• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 19:00:14 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 19:00:14 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[ΣΗΕ ΙΙ] Γενικές απορίες ...
by tzortzis
[Today at 18:44:36]

Σιδηροδρομικό Δυστύχημα σ...
by Katarameno
[Today at 18:22:39]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 18:22:08]

H Στοά των Off Topic
by Nikos_313
[Today at 08:53:31]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[Today at 07:55:05]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9965
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426717
Total Topics: 31711
Online Today: 242
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 70
Guests: 130
Total: 200
gmout
Maria balogianni
Saint_GR
PolarBear
Nikos_313
anna.ts
tmpadasn
tzortzis
athena_apo
George_RT
alexlabis
vasilis saitis
Fenia04
noimaginationforthis
geo66
bigmort
fkagk
Orgianelis
Thanasiscon1
thomasdt
jimalexoud
KZerenidis
fivosfivos1
chaniotism
Sanaia
geoarg
kostasf
ariadnipm
Carot1456
DPARASIOU
thanos_voucharas
marilita
VagsS
filon05
ggalamat
domb765
antonis_giad
andripappa
Gray139
micelethe
Billyskotsikas
soule
Xontroulis
elias_farhood
theodoridoueu
koystravasvasilis
giorgosm05
maranageo
apal
Nefeli Nikita
Joaakim
sassi
fkaravi
Rithan
Aris★
AODON
cealexop
stefpapa21
eleftheria
mrotskos
simos
Theo_24
apapagd
pxanthob
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πρόγραμμα Χειμερινής Εξεταστικής 2024-2025
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Σύλλογος φοιτητών (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Συνάντηση - Συζήτηση για την στάση της ΠΚΣ στη Συνέλευση
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 Go Down Print
Author Topic: Συνάντηση - Συζήτηση για την στάση της ΠΚΣ στη Συνέλευση  (Read 11410 times)
!!DUO!!(Αγγίζοντας την τελειότητα..)
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ 180 φέτος και συνεχίζουμε για την Πρωτιά

View Profile
Απ: Συνάντηση - Συζήτηση για την στάση της ΠΚΣ στη Συνέλευση
« Reply #90 on: June 06, 2006, 13:29:31 pm »

Συμφωνώ ότι οι πολιτικοί έχουν τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση στην Παιδεία και για τα όσα πρόκειται να γίνουν..

Αλλά όπως είπα και ως ομιλητής οι βουλευτικές εκλογές είναι ένας θεσμός, μία διαδικασία κατά την οποία κρίνουμε κάποιους για το συνολικό τους έργο..

Δεν είναι δυνατό να ψηφίσω ΚΚΕ αφού έτσι θα στηρίξω και θέσεις του πχ για την εξωτερική πολιτική(κάτω η ΕΕ...) που δεν με εκφράζουν και θα ζημίωναν τη χώρα..

Και το ξαναλέω..
Όσο είμαι στο φοιτητικό κίνημα θα αγωνίζομαι για τα δίκαιά μας κόντρα σε οποιοδήποτε κόμμα που έχει άλλη γνώμη..

Αλλά όταν κληθώ να εκλέξω βουλευτή θα ζυγίσω όλα τα ζητήματα, όχι μόνο την Παιδεία..

Πιστεύω να καταλαβαίνετε τί εννοώ...

ΠΑΣΠ Ηλεκτρολόγων
http://www.youtube.com/watch?v=rlykK_zd95w

Φτάνει πια.
Φτάνει πια η κοροϊδία.
Φτάνει πια η ανικανότητα.
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #91 on: June 06, 2006, 13:33:16 pm »

Quote from: !!DUO!!(Αγγίζοντας την τελειότητα..) on June 06, 2006, 13:29:31 pm

Δεν είναι δυνατό να ψηφίσω ΚΚΕ αφού έτσι θα στηρίξω και θέσεις του πχ για την εξωτερική πολιτική(κάτω η ΕΕ...) που δεν με εκφράζουν και θα ζημίωναν τη χώρα..

Εγώ δε λέω να ψηφίσεις ΚΚΕ. Αλλά όντας φοιτητής είναι λίγο αντιφατικό να διαφωνείς με ένα κόμμα στον τομέα που σε αφορά άμεσα και να το ψηφίζεις παρόλα αυτά.
!!DUO!!(Αγγίζοντας την τελειότητα..)

ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ 180 φέτος και συνεχίζουμε για την Πρωτιά

View Profile
« Reply #92 on: June 06, 2006, 13:40:09 pm »

Ξέρω φαίνεται πολύ όχι λίγο αντιφατικό..

Αλλά δεν είναι έτσι..

και εξήγησα το γιατί..

ΠΑΣΠ Ηλεκτρολόγων
http://www.youtube.com/watch?v=rlykK_zd95w

Φτάνει πια.
Φτάνει πια η κοροϊδία.
Φτάνει πια η ανικανότητα.
chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Free ...as a bird (Beatles)

View Profile
« Reply #93 on: June 06, 2006, 20:11:59 pm »

Quote from: Καμένος on June 06, 2006, 12:45:29 pm
ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ, ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ, ΟΙ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΙ??
ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ??

Quote from: Nessa back again on June 06, 2006, 11:55:54 am
Ε ΡΕ ΤΙ ΘΑ ΑΚΟΥΣΩ ΕΔΩ ΜΕΣΑ... Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin

Πείτε τα ρε παιδιά γιατί εμένα δεν με ακούνε!

Το ότι βασιστήκατε σε μία κακή διατύπωση για να διαπιστώσετε ότι εγώ είμαι με το μέρος των εργοδοτών και στην συνέχεια να προτείνετε ότι δεν αξίζει να ψηφίσει κανείς το κοινό πλαίσιο είναι κάτι παραπάνω από τραγικό!

Ιδίως όταν εγώ δεν συμμετείχα στην συγγραφή του κοινού πλαισίου (την συγκεκριμένη μέρα και ώρα έλειπα από το πανεπιστήμιο για προσωπικούς λόγους)!
Και ξέρεις ποιό είναι το καλό? Ότι ακόμη δεν έχετε συνειδητοποιήσει το λάθος σας!!!!
(ή το παίζετε αδιάφοροι)

Quote from: aliakmwn on June 06, 2006, 02:36:20 am
αλλα να δειξουμε ποσο αντιφατικο ειναι καποιος να πιστευει κατι τετοιο και να στηριζει το κοινο πλαισιο!!!
Διάβασες τι έγραψα και ποιά ακριβώς είναι η θέση μου? Αμφιβάλλω...

Στην τελική βρίσκω την όλη συζήτηση εντελώς ανούσια!
Σίγουρα ο χρόνος σου και ο χρόνος μου είναι αρκετά πολύτιμοι για να σπαταλώνται με τον τρόπο αυτό.

Goodbye to you, my trusted friend.
We've known each other since we were nine or ten.
Together we 've  climbed hills or trees.
Learned of love and ABC's,
skinned our hearts and skinned our knees.

Goodbye my friend, it's hard to die,
when all the birds are singing in the sky,
Now that the spring is in the air.
Ο λογαριασμός έχει παραβιαστεί, μην ανοίξετε το link. are everywhere.
When you see them I'll be there.

We had joy, we had fun, we had seasons in the sun.
But the hills that we climbed
were just seasons out of time.

Terry Jacks - Seasons In The Sun

Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να ενημερωθούν για τον Σύλλογο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών από εδώ:  Σύλλογος Φοιτητών
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #94 on: June 06, 2006, 20:17:18 pm »

Ο πατερναλισμός κάποιων της ΠΚΣ φάνηκε έντονα στην συνέλευση, ή μήπως συνελεύσεις;

Όταν μας λένε ότι δε μπορούμε να αντιδράσουμε γιατί χρειάζεται να γίνει σοβαρή σκέψη και σωστός σχεδιασμός των προτάσεων που θα κατεβάσουμε, σαν να μας λένε, που πας ρε καραμήτρο, έλα σε μας που τα ξέρουμε όλα.

Αλήθεια πότε έγινε η όλη συζήτηση που αποκτήθηκαν όλες αυτές οι προτάσεις τους; Στην πανελληνια συνάντηση της ΠΚΣ? Ή βγήκε απλά φιρμάνι από το κόμμα?

Όχι ότι θα είχε και διαφορά επί της ουσίας εφόσον συμφωνούν τα παιδιά, αλλά να καταλάβουμε.

byeeee
rhum
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #95 on: June 07, 2006, 00:58:01 am »

Προς RFA (και καθε RFA):

1)Πραγματι, πολυ ωραιο καταστατικο. Υπαρχει ομως πιο ομορφο καταστατικο απο το μη καταστατικο; Η ελλειψη καταστατικου συνεπαγεται απολυτη ελευθερια, και εν πολυς ισοτητα. Τα καθημερινα συντονιστικα μας δεν εχουν καταστατικο. Μηπως η εννοια του καταστατικου(οπως και τοσες αλλες) ειναι αχρηστη, ενα μεσο επιβουλης εξουσιας που ουτε μας(σας) περναει απο το μυαλο να αμφισβητησουμε;

2)Συγγνωμη, αλλα αν εγω εχω μαθει να κρινω με βαση την κυριαρχη καπιταλιστικη ιδεαλιστικη ερμηνεια των πραγματων, και η κοσμοθεωρια των κομμουνιστων με την οποια εχετε μαθει να κρινετε εσεις ειναι διαμετρικα αντιθετη, τοτε ποιος θα μας πει ποιο απο τα δυο αξιακα συστηματα ειναι το σωστο; Ποια υπερβαση επιπεδου θα μας βοηθησει; Πως θα μπορεσουμε να συμφωνησουμε ακομα και για τα πιο ασημαντα, αν εκ των προτερων δεχθουμε οτι σκεφτομαστε με βαση δυο εντελως ασυμβατα μεταξυ τους συστηματα, και μονο στοχο εχουμε να επιβεβαιωσουμε τις επι μερους προκαταληψεις μας; Εν τελει, ποσο απολυταρχικες ακουγονται αυτες οι αποψεις σας;

3)Αυθορμητο και Συνειδητο...Το αυθορμητο φαινεται να απαξιωνεται στα λογια σου, να περνα σε δευτερη μοιρα σε σχεση με την κυριαρχια του Συνειδητου. Κατι τετοιο συμφωνει και με την μεχρι τωρα εφαρμογη του Κομμουνισμου που απαιτει πειθαρχια, εγκρατεια και ιωβειος υπομονη μεχρις οτου περασουμε στην επομενη φαση μετασχηματισμου της κομμουνιστικης κοινωνιας. Το μυαλο πρεπει να υποταξει το συναισθημα και τα παθη να τιθασευθουν. Γιατι ολα αυτα; Ποιος μπορει να καταδικασει το αυθορμητο, χωρις να ειναι σιγουρος οτι καταδικαζει και τον ιδιο του τον εαυτο; Η ελευθερη βουληση ερχεται πιο κοντα στο αυθορμητο ή στο συνειδητο; Κοινωνικα συστηματα που απαιτουν στις πρωτες φασεις τους την κυριαρχια του συνειδητου πως ειναι σιγουρα οτι, οταν χρειαστει, το αυθορμητο θα επανακαμψει; Κατηγορειτε ή δεν κατηγορειτε την καπιταλιστικη κοινωνια οτι το αυθορμητο του καθε ανθρωπου εχει τιθασευθει εν αγνοια του απο το συνειδητο;

4)Περιεχομενο-Μορφη παλης.
Το θεμα αναγεται τελικα και παλι στο 3).
Αλλα και συγκεκριμενα για την ταξικη παλη: ανεφερε μου οσα παραδειγματα εχεις προχειρα απο την ιστορια οπου οι μαζες καταφεραν να πετυχουν νικες οσο ηταν προσηλωμενες σε ενα ευρυτερο πολιτικο οραμα, παραμεριζοντας το εδω και το τωρα της ταξικης παλης. Εμενα ενα παραδειγμα μου ερχετε στο μυαλο, μονο που δεν μιλαμε για νικη: οι κομμουνιστικες κοινωνιες. Οι μεγαλες ιστορικες ανατροπες ερχονται αυθορμητα, με βαση τις "κοντοφθαλμες" μορφες παλης, και την μετεπειτα προοδευτικη ομαλοποιηση των βιαια διαταραγμενων κοινωνικων συνθηκων. Ναι, σε εναν ουτοπικο κοσμο η πολιτικη στοχευση τοποθετειται πανω απο ολα, αλλα την τελευταια φορα που κοιταξα γυρω μου, αυτο που ειδα μαλλον δεν χαρακτηριζεται ουτοπια.

Ολα αυτα ποση σχεση εχουν με το post μου; Εθεσα ενα απλο ερωτημα: πώς τοποθετηστε απενατι στην ιστορια των κομμουνιστικων κινηματων. Τι εφταιξε, τι δεν πηγε καλα, κι αν βγαλατε καποιο χρησιμο συμπερασμα για το παρον και το μελλον. Απο τη δικια μου οπτικη γωνια, ειναι φανερο το πως η ιστορια επαναλαμβανεται για αλλη μια φορα στην συμπεριφορα των κυριαρχων αριστερων κινηματων. Με σοκαρει, επειδη ειναι η πρωτη φορα που ζω ο ιδιος μεσα στα γεγονοτα και βλεπω ανθρωπους να κολλανε στα ιδια στεγανα με εκατομμυρια αλλους στο παρελθον. Ουτε δυο βδομαδες καταληψεις και σπευσατε ηδη να χρησιμοποιησετε των χαρακτηρισμο ψευτοαγωνιστες. Φανταζει σαν να ειστε προγραμματισμενοι να πραξετε τα ιδια με ολους αυτους που στο παρελθον, με αναλογες κινησεις, καταδικασαν την αριστερα στο σημερινο 6%. Οι αναλογιες για μενα ειναι προφανεις. Ειναι τραγικο το οτι η αριστερα ποδηγετειται απο ανθρωπους που μοιαζουν ανικανοι να δεχθουν και να μαθουν ιστορικες αληθειες(οι μονες που ισως να μπορουν να χαρακτηριστουν "υπερτατες").
« Last Edit: June 07, 2006, 01:02:25 am by rhum » Logged

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ!  ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ...
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος

just.do.it.cut.carrots.

View Profile
« Reply #96 on: June 07, 2006, 06:01:37 am »

Quote from: Καμένος on June 06, 2006, 12:45:29 pm
Αλιάκμων και όλοι εσείς απο την ΠΚΣ:

ΜΗΝ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΒΙΒΛΙΑ!! ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ!! ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ!!
ΜΗΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΤΕ!! ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ!!

Ε ΡΕ ΤΙ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ!!

(Για όσους δεν κατάλαβαν τα κεφαλαία γράμματα, αυτό υποστήριξε ένα μέλος της ΠΚΣ: όχι στα πολλά συγγράμματα, μόνο ένα και καλό, γιατί μπερδεύουν!! Τώρα αυτό τοέ να και καλό ποιος φωστήρας θα το γράψει είναι άλλο θέμα!!)

Και νομίζω πως υποστήριξε επιπλέον ότι το να διαβάζεις πολλά βιβλία είναι αντιεπιστημονικό!!!
Έχει νόημα να επιχειρηματολογήσω έναντι σε αυτό ή απλά να σκάσω? Ιδού η απορία...

Κατά τα άλλα, νομίζω ήταν η ατάκα της ημέρας.

https://www.youtube.com/watch?v=6CAzdawCzhg
bakeneko
Veteran
Καταστραμμένος

?

View Profile WWW
« Reply #97 on: June 07, 2006, 09:53:56 am »

Ναι όντως είπε ότι είναι αντιεπιστημονικό. Επίσης είπε ότι ο λόγος που μπερδεύεσαι αν διαβάσεις 5 βιβλία είναι ότι θα ξέρεις 5 διαφορετικές αλήθειες...(!)

nad
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #98 on: June 07, 2006, 11:11:20 am »

Μήπως εννοούμε ότι το να διαβάζεις 5 βιβλία, ενώ ο καθηγητής θα σου βάλει θέματα μόνο από το δικό του, είναι αντιαποτελεσματικό για τις εξετάσεις; Και αυτό θα το κατάλαβε όποιος στο 2ο έτος γεμάτος ενθουσιασμό έσταξε τα ωραία του τα λεφτουδάκια για να παρει την Ηλεκτρονική του Malvino και μόλις είδε ότι ο τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων είναι διαφορετικός απ' αυτόν προτείνουν οι ασκήσεις που έγιναν στην τάξη, το έβαλε ωραία ωραία στη βιβλιοθηκούλα του και από τότε ούτε που το ξανάνοιξε(προσωπική εμπειρία  innocent)
 Αλλά αυτό είναι το θέμα; Να περάσουμε το μάθημα ή να μάθουμε; Στη διπλωματική διαβάζουμε και διαβάζουμε και τελειωμό δεν έχουμε μέχρι να καταλάβουμε κάτι πολύ απλό. Αν θέλεις να πάρεις έστω και μια ιδέα από ένα μάθημα θέλει όχι 5, 105 συγγράμματα και πάνω απ' όλα θέλει κόπο, διότι αν δεν ψάξεις δε θα μάθεις.
 Αυτό όμως θέλει διαφορετική αντιμετώπιση του όλου θέματος τόσο από τους φοιτητές όσο και από τους καθηγητές.
Αν ένας καθηγητής δεν αλλάζει τον τρόπο διδασκαλίας του και τα θέματά του από τη στιγμή που ήρθε μέχρι τη στιγμή που θα φύγει, τότε να τα βράσω τα 100 βιβλία.

Γιατί να λέμε βίαια τα νερά ενός ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;
Μπ. Μπρεχτ

Μπορεί και να 'χω τρελαθεί
ο ίσκιος σου μ' ακολουθεί
Κυλά στις στέγες το γέλιο σου
σαν πρωινή βροχή και λιώνει την ψυχή...

Τόσες χιλιάδες αστέρια εκεί πάνω
κι εγώ μοναχή μου στη γη
ούτε που ξέρω πού είμαι, τι κάνω
και τι με κρατάει στη ζωή.

Σ' έχασα και γύρω πια νυχτώνει
Σ' έχασα κι η πόλη είναι σκληρή
Αγάπη μου, χαρά μου μόνη κι αληθινή...
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #99 on: June 07, 2006, 11:53:36 am »

Αν φτάσουμε, επιστήμονες άνθρωποι, να συζητάμε ότι πρέπει να γίνει έτσι και έτσι η παιδεία μας για να περνάμε τα μαθήματα... πάει χάθηκε η μπάλα.

byeeee
Nessa (ναι ναι η γνωστή!)
Guest
« Reply #100 on: June 07, 2006, 11:53:49 am »

Φίλε rhum, επαυξάνω με μια ιστορική αλήθεια: Όταν πρωτοξεσηκώθηκαν οι εργάτες στη Ρωσία μόνο ένα σύνθημα είχαν στο μυαλό τους: Ψωμί-παιδεία-ειρήνη! Τρία απλά πράγματα. Η επανάσταση ξεκίνησε χωρίς κανένα προωθημένο αίτημα... και μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα συγκλόνισε τον κόσμο Smiley
Καμένος

View Profile
« Reply #101 on: June 07, 2006, 13:57:10 pm »

Quote from: nad on June 07, 2006, 11:11:20 am
Μήπως εννοούμε ότι το να διαβάζεις 5 βιβλία, ενώ ο καθηγητής θα σου βάλει θέματα μόνο από το δικό του, είναι αντιαποτελεσματικό για τις εξετάσεις; Και αυτό θα το κατάλαβε όποιος στο 2ο έτος γεμάτος ενθουσιασμό έσταξε τα ωραία του τα λεφτουδάκια για να παρει την Ηλεκτρονική του Malvino και μόλις είδε ότι ο τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων είναι διαφορετικός απ' αυτόν προτείνουν οι ασκήσεις που έγιναν στην τάξη, το έβαλε ωραία ωραία στη βιβλιοθηκούλα του και από τότε ούτε που το ξανάνοιξε(προσωπική εμπειρία  innocent)
 Αλλά αυτό είναι το θέμα; Να περάσουμε το μάθημα ή να μάθουμε; Στη διπλωματική διαβάζουμε και διαβάζουμε και τελειωμό δεν έχουμε μέχρι να καταλάβουμε κάτι πολύ απλό. Αν θέλεις να πάρεις έστω και μια ιδέα από ένα μάθημα θέλει όχι 5, 105 συγγράμματα και πάνω απ' όλα θέλει κόπο, διότι αν δεν ψάξεις δε θα μάθεις.
 Αυτό όμως θέλει διαφορετική αντιμετώπιση του όλου θέματος τόσο από τους φοιτητές όσο και από τους καθηγητές.
Αν ένας καθηγητής δεν αλλάζει τον τρόπο διδασκαλίας του και τα θέματά του από τη στιγμή που ήρθε μέχρι τη στιγμή που θα φύγει, τότε να τα βράσω τα 100 βιβλία.

Μιλάμε για το από πού θα πάρεις την γνώση, όχι από πού θα διαβάσεις για να δώσεις το μάθημα.

Στο κάτω κάτω, αν διαβάσεις καμιά 10αρια βιβλία, θα καταλάβεις ποιο λέει μπαρούφες και ποιό όχι.
Εδώ ένα βιβλίο της σχολής διαβάζουμε και καταλαβαίνουμε αμέσως ότι λέει ότι να 'ναι.

Είμαστε άνθρωποι με κρίση, η οποία θα οξύνεται όσο διαβάζουμε περισσότερα συγγράματα (και όχι μόνο αυτά που θα μας δίνουν).
nad
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #102 on: June 07, 2006, 14:17:55 pm »

Έχω ένα φοβερό τρόπο να λέω τα πράγματα, που στο τέλος δε με καταλαβαίνει κανένας...
 Αυτό ακριβώς είπα κι εγώ, ότι αν ο σκοπός είναι να περάσεις το μάθημα, ένα βιβλίο είναι υπεραρκετό(να μη σου πω ότι δε χρειάζεται καν βιβλίο, αλλά να μάθεις κατευθείαν τις ασκήσεις απ' έξω). Αλλά αν θέλεις πράγματι να μάθεις τότε κι 100 συγγράμματα λίγα θα σου φανούν.
 Κάτι αντίστοιχο είχε πει κι ο Δημάκης σ'ένα μάθημα ΤΗΛΕΠ. Είχε πει: "Δε γίνεται να εμβαθύνεται σε όλα τα μαθήματα, αλλά για κάποια που θα σας ενδιαφέρουν παραπάνω, μην αρκεστείτε στο βιβλίο που σας δίνουμε. Αυτό είναι μόνο η αρχή."
 Ελπίζω να έγινα πιο κατανοητή αυτή τη φορά.  Smiley

Γιατί να λέμε βίαια τα νερά ενός ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;
Μπ. Μπρεχτ

Μπορεί και να 'χω τρελαθεί
ο ίσκιος σου μ' ακολουθεί
Κυλά στις στέγες το γέλιο σου
σαν πρωινή βροχή και λιώνει την ψυχή...

Τόσες χιλιάδες αστέρια εκεί πάνω
κι εγώ μοναχή μου στη γη
ούτε που ξέρω πού είμαι, τι κάνω
και τι με κρατάει στη ζωή.

Σ' έχασα και γύρω πια νυχτώνει
Σ' έχασα κι η πόλη είναι σκληρή
Αγάπη μου, χαρά μου μόνη κι αληθινή...
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
Re: Συνάντηση - Συζήτηση για την στάση της ΠΚΣ στη Συνέλευση
« Reply #103 on: June 07, 2006, 15:07:05 pm »

εγώ σε κατάλαβα και συμφώνησα στην ουσία Smiley

byeeee
Andreas_T
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: Συνάντηση - Συζήτηση για την στάση της ΠΚΣ στη Συνέλευση
« Reply #104 on: June 07, 2006, 16:58:34 pm »

Περι συγγράμματων....

Σε κάθε γνωστικό αντικείμενο - μάθημα του ΠΣ
από διδάσκοντα(αρχικά) ή/και από επιτροπή προγράμματος σπουδών
να επιλέγονται τα "καλύτερα"(καλογραμμένα-μεταδοτικά κλπ) συγγράμματα
για την σύνθεση ενός νέου που ανταποκρίνεται στις εκπαιδευτικές μας ανάγκες
(να αποτελεί αναφορά-βάση).
Απο κει κ πέρα η βιβλιοθήκη να εμπλουτιστεί για να καλύπτει τις ανάγκες σε περεταιρω
διερευνηση (κ εκτός διδακτικής ύλης) του εκάστοτε γνωστικού αντικειμένου

Αντιεπιστημονικό είναι να θεωρείς ότι για ορισμένο
γνωστικό αντικείμενο με συγκεκριμένη διδακτική ύλη
είναι αδύνατο να υπάρξει ένα αντιπροσωπευτικό-επαρκές σύγγραμμα

Μπέρδεμα είναι αν ο καθένας έχει ως αναφορά-βάση διαφορετικό συγγραμμα
για ορισμένο γνωστικό αντικείμενο με συγκεκριμένη διδακτική ύλη

Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 Go Up Print
Jump to: