• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 14:04:34 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 14:04:34 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 02:29:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426688
Total Topics: 31710
Online Today: 169
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 50
Guests: 95
Total: 145
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
hevidis3524
george14
Captain
Aristidis Aristidou
glavdakis
BlackClara
christina02
swthrhs
Leftor
Nekt
cremidhs
Kenedy
nikitask
thomasdt
tzortzis
narcos
Marihouan820
mimaki
Fotis Roukoutakis
dnikoa
maestros
palladas
mmikelo
CasualUndergrad
chaniotism
thunder
sterlouk
chrisdardas
elena.v
dr.giorgos
Pakapis5
kmarkad
JoHn!
chriskazakos
xdallas
bilbo
ZontanosThrylos
Mr Watson
Toaoutplasedakitoubiseswa
DimGeo
elias_farhood
kakousios
Haralampos
sassi
evitzv
ddantono
agapiecon
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για ανανέωση (ή προσθήκη νέου) avatar, πρέπει η μεγαλύτερη διάσταση της εικόνας να είναι 110 pixels.
THMMY.gr > Forum > Μετά τη Σχολή > Στη δουλειά (Moderators: hjalmar, PolarBear) > Νέες εισφορές ΤΣΜΕΔΕ ελευθέρων επαγγελματιών από 1/1/2012
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] 4 5 6 Go Down Print
Author Topic: Νέες εισφορές ΤΣΜΕΔΕ ελευθέρων επαγγελματιών από 1/1/2012  (Read 15228 times)
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
Re: Νέες εισφορές ΤΣΜΕΔΕ ελευθέρων επαγγελματιών από 1/1/2012
« Reply #30 on: November 02, 2011, 15:22:43 pm »

καλά αθάνατε, τρεις λαλούν...

στο ΤΣΜΕΔΕ μπήκαμε για να υπογράφουμε, όχι για να έχουμε ασφάλιση υγείας

Η συμμετοχή δεν φέρνει ντε και καλά τη νίκη. Αλλά η νίκη δεν μπορεί να έρθει αλλιώς. Ασε που, συμμετέχοντας μπορεί να βγεις απ' τη συντήρηση.
EAJ
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Αντιλαμβάνεσαι τις επιλογές σου? Ξανασκέψου το...

View Profile
« Reply #31 on: November 02, 2011, 17:10:12 pm »

Quote from: corina on November 02, 2011, 15:22:43 pm

Καλά Κορίνα, τρεις λαλούν...ούτε τι συζητούσες πιο πριν με το JAE δε ξέρεις ...χαμπάρι δεν πήρες τι σου έλεγε μου φαίνεται  Grin

Quote from: JAE on October 08, 2011, 21:09:54 pm
...
Το πανεπιστημιο απο την μια τρομπαρει που βγαζει συνεχεια νεους ανεργους που δεν εχουν αλλη επιλογη απο το να ασφαλιστουν στο τσμεδε μονοι τους - για να τσακωνει τις επιχορηγησεις του -  απο την αλλη δεν σε ασφαλιζει.

Αν νομιζεις οτι το προβλημα ειναι το ταμειο γελιεσαι.Το προβλημα ειναι ποιος θα επρεπε να σου πληρωνει τις εισφορες.

Quote from: JAE on October 08, 2011, 21:33:20 pm
Quote from: corina on October 08, 2011, 21:19:14 pm
Το πρόβλημα είναι ότι είμαι με μπλοκάκι ενώ θα έπρεπε να έχω πρόσληψη. Λες να κατέβηκα από τον Άρη ή να μην προσπαθώ να βγάλω το ψωμί μου?

Αν δουλευεις με μπλοκακι να ζητας και την ασφαλιση σου μεσα στις αμοιβες σου.

Αλλα το πανεπιστημιο το παραβλεπεις και μου φαινεται οτι πρεπει να εχεις προβλημα στο decoder.Δεν αλλαζεις τις μπαταριες;

Και για να είμαστε ακριβείς στο ΤΕΕ γράφτηκες για να βάζεις υπογραφή. Το ότι σε υποχρεώνει να έχεις ασφάλεια στο ΤΣΜΕΔΕ  είναι άλλο θέμα και αυτό που συζητούσες πριν με το JAE ήταν για το ποιός θα πληρώνει το ΤΣΜΕΔΕ αλλά χαμπάρι δεν πήρες...

Quote from: corina on October 08, 2011, 21:42:09 pm
Γαμώ το στανιό μου δηλαδή. Για να κάνω ποστ δύο γραμμών πρέπει να εξηγώ τα πάντα σαν να είμαστε στο δημοτικό? Ή βάλαμε υποχρεωτικό κάτω όριο λέξεων στα ποστς?

Αντε καληνύχτα

Καλό απόγευμα
Και μη ξεχάσεις να αλλάξεις τις μπαταρίες...τελείωσαν πάλι...

ΥΓ:Κανονικά ο JAE έχει δίκιο και το πανεπιστήμιο θα έπρεπε να πληρώνει τόσο το ΤΣΜΕΔΕ όσο και τον ίδιο το διδακτορικό για την εργασία που προσφέρει στο πανεπιστήμιο...κάτι δίνει αλλά είναι δίφραγκα και για να είμαστε ειλικρινείς δεν έχει λεφτά το πανεπιστήμιο...κάποιοι (όχι πάντα οι ίδιοι) φρόντισαν επιμελώς επι δεκαετίες τη μη δυνατότητα συνεργασίας των πανεπιστημίων με τις εταιρείες ...

Ο Αντι-Μηχανικός

« Last Edit: November 02, 2011, 17:19:39 pm by EAJ » Logged

Αν ανατρέξεις στα ποστ μου θα βρεις:
Τη φωνή της επιστήμης, της αλήθειας και της ελευθερίας...

Νόμπελ Οικονομικών
Eru lluvatar
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Kι ύστερα ήρθαν οι μέλισσες

View Profile
« Reply #32 on: November 02, 2011, 18:02:17 pm »

Quote from: EAJ on November 02, 2011, 17:10:12 pm
ΥΓ:Κανονικά ο JAE έχει δίκιο και το πανεπιστήμιο θα έπρεπε να πληρώνει τόσο το ΤΣΜΕΔΕ όσο και τον ίδιο το διδακτορικό για την εργασία που προσφέρει στο πανεπιστήμιο...κάτι δίνει αλλά είναι δίφραγκα και για να είμαστε ειλικρινείς δεν έχει λεφτά το πανεπιστήμιο...κάποιοι (όχι πάντα οι ίδιοι) φρόντισαν επιμελώς επι δεκαετίες τη μη δυνατότητα συνεργασίας των πανεπιστημίων με τις εταιρείες ...
Οι επικουρίες έχουν κοπεί πλέον από όσο ξέρω και αυτές που δίνονταν μέχρι τώρα, δίνονταν χαλαρά 4 μήνες αργότερα.
Λεφτά παίρνεις μόνο άμα μπεις σε κάποιο project που θα αναλάβει το πανεπιστήμιο και σε βάλλουν, αν σε βάλλουν, στην ομάδα εργασίας.

ΜΕΙΝΕΤΕ ΗΣΥΧΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΕΛ!
Ο ΠΟΛΕΜΑΡΧΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ!
Κατάρα στο λαδέμπορα
JAE
Guest
« Reply #33 on: November 02, 2011, 18:03:50 pm »

Νομιζω οτι δεν εχω κανενα κινητρο να δουλευω για κανεναν παρα μονο για την καυλα μου, οποτε δεν θα επρεπε, επιπροσθετα, να μου βαζουν και χρονικο περιορισμο ποτε θα τελειωσω τις σπουδες μου.

corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #34 on: November 03, 2011, 21:04:28 pm »

σε αυτό συμφωνούσα και συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ.

Γι'αυτό και λέω ότι ...τρεις λαλούν και δυο χορεύουν. Ή εναλλακτικά ότι πρέπει να εξηγώ όλα τα ποστ μέχρι να καταλάβετε τι λέω.

Προς πληροφόρησή σου, αυτό που λες τώρα δεν είναι το ίδιο με αυτό που είπες πριν.

Επαναλαμβάνω: το ΤΣΜΕΔΕ το πληρώνουμε, όχι γιατί δε μας παρέχει ασφάλιση το πανεπιστήμιο, αλλά γιατί, αν είχαμε μία τέτοια επιλογή, θα ήταν μόνο για τον κλάδο υγείας, και πάλι ούτως ή άλλως δε θα ήμασταν γραμμένοι στο ΤΕΕ.

Γραφτήκαμε στο ΤΕΕ, γιατί παράλληλα είμαστε μηχανικοί, αναλαμβάνουμε έργα ή συμμετέχουμε σε έργα, ερευνητικά και μη, στα οποία πρέπει να έχουμε υπογραφή μηχανικού. Αναπόφευκτα, γραφτήκαμε στο ΤΣΜΕΔΕ.

Δεν κλαίγομαι στο πανεπιστήμιό μου γιατί διάλεξα να έχω υπογραφή. Αν θέλω μπορώ να τους βρίζω γιατί δεν πληρώνουν επικουρίες.

Δεν κλαίγομαι στο ΤΕΕ γιατί μπήκα από επιλογή μου παράλληλα με το Phd. Μπορώ να τους βρίζω γιατί με αναγκάζουν να πληρώνω ΤΣΜΕΔΕ ακόμη και αν πιθανότατα έχω κάλυψη και αλλού, ή ακόμη και αν δεν έχω έναρξη επαγγέλματος, ή ακόμη και αν προσωρινά δεν εργάζομαι.

και πάνω από όλα δεν υποθέτω την αντίδρασή του ούτε κατακρίνω κάποιον άλλον για τις επιλογές του, αν δεν έχω βρεθεί στη θέση του και δεν πρόκειται ή δε θέλω να βρεθώ.

...ή όπως λες, αντιλαμβάνεσαι τις επιλογές σου?

Η συμμετοχή δεν φέρνει ντε και καλά τη νίκη. Αλλά η νίκη δεν μπορεί να έρθει αλλιώς. Ασε που, συμμετέχοντας μπορεί να βγεις απ' τη συντήρηση.
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #35 on: November 03, 2011, 22:07:28 pm »

Quote from: corina on November 03, 2011, 21:04:28 pm

Δεν κλαίγομαι στο ΤΕΕ γιατί μπήκα από επιλογή μου παράλληλα με το Phd. Μπορώ να τους βρίζω γιατί με αναγκάζουν να πληρώνω ΤΣΜΕΔΕ ακόμη και αν πιθανότατα έχω κάλυψη και αλλού, 

έχω την εντύπωση ότι πλέον μπορείς να αποφύγεις αυτήν την αλληλοεπικάλυψη.
Ψάξτο δεν χάνεις τίποτα

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
EAJ
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #36 on: November 03, 2011, 23:03:34 pm »

σε αυτό συμφωνούσα και συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ.

Γι'αυτό και λέω ότι ...τρεις λαλούν και δυο χορεύουν. Ή εναλλακτικά ότι πρέπει να εξηγώ όλα τα ποστ μέχρι να καταλάβετε τι λέω.

Συμφωνούσες αλλά το επιθετικό υφάκι προς αυτόν που το υποστήριζε το έχεις στις προηγούμενες σελίδες...μάλλον για αυτό λες ότι τρεις λαλούν και 2 χορεύουν...

Προς πληροφόρησή σου, αυτό που λες τώρα δεν είναι το ίδιο με αυτό που είπες πριν.

Ευχαριστώ για την ενημέρωση...πράγματι τώρα που το ξαναβλέπω πριν είχα πει ότι το πανεπιστήμιο δεν είναι υποχρεωμένο να καλύπτει το ΤΣΜΕΔΕ και ότι είναι υποχρεωμένο να παρέχει ασφάλεια υγείας μόνο όπως αυτό κρίνει και ότι αυτό ήταν γνωστό σε όλους πριν ξεκινήσουν το διδακτορικό.Για αυτό το λόγο δε θα έπρεπε να γκρινιάζουν. Μετά είπα ότι το πανεπιστήμιο θα έπρεπε να πληρώνει τους διδακτορικούς και να τους καλύπτει και το ΤΣΜΕΔΕ αλλά δεν έχει λεφτά γτ δε συνεργάζεται με εταιρείες...Εϊναι όντως διαφορετικά γτ στο πρώτο περιγράφω το ποια είναι η κατάσταση και στο 2ο περιγράφω το ποια ΘΑ έπρεπε να είναι η κατάσταση...

Επαναλαμβάνω: το ΤΣΜΕΔΕ το πληρώνουμε, όχι γιατί δε μας παρέχει ασφάλιση το πανεπιστήμιο, αλλά γιατί, αν είχαμε μία τέτοια επιλογή, θα ήταν μόνο για τον κλάδο υγείας, και πάλι ούτως ή άλλως δε θα ήμασταν γραμμένοι στο ΤΕΕ.

Γραφτήκαμε στο ΤΕΕ, γιατί παράλληλα είμαστε μηχανικοί, αναλαμβάνουμε έργα ή συμμετέχουμε σε έργα, ερευνητικά και μη, στα οποία πρέπει να έχουμε υπογραφή μηχανικού. Αναπόφευκτα, γραφτήκαμε στο ΤΣΜΕΔΕ.

Ευχαριστώ για την ενημέρωση και πάλι...με διαφώτισες..ζούσα στο σκοτάδι...

Δεν κλαίγομαι στο πανεπιστήμιό μου γιατί διάλεξα να έχω υπογραφή. Αν θέλω μπορώ να τους βρίζω γιατί δεν πληρώνουν επικουρίες.

Δεν κλαίγομαι στο ΤΕΕ γιατί μπήκα από επιλογή μου παράλληλα με το Phd. Μπορώ να τους βρίζω γιατί με αναγκάζουν να πληρώνω ΤΣΜΕΔΕ ακόμη και αν πιθανότατα έχω κάλυψη και αλλού, ή ακόμη και αν δεν έχω έναρξη επαγγέλματος, ή ακόμη και αν προσωρινά δεν εργάζομαι.

και πάνω από όλα δεν υποθέτω την αντίδρασή του ούτε κατακρίνω κάποιον άλλον για τις επιλογές του, αν δεν έχω βρεθεί στη θέση του και δεν πρόκειται ή δε θέλω να βρεθώ.

...ή όπως λες, αντιλαμβάνεσαι τις επιλογές σου?

Εγώ τις αντιλαμβάνομαι για αυτό δεν τις αλλάζω και δε βρίζω κόσμο για αυτές...εσύ όμως φαίνεται να βρίζεις γτ το ΤΕΕ αναγκάζει όσους γράφονται να πληρώνουν ΤΣΜΕΔΕ και βρίζεις και το πανεπιστήμιο που δεν πληρώνει τις επικουρίες λες και παλιότερα τα πλήρωνε όλα...
Υποθέτω ότι για να αντιδράς έτσι μάλλον δε γνώριζες την κατάσταση πριν πάρεις τις επιλογές που πήρες...αν τη γνώριζες δε ξέρω τι να σου πω...πάντως και στις 2 περιπτώσεις, επιλογές σου ήταν και μην περιμένεις να σε συμπονέσουμε...τουλάχιστον όχι εγώ... ίσως κάποιοι συνάδελφοι σου με την ίδια μοίρα και τα ίδια προβλήματα...

Ο Διαλλακτικός
« Last Edit: November 03, 2011, 23:20:53 pm by EAJ » Logged

Νόμπελ Οικονομικών
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
Re: Νέες εισφορές ΤΣΜΕΔΕ ελευθέρων επαγγελματιών α
« Reply #37 on: November 04, 2011, 09:40:20 am »

Quote from: BOBoMASTORAS on November 03, 2011, 23:38:36 pm
ρε κορίνα γιατί κάθεσαι και παιδεύεσαι με τον αιώνιο φοιτητή των EAJ. Λογικό να μη σε καταλαβαίνει, αφού το δεν έχει δουλέψει σα μηχανικός. Μόνο να σπουδάζει ξέρει...

Α, ξέχασα και να μαζεύει ροδάκινα.

καλή ερώτηση, αφού ούτως ή άλλως δεν καταλαβαίνει!!

Ούτε καν ποιος γκρίνιαξε στο τόπικ!!!

Πάρτε το είδηση: Άνοιξα τόπικ για τις νέες εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ, οι οποίες αντίθετα με το ΙΚΑ, τον ΟΠΑΔ κ.τ.λ., αυξάνονται χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τα πραγματικά έσοδα. Αν αυτό συμβαίνει και σε άλλα ταμεία, είναι εξίσου παράλογο. (Χωρίς να είμαι καθόλου σίγουρη, μου είπαν ότι κάτι ανάλογο παίζει και στο ΤΕΒΕ, αλλά δεν το έχω ψάξει)

Όποιος συνεχίζει να μην το καταλαβαίνει, μπορεί να συνεχίζει να μαζεύει ροδάκινα.

EAJ
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #38 on: November 05, 2011, 13:54:44 pm »

Quote from: corina on November 04, 2011, 09:40:20 am
Quote from: BOBoMASTORAS on November 03, 2011, 23:38:36 pm
ρε κορίνα γιατί κάθεσαι και παιδεύεσαι με τον αιώνιο φοιτητή των EAJ. Λογικό να μη σε καταλαβαίνει, αφού το δεν έχει δουλέψει σα μηχανικός. Μόνο να σπουδάζει ξέρει...

Α, ξέχασα και να μαζεύει ροδάκινα.

καλή ερώτηση, αφού ούτως ή άλλως δεν καταλαβαίνει!!

Ούτε καν ποιος γκρίνιαξε στο τόπικ!!!

Πάρτε το είδηση: Άνοιξα τόπικ για τις νέες εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ, οι οποίες αντίθετα με το ΙΚΑ, τον ΟΠΑΔ κ.τ.λ., αυξάνονται χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τα πραγματικά έσοδα. Αν αυτό συμβαίνει και σε άλλα ταμεία, είναι εξίσου παράλογο. (Χωρίς να είμαι καθόλου σίγουρη, μου είπαν ότι κάτι ανάλογο παίζει και στο ΤΕΒΕ, αλλά δεν το έχω ψάξει)

Όποιος συνεχίζει να μην το καταλαβαίνει, μπορεί να συνεχίζει να μαζεύει ροδάκινα.

Για ποιό λόγο άνοιξες εσύ το τόπικ δεν ενδιαφέρει κανέναν...το θέμα του τόπικ είναι αυτό που ενδιαφέρει. Το ότι το ΤΣΜΕΔΕ υπολογίζει τις εισφορές λαμβάνοντας υπόψιν ένα υποθετικό εισόδημα ισχύει εδώ και κάτι δεκαετίες και ίσχυε όταν γράφτηκες. Επίσης δεν υπήρχε πουθενά δέσμευση ότι το ύψος των εισφορών δε θα άλλαζε στο μέλλον

Ο JAE σου μίλησε και σου είπε ότι το πρόβλημα δεν είναι το ταμείο αλλά το ποιός σου πληρώνει τις εισφορές και μετά διαφώνησες για ένα λόγο που δεν μπορεί να αντιληφθεί ούτε ο gate4...για να καταλήξεις αργότερα να μας πεις ότι συμφωνείς στο ότι το πανεπιστήμιο πρέπει να πληρώνει τους διδακτορικούς και την ασφάλεια τους  (δλδ και το ΤΣΜΕΔΕ) που είναι ένα από τα σημεία που έθιξε έντονα ο JAE... δε θα βάλω εμότικον σε αυτή σου τη στάση αλλά θα σου πω ότι παπανδρεΐζεις...

Σε αυτό το σημείο πρέπει να επαναλάβω ότι δεν είμαι ο JAE...είμαι ο EAJ...το έχω ποστάρει κιόλας σε αυτό το τόπικ...
Εγώ τοποθετήθηκα σε αυτό που είπε ο JAE και εσύ στη συνέχεια μου απάντησες

Quote from: corina on November 02, 2011, 15:22:43 pm

το οποίο δείχνει ότι δεν είχες καταλάβει ούτε το τι είχε πει ο JAE ούτε εγώ ο EAJ μιας και θεώρησες ότι εγώ είπα ότι οι διδακτορικοί γράφτηκαν στο ΤΣΜΕΔΕ για να έχουν ασφάλεια υγείας επειδή δεν του καλύπτει το πανεπιστήμιο και αυτό προκύπτει από το εξής

τελείως ό,τι να 'ναι δλδ...ανάτρεξε στα ποστ να δεις τι είπα και τι σου έχω απαντήσει στα οποία δεν απάντησες ποτέ...

Τώρα που ξαναείδα τα ποστ σου μου γεννήθηκε ξανά η απορία την οποία διατύπωσα και δεν απάντησες κλασσικά. Να τη ξαναδιατυπώσω διαφορετικά μήπως και την καταλάβεις τώρα.  
Οι λόγοι για τους οποίους λες ότι μπορείς να βρίζεις το ΤΕΕ ίσχυαν και όταν έκανες την εγγραφή σου...τους έβριζες και τότε; Και αν ναι γτ γράφτηκες στο ΤΕΕ αφού δε σε σύμφερε; Αν σε σύμφερε η εγγραφή δε θα τους έβριζες γτ τα λεφτά για το ΤΣΜΕΔΕ θα έβγαιναν εύκολα...Και τελικά πόσο νομίζεις ότι απέχει η κλάψα από το βρίσιμο; Συνήθως δε διαφέρουν καθόλου...απλά ανάλογα με το ποιός αντιδρά υιοθετείται και διαφορετική αντίδραση, δλδ αλλοι κλαίνε και άλλοι βρίζουν...
Και τελικά τι προσπαθείς να αποδείξεις με όλα τα ποστ σου σε αυτό το τόπικ πέρα από το πρώτο σου ποστ; Ότι είσαι σαν τον Παπανδρέου;

ΥΓ: Όταν δε θα έχεις δουλειά στο μέλλον μην ανησυχείς...θα σε προσλάβω να μαζεύεις κεράσια για να καλύψεις το ΤΣΜΕΔΕ σου για τον αντίστοιχο χρόνο...Τα ροδάκινα είναι βαριά δουλειά για σένα για αυτό δε θα στα πρότεινα αλλά αν θέλεις θα σε πάρω και σε αυτά...

Ο Φιλάνθρωπος
« Last Edit: November 05, 2011, 14:04:28 pm by EAJ » Logged

Νόμπελ Οικονομικών
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #39 on: November 05, 2011, 14:14:12 pm »

Επειδή βαριέμαι να απαντήσω στο παραλήρημα, απαντάω μόνο στο εξής (ίσως αν δε βαριέμαι αργότερα να τα πιάσω ένα ένα):

Δε μετανιώνω που γράφτηκα στο ΤΕΕ, κι ας είναι αναγκαστικό το ΤΣΜΕΔΕ. Έχω ήδη χρησιμοποιήσει την υπογραφή μου και με ένα χρόνο που είμαι γραμμένη εκεί, έχω ήδη κέρδος. Εμένα προς το παρόν δε με πιάνουν οι αλλαγές, αλλά πιάνουν άλλους, συμπεριλαμβανομένου και του JAE.

Και δεν σε έχω μπερδέψει με το Νεκτάριο, γιατί τόσος ντόρος για τα ψευδώνυμά σας? Στον καθένα ξεχωριστά απαντάω.

Τεσπα, δεν έχει νόημα, το ότι δε με κατάλαβε ο gate ή εσύ, ουδόλως με νοιάζει. Τουλάχιστον με κατάλαβε ο Μπάμπης.

Όσο για το Νεκτάριο, στην ουσία δεν διαφωνήσαμε. Απλά μιλάμε για διαφορετικά θέματα.
« Last Edit: November 05, 2011, 14:30:35 pm by corina » Logged

corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #40 on: November 05, 2011, 14:24:43 pm »

Σχετικά άρθρα και συζητήσεις που κυκλοφορούν είναι τα ακόλουθα

http://polytexnikanea.gr/WP/?p=819

μηχανικός.γρ

βέβαια και στα δύο κυκλοφορεί ο ίδιος πίνακας που είχα βάλει στο πρώτο ποστ. Στο σιτε του ΤΣΜΕΔΕ ακόμη δεν έχει βγει κάτι καινούριο.

Να ξέρετε ότι πρέπει να αλλάξουμε και τα βιβλιάρια υγείας με καινούρια... το έμαθα προχθες στο ΤΣΜΕΔΕ. Δεν μπορούμε όμως να πάμε χύμα, πρέπει να κλείσουμε ραντεβού. Εγώ που έκλεισα τώρα, με βάλαν Δεκέμβρη.

EAJ
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #41 on: November 05, 2011, 16:24:43 pm »

Quote from: corina on November 05, 2011, 14:14:12 pm
Δε μετανιώνω που γράφτηκα στο ΤΕΕ, κι ας είναι αναγκαστικό το ΤΣΜΕΔΕ. Έχω ήδη χρησιμοποιήσει την υπογραφή μου και με ένα χρόνο που είμαι γραμμένη εκεί, έχω ήδη κέρδος. Εμένα προς το παρόν δε με πιάνουν οι αλλαγές, αλλά πιάνουν άλλους, συμπεριλαμβανομένου και του JAE.

Καλά μην τρελλαθούμε πάλι...κι εσένα πιάνουν οι αλλαγές αφού επηρεάζουν το μέλλον σου, εκτός και αν σκοπεύεις να φύγεις από το ΤΣΜΕΔΕ μέχρι τότε. Δεν έχει προς το παρόν δε με πιάνουν οι αλλαγές όπως δεν έχει προς το παρόν δε με πιάνει η αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης...

Quote from: corina on November 05, 2011, 14:14:12 pm
Όσο για το Νεκτάριο, στην ουσία δεν διαφωνήσαμε. Απλά μιλάμε για διαφορετικά θέματα.

Δλδ αποδέχεσαι αυτό που είπα ότι δεν είχες καταλάβει το τι σου είχε πει ο JAE και για αυτό μιλούσες για διαφορετικά πράγματα όταν τον κουώταρες...ούτε τι είχα γράψει εγώ κατάλαβες και φάνηκε που στο τέλος συμφώνησες με τα ποστ μου στα οποία εξέφραζες κάποια διαφωνία την οποία ούτε ο gate4 κατάλαβε πώς προέκυψε (σημ: ο gate4 είναι αυτός που μπορεί να καταλάβει όλα τα ποστ μιας και μπορεί να καταλάβει το τι γράφει ο ίδιος...μεταφορικά τον αναφέρω)...

Εν κατακλείδι δεν έχεις πει τπτ στο τόπικ πέρα από το ότι αυξάνονται οι εισφορές και ότι συμφωνείς με μένα και τον JAE...μάλιστα  Cheesy

Ο Καταληκτικός

Νόμπελ Οικονομικών
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #42 on: November 05, 2011, 18:02:39 pm »

Για την ασφάλιση στο ΤΣΜΕΔΕ όσον αφορά την εργασία στο πανεπιστήμιο

Προσωπική εμπειρία:

Στο β' εξάμηνο του 2011 δεν μου ήρθε ειδοποίηση από το ΤΣΜΕΔΕ για να πάω να πληρώσω εισφορές. Πηγαίνοντας να βρω τι ακριβώς έγινε και να δω με ποιον τρόπο θα πληρώσω, ώστε να μη μου πουν ξαφνικά ότι πληρώνω και πρόστιμο, ανακάλυψα το εξής:

Το ΑΠΘ είχε ξεχάσει να στείλει την απόλυση/λήξη-της-σύμβασής-μου ή όπως αλλιώς λέγεται, όσον αφορά τις επικουρίες μαθημάτων στο προηγούμενο εξάμηνο. Τυπικά το ΤΣΜΕΔΕ έβλεπε ότι εγώ ακόμη εργάζομαι στο ΑΠΘ, για το β' εξάμηνο.

Υπενθυμίζω και ας πουν κάποιοι που έχουν κάνει τη διαδικασία πιο πολλές φορές τι ακριβώς γίνεται, το ότι ενώ για να κάνουμε τη σύμβαση στο ΑΠΘ χρειαζόμαστε μητρώο ΙΚΑ, παρόλα αυτά όσοι είμαστε στο ΤΣΜΕΔΕ, χορηγούμε εφάπαξ μια ασφαλιστική ενημερότητα από το ΤΣΜΕΔΕ για να απαλλαχτούμε από τις εισφορές στο ΙΚΑ.

Με ενημέρωσε λοιπόν το ΤΣΜΕΔΕ ότι αν είχα να παίρνω κάποια περισσότερα λεφτά (νομίζω μου είπε πάνω από 700€, δεν ξέρω αν εννοούσε το εξάμηνο ή το μήνα), από το ΑΠΘ, σύμφωνα με το νόμο το ΑΠΘ θα πλήρωνε κανονικά ως εργοδότης το ΤΣΜΕΔΕ, στο ποσοστό που αναλογεί στον εργοδότη, και εγώ θα συμπλήρωνα το υπόλοιπο ποσό ως εργαζόμενος. Αυτό συμβαίνει τυπικά γιατί όσον αφορά το ΑΠΘ θεωρούμαστε μισθωτοί.

Ωστόσο δε συμβαίνει πρακτικά, διότι το ποσό το οποίο λαμβάνουμε είναι σαφώς μικρότερο. Σε εμένα έγινε η στραβή γιατί το ΤΣΜΕΔΕ δεν είχε ενημερωθεί για τη λήξη της σύμβασής μου οπότε περίμενε να δει τι ποσό θα μαζευτεί, ώστε να καθορίσει τι έχω να πληρώνω εγώ.

Μετά από αυτά ήθελα να συμπληρώσω τα εξής στη συζήτησή μας: αν τα διδακτορικά πληρώνονταν στην ελλάδα, και είχαμε ένα συγκεκριμένο μισθό το μήνα, το ΑΠΘ θα ήταν υποχρεωμένο να πληρώνει εργοδοτικές εισφορές στον τομέα μας, ο οποίος είναι από επιλογή μας το ΤΣΜΕΔΕ. Ο λόγος που γραφτήκαμε στο ΤΣΜΕΔΕ είναι για να έχουμε δικαίωμα υπογραφής και πέρα από τα έργα του πανεπιστημίου, καθώς είναι υποχρεωτική η υπαγωγή στο ΤΣΜΕΔΕ με την εγγραφή μας στο ΤΕΕ. Δεν ήταν ο λόγος η ασφάλιση υγείας.

Ακόμη και αν παίρναμε πλήρη μισθό από το πανεπιστήμιο και δεν ήμασταν γραμμένοι στο ΤΣΜΕΔΕ, θα πλήρωνε το πανεπιστήμιο ΙΚΑ, γιατί πληρωνόμαστε ως ΜΙΣΘΩΤΟΙ και όχι με μπλοκάκι (τουλάχιστον για τις επικουρίες).

Ακόμη και το παραπάνω να γινόταν, εγώ (και πολλοί άλλοι) και πάλι θα γραφόμουν στο ΤΣΜΕΔΕ, για να έχω υπογραφή από το ΤΕΕ.

Επομένως επανέρχομαι στην αρχική μου δήλωση:

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν. Στο ΤΣΜΕΔΕ γράφτηκα για να έχω υπογραφή από το ΤΕΕ, και όχι ασφάλιση γενικότερα. Το ότι το πανεπιστήμιο δεν πληρώνει μισθούς στους διδακτορικούς ενώ είναι εργαζόμενοι στην πραγματικότητα (και έτσι αναγνωρίζονται και στο εξωτερικό), δεν έχει σχέση με το είδος της ασφάλισης. Θα μπορούσε να μας ασφαλίζει στο ΙΚΑ ΑΝ είχαμε πλήρη μισθό.

Το ότι το πανεπιστήμιο μας μαμάει, δε μας πληρώνει, και επειδή είναι ψίχουλα οι επικουρίες, δεν υποχρεούται να πληρώσει εισφορές, είναι ηλίου φαεινότερο, και αυτό είναι το σημείο στο οποίο συμφωνώ με το Νεκτάριο. Εκεί που διαφωνώ, εκεί που αντιδρούν οι μπαταρίες μου, είναι το γεγονός ότι το πανεπιστήμιο δεν έχει σχέση με την επιλογή ασφαλιστικού φορέα, ούτε με τις αυξήσεις που έρχονται από 1/1/2012.

Καμένε, για πες μου, δε σου φαίνεται περίεργο που έχω ακόμη όρεξη ώρες ώρες να γράφω σεντόνια στο τημμυ?  Tongue Tongue Tongue Tongue

corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #43 on: November 05, 2011, 18:18:11 pm »

Quote from: Καλλισθένης on October 31, 2011, 20:50:46 pm
Το "κούρεμα" σαρώνει και τα υγιή ταμεία

http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=155543

με λίγα λόγια, από τη μια χάνει πόσα δισ το ΤΣΜΕΔΕ, και από την άλλη, άλλα πόσα δις η Τράπεζα Αττικής (του ΤΣΜΕΔΕ) λόγω του κουρέματος.

λαλαλα

παρεμπιπτόντως, με αφορμή αυτό το ποστ:

ενώ μέχρι το καλοκαίρι τα νοσήλεια έμπαιναν στις 2 εργάσιμες μέρες το πολύ στην τράπεζα, συνάδελφος μου είπε ότι πλέον καθυστερούν περίπου εξάμηνο. (βέβαια είχε και απεργία το ΚΥΤ, αλλά πιστεύω ότι οφείλεται σε έλλειψη ρευστού)

Επιπλέον, φίλη φαρμακοποιός μου είπε την προηγούμενη βδομάδα ότι σταμάτησε η δωρεάν χορήγηση φαρμάκων σε ασφαλισμένους του ΤΣΜΕΔΕ από τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης, και το ίδιο νομίζω ότι έχει γίνει και σε αθήνα και πειραιά (με μικρή επιφύλαξη).

corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #44 on: November 05, 2011, 18:21:16 pm »

Quote from: fugiFOX on November 03, 2011, 22:07:28 pm

Δεν κλαίγομαι στο ΤΕΕ γιατί μπήκα από επιλογή μου παράλληλα με το Phd. Μπορώ να τους βρίζω γιατί με αναγκάζουν να πληρώνω ΤΣΜΕΔΕ ακόμη και αν πιθανότατα έχω κάλυψη και αλλού, 

έχω την εντύπωση ότι πλέον μπορείς να αποφύγεις αυτήν την αλληλοεπικάλυψη.
Ψάξτο δεν χάνεις τίποτα

μικρή διόρθωση: δεν εννοούσα ότι πληρώνω ταυτόχρονα, εννοούσα ότι π.χ. θα μπορούσα να έχω κάλυψη υγείας από το πανεπιστήμιο. (προφανώς πληρώνω μόνο το ένα από τα δύο). Ωστόσο συνεχίζω να είμαι γρααμμένη στο ΤΣΜΕΔΕ λόγω της υπογραφής στο ΤΕΕ.

Εννοούσα δηλ ότι δεν μπορώ να ξεγραφτώ τελείως και να είμαι μόνο στην άλλη ασφάλιση, αν θέλω να είμαι μέλος του ΤΕΕ.

γενικά την αλληλοεπικάλυψη έχεις δίκιο, υπάρχει τρόπος να την αποφύγεις, απλά δεν πληρώνεις το ποσό του ΚΥΤ για τα νοσήλεια, όπως π.χ. γίνεται για τους άνδρες την περίοδο που είναι φαντάροι, και έχουν κάλυψη από το στρατό.

Pages: 1 2 [3] 4 5 6 Go Up Print
Jump to: