• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 15:51:52 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 15:51:52 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426689
Total Topics: 31710
Online Today: 200
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 70
Guests: 99
Total: 169
despoina15
evtrents
kstavroulis
xanthosp
aachmet
Fenia04
msandr
pxanthob
vasiliki_m
chris123
Vmous
theofr
Mavromati
thenoface
thathas12
savvastzan
Billyskotsikas
acolak
gp6
sofipout
genethalsss74
salonikios
Spyrtos14
Νικηφόρος Πατσιούρας
Rizotto
Διάλεξις
slivarda
eplysia
EvanTsir
tsintsi
Fotis Roukoutakis
Geoth
stavrospk
giorgos_skl
ValKar
Theoxarhs Bladimiros
chriskazakos
lelenia
alexpap
sassi
kouf
chrisg
DimKaratzas
thomasdt
chrysolog
Le ece
ioathemar
skoloni
mitsos753905
giatieimaiedw
DLHERRO
kkotsopo
Billy K
superkolios
Mikekmp
harischris
karadimitras
Solon
Gianbou
Marihouan820
Don Corleone
konssidiro
pdiamantis
Ntinomanolo123
ThanosKoutsoump
agkentzi
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads
με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Κτηριακή υποδομή - Διαδικτυακή οργάνωση (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Φθηνοί φορητοί υπολογιστές για τους φοιτητές του τμήματος
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Poll
Question: Θα θέλατε να προμηθευτείτε έναν τέτοιον υπολογιστή?
Ναι
Όχι

Pages: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 14 Go Down Print
Author Topic: Φθηνοί φορητοί υπολογιστές για τους φοιτητές του τμήματος  (Read 27929 times)
NetBuster
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: Φθηνοί φορητοί υπολογιστές για τους φοιτητές του τμήματος
« Reply #105 on: August 19, 2006, 13:07:37 pm »

Γιατι να μη ζητησουμε και ενα build-to-order απο Πλαισιο, Multirama, e-shop κτλκτλ.??..Θα εχουμε τα χαρακτηριστικα που θελουμε...
akis
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Απ: Φθηνοί φορητοί υπολογιστές για τους φοιτητές &
« Reply #106 on: August 19, 2006, 13:09:22 pm »

Εγώ αντιθέτως πιστεύω πως οι acer είναι πολύ καλύτεροι από Fujitsu-Siemens, απο προσωπική εμπειρία...έχω δουλέψει και με τους δύο και είδα τι προβλήματα βγάζουν. Όλα αυτά όμως είναι καθαρά θέμα τύχης και χειρισμού. Οι acer είναι πιο σταθεροί και δεν θυμίζουν λαπτοπ σε ταχύτητες. Η ιδέα του macbook με windows πολύ καλή... Απ'ότι είδα το μακμπούκ έχει 1000 και κάτι ευρώ, γιατί να μην είναι εφικτή η σκέψη?
« Last Edit: August 19, 2006, 13:18:53 pm by xenia loves me :) » Logged
odys2008
Guest
Απ: Φθηνοί φορητοί υπολογιστές για τους φοιτητές του τμήματος
« Reply #107 on: August 19, 2006, 13:14:18 pm »

Μακριά από custom build laptop τύπου multirama/turbo-x κτλ. Απλά χειρότερα στα πάντα από άποψη κατασκευής. Θα σου πώ περιστατικό από κολητό: Plato laptop custom build, αξίας 2900Ε, λοιπόν από τότε που το πήρε όταν κρατούσε πατημένο κάποιο κουμπί ο υπολογιστής σχεδόν πάγωνε, όταν το άφηνε όλα κανονικά, σε όλες τις εφαρμογές, πχ ctrl-c ο υπολογιστής σερνότανε, σε 2 βδομάδα παραδίδει πνέυμα το πληκτρολόγιο από βραχυκύκλωμα όπως του είπαν, από τότε άλλες 2 φορές πηκτρολόγιο. Από ποιότητα κατασκευής, οθόνη κτλ άστο. Όλα τα ελληνικής κατασκευής laptop περίπου ίδια είναι. Μακριάαααααααααααααααααα

EDIT: Τα dell δεν παίζονται, έχουν όμως κάτι τιμες...............  boil boil
« Last Edit: August 19, 2006, 13:17:03 pm by Odys » Logged
NetBuster

View Profile
Re: Φθηνοί φορητοί υπολογιστές για τους φοιτητές το
« Reply #108 on: August 19, 2006, 13:16:03 pm »

Απο δικη μου εμπειρια Turbo-X laptop με δικη του οθονη σχεδον αριστη,εδω και δυο χρονια ειναι σκυλι.
Και πιο φθηνο..
supermodified
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

All I am is what I'm going after.

View Profile
« Reply #109 on: August 19, 2006, 16:53:32 pm »

Quote from: Jasper on August 19, 2006, 12:42:41 pm
επισης η ιδεα του supermodified για Macbook ακουγεται πολυ δελεαστικη και πολυ καλη!
Χαίρομαι που συμφωνείς Jasper!

τι σοι ηλεκτρολογοι ειμαστε! το laptop να ξεχωριζει!
Όμως να επαναλάβω: δεν εισηγούμαι τα Macbooks "για να ξεχωρίζουμε". Όπως είπα, οι Mac/Win fanaticisms (fanboy-isms?) μακριά από μένα!

Το μηχάνημα επιμένω ότι είναι εξαιρετικό για φοιτητές (αυτό εξάλλου είναι και το target group του) και όλες οι κριτικές που έχει πάρει είναι διθυραμβικές (ένα πρόβλημα θορύβου με τους ανεμιστήρες λύθηκε με πρόσφατο firmware update). Επιπλέον επαναλαμβάνω ότι με το δωρέαν Bootcamp (πρόγραμμα που επιμελείται η ίδια η Apple) μπορεί να τρέξει Windows XP natively, χωρίς emulation οπότε δεν τίθεται κανένα θέμα συμβατότητας με προγράμματα. (Σαφώς τρέχει και Linux!)

βεβαια νομιζω οτι ειναι πρακτικα λιγο δυσκολο να γινει (ειδικα το link που μας εδωσες supermodified ειναι επιεικως κατσε καλα μηχανημα) καλυτερα να προσγειωθουμε λιγο στην πραγματικοτητα τωρα γιατι πολυ ταξιδεψαμε με την φαντασια μας  Grin  Wink  Smiley  Tongue πολυ θα θελαμε ενα τοσο καλο μηχανημα οπως αυτο αλλα μαλλον πρεπει να συμβιβαστουμε!
Κι όμως η τιμή του είναι within reach! To base model κάνει 1201? (τελική τιμή με ΦΠΑ) στην ελληνική έκδοση -- η αγγλική έκδοση (που δε με χαλάει καθόλου) κοστίζει λιγότερο: 1136?.

[NOTE]Βέβαια υπάρχει ένα μελανό σημείο (πέραν των 512ΜΒ μνήμης που δυστυχώς πολυφοριούνται σε πολλές εταιρείες, όμως μπορούμε να αλλάξουμε εύκολα μόνοι μας μετά την αγορά) καθώς διαπίστωσα -- φέρει Combo drive (CD writer + DVD reader) αντί για Superdrive (DVD writer) και δε δίνεται η δυνατότητα αλλαγής ως built-to-order option. Superdrive συναντάμε στο αμέσως επόμενο μοντέλο που κοστίζει γύρω στα ~180? παραπάνω κι έχει και ταχύτερο επεξεργαστή. Μπορείτε να δείτε τις τιμές στην Ελλάδα εδώ (ελπίζω το link να δουλεύει, αν όχι πηγαίνετε στο applestore.gr).[/NOTE]

Υπόψιν ότι η Apple Ελλάδος είναι ίσως η μοναδική αντιπροσωπεία της Apple που, τουλάχιστον μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος, δεν κάνει ειδικές τιμές για σπουδαστές (εξ'όσων μπορώ να δω). Οπουδήποτε αλλού έξω (π.χ. ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, κτλ.) συνήθως υπάρχει μια έκπτωση της τάξης του 10-15%.

Όμως.

Έχω κάνει μια κουβέντα για την ελληνική αγορά με τον υπεύθυνο της Apple στην Θεσ/νίκη (μου είχε δώσει ένα προϊόν για review στο site μου) και έχω την εντύπωση (είμαι σχεδόν βέβαιος, θα έλεγα) ότι ΔΕΝ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΟΧΙ στο να φύγουν κάποιες εκατοντάδες κομμάτια δίνοντας την ανάλογη έκπτωση.

Επαναλαμβάνω, αν συμφωνούν και τ'άλλα παιδιά, ας γίνει μια εισήγηση στον κ. Μάργαρη. (Ή αν το διαβάζει αυτό ο ίδιος, ή κάποιος που έχει επαφή μαζί του, και χρειάζεται περισσότερο "σπρώξιμο" η υπόθεση, φωνάξτε με --στείλτε μου ένα PM-- και θα προσπαθήσω να κάνω εγώ τη δουλειά. Τα έχω περάσει και τα τρια Κυκλώματα οπότε δεν θα προσπάθησω να σας καλοπιάσω για οτιδήποτε άλλο, το υπόσχομαι!)

Αξίζει τον κόπο.
emmanuel
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

πλάκα με κανεις?

View Profile WWW
« Reply #110 on: August 19, 2006, 16:55:57 pm »

Quote from: Odys on August 19, 2006, 13:14:18 pm
Μακριά από custom build laptop τύπου multirama/turbo-x κτλ. Απλά χειρότερα στα πάντα από άποψη κατασκευής. Θα σου πώ περιστατικό από κολητό: Plato laptop custom build, αξίας 2900Ε, λοιπόν από τότε που το πήρε όταν κρατούσε πατημένο κάποιο κουμπί ο υπολογιστής σχεδόν πάγωνε, όταν το άφηνε όλα κανονικά, σε όλες τις εφαρμογές, πχ ctrl-c ο υπολογιστής σερνότανε, σε 2 βδομάδα παραδίδει πνέυμα το πληκτρολόγιο από βραχυκύκλωμα όπως του είπαν, από τότε άλλες 2 φορές πηκτρολόγιο. Από ποιότητα κατασκευής, οθόνη κτλ άστο. Όλα τα ελληνικής κατασκευής laptop περίπου ίδια είναι. Μακριάαααααααααααααααααα

EDIT: Τα dell δεν παίζονται, έχουν όμως κάτι τιμες...............  boil boil

odyss μην εισαι κολημενος....τα plato γενικα ηταν ψιλομαπα,ηταν μοδα που περασε..μην γενικευεις και μην εισαι προκατειλημμενος...ειδικα για τα μουλτιραμα εχουν εγγυηση δε ξερω κα ιγω ποσο οτι στον φτιαχνουν σε 1 μερα...μπορει γενικα το σερβις σαν μαγαζι να μην ειναι καλο αλλα για λαπτοπ εχουν εντελως διαφορετικη αντιμετωπιση,ειναι προτεραιοτητα γιαυτους.

tu/e
supermodified
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #111 on: August 19, 2006, 16:58:50 pm »

Quote from: Odys on August 19, 2006, 13:02:43 pm
Στα laptop δεν κοιτάμε μόνο τα χαρακτηριστικά , εδώ παίζει μεγάλο ρόλο ο κατασκευαστής. Θα προτειμόυσα κάτι σε dell, FUJITSU-SIEMENS και μετά σε hp που δεν την βάζω στις πρώτες επιλογές λόγω του πραγματικά απαράδεκτου service που έχει. Μπορεί οι παραπάνω εταιρίες να είναι ποιο ακριβές αλλά μια βόλτα σε κατάστημα θα σας πείσει γι αυτή την διαφορά.
Εύστοχα σχόλια μόνο που ακριβώς τα ίδια λέω εγώ για την Apple Tongue Μια γύρα από το Demo Store (Αγγελάκη 23 -- κοντά στο ξενοδοχείο ABC) ή τον αντιπρόσωπο της Apple στη Θεσ/νίκη ("ELITE", σε μια πολυκατοικία κοντά στα Everest στην Καμάρα) θα σε πείσει.

Quote from: NetBuster on August 19, 2006, 13:07:37 pm
Γιατι να μη ζητησουμε και ενα build-to-order απο Πλαισιο, Multirama, e-shop κτλκτλ.??..Θα εχουμε τα χαρακτηριστικα που θελουμε...
NetBuster: είμαι μαζί με τον Odys, δυστυχώς το made in Greece προϊόν είναι για μένα "άσε καλύτερα". Προσωπική άποψη πάντα. Και μπορεί emmanuel, να αναλαμβάνουν το φτιάξουν μέσα σε μια ημέρα, αλλά αν χαλάει συχνά το γρήγορο service είναι δώρο άδωρο ε;

Quote from: b0d0$1$ on August 19, 2006, 13:09:22 pm
Εγώ αντιθέτως πιστεύω πως οι acer είναι πολύ καλύτεροι από Fujitsu-Siemens, απο προσωπική εμπειρία...έχω δουλέψει και με τους δύο και είδα τι προβλήματα βγάζουν.
Απ'ότι έχω δει κι εγώ, οι ACER δεν έχουν πολύ καλό όνομα στους φορητούς, για να το θέσω κομψά. Τώρα σίγουρα δεν μπορεί όλα τα κομμάτια να είναι για πέταμα γιατί αλλιώς η εταιρεία θα είχε κλείσει, οπότε η προσωπική σου εμπειρία σαφώς στέκει.

Σε ότι αφορά τα PC notebooks, η δική μου λίστα πηγαίνει κάπως έτσι: ΙΒΜ Thinkpad (τώρα Lenovo, ελπίζω να κρατά εξίσου ψηλά τον πήχη), μετά Sony (που πληρώνεις υπερβολικά για το design) και HP. Δεν γνωρίζω βέβαια τα όσα λέει ο Odys για το άθλιο service της HP -- θέλει προσοχή αν ισχύει.

Τα notebooks της Apple παίζουν μαζί με τα Thinkpad σε άποψη ποιότητας -- ή μάλλον λίγο πιο κάτω, γιατί τα Thinkpads (της IBM φουρνιάς τουλάχιστον) ήταν "tanks" με ό,τι καλό (αντοχή, κτλ.) και κακό (βάρος, κτλ.) συνεπάγεται αυτό Smiley

Quote from: b0d0$1$ on August 19, 2006, 13:09:22 pm
Η ιδέα του macbook με windows πολύ καλή... Απ'ότι είδα το μακμπούκ έχει 1000 και κάτι ευρώ, γιατί να μην είναι εφικτή η σκέψη?
Ακριβώς αυτό λέω κι εγώ! Το έγραψα και στο πιο πάνω post μου ως απάντηση στο μήνυμα του Jasper.

Quote from: Odys on August 19, 2006, 13:14:18 pm
Τα dell δεν παίζονται, έχουν όμως κάτι τιμες...............  boil boil
Ωραία πάσα εδώ. Επειδή τα notebooks της Dell έχουν μεγάλο μερίδιο στην αμερικανική αγορά, τα περισσότερα αμερικανόφερτα reviews που θα διαβάσεις για τα Macbooks θα έχουν και τις απαραίτητες συγκρίσεις με αντίστοιχα μοντέλα της Dell. Κάνε αν θες ένα ψάξιμο στο Internet και ρίξε μια ματιά στο τι λέει η κοινή γνώμη. (Περιττό να πω ποιος κερδίζει τις εντυπώσεις πανηγυρικά.)
NetBuster

View Profile
« Reply #112 on: August 19, 2006, 17:03:27 pm »

Προφανως εαν εχουμε ενα Dell σε συγκριση με εναν build-to-order με τα ιδια τεχνικα χαρακτηριστικα η ποιοτητα θα ειναι εν γενει καλυτερη στο επωνυμο κυριως στις λεπτομερειες(πχ ηχεια Harman Kardon,στιβαροτητα,κτλκτλ) αλλα τα BTO εχουν καλο value for money..
odys2008
Guest
« Reply #113 on: August 19, 2006, 17:06:11 pm »

Στα multirama έχω πάει μόνο 2 φορές, την μία για ένα custom build desktop όπου την έκανα με ελαφρά γιατί αντί για 2000Ε που ήθελα να δώσω μου είπε 2300+ με χειρότερα πράγματα από αυτά που ζητούσα. Αυτό έγινε μια βδομάδα πριν το κορυφαίο στο multirama της τσιμισκή: πάω να ζητήσω την 6800GT σε agp (μόλις είχαν βγεί) και ο πωλητής έψαχνε στις motherboard  Shocked Shocked και γυρνάει και μου λέει χμμμ αυτό που ζητάτε δεν το έχουμε  Roll Eyes Roll Eyes. Τώρα αν είχε μαντικές ικανότητες και κοιτώντας τις motherboard κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν έχει 6800 δεν ξέρω. Έχω σχηματίσει κακή εντύπωση για τα multirama άσε που είναι χαλαρά πιο ακριβά από οποιοδήποτε μαγαζί. Εδώ δείνει το damier xaser 5000V 3 χρονών κουτί 179Ε και δεν είναι καν το αλουμινένιο. Μπορεί στα laptop όπως λές να έχει καλύτερη αντιμετώπιση, δεν έχω ακούσει κάτι από γνωστό μου γιατί τους συμβουλεύω να πέρνουν επώνημα.(Ε τι σόι ηλεκτρολόγος είμαι αν δεν με ακούνε στις συμβουλές για τα pc)

EDIT:
Έκανα ένα dell πρίν από λίγο. Ίδια χαρακτηριστικά πάνω κάτω με τον acer που δείξατε πρίν. Κανονική τιμή πρό έκπτωσης 2100Ε. Με οθόνη 15,4' αλλά με μεγαλύτερη ανάλυση. Δεν είμαι κολυμένος με καμία εταιρία. Έχουν αναφερθεί laptop της dell που ανατινάζονται. Πάντως στις εταιρίες ξέχασα (κακώς) να αναφέρω την ΙΒΜ αλλά και δεν εξέτασα την περίπτωση του mac book.
« Last Edit: August 19, 2006, 17:11:55 pm by Odys » Logged
miss_elec
Θαμώνας

View Profile
« Reply #114 on: August 19, 2006, 17:16:18 pm »

Να καταθέσω την εμπειρία μου με ένα laptop της Fujitsu-Siemens, της σειράς Amilo, το οποίο έχω εδώ και έξι μήνες και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Δεν μπορώ να πω ότι του κάνω 'σκληρή' χρήση, δεν με έχει προδώσει όμως ποτέ και επιπλέον έχει πολύ όμορφο design. Tongue Είναι λεπτό, το ανεμιστηράκι του έχει γλυκό ήχο και δεν ζεσταίνεται. Θα ήθελα βέβαια μεγαλύτερη αυτονομία της μπαταρίας, αλλά έτσι είναι τα λάπτοπ...
Btw, το πήρα από το e-shop με 1000 ευρώπουλα, 100 ευρώ λιγότερα από ότι σε Πλαίσιο/Μουλτιράμα κλπ. Επιμέρους χαρακτηριστικά μπορώ να ψάξω να σας βρω αν θέλετε, πάντως επεξεργαστή έχει Intel Centrino και από την έρευνα που είχα κάνει, το μοντέλο πήγαινε πολύ καλά στη σχέση τιμή-χαρακτηριστικά.
« Last Edit: August 19, 2006, 17:18:42 pm by miss_elec » Logged

www.thmmy.gr/smf/index.php?action=dlattach;topic=639.0;attach=33889
poso sas bariemai!
emmanuel
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

πλάκα με κανεις?

View Profile WWW
« Reply #115 on: August 19, 2006, 17:20:31 pm »

Quote from: Odys on August 19, 2006, 17:06:11 pm
Έκανα ένα dell πρίν από λίγο. Ίδια χαρακτηριστικά πάνω κάτω με τον acer που δείξατε πρίν. Κανονική τιμή πρό έκπτωσης 2100Ε. Με οθόνη 15,4' αλλά με μεγαλύτερη ανάλυση. Δεν είμαι κολυμένος με καμία εταιρία. Έχουν αναφερθεί laptop της dell που ανατινάζονται. Πάντως στις εταιρίες ξέχασα (κακώς) να αναφέρω την ΙΒΜ αλλά και δεν εξέτασα την περίπτωση του mac book.
ρε παιδια ελεος...
μη μιλαμε για 2100 και τρελες...νταξει και γω θελω thinkpad που ειχα και μου το κλεψαν,που ειναι τα καλυτερα και τα ακριβοτερα...αλλα εδω μιλαμε για ενα βασικο  λαπτοπ,που καλο ειναι να ειναι οσο καλυτερο γινεται.
στο κατω κατω τα λαπτοπ ως γνωστον χανουν πολυ συντομα την αξια τους...ας παρουμε ενα βασικο που θα βγει γυρω στα 600-700 και αν καποιος ειναι φανατικος ας παρει σε 2 χρονια και αλλο...οτι και αν παρουμε θα "παλιωσει" γρηγορα.

tu/e
odys2008
Guest
« Reply #116 on: August 19, 2006, 17:23:29 pm »

Γι'αυτό και δεν σας το ανέφερα. Όταν είπα ότι οι τιμές είναι φωτιά τότε μόλις το είχα δει..................
Larry_Flynt
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #117 on: August 19, 2006, 23:36:39 pm »

Γενικά είμαι κολλημένος σαν τον Odys.

Έχει ο πατέρας μου φορητό ACER. Καλός είναι αλλα....

Αν δουλέψετε σε IBM μετά θα φάτε και σεις το κόλλημα.

Μου χε πέσει στα χέρια πριν ένα χρόνο μηχάνημα του 97. Το laptop είχε λιώσει απο τη χρήση. Ήταν Pentium κάπου στα 166 κάτι τέτοιο με 64MB ΡΑΜ νομίζω καμιά μονάδα CD ή δισκέτας. Συνδεόταν εξωτερικά με αυτά. Πάνμικρο, πανάλαφρο.

Και στην ουσία. Οθόνη του 97 με 1 καμμένο ΜΟΝΟ πίξελ και απίστευτη ευκρίνεια. Εϊναι η πιο ξεκούραστη οθόνη που έχω δουλέψει ποτέ. Όλα λειτουργούσαν τέλεια και χωρίς ποτέ να φτιαχτεί κάτι. Πληκτρολόγια, ποντίκια, HDD. Και για να μην πείτε μπορεί να ήταν προσεκτικός ο κάτοχος, το pc είχε αλλάξει 3 χέρια.... 4 στην ουσία.... με 4ρτο το δικό μου που του έριξε μια καρέκλα και του σπασε την οθόνη.

Αυτά τα λέω γιατί θεωρώ οτι υπάρχει μεγάλη διαφορά απο κατασκευαστή σε κατασκευαστή.

Όταν το ένα pc υπερθερμαίνεται και βουίζει σαν τζιτζίκι, ενώ το άλλο ούτε το ακούς, το ένα έχει την πιο φτηνιάρικη οθόνη ενώ το άλλο σου προσφέρει οθόνη ξεκούραστη σα σελίδα βιβλίου....
Και η Lenovo(IBM) έχει φοτιζόμενα πληκτρολόγια κτλ κτλ κτλ η Sony ειδικη θωράκιση για να μη σπάει η οθόνη. Αυτά είναι + . Όπως επίσης και η ποιότητα στην όψη. Πλαστικά-πλαστικούρες που φαίνονται χάλια και πλαστικά χλιδάτα.

Φυσικά και εγώ το φτηνιάρικο θα προτιμούσα  Grin Grin Grin αλλα επειδή δε μπορώ να τα σκάσω!

Επι της ουσίας αν γίνεται για κανένα ibook....

void DrawShadow()
        {
            shadow = Matrix.CreateShadow(-directionalLight0Direction, game.functions.GetPlane(ref game.player.position, 5));
            Matrix[] bones = game.heroPlayer.GetSkinTransforms();
            Matrix[] shadowBones = new Matrix[bones.Length];

for (int i = 0; i < shadowBones.Length; i++)
            {
                shadowBones = bones * shadow;
            }

foreach (ModelMesh mesh in game.heroModel.Meshes)
            {
                foreach (Effect effect in mesh.Effects)
                {
                    effect.CurrentTechnique = effect.Techniques["Shadow"];
effect.Parameters["Bones"].SetValue(shadowBones);  effect.Parameters["View"].SetValue(game.viewMatrix);
effect.Parameters["Projection"].SetValue(game.projectionMatrix);
                }
                mesh.Draw();
            }

}
Larry_Flynt
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #118 on: August 20, 2006, 00:02:13 am »

1. ΙΒΜ
2. LENOVO
3. LENOVO 2
4. ΑCER Travelmate (όχι ντουλάπα)
5. iBook G4 Greek

void DrawShadow()
        {
            shadow = Matrix.CreateShadow(-directionalLight0Direction, game.functions.GetPlane(ref game.player.position, 5));
            Matrix[] bones = game.heroPlayer.GetSkinTransforms();
            Matrix[] shadowBones = new Matrix[bones.Length];

for (int i = 0; i < shadowBones.Length; i++)
            {
                shadowBones = bones * shadow;
            }

foreach (ModelMesh mesh in game.heroModel.Meshes)
            {
                foreach (Effect effect in mesh.Effects)
                {
                    effect.CurrentTechnique = effect.Techniques["Shadow"];
effect.Parameters["Bones"].SetValue(shadowBones);  effect.Parameters["View"].SetValue(game.viewMatrix);
effect.Parameters["Projection"].SetValue(game.projectionMatrix);
                }
                mesh.Draw();
            }

}
supermodified
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
Re: Απ: Φθηνοί φορητοί υπολογιστές για τους φοιτητές του τμήματος
« Reply #119 on: August 20, 2006, 10:48:19 am »

Quote from: 911 on August 19, 2006, 23:36:39 pm
Επι της ουσίας αν γίνεται για κανένα ibook....
Quote from: 911 on August 20, 2006, 00:02:13 am
5. iBook G4 Greek
Φαντάζομαι εννοείς το Macbook για το οποίο μιλάω έτσι;

Το iBook είναι μια γενιά πίσω, πολύ πιο αδύνατο από το Macbook και χρειάζεται και emulation software για να τρέξει Windows λόγω του επεξεργαστή. Γι'αυτό λέμε για Macbook.
Pages: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 14 Go Up Print
Jump to: