• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 19, 2025, 00:14:36 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 19, 2025, 00:14:36 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
H Στοά των Off Topic
by Katarameno
[June 18, 2025, 20:28:39 pm]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 18, 2025, 19:40:47 pm]

[ΣΗΕ ΙΙ] Γενικές απορίες ...
by chatzikys
[June 18, 2025, 19:26:00 pm]

Σιδηροδρομικό Δυστύχημα σ...
by Katarameno
[June 18, 2025, 18:22:39 pm]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[June 18, 2025, 07:55:05 am]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[June 18, 2025, 00:45:33 am]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9965
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426723
Total Topics: 31711
Online Today: 187
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 43
Guests: 132
Total: 175
zaroumaria
sterxz
kyriakipa
ThanosKoutsoump
alexandros_and
Χρήστος Κίτσος
esroussou
PolarBear
vajulin
kkuro123
mmamougiorgi
Bill g
evax
Ulmo
Athinaaz
Λέσχη Επιστημόνων
kakousios
Nikos_313
ArsenD
Mr Watson
Leou
stephystam
sotkara
George15
MrGreekArrow
kokkinosgior
Christina_R
rafail zisiadis
msandr
μιλτοςμ
DimKaratzas
Don
tsakalokagkouras
jimalexoud
rafa98p
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για αλλαγή του public name σας, επικοινωνήστε με έναν από τους Admins.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά > Πολίτης και Πολιτική (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Το ΚΚΕ καλεί τον λαό οργανωμένα να αρνηθει να πληρώσει τα χαράτσια!
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] 3 4 Go Down Print
Author Topic: Το ΚΚΕ καλεί τον λαό οργανωμένα να αρνηθει να πληρώσει τα χαράτσια!  (Read 7688 times)
Link-gr
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
Re: Το ΚΚΕ καλεί τον λαό οργανωμένα να αρνηθει να πληρώσει τα χαράτσια!
« Reply #15 on: September 17, 2011, 23:33:55 pm »

Quote from: Godhatesusall on September 17, 2011, 23:14:37 pm

8 δις έξω δηλαδή αν αφαιρέσουμε το κόστος των τοκοχρεολυσίων. To 2009 είχαμε ΑΕΠ 235 δις. Αυτό σημαίνει πραγματικό πρωτογενές έλλειμμα περίπου 3.4% του ΑΕΠ. Και αυτό μετά από τα φαγοπότια και τους εκτροχιασμούς της ΝΔ κλπ). Βέβαια αυτά ο παπανδρέου δεν τα λέει γιατί στο πασόκικο newspeak στις πρωτογενείς δαπάνες προσθέτουμε τους τόκους της εξυπηρέτησης του χρέους. Και γενικά στην οικονομική θεωρία τόσο μικρό πρωτογενές έλλειμμα καλύπτεται εύκολα με εσωτερικό δανεισμό.

Προσπαθούν να παρουσιάσουν την χρεωκοπία ως τον μπαμπούλα για να αγοράσουν την χώρα μισοτιμής. Όταν λοιπόν κύριοι το 2014 και το 2015 θα έχουν αγοράσει όλη την χώρα, αλλά εμείς θα χρειαζόμαστε καμιά 70+ δις για τοκοχρεωλύσια τον χρόνο, τότε πως ακριβώς θα τα πληρώσουμε? Οποιοσδήποτε με μισό γραμμάριο μυαλό βλέπει ότι η χρεωκοπία θα έρθει αργά(το 2015) ή γρήγορα(σε μερικούς μήνες). Το ζήτημα είναι αν θα πάμε στην χρεωκοπία με όρους που συμφέρουν την εργατική τάξη ή το κεφάλαιο. Και προς το παρών μας έχουν πάρει φαλάγγι .
Δεν έχεις άδικο οτι απότι φαίνεται μάλλον φούσκωσαν το έλλειμα του 2009-2010.
Για χάρη της συζήτησης ας πούμε πως είναι έτσι όπως το λές. Πάμε να καλύψουμε ΜΟΝΟ το πρωτογενές έλλειμα.
Αυτό σημαίνει πως ΔΕΝ πληρώνουμε τα χρέη μας στους έξω, μας νοιάζει να καλύψουμε τα 8 δίσ.
Αυτό που λες για  τον εσωτερικό δανεισμό ΄μπορεί να ισχύσει σε καταστάσεις ηρεμίας. Δεν μπορεί να θεωρείς πως ο Έλληνας θα πάρει ομόλογα  του χρεωκοπημένου κράτους. Σε ποιό νόμισμα άραγε? Σε ευρώ? Αν είναι σε δραχμές, το κόστος έκδοσης νέου χρήματος πως καλύπτεται?
Επίσης είναι δεδομένο πως εφόσων χρεοκώπησες λεφτά απ' έξω δεν βρίσκεις. Που σημαίνει πως οι τράπεζες δεν μπορούν να βρούν κεφάλαια για να στηρίξουν την ανάπτυξη που θα χρειαστείς για να μη μειώσεις το κράτος.
Η επόμενη ερώτηση επομένως είναι πως απολύεις σοσιαλιστικά?

Μπορεί με μία ματιά να φαίνεται απλό, λες έχω να καλύψω έλλειμα μόνο 3,5% , αλλά οι παράπλευρες συνέπειες είναι αυτές που θα επιφέρουν τις μεγάλες ζημιές.

Δεν νομίζω πως υπάρχει χρεωκοπία που ευνοεί την εργατική τάξη. Σε τέτοιες περιπτώσεις οι αδύναμοι είναι πάντα πιο ευάλωτοι οπώς και να χρεωκοπήσεις.

« Last Edit: September 17, 2011, 23:36:46 pm by Link-gr » Logged
Grecs
Καταστραμμένος

Lived in the air died on asphalt

View Profile
« Reply #16 on: September 17, 2011, 23:38:07 pm »

H εκδηλωση για το χρεος αυριο ισχυει?

"I wish punk, pizza, coke, and skateboarding could be combined into one thing that I could taste, look at or play with."
deadparrot
Θαμώνας

Willie! Your mouth!

View Profile
« Reply #17 on: September 17, 2011, 23:41:46 pm »

Quote from: Paf1984 on September 17, 2011, 20:14:51 pm
Quote from: deadparrot on September 17, 2011, 19:50:43 pm
και τι θα κανουμε αμα χρεοκοπησουμε και οι μισθοι στο δημοσιο πεσουν στο 1/8 του αρχικου τους? τοτε θα περναει καλα η λαικη οικογενεια?

Σταματα να βλεπεις Μπαμπη και Πρετεντερη.
καλα προσπερναω το οτι αυτο που μου λες δεν ειναι καν απαντηση σε αυτο που ρωταω, και εχω να σου πω οτι μιλαω με βαση αυτα που εγιναν στην αργεντινη αλλα και με το τι λεει η κοινη λογικη για το τι συμβαινει σε μια χρεοκοπια. οταν μου λεει ο καπνιας ουσιαστικα να χρεοκοπισω και να βγω απ'την ευρωπαικη ενωση εχει σκεφτει τι θα γινει την επομενη μερα? εχει σκεφτει ουσιαστικες και οχι θεωρητικες λυσεις στα προβληματα μου? η χωρα εχει έλλειμμα Ισοζυγίου Τρεχουσών Συναλλαγών πως θα αρχισει να φερνει συναλλαγμα? κρατικοποιοντας επιχειρησεις? αν βγω απ'την ευρωπαικη ενωση ποιες θα ειναι οι χωρες με τις οποιες θα συμμαχισω οι αραβες τα βαλκανια η το κομμουνιστικο μπλοκ? ας μου τα απαντησει πρωτα αυτα ο καπνιας και μετα ας συστρατευτουμε ολοι μαζι και δεν ξερω και εγω τι αλλα μου ζηταει

το συμπαν ειναι απειρο
τα ματια σου δακρύζουν
γιατι μωρο μου 
τ'αλογα αποψε χλιμιντρίζουν?

και το αλλο το παλιό ναυτικό:

με κοιτας σε κοιτω σε κοιτω
τι ναυτακι γλυκο είναι αυτό
τοσους μήνες κλειστοί στην βαρκούλα αυτή
μ'έχει πιάσει μια κάυλα τρελή
Grecs
Καταστραμμένος

View Profile
Re: Το ΚΚΕ καλεί τον λαό οργανωμένα να αρνηθει να πλη&#
« Reply #18 on: September 17, 2011, 23:46:09 pm »

Ψοφιε παπαγαλε Χωρις να ξερω απο οικονομικα μπορει να λεω και μλκιες αλλα παω με απλη λογικη.

Περικοπες για να  καλυψουμε το πρωτογενες ελλειμα < Περικοπες για να καλυψουμε πρωτογενες ελλειμα + δανεια.

Οποτε η χρεκοπια μου φενεται πιο σωστη ειδικα απο την στιγμη που το ΑΕΠ συρρικνωνεται με καθε μνημονιο και οι τρυπες δεν κλεινουν με την καμια.

Αυτα περι συμμαχιων ειναι πιπες. Θεωρεις συμμαχια να ειμαστε πουτανακια της αμερικης??? 

« Last Edit: September 17, 2011, 23:48:48 pm by Grecs » Logged

"I wish punk, pizza, coke, and skateboarding could be combined into one thing that I could taste, look at or play with."
Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #19 on: September 17, 2011, 23:50:42 pm »

Quote from: Grecs on September 17, 2011, 23:38:07 pm
H εκδηλωση για το χρεος αυριο ισχυει?

Ισχύει αλλά φάγαμε πολύ ξύλο σήμερα και χτες και είμαστε λίγο ανοργάνωτοι.

Πάντως στην χειρότερη θα γίνει μια πολύ καλή συζήτηση. Έχω ψιλο-διαμορφωμένη στο μυαλό μου μια εισήγηση. Απλά χρειάζομαι motivation για να βρω όλα τα στοιχεία που χρειάζομαι. Μπορείτε να με σπαμάρετε με pm για να με δελεάσετε. Προφιτερόλ, μπέϊκον, κάρτες γραφικών προτιμούνται.

Πίσω στο θέμα μας

Δες, 8 δις μπορείς να δανειστείς εσωτερικά ακόμα και με νομοθετικό διάταγμα. Σε κάποια φάση (πριν την χρεωκοπία του 1893 αν δεν απατώμαι) έγινε αυτό που λέμε η διχοτόμηση της δραχμής. Με υποχρεωτικό διάταγμα για κάθε δραχμή η μισή δανείστηκε στο κράτος και η άλλη μισή συνέχισε να κυκλοφορεί. Έτσι πήγαινες με το νόμισμα των 10 δραχμών στην τράπεζα και σου έδινε ένα ομόλογο 5 δραχμών και ένα νέο νόμισμα 5 δραχμών. Προς θεού, δεν λέω να πάρουμε τέτοια σοσιαληστικά μέτρα, απλά θέλω να σου πω ότι δεν είναι και τόσο μεγάλο πρόβλημα ο εσωτερικός δανεισμός αρκεί το χρήμα να ανακυκλώνεται στην αγορά και να μην φεύγει στο εξωτερικό.

Από κει και πέρα υπάρχουν πολλές σοβαρές προτάσεις ριζοσπαστικού περιεχομένου. Αφού κυρίξεις στάση πληρωμών για να μπορέσεις να ισοσκελίσεις τον προϋπολογισμό για τον πρώτο καιρό μπορείς εν μια νυκτί να καταργήσεις ΟΛΕΣ τις Offshore και να δεσμεύσεις τις περιουσίες αυτών στην ελληνική επικράτεια. Όποιος έχει αποδείξεις ότι η οφσόρ είναι δικιά του θα την παίρνει πίσω μετά από έναν έλεγχο του πόθεν έσχες. Εκεί να δεις πανηγύρι, το 75% ούτε καν θα τολμήσει να έρθει να ζητήσει την "εταιρεία" του πίσω. Άλλη πρόταση είναι η δέσμευση του χρυσού που υπάρχει σε θυρίδες στην ελλάδα (σε ένα παλαιότερο ποστ είχα βάλει λινκ από μελέτη της societe generale. Άμα δεις για τι νούμερα μιλάμε θα φρικάρεις).

Γενικά υπάρχει μια πληθώρα μέτρων που μπορείς να πάρεις στο μεταβατικό στάδιο μέχρι να αναταχθεί η οικονομία. Θα είναι εύκολη η ζωή κατά την διάρκεια της ανάταξης? ΟΧΙ. Θα γλυτώσουμε την αργεντινοποίηση και μεσοπρόθεσμα θα βελτιώσουμε την ζωή της εργατικής τάξης? ΝΑΙ!

YARRRRRRRRRRRRRR
deadparrot
Θαμώνας

Willie! Your mouth!

View Profile
« Reply #20 on: September 17, 2011, 23:50:47 pm »

Quote from: Karaμazoβ on September 17, 2011, 22:25:38 pm
Quote from: mAn-_0lis on September 17, 2011, 21:18:26 pm
Quote from: deadparrot on September 17, 2011, 19:50:43 pm
και τι θα κανουμε αμα χρεοκοπησουμε και οι μισθοι στο δημοσιο πεσουν στο 1/8 του αρχικου τους? τοτε θα περναει καλα η λαικη οικογενεια?
+1

η αξία των μισθών όμως δεν εξαρτάται και απο τη φορολογία? Δλδ αμα με τα τη φορολογηση του ΔΝΤ σου μενει το 1/10 και μετα τη χρεωκοπία και με λιγότερους φόρους εχεις το 1/8  του μισθού (πολυ απλοικό παραδειγμα οκ), δε το ξανασκέφτεσαι??
καλα δεν ξερω νουμερα αλλα δεν νομιζω να υποστηριζει κανενας οτι το καθαρο εισοδημα του μεσου ελληνα αμα χρεοκοπησουμε θα αυξηθει... για να μην παρεξηγουμαι ειμαι κατα των μετρων οπως τηθενται αυτον τον καιρο και υπερ της χρεοκοπιας αλλα αυτες οι ανακοινωσεις του καπνια ειναι τουλαχιστον απαραδεκτες, μου θυμιζουν τα"λεφτα υπαρχουν" του γιωργακη.

το συμπαν ειναι απειρο
τα ματια σου δακρύζουν
γιατι μωρο μου 

deadparrot
Θαμώνας

Willie! Your mouth!

View Profile
Re: Το ΚΚΕ καλεί τον λαό οργανωμένα να αρνηθει να πλη&#
« Reply #21 on: September 17, 2011, 23:55:32 pm »

Quote from: Grecs on September 17, 2011, 23:46:09 pm
Ψοφιε παπαγαλε Χωρις να ξερω απο οικονομικα μπορει να λεω και μλκιες αλλα παω με απλη λογικη.

Περικοπες για να  καλυψουμε το πρωτογενες ελλειμα < Περικοπες για να καλυψουμε πρωτογενες ελλειμα + δανεια.

Οποτε η χρεκοπια μου φενεται πιο σωστη ειδικα απο την στιγμη που το ΑΕΠ συρρικνωνεται με καθε μνημονιο και οι τρυπες δεν κλεινουν με την καμια.

Αυτα περι συμμαχιων ειναι πιπες. Θεωρεις συμμαχια να ειμαστε πουτανακια της αμερικης??? 

θεωρω οτι με το να ειμαστε στην ευρωπαικη ενωση ειχαμε διαπραγματευτικη δυναμη την οποια δεν αξιοποιησαμε σε κανενα θεμα. και επισης πιστευω οτι ο κοσμος ειναι μια ζουγκλα εμεις ειμαστε μικρη χωρα και χωρις την ευρωπη για συμμαχο θα ειμασταν ακομη μεγαλυτερα πουτανακια αποτι ειμαστε τωρα.

το συμπαν ειναι απειρο
τα ματια σου δακρύζουν
γιατι μωρο μου 

Grecs
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #22 on: September 18, 2011, 00:11:58 am »

Το μονο διαπραγματευτικο μας χαρτι ειναι χρεωκοπια και πουλο απο ευρω αλλα δεν ψηνεται κανεις. Ισως γιατι ειναι πουλημενοι αυτοι που μας κυβερνανε.

Link-gr
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #23 on: September 18, 2011, 00:19:43 am »

@Godhatesusall  έχασα ένα σεντόνι που σου απαντούσα κανα τέταρτο. Angry Angry Angry
Ίσως το ξαναγράψα αύριο.Ρώτησα πάντως γιατί ολοκληρωμένες προτάσεις απο τα κόμματα που δεν αποκλέιουν ως λύση την Χρεοκοπία - έξοδο για την επόμενη μέρα δεν έχω δέι.
Αν έχεις κανα λινκ ευπρόσδεκτο.

« Last Edit: September 18, 2011, 09:35:16 am by Link-gr » Logged
Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #24 on: September 18, 2011, 00:39:59 am »

Quote from: Link-gr on September 18, 2011, 00:19:43 am
@Godhatesusall  έχασα ένα σεντόνι που σου απαντούσα κανα τέταρτο. Angry Angry Angry
Ίσως το ξαναγράψα αύριο.Ρώτησα πάντως γιατί ολοκληρωμένες προτάσεις απο τα κόμματα που δεν αποκλέιουν ως λύση την χρεωκοπεία-έξοδο για την επόμενη μέρα δεν έχω δέι.
Αν έχεις κανα λινκ ευπρόσδεκτο.

HUGE textwall incoming

http://seisaxthia.blogspot.com/2011/07/blog-post_2638.html

Και γενικά ψάξε και γι'άλλα άρθρα του καζάκη. Σε αυτό το γιγαντιώδες textwall προσπαθεί να πει τα πάντα μαζί και δεν πετυχαίνει τόσο πολύ. Άμα ψάξεις λίγο παραπάνω στο internet θα δεις τι παίζει.

Γενικά με ένα τέτοιο μέτωπο συμφωνώ 1000% στην προγραμματική βάση, αλλά έχει πολλά προβλήματα. Δεν νομίζω εδώ να είναι ο κατάλληλος χώρος για την κριτική του εγχειρήματος αυτού. Παρ'όλα το ΕΠΑΜ είναι αν μη τι άλλο, άξιο προσοχής.

YARRRRRRRRRRRRRR
kapnias
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #25 on: September 18, 2011, 04:34:35 am »

Quote from: deadparrot on September 17, 2011, 23:41:46 pm

καλα προσπερναω το οτι αυτο που μου λες δεν ειναι καν απαντηση σε αυτο που ρωταω, και εχω να σου πω οτι μιλαω με βαση αυτα που εγιναν στην αργεντινη αλλα και με το τι λεει η κοινη λογικη για το τι συμβαινει σε μια χρεοκοπια. οταν μου λεει ο καπνιας ουσιαστικα να χρεοκοπισω και να βγω απ'την ευρωπαικη ενωση εχει σκεφτει τι θα γινει την επομενη μερα? εχει σκεφτει ουσιαστικες και οχι θεωρητικες λυσεις στα προβληματα μου? η χωρα εχει έλλειμμα Ισοζυγίου Τρεχουσών Συναλλαγών πως θα αρχισει να φερνει συναλλαγμα? κρατικοποιοντας επιχειρησεις? αν βγω απ'την ευρωπαικη ενωση ποιες θα ειναι οι χωρες με τις οποιες θα συμμαχισω οι αραβες τα βαλκανια η το κομμουνιστικο μπλοκ? ας μου τα απαντησει πρωτα αυτα ο καπνιας και μετα ας συστρατευτουμε ολοι μαζι και δεν ξερω και εγω τι αλλα μου ζηταει

θα σου απαντησω σε ολες τις ερωτησεις πολυ συγκεκριμενα. Ως που να βρω λιγο χρονο να το κανω , αν θες διαβασε τα παρακατω. Ίσως βοηθήσουν.

http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=15/9/2011&id=13706&pageNo=6&direction=1

http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=15/9/2011&id=13706&pageNo=7&direction=1

http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=15/9/2011&id=13706&pageNo=9&direction=1
ACE
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

The lost art of trolling.

View Profile WWW
« Reply #26 on: September 18, 2011, 07:09:27 am »

Νταξει επεσε σχιζοφρενεια.... Ειχα ακουσει τον Καζακη που ελεγε να κρατικοποιησουμε τα εργοστασια και γελουσα κανενα τεταρτο. Αναλυτικες απαντησεις αυριο αν ειμαι ξεμεθυστος...

Ερχεται μια μερα...
kapnias
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #27 on: September 18, 2011, 12:56:39 pm »

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Λ. Ηρακλείου 145- 142 31 ΠΕΡΙΣΣΟΣ τηλ.:210-2592163 fax: 210-2592156 e-mail: mailbox@gt.kke.gr ,

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟ 37ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ - ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ

«Εν ολίγοις ο κ. Βενιζέλος μου είπε ότι μπαίνει σε κίνδυνο, όπως λέει ο ίδιος και όπως λέει το ΕΚΟΦΙΝ, να μην υπογραφεί η συμφωνία της 21ης Ιουλίου που έγινε στα πλαίσια της ευρωζώνης, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα θα απολάμβανε ένα μεγάλο πακέτο εθνικής τάχα σωτηρίας. Η κατάσταση σηματοδοτείται ως πολύ άσχημη σε σχέση με την εξέλιξη της κρίσης στην Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γαλλία.
Μου είπε ότι τα πράγματα είναι αδιέξοδα, γιατί πια δεν είναι ζήτημα μιας δόσης, αλλά είναι ζήτημα ολόκληρου του πακέτου και όταν τον ρώτησα τί ακριβώς ειπώθηκε και ποια ήταν η αφορμή του αναμενόμενου για μας εκβιασμού, μου απάντησε ότι συνειδητοποίησαν στο ΕΚΟΦΙΝ ότι ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να καταβάλει τα τέλη, τα χαράτσια, που μας φέρνει η εφορία και η ΔΕΗ για τα ακίνητα, ότι έχουν πληροφορίες ότι ξεσηκώνεται αντίδραση και γι’ αυτό γίνεται ένας τέτοιος εκβιασμός.
Του απάντησα ότι είναι δικό της θέμα της κυβέρνησης αν νοιώθει εκβιασμένη ή όχι και τι θα κάνει, αλλά ότι ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να εκβιαστούμε.
Ούτε βήμα πίσω δεν πρέπει να κάνουμε σε ό,τι έχουμε χαράξει και ό,τι έχουμε αποφασίσει και την Τετάρτη στις 21 του μήνα στο Σύνταγμα και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας πρέπει να δοθεί η απάντηση. Δεν είναι πρώτη φορά που ο ελληνικός λαός δέχεται έναν αισχρό εκβιασμό, δεν μας απασχολούν οι εκβιασμοί στην κυβέρνηση. Η κυβέρνηση είναι συγγενολόι της τρόικα, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και δεν μας ενδιαφέρουν οι εκβιασμοί ανάμεσα στα συγγενολόια. Εμείς όμως, ο λαός, είμαστε στην αντίπερα όχθη, θυμίζουμε στον ελληνικό λαό κάποια από τα παραδοσιακά και πιο γνωστά εκβιαστικά διλλήματα: Θυμάστε το ’74 Καραμανλής ή τανκς; Θυμάστε το ’81, δίλλημα που επαναλήφθηκε αρκετές φορές, ή ΠΑΣΟΚ ή ανοίγει η Μακρόνησος; Ε, επιτέλους τώρα δεν συγχωρείται να υποκύψουμε στα διλλήματα, γιατί στην πραγματικότητα ο μόνος εκβιαζόμενος είναι ένας, η εργατική τάξη, ο εργαζόμενος λαός».

ΑΘΗΝΑ 18/9/2011 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
deadparrot
Θαμώνας

Willie! Your mouth!

View Profile
« Reply #28 on: September 18, 2011, 13:57:33 pm »

....καλα ενταξει καταλαβα.....

το συμπαν ειναι απειρο
τα ματια σου δακρύζουν
γιατι μωρο μου 

vagus
Θαμώνας

View Profile
« Reply #29 on: September 18, 2011, 18:20:21 pm »

Ρε ανοητοπουλοι,η χωρα μας εχει πλεον 15 διαφορετικα κομματα. ΠΟΙΟΣ δινει τη δικαιοδοσια στον καθε κυριο Καπνια να ανεβαζει ανακοινωσεις του ΕΝΟΣ απο τα 15 κομματος στις ανακοινωσεις και στα εκτακτα νεα ; Κυριε Καπνια,φαγουριστηκε ο κοσμος τι θα πει το ΚΚΕ τωρα,ξερει πολυ καλυτερα την πικρα απ'το νεο και αισχρο μετρο της κυβερνησης. Οι εκκλησιες και ο Περισσος θα μεινουν στην απ'εξω.
Pages: 1 [2] 3 4 Go Up Print
Jump to: