• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 20:26:29 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 20:26:29 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426676
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 66
Guests: 112
Total: 178
Vromofona Kathikia
IBOURAS
Alex Kosmas
ligditsa
Guts
george14
nataliapap
tzortzis
ioannisdamantis
nick_slendy
vmanousi
kpapama
kakousios
EvanTsir
pave
parvanitid
nikolakys
Theislander
kostasf
stelinas
Leou
Tsikalis
skopsinos
valco08
George_RT
mhtsakos02
ansia
kostas.de
NickSpan
evgeniaz
georkala
teosimeon
aachmet
Ma8hths Indou
Nicotre
jojos
mike1996
dimitrisblioumis
Avoiding Existence
mariachatz
Nianaro
JoHn!
bilbo
Lazaros8585
ggalamat
papatmaria
Saint_GR
Papadopoulosthanos
kevangelo
KG03
tsaliki
ioannis
vasilis saitis
dkoukn
stavrosk
vagk
Panagismark
stloukas
Stathiss
PrepeiNaDiavasw
stefpapa21
fkaravi
Farmakis Aggelos
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πληροφορίες Καθηγητών
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Πανεπιστήμιο και Παιδεία > Η πολιτική για το Πανεπιστήμιο (Moderators: Tasos Bot, PolarBear) > ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] 4 5 Go Down Print
Author Topic: ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ  (Read 10241 times)
aliakmwn
Guest
Απ: ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ Ε.ΣΥ.Π. ΓΙΑ ΤΑ MASTER &
« Reply #30 on: May 10, 2006, 13:53:27 pm »

Quote from: abbis on May 10, 2006, 12:54:47 pm
... όλους τους συγχωρεί ο πατέρας Μαρξ,ο υιός αυτού Λένιν και το άγιον πνεύμα Αλέκα.
Θα σε περιμένουμε φίλε σμηνία

Συντροφε τα μπερδεψες λιγο τα οικογενειακα μας... Ασε, ξερω, με τα συγγενολογια ουτε εγω τα παω καλα Tongue Ειναι ο γερων σοφος παππουλης Μαρξ, και ο θειος Λενιν! (Βλεπε και γνωστο ανεκδοτο)

Πατερουλης ειναι μονο ενας:

Επισης υπαρχει και ο παραστρατημενος ασωτος θειος, το απολωλος προβατο της οικογενειας, ο θειος Τροτσκυ, που οσο ζουσε ολο προβληματα εβγαζε στην οικογενεια, μεχρι που τελικα... τον συγχωρεσαμε (δηλαδη συγχωρεθηκε Grin )

Οσο για το σμηνια............ Απογοητευομαι διοτι φαινεται πως το nickname δεν ηταν τυχαιο........ Κριμα.......... Απο ανθρωπο που μελεταει τοσο παθιασμενα φιλοσοφια περιμενα διαφορετικη σταση  Sad

edit: Sorry για τα offtopic...
« Last Edit: May 10, 2006, 14:06:24 pm by aliakmwn » Logged
xristoforos_
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

αλλάζοντας...

View Profile
Απ: ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ Ε.ΣΥ.Π. ΓΙΑ ΤΑ MASTER ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΩΝ
« Reply #31 on: May 10, 2006, 14:25:38 pm »

what about tito!?

ixic_/kai liga liga gia ton trotski...

ps.: pantos o pateroulis itan poli simponetikos tipos....olous tous "sigxorese" ...

βαθειά...
Nessa NetMonster
Guest
« Reply #32 on: May 10, 2006, 15:08:03 pm »

Quote from: sminias_hlektromhxanikos on May 10, 2006, 04:44:30 am
Nessa και electroSOΚ: Μπορείτε να αμφιβάλλετε όσο θέλετε. Τέτοια σενάρια παίζουν όμως και μάλιστα πολύ έντονα. Αν αυτές οι παρατάξεις βγαίνανε και το φώναζαν "είμαστε υποκινούμενοι του καθηγητή κου Τάδε", δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης. Το ποιόν ακριβώς ρόλο βαράει κάθε παράταξη δεν θα το μάθεις πιθανόν ποτέ, αφού δύσκολα το γνωρίζουν πάνω απο 1-2 άτομα. Έχω δεί άρκετές τέτοιες παρατάξεις. Απο την "Happy Family" του Τ.Ε.Ι. μου που σαν σκοπό είχε να κοντράρει το κυλικείο και να επιδοτεί τους αρχηγούς της με τα απαραίτητα φράγκα για να ζούν ανετότερα απο τους υπόλοιπους (μαγκιά τους), έως τους Φραπεδοφόρους στο Μαθηματικό και το ΜΠΑΜ στους Πολιτικούς Μηψ\χανικούς του ΕΜΠ που απλά ηταν αιώνιοι που θέλανε να πάρουνε πτυχίο και άνοιξαν μέσω της παράταξης έναν καλό δίαυλο επικοινωνίας με τους καθηγητές. Καταλήγω σε αυτό που είπα στην αρχή: αν γνωρίζαμε τους πραγματικούς σκοπούς που εξυπηρετούν (αν όχι πάντα, έστω αρκετά συχνα) τέτοιες παρατάξεις, τότε αυτές απλά δεν θα υπήρχαν.
Αν δεν ξέρεις φίλε μη μιλάς... αν υπάρχουν και κάποιες τέτοιες παρατάξεις δε σημαίνει ότι η πλειοψηφία είναι έτσι. Πχ για την ΑΡΕΚ βάζω το χέρι μου στη φωτιά.
sminias_hlektromhxanikos
Θαμώνας

COGITO ERGO SUM

View Profile
Re: ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ Ε.ΣΥ.Π. ΓΙΑ ΤΑ MASTER ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΩΝ
« Reply #33 on: May 10, 2006, 16:28:19 pm »

Αλιάκμωνα: Μερικές απο τις απόψεις που εκφράζω εδώ δεν είναι σώνει και καλά αυτές που ενστερνίζομαι, ούτε και τις ακολουθώ. Δεν μελετάω απλά Φιλοσοφία. Ενίοτε Φιλοσοφώ, και αυτό προυποθέτει την σφαιρική αντιμετώπιση των πραγμάτων, την α-πορία, και μια συνεχή αναζήτηση με λόγο και αντίλογο. Θα σε πάω κάπου αλλού: Το οτι δέχομαι πως το να διώχνεται κάποιος απο το Πανεπιστήμιο δεν είναι καθόλου σωστό ή το πως τα Πανεπιστήμια πρέπει να παραμείνουν αποκλειστικά δημόσια, διότι έχω κάποια επιχειρήματα, και αυτό αποτελεί για εμένα κάποια πραγματικότητα, δεν μου απαγορεύει να δεχθώ να ακούσω την άποψη κάποιου ο οποίος δεν είχε ποτέ καμία σχέση με τα Πανεπιστήμια αλλά πληρώνει φόρους γι'αυτά. Ξέρεις ποια είναι η πραγματικότητα γι'αυτόν? Μάλλον πως πληρώνει κάποιους κηφήνες. Εγώ είμαι σε κάποιο Τ.Ε.Ι. και κάνω μάθημα. Όοοολοι οι γύρω που δεν είχαν ποτε σχέση με αυτά μου λένε πως με πληρώνουνε για να κωλοβαράω, άσχετα με το αν εγώ είμαι απλά ωρομίσθιος και έχω ξεσκιστεί να βγάζω σημειώσεις, να εξασφαλίζω εποπτικά μέσα και γενικά τα 9 ευρώ που παίρνω τα δουλεύω σαν να ητανε 50! Για μένα υπάρχει μια πραγματικότητα δουλεμένη μέσω εμπειριών. Για εκείνους ισχύει μια άλλη πραγματικότητα πάλι μέσω έμπειρικών δεδομένων. Δεν υπάρχει οντολογική σύγκλιση μεταξύ των δύο απόψεων. Απλά δέχεσαι πως για κάποιους έτσι είναι η πραγματικότητα. Θα σου θυμίσω το παράδειγμα των τυφλών και του ελέφαντα. Άλλος έπιανε την προβοσκίδα και νόμιζε πως ο ελέφαντας είναι μακρόστενος σαν φίδι, άλλος το πόδι και έλεγε πως είναι σαν τοίχος, και άλλος την ουρά λέγοντας πως είναι μαλλιαρός. Γι' αυτούς αυτή ηταν η πραγματικότητα του καθενός, και είχαν και δίκιο! Φοβάμαι πως εσύ φίλτατε Αλιάκμωνα περιμένεις ένα σωστό δρόμο για όλους, μία σωστή άποψη για όλα, έναν τρόπο ζωής. Το πρώτο ίσως πράγμα που θα μάθεις μελετώντας Φιλοσοφία είναι πώς δεν υπάρχει μια και μοναδική άποψη. Αυτό, όσοι τόσο με επιτιμούν λέγοντας το κλασσικό "Λυπάμαι που ασχολείσαι και με την Φιλοσοφία", τουλάχιστον το αγνοούν. Ας καθήσουν λοιπόν να ξεσκονίσουν λίγο τις πρώτες σελίδες του σχολικού τους βιβλίου, πριν αρχίσουμε να μιλάμε. Φιλάκια!!!

Μου 'πες θα φύγω χθες το βράδυ ξαφνικά /απλώς κουράστηκα δε φταίω για όλα αυτά /Θεε μου δε θέλει το βλέπω καθαρά /κι όλα γίναν Θεε μου τόσο μα τόσο ξαφνικά /Σηκώθηκα μονάχος το πρωί /χωρίς καφέ χωρίς τσιγάρο και ψυχή /Θεε μου το ξέρω τώρα είμαι μοναχός /κι όμως θα γυρίσει πάλι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς  /Το ξέρω είναι λίγο δύσκολο μα εγώ /στο λέω μπορούσα να περιμένω και μπορώ /βλέπεις οι δυο μας μόνοι δε νιώσαμε ποτέ /τώρα, τώρα πες μου ποιόν, /πες μου ποιόν θα 'χεις να τα λες;
sminias_hlektromhxanikos
Θαμώνας

COGITO ERGO SUM

View Profile
« Reply #34 on: May 10, 2006, 16:35:58 pm »

Nessa: ναι βρε κορίτσι μου, εν τάξει! Υπάρχουν και δύο, τρείς, δέκα δώδεκα παρατάξεις που είναι απλά για το συμφέρον της κοινότητας. Είχες όμως σκεφτεί ένα τέτοιο σενάριο? εγώ ημούν πολύ αφελής περί όλων αυτών μέχρι που τα έζησα στο πετσί μου.

Υ.Γ. Πόσους είπαμε πως συγχώρεσε ο Πατερούλης στη Σιβηρία? 5.000.000??

Μου 'πες θα φύγω χθες το βράδυ ξαφνικά /απλώς κουράστηκα δε φταίω για όλα αυτά /Θεε μου δε θέλει το βλέπω καθαρά /κι όλα γίναν Θεε μου τόσο μα τόσο ξαφνικά /Σηκώθηκα μονάχος το πρωί /χωρίς καφέ χωρίς τσιγάρο και ψυχή /Θεε μου το ξέρω τώρα είμαι μοναχός /κι όμως θα γυρίσει πάλι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς  /Το ξέρω είναι λίγο δύσκολο μα εγώ /στο λέω μπορούσα να περιμένω και μπορώ /βλέπεις οι δυο μας μόνοι δε νιώσαμε ποτέ /τώρα, τώρα πες μου ποιόν, /πες μου ποιόν θα 'χεις να τα λες;
aliakmwn
Guest
Απ: ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ Ε.ΣΥ.Π. ΓΙΑ ΤΑ MASTER &
« Reply #35 on: May 10, 2006, 17:49:15 pm »

Quote from: sminias_hlektromhxanikos on May 10, 2006, 16:35:58 pm
Υ.Γ. Πόσους είπαμε πως συγχώρεσε ο Πατερούλης στη Σιβηρία? 5.000.000??

Λαθος κανεις συναδελφε!!! Συμφωνα με εγκυρους υπολογισμους, ηταν περιπου 10.000.000.000.000... Και αυτοι μονο στη Ρωσια... Αν προσθεσεις και τα παιδακια που στην Κινα οι κομμουνιστες του Μαο τα εβραζαν για να κανουν λιπασμα, και μαλιστα σε ελαττωματικες χυτρες ταχυτητος κινεζικης κατασκευης, τοτε ξεπερναμε το τετρακισεκατομμυριο... Ή καλυτερα να χρησιμοποιουμε τις σωστες ταξεις μεγεθους: Δεν εχουμε απλα νεκρους, εχουμε teraνεκρους Grin

ΥΓ: Ποσα παιδακια "συγχωρει" το Κεφαλαιο, που εχεις την εντυπωση πως εκπροσωπεις, καθε μερα απο πεινα, αρρωστιες, καιρικες συνθηκες στον τριτο κοσμο? Αλλα ποσα μενουν αναπηρα απο τις βομβες των ιμπεριαλιστων? Καλη η κριτικη στο Σταλιν, κι εγω μαζι σου (περισσοτερο απ' οσο φανταζεσαι) αλλα ας ξεκινησει ο καθενας απο τα δικα του απλυτα Wink
Εκτος αν τα διδαγματα σου για την υποκειμενικοτητα της αληθειας (και οχι της πραγματικοτητας) σταματουν στην αφομοιωση των μικροαστικων ιδεολογηματων (δες αντιστοιχο topic στον πινακα περι Πολτικης)

Αρκετα το πηδηξαμε το topic, δε νομιζεις?
aliakmwn
Guest
« Reply #36 on: May 10, 2006, 18:04:07 pm »

Quote from: sminias_hlektromhxanikos on May 09, 2006, 11:46:32 am
1ον: O Γαλιλαίος και η Φιλοσοφία εν γένει δεν νομίζω πως έχουν σχέση με αυτά που γράφουμε. Αν θέλετε να ξέρετε, και ο Γαλιλαίος έπαιξε τέτοια παιχνιδάκια, δίνοντας το όνομα των Μεδίκων σε μια ομάδα αστερισμών που είχε ανακαλύψει, αφου πρώτα βέβαια είχε εξασφαλίσει την θέση του Μαθηματικού - Φιλοσόφου της αυλής τους. Η συναλλαγή σχεδόν ξεκάθαρα ηταν: Σας δίνω την αιωνιότητα, μου δίνετε χρήματα και κύρος. Ακόμα και ο Μαρξ, οταν η κόρη του πήγε να παντρευτεί κάποιον που δεν πολυσυμπαθούσε, έγραψε σε φίλο του: "Τουλάχιστον αυτός ο τύπος, έχει κάνα φράγκο ή είναι τελείως μπατίρης? (ελεύθερη μετάφραση)". Και αυτά απο αριστερό μελετητή του Μάρξ (Κ. Μηλιός).

Επισης, κατι που θα επρεπε να ξερεις, ειναι πως οι πραξεις ενος ανθρωπου και ο αντικτυπος τους, δεν εχει σχεση ουτε με το κινητρο, ουτε με το χαρακτηρα και το ηθος του ανθρωπου...

Σε παλιοτερο topic αναφερθηκε πως ο Μακρυγιαννης ηταν απατεωνας και αρχαιοκαπηλος, δε νομιζω να υποστηριζεις πως αυτο μειωνει την προσφορα του και τη σημασια αυτης στην επανασταση του '21 Wink

Εγώ απλά δεν συμβιβάζομαι και βγάζω φλύκταινες οταν μου απαντάνε με ετοιματζίδικες ατάκες απο τον Ριζοσπάστη. Δεν είμαι μάζα για να μου αξίζει κάτι τέτοιο. Αν προσβάλλω κάποιους, συγγνώμη, αλλά ούτε την ψυχολογία μου μπορείτε να καταλάβετε, ούτε και σας το ζητώ. Άλλωστε, όπως μου είχαν πεί όταν ήμουν στην ηλικία σας κάποιοι "Αν δεν είσαι κομμουνιστής στα 20 σου δεν έχεις καρδιά. Αν είσαι κομμουνιστής στα 30 δεν έχεις μυαλό". Διασκεδάστε το τώρα που μπορείτε!

Θεμα προσβολης δεν τιθεται...
Παντως, δυσκολευομαι να καταλαβω τι διαφορα εχει η παραθεση των τσιτατων του Ριζοσπαστη, απο τα κατεβατα βιβλιογραφιας φιλοσοφων και μη....

Αντικειμενικη αληθεια υπαρχει, συναδελφε, η ερμηνεια της ειναι που ποικιλλει Wink Αν αφησεις ενα μηλο λιγα μετρα πανω απο το εδαφος, θα πεσει προς τα κατω... Αυτο που αλλαζει ειναι η ερμηνεια που δινεις (που παρεμπιπτοντως, καί εδω υπαρχει αντικειμενικη αληθεια) και οι ορισμοι (τι ειναι εδαφος? τι ειναι μηλο? τι ειναι πεφτω? τι ειναι κατω? - ακομα κι εδω μπορεις να βρεις αντικειμενικοτητα, αν μεινεις προσκολλημενος αυστηρα στην αμεση αντιληψη του ανθρωπου και οχι στο... n-διαστατο συμπαν Wink )

Δεν σημαίνει πως στηρίζω όλη την πρόταση, ούτε πως έκανα πάρτυ όταν διάβασα πως θα αποβάλλονται οι φοιτητές που δεν θα περνάν μαθήματα ή θα υπερβαίνουν κάποιο χρόνο σπουδών. Αποστολή του Πανεπιστημίου πρέπει να είναι να μαζεύει κόσμο, όχι να διώχνει. Απλά όμως δεν μπορώ να κάνω κάτι.

"Πολλοι φιλοσοφοι ερμηνευσαν τον κοσμο, με πολλους τροπους. Ο δικος μας σκοπος ειναι να τον αλλαξουμε"
Καρλ Μαρξ Grin
jimi
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Live Free or Die...

View Profile
« Reply #37 on: May 10, 2006, 20:25:37 pm »

Σιχάθηκα τον εαυτό μου να σας βλέπω να φιλοσοφείτε.Δεν αντέχω άλλο.Γιατί αναφέρεστε μόνιμα σε ιστορικά πρόσωπα???Γιατί πρέπει να χρησιμοποιείται λόγια τρίτων για να τεκμηριώσετε την άποψη σας???Προσπαθούν να περάσουν αυτή τη στιγμή ένα σύνολο μέτρων για τα πανεπιστήμια,για να αλλάξουν ντεμέκ την κατάσταση.Νομίζω ότι πρέπει να συζητήσουμε πάνω στη βάση αυτή.Χιλιάδες φορές έχω σκεφτεί αν μπορεί να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο σ'αυτήν τη χώρα τουλάχιστον στον τομέα της εκπαίδευσης.Δεν ξέρω πια...Οποιοδήποτε μέτρο είναι δίκοπο μαχαίρι.

Καιρός να  αφήσουμε τους εγωισμούς και να κοιτάξουμε λίγο τον εαυτό μας.....
takis
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #38 on: May 10, 2006, 21:07:16 pm »

Ώρες ωρες ρε Αλιάκμονα θαυμάζω την όρεξη και την υπομονή σου πάνω από όλα να συζητάς με κάθε πικραμένο μεγαλο-ιδεάτη της φανφάρας....

είναι φανερό ότι ο τύπος είναι ο κλασσικός γιάπης που κατάφερε να αποκτήσει τη θεσούλα του μεσα στο σύστημα(ή έτσι νομίζει τουλάχιστον) Smiley

αυτό φούσκωσε τα π@π@ρια του τα οποία τον εμποδίζουν να δει παραπερα....

τα λέω αυτά γιατί αυτή είναι η κυρίαρχη νοοτροπία σήμερα στην κοινωνία και πολύ περισσότερο στη νεολαία-------------------------------------------------------------------------

παλια κάποιοι πάσχιζαν να σε πείσουν να ψηφίσεις ένα κόμμα.........

σήμερα πασχίζουν να σε κάνουν απλως να ενδιαφερθείς για τα κοινά..........

να αποκτήσεις μια στοιχειώδη πολιτική άποψη

όποιος κατάλαβε κατάλαβε
takis
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #39 on: May 10, 2006, 21:13:43 pm »

αλήθεια αν ο καθένας ρωτήσει τους γνωστούς του στη σχολή αν θα πήγαινε να ψηφίσει στις βουλευτικές αν δε ήταν υποχρεωτικό,

νομίζω τα αποτελέσματα θα ήταν απογοητευτικότατα....(πόσο μάλλον να διαμαρτυρηθεί και να απαιτήσει κάτι)

(το ξεσκίσαμε το  τόπικ)
electroSOK
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ!

View Profile
« Reply #40 on: May 11, 2006, 00:01:04 am »

Ρε βγηκαμε ΟΦ ΤΟΠΙΚ!!

Ο άνθρωπος πρέπει να περπατάει με το μέτωπο προς τον ήλιο. Για να μπορεί αυτός, καίγοντάς το να το σημαδεύει με αξιοπρέπεια. Αν ο άνθρωπος σκύψει το κεφάλι, χάνει την αξιοπρέπειά του.
Ernesto Che Guevara

Ουτοπία είναι αυτό που όταν κάνεις ένα βήμα για να το φτάσεις εκείνο κάνει δύο πίσω. Όταν κάνεις και δεύτερο βήμα για να το φτάσεις, εκείνο κάνει αλλά δυο πίσω.
Και τότε σε τι χρησιμεύει η ουτοπία???
Σε κάνει να βαδίζεις μπροστά!

Eduardo Galeano Ουρουγουανός ποιητής

Ο κόσμος πάει μπροστά κυνηγώντας την ουτοπία και το όνειρο!
Δυστυχής η κοινωνία που οι νέοι της δεν κάνουν όνειρα.
sminias_hlektromhxanikos
Θαμώνας

COGITO ERGO SUM

View Profile
« Reply #41 on: May 11, 2006, 01:42:42 am »

Καλά, όντως το πηδήξαμε λίιιγο το τόπικ Wink, άλλα κουβέντα να γίνεται, ρε αδερφέ! Ο δικός μου ορισμός για το κεφάλαιο υπάρχει στα προηγούμενα. Δεν εκπροσωπώ το κεφάλαιο της Κόκα Κόλα, ούτε συμβαδίζω με αυτό φίλε Τάκη κεφάλαιο μου είναι οι γνώσεις μου, τα χέρια μου, η υγεία μου, καθώς και κάποια εργαλεία που μπορεί να κατέχω. Τα π@π@ρια μου είναι μια χαρά στην θέση τους, κάνουν άψογα την δουλειά τους έως τώρα και σε χαιρετούν Smiley! Αν ήμουν μέρος του συστήματος, τώρα θα ήμουνα σε καμία ΔΕΚΟ και θα ξυνόμουνα απο το πρωί ως το βράδυ. Πολιτική είναι και το να είσαι αντι-πολιτικός. Είμαι κόντρα σε όλους αυτούς που ενώ θα έπρεπε να φέρνουν τον κόσμο τούμπα, μιλάν απλά για διεκδικήσεις, αποδεχόμενοι de facto πως αυτοί είναι οι "κάτω" και οι άλλοι είναι οι "πάνω" απο τους οποίους απλά "ζητάμε", έστω και με έντονο ύφος. Όοοοοχι φίλε μου, εγώ δεν είμαι ο "κάτω" να παίζω με την λογική του Χότζα. Να μου δίνουν λίγα, να πηγαίνουν κι αυτά να μου τα πάρουνε, στο τέλος να συζητάμε και να είμαι ευχαριστημένος που τελικά διατήρησα αυτά τα λίγα κεκτημένα που είχα και πήρα και ένα ψίχουλο παραπάνω. Προτιμώ να μην παίζω σε τέτοια γήπεδα. Θα πήγαινα να ψηφίσω στις εκλογές μόνο αν υπήρχε ένα κόμμα το οποίο θα το αποτελούσαν οι πραγματικά εργαζόμενοι αυτού του τόπου. Απο τον μικροεπαγγελματία που του ρουφάει το αίμα η εφορία, μέχρι τον εργάτη που δεν έχει στον ήλιο μοίρα.

Wayward, ούτε κι εγώ ξέρω τι μέλλει γενέσθαι με αυτό το νομοσχέδιο. Σίγουρα τόσα χρόνια μέσα στα Πανεπιστήμια έχει στηθεί ένα μεγάλο παιχνίδι και συμφέροντα τα οποία κανείς δεν μπορεί να ξεριζώσει χωρίς κόστος. Τώρα, το τι είναι καλό και τι όχι, και πάλι αυτό είναι πολύ σχετικό. Δεν θα ήθελα να σχολιάσω το νομοσχέδιο στο συνολό του. Εμένα απο όλο αυτό, εργαλειακά καθαρά με ενδιαφέρει η αναγνώριση του Διπλώματος ως Master. Σε άλλα σημεία, με "χαλάει' Sad, αφου με τις υποχρεώσεις που έχω μάλλον για "αιώνιος" το πήγαινα, αλλά σκέφτομαι τα πράγματα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο πέρα απο μένα και δεν έχω καταλήξει ακόμη.

Αλιάκμωνα: Γουστάρω απίστευτα να μιλάω μαζί σου. Πρώτ'απ'όλα. Μην ξαναπώ ποίο κεφάλαιο εκπροσωπώ. Εκπροσωπώ το δικό μου (μας) κεφάλαιο. Αυτούς που δουλεύουν σήμερα για να φέρουν λεφτάκια στα δημόσια ταμεία, για να τα φάνε κάποια παλλικάρια που ξύνονται σε τίποτα ΔΕΚΟ, σε τίποτα υπουργεία κλπ. Σε αυτούς που ανοίγουν δουλειές με τους "έξω" ξεκολλώντας τους 2-3 δολλαριάκια που αλλιώς θα γίνονταν όπλα. Σε αυτούς που δουλεύουν για να πάρει η "μικρή" ελληνική εταιρία δουλειές που θα έπαιρναν πολυεθνικές παντού ανά τον κόσμο, και τώρα τις "τσούζει" που τους παίρνουμε την μπουκιά μέσα από το στόμα. Και, πίστεψε με, ξέρω πολλούς τέτοιους που ούτε καν υποψιάζεσαι τι κάνουν και πόσο μετράνε ανά τον κόσμο. Ο νονός της αδερφής μου έχει το 1ο, άντε 2ο περιοδικό στον κόσμο σε σχέση με την αντιμετώπιση του καρκίνου. Θα μπορούσε να το εκδίδει στην Βουλγαρία και να πληρώνει 80% λιγότερα για την έκδοση. Αυτός όμως το εκδίδει εδώ ενσυνείδητα δίνοντας δουλειά σε Έλληνες (και ξένους) και, κυρίως για να διαβάζει ο Αμερικάνος  στο Memorial πως το περιοδικό είναι Published in Greece και να "τσαντίζεται"  Angry που μας τα σκάει κανονικότατα και μας κάνει "μάγκες". Γιατί αυτό καταλαβαίνει. Την γλώσσα του χρήματος. Δεν είμαστε η C**a C**a, δεν αναγκάζουμε κανέναν με το στανιό να δουλέψει για εμάς, δεν κλείνουμε τις επιχειρήσεις μας να πάμε "έξω" εκβιάζοντας τον κόσμο. Ο υπάλληλος που εγώ μπορεί να απασχολώ, θα πάρει δώρο και θα κάνει Χριστούγεννα. Εγώ πήρα επιταγή όμως, και δεν έκανα. Πλήρωσα τον υπάλληλο, του ευχήθηκα καλά Χριστούγεννα, και έκατσα στ'αυγά μου, περιμένοντας να περασουν τρείς μήνες να ρευστοποιηθεί η επιταγή και να κάνω ετεροχρονισμένα Χριστούγεννα. Και μήν νομίζεις πως τα κέρδη μου, το μεροκαματό μου είναι πολλαπλάσιο απο του υπαλλήλου μου. έχω την πλήρη ευθύνη και για αυτόν, και για όλα και το μεροκαματό μου ειναι περίπου 40-50% πάνω απο αυτόν, με προτεραιότητα να πληρωθεί αυτός πάντα πριν από μένα, να του καλύψω τα εργαλεία που θα φθαρούν, ακόμα και τα "έξοδα παραστάσεως" που έχεις όταν πάς να κλείσεις μια δουλίτσα σε ένα εστιατόριο και πολλά πολλά άλλα. Σκέψου πώς κάθε μέρα ξεκινάω με 150-200 ευρώ χρέη, και κάθε βράδυ πρέπει να έχω βγάλει και κάτι, απο τα οποία πολλά πάνε στην πάντα για να πληρωθεί ο υπάλληλος σε μια στραβή που δεν θα έχει βγεί τίποτα για μέρες. Φίλος μου Πολιτικός Μηχανικός για πολλά χρόνια την έβγαζε με 300 ευρώ τον μήνα, με μια εταιρία χρεωμένη πάνω του, με τον ένα και μόνο υπάλληλο που είχε να παίρνει περισσότερα απο αυτόν που ήταν "το αφεντικό". Μέχρι που κάποα στιγμή ένιωσε αδιαθεσία, έκατσε σε ένα παγκάκι...κι ευτυχώς που κάποιος πέρναγε και ειδοποίησε το 166.

Τώρα επι του ζητήματος της αλήθειας. Δεν μίλησα για αλήθεια, αλλά για πραγματικότητα. Το αν υπάρχει αλήθεια ακόμα ερευνάται. Είναι ζήτημα οντολογικό και γνωσιολογικό. Για την πραγματικότητα, θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι αυτό που ο καθένας μας βιιώνει, με μια εμπειριστική προσέγγιση. Ο κόσμος έχει χρώματα κι αυτό είναι (?) αλήθεια. Για έναν εκ γενετής τυφλό όμως, δεν υπάρχει κόκκινο ή άλλο χρώμα, κι αυτό είναι η πραγματικότητα γι' αυτόν. Αυτό βιώνει. Άλλωστε, για να υπάρχεις, πρέπει να είσαι παρατηρήσιμος, κατά την εμπειριστική άποψη. Επίσης, επειδή τα παρατηρησιακά δεδομένα γίνονται αντιληπτά διαμέσω των αισθητηρίων οργάνων του καθενός. Θα μπορούσαμε να πούμε, κι ας ακουστεί λίγο παράδοξο πως ο καθένας μάς ζεί στον δικό του κόσμο Cheesy, αφού κανένας δεν μπορεί να αντιληφθεί τα πράγματα ακριβώς όπως ο άλλος. Άρα, και η πραγματικότητα που εγώ βιώνω όταν σου λέω πως ζεσταίνομαι, μπορεί να είναι αντίθετη με την δική σου που μου λές πως κάνει ψύχρα. Πού εμπεριέχεται εδώ η αλήθεια Undecided?

Για τον Γαλιλαίο, θίξαμε ένα μεγάλο ζήτημα το οποίο ονομάζεται "κοινωνική κατασκευασιοκρατία" μαζί με ένα άλλο τεχνικό ζήτημα το οποίο θα μπορούσαμε να πούμε πως ονομάζεται "επιστημονική ρητορεία". Θα παραθέσω εδώ ένα ενδιαφέρον γράμμα το οποίο έγραψε ο Γαλιλαίος σε μια Ευγενή (Δούκισσα Χριστίνα των Μεδίκων - Di Medici) απο την οποία προσδοκούσε κάποια βοήθεια, και αν θές πλέον θα κλείσουμε όλο αυτό το ευχάριστο κομμάτι διαλόγου με όλους σας, για να περάσουμε σε ανταλλαγή απόψεων μέσω ΡΜ ή ενός νέου topic το οποίο αν θές δημιουργείς και με προ(σ)καλείς 8)!

Παρατίθεται η επιστολή του Γαλιλαίου στην Δούκισσα Χριστίνα.

aliakmwn
Guest
« Reply #42 on: May 11, 2006, 01:49:39 am »

Quote from: sminias_hlektromhxanikos on May 11, 2006, 01:42:42 am
Ο δικός μου ορισμός για το κεφάλαιο υπάρχει στα προηγούμενα. Δεν εκπροσωπώ το κεφάλαιο της Κόκα Κόλα, ούτε συμβαδίζω με αυτό φίλε Τάκη κεφάλαιο μου είναι οι γνώσεις μου, τα χέρια μου, η υγεία μου, καθώς και κάποια εργαλεία που μπορεί να κατέχω.

Shout Shout Shout

Ο δικος σου ορισμος "του κεφαλαιου" ειναι ο ορισμος του εργατη ρεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!!!!!

bang_head bang_head bang_head

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ, ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ!!! (Αν πιστευεις)  beg

Παω αν ριξω λιγο νερο στα μουτρα μου να συνελθω απο αυτο που διαβασα, και μετα θα διαβασω το υπολοιπο..........
sminias_hlektromhxanikos
Θαμώνας

COGITO ERGO SUM

View Profile
« Reply #43 on: May 11, 2006, 01:54:59 am »

ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ TOPIC ΞΕΧΕΙΛΩΣΕ ΠΛΕΟΝ, ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΘΜΕΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝ, ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ. αΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ "ΣΠΟΝΤΕΣ" ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ!!!!!

Vulcan
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #44 on: May 11, 2006, 02:08:32 am »

Quote from: sminias_hlektromhxanikos on May 11, 2006, 01:54:59 am
ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ TOPIC ΞΕΧΕΙΛΩΣΕ ΠΛΕΟΝ, ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΘΜΕΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝ, ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ. αΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ "ΣΠΟΝΤΕΣ" ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ!!!!!

Ηρέμησε, και μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις ότι εισπράττεις επειδή προκαλείς. Grin

Με όλα τα βιβλιογραφικά σου πάντως, μπορείς να φανείς εξαιρετικά χρήσιμος ανεβάζοντας ό,τι έχεις από φιλοσοφία, ιστορία της επιστήμης και επιστημολογία σε ηλεκτρονική μορφή εδώ:
http://faedrion.ee.auth.gr/alexandreia/alexandreia.php

Pages: 1 2 [3] 4 5 Go Up Print
Jump to: