• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 17:10:29 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 17:10:29 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by asemas
[Today at 16:20:27]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426690
Total Topics: 31710
Online Today: 218
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 93
Guests: 112
Total: 205
stnanou
evangeliaap
savvastzan
tmpadasn
myrto
Yamal
gsifnio
noimaginationforthis
aachmet
victoria
athenamits
Τρου Ντετεκτιβ
chaniotism
EvP
vasilis saitis
lemonjuicy
giorgosss03
angelos
Konstantinoy
Toaoutplasedakitoubiseswa
gpapailio
Bill g
Evripidis
thathas12
gp6
Giannis Masterio
lefterish
kchatziae
ANDVRONTZOS
georkala
nikolith
asemas
kakousios
akyros51h
nataliakara
Belafonte
mailon
pkoko
Ntinomanolo123
AODON
soktas
evtrents
stefpapa21
kstavroulis
Joannapet
HlektrikhPatata
cealexop
marilita
ppss
k_tasio_
Saint_GR
Louisa
apos34
tecnoteki
Lioud4
Chrisapostol
mavrhs
itsikou
vpoug
pdiamantis
Guts
fkacori
nikos123321
neoklitos
DimKaratzas
smanio
apapamichail
stefanidis
nikpapoutsi
gntitsios
mark
kimxnas
adamchatz
Giannis_Kako
antontsiorvas
Bigie_Cheese
msandr
mrodi
Juror8
filippovna
Mr Z
Theislander
chrysaep
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πληροφορίες Καθηγητών
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Κινητοποιήσεις - Πρωτοβουλίες Φοιτητών (Moderators: Starki, MomostheGreen) > Γιατί πρέπει ν' ανοίξουμε τα πανεπιστήμια, η θέση μου.
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 ... 6 Go Down Print
Author Topic: Γιατί πρέπει ν' ανοίξουμε τα πανεπιστήμια, η θέση μου.  (Read 11332 times)
mAn-_0lis
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
Γιατί πρέπει ν' ανοίξουμε τα πανεπιστήμια, η θέση μου.
« on: September 15, 2011, 22:28:52 pm »

Γιατί πρέπει ν' ανοίξουμε τα πανεπιστήμια:

από το Μανώλη Σεργιάδη, φοιτητή Τ.Η.Μ.Μ.Υ. Α.Π.Θ.

Στη σχολή μου, αλλά και στη πλεινότητα των σχολών, τα πλαίσια κατάληψης κατέβηκαν πρωτίστως απο τα εαακ, από αρεστεριστές δηλαδή, και δευτερευόντως απο το κκε (πκσ ή μασ), τ' οποίο υιοθετεί όποια στάση θεωρεί οτι εκφράζει τους περισσότερους  τη δεδομένη στιγμή. Αυτό από μόνο του θα πρέπει να καθιστά εμάς τους υπόλοιπους καχύποπτους ως προς το περιεχόμενο των προτάσεών τους. Οι παραπάνω δύο ομάδες ανθρώπων επιθυμούν την αλλαγή του πολιτεύματος στ' οποίο ζούμε, συνεπώς οποιαδήποτε “γνωμάτευση” εκ μέρους τους, σχετικά με το εαν ενας νόμος βελτιώνει ή όχι το υπάρχων σύστημα πάσχει απο διαστρεβλωτική μεροληψία. Είναι παράλογο να ζητάς συμβουλές για τη στατικότητα του σπιτιού σου, από έναν πολιτικό μηχανικό που θέλει να το γκρεμίσει για να χτίσει άλλο στη θέση του... Προσωπικά δεν επιθυμώ αλλαγή του πολιτεύματος, κι αυτό γιατί η υλοποίηση ενός πολιτεύματος εναπόκειται στη καλλιέργεια και τη ποιότητα των πολιτών που το απαρτίζουν. Ο πιο “μεγάλος” και σημαντικός των βιομηχάνων μπορεί να είναι απολύτως δίκαιος κι ο πιο “μικρός” και ασήμαντος δημόσιος υπάλληλος να είναι ειδεχθής εκμεταλλευτής! Συνεπώς η μετάβαση αυτή τη στιγμή σ' ενα άλλο πολίτευμα δε μπορεί να καταστήσει δικαιότερο αυτόν τον κόσμο, παρά μόνο να γυρίσει το τροχό. Να επιφέρει δηλαδή μια ανταλλαγή ρόλων μεταξύ καταπιεστών και καταπιεζόμενων... Ο μόνος τρόπος για να μεταβούμε σε κάποιο πολίτευμα τ' οποίο θα είναι δικαιότερο απ' το σημερινό είναι η καλλιέργεια των ανθρώπων. Κάτι τέτοιο δε μπορεί όμως να συμβεί απ' τη μία στιγμή στην άλλη! Είναι υποχρέωση της κοινωνίας να   σπρώχνει του πολίτες της προς αυτό το μονοπάτι κι ευθύνη του καθενός από μας να το ακολουθεί με συνέπεια και μεράκι. Όσο περισσότερο θα ενστερνίζονται οι άνθρωποι τον ουμανισμό, τόσο πιο δίκαια θα γίνεται η κοινωνία!
   Η ιδέα λοιπόν ότι η άμεση μεταπήδηση σε κάποιο άλλο πολίτευμα θα μας σώσει, είναι άτοπη! Όταν στο αρχαίο ινδικό έπος μπαγκαβάτ γκίτα ο πολεμιστής Αρζούνα δηλώνει πως είναι κουρασμένος απ' το διαρκή πόλεμο και πως θέλει να επιστρέψει στο σπίτι του, ο πάνσοφος οδηγός του Κρίσνα, του λέει: “Έτσι είναι ο δρόμος της πνευματικής ανάπτυξης. Ένας άνθρωπος πρέπει να πάει μπροστά απ' το σημείο που στέκεται, δε μπορεί να πηδήξει στο απόλυτο, πρέπει να εξελιχθεί προς αυτό. Σε κάθε δεδομένη στιγμή είμαστε αυτό που είμαστε και πρέπει να δεχτούμε τις συνέπειες της ύπαρξής μας και μόνο μέσω αυτής της αποδοχής μπορούμε ν' αρχίσουμε να εξελισσόμαστε περαιτέρω. Μπορούμε να επιλέξουμε το πεδίο της μάχης αλλά δε μπορούμε ν' αποφύγουμε τη μάχη...”. Έτσι κι εμείς, κουρασμένοι απ' τον άδικο και παράλογο κόσμο, ζητούμε να να παμε  “σπίτι μας” - σε κάποιο ουτοπικό και παραδεισένιο καταφύγιο όπου ολα θα είναι δίκαια. Κλείνουμε λοιπόν τις σχολές μας κι απαιτούμε άμεση μετάβαση εκεί...
   Η πραγματικότητα σήμερα είναι πως η πλειονότητα των φοιτητών έχει “εκδιωχθεί” εμμέσως απο τα κοινά των πανεπιστημίων. Οι φοιτητικές παρατάξεις με το τρόπο λειτουργίας τους απέτρεπαν επι χρόνια τη συμμετοχή στα κοινά, κάποιου αφελούς, μέσου νέου φοιτητή. Με τον ίδιο τρόπο, που όπως περιγράφει ο Γ. Βαρουφάκης στο λεξικό του, οι οικονομολόγοι συζητούσαν επι χρόνια σε μια γλώσσα που μόνο αυτοί καταλάβαιναν αποκλείοντας έτσι τον υπόλοιπο κόσμο απ' την περί οικονιμικών συζήτηση, έτσι κάπως έπρατταν και οι κομματικές παρατάξεις στο πανεπιστήμιο. Είχαν μετατρέψει το πεδίο της ενασχόλησης με τα κοινά σε μια σφηκοφωλιά και ασχολούνταν με πράγματα τα οποία καμιά σχέση δεν είχαν με το κοινό καλό (εκτός κι αν κάτι τέτοιο τις συνέφερε συγκυριακά ). Ως αποτέλεσμα, η μεγαλύτερη μερίδα των φοιτητών είτε απείχε είτε συμμετείχε με κάποιο λειψό και συμβιβαστικό τρόπο. Το ανικανοποιήτο λοιπόν περί δικαίου αίσθημα, μαζί με τη δραματική ρητορεία των αριστερών παρατάξεων, δημιούργησε  σε πολλούς φοιτητές ενοχές ως προς την “αριστερότητά” τους. Εξού και οι καταλήψεις. Οι περισσότεροι φοιτητές που τις υπερψηφίζουν δε το κάνουν με βάση κάποια θεμελιωμένη άποψη, παρά από ένα μείγμα συναισθηματισμού και φόβου για το αύριο, που όπως τους λένε – γιατί σπάνια το ψάχνουν από μόνοι τους – προμηνύεται ζόρικο.
   Η μεγάλη τρομοκρατία είναι πως το νεο σύστημα θα καταστρέψει το πανεπιστήμιο. Δυστυχώς η αλήθεια είναι πως το πανεπιστήμιο έχει ήδη καταστραφεί χάρη στην ανικανότητα κι επακόλουθη πολυετή απραξία των πανεπιστημιακών. Αφού δεν το γιατρέψαν εκείνοι ως όφειλαν, τώρα τους επιβάλλεται η θεραπεία με τρόπο σαδιστικό. Το πανεπίστημιο που έχω ζήσει εγώ, βγάζει αποφοίτους ηλεκτρολόγους μηχανικούς οι οποίοι αδυνατούν (ακόμα κι αν έχουν υψηλή βαθμολογία) να ρυθμίσουν το router τους ή καν να το συνδέσουν όπως πρέπει! Οι οκτώ στις δέκα εργασίες που κατατίθενται είναι αντιγραμμένες. Οι φοιτητές δεν φοιτούν αλλα διεκπεραιώνουν – με τον έναν ή τον άλλο τρόπο – τις σπουδές τους. Πολλοί καθηγητές νομίζουν οτι επειδή κάποτε έκαναν ενα διδακτορικό είναι πια αυθεντίες κι χάσει απ' τα μάτια τους απο τη πραγματική τους αποστολή, η οποία είναι να βοήθησουν τους φοιτητές τους.
   Ασφαλώς όμως δεν ήταν ολα μαύρα... Κατά την άποψή μου η τελευταία πρυτανική ομάδα του Α.Π.Θ. είχε πραγματικά αφοσιωθεί στην εξυπηρέτηση του πανεπιστημίου κι έκανε σοβαρά πράγματα στον έναν χρόνο που διοίκησε. Ήρθε όμως πολύ αργά κι οι διάφοροι προκάτοχοί τους διαπιστώνω ότι ήταν πολύ “λίγοι”. Αν λοιπόν η ομάδα Μυλόπουλου είχε εκλεγεί κι είχε δράσει όπως έδρασε, πριν από δέκα χρόνια, σήμερα δε θα μπορούσε κανείς να πει το παραμικρό για το Α.Π.Θ. ...
   Με το νεο νόμο οι κομματικές νεολαίες εντός του πανεπιστημίου παύουν να έχουν τις παλαιές εξουσίες τους. Διαλύεται λοιπόν η σφηκοφωλιά κι οι σφήκες τσιμπάνε όποιον βρούνε ζαλισμένες. Ανοίγεται έτσι ο δρόμος για τη δημιουργία ενος φοιτητικού κινήματος τ' οποίο θα έχει τη βάση του σε φοιτητές που δρουν ορμώμενοι απ' το περί δικαίου αίσθημά τους κι  όχι από την εξυπηρέτηση κάποιου συμφέροντος ή κόμματος. Οι φοιτητές που μέχρι τώρα απείχαν έχουν την ευθύνη να εμφανιστούν για να διαμορφώσουν τις νέες συνθήκες και συγκροτώντας ενα ειλικρινές κίνημα να διεκδικήσουν τα δίκια τους. Πρέπει να πω οτι είναι καθήκον του κάθε πολίτη ν' ασχολείται με τα κοινά κι είναι ντροπή γι' αυτόν να λουφάζει περιμένοντας κάποιον μεσσία να τα κάνει όλα για λογαριασμό του! Το φοιτητικό κίνημα που αναφέρω παραπάνω, δεν πρόκειται να σχηματιστεί την επομένη που θ' ανοίξουν οι σχολές κι ούτε να πετύχει τους στόχους του μέσα σ' ενα χρόνο. Και παλι όλα επαφίονται στη ποιότητα και το μεράκι των μέχρι σήμερα απόντων φοιτητών...

Υ.Γ. Για όσους φοιτητές θεωρούν ότι σώζουν τους υπόλοιπους κάνοντας κατάληψη, παραθέτω το εξής απόσπασμα απο μια συνέντευξη του Χρόνη Μίσσιου:
   “Το θέμα είναι να κερδίσεις τους ανθρώπους. Δε μπορεις να σώσεις τους ανθρώπους αν δεν θέλουν οι ίδιοι να σωθούν. Άμα ο άλλος δεν γουστάρει, δεν νοιώθει οτι πρέπει να σωθεί, πως θα τον υποχρεώσεις...”;
Με δεδομένο οτι στη δική μου σχολή συμμετέχουν στη κατάληψη 30 άτομα στο ζενίθ, μάλλον δεν έχουν κερδηθεί οι άνθρωποι...

o_0
Issle
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: Γιατί πρέπει ν' ανοίξουμε τα πανεπιστήμια, η θέση μου.
« Reply #1 on: September 15, 2011, 22:48:04 pm »

Συμφωνώ σε αρκετά σημεία αλλά ...

Κατά την άποψή μου η τελευταία πρυτανική ομάδα του Α.Π.Θ. είχε πραγματικά αφοσιωθεί στην εξυπηρέτηση του πανεπιστημίου κι έκανε σοβαρά πράγματα στον έναν χρόνο που διοίκησε.

Cool Shocked Undecided
« Last Edit: September 15, 2011, 22:50:09 pm by Issle » Logged

We can be a nation that believe in war,
And still tells the world that we don't.
Let the flag for hypocrisy fly high from every pole
We're a little bit country, and we're a little bit rock n' roll
megapixel
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

θέλω φρέσκο κρέας!!!

View Profile
« Reply #2 on: September 15, 2011, 22:49:37 pm »

Quote from: Issle on September 15, 2011, 22:48:04 pm
Συμφωνώ σε αρκετά πράγματα αλλά ...

Κατά την άποψή μου η τελευταία πρυτανική ομάδα του Α.Π.Θ. είχε πραγματικά αφοσιωθεί στην εξυπηρέτηση του πανεπιστημίου κι έκανε σοβαρά πράγματα στον έναν χρόνο που διοίκησε.

Cool Shocked Undecided
και εγω το ιδιο, συμφωνω σε πολλα αλλα αυτο ....

i_am_batman
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #3 on: September 15, 2011, 22:58:08 pm »

Δεν έχω χρόνο για κάτι παραπάνω, γιατί πρέπει να φύγω, αλλά το κείμενο είναι για γέλια από πάνω μέχρι κάτω.

αυτόνομη παρέμβαση στους ηλ-μηχ: http://aphm.espivblogs.net/
συνέλευση για το κόστος φοίτησης: http://synkosfoi.espivblogs.net/

δυστοπία: http://dystopiarap.wordpress.com/
madmetal
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #4 on: September 15, 2011, 23:13:11 pm »

Δεν διάβασα το κείμενο αλλά είχα συζητήσεις με καθηγητές γενικά.
Μπορούν οι καθηγητές που θέλουν ανοιχτές σχολές να υπογράψουν πως εάν οι καταλήψεις τελειώσουν, οι ίδιοι δεν θα απεργήσουν όταν έρθει το ενιαίο μισθολόγιο για αυτούς; εαν ναι να ανοίξει η σχολή να γουστάρουμε. αλλά μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας.

τι μου λες για αγαπη και αρρωσταινω.... καρδια μου εγω...

Χρωστάω τόσα πολλά σε αυτούς που δεν αγαπώ,
την ανακούφιση καθώς αποδέχομαι ότι είναι οι αγαπημένοι κάποιων άλλων,η χαρά ότι δεν είμαι εγώ ο λύκος για τα πρόβατα τους.

!video spam aoua!
ACE

The lost art of trolling.

View Profile WWW
« Reply #5 on: September 15, 2011, 23:17:08 pm »

O Μυλοπουλος ειναι μεγαλο καθηκι, ΠΑΣΟΚος του κερατα και κλασσικος πρυτανης χωρις αρχιδια... Μην με πεταξετε στον καδο. Αποθεστε με απαλα...

Ερχεται μια μερα...
DotA_ftw
Θαμώνας

View Profile
« Reply #6 on: September 15, 2011, 23:18:14 pm »

Συνοπτικά για να μην γράφω για τον πολεμιστή Αρζούνα και να κάνω επικλήσεις στην αυθεντία με ισπανιστικό τρόπο:

1η παραγραφος:
α. Άρα οποιοσδήποτε επιθυμεί αλλαγή πολιτεύματος απαγορεύεται να κάνει πολιτική ανάλυση πάνω σε ένα νόμο ή να πει ότι το τάδε μέτρο είναι αντιλαϊκό και δεν θέλω να εφαρμοστεί. Γιατί?
β. Όπως λες η μετάβαση σε ένα ουτοπικό πολίτευμα δεν θα προκύψει αν δεν παιδευτούν οι πολίτες. Νομίζω ότι οι υποστηρικτές των καταλήψεων και των κινητοποιήσεων πιστεύουν ότι οι καταλήψεις και οι πορείες οδηγούν προς αυτήν την κατεύθυνση. Δλδ δεν απαιτούν την άμεση μετάβαση σε άλλο πολίτευμα αλλά προωθούν την ενασχόληση με τα κοινά, με την πολιτική ιστορία, και μια σταδιακή διαμόρφωση αυτού που λέμε προεπαναστατικές συνθήκες (Ιταλία '70, Ελλάδα '65).

2η παράγραφος:
βλ. 1β.

3η παράγραφος:
α. Διαφωνώ με το ότι η πλειονότητα των φοιτητών είχε όλη την καλή πρόθεση να ασχοληθεί με τα κοινά και ότι οι μέθοδοι των παρατάξεων τις διώχνουν. Αυτό που πιστεύω είναι ότι γενικά είχαν την τάση να τις απορρίψουν και να μην συμμετέχουν (όπως κάνουν και με τα κοινά γενικώς βλ. αύξηση αποχής, βλ γενική έλλειψη πολιτικού προσανατολισμού στην κοινωνία απολιτικ) και εκμεταλλεύονται επικοινωνιακά φάουλ τους (π.χ. ξύλα, πρήξιμο καπνιά, ρητορίες) για να πουν: όλες οι συνελεύσεις/παρατάξεις/συζητήσεις είναι κακές. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο μέρος στην προπαγάνδα του συστήματος που σε μεγάλο βαθμό σπρώχνει τον κόσμο να γίνει απολιτίκ. Τρανταχτά παραδείγματα που μου 'ρχονται στο μυαλό είναι:
α1. Η προπαγάνδα ότι τις σχολές τις κλείνουν μειοψηφίες και μπάχαλα. Δεν μπορεί σε 300 σχολές να υπάρχουν τραμπούκοι.
α2. Η άμεση σύνδεση ΟΛΩΝ των παρατάξεων με κόμματικά συμφέροντα. Υπάρχουν τουλάχιστον 6-7 αριστερές παρατάξεις στα πανεπιστήμια της θεσσαλονίκης. Δεν έχουν όλες κόμμα, δεν έχουν όλες χρηματοδότηση, δεν έχουν όλες γραμμή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του κατά πόσο υπάρχει στάνταρ γραμμή είναι η εσωτερική διαμάχη των ΕΑΑΚ στα γενικά συντονιστικά του 2006-07 του κατά πόσο έπρεπε να ανοίξουν οι να κλείσουν οι σχολές.
α3. Ότι η κατάργηση των κομματικών συμφερόντων στα πανεπιστήμια συνδέεται όχι με κατάργηση των χρηματοδοτούμενων παρατάξεων π.χ. ΠΑΣΠ αλλά με γενική κατάργηση του ρόλου της γενικής συνέλευσης.
β. Το αν αυτά που συζητά η συνέλευση ουδεμία σχέση έχουν με το κοινό καλό σχετίζεται με το πως ορίζεις το κοινό καλό. Δλδ. 1β.

4η παράγραφος: Δεν νομίζω ότι το γνωστικό αντικείμενο των ηλεκτρολόγων της σημερινής σχολής είναι χαμηλό. Μην ξεχνάμε ότι γίνονται δεκτοί παντού στην ευρώπη, τα πάνε μια χαρά έξω και παίρνουν και θεσάρες. Η έλλειψη σύνδεσης με το επάγγελμα έχει μεγάλη σχέση και με την χρηματοδότηση, αλλά και με τό ότι άλλαξε το "επάγγελμα". Δεν νομίζω ότι το να κάνουμε το ελληνικό ΑΕΙ , ΟΑΕΔ είναι ένα μέτρο προς την σωστή κατεύθυνση.

5η παράγραφος: ΚΛΑΙΩ

6η παράγραφος: Η υπάρχουσα τάση στα φυτά και στην κυβέρνηση είναι σε μια κατάργηση των ρόλων της γενικής συνέλευσης και όχι στο να χτυπηθούν οι φοιτητοπατέρες, οι οποίοι μια χαρά θα υπάρχουν σε άλλα πόστα. Δεν νομίζω ότι μπορεί να οργανωθεί φοιτητικό κίνημα χωρίς αυτό το όργανο όπως δεν είναι δυνατόν να κάνεις συνδικαλιστικό αγώνα σε ένα επάγγελμα που δεν έχει σωματείο (π.χ. σύγχρονες επιχειρήσεις που κάνουν ότι γουστάρουν). Απτό παράδειγμα για κάτι τέτοιο είναι τα αγαπητά σας ΞΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
arashi
Καταστραμμένος

Tell them how I'm defying gravity

View Profile
« Reply #7 on: September 16, 2011, 00:17:08 am »

σοβαρευτειτε λιγο και καντε κριτικη περι του αρθρου και οχι ιστοριες για αρκουδες

στην τελικη σε οσα ειρωνικα γραφετε στο παλικαρι η μονο απαντηση ειναι  "haters gonna hate"

Wink

クリスチネットあなたの者だから...
Silvo the Beautiful
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: Γιατί πρέπει ν' ανοίξουμε τα πανεπιστήμια, η θέση &
« Reply #8 on: September 16, 2011, 00:31:02 am »

Ειστε και σεις για μπατσες ομως.... Τουλαχιστον ηταν μια αποψη σοβαρη και δεν εγραψε απλα ανοησιες για να κλαφτει... Και μπραβο και στον dota_ftw που του απαντησε.

Η εκφραση ολων ειναι αυτη που μετραει και οταν καποιος εκφραζεται σωστα ακομα και αν τα βρισκουμε λαθος αυτα που λεει πρεπει να χαιρομαστε και οχι να κραζουμε
Grecs
Καταστραμμένος

Lived in the air died on asphalt

View Profile
« Reply #9 on: September 16, 2011, 00:37:53 am »

Xεσε μας ρε αρασι ολο το κειμενο ειναι για γελια(εκτος ισως απο την 1η παραγραφο που διαφωνω καθετα αλλα τουλαχιστον διαμορφωνει δικια του αποψη το παλικαρι), αληθεια μονο που το διαβασα ενιωσα οτι εχασα χρονο ποσο μαλλον να κατσω να απαντησω σοβαρα.

Ασφαλώς όμως δεν ήταν ολα μαύρα... Κατά την άποψή μου η τελευταία πρυτανική ομάδα του Α.Π.Θ. είχε πραγματικά αφοσιωθεί στην εξυπηρέτηση του πανεπιστημίου κι έκανε σοβαρά πράγματα στον έναν χρόνο που διοίκησε. Ήρθε όμως πολύ αργά κι οι διάφοροι προκάτοχοί τους διαπιστώνω ότι ήταν πολύ “λίγοι”. Αν λοιπόν η ομάδα Μυλόπουλου είχε εκλεγεί κι είχε δράσει όπως έδρασε, πριν από δέκα χρόνια, σήμερα δε θα μπορούσε κανείς να πει το παραμικρό για το Α.Π.Θ. ...
Αυτο μονο φτανει για να καταλαβεις ποσο θυμα των επικοινωνιολογων και των ΜΜΕ ειναι ο γραφων. Το μονο στο οποιο ειναι καλος ο μυλοπουλος ειναι οι δημοσιες σχεσεις και να μας δινει την εντυπωση οτι ειναι γαματος πρυτανης σε σχεση με τους προκατοχους του και φυσικα υπαρχουν ατομα που τσιμπανε.

Το κειμενο ειναι γεματο φουλ κλισε που μπορω αντι να διαβασω το αρθρο του συναδερφου να δω το δελτιο των 7 στον αλφα, μετα καπακι μεγκα στις 8 και τελος σκαι στις 9 για επαναληψη. ΗΜΑΡΤΟΝ.
« Last Edit: September 16, 2011, 00:44:55 am by Grecs » Logged

"I wish punk, pizza, coke, and skateboarding could be combined into one thing that I could taste, look at or play with."
Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #10 on: September 16, 2011, 11:13:41 am »

Μετά από παράκληση του fourier μεταφέρω την άποψή του για το αρχικό post όπως την έγραψε στην λίστα

Τέλειο κείμενο Μανωλάκη! Συγκινήθηκα! Αν το έγραφες στις πανελλήνιες θα έπαιρνες άριστα!

Νομίζω πως αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση η συνεκτικότητα της ανάλυσης, που μένει σταθερά εντός θέματος απ' την αρχή μέχρι το τέλος:

Τίτλος: "Γιατί πρέπει ν' ανοίξουμε τα πανεπιστήμια."

Επιχειρηματολογία:

1η παράγραφος: Τα ΕΑΑΚ, η ΠΚΣ, και η αλλαγή του "πολιτεύματος" που δεν πρέπει να γίνει.
2η παράγραφος: Η ινδική λογοτεχνία για τον άνθρωπο και την αλλαγή του κόσμου (που δεν μπορεί να γίνει - κλείσαμε, ούτε πρέπει ούτε μπορεί).
3η παράγραφος: Οι κακές αριστερές φοιτητικές παρατάξεις που διώχνουν τους φοιτητές, οι οποίοι όμως είναι ούτως ή άλλως άβουλα όντα.
4η παράγραφος: Οι άχρηστοι και τεμπέληδες φοιτητές που δεν ξέρουν την τύφλα τους.
5η παράγραφος: Σλουρπ σλουρπ Αξιότιμε Κύριε Πρύτανη με την "πρυτανική ομάδα" Σας, τι καταπληκτικοί που είστε! Υποκλίνομαι ταπεινά, με σεβασμό και δέος μπροστά σας!
6η παράγραφος: Οι κακές φοιτητικές παρατάξεις που εναντιώνονται στον καλό νέο νόμο.

Για όλους τους παραπάνω λόγους (???????) πρέπει να ανοίξουμε τα πανεπιστήμια.

Και οι 3 επικλήσεις στην αυθεντία όπως μας έλεγε ο καθηγητής στο φροντιστήριο:
1) Ο ινδός γκουρού
2) Ο λεξικογράφος Μπαρουφάκης
3) Ο Χρόνης Μίσσιος - για να αγγίξουμε και μερικές ευαίσθητες χορδές

Πάντως εγώ δεν θα σου έβαζα 20 καθαρό, θα σου έβαζα 19.
Μισή μονάδα θα σου 'κοβα επειδή δεν κατονομάζεις μερικά παραδείγματα καθηγητών που "νομίζουν οτι επειδή κάποτε έκαναν ενα διδακτορικό είναι πια αυθεντίες κι χάσει απ' τα μάτια τους απο τη πραγματική τους αποστολή" - γιατί άραγε?
Κι άλλη μισή μονάδα επειδή γράφεις πως "Οι οκτώ στις δέκα εργασίες που κατατίθενται είναι αντιγραμμένες" χωρίς να παραθέτεις κανένα στοιχείο.
Να μαντέψω ότι κρίνεις απ' τον εαυτό σου, επειδή το 80% των εργασιών που κατέθεσες είναι αντιγραμμένες?
Ή εσύ αποτελείς τη φωτεινή εξαίρεση?

YARRRRRRRRRRRRRR
il capitano
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Verona Rulez - aua

View Profile
« Reply #11 on: September 16, 2011, 12:47:44 pm »

Το τόπικ καθαρίστηκε!

Παρακαλείστε να μένετε στο θέμα και να είστε κόσμιοι!

Εκ του Συντονισμού

Υ.Γ. Όπως βλέπετε και ο φουριέ θεώρησε το κείμενο "για γέλια" αλλά απάντησε κόσμια... follow his way Wink

Η βραζιλιανικη μουσικη ειναι αντικαταστατικη γιατι χορευεται σε παραλιες
οι παραλιες εχουν αμμο
που αποτελειται απο πυριτιο
που προερχεται απο την λεξη πυρ
εκ'του οποιου αναγενναται ο φοινικας
γνωστο συμβολο της χουντας των Συνταγματαρχων
Αντ'αυτου το καταστατικο απαγορευει καθε φασιστικη οργανωση!!!!!

Quote from: γνωστός μελισσοκόμος on October 28, 2010, 03:09:57 am
ΑΣΑ, ΟΥΙΣΚΙ ΚΑΙ ΑΙΡΟΝ ΜΕΗΝΤΕΝ ΔΙΣΚΟΙ
Peace
Matzika

my immortality

View Profile
« Reply #12 on: September 16, 2011, 13:15:30 pm »

Μονο ειρωνείες ξερετε να γράφετε...πολύ θα ήθελα γίνεται διάλογος γιατί κατα τη γνώμη μου αυτά που έγραψε ο Μανώλης μια χαρά επιχειρήματα είναι (εκτός από αυτά με τον Μυλόπουλο) για τα οποία δεν έχω αποψη. Αλλα βέβαια όποιος δεν μπορεί να αντικρούσει ...σε σενα πάει Grecs αυτο.
                                 1) Τα άτομα στις παρατάξεις δρουν για το καλό των παραταξεων αρα αυτόματα υπάρχει μεροληψία.
                                 2) Το πανεπιστήμιο θα γίνει καλύτερο απο τους φοιτητές του. Τι εννοώ?Ανοιχτό πανεπιστήμιο. Ναι θα μου πεις τα φυτά που νοιάζονται μόνο για την εξεταστική θα βελτιώσουν την ποιότητα των σπουδών?Όχι. Αλλά υπάρχουν παιδιά που θα τρέξουν ,θα διεκδικήσουν και θα διαμορφώσουν καλύτερο πανεπιστήμιο.Έχουν γίνει κινήσεις τέτοιες στο παρελθόν και το ξέρεις πολύ καλα. Ας προσθέσω εδώ ότι σε τέτοιου είδους συναντήσεις καμία παράταξη δεν είδα να παίρνει μέρος.
                                 3) Ακόμα και αν η κατάληψη είναι η λύση ,και γιατί όχι το παραδέχομαι κάποιες φορές είναι, πόσο μαζικοποιημένο είναι αυτή τη φορά το φοιτητικό κίνημα? Και αν δεν υπάρχει αυτή η μαζικοποίηση (γιατί ξέρω πολλούς που ψηφίζουν κατάληψη για να κάνουν διακοπές ή γιατί δεν προλαβαν να διαβάσουν) πόσο σωστό είναι να διατηρείται μια τέτοια κατάσταση? Σε ποιο σημείο αρχίζει να οφείλεται στην στενομυαλιά και στο πείσμα ορισμένων που δεν κοιτάνε πρακτικά ποιο είναι το κοινό καλο?

Ειδες? Μπορείς να δεις το κείμενο και απο άλλη οπτική γωνία όταν δεν είσαι προκατειλημμένος...

εδιτ : φωτη αρχικά νομιζα ότι απαντούσα σε σένα αλλα τελικά παει στον φουριέρ -τωρα το δα Smiley
« Last Edit: September 16, 2011, 13:18:17 pm by Matzika » Logged
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #13 on: September 16, 2011, 13:30:32 pm »

Quote from: Matzika on September 16, 2011, 13:15:30 pm
1) Τα άτομα στις παρατάξεις δρουν για το καλό των παραταξεων αρα αυτόματα υπάρχει μεροληψία.

Αυτό είναι αυθαίρετος συλλογισμός.
Το γεγονός ότι μία παράταξη, έχει μια πολιτική πλατφόρμα, δεν σημαίνει ότι μεροληπτεί υπέρ αυτής σε σχέση με το πανεπιστήμιο.
Ο δημόσιος χαρακτήρας του πανεπιστημίου, είναι αδιαμφισβήτητη ανάγκη για κάποιους και θα υπερασπιστούν αυτή την ανάγκη σε κάθε περίπτωση. Αυτό αν αποτελεί κομμάτι της εν λόγω πλατφόρμας, μπορείς να τους κατηγορήσεις, γιατί την ακολουθούν?

Το πανεπιστήμιο θα γίνει καλύτερο απο τους φοιτητές του. Τι εννοώ?Ανοιχτό πανεπιστήμιο. Ναι θα μου πεις τα φυτά που νοιάζονται μόνο για την εξεταστική θα βελτιώσουν την ποιότητα των σπουδών?Όχι. Αλλά υπάρχουν παιδιά που θα τρέξουν ,θα διεκδικήσουν και θα διαμορφώσουν καλύτερο πανεπιστήμιο.Έχουν γίνει κινήσεις τέτοιες στο παρελθόν και το ξέρεις πολύ καλα. Ας προσθέσω εδώ ότι σε τέτοιου είδους συναντήσεις καμία παράταξη δεν είδα να παίρνει μέρος.

Το ότι μπορούν να γίνουν πράγματα έξω από παρατάξεις, δεν σημαίνει ότι οι παρατάξεις είναι άχρηστες, περιττές, ή ακόμα περισσότερο, αρνητικές.
Υποθέτω δεν χρειάζεται να το προχωρήσω, είμαστε εντάξει.

Ακόμα και αν η κατάληψη είναι η λύση ,και γιατί όχι το παραδέχομαι κάποιες φορές είναι, πόσο μαζικοποιημένο είναι αυτή τη φορά το φοιτητικό κίνημα? Και αν δεν υπάρχει αυτή η μαζικοποίηση (γιατί ξέρω πολλούς που ψηφίζουν κατάληψη για να κάνουν διακοπές ή γιατί δεν προλαβαν να διαβάσουν) πόσο σωστό είναι να διατηρείται μια τέτοια κατάσταση? Σε ποιο σημείο αρχίζει να οφείλεται στην στενομυαλιά και στο πείσμα ορισμένων που δεν κοιτάνε πρακτικά ποιο είναι το κοινό καλο?

Εδώ και έρχεται η σύγκρουση απόψεων. Ποιος πιστεύει τι... Δε μπορείς να κατηγορείς τον Α, γιατί ο Β τον στηρίζει για λάθους λόγους.
Προσωπικά πιστεύω ότι έχει έρθει η ώρα για καθολική σύγκρουση της κοινωνίας με το κατεστημένο, και οι φοιτητές θα έπρεπε να είναι μαζί και ίσως προτεργάτες μιας τέτοιας κίνησης, λόγω της δυναμικής που μπορεί να έχει το φοιτητικό κίνημα αν έχει σύμπνοια.
Θα συμφωνήσουμε όμως σε κάτι, ότι η εξεταστική του Σεπτεμβρίου, είναι καλύτερο να είχε γίνει.

byeeee
ectoras
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #14 on: September 16, 2011, 13:36:27 pm »

το πρόβλημα είναι ένα

είναι η αδιαφορία τόσο στην κατάληψη όσο και στο ανοικτό πανεπιστήμιο καθώς οι περισσότεροι θέλουν απλά να γίνει η δουλειά τους και τους ενδιαφέρει το προσωπικό συμφέρον
Pages: [1] 2 3 ... 6 Go Up Print
Jump to: