνια και μετα να επιστρεφει η γη στο δημόσιο. Και όλα αυτα βέβαια εφόσον υπάρχουν δελεαστικες προσφορές. Γενικα αυτην είναι η αποψη του κόμματος και για τις ιδιωτικοποιησεις (εκχώρηση της εκμετάλλευσης για ορισμένο χρονικο διάστημα)
Η πώληση εξετάζεται ως ύστατη λύση !

Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #57 on: August 24, 2015, 20:01:31 pm »

Καλά ρε δεν ξερεις τον Κουρή;; Δεν εχει μνημη η νεολαία....

<a href="https://www.youtube.com/watch?v=ZAZ-2YLUjKM" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=ZAZ-2YLUjKM</a>

ΥΓ Στην Κινα εχουμε νεα τιτάνια κρίση τύπου 2008. Οποιος πιστευει οτι σε νεο γυρο παγκοσμια καπιταλιστικης κρισης και εντος καπιταλιστικου συστηματος δε θα εχει νεες μειωσεις μισθών/εισοδηματων, ανεργία και νεους πολέμους, πραγματικά ειναι είτε τυφλός είτε βλάκας:

http://www.protothema.gr/economy/article/502619/o-kokkinos-drakos-purpolei-tin-pagosmia-oikonomia/
« Last Edit: August 24, 2015, 20:08:35 pm by Karaμazoβ » Logged

Grecs
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #58 on: August 24, 2015, 20:19:09 pm »

ο Λεβεντης θα πιασει το δρακο απο το λαιμο και θα του πει να κοψει τις μλκιες αλλιως θα πεσει καρκινος σε ολο του το σοι  Grin Grin Grin

-- κομίζει το ήθος. Η καλοσύνη και η τιμιότητα του κ. Λεβέντη είναι κατ ' εμε χωρίς όμοιο παράδειγμα στο πολιτικό τοπίο

Εδω με πεθανες μπαγασα. Μου θυμισες κατι μπαρμπαδες που διναν λογους στις ελληνικες ταινιες στην καθαρευουσα.
« Last Edit: August 24, 2015, 20:39:03 pm by Grecs » Logged

pikachu93
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #59 on: August 24, 2015, 21:11:32 pm »

Το μόνο καλό με αυτές τις εκλογές είναι ότι περιχαρακώνεται η σούπερ αριστερά. Ακούω πως η ΑΡΑΝ κούμπωσε με Λαφαζάνη... ας επιβεβαιώσει κάποιος.
ΥΓ: Πάμε δυνατά Web μαζί σου για την ολική ανατροπή. Μην τρως πρόλογο.
« Last Edit: August 24, 2015, 21:18:49 pm by pikachu93 » Logged
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 34 Go Up Print
Jump to: