• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 22:45:54 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 22:45:54 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426676
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 58
Guests: 118
Total: 176
lasef
chaniotism
Summand
Fotis
manwlakhs
kourkou
RAFI
Tsomp
andreaspaper
andripappa
idchatzi
fopapadopoulos
nikos123321
3rdDegreeBurn
giorgostss
George_RT
geo66
ntina
asimomyti
stelinas
sunagrida
HlektrikhPatata
despoina15
ΡΙΤΟΣΧΑ
charbel
m.renia
Vromofona Kathikia
bit11
Gagauss
Saint_GR
meliou
tasos gourd
stefpapa21
alexlemp
engineer2030
Maximos7
KZerenidis
fivosfivos1
thathas12
AA RE LEWN
Kwst@ss_
dimitrisadamou
Giopan
angelos
ඞ
asantor
jojos
mpizos
stolieras
mett
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πρόγραμμα Χειμερινής Εξεταστικής 2024-2025
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά > Εξωτερικά Νέα & Διακρατικές Σχέσεις (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Τα Σκόπια και το όνομα Μακεδονία
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 58 Go Down Print
Author Topic: Τα Σκόπια και το όνομα Μακεδονία  (Read 100009 times)
koslazio
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
Re: Τα Σκόπια και το όνομα Μακεδονία
« Reply #255 on: June 10, 2007, 15:57:44 pm »

Εσύ αλιάκμων διαφωνείς ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες μιλούσανε την ίδια γλώσσα με τους αρχαίους Έλληνες και είχανε ίδια ήθη και έθιμα με εκείνους?
Διαφωνείς ότι ο όταν ο Μακεδών βασιλιάς Αλέξανδρος ο Ά πήγε να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες όπου συμμετείχαν μόνο Έλληνες, έγινε δεκτός?
Διαφωνείς ότι η γλώσσα των σημερινών Ελλήνων παραμένει σε μεγάλο βαθμό(λαμβανομένου υπόψιν ότι πέρασαν και τόσοι αιώνες) όμοια με αυτή των αρχαίων Ελλήνων?
« Last Edit: June 10, 2007, 16:55:03 pm by koslazio » Logged

Hence we will not say that Greeks fight like heroes, but that heroes fight like Greeks.
aliakmwn
Guest
« Reply #256 on: June 10, 2007, 16:11:15 pm »

Quote from: koslazio on June 10, 2007, 15:57:44 pm
Εσύ αλιάκμων διαφωνείς ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες μιλούσανε την ίδια γλώσσα με τους αρχαίους Έλληνες και είχανε ίδια ήθη και έθιμα με εκείνους?

Δεν ειμαι ουτε γλωσσολογος, ουτε αρχαιολογος. Η επισημη κρατικη ελληνικη προπαγανδα μού 'δωσε στοιχεια, μεσω του εκπαιδευτικου συστηματος, συμφωνα με τα οποια η γλωσσα των αρχαιων μακεδονων ηταν ιδια με τη γλωσσα των υπολοιπων ελληνων. Δεν μπορω ουτε να το δεχτω, ουτε να το αμφισβητησω, γιατι δεν εχω τις καταλληλες γνωσεις. Το ψαχνω ακομα, οσο μπορω.

Ωστοσο η απαντηση μου ειναι πως ο,τι και να αποδειχθει, δεν θα επηρεασει σε τιποτα την αποψη μου για το μακεδονικο εθνος.
Το θεμα αυτο εχει εγκυκλοπαιδικο ενδιαφερον και μονο.

Διαφωνείς ότι ο όταν ο Μακεδών βασιλιάς Αλέξανδρος ο Ά πήγε να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες όπου συμμετείχαν μόνο Έλληνες, έγινε δεκτός?

Εσυ διαφωνεις οτι μετα την κατακτηση των ελληνων απο τους ρωμαιους, οι ρωμαιοι εγιναν απολυτα δεκτοι στους Ολυμπιακους Αγωνες χωρις παραπονα?
Γιατι αραγε? Μηπως επειδη ειχαν τα οπλα για να το επιβαλουν?

Διαφωνείς ότι η γλώσσα των σημερινών Ελλήνων παραμένει σε μεγάλο βαθμό(λαμβανομένου υπόψιν ότι πέρασαν και τόσοι αιώνες) όμοια με αυτή των αρχαίων Ελλήνων?

Καθολου.
Τι σχεση εχει αυτο με το μακεδονικο εθνος δεν μπορω να καταλαβω.

Εσυ διαφωνεις οτι ενας μεγαλος αριθμος γλωσσων των ευρωπαϊκων λαων μοιαζουν απιστευτα μεταξυ τους, καθως αποτελουν εξελιξη της κοινης ινδοευρωπαϊκης? Αλλα και εκτος των ινδοευρωπαιων, να μιλησουμε για ομοιοτητες γλωσσων αλλων λαων που ουδεμια σχεση εχουν με τους ινδοευρωπαϊκους?

« Last Edit: June 10, 2007, 17:01:43 pm by aliakmwn » Logged
Ex_Mechanus
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #257 on: June 10, 2007, 16:17:54 pm »

Εμένα η προσπάθεια των Σκοπιανών μου θυμίζει την προσπάθεια των Νεοτούρκων να βρούνε ιστορία και να αποδείξουνε στο λαό της Τουρκίας ότι ο Τούρκος έχει και κάποια αξία τελικά.Και προκειμένου να το πετύχουνε αυτό καπηλεύσανε ακόμα και την ιστορία των Μογγόλων.

1η ένσταση, η σημερινή μας γλώσσα έχει πολύ μικρή σχέση με την αρχαία. Δεν πρέπει να το βλέπεις λεξιλογικά, γιατί αλλιώς τα Αγγλικά θα ήταν η πιό ευφυής γλώσσα στον κόσμο (περιέχει λατινικές/ελληνικές/γερμανικές και δεν συμμαζεύεται λέξεις), αλλά γραμματικά, εκεί που πραγματικά κρύβεται η ουσία μιας γλώσσας. Δηλαδή στην δόμηση της. Βέβαια συμπεράσματα για το επίπεδο μιας γλώσσες βγαίνουν και με ποιόν τρόπο εκφέρει τις διάφορες έννοιες, δηλαδή ηχομιμητικά ή συνδιαστικά.

Επίσης για σύνδεση θεωρώ ότι μπορεί να επαρκεί η γλωσσολογική, απλά στην περίπτωση μας διαφωνώ ότι υπάρχει τέτοια σύνδεση.

2η ένσταση, οι Τούρκοι δεν καπηλεύονται την ιστορία τον Μογγόλων, είναι η ιστορία των Μογγόλων, καθώς οι Σελτζούκοι κατάγονται από εκεί. Στα σχολικά μας βιβλία, θα θυμάσαι χαρακτηριστικα στις εικονογραφήσεις της άλωσης της Πόλης, οι Τούρκοι παρουσιάζονταν με προτεταμένα "μήλα" και ελαφρώς "σχιστά" μάτια, χαρακτηριστικά αν μη τι άλλο ασιατικά. Στην μετέπειτα πορεία τους αναμήχθηκαν με τους γηγενείς πληθυσμούς (συμπεριλαμβανωμένων και Ελλήνων), με αποτέλεσμα το σημερινό έθνος.

pay close attention
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

I smoke my friends down to the filter

View Profile WWW
« Reply #258 on: June 10, 2007, 16:19:07 pm »

Quote from: Bl@ck MaBa on June 10, 2007, 15:00:52 pm
Βασικά δεν βρίσκω κάποια επιχειρηματολογία σαυτά που λες... Το ελληνικό στοιχείο υπήρχε πάντοτε στη Μακεδονία. Τα ποσοστά ελληνικού, σλάβικου και τούρκικου στοιχειου στην Ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας άλλαζαν κατά καιρους από την άφιξη των σλάβων μέχρι και τη συνθηκη της Λωζανης (ανταλλαγη ελληνοτουρκιου πλυθησμου) και του Νειγυ (Ανταλλαγη ελληνοβουλγαρικου) όπου και ξεκαθάρησαν καπως  τα πραγματα. Ειχα δαβασει καπου οτι το 1900 τα ποσοστα ελληνων-σλαβων-τουρκων ηταν 25-25-40. Καπου αλλου για την ιδια περιοδο οτι ηταν 40-20-35. Αυτο ειναι γνωστο και δεν αλλαζει κατι οσον αφορα την εξελιξη
Αυτο που γνωριζουμε ειναι οτι όλοι οι πλυθησμοι της περιοχής έπεσαν κατα καιρους θυματα της ελληνικής , βουλγαρικης και τούρκικης βαρβαρότητας.

Δεν βρίσκεις επιχειρηματολογία? Για ξαναδιάβασε. Ο μακεδονικός πολιτισμός των ελληνιστικών χρόνων έπαψε να υπάρχει πολλά πολλά χρόνια πριν καν την τουρκοκρατία και σου ανέφερα τα ιστορικά γεγονότα που το αποδεικνύουν. Η Μακεδονία είχε ερημώσει, αποικήθηκε εκ νέου από σλαβικούς πληθυσμούς, ύστερα από τουρκικούς και φυσικά υπό το κοινό καθεστώς της οθωμανικής αυτοκρατορίας προφανώς συνέβησαν ακόμα περισσότερες πολιτισμικές προσμίξεις και μεταξύ των σκλαβωμένων λαών και μεταξύ αυτών και των Τούρκων. Αυτό είναι εύκολα ορατό να εξετάσεις πολιτισμικά στοιχεία (πχ. μουσική) Τούρκων, Βούλγαρων, Ελλήνων κτλ.
Ο ΔΕΣΜΟΣ ΚΟΠΗΚΕ αιώνες πριν. Δεν έμεινε τίποτα το ίδιο. Το ελληνικό γλωσσικό στοιχείο επανήλθε στον μακεδονικό χώρο κυρίως μετά από πολιτικές αλλαγές του προηγούμενου αιώνα.

Quote from: Bl@ck MaBa on June 10, 2007, 15:00:52 pm
Δες αυτο:
http://en.wikipedia.org/wiki/Macedonia_%28terminology%29
Τα δειχνει ωραια

Κάποιοι από αυτούς τους χάρτες είναι διοικητικοί (όπως αυτός των Ρωμαϊκών χρόνων), που είναι τελείως άλλο θέμα. Παρεπιπτόντως λίγο πιο κάτω αυτόν τον πρόσεξες?
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9e/85mapmacedonia.jpg

Wink

Εμένα η προσπάθεια των Σκοπιανών μου θυμίζει την προσπάθεια των Νεοτούρκων να βρούνε ιστορία και να αποδείξουνε στο λαό της Τουρκίας ότι ο Τούρκος έχει και κάποια αξία τελικά.Και προκειμένου να το πετύχουνε αυτό καπηλεύσανε ακόμα και την ιστορία των Μογγόλων.

Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke Puke

Εσύ που καπηλεύεσαι την ιστορία των αρχαίων Ελλήνων κάνεις καλύτερα?

Englab - Open source scientific/engineering platform
Rebetologion - Contemporary/Experimental

Κακούργα ύπαρξις!
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #259 on: June 10, 2007, 17:10:14 pm »

De ja vu... Καπου την έχουμε ξανακάνει αυτή την κουβέντα...

Για δες! Καμποσες σελιδες πίσω ειναι... Roll Eyes

Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #260 on: June 10, 2007, 18:35:26 pm »

Quote from: Karaμazoβ on June 10, 2007, 17:10:14 pm
De ja vu... Καπου την έχουμε ξανακάνει αυτή την κουβέντα...

Για δες! Καμποσες σελιδες πίσω ειναι... Roll Eyes

Για επεξήγηση του deja vu παρακαλώ απευθυνθείτε σε παραδιπλανή σελίδα Tongue

Κακούργα ύπαρξις!
Bl@ck MaBa
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #261 on: June 10, 2007, 18:52:10 pm »

Quote from: aliakmwn on June 10, 2007, 15:36:01 pm
Bl@ck MaBa, η ρητορικη σου θυμιζει Ανδρεα Μικρουτσικο. Λεκτικοι ακροβατισμοι, εκφρασεις κενες ουσιας, που μονο να μπερδεψουν καταφερνουν - βρισκονται μακρια απ' το να εντυπωσιασουν.

Καταρχας για να ξεκαθαρισω την θεση μου, δεν με ενδιαφερει ουτε να πεισω καποιον ουτε να εντυπωσιασω... Αλλος ειναι αυτος που γραφει καταβατα με αμπελοφιλοσοφιες... Και αν θες να μαθεις ειμαι γραμμενος εδω και 2 χρονια στο φορουμ παρακολουθω συζητησεις και δεν εχω γραψει πουθενα(φαινεται και απο τον αριθμο των ποστ μου) παρα μονο στο "μακεδονικο" γιατι ειναι ενα θεμα το οποιο το εχω ψαξει πολυ και πιστευω οτι μπορω να εχω αποψη. Χέστηκα για το τι εντυπωσεις θα δημιουργησω και στα @@ μου αν θα πεισω καποιον...Απλα λεω την αποψη μου.

Και επι του θεματος πιο συγκεκριμενα:
Παραδεχεσαι την υπαρξη ενος εθνους, σλαβικης καταγωγης, που ανεξαρτητα απο το πώς ονομαζεται, διακρινεται απο τα γειτονικα του (βουλγαρικο, ελληνικο, τουρκικο, αλβανικο, σερβικο) και εχει δικαιωμα στην ανεξαρτησια?

Φυσικα και το εχω δηλωσει πολλές φορές. Και όπως είπα συμφωνώ σε μια σύνθετη ονομασία όπως Σλαβομακεδονία, Μακεδονία του Βαρδαρη ή άνω Μακεδονία. Ανόητος ειναι οποιος δεν τους αναγνωριζει...
(σε παρακαλω να διαβαζεις πιο προσεκτικα αυτα που γραφω - το συγκεκριμενο το εχω γραψει 2 φορες πιο πριν και βαριεμαι υπερβολικα να γραφω τα ιδια πραγματα)

Τι ειναι "εξελιξη ενος λαου"?
Οταν μιλας για "συνδεση" των συγχρονων ελληνων με τους αρχαιους, δηλωνοντας μαλιστα πως ειναι κατι που οι ελληνες εχουν αλλα οι σλαβομακεδονες δεν εχουν, σε τι ακριβως αναφερεσαι, εχοντας απερριψει (και καλως εκανες) αναφορες σε βιολογια, αλλα και σε πολιτισμο (παραδοσεις, ηθη, συνηθειες), θρησκεια, κοινωνικοοικονομικες δομες και γλωσσα (που μονος σου ειπες οτι δεν φτανει - και συμφωνω).
Τι ειναι λοιπον αυτη η μυστηρια "συνδεση", που εμεις εχουμε αλλα οι σλαβομακεδονες δεν εχουν?
Επιπλεον αφου μας εξηγησεις τι ειναι, εξηγησε μας και πώς ακριβως η επιστημονικη κοινοτητα (χρησιμοποιω τα ιδια σου τα λογια) "παραδεχεται" την υπαρξη της?

Και αυτο το εχω απαντησει... Εξελιξη ενος λαου ειναι η διαμορφωση, η εξελιξη, η προοδος αυτων των πολιτισμικων στοιχειων (γλωσσα,παραδοσεις,συνηθειες) ενος λαου.
Οπως ξαναειπα οι αρχαιοι ελληνες σε μια περιοδο ασπαστηκαν τον χριστιανισμο (αυτο ηταν μια αλλαγη στη θρησκεια). Αυτο δεν σημαινει οτι απο αυτο το σημειο και μετα ο λαος χαθηκε απλως ενα χαρακτηριστικο του μεταβληθηκε.
Την περιοδο της τουρκοκρατιας πολλες συνη8ειες η και εθιμα των ελληνων μεταβληθηκαν απο τη συμβιωση τους με τους Τουρκους. Παλι ομως αυτο δεν σημαινει οτι οι "καποιοι" Ελληνες επαψαν να υπαρχουν και καποιοι αλλοι γεννηθηκαν.
Ειναι λογικο αν παρεις την Ελλαδα του 2007 και τους Ελληνες του 500πχ να μην ειναι τιποτα ιδιο. Αλλα αυτο δεν εγινε απο την μια μερα στην αλλη, Εγινε ΣΤΑΔΙΑΚΑ . Αυτο ειναι εξελιξη.
Δηλαδη για να πεις οτι οι αρχαιοι Ελληνες ειναι απογονοι μας θα επρεπε σημερα να κυκλοφορουμε με χιτωνες , να πολεμαμε με σπαθια και να μαζευόμαστε στην Αγορα για να ψηφισουμε???
Πολλα πραγματα ειναι αναποφευκατο α αλλαξουν στα πλαισια στης γενικοτερης εξελιξης του κοσμου.

ΚΑΙ ΞΑΝΑΛΕΩ δεν θεωρω σε καμια περιπτωση οτι οι αρχαιοι ελληνες "μας ανηκουν" ουτε οτι "εξυψωνουν" τους νεους Ελληνες.Ειναι απλα οι απογονοι μας και καθε λαος εχει τους απογονους του.
Bl@ck MaBa
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #262 on: June 10, 2007, 19:06:02 pm »

Quote from: Kenny on June 10, 2007, 16:19:07 pm
Κάποιοι από αυτούς τους χάρτες είναι διοικητικοί (όπως αυτός των Ρωμαϊκών χρόνων), που είναι τελείως άλλο θέμα. Παρεπιπτόντως λίγο πιο κάτω αυτόν τον πρόσεξες?

Ε καλα τι χαρτες περιμενες??? Διοικητικοι χαρτες δεν οριζουν την Μακεδονια?? Δεν το καταλαβα αυτο...
Τεσπα απορω τι συζηταμε τωρα. Σου ειπα ότι συμφωνα με την γεωγραφικη Μακεδονια της τουρκοκρατιας Ολοκληρη η ΠΓΔΜ ειναι μεσα στην Μακεδονια- δεν διαφωνω σε αυτο.
Απλως σου λεω οτι στην Αρχαια Μακεδονια δεν περιλαμβανοταν η σημερινη ΠΓΔΜ. Σαυτην την περιοχη κατοικουσαν Ιλλιριοι τους οποιους κατεκτησε ο Φιλλιπος ο Β. Διαφωνεις σε αυτο??
Και ο χαρτης που μου λες ειναι ενος Γαλλου το 1885 οπότε εχει την Μακεδονια της Τουρκοκρατιας!!
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #263 on: June 10, 2007, 22:58:14 pm »

Quote from: Bl@ck MaBa on June 10, 2007, 19:06:02 pm
Quote from: Kenny on June 10, 2007, 16:19:07 pm

Ε καλα τι χαρτες περιμενες??? Διοικητικοι χαρτες δεν οριζουν την Μακεδονια?? Δεν το καταλαβα αυτο...
Τεσπα απορω τι συζηταμε τωρα. Σου ειπα ότι συμφωνα με την γεωγραφικη Μακεδονια της τουρκοκρατιας Ολοκληρη η ΠΓΔΜ ειναι μεσα στην Μακεδονια- δεν διαφωνω σε αυτο.
Απλως σου λεω οτι στην Αρχαια Μακεδονια δεν περιλαμβανοταν η σημερινη ΠΓΔΜ. Σαυτην την περιοχη κατοικουσαν Ιλλιριοι τους οποιους κατεκτησε ο Φιλλιπος ο Β. Διαφωνεις σε αυτο??
Και ο χαρτης που μου λες ειναι ενος Γαλλου το 1885 οπότε εχει την Μακεδονια της Τουρκοκρατιας!!

Οι διοικητικοί χάρτες προφανώς και πασιφανώς δεν συμφωνούν με τους γεωγραφικούς. Τεσπα, ελάχιστη σημασία έχει.
Αν εννοείς την αρχαία Μακεδονία σαν κράτος όχι δεν διαφωνώ. Το μόνο που έχω ένσταση και δεν είμαι σίγουρος είναι το κατά πόσο τα εδάφη της ΠΓΔΜ κατοικούνταν τότε από τους Ιλλίριους. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι η Ιλλιρία απλωνόταν στην σημερινή Αλβανία και στην Ήπειρο. Τεσπα...

Κακούργα ύπαρξις!
Krono
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Καληνύχτα ΤΗΜΜΥ!

View Profile
« Reply #264 on: June 10, 2007, 23:34:45 pm »

Εγώ λέω εις ένδειξην διαμαρτυρίας δια την αθλίαν αυτήν ιστορίαν να μετονομάσομεν την Ελλάδαν σε USA. Θα είναι κίνηση ματ κατά της Αμερικής!  8)

Ουδέν Σχόλιον!
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #265 on: June 10, 2007, 23:40:41 pm »

ίσως έτσι μπορέσουμε να πάρουμε πίσω τη Σούδα

byeeee
Bl@ck MaBa
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #266 on: June 10, 2007, 23:45:38 pm »

Quote from: Kenny on June 10, 2007, 22:58:14 pm
Οι διοικητικοί χάρτες προφανώς και πασιφανώς δεν συμφωνούν με τους γεωγραφικούς. Τεσπα, ελάχιστη σημασία έχει.
Αν εννοείς την αρχαία Μακεδονία σαν κράτος όχι δεν διαφωνώ. Το μόνο που έχω ένσταση και δεν είμαι σίγουρος είναι το κατά πόσο τα εδάφη της ΠΓΔΜ κατοικούνταν τότε από τους Ιλλίριους. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι η Ιλλιρία απλωνόταν στην σημερινή Αλβανία και στην Ήπειρο. Τεσπα...

Να σου πω την αληθεια δεν ειμαι κι εγω τελειως σιγουρος για τους Ιλλιριους  Tongue
Παντως κάποιος ξένος λαός ζουσε (ισως οι Παιονες) - οχι Μακεδονες
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #267 on: June 11, 2007, 02:01:01 am »

Quote from: Turambar on June 10, 2007, 23:40:41 pm
ίσως έτσι μπορέσουμε να πάρουμε πίσω τη Σούδα

Μη σου πω και την καλιφόρνια που τόσο βάναυσα μας αφαιρέσαν. Στην υπογραφή μου σκιαγραφούνται οι έντονες και αέναες προσπάθειες του σεβαστού τοπικού ηγέτη να λύσει το θέμα διπλωματικά. Tongue

Κακούργα ύπαρξις!
arianos
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #268 on: September 25, 2007, 20:49:25 pm »

<<Πρόκληση από την ΠΓΔΜ ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ>>

Σε μια προκλητική κίνηση για το θέμα της ονομασίας προχώρησε η ΠΓΔΜ, κατά τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, προκαλώντας την αντίδραση της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, ο Σκοπιανός προεδρεύων της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ Σρτζιάν Κερίμ κάλεσε στο βήμα τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, αποκαλώντας τον πρόεδρο της «Μακεδονίας».

Η ελληνική αντιπροσωπεία αντέδρασε, υπενθυμίζοντας στον κ. Κερίμ τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, σύμφωνα με τα οποία οποιαδήποτε αναφορά στη συγκεκριμένη χώρα γίνεται με την ονομασία FYROM.

Ο προεδρεύων της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ δεν πτοήθηκε, πάντως, σημειώνοντας ότι γνωρίζει τα ψηφίσματα, ωστόσο η αναφορά του σε «Μακεδονία» έγινε χάριν της αξιοπρέπειας της χώρας, όπως είπε.

Την σκυτάλη πήρε ο Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, ο οποίος υπογράμμισε ότι η χώρα του ονομάζεται και θα ονομάζεται «Μακεδονία».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το γεγονός, το υπουργείο Εξωτερικών κατήγγειλε την ΠΓΔΜ για προκλητική αδιαλλαξία.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται: «Ο κ. Κερίμ, με την σημερινή του στάση, ενεργώντας καθ' υπόδειξιν της κυβέρνησής του, έπληξε ανεπανόρθωτα και για όσο χρόνο θα ασκεί τα καθήκοντα του, το κύρος και την αξιοπιστία του ως Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, αφού δεν σεβάστηκε αποφάσεις του ιδίου του οργάνου του οποίου προεδρεύει αλλά και του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού τον οποίο έχει κληθεί να υπηρετήσει.

»Η απαράδεχτη στάση του κ. Κερίμ επιβεβαιώνει την προκλητική αδιαλλαξία της κυβέρνησης των Σκοπίων. Επιβεβαιώνει την ελληνική επιχειρηματολογία. Η Ελλάδα δεν θα ακολουθήσει. Αυτό επιβάλλει η υπεύθυνη θέση που έχει ως το παλαιότερο μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Η ευθύνη για τις επιπτώσεις αυτής της αδιαλλαξίας θα ανήκει εξ' ολοκλήρου στην κυβέρνηση των Σκοπίων».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

in.gr
ikoufis
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile WWW
« Reply #269 on: September 25, 2007, 20:59:54 pm »

Πάντως καλές κινήσεις από πλευράς Ελλάδας γίνονται:

Διάθεση προσωπικού και μέσων ΠΑ   (24/9/2007)

Σήμερα στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:
....
Για υποστήριξη, 2 αεροσκάφη CL-415 για αποστολή δασοπυρόσβεσης στη FYROM.

www.haf.gr
Pages: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 58 Go Up Print
Jump to: