• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 12:30:53 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 12:30:53 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
H Στοά των Off Topic
by Nikos_313
[Today at 08:53:31]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[Today at 07:55:05]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426709
Total Topics: 31711
Online Today: 215
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 56
Guests: 85
Total: 141
palladas
sterxz
ntelakis
akontel
Fenia04
kstavroulis
AristeidisM
Χρήστος Κίτσος
Mr White
Chrisvb17
ggalamat
rafa98p
Nikikouss
sofaki
gdiakonikolhs
kostaspap
Roidos
tzortzis
florianm
athena_apo
s4327063
nikosmonov
antontsiorvas
dimitire
grepanis
Tolizz
giannisd
romanos
Captain
Manifold
kakousios
witchingHour
nikoskaza
mhtsakos02
Angelos Asim
ThanosTheTT
elizabeth
kapas
nikd
vajulin
Potest
Isidora
thanosk
Rizotto
chriskazakos
geoarg
PanosPapaspirou
babistso
dimpanas
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Η γραμματεία είναι ανοιχτή καθημερινά 12:00-13:30 Tongue
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Θρησκεία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Το Eυαγγέλιο του Iούδα αποκαταστάθηκε ... και τον αποκαθιστά
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 10 Go Down Print
Author Topic: Το Eυαγγέλιο του Iούδα αποκαταστάθηκε ... και τον αποκαθιστά  (Read 21605 times)
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
Re: TΟ EYAΓΓEΛIΟ TΟY IΟYΔA AΠΟKATAΣTAΘHKE... KAI TΟN AΠΟKAΘIΣTA
« Reply #90 on: April 12, 2006, 10:20:22 am »

Quote from: aliakmwn on April 11, 2006, 15:30:21 PM
Αρχιδια διαβασες...

Ήταν αρχαία ρε Αλιάκμωνα, πώς να τα διαβάσουν;
Τι αρχαία, τι αρχίδια....το ίδιο είναι.   Grin Grin Grin

η παλαιά διαθήκη είναι γραμμένη στα αρχαία ελληνικά;
Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin
μήπως και το Κοράνι γράφτηκε σε αυτό;

Τα αργκαία ελληνιγκά γκαμάνε!!!

Εγω παντως φετος για αλλη μια φορα το Μ. Σαββατο το βραδυ θα παω με τους συγγενεις στην ανασταση, θα χωθω μεσα στην εκκλησια με τη λαμπαδα για να παραλαβω το "αγιο φως", θα σταθω στην ακρη, και την ωρα που οι πιστοι θα σπρωχνονται και θα τσαλαπατιουνται για να αναψουν το φως, θα αναψω τη λαμπαδα με τον αναπτηρα που θα 'χω στην τσεπη, και θα βγω πρωτος εξω, να παρουν οι πιστοι το δικο μου φως, το φως του αναπτηρα μου! Ευλογημενο οχι απο τον Ιησου Χριστο, αλλα απο τον Αλιακμονα, τον γιο του Ωκεανου και της Τηθεως!!! Και θα σταυροκοπιουνται καθε μερα, ολο το χρονο, προσκυνοντας το φως του υγραεριου του αναπτηρα μου!

Aυτο με ποιά λογική θα το κάνεις;
Πότε ρε Αλιάκμων θα πάψεις να ενοχλείς τους ανθρώπους;
Άσε τους ανθρώπους επιτέλους να κάνουν αυτό που γουστάρουν αυτοί!

Αν το βιβλίο ήταν θεόπνευστο, η θεϊκή πνοή θα είχε απαλοίψει τις πικάντικες λεπτομέρειες.
Χαχα... ο Θεός όπως τον φαντάζεσαι ναι... Ο Θεός όμως μπορεί να μην έχει όλα αυτα που του προσάπτεις! Ο Θεός μπορεί να έχει και χιούμορ (πώς αλλιώς εξηγούνται οι ορυνθόρυγχοι Wink ).
Δεν θα σου αποδείξω ότι η Π.Διαθήκη είναι θεόπνευστη, αλλά το να λες ότι δεν είναι θεόπνευστη γιατί ο θεός θα πρέπει να είναι μέγας λογοκριταράς και καταπιεστικός, γιατί έτσι έμαθα να πιστεύω εγώ, είναι λάθος αντιμετώπιση. Σωστά;

Κατά τα άλλα δε θα μπω σε σχολιασμό της Π. Διαθήκης... βλέπεται δεν ξέρω αρχαία ελληνικά για να την μελετήσω σωστά Grin.
Θα επιμείνω ότι το ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ είναι βασική αρχή του χριστιανισμού, αλλά δεν είναι θέμα καλής κοινωνικής συμπεριφοράς, θα μπορούσε να είναι η βάση στην οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας. Αρκεί να υπήρχε λίγη απλή λογική.

Πάντως ο Μέγκαβαττ έθιξε ένα πολύ σοβαρό θέμα, το θέμα της μαλακίας των στρατόγκαβλων (σόρρυ για το στρατό) που το έχουν δει φωστήρες της γνώσης και θεωρούν χρήσιμο για έναν στρατιώτη να έχει σαφή χριστιανική συνείδηση.
Αλλά τι περιμένεις από αυτούς.....

byeeee
TT_PTOLEMAIDA
Guest
« Reply #91 on: April 12, 2006, 10:43:34 am »

Quote from: aliakmwn on April 12, 2006, 09:56:48 am
Quote from: Megawatt on April 12, 2006, 02:06:02 am
Σαν έφεδρος ανθυπολοχαγός του πεζικού, αν σε είχα στην μονάδα μου Αλιάκμωνα, θα σε έβαζα στο μαγειρείο να καθαρίζεις πατάτες όλη μέρα! Θα ήταν νομίζω η πιο παραγωγική θέση για σένα...  Grin Grin Grin

Grin Grin Grin

Ε φυσικα, ενας ανθρωπος που διακηρυσσει την πιστη του τοσο ανοιχτα, που υπερασπιζεται το Συμβολο της Πιστεως του, ενας οπαδος της θρησκειας της αγαπης, τι καλυτερο θα μπορουσε να κανει απο το να εκμεταλλευτει την εξουσιαστικη του θεση για να "εκδικηθει" τον απιστο. Τα θερμα μου συγχαρητηρια!

dusky-face: Να τι προσπαθω να βγαλω απο αυτην την κουβεντα: Τον πραγματικο εαυτο αυτων που κρυβονται πισω απο τσιτατα περι "λογου του θεου", "αγαπης και μετανοιας" Wink

Εγω παντως δεν θα εκμεταλλευτω το γεγονος οτι ο πατερας μου ειναι Συνταγματαρχης Πεζικου για να σου κανω κατι αντιστοιχο (Πλακα δεν θα ειχε???) Διοτι δεν ειμαι χριστιανος οπως εσυ για να βασανιζω τους "απιστους" Grin
Καταρχήν φαίνεται ολοκάθαρα Αλιάκμωνα ότι δεν έχεις πάει στρατό, επειδή δεν γνωρίζεις ότι το να καθαρίζεις πατάτες δεν είναι βασανιστήριο... ή ακόμα και αν βασανίζει κάποιον, αυτό δεν συγκαταλέγεται στα καψόνια...  Grin

Κατα δεύτερον , δε πα να είσαι και ο γιος του αρχηγού του ΓΕΣ? Αν ήσουν στην μονάδα μου, θα ήσουν απλώς ένα κωλοφάνταρο κι εγώ ο ανώτερος σου, σύμφωνα με τον στρατιωτικό κανονισμό είκοσι παύλα ένα...  Wink

Αλλά αφού λες ότι είσαι γιος αξιωματικού, για ρώτα τον ποιους φαντάρους βάζει να καθαρίζουν όλη μέρα πατάτες? Τους άπιστους???  Shocked Δεν νομίζω!! Θα σου απαντούσε τους ψυχικά ταραγμένους. Αυτούς τους φαντάρους που εύχεσαι να μην κάνουν στην υπηρεσ
ία σου καμιά μαλακία με το όπλο. Γι αυτό δεν τους δίνεις να κρατάνε όπλο, απλώς τους βάζεις να καθαρίζουν πατάτες με όχι και πολύ κοφτερό μαχαίρι... !

dusky-face: Να τι προσπαθω να βγαλω απο αυτην την κουβεντα: Τον πραγματικο εαυτο αυτων που κρυβονται πισω απο τσιτατα περι "λογου του θεου", "αγαπης και μετανοιας" Wink

Εγώ ΔΕΝ υπερασπίστηκα την θρησκεία ούτε εδώ ούτε στο τόπικ 'Πιστεύετε'... Αν δεν πιστεύεις, έχεις την απόλυτη ελευθερία να μην πιστεύεις, αλλά δεν τιμάει την νουμοσύνη σου και το στρατιωτικό οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσες, να έχεις τέτοιες ιδέες.

Τέλος-μεταξύ μας-νομίζω ότι πρέπει να έχεις και κόμπλεξ κατωτερότητας. Γιατί δεν μπορεί ένα άτομο που μιλάει στο τρίτο πρόσωπο για τον εαυτό του, να μην είναι κομπλεξικό...Επίσης, από το γεγονός ότι θες να εντυπωσιάζεις με τα ποστ σου, φαίνεται καθαρά ότι δεν εντυπωσιάζεις σαν άτομο γενικότερα με την στάση σου μέσα στην κοινωνία, οπότε χρησιμοποιείς το ΤΗΜΜΥ σαν μέσο έκφρασης την κομπλεξικότητας σου....  8)

Quote from: Turambar on April 12, 2006, 10:20:22 am
Πάντως ο Μέγκαβαττ έθιξε ένα πολύ σοβαρό θέμα, το θέμα της μαλακίας των στρατόγκαβλων (σόρρυ για το στρατό) που το έχουν δει φωστήρες της γνώσης και θεωρούν χρήσιμο για έναν στρατιώτη να έχει σαφή χριστιανική συνείδηση.Αλλά τι περιμένεις από αυτούς.....
Όχι Turambar!  Grin Θεωρούν χρήσιμο για έναν στρατιώτη να ξέρει πώς να τοποθετεί τη Ελληνική σημαία σωστά στον στύλο, ώστε να μην την τοποθετεί ανάποδα, γιατί ο ανάποδος σταυρός ξέρεις τι σημαίνει...  Grin Grin
« Last Edit: April 12, 2006, 11:02:49 am by Megawatt » Logged
dimakis
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Είμαι μέλος ΔΕΠ....Δεν πειράζει!

View Profile
« Reply #92 on: April 12, 2006, 10:47:06 am »

Quote from: Turambar on April 12, 2006, 10:20:22 am
η παλαιά διαθήκη είναι γραμμένη στα αρχαία ελληνικά;
Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin
μήπως και το Κοράνι γράφτηκε σε αυτό;

Τα αργκαία ελληνιγκά γκαμάνε!!!

Την ιστορία της Ο' την ξέρεις;  Smiley

« Last Edit: April 12, 2006, 10:50:16 am by dimakis » Logged
aliakmwn
Guest
Απ: TΟ EYAΓΓEΛIΟ TΟY IΟYΔA AΠΟKATAΣTAΘHKE... KAI TΟN AΠΟKAΘIΣTA
« Reply #93 on: April 12, 2006, 11:02:10 am »

Quote from: Megawatt on April 12, 2006, 10:43:34 am
Θα σου απαντούσε τους ψυχικά ταραγμένους. Αυτούς τους φαντάρους που εύχεσαι να μην κάνουν στην υπηρεσία σου καμιά μαλακία με το όπλο. Γι αυτό δεν τους δίνεις να κρατάνε όπλο, απλώς τους βάζεις να καθαρίζουν πατάτες με όχι και πολί κοφτερό μαχαίρι... !

...

Τέλος-μεταξύ μας-νομίζω ότι πρέπει να έχεις και κόμπλεξ κατωτερότητας. Γιατί δεν μπορεί ένα άτομο που μιλάει στο τρίτο πρόσωπο για τον εαυτό του, να μην είναι κομπλεξικό...Επίσης, από το γεγονός ότι θες να εντυπωσιάζεις με τα ποστ σου, φαίνεται καθαρά ότι δεν εντυπωσιάζεις σαν άτομο γενικότερα με την στάση σου μέσα στην κοινωνία, οπότε χρησιμοποιείς το ΤΗΜΜΥ σαν μέσο έκφρασης την κομπλεξικότητας σου....

...

αλλά δεν τιμάει την νουμοσύνη σου και το στρατιωτικό οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσες, να έχεις τέτοιες ιδέες.

Ευτυχως η κατασταση σου καθρεφτιζεται απολυτα σ' αυτα που γραφεις. Κριμα... Sad

Σ' ευχαριστω για τα καλα σου λογια, "ψυχικα υγιη" Grin Grin Grin
Nessa NetMonster
Guest
« Reply #94 on: April 12, 2006, 11:21:43 am »

Quote from: aliakmwn on April 12, 2006, 09:56:48 am
Κανένας στο τόπικ αυτό δεν είπε ότι είναι το πρότυπο του καλού χριστιανού. Οπότε τι προσπαθείς να αποδείξεις;
Nessa NetMonster
Guest
« Reply #95 on: April 12, 2006, 11:30:54 am »

Ο θεος λοιπον αυτος, συγχωρεσε τον Αμνων που βιασε την αδερφη του, συγχωρεσε το μαστρωπο Αβρααμ, τη οικογενεια Λοτ με τις αλλαξοκολιες της... Και αυτα, τα περνατε ως "θεμελια της πιστης" σας!!! Αυτο ειναι το τραγικο στην ολη υποθεση!
Ο Θεός *υποτίθεται* ότι συγχωρεί τους πάντες... ακόμα και ένα βιαστή, που είναι το χειρότερο κάθαρμα. Οπότε θα έλεγα αν θέλεις να αποδείξεις το εξής
Αυτο που δεν εχεις καταλαβει, ειναι πως δεν επεχειρησε κανεις να κρινει τους ανθρωπους του τοτε, με τα μετρα των ανθρωπων του σημερα (λαθος που κατα κυριο λογο κανουν οι ομοϊδεατες σου). Ακριβως το αντιθετο!!!!! Αυτο λεμε: Εχεις μια θρησκεια που βρωμαει σαπιλα! Μια θρησκεια της οποιας οι βασικες αρχες στηριζονται στους νομους της ερημου, των εβραιων 2 και 3 χιλιαδες χρονια προ Χριστου, δηλαδη 6000 χρονια παλιες!!!!! Αλλα το παραβλεπεις σκοπιμα!
να αναφέρεις καλύτερα πράξεις του Θεού (ή αυτών που ενήργησαν στο όνομά του) που δείχνουν ξεκάθαρα τη νοοτροπία του. Όπως πχ ότι τιμωρεί ολόκληρες οικογένειες για εγκλήματα που διέπραξε μόνο ένα μέλος τους. Όπως πχ το πώς τιμωρεί την παραμικρή ασέβεια προς τον ίδιο ή προς εκπροσώπους του, ακόμα και όταν αυτή προέρχεται από άτομα που δεν έχουν πλήρη συναίσθηση του τι κάνουν. Όπως πχ ότι διαπράττει ή διατάζει εθνοκαθάρσεις. Κλπ...
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #96 on: April 12, 2006, 11:59:08 am »

O αλιακμων θέτει ενδιαφέροντα ζητήματα τα οποία προσπαθήσω να σχολιασω.

Για όσα παρέθεσες απο την ΠΔ συμφωνώ, την εχω διαβάσει κι εγώ (λιγο ομως το "δευτερονομιον" και "λευιτικον" και οχι το "Β' Μακαββαίων").Πρέπει να κατανοήσουμε οτι η ΠΔ ειναι η "μυθολογική" ιστορία ενος λαού, με τις οποιες "πιπεράτες" λεπτομέρειες.Για το μόνο που μπορεί να ισχυριστεί κανεις οτι είναι "θεοπνευστο" ειναι ο Νομος (οι 10 Εντολές , οχι οι νομοι του Μωυσή).Ωστόσο Ο Χριστιανισμός διαχωρησε την θέση αου απο την αρχη(Βλ. Επι του Ορους Ομιλια).Ο Πέτρος και ο Παύλος στις πρώτες συνόδους των Αποστόλων διεκύρρηξαν την μη ισχυ της ΠΔ εφοσον υπάρχει η ΚΔ,κιε ετσι λυθηκε τοζήτημα αν σε ποιους απυθύνεται το μηνυμα του ευαγγελιου.

Επιπλεον ο Αλιακμονας καταφχαριστιεται να βλεπει αθωα παιδακια, εγκεφαλικως ανεπαρκη, να τρεχουν πανικοβλητα και να προσπαθουν να στηριξουν την πιστη τους, την πιστη της αγαπης του σεβασμου της ανοχης και της αδελφικοτητας, την πιστη του "αν σε χτυπησουν στο ενα μαγουλο, γυρισε τους και το αλλο",  με υβρεις και προσβολες εναντιον του! Ευτυχως ειστε τοσο ανεπαρκεις, ακομα και για την ιδια σας την πιστη, που αυτοαναιρειστε με το παραμικρο! Οσο περισσοτερο με προσβαλεις, τοσο περισσοτερο με δικαιωνεις, γιατι αποδεικνυεις οτι εσυ και οι ομοϊδεατες σου ειστε μονο "δηθεν" χριστιανοι, οτι δεν εχετε ιδεα απο αυτο που διατυμπανιζετε πως πιστευετε, οτι αν καποιος πρεπει να σας μουντζωσει, δεν ειμαι εγω, αλλα ο ιδιος Χριστος σας, για τον καθημερινο παρα φυση βιασμο της διδασκαλιας του! Δηλωνετε χριστιανοι μονο γιατι ετσι μαθατε, δεν εχετε καμια συνειδηση της ουσιας της χριστιανικης αγαπης, εστω και αυτης που παραμενει ιστοριουλα για μικρα παιδια. Η χριστιανικη σας ηθικη φτανει μεχρι εκει ακριβως: Μεχρι το σημειο που η λογικη δεν εισβαλει στον θολο, παραλογο, αντεπιστημονικο και συμπλεγματικα φονταμενταλιστικο κοσμο σας! Μολις καποιος σας μιλησει αμεσα, χωρις να φοβηθει τις μανιασμενες εξαρσεις της πιστης σας, γινεστε χειροτεροι απο αυτον.

Εδώ επιτείθεσαι στους "χριστιανούς" όχι στον ίδιο το Χριστιανισμό.Υποκρισία μπορεί να υπάρχει παντού αλιακμωνα αλλα δεν ευθύνεται ο ίδιος ο χριστιανισμός γι αυτό.Πράγματι πολλοι άνθρωποι δηλώνουν χριστιανοι επειδή ετσι έμαθαν,χωρίς να τον έχουν μελετησει εις βάθος.

Γι αυτό εγώ ειμαι κατά του νηπιοβαπτισμού.Στα πρωτα χρόνια για να γίνει καποιος χριστιανος, επρεπε να ναι νεος κι οχι μωρό.Ο νονός έκανε την κατήχηση πριν αποφασίσει ο νεος να βαπτισθει.Στην λειτουργία της Κυριακής πριν το "τας θυρας ,τας θυρας..." ήταν η λειτουργία των "κατηχουμένων" δηλαδή αυτών που προετοιμάζονταν να γίνουν χριστιανοι.Μετα ήταν η λειτουργία των "μυημένων" και τοτε γινοταν η Κοινωνια.

Επίσης, παρατηρώ οτι καποιοι άνθρωποι ενώ δηλώνουν χριστιανοι ειναι στην πραγματικότητα "εβραιοι" ή "μουσουλμάνοι" και "καλβινιστές".Θέλω να πω οτι προτιμόυν ενα Θεο εξουσιαστή-τιμωρο παρά ενα Θεο της αγάπης.Δενξέρω ίσως να το θέλουν πολλοί ανθρωποι τετοιο Θεο και γι αυτό να χει τοση επιτυχία το Ισλάμ.

Παρόλα αυτά το καποιοι ειναι δηθεν "χριστιανοι" δεν αποτελεί πολεμική εναντίον του ίδιου του Χριστιανισμού.

Και εκει ακριβως οφειλονται ολα σας τα συμπλεγματα, και η παταγωδης αποτυχια της θρησκειας σας να δημιουργησει κατι σωστο: Διδασκεστε εξ' αρχης οτι ειστε προβληματικοι, οτι ειστε ανεπαρκεις, οτι μπροστα στον "τελειο", στον "ιδανικο" θεο, δεν ειστε τιποτα, ειστε αμαρτωλοι, ειστε επιρρεπεις σε καθε στραβο και κακο, η αμαρτια ειναι δευτερη φυση σας! Γαλουχιζεστε με τα ιδανικα του απολυτου σκλαβου! Αυτοκαταπιεζεστε για να το συνδυασετε αυτο με τη φυση σας που σας καλει να επαναστατησετε στα δεσμα της ψευτο-ηθικης, γι' αυτο και ναυαγουν οι προσπαθειες σας για τα παντα! Γι' αυτο η θρησκεια σας εινια σκαρτη και αποτυχημενη, γιατι κι εσεις ειστε a priori αποτυχημενοι πιστοι της, αποτυχημενοι αλλ'ωστοσο δουλικοι υπηρετες της, αποτυχημενοι "ανθρωποι κατ' εικονα και καθ' ομοιωσιν", αποτυχημενα και παραστρατημενα ζωα του "Σοφου Δημιουργου"! Πισω απο τα συμπλεγματα των χριστιανων κρυβεται το προτυπο του αποτυχημενου δημιουργηματος με το οποιο σας μεγαλωνουν!
Και το δειχνετε καθε στιγμη! Με καθε προκληση, σε καθε περισταση! Και αυτοαναιρειστε παρανοϊκα!

Το οτι οι άνθρωποι δεν είναι τελειοι το βλέπουμε καθε μέρα δεν ανάγκη να το πει καμία θρησκεία.Ωστόσο έχουν ενα ισχυρό πλεονέκτημα-ελπίδα: μέσω της ελευθερίας της βούλησης τους μπορούν με την αγάπη, τη συμπόνια και την κατανόηση να φτασουν στην τελείωση ,στη "θέωση".Για την τελειωση του εαυτού χρειάζεται αγώνας, αλλα η καθαρή καρδιά ειναι αυτό που μετράει.

Θέλω να καταλήξω και πάλι οτι ο Χριστιανισμός ο ίδιος δεν σχετίζεται με τις συμπεριφορές "χριστιανών" ή της Εκκλησιας.Το γιατί οι τελευταίοι φέρονται αλλαντιαλλων μαλλον ειναι ζήτημα ψυχιατρικό-ψυχολογικό.

Αλιάκμονα δεν προσπαθώ να σε πείσω, απλά να σε κάνω να κατανοήσεις την φιλοσοφία του Χριστιανισμού.Πάντα χαίρομαι οταν οι αλλοι κάνουν την αναζήτησή τους ,"ψαχνονται" βρε αδερφέ!

Quote from: dimakis on April 12, 2006, 10:47:06 am
Την ιστορία της Ο' την ξέρεις;  Smiley

1.Μεταφραση των 70 (ο')
2.Επική cult πονηρή ταινία!  Peace

Nessa NetMonster
Guest
« Reply #97 on: April 12, 2006, 12:14:48 pm »

Υπάρχει ένα φαινόμενο στην ψυχολογία που λέγεται "αυτοεκπληρούμενη προφητεία". Όταν σου βάζουν στο μυαλό ότι είσαι εκ κατασκευής ατελής σε σύγκριση με μια οντότητα που σε... νταντεύει, ποτέ δεν ωριμάζεις ουσιαστικά. Μένεις ατελής και περιμένεις να σε συγχωρήσει κάποια ανώτερη δύναμη. Όταν πιστεύεις ότι η μετάνοια έχει νόημα (δε μιλάω για την περίπτωση που ζητάς συγγνώμη από κάποιον *άνθρωπο* που έχεις βλάψει, εκεί όντως έχει νόημα) δεν είσαι υπεύθυνος άνθρωπος. Είσαι ένα μωρό που περιμένει οι γονείς του να το κρίνουν για την αταξία του.

Κάνουμε μαλακίες και μετά προσπαθούμε να τις διορθώσουμε. Η αυτοκριτική για μένα δεν κολλάει πουθενά. Δε θα σε βαθμολογήσει κανένας για το πόσο καλός άνθρωπος είσαι...

Πεποίθησή μου πάλι, φυσικά...
Cyberkat
Guest
« Reply #98 on: April 12, 2006, 13:11:21 pm »

Ο Πέτρος και ο Παύλος στις πρώτες συνόδους των Αποστόλων διεκύρρηξαν την μη ισχυ της ΠΔ εφοσον υπάρχει η ΚΔ,κιε ετσι λυθηκε τοζήτημα αν σε ποιους απυθύνεται το μηνυμα του ευαγγελιου.

Ο Πέτρος και ο Παύλος σκότωσαν τον Χριστό μια και καλή.

Ιησους: Αλίμονό σας όταν όλοι οι άνθρωποι μιλούν καλά για σας.

Παύλος: (Συμπεριφέρεσθε) καθώς και γω ο οποίος καθ' όλα αρέσω σε όλους(Α' Κορ., ι' 33) και εγενόμουν με τους Ιουδαίους ως Ιουδαίος, για να κερδίσω τους Ιουδαίους. Με τους (ζώντες) σύμωνα με το νόμο,  σαν σύμφωνος με το νόμο, για να κερδίσω εκείνους που ζουν με το νόμο. Με τους άνομους ως άνομος για να κερδίσω τους άνομους (ειδωλολάτρες). Με τους ασθενείς ως ασθενής για να κερδίσω τους ασθενείς. Με τους πάντες έγινα τα πάντα. (Α' Κορ., θ' 20)

Ιησούς: Με φώτισε ο θεός να φέρω καλά μαντάτα στους φτωχούς να γιατρέψω τους τσακισμένους, να κυρήξω στους αιχμαλώτους απελευθέρωση, ν' ανοίξω τα  μάτια των τυφλών (Λουκ., δ' 18)

Εσείς είστε φίλοι μου, εάν κάνετε ό,τι σας παραγγέλω. Δεν σας αποκαλώ πια δούλους, διότι ο δούλος δε γνωρίζει τι κάνει ο κύριός του. Εσάς δε, αποκάλεσα φίλους μου,γιατί σας γνωστοποίησα όλα όσα άκουσα από τον Πατέρα μου (Κατά Ιω. ιε' 14-15)

Παύλος: Ελευθερωθέντες δε από την αμαρτία, γίνατε δούλοι εις την δικαιοσύνη... έτσι τώρα να προσφέρετε τα μέλη σας δούλα... γιατί τώρα ελευθερωθέντες από τις αμαρτίες υποδουλωθήκατε στο Θεό...(Ρωμ., στ', 18-22)

...και συνεπώς δεν ανήκετε στον εαυτό σας, γιατί αγορασθήκατα με τίμημα..(Κορ., στ', 19-22)

Ιησούς: Αλλά αλίμονο στους πλούσιους που αγνόησαν τις εκκλήσεις σας. Αλίμονο σε σας τους χορτάτους, γιατί θα πεινάσετε. Αλίμονο σε σας που τώρα γελάτε γιατί θα πενθήσετε και θα κλάψετε. Αλίμονό σας όταν όλοι οι άνθρωποι μιλούν καλά για σας. Από κάτι τέτοιους φτιάχνανε τους ψευδοπροφήτες. (Λουκ., στ', 21-26)

Όταν απ' αυτές τις οικοδομές που βλέπεις δεν θα μείνει πέτρα πάνω στην πέτρα. Όταν δε ακούσετε πολέμους και φήμες για πολέμους μην τρομάξετε γιατί πρέπει να γίνουν (Μαρκ, ιγ', 6-7)

Φωτιά ήρθα να βάλω στη γη. Και τι δε θα δινα για να χε κιόλας ανάψει. Θέλω να πάρω βάφτισμα και πως λαχταράω ώσπου να συμβεί. Φαντάζεστε πως ήρθα να δώσω ειρήνη στη γη. Όχι, σας λέγω, αλλά διχόνοια. Από τώρα κι έπειτα θα ' ναι πέντε σ' ένα σπίτι διχασμένοι, τρεις εναντίον δυό, δυό εναντίον τριών. Θα συγκρουστούν ο πατέρας κατά του γιού κι ο γιός κατά του πατέρα, η μητέρα κατα της θυγατέρας κι η θυγατέρα κατά της μάνας, η πεθερά κατά της νύφης κι η νύφη κατά της πεθεράς (Λουκ., ιβ', 49-54)

Κι ο μη έχων πωλησάτω το ιμάτιον αυτού και αγοράσατω μαχαίραν (Λουκ., 37)

Παύλος: Παρακαλώ λοιπόν πρώτον πάντων να κάμνητε δεήσεις, προσευχές, παρακλήσεις, υπέρ βασιλέων και πάντων των όντων εν αξιώμασι δια να διάγωμεν βίον ατάραχον και ησύχιον εν πάση ευσεβεία και σεμνότητι (Τιμοθ., β' 1)

Τα τέκνα υπακούετε εις τους γονείς... Οι δούλοι υπακούετε εις τους κατά σάρκαν κυρίους σας μετά φόβου και τρόμου, εν απλότητι της καρδιάς σας ως εις Χριστόν, μη κατ' οφθαλμοδουλείαν ως ανθρωπάρεσκοι, αλλ' ως δούλοι του Χριστού, εκπληρούντες το θέλημα του Θεού εκ ψυχής(...) γνωρίζοντες ότι έκαστος, ότι καλόν πράξει τούτο θέλει λάβει παρά του Κυρίου, είτε δούλος είτε ελεύθερος(Εφεσ., στ', 1-8)

Ο τρώγων δια τον Κύριον τρώγει, διότι ευχαριστεί εις τον Θεόν. Και ο μη τρώγων δια τον Κύριον δεν τρώγει και ευχαριστεί εις τον Θεόν(Ρωμ., ιδ',1)

Όσοι είναι υπό ζυγόν δουλείας, ας νομίζουσι τους κυρίους αυτών άξιους πάσης τιμής, δια να μη δυσφημήται το όνομα του Θεού και η διδασκαλία. Οι δε έχοντες πιστούς κυρίους, ας μην καταφρονούσια αυτούς, διότι είναι αδελφοί, αλλά προθυμότερον ας δουλεύωσι (Α' Τιμοθ., στ',1)
« Last Edit: April 12, 2006, 13:13:48 pm by Cyberkat » Logged
Gaijin
Νεούλης/Νεούλα
*

Είμαι ηλεκτρολόγος, συμβαίνει κάτι;

View Profile
Re: Απ: TΟ EYAΓΓEΛIΟ TΟY IΟYΔA AΠΟKATAΣTAΘHKE... KAI TΟN AΠΟKAΘIΣTA
« Reply #99 on: April 13, 2006, 06:51:29 am »

Quote from: aliakmwn on April 09, 2006, 12:00:49 pm
Το Dan Brown τον εχω ισως πιο χεσμενο απο το Χριστο Grin Grin Grin

Το καλο ειναι πως παραδεχτηκες οτι οι θρησκειες (και ειδικα οι "ντοπιες" μεσογειακες, που με τον ηλιο νταλα απο πανω, δεν αφηναν περιθωρια για εξευγενισμενες φιλοσοφιες οπως οι θρησκειες της ανατολης) απευθυνονται σε θεσει ηλιθιους.

Το ζητημα φιλτατε, ειναι πως δεν μπορεις σε μερικα κομματια της ζωης σου να εισαι ορθολογιστης και σε μερικα αλλα δουλος των μεταφυσικων σου φοβων. Η ζωη ειναι μια ενιαια πλατφορμα δρασης, οι υποστασεις του ανθρωπου δεν ειναι ξεκομμενες. Το κατα ποσον λοιπον οι ηλιθιοι θα λατρευουν την πλανη τους ή οχι, ως ενα βαθμο επηρεαζει κι εμενα, και την κοινωνια, και την επιστημη, που υποτιθεται πως ειναι στην υπηρεσια του ανθρωπου. Συνεπως, ο ηλιθιος ας κανει ο,τι θελει, οσο αυτο το "ο,τι θελει" δεν οπισθοδρομει.

Σημασια δεν εχει φυσικα το τι θα γινονταν.... Σημασια εχει πως η διαστρεβλωση και παρερμηνεια μιας μικρης, απλης προσωπικης ιστοριουλας, ταλαιπωρησε και ταλαιπωρει την ανθρωποτητα δυο χιλιαδες χρονια τωρα... Ε καποια στιγμη πρεπει να μπει ενα τελος σ' αυτο το παραμυθι της βλακειας.

Όμως υπάρχει το εξής πρόβλημα. Ότι αυτό που χαρακτηρίζεις ως διαστρευλομένη προσωπική ιστορία , αναφέρεται και σε άλλους ιστορικούς πέρα των ευαγγελίων , μη μετέπειτα χριστιανών (Ιώσηπος), οι οποίοι αναφέρουν για σκοτάδι την μέρα της σταύρωσης από έκλειψη λογικά σκεπτώμενοι που όμως λόγο ότι ήταν πανσέληνος (Πάσχα των Ιουδαίων γαρ) είναι αδύνατο επιστημονικά και λογικά. Επίσης έχουμε και έναν σεισμό που ήταν αρκετά δυνατός...
Αλήθεια μήπως ξέρωντας το παραπάνω πρέπει να παραδεκτούμε ότι είπε και ένας άσχετος με τον χριστιανισμό εκαντόνταρχος τότε ;
" Αλήθεια αυτός ο άνθρωπος ήταν υιός θεού "

Και αν είναι υιός θεού μήπως δεν πρέπει να τον αγνοείς ;

Gaijin
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #100 on: April 13, 2006, 07:00:42 am »

Quote from: Cyberkat on April 09, 2006, 13:27:27 pm
Από το πρώτο link του Vulcan
Η απόκρυφη φύση της γνωστικής διδασκαλίας και το γεγονός ότι τα περισσότερα στοιχεία μας για αυτήν έρχονται παραδοσιακά από τις επιθέσεις των ορθόδοξων Χριστιανών συγγραφέων, δυσκολεύουν την προσπάθειά μας να είμαστε ακριβείς για το περιεχόμενο των πρώιμων γνωστικών συστημάτων, ιδιαίτερα για εκείνα που είναι προ-χριστιανικά.

Αλήθεια δεν είναι λίγο ύποπτο ότι τα μόνα κείμενα που μας έχουν μείνει είναι αυτά των ορθόδοξων Χριστιανών συγγραφέων?
Η αντίθετη άποψη που είναι? Στην κλειδωμένη βιβλιοθήκη του Βατικανού, σε κάποια σπηλιά στην έρημο ή απλώς κάηκε αρκετά νωρίς?

Όχι μας έχουν μείνει και τα κείμενα κάποιων πλαστογράφων οι οποίοι θέλουν να κοροιδέψουν κόσμο και έτσι γράψαν κάτι ονόματι ευαγγέλιο του Θωμά και του Ιούδα για να τα πασάρουν ώς και καλά θεόπνευστα και έγκυρα.
Και τα έχουμε ακόμα και σήμερα να γελάμε μαζί τους, μαζί με αυτούς που θέλουν να μας πείσουν ότι τα γράψαν αυτοί που αναφέρουν τα κείμενα ως τους συγγραφείς τους γιατί μονο και μόνο το έχουν γραμμένο μέσα στο κείμενο τους το όνομα του συγγραφέα.

Gaijin
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #101 on: April 13, 2006, 07:16:47 am »

Quote from: 4Dcube on April 09, 2006, 19:34:26 pm

Ρωτάω: Είναι ΣΙΓΟΥΡΑ η τωρινή μορφή του χριστιανισμού ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗ με την original trademark jesus christ teaching?

Οχι φυσικά. Γιατί η τωρινή μορφή του χριστιανισμού διακυρήτει το άσπρο ενώ με τις πράξεις τους κάνουν το μαύρο. Συνέπως πρέπει να έχεις πίστη στο Χριστό και όχι στον χριστιανισμό.
 Άλλο Χριστός, άλλο χριστιανισμός εν τέλει.
Χριστιανός λέει οτι είναι ο Μπους, Χριστινός και μητροπολίτης είναι ο πρωην Μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμων, Χριστιανοί λέγαν ότι είναι οι τις Ιεράς εξέτασης  και σκοτώναν τους ανθρώπους.
Nessa NetMonster
Guest
« Reply #102 on: April 13, 2006, 08:42:45 am »

Quote from: Gaijin on April 13, 2006, 06:51:29 am
Όμως υπάρχει το εξής πρόβλημα. Ότι αυτό που χαρακτηρίζεις ως διαστρευλομένη προσωπική ιστορία , αναφέρεται και σε άλλους ιστορικούς πέρα των ευαγγελίων , μη μετέπειτα χριστιανών (Ιώσηπος), οι οποίοι αναφέρουν για σκοτάδι την μέρα της σταύρωσης από έκλειψη λογικά σκεπτώμενοι που όμως λόγο ότι ήταν πανσέληνος (Πάσχα των Ιουδαίων γαρ) είναι αδύνατο επιστημονικά και λογικά. Επίσης έχουμε και έναν σεισμό που ήταν αρκετά δυνατός...
http://en.wikipedia.org/wiki/Josephus_on_Jesus#Testimonium_Flavianum
bakeneko
Veteran
Καταστραμμένος

?

View Profile WWW
« Reply #103 on: April 13, 2006, 13:48:17 pm »

Quote from: Cyberkat on April 12, 2006, 13:11:21 pm
Ο Πέτρος και ο Παύλος στις πρώτες συνόδους των Αποστόλων διεκύρρηξαν την μη ισχυ της [...] καταφρονούσια αυτούς, διότι είναι αδελφοί, αλλά προθυμότερον ας δουλεύωσι (Α' Τιμοθ., στ',1)[/color]
offtopic: Ίσως να ήταν καλύτερο να μη χρησιμοποιείς χρώματα σε μεγάλα κείμενα γιατί δεν είναι ευανάγνωστα σε όλα τα (στυλιστικά) θέματα του forum...

Gaijin
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #104 on: April 13, 2006, 18:36:20 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on April 13, 2006, 08:42:45 am
Quote from: Gaijin on April 13, 2006, 06:51:29 am
http://en.wikipedia.org/wiki/Josephus_on_Jesus#Testimonium_Flavianum

Kala pou to esteiles. Ontos o iosifos den anaferei peri tis ekleipsis. Einai enas ellinas sigrafeas pou to anaferei. Prepei na to psakso poio dieksodika gia to poios to egrapse.
O iosifos omos anaferei gia to oti emfanistike meta tin anastasi tou. Kai tou fainetai poli mistirio an auto einai alithes oti proketai gia enan koino anthropo.
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 10 Go Up Print
Jump to: