• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 21:12:53 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 21:12:53 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426676
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 69
Guests: 110
Total: 179
vagk
thenoface
skopsinos
george14
Fotis
agapi
mrodi
theofr
dem05
soktas
ioannisfa
stergios03
miltan8
gntitsios
geojohn
jojos
gkg
sigklitiki
jim_sklab
Petross
Saint_GR
VeGGoS
thanosk
ggalamat
avatangg
AA RE LEWN
simosilias
Denisivo
Ioannakoliou
tank
petralexiou
Captain
theresnocur3
lapin
DK06
Nikos_313
ellimoschou
meliou
IBOURAS
evrinasto
Nefeli Nikita
aafroditi
stelinas
xhesikameni
serafeim
giannis_horgos
3rdDegreeBurn
johnk
aalmpanb
mkoutsouk
dimitrisblioumis
Angelagfb
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
thegreekbaron
tzortzis
EvanTsir
tasakis
airam
giani10
ntinara
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για αλλαγή του public name σας, επικοινωνήστε με έναν από τους Admins.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά > Κοινοβούλιο (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Εκλογές 2015 | Ποια στάση πρέπει να κρατήσουν οι ψηφοφόροι?
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 31 Go Down Print
Author Topic: Εκλογές 2015 | Ποια στάση πρέπει να κρατήσουν οι ψηφοφόροι?  (Read 50870 times)
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
Re: Εκλογές 2015 | Ποια στάση πρέπει να κρατήσουν οι ψηφοφόροι?
« Reply #90 on: January 01, 2015, 22:02:45 pm »

Quote from: Hipsteavour on January 01, 2015, 21:39:11 pm
Για να συμπληρωσω αυτο που ειπα πιο πριν δεν ειμαι εναντιον της ανταλλαγης αποψεων,
αλλα αμφισβητω το ποσο μπορειτε να ανταλλαξετε εσεις συγκεκριμενα αποψεις.
Μπορει να λες ανταλλαγη αποψεων αλλα σκεφτεσαι επιχειρηματα για να πεισεις τον συνομιλητη σου, ποτε αυτα που σου λεει αυτος.
Ειδικα αν ειναιι διαφορετικης ιδεολογικης αφετηριας απ τη δικη σου.
Διορθωσε με αν κανω λαθος, δεν εχω προβλημα μ' αυτο, αλλα η δικη μου αισθηση αυτη ειναι.

Αυτα που λεει ο Batman ειναι πραγματα που τα ακους συνέχεια στα κανάλια, στα καφενεία και στα ταξι. Πλεον ο εγκέφαλος μου εχει διαμορφώσει ενα ειδικό κουτί που μολις ακούει επιχειρήματα τυπου "ααα η κομμουνιστρια της Εκαλης", "οι κομμουνιστες ειναι υποκριτες" και δεν ξερω τι αλλο, ενεργοποιείται αμεσα ένα κύκλωμα και λεω αυτά που διαβασες. Ειμαι στο πανεπιστήμιο 10 χρονια και ειχα καιρό να τα αναλύσω αρκετα αυτα (τα σκεφτόμουν κι εγω όταν ημουν 20), και τελικα καταρρεουν με μια απλή παράθεση της πραγματικότητας. Το θεμα μου εμενα ειναι να το κατανοήσει αρκετό κομμάτι τριγύρω μου, και το θεωρω σημαντικο.

Αυτά που λεει ο Μπυρομανής πχ. ειναι αρκετά δύσκολο να απαντηθουν. Εκει λες ο,τι σκεφτηκες αλλα κρατας και αυτα που ειπε ο αλλος, ασχετως αν δεν φαινεται στις απαντήσεις. Επειδη μιλάμε για το τι μπορει να κανει ο ΣΥΡΙΖΑ, οχι για κατι που χει κανει ηδη, είναι δυσκολο να δώσεις μια οριστικη απαντηση. Αναγκαστικά κανεις προβλέψεις με καποια δεδομένα, αλλα δεν μπορείς να σαι σίγουρος.

Quote from: The Batman on January 01, 2015, 21:59:13 pm
Endeavour παιδί μου, μην κοιτάς αν δεν θέλεις.
Όπως βλέπεις όλοι έχουμε την αποψάρα μας και θα την πούμε, δίνοντας μια εξήγηση γιατί την πιστεύουμε. Προφανώς δεν θα πείσω τον grecs,Karamazoφ ή αυτός σε μένα, αλλά θα προσπαθήσω να καταλάβω γιατί σκέφτεται έτσι και αν είναι σωστά αυτά που λέει.
Μια άποψη και μια ιδεολογία δεν αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη.

Επίσης, το να έρχεσαι και να λες ότι κανακεύουμε το εγώ μας και ότι δεν μπορούμε να ανταλλάξουμε απόψεις σημαίνει ότι θεωρείς τον εαυτό σου υπεράνω και κανακεύεις το εγώ σου.

σε μας κανει επίθεση δεν κανει σε εσενα ρε , κούλαρε.

Quote from: Hipsteavour on January 01, 2015, 21:55:26 pm
Δηλαδη το κανεις για τους νεους, αυτο μου λες?

Αν μου πεις ναι, θα το πιστεψω, απλα θελω να μαθω το γιατι.

Η ισχύς εν τη ενώσει.

Δεν ειναι για τους νεους αποκλειστικά, αλλα στο πανεπιστημιο ειμαι και νεους βλεπω αναγκαστικά. Εν πασει περιπτώσει αν ο κόσμος ανέλυε τα πραγματα με όρους ρεαλιστικούς δε θα χαμε τα προβλήματα που χουμε σημερα .

« Last Edit: January 01, 2015, 22:05:48 pm by Karaμazoβ » Logged

Groucho
Veteran
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #91 on: January 01, 2015, 22:04:55 pm »

Quote from: Hipsteavour on January 01, 2015, 21:25:03 pm
Αυτες τι συζητησεις δεν εχετε βαρεθει να τις κανετε?
Αφου και οι μεν και οι δε ειστε τοσο κατασταλλαγμενοι και αδιαλλακτοι, τι εχετε να συζητησετε?

Μονο το εγω σας κανακευετε εγω αυτο παιρνω ως τωρα, και καποιοι ειστε και σοβαροι...

Αν μια συζήτηση, στην οποία δεν υπάρχει βρίσιμο αλλά αντιπαράθεση απόψεων (σπάνιο φαινόμενο τελευταία εδώ μέσα) θεωρείται ανούσια, τότε είμαστε άξιοι του γεγονότος ότι 8 στα 10 recent είναι παιχνίδια και τα άλλα 2 είναι του στυλ "Πόσες φορές χέσατε σήμερα".
Grecs
Καταστραμμένος

Lived in the air died on asphalt

View Profile
« Reply #92 on: January 01, 2015, 22:05:39 pm »

Quote from: Hipsteavour on January 01, 2015, 21:55:26 pm
Δηλαδη το κανεις για τους νεους, αυτο μου λες?

Αν μου πεις ναι, θα το πιστεψω, απλα θελω να μαθω το γιατι.

Εξω απ' αυτο ομως, το τι ψαξιμο εχει κανει ο καθενας, ειναι δικια του υποθεση
υπο την εννοια οτι δεν ειναι απαραιτητο να την κανει παντιερα και να την συζητα συνεχως για να υπαρχει.
Επισης το οτι ο ιδιος καθενας αμφισβητει και διερωταται δε σημαινει οτι διαφωνει κιολας.
Το κανω γιατι θεωρω οτι ειμαστε ειδος υπο εξαφανιση. Καθαροι λογοι αυτοσυντηρησης.

Περα απο αυτο μεχρι τα 22 μου προσπαθουσα να βρω απαντησεις που δεν μου εδινε κανεις. Το φορουμ αλλα και οι παρεες μου μεσα απο διαφορες δραστηριοτητες μου συνεβαλαν πολυ στο να βρω μερικες απο τις απαντησεις που εψαχνα. Εγω απλα ανταποδιδω σε καθε ευκαιρια με τον ιδιο τροπο και οχι μονο αυτο, θεωρω οτι παιρνω ακομα πραγματα. Η συζητηση μιας ωρας μπορει να ειναι πιο επικοδομητικη απο το διαβασμα μιας βδομαδας.
« Last Edit: January 01, 2015, 22:07:40 pm by Grecs » Logged

"I wish punk, pizza, coke, and skateboarding could be combined into one thing that I could taste, look at or play with."
Endeavour X
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #93 on: January 01, 2015, 22:08:31 pm »

Παντως εγω δε το πα υποτιμητικα, πιο πολυ διερωτωμενος
Οσο βλεπω οτι τσατιζεστε, σκεφτομαι οτι ισως εχει βαση

Οπως και να χει, σκοπος μου δεν ειναι ποτε να θιγω, οποτε...

Εδιτ: Αν και μου ψιλοαρεσει αυτο που ειπε τωρα ο γκρεκς, ειλικρινα δε ξερω αν θελω να μοιραστω τις σκεψεις μου με οποιονδηποτε.
Στις κοινωνικες μου θεωρησεις αναφερομαι. Πες οτι εχω πολυ εγωισμο πες οτιδηποτε, το να μου απορριπτουν με επιχειρηματα καφενιου κατι που εμενα με απασχολει, με εκνευριζει, και αθροιστικα ως διαδικασια την αποφευγω μετα.
Τελοσπαντων, ξαναλεω οτι αυτο που ειπα αρχικα δεν ηταν για να θιξει, παρα για δειξει οτι νιωθω μια ματαιοτητα για τη διαδικασια.
« Last Edit: January 01, 2015, 22:14:18 pm by Hipsteavour » Logged
Endeavour X
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #94 on: January 01, 2015, 22:24:12 pm »

Quote from: Karaμazoβ on January 01, 2015, 22:02:45 pm

Σε κανεναν δε κανω επιθεση, απλα αναρωτιεμαι πως γινεται να μην νιωθετε τη ματαιοτητα να πεισετε συγκεκριμενα ατομα με δουλεμενα επιχειρηματα οταν σας απανταν σα μαναβηδες, αυτο ειν' ολο.

Γιατι ντε και καλα να θελω να κανω επιθεση σε καποιον?
Fcoriolis
Guest
« Reply #95 on: January 01, 2015, 22:39:54 pm »

Quote from: Hipsteavour on January 01, 2015, 22:24:12 pm

Σε κανεναν δε κανω επιθεση, απλα αναρωτιεμαι πως γινεται να μην νιωθετε τη ματαιοτητα να πεισετε συγκεκριμενα ατομα με δουλεμενα επιχειρηματα οταν σας απανταν σα μαναβηδες, αυτο ειν' ολο.

Σε ποιους απαντάμε σαν μανάβηδες;
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #96 on: January 01, 2015, 22:47:28 pm »

Quote from: Hipsteavour on January 01, 2015, 22:24:12 pm

αυτο δε το πολυεχω σκεφτεί. Μαλλον εχω ακόμα την αισιοδοξη αντιληψη οτι ολοι εχουν τη δυνατότητα να σκεφτουν.

Βεβαια ειναι και αυτό που είπε ο Grecs, οτι διαβαζουν και ατομα που δεν συμμετεχουν.

ΥΓ Μηπως αρκετα ποστ πρεπει να πανε σε καποιο αλλον πινακα; Για τις εκλογες δε λεμε εδω;

Fcoriolis
Guest
« Reply #97 on: January 01, 2015, 22:53:38 pm »

Quote from: Karaμazoβ on January 01, 2015, 22:47:28 pm
ΥΓ Μηπως αρκετα ποστ πρεπει να πανε σε καποιο αλλον πινακα; Για τις εκλογες δε λεμε εδω;

Γενικά μιλάμε πιστεύω, αν ένα δύο ποστ ξεφεύγουν αρκετά δεν πειράζει.
Άλλωστε η συζήτηση περί κομμουνισμό και ο διάλογος παραπάνω είναι καλά πιστεύω, γιατί αναφέρονται σε γενικές έννοιες και πως βλέπεις ο καθένας τα πράγματα.

Αλλά να μας πει και για τους μανάβηδες, διότι διακρίνω μια επιθετική συμπεριφορά, και θα ήθελα να ξέρω ποιος είναι ο οπωροπόλης εδώ!
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #98 on: January 01, 2015, 22:59:44 pm »

καλα τωρα θα συνεχίσουμε την κουβεντα για τους μανάβηδες;;

Πες μου τωρα εσυ ποιον θα σταυρώσεις στην Β' Αθηνας γιατι το χω απορία

Fcoriolis
Guest
« Reply #99 on: January 01, 2015, 23:05:40 pm »

Quote from: Karaμazoβ on January 01, 2015, 22:59:44 pm
καλα τωρα θα συνεχίσουμε την κουβεντα για τους μανάβηδες;;

Πες μου τωρα εσυ ποιον θα σταυρώσεις στην Β' Αθηνας γιατι το χω απορία
Δεν ψηφίζω γενικά, δηλαδή δεν έχω ψηφίσει ποτέ Tongue.
Είναι 40 ευρώ το πήγαινε έλα +1 μέρα ταξίδι από θεσσ και δεν θαρρώ πως κάποιος τα αξίζει.  Tongue
TrueForce
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Κλέβω Μπάτσους

View Profile
« Reply #100 on: January 01, 2015, 23:34:25 pm »

Δημόσιο φορουμ ειναι, υπάρχει πολύς κόσμος που διαβάζει. Εγώ για παράδειγμα έχω διαβάσει όλα τα posts που έχουν γίνει κι ας μην έχω συμμετάσχει μέχρι τώρα. Καλό είναι να βλέπουμε και μια σοβαρή συζήτηση που και που πέρα από τα ποστς για το χεσιμο(οχι πως αυτα δεν ειναι καλα Cheesy).

Τωρά, για να πω και γω το μακρι και το κοντο μου αφού πόσταρα που πόσταρα, καταλαβαίνω τη λογική του ότι "άμα βγει ο συριζα και δεν παει καλα το πραγμα ο κοσμος θα απογοητευτει απο την αριστερα". Αυτο γιατι καταλαβαινω επισης πως στη λογικη του μεσου(?) ελληνα συριζα=αριστερα όπως και παλαιοτερα πασοκ=αριστερα(ασχετα το κατα ποσο αυτο ειναι αληθες).

Ομως ποια εναλλακτικη υπάρχει για κυβερνηση; Οχι δλδ τι θα ψηφισεις, αλλα τι θες να βγει; Γτ αμα δε βγει ο συριζα, νδ θα βγει και επιστρέφουμε στα παλια.
Ως αριστεροι, τι κυβερνηση θελετε να εχετε; Προτιμάτε μια "αριστερη" κυβερνηση στην ελλαδα(που ενδεχόμενως θα χαλάσει την αποψη του κοσμου για την αριστερα και δε θα καταφερει να κανει πολλα) ή προτιμάτε καπιταλισμό μέχρι να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο και να γίνει επανάσταση(σχολιο: βεβαια μας λειπουν οι συνειδητοποιημενοι πολίτες και και και).

Δε διαμορφώνω ακριβώς άποψη σε αυτο το ποστ. Πιο πολύ ζητάω διευκρίνηση γιατί έχω μπερδευτεί με την απάντηση που δίνετε στην ερώτηση του θέματος αλλά και γιατι η δικια μου απορια ειναι ελαφρως διαφορετικη. Οχι τι θα ψηφισετε, αλλα τι θελετε να βγει κυβέρνηση(με εξαιρεση τον καραμαζοφ ο οποιος εξηγησε γτ δε θελει να βγει ο συριζα).

c0ndemn3d's da b0sS

Ηλεκτρονική ο τομέας της βίας, του punk και της αλητείας
 Knuppel guitar  Cool
c0ndemn3d
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Yarr!

View Profile
« Reply #101 on: January 02, 2015, 00:20:05 am »

Quote from: Karaμazoβ on January 01, 2015, 22:47:28 pm

Αν θέλετε το σπάω, αλλά νομίζω οκ είναι ακόμα
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ξεκολλήστε λίγο να ψάχνετε ευκαιρία να καταστρέψετε τη συζήτηση με το ποιος είναι ηλίθιος. Εντάξει πρέπει να καταλάβετε ότι είναι λίγο ενοχλητικό επι τέλους. ΟΚ ας είμαι εγώ ο μαλάκας, αλλά και όσο καθυστερημένος και να είμαι μια λεπτομέρεια από όσα θα πει ο Grecs μπορεί να μου αλλάξει μια λεπτομέρεια στην άποψή μου. Ούτως ή άλλως εγώ τα διαβάζω και δεν ψάχνω την ευκαιρία να πω μια τυχαία μαλακία, οι άλλοι γιατί πρέπει να ενοχλούνται;

Και ναι οκ έχω ποστάρει φάρσες Λεβέντη 100 φορές, αλλά άνθρωπος είμαι και εγώ και άμα αρχίσουν όλοι τα βρισίδια κάτι πρέπει να γράψω
« Last Edit: January 02, 2015, 00:32:43 am by c0ndemn3d » Logged

In response, the pirates had to adhere to a doctrine of their own...
war against the world

They took my home, I can't walk away from that; can you?
 Forget me, forget Teach, forget loyalty, compacts, honours, debts, all of it.
The only question that matters is this: Who are you?
The Web
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

μπορει και οχι

View Profile
« Reply #102 on: January 02, 2015, 01:10:40 am »

Εγώ λέω να απαντήσω ακριβώς στο ερώτημα του τόπικ. Οι πιθανές στασεις ειναι τρεις.

α) ψηφίζω το κόμμα που θεωρώ οτι είναι το καλύτερο
β) κανω το παραπάνω , αλλα με πιο ενεργό τρόπο (γίνομαι εκλογικος αντιπρόσωπος , βάζω υποψηφιότητα , μοιράζω φυλλάδια , προσπαθώ να πείσω οσο το δυνατόν περισσότερους να ψηφίσουν το ιδιο με μενα)
γ) απέχω απο τις εκλογές

Επειδή εχουμε εξεταστικη , θεωρω οτι πολυ ελάχιστοι θα κάνουν το β. Θα μπορούσα να προσθέσω ως στάση και αυτό που διάβασα πιο πάνω ως "τακτικιστικη ψηφος" , αλλα προσωπικα το θεωρω βλακεία ! Η ψήφος ειναι ψήφος συνείδησης , αμα πιστεύεις οτι καλύτερο κόμμα ειναι το Ανταρσια , ψηφίζεις αυτο , δεν ψηφίζεις συριζα επειδη πιστευεις οτι το Ανταρσια δεν θα βγει , γιατι αν ολοι λειτουργουν ετσι δεν θα μπει ποτε το Ανταρσια στη Βουλη !

Επίσης μεγάλη ανοησία θεωρώ τη λογική του Ελληνα οτι "θέλει να ειναι με το νικητη" . Στη μπάλα αυτο μπορει να ειναι οκ , αλλα στην πολιτικη δημιουργει μεγαλο πρόβλημα ! Γι αυτο η προεκλογικη πόλωση , και τα γκάλοπ , μπορουν να κατευθύνουν κανονικότατα το εκλογικο σωμα και το καταφερνουν...

Undecided   
« Last Edit: January 02, 2015, 01:17:16 am by The Web » Logged

Kiroi senko @ thmmy : 22-12-2016 / 27-06-2017     Sad
Silvo the Beautiful
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: Εκλογές 2015 | Ποια στάση πρέπει να κρατήσουν οι ψηφο
« Reply #103 on: January 02, 2015, 01:41:48 am »

Quote from: Hipsteavour on January 01, 2015, 21:25:03 pm
Αυτες τι συζητησεις δεν εχετε βαρεθει να τις κανετε?
Αφου και οι μεν και οι δε ειστε τοσο κατασταλλαγμενοι και αδιαλλακτοι, τι εχετε να συζητησετε?

Μονο το εγω σας κανακευετε εγω αυτο παιρνω ως τωρα, και καποιοι ειστε και σοβαροι...

ο μόνος που βλέπω να κανακεύει το εγώ του είσαι εσύ σε αυτό το τοπικ!

Να το βρίσκεις ανούσιο για τον εαυτό σου! Δεν μπορείς να έρχεσαι να μπαχαλεύεις το τοπικ με μία πίπα και όλα καλά! Αμην κάναμε να γίνει μια συζήτηση της προκοπής και πάντα υπάρχει κάποιος ανόητος να την εκτρέψει. Εσύ συζήτα μόνο με φίλους, άμα το βρίσκεις ανούσιο εδώ! Προσωπικά αυτά που πήρα απο το φόρουμ ήταν πάρα πολλά.
Αυτοί που δεν παίρνουν τίποτα, αυτοί θα έπρεπε να προβληματίζονται τι κάνουν λάθος. Αλλά μάλλον αυτοί είναι που δεν τους νοιάζει τίποτα και τα θεωρούν όλα μάταια.

ΟΝ ΤΟΠΙΚ απαντώντας στον τρου φορς!
Δεν είμαι σίγουρος για το τι θα ψηφίσω ακόμα. Αν όμως ψήφιζα σύριζα θα ψήφιζα γιατί πιστεύω ότι η αλλαγή γίνεται σταδιακά. Όσες φορές έγινε απότομα ( που είναι η αλλαγή της τελευταίας επιλογής), δεν άλλαξαν πολλά πράγματα. Είχαμε βελτιώσεις και μετά πισωγυρίσματα. Θεωρώ ότι οι βελτιώσεις οι μεγάλες, γίνονται άμα γίνεται μία βελτίωση κάθε χρόνο! Όχι κάθε 100.

Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι μονίμως έχεις έναν απαίδευτο λαό. Έστω ο λαός έφτασε στο αμήν και ξεχύνεται στους δρόμους. Παραμένει όμως απαίδευτος. Ακόμα και αν πάρει στα χέρια του την εξουσία, κάποιος θα την καταχραστεί, γιατί ο ίδιος ο λαός δνε είναι μαθημένος να διαχειριστεί την κατάσταση. Και για αυτό κάθε συζήτηση είναι ένα μικρό κέρδος! Ακόμα και μεταξύ μας για να μην ξεχνάμε να συζητάμε να σκεφτόμαστε Μιχάλη!

Βέβαια και σε αυτές τις σκέψεις έχω πάλι τις ενστάσεις μου! Γιατί είδα ότι ο λαός μπορεί να γίνει ιδιαίτερα δημιουργικός και συμπεριφερθεί συλλογικά, όταν πρόκειται να αντιδράσει μαζικά. Αν και πάλι δνε μπορώ να πω ότι ήταν η πλειοψηφία αυτή!

« Last Edit: January 02, 2015, 02:01:40 am by Silvo the Beautiful » Logged
Eragon
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #104 on: January 02, 2015, 02:02:17 am »

Να πω κι εγώ την άποψή μου για τα θέματα που θίχτηκαν...
Καταρχάς εγώ πιστεύω στην "τακτικίστικη ψήφο"! Ειδικά στις συγκεκριμένες εκλογές... Δηλαδή εντάξει μπορεί να πιστεύω ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι το καλύτερο κόμμα, αλλά αφού αντικειμενικά σε περιόδους που η ψήφος ήταν εντελώς χαλαρή δεν έμπαιναν καν στη Βουλή, δεν έχει νόημα να τους ψηφίσω. Επίσης θεωρώ ότι και η ψήφος στο ΚΚΕ στις συγκεκριμένες εκλογές δεν έχει το νόημα που είχε τις προηγούμενες φορές, γιατί σε περίπτωση εκλογής του ΣΥΡΙΖΑ το ΚΚΕ θα χάσει σημαντικό μέρος του λόγου ύπαρξής του στη Βουλή ως σταθερό αριστερό αντίβαρο...
Όσον αφορά τώρα τον κομμουνισμό, δεν ξέρω αν είναι στη φύση του ανθρώπου ή όχι, ξέρω όμως ότι είναι ίσως η καλύτερη ιδεολογία με τους χειρότερους εκπροσώπους (εντάξει ίσως μετά το Χριστιανισμό). Συμφωνώ ότι ο κομμουνιστής δεν πρέπει να πεινάει ή να ζει σε παράγκα, αλλά δεν μπορεί να εκμεταλλεύεσαι το καπιταλιστικό σύστημα περισσότερο από τον καπιταλιστή. Κι επειδή όσα άρθρα και να διαβάσεις τελικά δεν είναι αρκετά, αρκεί να δεις τους ανθρώπους γύρω σου που στηρίζουν το ΚΚΕ και κυρίως που τους στηρίζει το ΚΚΕ. Κι ας κάνω εγώ την αρχή από το δικό μου κοινωνικό περιβάλλον.
Δεν μπορεί να είσαι κομμουνιστής και ταυτόχρονα διευθυντής σε τράπεζα.
Δεν μπορεί να είσαι κομμουνιστής και να μην κάνεις τη δουλειά σου στο σχολείο.
Δεν μπορεί να είσαι κομμουνιστής και να έχεις φροντιστήριο στο οποίο δεν κολλάς ένσημα στους εργαζόμενους.
*Τα παραδείγματα αντιστοιχούν σε άτομα που ήταν υποψήφια με το ΚΚΕ σε δημοτικές εκλογές στην περιοχή μου...

Και σε πανελλήνιο επίπεδο...
Δεν μπορεί να είσαι κομμουνιστής,όταν τριγυρνάς χρόνια στα κανάλια και ξαφνικά λες "Ας τη δω προστάτης των φτωχών" (Κανέλλη)
Δεν μπορεί να είσαι κομμουνιστής και να πηγαίνεις το παιδί σου στο ιδιωτικό...Και την απάντηση της Αλέκας δεν την κατάλαβα...Ε δε θα πειστούμε κιόλας ότι αναγκάστηκε να στειλει το παιδί της στο ιδιωτικό...Γιατί εμείς που πήγαμε σε δημόσιο τι πάθαμε..
Δεν μπορεί να είσαι αριστερός και να σε λένε Αλέκο Αλαβάνο...

tldr : Ο κομμουνισμός για μένα είναι μια χαρά ιδεολογία, αλλά οι άνθρωποι που θα έρθουν στα πράγματα δεν είναι αγνοί ιδεολόγοι... θα μας αλλάξουν τα πρέκια...
« Last Edit: January 02, 2015, 02:13:56 am by Eragon » Logged

Change happens by listening and then starting a dialogue with the people who are doing something you don't believe is right.

Jane Goodall
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 31 Go Up Print
Jump to: