• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 21:45:40 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 21:45:40 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426676
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 72
Guests: 87
Total: 159
kkotsopo
gkougeor
pavlos2003
akoil
1234
glavdakis
soph553
Pcsc
AgaG
0restis
Deviate
alexlemp
themis01
thathas12
ppapadoe
johnk
jojos
kpapama
Toaoutplasedakitoubiseswa
atampakc
apsathas
dleivadi
BossiTsif
Argiris
ellimoschou
theofr
gkyrodi
stolieras
theresnocur3
amprozos
DK06
dorapangeiou
ΦΙδανης Αριστοτελης
Σταυρος23
alexbaroutes
stefpapa21
giannisd
jim_sklab
tasos gourd
KZerenidis
mixkats
eleftheria
Roidos
cealexop
Notac
christinabisdeki
Spyros.kleanthous
superkolios
Nikos_313
grethem
bougatsa
xarisagraf
nmpampal
whatdoesthefoxsay
Fotis
itsikou
qwertyuiop
mike1996
AA RE LEWN
mmikelo
christina02
thomassamaras
valco08
gpap
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πληροφορίες Καθηγητών
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Το ζήτημα τής ονομασίας των Σκοπίων
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 9 Go Down Print
Author Topic: Το ζήτημα τής ονομασίας των Σκοπίων  (Read 10027 times)
proud_metalhead
Guest
Re: Το ζήτημα τής ονομασίας των Σκοπίων
« Reply #30 on: May 27, 2014, 18:42:36 pm »

make love not warcraft. Αραξε βρε απλυτε. Δεν ειναι τοσο γενικο αυτο που ειπα. Αυτο που εννοω ειναι οτι αν πχ γινω επιχειρηματιας να μην εχω για 400ευρω το βασικο μισθο, ή αν γινω ενας υπαλληλακος να μην δεχομαι αντιστοιχα τετοιο μισθο. Σ μια ουτοπικη κοινωνια ολοι μπορουμε να συνεισφερουμε, αλλα η κοινωνια μας δεν ειναι ουτοπικη κ ο καθενας  θα επρεπε να κανει οτι μπορει για την δημιουργια της. Φυσικα δεν γινεται αυτο, αλλα το να το εχεις σαν βαση κ μετα οσο μπορεις να προσπαθεις να το πετυχενεις (ακομα κ αν αποτυγχανεις πληρως) δεν βλαπτει κανεναν.
Grecs
Καταστραμμένος

Lived in the air died on asphalt

View Profile
« Reply #31 on: May 27, 2014, 18:46:41 pm »

Quote from: Social_waste on May 27, 2014, 18:29:45 pm
εγω παντως λεω οτι οι προοδευτικες δυναμεις του τοπου οφειλουν να αντιπαλεψουν αρχικα το ντοπιο εθνικισμο,
οχι τον εθνικισμο των αλλων. απο αυτη την αποψη οποιος λεει σκοπια αντιμαχεται βεβαια τον εθνικισμο στη γειτονα
αλλα καταπινει αμασητο τον αντιστοιχο ελληνικο(οπως κανουν στη χα καλη ωρα). ομοια οποιος εχει να πει πραγματα και
θαματα για τον εθνικισμο στο ισραηλ(το σιωνισμο) αλλα οχι για εκεινον της πατριδας του μου φαινεται οτι εχει μια θεση
προβληματικη.

το να ισχυριζομαστε οτι η επιλογη αναμεσα στο να λεμε σκοπια η να μη λεμε σκοπια ειναι αμιγως πολιτικη δεν την θεωρω
αισχος. οπως σου πα παραπανω τη θεωρω αυτονοητη. τωρα αυτο προφανως δε σε κανει αυτοματα φασιστα. αλλα δειχνει
οτι εχεις ενσωματωσει ενα μερος απο αυτο που στην καλη πατριδα μας ειναι μερος της κυριαρχης ιδεολογιας.

Ο εθνικισμος στα σκοπια ειναι πιο ντοπιος εθνικισμος απο την ΧΑ της Αθηνας για μενα που μενω στην Μακεδονια. just sayin. Και οχι νομιζω οτι ασχολουμενοι μονο με τον ντοπιο εθνικισμο κανουμε περισσοτερο κακο
παρα καλο. Καλο ειναι να περιλαμβανουμε την μεγαλη εικονα γιατι αλλιως καλλιεργουμε την υστερια περι ανθελληνων και πρασινων αλογων. Εξαλλου ο φασισμος δεν ειναι εθνικο προβλημα.
« Last Edit: May 27, 2014, 18:59:47 pm by Grecs » Logged

"I wish punk, pizza, coke, and skateboarding could be combined into one thing that I could taste, look at or play with."
Αλντεμπαράν
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

גם זה יעבור

View Profile
« Reply #32 on: May 27, 2014, 18:47:34 pm »

εγω παντως λεω οτι οι προοδευτικες δυναμεις του τοπου οφειλουν να αντιπαλεψουν αρχικα το ντοπιο εθνικισμο,
οχι τον εθνικισμο των αλλων. απο αυτη την αποψη οποιος λεει σκοπια αντιμαχεται βεβαια τον εθνικισμο στη γειτονα
αλλα καταπινει αμασητο τον αντιστοιχο ελληνικο(οπως κανουν στη χα καλη ωρα). ομοια οποιος εχει να πει πραγματα και
θαματα για τον εθνικισμο στο ισραηλ(το σιωνισμο) αλλα οχι για εκεινον της πατριδας του μου φαινεται οτι εχει μια θεση
προβληματικη.

το να ισχυριζομαστε οτι η επιλογη αναμεσα στο να λεμε σκοπια η να μη λεμε σκοπια ειναι αμιγως πολιτικη δεν την θεωρω
αισχος. οπως σου πα παραπανω τη θεωρω αυτονοητη. τωρα αυτο προφανως δε σε κανει αυτοματα φασιστα. αλλα δειχνει
οτι εχεις ενσωματωσει ενα μερος απο αυτο που στην καλη πατριδα μας ειναι μερος της κυριαρχης ιδεολογιας.

ε πρόσεχε τι λες γιατί μειώνεις την αναλυτική σου δεινότητα.Το ότι κάτι το σφετερίζονται οι φασίστες δεν σημαίνει ότι είναι εκ φύσεως φασιστικό,όταν ο Κάστρο πολεμούσε τον Μπατίστα ο Μπατίστα στο γραφείο του είχε την Κουβανική σημαία, ομοίως και οι αντάρτες.Και συγκεκριμένα για το σκοπιανό,θεωρώ ότι ιστορικά είναι λυμμένο, πολιτικοί είναι οι λόγοι που παραμένει η "διαμάχη" της ονομασίας. Αν βρεις κάποιον έγκυρο αναλυτή που λέει το αντίθετο πόσταρε τον μας.

http://de.academic.ru/pictures/dewiki/75/Kemenche-Salut_de_trebizonde-Danse_aux_sabres.jpg
Μπυρομανής
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

+1228 posts

View Profile
« Reply #33 on: May 27, 2014, 18:56:43 pm »

@social_waste οι λεξεις εχουν το νοημα που τις δινεις.
αν καποιος χρησιμοποιει το "σκοπια" με εθνικιστικο υποβαθρο τοτε ειναι ξεκαθαρες οι αποψεις του

προσωπικα πολλες φορες το χρησιμοποιω γιατι βαριεμαι να πω "πρωην γιουγκοσλαβικη δημοκρατια της μακεδονιας" και γιατι σιχαινομαι την τυπικοτητα.. ωστοσο δεν εχω τιποτα εθνικιστικο/πατριωτικο στο νου μου και με καταλαβαινουν αυτοι που μιλαμε

απο την αλλη ομως δεν μπορω να υποστηριξω μια ονομασια που ειναι ξεκαθαρα δακτυλος των ιμπεριαλιστων... ακριτα απλα και μονο για να μην με πουν εθνικιστη...

(η θεση μου ειναι οτι η λεξη μακεδονια δεν ειναι ελληνικη αποκλειστικοτητα και εχει γεωγραφικα χαρακτηριστικα)
« Last Edit: May 27, 2014, 18:59:32 pm by Μπυρομανής » Logged

https://www.youtube.com/watch?v=cHPcu-VeQmQ
απλυτος
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #34 on: May 27, 2014, 18:59:54 pm »

Quote from: Αλντεμπαράν on May 27, 2014, 18:47:34 pm
προβληματικη.

ε πρόσεχε τι λες γιατί μειώνεις την αναλυτική σου δεινότητα.Το ότι κάτι το σφετερίζονται οι φασίστες δεν σημαίνει ότι είναι εκ φύσεως φασιστικό,όταν ο Κάστρο πολεμούσε τον Μπατίστα ο Μπατίστα στο γραφείο του είχε την Κουβανική σημαία, ομοίως και οι αντάρτες.Και συγκεκριμένα για το σκοπιανό,θεωρώ ότι ιστορικά είναι λυμμένο, πολιτικοί είναι οι λόγοι που παραμένει η "διαμάχη" της ονομασίας. Αν βρεις κάποιον έγκυρο αναλυτή που λέει το αντίθετο πόσταρε τον μας.

το ΠΓΔΜ δεν ειναι το ιστορικα και γεωγραφικά πιο ορθό; (δεν είμαι πολυ γνωστης του θεματος)

σκοπια και μακεδονια - απ οσα καταλαβαινω - ειναι οι αξιώσεις των δυο αντιπαλων εθνικισμων.

υγ. εγω ασκω κριτικη στην κουβανικη επανασταση γι αυτο. απλα η κριτικη μου ειναι πολυ χλιαρη γιατι αντιλαμβανομαι οτι σε μια χωρα στα 2 χιλιομετρα απο την αμερικη, οπου καθε ντοπιος και ξενος εκμεταλλευτης ηταν 100% ταυτισμενος κι ευθυγραμμισμενος με τις κυβερνησεις των ΗΠΑ, μαλλον η κουβανικη σημαια και το "ο λαος ν αποφασιζει για τον τοπο του" ειχε οντως επαναστατικο ταξικο περιεχομενο.
« Last Edit: May 27, 2014, 19:04:26 pm by απλυτος » Logged

http://arage-e-a-a-k.blogspot.gr/
Silvo the Beautiful
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #35 on: May 27, 2014, 19:02:08 pm »

Προσωπικά διαχωρίζω τις λέξεις πατριωτισμός και εθνισμός. Οι λέξεις είναι σημαντικές και εκφράζουν συγκεκριμένα πράγματα η κάθε μία. Για μένα αυτές οι λέξεις είναι με το ζόρι συνώνυμες.

Πατριωτισμός είναι για μένα η αγάπη που νιώθεις για τον τόπο σου λόγω του ότι είσαι δεμένος με αυτόν, έχεις εμπειρίες απο αυτόν και είσαι μέρος της κουλτούρας του και των παραδόσεων του ή τουλάχιστον κάποιο μέρος απο αυτές. Πατριώτης δεν είσαι γιατί γεννήθηκες σε έναν τόπο, αλλά γιατί έζησες σε αυτόν! Μπορεί να τύχει να αγαπήσεις περισσότερα από ένα μέρη.
Επίσης στο ίδιο "έθνος" ή καλύτερα χώρα μπορεί κάποιους τόπους να τους απεχθάνεσαι και κάποιους να τους αγαπάς.

Στον εθνισμό τώρα δημιουργείς μία ψευδαίσθηση ότι έχεις κάτι κοινό με άτομα απο διάφορους τόπους και περιοχές, οπότε και πρέπει να είσια ενωμένος μαζί τους, καθώς οι άλλοι από άλλες χώρες ( δηλαδή από άλλους τόπους και αυτοί) δεν είναι ίδιοι με σένα. Τα κοινά που συναντάμε στην Ελλάδα τελικά είναι η γλώσσα κατά βάση και διάφορες παραδόσεις και τέχνες. Κάποιοι θα πουν και η θρησκεία αλλά για μένα αυτό είναι μία απάτη, αφού πιστεύω ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει θρησκεία.
Έτσι λοιπόν δημιουργείς ένα έθνος με την ψευδαίσθηση ότι οι άλλοι είναι διαφορετικοί απο το δικό σου έθνος... Τοποθετείς σύνορα, κοινώς διαχωρίζεις τους ανθρώπους και τέλος ως ένα βαθμό καταλήγεις να απομονώνεσαι. Νομίζεις ότι τα συμφέροντα του έθνους σου αντικρούονται στα συμφέροντα του διπλανού έθνους και κάποιοι σε παρασέρνουν να δημιουργείς εχθρούς. Τελικά καταλήγεις στον εθνικισμό που είναι στην ουσία ένα και το αυτό.

Αλήθεια τι ακριβώς χωρίζεις με τα σύνορα; Έχουν διαφορετικές ανάγκες οι σκοπιανοί απο μας; Όχι! Κυβερνούνται όμως απο άλλα αφεντικά. Τα αφεντικά έχουν καμιά φορά άλλα συμφέροντα. Αν οι άνθρωποι εκπλιρώναν τις ουσιαστικές τους ανάγκες δεν θα μπορούσε να τους κυβερνάει κανείς και δεν θα μπορούσε κανείς να στρέφει τον έναν εναντίων του άλλου.

Για παράδειγμα. Έστω το αφεντικό για την Ελλάδα είναι η Εκκλησία και το αφεντικό για την Τουρκία είναι το Ισλαμ. Τότε στόχος κάθε μεριάς είναι να έχει υποταγμένο όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο και τα συμφέροντα είναι αντικρουόμενα αφού και οι δύο παίζουν το ίδιο παιχνίδι εις βάρος του κόσμου με διαφορετικό όνομα. Σου λένε ότι πρέπει να είσαι εθνιστής και να τιμάς την πίστη σου και σου γεννάν ιδέες ότι οι άλλοι θέλουν να σε αλαξοπιστήσουν ή υπάρχει ανάγκη να μάθουν την αλήθεια της δικιάς σου πίστης. Τελικά καταλήγεις στον φανατισμό και στην έχθρα και γίνεσαι ουσιαστικά εθνικιστής.

Για να συνοψίσω! Τα έθνη εξαρχής είναι μία απάτη και δημιουργήθηκαν ανάλογα με την επικράτεια και τα συμφέροντα που είχε το εκάστοτε αφεντικό! Όπως είπε και ο άπλυτος δεν έχεις τίποτα κοινό με το κάθε αφεντικό, αφού τελικά είσαι εσύ αυτός που πατάνε. Έχεις περισσότερα κοινά με τον σκοπιανό εργάτη ή φοιτητή παρά με τον μαρινάκη ή τον σαμαρά!

Υ.Γ. έκανα εδιτ στην αρχή. είχα γράψει εθνικισμό αντί για εθνισμό!
« Last Edit: May 27, 2014, 19:07:08 pm by Silvo the Beautiful » Logged
Sand
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

It Takes a Lot to Laugh, It Takes a Train to Cry

View Profile
« Reply #36 on: May 27, 2014, 19:11:12 pm »

Εγώ απορώ πως είναι δυνατόν να αφομοιωθούν τόσο ετερογενείς πληθυσμοί κάτω από την σημαία της ελληνικής εθνικής ταυτότητας, και μάλιστα να θεωρούν εαυτούς απογόνους των αρχαίων Ελλήνων. Αυτό ένα γενικό σχόλιο.
Πάντως στην περιοχή του ελληνικού τμήματος της ευρύτερης Μακεδονίας ζούσαν και ζουν σλαβόφωνοι πληθυσμοί, ορισμένοι εκ των οποίων αυτοπροσδιορίζονται ως Μακεδονική μειονότητα.

It's called the American dream because you have to be asleep to believe it.
Endeavour X
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #37 on: May 27, 2014, 19:15:49 pm »

αλλα καταπινει αμασητο τον αντιστοιχο ελληνικο
(οπως κανουν στη χα καλη ωρα). ομοια οποιος εχει να πει πραγματα και
προβληματικη.

εγω παντως συμφωνω με τον μπυρομανη.
και δεινοσαυρο να το λεγαμε, το λεμε ετσι προτιστως για να συνεννοηθουμε. Εσυ ισχυριζεσαι οτι μας εχει περαστει αυτος ο πολιτκος πολιτισμος και επιμενουμε στο σκοπια, αλλα αυτο δε με πειθει τοσο. Σκεψου οτι και οι ξενοι μακεδονια το λενε και οχι fyrom που αν δε λαθευομαι ειναι η τωρινη ονομασια, για λογους συντομιας.

Εξω απ αυτο ομως, το να λες οτι με το να αποκαλεις τη fyrom σκοπια, καταπινεις αμασητο εθνικισμο, ειναι εξωφρενικο. Μ αυτη τη λογικη, καθε ανθρωπος που νοιαζεται για το πως ονομαζεται ενα κομματι γης ειναι εθνικιστης.

Ουτε εγω θεωρω οτι το θεμα των σκοπιων ειναι οσο σημαντικο οσο το κανουν να φαινεται, κατα τη γνωμη μου ειναι αξιολυπητο περισσοτερο απ οτιδηποτε, αλλα η απαθεια σε πραγματα οπως αυτο προκειμενου να γλιτωσεις την, παραλογη κατ εμε, ρετσινια του εθνικιστη, μου φαινεται, οπως ειπα πριν, εξωφρενικη.
proud_metalhead
Guest
« Reply #38 on: May 27, 2014, 19:17:35 pm »

Sand το γενικο σου σχολιο το θεωρω λιγο αστοχο. Δεν νομιζω οτι κανεις μεταναστης σε καμια χωρα δεν αφομοιωνεται στην τοπικη εθνικη ταυτοτητα. Δεν σημαινει ομως οτι δεν μπορει να συνεισφερει στην κοινωνια, στην οποια εν τελει κ αυτος συνυπαρχει. Τωρα οσο αφορα τις μειονοτητες εγω εχω ψηλομπερδευτει. Ο καθενας θα θεωρει τον εαυτο του μειονοτητα οπως παμε Cheesy Cheesy Cheesy
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #39 on: May 27, 2014, 19:17:52 pm »

PLEASE, ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑ SPLIT - TOPIC. ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ.

Αλντεμπαράν
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

גם זה יעבור

View Profile
« Reply #40 on: May 27, 2014, 19:24:57 pm »

Quote from: Endeavour on May 27, 2014, 19:15:49 pm

και δεινοσαυρο να το λεγαμε, το λεμε ετσι προτιστως για να συνεννοηθουμε. Εσυ ισχυριζεσαι οτι μας εχει περαστει αυτος ο πολιτκος πολιτισμος και επιμενουμε στο σκοπια, αλλα αυτο δε με πειθει τοσο. Σκεψου οτι και οι ξενοι μακεδονια το λενε και οχι fyrom που αν δε λαθευομαι ειναι η τωρινη ονομασια, για λογους συντομιας.

οι ονομασίες των κρατών/παλαιότερα αυτοκρατοριών δεν είναι καθόλου τυχαία ούτε και σκοπός τους ήταν απλώς να συννενοούμαστε.Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η Ρώμη(Ρωμαική αυτοκρ.) η Νέα Ρώμη( Κωνσταντινούπολη), η Ρουμανία, η τρίτη Ρώμη (Μόσχα) μετά την πτώση του Βυζαντίου. Γίνεται προφανές τώρα και το περιεχόμενο του ονόματος Μακεδονία

ΚΑΝΤΕ ΣΠΛΙΤ ΣΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ  Grin Grin

http://de.academic.ru/pictures/dewiki/75/Kemenche-Salut_de_trebizonde-Danse_aux_sabres.jpg
Social_waste

View Profile
« Reply #41 on: May 27, 2014, 20:24:07 pm »

γραψατε πολλοι μαζι και θα προσπαθησω να απαντησω σε ολους.

grecs δεν ειμαι σιγουρος πως ο εθνικισμος των γειτονων ειναι πιο ντοπιος για σενα. αυτο που ξερω ειναι οτι σε διαφορα ποστα στη βορεια ελλαδα υπηρετουν ανθρωποι που εχουν ακραια εθνικιστικες θεσεις σε αυτο το ζητημα(ψωμιαδης, ανθιμος κλπ). και στο κοινοβουλιο της χωρας στην οποια ζεις υπαρχει ενα κομμα που ισχυριζεται οτι το κρατος στα βορεια δεν πρεπει καν να υπαρχει. και ο προθυπουργος της χωρας δομησε την πολιτικη του καριερα πανω σε αυτο το ζητημα. δυσκολευομαι λοιπον να δω σε τι ακριβως αναφερεσαι.

αλδεβαραν, το οτι ο εθνικισμος στην κουβα του 1959 ειχε, εκφρασμενος απο σοσιαλιστικες οργανωσεις, καποια προοδευτικα χαρακτηριστηκα δε βλεπω πως συνεπαγεται οτι και ο εθνικισμος της ελλαδας των 90s εχει τετοια χαρακτηριστικα επισης. εγω θα ελεγα παντως οτι ο σημερινος ντοπιος εθνικισμος ειναι βαθεια αντιδραστικος και πρεπει να τον πολεμησουμε.

μπυρομανη, δεν εχω καμιαν αμφιβολια οτι εσυ προσωπικα δε δινεις στη λεξη εθνικιστικο περιεχομενο. αλλα η λεξη η ιδια αναδυθηκε μεσα απο την προσπαθεια του ελληνικου εθνικισμου να απονομιμοποιησει την πγδμ. δεν ειναι τυχαιο οτι η ιδια η συμβαση(πρωτευουσα αντι για τη χωρα) δε χρησιμοποιειται πουθενα αλλου - ακομα και σε μεγαλα/περιπλοκα ονοματα. πχ για τα ενωμενα αραβικα εμιρατα δε λες το αμπου νταπμι. για τις ενωμενες πολιτειες δε λες η γουασινκτον.

Vive le son
D'l'explosion!
Grecs
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #42 on: May 27, 2014, 21:20:24 pm »

Ο εδω εθνικισμος δεν εχει νοημα υπαρξης αν δεν υπαρχει ο απο κει εθνικισμος ειδικα κοντα στα συνορα. Με το να αβανταρω τον αλλο εθνικισμο τρεφω ταυτοχρονα και τον δικο μου ντοπιο. Και εξηγησα γιατι.
« Last Edit: May 27, 2014, 21:30:50 pm by Grecs » Logged

"I wish punk, pizza, coke, and skateboarding could be combined into one thing that I could taste, look at or play with."
Social_waste

View Profile
« Reply #43 on: May 27, 2014, 21:32:30 pm »

αν ετσι εκτιμας, τοτε μην τον αβανταρεις. αλλα εγω δεν ειπα να λεμε
οτι στην πγδμ κατοικουν οι απογονοι του μεγαλεξανδρου. ειπα οτι το
να εχουν δικαιωμα να επιλεξουν ονομα ακουγεται λογικο. και οτι το να
αρνουμαστε εμμονικα να χρησιμοποιησουμε οτιδηποτε μοιαζει με το ονομα
που εχουν επιλεξει ειναι μαλλον προβληματικο.

και οτι η οποια κριτικη ασκουμε σαυτα που λεν οι ανθρωποι εκει θα πρεπει
να ναι απο μια σκοπια διεθνιστικη, και οχι απο τη σκοπια του ελληνικου εθνικισμου
(ψευδοκρατος - δεν ειστε εσεις μεγαλεξανδροι - εμεις ειμαστε κλπ).

εκτος αν σαν αβαντα στον εθνικισμο τους μετραει να μην τραγουδαω μακεδονια ξακουστη.

Vive le son
D'l'explosion!
Grecs
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #44 on: May 27, 2014, 21:40:16 pm »

Quote from: Social_waste on May 27, 2014, 21:32:30 pm
αν ετσι εκτιμας, τοτε μην τον αβανταρεις. αλλα εγω δεν ειπα να λεμε
οτι στην πγδμ κατοικουν οι απογονοι του μεγαλεξανδρου. ειπα οτι το
να εχουν δικαιωμα να επιλεξουν ονομα ακουγεται λογικο. και οτι το να
αρνουμαστε εμμονικα να χρησιμοποιησουμε οτιδηποτε μοιαζει με το ονομα
που εχουν επιλεξει ειναι μαλλον προβληματικο.

και οτι η οποια κριτικη ασκουμε σαυτα που λεν οι ανθρωποι εκει θα πρεπει
να ναι απο μια σκοπια διεθνιστικη, και οχι απο τη σκοπια του ελληνικου εθνικισμου
(ψευδοκρατος - δεν ειστε εσεις μεγαλεξανδροι - εμεις ειμαστε κλπ).

εκτος αν σαν αβαντα στον εθνικισμο τους μετραει να μην τραγουδαω μακεδονια ξακουστη.
Βαζε τονους θα χουμε παρεξηγησεις.

Σαν αβαντα θεωρω το να αποδεχεσαι οτι θελουν αυτοι ενω ξερεις πολυ καλα γιατι το κανουν. Δεν ειπανε να την ονομασουν μακεδονια γιατι τους αρεσε το ονοματακι και το ξερεις καλα. Την ειπανε ετσι για να καλλιεργησουν εναν παρομοιο εθνικισμο με τον δικο μας εντος του κρατιδιου τους.

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 9 Go Up Print
Jump to: