• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 23:38:08 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 23:38:08 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[Today at 21:32:50]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[Today at 21:25:42]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[Today at 20:59:13]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 19:46:54]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[Today at 18:56:22]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426698
Total Topics: 31710
Online Today: 242
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 63
Guests: 153
Total: 216
natavhoo
gprok
dimopoul
chrysa.tsilika
chaniotism
dorapangeiou
soule
Grigorisioan05
tasos potsakis
Cersei Tsoulannister
soph553
Fovidis
DarkMagiK06
odkoutrolikos
Dimos Bachlas
stelinas
MrGreekArrow
andyy
ppoug
sigklitiki
Aris★
kpapama
gpr000
spoun
dimitrisblioumis
dimchin
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
smanio
amprozos
soktas
valentini
nchatzo
tzesi
tzortzis
cheinopor
fkaravi
ThanosV
Kyritsisss
tasos_ntv
palladas
theofr
andrpats
victoria
miltan8
jimalexoud
Born_Confused
Juror8
dr.giorgos
thaliatsk
marwt
stefpapa21
pavlaras
ExecuteExe
elizabeth
eirinikompselidou
Ariadni
elias_farhood
stavr0s16
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για οποιοδήποτε πρόβλημα με register/login, στείλτε email στο contact@thmmy.gr.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Ρατσιστικη δολοφονια στη Βεροια
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 Go Down Print
Author Topic: Ρατσιστικη δολοφονια στη Βεροια  (Read 10551 times)
aliakmwn
Guest
Απ: Ρατσιστικη δολοφονια στη Βεροια
« Reply #60 on: June 04, 2006, 16:28:09 pm »

Quotαρω τα τρια σημεια των απαντησεων μου που αναφερονται στο ρατσισμο και στον Καρατζαφερη:

Quote from: aliakmwn on June 03, 2006, 13:33:43 pm
Η μανα του Αλεξ ειχε παει πολλες φορες στο σχολειο να διαμαρτυρηθει για τις ρατσιστικες επιθεσεις που δεχοταν το παιδι, αλλα οι δασκαλοι γρατσουνουσαν τα αρχιδια τους...

Quote from: aliakmwn on June 03, 2006, 13:37:51 pm
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ, ΤΡΙΤΟ ΚΟΜΜΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ!!!!!!!!

Quote from: aliakmwn on June 03, 2006, 16:05:10 pm
3) Δεν ειναι καθολου μπαρουφες. Προφανως δεν σκοτωσαν τα παιδια επειδη ειναι οπαδοι του Καρατζαφερη... Ωστοσο, η ανοδος της εθνικιστικης ακροδεξιας στην περιοχη ενισχυει το ρατσιστικο κλιμα, που τελικως καταληγει και στα παιδια.

4) Εχοντας μεγαλωσει στη Βεροια, εχω μια γνωμη παραπανω για το τι ειδους στοιχεια συσπειρωθηκαν στο φασιστικο κομμα του Καρατζαφερη...

miss_elec:

Quote from: miss_elec on June 04, 2006, 12:54:02 pm
Σκόπευα να σχολιάσω τα σχόλια που έκανε ο Αλιάκμων στα πρώτα του ποστ, καθώς μου χτύπησε άσχημα.
.....
Αλιάκμων μήπως αναπαράγεις κι εσύ αυτά που σου έμαθαν να λες?
Γιατί δεν εξηγείται αλλιώς η εντελώς άκυρη τοποθέτησή σου ότι το εν λόγω περιστατικό είναι δείγμα (στην αρχή βέβαια είπες ότι είναι άμεση απόρροια, μετά το μάζεψες λίγο) της ανόδου της εθνικιστικής ακροδεξιάς στη Βέροια, η οποία εκφράζεται από το ΛΑΟΣ??

Νομιζω πως δεν χρειαζεται να προσθεσω κατι.

Quote from: Rebel on June 04, 2006, 06:22:44 am
1.Πώς ο Καρατζαφέρης και το κόμμα του σχετίζεται με ρατσισμό, φασισμό ή σωβινισμό;

2.Εννοείς την «Χρυσή Αυγή»;Αν ναι, νομίζω πως κάνεις λάθος, δεν παρουσιάζει καμμία άνοδο!

3. Πώς αιτιολογείς τον χαρακτηρισμό σου φασιστικ&
#972; κόμμα;
4. Επειδή δεν έχω μεγαλώσει στην Βέροια, σε παρακαλώ εξήγησέ μου τί/ποιούς εννοείς;

1) Το κομμα του Καρατζαφερη ειναι ο πολος συσπειρωσης της νεοελληνικης λαϊκιστικης ακροδεξιας.
2) Οχι. Εννοω το ΛΑΟΣ του Καρατζαφερη. Η Χ.Α. ειναι πολυ πιο ακινδυνη διοτι ειναι κοινωνικα περιθωριοποιημενη. Το φασιστικο ΛΑΟΣ ειναι που αυξανει επικινδυνα τις επιρροες του.
3) Εχεις δικιο, δεν ειναι φασιστικο, σοσιαλδημοκρατικο ειναι Grin
4) Δεν ισχυει μονο για τη Βεροια αυτο. Παντου ισχυει. Μετα την ιδρυση του ΛΑΟΣ, διαλυθηκαν ολα τα μικρο-αποκομματα της ακροδεξιας (Ελληνικο Μετωπο του Βοριδη, Πρωτη Γραμμη του Πλευρη, προσφατα και η Χρυση Αυγη) και συσπειρωθηκαν κατω απο τη μεγαλη πολιτικη αγκαλια του ξεπλυμενου Καρατζαφερη. Απλα για τη Βεροια μπορω να μιλησω με συγκεκριμενα παραδειγματα Wink

Ξεκινα να ψαχνεις και να διαβαζεις παλιοτερα δημοσιευματα.

http://www.iospress.gr/issues/extrem.htm

Quote from: miss_elec on June 04, 2006, 12:54:02 pm
Και μια μικρή οφ-τόπικ προτροπή.
Πρόσφατα Αλιάκμων έμαθα για τις διάφορες πολιτικές ανησυχίες που είχες κατά καιρούς και θα ήθελα να σημειώσω, ως γενική αρχή, να μην γινόμαστε εύκολα χειροκροτητές και φορείς απόψεων άλλων. Ναι, να μπαίνουμε στις διαδικασίες και να ζυμωνόμαστε μέσα από αυτές, αλλά πάντα να διατηρούμε το ελεύθερο της σκέψης μας..Δεν είναι ανάγκη να μου απαντήσεις ότι το ξέρεις και ότι αυτό κανεις.

(De profundis...) Οι διαφορες πολιτικες ανησυχιες που ειχα κατα καιρους, περιπλανομενος απο μικρη ηλικια σχεδον σε ολους τους χωρους και ταλαντευομενος πολλες φορες αναμεσα σε διαφορετικες Χ
Οπου Χ μπορεις να βαλεις:
- Αντιληψεις για τον ανθρωπο και την κοινωνια
- Στασεις ζωης
- Κοσμοθεωριες
- Αντιληψεις περι στρατηγ
ικης και τακτικων
- Ιδεολογιες και αυτοπροσδιορισμους

μου χαρισαν μια πολυτιμη εμπειρια, καθως και μια αμεση γνωση σχετικα με πολλα ζητηματα που αφορουν στους διαφορους χωρους. Δεν περιμενω κανενα "επιχειρημα", κανεναν καθοδηγητη και κανεναν εξυπνο και φερελπι νεο για να μου πει τι ειναι και τι δεν ειναι το ΛΑΟΣ, η Χρυση Αυγη, ο Πλευρης, ο Λιακοπουλος ή και απο την αλλη πλευρα τι ειναι ο Α/Α (Αναρχικος/Αντιεξουσιαστικος) χωρος, οι αριστεριστες...

Προς μεγαλη μου δυστυχια, δεν ανακαλυψα τον κοσμο χθες. Ουτε και την πολιτικη. Μπορει να αργησα να διαβασω και να καταλαβω Μαρξ, αλλα χαιρομαι γιατι μπορεσα να περασω πρωτα απο αλλα σταδια, και πλεον να εχω μια πιο σφαιρικη και ολοκληρωμενη αντιληψη.

Το "ελευθερο της σκεψης μου", δεν χρειαζεται να το υπερασπιστω, γιατι μετα απο πολυ κοπο και πολλες κατακτημενες αντιπαθειες καταφερα να καταλαβω πως το να δηλωνεις "ελευθερο πνευμα" ή "ελευθερος ανθρωπος" ειναι ο πρωτος περιορισμος που αναιρει αυτο που νομιζεις πως σε χαρακτηριζει. Ακομα χειροτερα, ειναι αυτεγκλωβισμος, και ισως ενα μικρο-συμπλεγματακι, αυτου που δεν καταφερε ποτε του να αισθανθει ελευθερος, και προσπαθει να πεισει τον εαυτο του πρωτα, και τους γυρω του επειτα. (Εδω αυτο σηκωνει πολλες δοσεις αυτοσαρκασμου Grin )
Συμπλεγματακι που φυσικα ειχα κι εγω (το φυσικα παει στην αποψη μου οτι αυτα καλλιεργουνται απο το συστημα) και μπορεις να βρεις στα πρωτα μηνυματα μου εδω ή στη λιστα. Δεν λεω πως το απεβαλα, αλλα σιγουρα ξεπερασα το εμβρυϊκο του σταδιο.
Δεν θα υπερασπιστω τιποτε δικο μου. Ουτε τις επιλογες μου, ουτε την πορεια μου, ουτε τα συμπερασματα μου. Μονο θεσεις, ξεκαθα&#
961;ες και σαφως διατυπωμενες, οπως για παραδειγμα η ΕΝΙΑΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΥΓ: Οσο για το αν η δολοφονια του Αλεξ ηταν ή οχι ρατσιστικη:

Νομιζω πως δεν χρειαζεται να ασχολουμαστε με αυτονοητα.
« Last Edit: June 04, 2006, 16:32:33 pm by aliakmwn » Logged
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
Re: Απ: Ρατσιστικη δολοφονια στη Βεροια
« Reply #61 on: June 04, 2006, 20:48:03 pm »

Quote from: aliakmwn on June 04, 2006, 16:28:09 pm

3) Εχεις δικιο, δεν ειναι φασιστικο, σοσιαλδημοκρατικο ειναι Grin

Όχι δεν είναι σοσιαλδημοκρατικό. Αν ρωτήσεις τους ίδιους τους υποστηρικτές του θα σου πουν: Είμαστε κομμουνιστές στα κοινωνικά ζητήματα και Έλληνες στην εξωτερική πολιτική. Αυτό λέγεται Εθνικοσοσιαλισμός.  8)
MihalisK
Θαμώνας

ό,τι πέρασε, πέρασε σωστά

View Profile
Re: Ρατσιστικη δολοφονια στη Βεροια
« Reply #62 on: June 04, 2006, 23:56:26 pm »

Πάντως είτε συμμετείχαν είτε όχι παιδιά από άλλες χώρες η δολοφονία ήταν μια πραξη βαθύτατου ρατσισμού... Και ισχύει απολύτως αυτό που ειπώθηκε ότι είναι ολοφάνερα ρατσστική η κατάσταση κατα την οποία δεν προστατέφθηκε το παιδί όταν το παρενοχλούσαν οι υπόλοιποι στο σχολείο.

Το ξαναείπαμε αλλά η μητέρα του Άλεξ ήξερα για τα προβλήματα του παδιού της και δεν έκανε πολλές διαμαρτυρίες στο σχολείο γιατί δεν ήθελε να του δημιουργήσει πρόβλημα. Πόσο πρέπει να ντρεπόμαστε?

Βρίσκω εξαιρετικά θλιβερό που ο Διευθυντής του σχολείου αρνείται την ύπαρξη προβλημάτων και ο Δήμαρχος της Βέροιας αρνείται την ύπαρξη ρατσιστικών τάσεων στην πόλη του.

Προφανώς και κανείς ρατσιστής δεν παραδέχεται τη ρατσιστική σμπεριφορά του. Προφανώς και δεν αυτοπροσδιορίζεται κανείς ως ρατσιστής.

Πολύ φοβάμαι, και μακάρι να βγω ψεύτης αλλά εκεί μου φαίνεται από τις ειδήσεις που είδα πριν από 10 λεπτά ότι πάει το πράγμα πως τα δυο ελληνόπουλα θα τη βγάλουν λάδι και τη νύφη θα πληρώσουν οι ξενοι της παρέας. Και αυτό θα είναι το κερασάκι στην υπέροχη τούρτα του πολιτισμού μας, της "φιλόφενης" κουλτούρας μας και της εν γένει ελληαναράδικης περηφάνιας μας.

Όσο για το ΛΑΟΣ όχι δεν αυτοπροσδιορίζεται για ρατσιστικό κόμμα. Όμως και το εθνικοσοσιαλιστικό του Χίτλερ δεν αυτοπροσδιορίζοταν.

Η ανοησία είναι ένα πολύ καλό εμπόδιο για κάποιον που πρέπει να χτυπήσει το κεφάλι του στον τοίχο.

http://www.doc.ic.ac.uk/~mk406/
Nessa (ναι ναι η γνωστή!)
Guest
« Reply #63 on: June 05, 2006, 01:34:28 am »

Quote from: aliakmwn on June 04, 2006, 16:28:09 pm
(De profundis...) Οι διαφορες πολιτικες ανησυχιες που ειχα κατα καιρους, περιπλανομενος απο μικρη ηλικια σχεδον σε ολους τους χωρους και ταλαντευομενος πολλες φορες αναμεσα σε διαφορετικες Χ
Οπου Χ μπορεις να βαλεις:
- Αντιληψεις για τον ανθρωπο και την κοινωνια
- Στασεις ζωης
- Κοσμοθεωριες
- Αντιληψεις περι στρατηγικης και τακτικων
- Ιδεολογιες και αυτοπροσδιορισμους

μου χαρισαν μια πολυτιμη εμπειρια, καθως και μια αμεση γνωση σχετικα με πολλα ζητηματα που αφορουν στους διαφορους χωρους. Δεν περιμενω κανενα "επιχειρημα", κανεναν καθοδηγητη και κανεναν εξυπνο και φερελπι νεο για να μου πει τι ειναι και τι δεν ειναι το ΛΑΟΣ, η Χρυση Αυγη, ο Πλευρης, ο Λιακοπουλος ή και απο την αλλη πλευρα τι ειναι ο Α/Α (Αναρχικος/Αντιεξουσιαστικος) χωρος, οι αριστεριστες...

Προς μεγαλη μου δυστυχια, δεν ανακαλυψα τον κοσμο χθες. Ουτε και την πολιτικη. Μπορει να αργησα να διαβασω και να καταλαβω Μαρξ, αλλα χαιρομαι γιατι μπορεσα να περασω πρωτα απο αλλα σταδια, και πλεον να εχω μια πιο σφαιρικη και ολοκληρωμενη αντιληψη.
Είσαι ο πιο τραγικός (με κάθε δυνατή έννοια της λέξης "τραγικός") αριστεριστής που έχω συναντήσει ποτέ. Διάβασε και κανένα βιβλίο, δεν κάνει κακό. Είσαι ΠΟΛΥ μπερδεμένος. Σου το λέω για να μη γίνεσαι ρεζίλι.
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος

just.do.it.cut.carrots.

View Profile
« Reply #64 on: June 05, 2006, 21:21:50 pm »

Βασικά ο Καρατζαφέρης θεωρείται οπορτουνιστής, ως και τυχοδιώκτης από πολλούς πολιτικούς σχολιαστές.
Άρα, μπορεί κάλλιστα να μαζεύει τους αποδιωγμένους ιδεολογικά από όλους τους υπόλοιπους.

Αλλά ρε παιδιά, χωρίς καν ρατσισμό έγινε τέτοιο έγκλημα?
Ξυλοκόπηση μέχρι θανάτου? Μόνο και μόνο από ζήλεια?
Ουχ...

https://www.youtube.com/watch?v=6CAzdawCzhg
gepeltek
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #65 on: June 05, 2006, 23:41:24 pm »

Quote from: MihalisK on June 04, 2006, 23:56:26 pm
Πάντως είτε συμμετείχαν είτε όχι παιδιά από άλλες χώρες η δολοφονία ήταν μια πραξη βαθύτατου ρατσισμού... Και ισχύει απολύτως αυτό που ειπώθηκε ότι είναι ολοφάνερα ρατσστική η κατάσταση κατα την οποία δεν προστατέφθηκε το παιδί όταν το παρενοχλούσαν οι υπόλοιποι στο σχολείο.

Τέσσερις μήνες μετά βαίνει προς την εξιχνίαση της η εξαφάνιση του 11χρονου Αλεξ. Η ανατριχιαστική δήλωση των συμμαθητών του ότι τον σκότωσαν και τον έθαψαν γεννά, όπως είναι φυσικό, περισσότερα ερωτήματα παρά δίνει απαντήσεις. Απαντήσεις όμως παιδιά δεν θα βρούμε αν φορέσουμε γυαλιά ρατσισμού ή μπουμε σε κλίμα πανικού.. Γενικά (τα επίσημα στοιχεία το δείχνουν) ο φόνος με δράστες παιδιά είναι μεμονωμένο περιστατικό στη χώρα μας. Το πλήγμα όμως είναι πολύπλευρο για όλη την Ελλάδα, και όχι μόνο για την μικρή κοινότητα στη Βέροια, και θα πρέπει πολύ προσεκτικά να εξεταστεί απο τους αρμοδιους. Οι όποιες έρευνες συνεχιστούν θα πρέπει να συνοδευθούν από μέτρα προστασίας των κατηγορουμένων παιδιών και όλοι εμείς καλούμαστε να σκεφτούμε προτού αντιδράσουμε και να μη βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα. Γιατί οι όποιες στραβοτιμονιές θα έχουν πολλαπλάσια αρνητική επίδραση σε όλη τη χώρα..
      Άν δε σκύψουν οι αρμόδιες αρχές τώρα στο περιβάλλον της Βεροιας και στα κοινωνικά προβλήματα που βασανίζουν τα παιδιά των μεταναστών και ομογενών, δεν θα καταλάβουμε ποτέ τίποτα. Πως κρατήθηκε τέτοιο μυστικό 4 μήνες ρε παιδιά...;;
      Κράτος, κοινωνία, ΜΜΕ κρινόμαστε από τον τρόπο που θα χειριστούμε τις επόμενες μέρες ένα τόσο ευαίσθητο όσο και ανατριχιαστικό περιστατικό.. Υπουργεία, Ραδιοτηλεοπτικό κ.α ας τρέξουν να προλάβουν τώρα, τα κανάλια, τα "παράθυρα" και τις φτηνές "αναλύσεις".....
abbis
Guest
« Reply #66 on: June 06, 2006, 11:28:58 am »

Μια παράμετρος...

Ισως δεν είναι η σημαντικότερη, αλλά σίγουρα είναι μια παράμετρος. Αντιγράφουμε:

1). «Η τηλεοπτική βία μπορεί να οδηγήσει τα παιδιά σε επιθετικές συμπεριφορές. Αυτό επιβεβαιώνουν περισσότερες από 1.000 μελέτες. Τα παιδιά στην Αμερική, φθάνοντας την ηλικία των 18 ετών, έχουν παρακολουθήσει κατά μέσο όρο 200.000 πράξεις βίας μόνο από την τηλεόραση. Το επίπεδο της βίας κατά τη διάρκεια των cartoon (κινούμενα σχέδια) που προβάλλονται το πρωί του Σαββάτου, είναι μεγαλύτερο από οποιοδήποτε άλλο. Υπάρχουν 3 με 5 πράξεις βίας κάθε ώρα στις υπόλοιπες ώρες και περίπου 20 με 25 το πρωί του Σαββάτου. Η τηλεοπτική βία είναι ιδιαίτερα ζημιογόνα για τα παιδιά κάτω των 8 ετών επειδή αυτά δεν μπορούν να διαχωρίσουν εύκολα την πραγματικότητα από τη φαντασία. Οι βίαιες εικόνες στην τηλεόραση και τις ταινίες είναι δυνατόν να θεωρούνται πραγματικές από τα μικρά παιδιά. Είναι δυνατόν να τα τραυματίσουν. Η τηλεοπτική βία επηρεάζει τα παιδιά ως εξής: Αύξηση της επιθετικότητας και της αντικοινωνικής συμπεριφοράς. Αύξηση του φόβου να καταστούν θύματα. Περιορισμός της ευαισθησίας τους στη βία και στα θύματα της βίας. Αύξηση της επιθυμίας για περισσότερη βία στην ψυχαγωγία και στην πραγματική ζωή. Η τηλεόραση συχνά δε δείχνει τα αποτελέσματα της βίας. Αυτό παρατηρείται ιδιαίτερα στα cartoons, στα παιδικά commercial και στα βιντεοκλίπ. Το αποτέλεσμα είναι, τα παιδιά να μαθαίνουν ότι δεν υπάρχει ή υπάρχει ελάχιστη επίπτωση για τους δράστες βίαιων πράξεων».

(Από την «American Academy of Pediatrics»)

2). «... ένας Αμερικανός έφηβος στα 18 του χρόνια έχει παρακολουθήσει στην τηλεόραση 200.000 πράξεις βίας, εκ των οποίων οι 40.000 είναι φόνοι. Σε διάστημα 18 ωρών, οι δημοσιογράφοι του περιοδικού "TV Guide", μέτρησαν 1.846 πράξεις βίας στα προγράμματα ενός δείγματος που αποτελούσαν δέκα σταθμοί. Σύμφωνα με άλλη έρευνα, που διήρκεσε 17 χρόνια και που παρακολουθήθηκαν 700 παιδιά από την ηλικία των 6 ετών έως την ενηλικίωση, διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά που ξόδευαν πάνω από 3 ώρες τη μέρα παρακολουθώντας τηλεόραση στην ηλικία των 14 ετών, ήταν 4 φορές πιο πιθανό να έχουν δράσει επιθετικά έως την ηλικία των 22 ετών, σε σχέση με εκείνα τα παιδιά που έβλεπαν λιγότερο από 1 ώρα τηλεόραση. Μια άλλη μελέτη υποστηρίζει ότι "από 1,4 σκηνές βίας ανά λεπτό το 1996 στην ελληνική τηλεόραση, φτάσαμε σε 3-4 σκηνές βίας ανά λεπτό το 1999. Συγχρόνως, αν συγκρίνει κάποιος ταινίες του παρελθόντος με σύγχρονες, θα διαπιστώσει χωρίς πολλή έρευνα ότι οι περισσότερες σκηνές βίας των παλαιότερων παραγωγών σήμερα φαίνονται φυσιολογικές ή "αφελείς" ως προς την απεικόνιση της βίας. Αν συγκρίνουμε τις ταινίες, παρατηρούμε ότι στο "Batman" του 1966 δεν υπάρχει θάνατος, ενώ στην επανέκδοση του 1989 καταγράφονται 41 θάνατοι. Στο "Robocop 1" του 1987 καταγράφονται 32 θάνατοι και στο "Robocop 2" του 1991, 81 θάνατοι. Στο "Rabbo 1" υπάρχουν 62 θάνατοι και στο "Rabbo 3" καταμετρούνται 106 θάνατοι και 245 σκηνές βίας».

(«Σύγχρονες μέθοδοι χειραγώγησης της νεολαίας», Κομμουνιστική Επιθεώρηση, τεύχος 4/2005).

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

http://www.rizospastis.gr/page.do?id=6689&publDate=6%2F6%2F2006&direction=&pageNo=55
miss_elec
Θαμώνας

View Profile
« Reply #67 on: June 06, 2006, 11:53:32 am »

Aμά ρε abbi, μας έχεις πρίξει με τον Ριζοσπάστη!
Καλύτερα να αλλάξεις το nick σου σε Ριζοσπάστης, έτσι μόνο δέχομαι την παρουσία σου στο φόρουμ.
Άσε που το δεύτερο συνθετικό του νέου σου nick σου ταιριάζει απόλυτα :ΡΡΡ

Φιλικά,
Κατερίνα

www.thmmy.gr/smf/index.php?action=dlattach;topic=639.0;attach=33889
poso sas bariemai!
bakeneko
Veteran
Καταστραμμένος

?

View Profile WWW
« Reply #68 on: June 06, 2006, 17:48:54 pm »

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πως από τη στιγμή που από τους δράστες οι 2 ήταν Έλληνες, οι 2 Αλβανοί και ο 1 Ρουμάνος μιλάμε για τον ρατσισμό των Βεροιωτών... Δε λέω ότι δεν υπάρχει - ούτως ή άλλως δε γνωρίζω γιατί δεν έχω περάσει ούτε για καφέ από τη Βέροια- αλλά δε βλέπω καμία σύνδεση...

Zorbas-E-
Guest
« Reply #69 on: June 06, 2006, 18:45:27 pm »

« Last Edit: June 06, 2006, 18:55:17 pm by Zorbas-E- » Logged
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #70 on: June 06, 2006, 19:38:09 pm »

Quote from: Zorbas-E- on June 06, 2006, 18:45:27 pm

ε?

byeeee
gpap

View Profile
« Reply #71 on: June 06, 2006, 19:45:41 pm »

Είναι μήπως το από παλιό γνωστό ....τραγουδάκι...

μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά,
πέσαν επάνω στην εργατιά....

Wink Wink

Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #72 on: June 06, 2006, 19:58:25 pm »

Quote from: gpap on June 06, 2006, 19:45:41 pm
Είναι μήπως το από παλιό γνωστό ....τραγουδάκι...

μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά,
πέσαν επάνω στην εργατιά....

Wink Wink

λολολολο

byeeee
Agent_007
Guest
« Reply #73 on: June 07, 2006, 00:43:32 am »

Τελικά τι έγινε με την υπόθεση? Είδα στις ειδήσεις οτι έγινε κάποιο λάθος με το DNA του παιδιού. Ισχύει?
NetBuster

View Profile
« Reply #74 on: June 07, 2006, 00:50:58 am »

Quote from: Rattlehead on June 06, 2006, 17:48:54 pm
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πως από τη στιγμή που από τους δράστες οι 2 ήταν Έλληνες, οι 2 Αλβανοί και ο 1 Ρουμάνος μιλάμε για τον ρατσισμό των Βεροιωτών... Δε λέω ότι δεν υπάρχει - ούτως ή άλλως δε γνωρίζω γιατί δεν έχω περάσει ούτε για καφέ από τη Βέροια- αλλά δε βλέπω καμία σύνδεση...

Κι ομως υπαρχει κοινωνικος ρατσισμος...Τα παιδια αυτα ειχαν πλλα προβληματα και ο Αλεξ για δικο του κακο ηταν καλος μαθητης, ειχε υψος 1.70 και επαιζε μπασκετ, επαιζε πιανο. Ηταν αυτο που λεμε σπουδαιο παιδι...
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 Go Up Print
Jump to: