• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 21:07:39 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 21:07:39 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by Don Corleone
[Today at 21:03:32]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[Today at 20:59:13]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 19:46:54]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[Today at 19:07:04]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[Today at 18:56:22]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426696
Total Topics: 31710
Online Today: 242
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 67
Guests: 144
Total: 211
DKarakatsanis
Asozou
George15
Don Corleone
tsageo
dimitrisblioumis
Anastasiam
aorologas
Νικη
msandr
mimaki
Eleniiii
HlektrikhPatata
melisste22
BossiTsif
MarakiT
MASV
Δημητρης Αξιμιωτης
ntina
apapathe
etsilika
stefpapa21
ichariti
giannisdomu
mdimitrig
Phlikon
sotolagg
unreasonable
tasos potsakis
vasilikitsatsi
Pakapis5
Papadopoulosthanos
PAPARI69
christina02
qwertyuiop
ganasto
tsakalokagkouras
alextsigilis
Zaxarenia
geo66
JoHn!
giorgosss03
Αριστειδης Κατσικεας
Aria10
Fotis Roukoutakis
ant2946
kostas1507
Captain
spoun
ipapadog
Sotiris_atha
Napoleontas
smanio
parispoll
vaggos
gntitsios
Dimikioup
aachmet
Athinaaz
mgrivab
Nikospneumatikos
Gray139
chrismzag
gianniss
mark
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Επίσημη ενημέρωση για Αντιστοίχηση Μαθημάτων ΝΠΣ με ΠΠΣ και η συζήτηση στο forum.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Σύλλογος φοιτητών (Moderators: PolarBear, tzortzis) >  Φοιτητικές Εκλογές - Οδηγός για ψηφοφόρους
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 Go Down Print
Author Topic: Φοιτητικές Εκλογές - Οδηγός για ψηφοφόρους  (Read 10954 times)
marauber
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Ι will forgive but I won't forget...

View Profile
Απ: Φοιτητικές Εκλογές - Οδηγός για ψηφοφόρους
« Reply #60 on: April 10, 2006, 20:29:03 pm »

Quote from: pontiki on April 10, 2006, 14:45:20 pm
Δηλαδή αν ήταν στο χέρι σου θα έμπαζες 20 άτομα στη σχολή τον χρόνο, θα είχες στα 4 πρώτα εξάμηνα απο 10 μαθήματα στο καθένα με φυσικομαθηματικά κ άλλες γενικές γνώσεις.Θα έδινες ένα πτυχίο σε όποιον επιβίωνε και θα κρατούσες και 2-3 (μυαλα/λευτάδες(?)) απο αυτούς για τα επόμενα έτη που θα τους ξέσκιζες στην εξειδίκευση, αλλα τουλάχιστον το πτυχίο τους θα γ@μάει και δέρνει...
Εγώ έχω να προτείνω επίσης να μένουμε όλοι μαζί στη σχολή και στις 8:00 κάθε πρωί να βαράει εγερτήριο η ντουντούκα.

Αν πάντως πιστεύεις πως θα είσαι πάντα απ'τους ευνοημένους και τους γαμάτους σ'αυτή τη ζωή, και οτι κάθε δυσκολία θα την ξεπερνάς μόνος σου, πρέπει να αναγνωρίσω οτι είσαι άνθρωπος με όραμα και φιλοδοξίες. Πραγματικά, μέσα απο την ψυχή μου, συνέχισε να αγωνίζεσαι και συνέχισε να δυσκολεύεις εμάς τους υπόλοιπους ανταγωνιστές σου και ισοπέδωσε ότι έχουν καταφέρει οι φοιτητές συλλογικά με τόσους αγώνες.

Καλή Τύχη  Wink
Εσύ αυτά κατάλαβες από αυτά που είπα; Αν κατάλαβες αυτά, μάλλον δεν διάβασες προσεκτικά αυτά που έγραψα. Παντού πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο. Η σχολή πρέπει να είναι δύσκολη στα μέτρα του δυνατού. Γιατί δηλαδή, αντί για μια θερινή πτυχιακή εξεταστική που είναι 4 μήνες μετά του Φεβρουαρίου, να μην ορίσουμε τη δυνατότητα να δίνει κάθε επί πτυχίω φοιτητής όποτε γουστάρει τα μαθήματα που χρωστάει; Εσύ τι θες δηλαδή; Να τα καταργήσουμε όλα, να γίνουν πιο εύκολα τα μαθήματα και να παίρνουν όλοι πτυχίο στα 5 χρόνια; Μήπως να την κάνουμε και 4 χρόνια; Θα ήταν σωστό αυτό; Απάντησε με ειλικρίνια παρακαλώ.

Και όχι, δεν πιστεύω ότι θα είμαι πάντα από τους ευνοημένους. Κάθε άλλο! Έχω συναίσθηση των όσων γράφω! Μπορεί και εγώ να φτάσω στο σημείο να χρωστάω ένα χειμερινό μάθημα και να μην έχουμε πτυχιακή εξεταστική τον Ιούνη. Θα το δεχτώ, γνωρίζοντας πως κάποιος που δεν έφτασε σε αυτό το σημείο και πήρε πτυχίο νωρίτερα το άξιζε!
Τώρα για την ισοπέδωση, να πω ότι δεν τα είπα; Αφού τα έχω πει τόσες φορές ότι δεν ισοπεδώνω τίποτα από όσα πραγματικά έγιναν.

@fugiFOX: Εννοείται πως η ψήφος του καθενός έχει αξία και σημασία! Δεν το αμφισβήτησα ποτέ αυτό. Παρακολούθησε καλύτερα όλη τη συζήτηση γιατί το σχόλιο σου είναι λίγο άκυρο Wink

Quote from: Nessa NetMonster on April 10, 2006, 15:02:51 pm
Κι εγώ που νόμιζα ότι η αξία του πτυχίου έχει να κάνει με το εύρος και το βάθος της γνώσης που αποκτάς Roll Eyes

Φυσικά έχει να κάνει και με αυτό! Η αξία του όμως καθορίζεται από πολλούς παράγοντες.

@aliakmwn: Καλά εσύ δεν τρώγεσαι με τίποτα. Δεν αξίζει καν να σχολιάσω αυτά που λες. Μόνο να ξαναεπισημάνω ότι έχω επίγνωση των όσων γράφω και του τόπου που τα γράφω.

Υ.Γ. Το ματς marauber Vs (πολιτικοποιημένοι, ενεργοί και υπεύθυνοι φοιτητές του forum) πως πάει; Θα καταφέρετε να με συντρίψετε;
« Last Edit: April 10, 2006, 20:31:32 pm by marauber » Logged

It never rains but it pours
-------------------------------------------------------
The Spartans do not ask how many but where they are
Nessa NetMonster
Guest
« Reply #61 on: April 10, 2006, 20:36:45 pm »

Quote from: marauber on April 10, 2006, 20:29:03 pm
Εσύ τι θες δηλαδή; Να τα καταργήσουμε όλα, να γίνουν πιο εύκολα τα μαθήματα και να παίρνουν όλοι πτυχίο στα 5 χρόνια; Μήπως να την κάνουμε και 4 χρόνια; Θα ήταν σωστό αυτό;
ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ. Αλλά υπάρχει κανένας λόγος να μην έχεις πολλές ευκαιρίες να τα περάσεις; Γιατί να έχουμε προαπαιτούμενα και ν+3; Γιατί να μην έχουμε πτυχιακές εξεταστικές; Τι σχέση έχουν αυτές οι διευκολύνσεις με το πόσα θα μάθεις και πόσο καλά θα τα μάθεις; Εγώ θα έλεγα μάλιστα να μπορείς να δηλώσεις ό,τι θέλεις, όποτε θέλεις. Κι από μεγαλύτερο εξάμηνο ακόμα. Ας παρακολουθεί ο καθένας ό,τι τον βολεύει.
Quote from: Nessa NetMonster on April 10, 2006, 15:02:51 pm
Κι εγώ που νόμιζα ότι η αξία του πτυχίου έχει να κάνει με το εύρος και το βάθος της γνώσης που αποκτάς Roll Eyes
Quote from: marauber on April 10, 2006, 20:29:03 pm
Φυσικά έχει να κάνει και με αυτό! Η αξία του όμως καθορίζεται από πολλούς παράγοντες.
Ανυπομονώ να τους ακούσω...
marauber

View Profile
« Reply #62 on: April 10, 2006, 20:59:51 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on April 10, 2006, 20:36:45 pm
ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ. Αλλά υπάρχει κανένας λόγος να μην έχεις πολλές ευκαιρίες να τα περάσεις; Γιατί να έχουμε προαπαιτούμενα και ν+3; Γιατί να μην έχουμε πτυχιακές εξεταστικές; Τι σχέση έχουν αυτές οι διευκολύνσεις με το πόσα θα μάθεις και πόσο καλά θα τα μάθεις; Εγώ θα έλεγα μάλιστα να μπορείς να δηλώσεις ό,τι θέλεις, όποτε θέλεις. Κι από μεγαλύτερο εξάμηνο ακόμα. Ας παρακολουθεί ο καθένας ό,τι τον βολεύει.

Αν κατάλαβα καλά αυτό που λες. Πχ κάποιος που χρωστάει ένα μάθημα να το δίνει όποτε γουστάρει; Ίσως κατόπιν συννενόησης με τον καθηγητή; Άποψη σου, που δεν συμβαδίζει με τη δική μου. Όπως είπες, αυτά είναι διευκολύνσεις. Δεν έχουν σχέση με το πόσα θα μάθεις και πόσο καλά θα τα μάθεις. Διαφωνείς όμως ότι κάποιος που κατάφερε να περάσει επιτυχώς τις "συμπληγάδες" της σχολής αξίζει περισσότερο από κάποιον που δεν τα κατάφερε; Με αυτά ελπίζω να σε καλύπτω ως προς την αξία του πτυχίου. (και να μη σε καλύπτω όμως δεν έγινε και τίποτα, δεν συμβαίνει πρώτη φορά 2 άνθρωποι να έχουν διαφορετικές απόψεις. Δεν χρειάζεται σώνει και καλά να συμφωνήσουμε...)

Nessa NetMonster
Guest
« Reply #63 on: April 10, 2006, 21:16:42 pm »

Quote from: marauber on April 10, 2006, 20:59:51 pm
Διαφωνείς όμως ότι κάποιος που κατάφερε να περάσει επιτυχώς τις "συμπληγάδες" της σχολής αξίζει περισσότερο από κάποιον που δεν τα κατάφερε;
Διευκρίνισέ μου αυτό το "αξίζει". Εννοείς ότι ο πρώτος θα είναι πιο έξυπνος ή ικανός; Όχι απαραίτητα. Ότι θα είναι πιο φιλότιμος και εργατικός; Πάλι όχι απαραίτητα. Ότι θα είναι πιο αποδοτικός στη δουλειά του; Αυτό δε μπορείς να το προβλέψεις.

Το πτυχίο σημαίνει ότι έχεις αποκτήσει κάποιες συγκεκριμένες γνώσεις και δεξιότητες. Τίποτα περισσότερο ή λιγότερο. Στην προκειμένη περίπτωση, οι γνώσεις που θα έχουν αποκτήσει τα δύο άτομα θα είναι οι ίδιες, άρα και το πτυχία που θα έχουν στα χέρια τους θα είναι ισότιμα.
marauber

View Profile
« Reply #64 on: April 10, 2006, 21:35:44 pm »

Δεν μπορείς να προβλέψεις τίποτα με σιγουριά, μπορείς όμως να αυξήσεις τις πιθανότητες να συμβεί κάτι. Ναι, πιστεύω ότι τις περισσότερες φορές ο πρώτος θα είναι περισσότερο ικανός και αποδοτικός. Και έξυπνος, γιατί εξυπνάδα θα πει και να προσαρμόζεσαι στις δυσκολίες της καθημερινότητας (εν προκειμένω της σχολής) και να καταφέρνεις να τις ξεπερνάς. Η γνώση από μόνη δεν αρκεί για να τα καταφέρει κάποιος στη δουλειά του.
Στην περίπτωση που λες τα πτυχία θα είναι ισότιμα, τα άτομα όμως όχι.
Δε θες το πτυχίο σου να έχει αντίκρυσμα στην αγορά εργασίας; (ρητορική ερώτηση εννοείται)
Αυτά τα ολίγα και σε περίπτωση που θες να συνεχίσεις τη συζήτηση θα σε παρακαλούσα να γίνει αυτό εκτός forum γιατί όπως καταλαβαίνεις έχω κουραστεί αρκετά να απαντάω στον καθένα...

Nessa NetMonster
Guest
« Reply #65 on: April 10, 2006, 22:05:36 pm »

Quote from: marauber on April 10, 2006, 21:35:44 pm
Η γνώση από μόνη δεν αρκεί για να τα καταφέρει κάποιος στη δουλειά του.
Συμφωνώ, και μάλιστα είμαι από τους πιο φανατικούς υποστηρικτές της άποψης ότι δεν κάνουν όλοι για όλες τις δουλειές! Απλά το λάθος σου είναι ότι θεωρείς ένδειξη της ικανότητας κάποιου το πόσο γρήγορα θα ξεπετάξει συγκεκριμένα μαθήματα. Ένας άνθρωπος στην ηλικία μας μπορεί να έχει χίλιους δυο λόγους που δεν περνάει γρήγορα τα μαθήματα - πχ αν δουλεύει παράλληλα, αν έχει κάποιες άλλες ευθύνες ή αν θες ακόμα και... επειδή διαβάζει άλλα πράγματα σχετικά με το αντικείμενο της σχολής!

Συγγνώμη που σου απαντάω ενώ μου ζήτησες να μην το κάνω, αλά η συζήτηση είναι δημόσια και... δε θα σε άφηνα να έχεις την τελευταία κουβέντα Tongue
chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Free ...as a bird (Beatles)

View Profile
Re: Φοιτητικές Εκλογές - Οδηγός για ψηφοφόρους
« Reply #66 on: April 10, 2006, 22:27:41 pm »

Quote from: 4Dcube on April 10, 2006, 17:02:56 pm
Να σημειώσω ότι αισθητικά δε μ'αρέσει αυτή η αυτοπροβολή της "τρεχάλας που κάναμε εμείς ενώ εσείς καθόσαστε στον καναπέ σας". Έχετε δίκιο, και καλά κάνατε μάλιστα, και υποκλίνομαι, και μου-μας δίνετε και το παράδειγμα, αλλά το marketing δεν πιάνει τα λεφτά του.
Έλεος, από τις 3+ σελίδες που συζητάμε το θέμα, αυτό το πράγμα κατάλαβες??? Κρίμα.
Απλά προσπαθούμε να κατανοήσουμε τους λόγους για τους οποίους η πλειοψηφία των φοιτητών είναι παιδιά του καναπέ. Μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιαστεί κανένας αξιόλογος.

ΥΓ. Marauber, θα τα πούμε από κοντα. Βαριέμαι να πληκτρολογώ...
Πάντως όλα αυτά που λες βασίζονται στην υπόθεση ότι το σύστημα αξιολόγησης είναι ιδανικό, πράγμα που φυσικά δεν ισχύει. Οι εξετάσεις και ο τρόπος με τον οποίο διεξάγονται είναι αμφιβόλου ποιότητας. Εκτός αυτού, είναι εντελώς άδικο για κάποιον που έχει τις γνώσεις να μην του επιτρέπεται να δώσει εξετάσεις και να μην χάσει τζάπα δύο μήνες από την ζωή του περιμένοντας την εξεταστική Σεπτεμβρίου. Εσύ έχεις δύο μήνες για πέταμα???
Χωρίς πτυχίο στους δύο αυτούς μήνες ούτε δουλειά μπορείς να βρεις, ούτε να κάνεις τα χαρτιά σου για κάποιο μεταπτυχιακό...
« Last Edit: April 10, 2006, 22:38:00 pm by chggr005 » Logged

Goodbye to you, my trusted friend.
We've known each other since we were nine or ten.
Together we 've  climbed hills or trees.
Learned of love and ABC's,
skinned our hearts and skinned our knees.

Goodbye my friend, it's hard to die,
when all the birds are singing in the sky,
Now that the spring is in the air.
Ο λογαριασμός έχει παραβιαστεί, μην ανοίξετε το link. are everywhere.
When you see them I'll be there.

We had joy, we had fun, we had seasons in the sun.
But the hills that we climbed
were just seasons out of time.

Terry Jacks - Seasons In The Sun

Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να ενημερωθούν για τον Σύλλογο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών από εδώ:  Σύλλογος Φοιτητών
electroSOK

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ!

View Profile
Re: Απ: Φοιτητικές Εκλογές - Οδηγός για ψηφοφόρους
« Reply #67 on: April 11, 2006, 01:08:11 am »

Quote from: marauber on April 10, 2006, 14:01:15 pm
Quote from: chggr005 on April 10, 2006, 09:47:45 am
Marauber, αν έχεις αυτές τις απόψεις από τώρα, στα 50 σου τι θα πιστεύεις?
Δεν μπορώ να πω ότι σε πιάνω. Διακρίνω όμως μια διάθεση ειρωνίας. Για κάντο μου πιο λιανά...

Μα τόση ανασφάλεια έχεις και πίσω από κάθε φράση βλέπεις να σε ειρωνεύονται? Θα μπορούσες να καταλάβεις την φράση του chggr αν αφιέρωνες περισσότερη ενέργεια στο να την καταλάβεις , παρά στο να ψάξεις και να βρεις οτι σε ειρωνεύτηκε και ότι ντε και καλά θίχτηκε η προσωπικότητά σου. Αυτό ακριβώς λέμε. Προσπάθησε να κοιτάξεις λίγο πέρα από τη μύτη σου, λίγο πέρα από τον εαυτό σου.

Ο άνθρωπος πρέπει να περπατάει με το μέτωπο προς τον ήλιο. Για να μπορεί αυτός, καίγοντάς το να το σημαδεύει με αξιοπρέπεια. Αν ο άνθρωπος σκύψει το κεφάλι, χάνει την αξιοπρέπειά του.
Ernesto Che Guevara

Ουτοπία είναι αυτό που όταν κάνεις ένα βήμα για να το φτάσεις εκείνο κάνει δύο πίσω. Όταν κάνεις και δεύτερο βήμα για να το φτάσεις, εκείνο κάνει αλλά δυο πίσω.
Και τότε σε τι χρησιμεύει η ουτοπία???
Σε κάνει να βαδίζεις μπροστά!

Eduardo Galeano Ουρουγουανός ποιητής

Ο κόσμος πάει μπροστά κυνηγώντας την ουτοπία και το όνειρο!
Δυστυχής η κοινωνία που οι νέοι της δεν κάνουν όνειρα.
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #68 on: April 11, 2006, 02:35:15 am »

Λοιπον να βαλουμε τα πραγματα σε μια ταξη.
Πτυχιο=γνωση(?).
Γνωση!=πτυχιο.
Γνωση μπορει να εχει οποιοσδηποτε εχει γνωση επι του θεματος πανω στο οποιο θα μπορουσε να παρει πτυχιο. Τα πτυχια αναβαθμιζονται οχι με δοκιμαδιες σε στυλ American Gladiator(καλα ε που το θυμηθηκα) η Survivor. Η αξια του πτυχιου αποδεικνυεται απο συγεκριμενα κριτηρια. Το να δυσκολευεις την διαδικασια πιστοποιησης των γνωσεων, κατι το οποιο ειναι ο εξετασεις, δεν σημαινει οτι ανεβαζεις το επιπεδο, αλλα ανεβαζεις την δυσκολια του να μπορεις να αποδοσεις, του να βγαλεις τον καλυτερο σου εαυτο. Δεν νομιζω, οτι ειμαι λιγοτερο εξυπνος επειδη θελω να διαβαζω με την ησυχια μουτα μαθηματα και οχι να δινω ενα καθε μερα. Κι ουτε εγω φταιω, που τα μαθηματα που χρωσταω μπορει να πεφτουν μαζι, και το ν+3 με αναγκαζει να διαλεξω ουσιαστικα στην τυχη, χωρις να ξερω ποτε θα δινω. Αυτο δεν ειναι λογικη. Αλλιως να μας βαζαν να γραφουμε και με το αριστερο.
Και αλλωστε, το θεωρω πολυ μεγαλυτερη υποβαθμιση του πρυχιου, το οτι τα
"πτυχια copies κτωνται", παρα το οτιδηποτε αλλο....
ποσο μαλλον κατι τετοιο(πτυχιακη εξεταστικη), που ανηκει σε τελεις διαφορετικο πλαισιο.

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος

just.do.it.cut.carrots.

View Profile
« Reply #69 on: April 11, 2006, 03:05:50 am »

Quote from: chggr005 on April 10, 2006, 22:27:41 pm
Να σημειώσω ότι αισθητικά δε μ'αρέσει αυτή η αυτοπροβολή της "τρεχάλας που κάναμε εμείς ενώ εσείς καθόσαστε στον καναπέ σας". Έχετε δίκιο, και καλά κάνατε μάλιστα, και υποκλίνομαι, και μου-μας δίνετε και το παράδειγμα, αλλά το marketing δεν πιάνει τα λεφτά του.
Έλεος, από τις 3+ σελίδες που συζητάμε το θέμα, αυτό το πράγμα κατάλαβες??? Κρίμα.
Απλά προσπαθούμε να κατανοήσουμε τους λόγους για τους οποίους η πλειοψηφία των φοιτητών είναι παιδιά του καναπέ. Μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιαστεί κανένας αξιόλογος.
Αυτό το "μόνο αυτό κατάλαβες" το ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ σαν απάντηση. Και το "κρίμα" ή "λυπάμαι" αν ακολουθεί.
Για ξεκόλλα λίγο.
Λες ότι θέλετε να καταλάβετε γιατί οι άλλοι είναι "του καναπέ". Πώς το καταλαβαίνεις; Κράζοντάς τους; (θέλεις να κουοτάρω; )
Το να καταλάβεις τον άλλο θέλει συννενόηση και υπομονή. Μετά μου λες κι εμένα (που θέλω να υποστηρίζω ενεργοποιήσεις) απαξιωτικά "μόνο αυτό κατάλαβες"? Eίναι κάπως εξοργιστικό. Γιατί η έντασή σου με κάνει να καταλάβω ότι το παίρνεις προσωπικά. Δε λέω ότι να το πάρεις προσωπικά είναι καλό ή κακό, αλλά κάνει τον άλλο να τηρεί αμυντική στάση.
Ζούμε σε εποχή όπου κάνεις κάτι εθελοντικά και σε υποψιάζεται ο άλλος. Μην δίνεις παραπάνω αφορμές να σκέφτεται τα κίνητρά σου.
Αυτό σχολίασα.

Καλό είναι να κρατάμε τις παρατηρήσεις του κόσμου περί κόσμου.

https://www.youtube.com/watch?v=6CAzdawCzhg
chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Free ...as a bird (Beatles)

View Profile
« Reply #70 on: April 11, 2006, 08:33:06 am »

Συγγνώμη ρε 4Cube, αλλά όταν λες ότι χρησιμοποιούμε την συζήτηση αυτή για αυτοπροβολή, πως θέλεις να σου απαντήσω??

Καθίστε ρε μάγκες ακτιβιστές, το φάγατε το παιδί.

Εάν πιστεύεις ότι με την συζήτηση αυτή αυτοπροβαλλόμαστε, τότε πράγματι δεν έχεις καταλάβει πολλά πράγματα. Και πράγματι λυπάμαι γι' αυτό. Δεν το λέω για να σε τσατίσω, το λέω γιατί το αισθάνομαι.
Και επίσης τα λόγια που έγραψες για "μάγκες ακτιβιστές" και για "marketing" που "δεν πιάνει τα λεφτά του" κι εγώ τα ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ (ειδικά με τον τρόπο που τα έγραψες) αλλά δεν αντιδρώ έτσι. Δηλαδή θεωρείς ακτιβιστή όποιον προσδοκεί ενεργά την αναβάθμιση του επιπέδου σπουδών του και του τρόπου λειτουργίας της σχολής του? Η νομίζεις ότι εμένα με νοιάζει να κάνω marketing και να προσπαθώ να πείσω τους συμφοιτητές μου να κάνουν κάτι για να αλλάξουν τα χάλια της σχολής? Εάν ναι, κάνεις λάθος. ΑΣ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ

Όσο για το κράξιμο, νομίζω είναι ένα από τα λίγα αποτελεσματικά μέσα για την αφύπνιση των κοιμισμένων παιδιών - φοιτητών. Και βάζω πρώτα το παιδιών διότι οι περισσότεροι δεν έχουν ξεκολλήσει από την παιδική νοοτροπία του λυκείου. Εδώ είναι πανεπιστήμιο και όσο πιο νωρίς το καταλάβουμε, τόσο καλύτερα.

Και σε καλώ να κάνεις μία στατιστική έρευνα στο ίδιο το φόρουμ. Πάρε για παράδειγμα τα διάφορα τοπικ με θέματα όπως: "Ποιά θα θέλατε νυφούλα στον γάμο σας?", "το προφίλ της μυξοπαρθένας" κοκ! Σε αυτά τα τοπικ αναλλώνοται οι συμφοιτητές μας γράφοντας δεκάδες σελίδες (το πρώτο πρόσφατα έφτασε τις 45) και ταυτόχρονα δεν συμμετέχουν σε άλλα τοπικ πολύ σημαντικά για την βελτίωση της καθημερινότητάς τους και την αναβάθμιση της ίδιας της σχολής. Το τόπικ για τα εργαστήρια έχει μονάχα δύο σελίδες και σε αυτό έχουν γράψει 5 άτομα σύνολο. Για πες μου, πως το εξηγείς αυτό το φαινόμενο?
Νομίζεις ότι χωρίς κράξιμο αυτοί οι άνθρωποι θα αρχίσουν να καταλαβαίνουν το συμφέρον τους και να διεκδικούν πράγματα?
« Last Edit: April 11, 2006, 08:43:29 am by chggr005 » Logged

Goodbye to you, my trusted friend.
We've known each other since we were nine or ten.
Together we 've  climbed hills or trees.
Learned of love and ABC's,
skinned our hearts and skinned our knees.

Goodbye my friend, it's hard to die,
when all the birds are singing in the sky,
Now that the spring is in the air.
Ο λογαριασμός έχει παραβιαστεί, μην ανοίξετε το link. are everywhere.
When you see them I'll be there.

We had joy, we had fun, we had seasons in the sun.
But the hills that we climbed
were just seasons out of time.

Terry Jacks - Seasons In The Sun

Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να ενημερωθούν για τον Σύλλογο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών από εδώ:  Σύλλογος Φοιτητών
Nessa NetMonster
Guest
« Reply #71 on: April 11, 2006, 09:19:29 am »

Quote from: chggr005 on April 11, 2006, 08:33:06 am
Δηλαδή θεωρείς ακτιβιστή όποιον προσδοκεί ενεργά την αναβάθμιση του επιπέδου σπουδών του και του τρόπου λειτουργίας της σχολής του?
Ε ναι προφανώς Idiot

Quote from: chggr005 on April 11, 2006, 08:33:06 am
Η νομίζεις ότι εμένα με νοιάζει να κάνω marketing και να προσπαθώ να πείσω τους συμφοιτητές μου να κάνουν κάτι για να αλλάξουν τα χάλια της σχολής? Εάν ναι, κάνεις λάθος. ΑΣ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ

Όσο για το κράξιμο, νομίζω είναι ένα από τα λίγα αποτελεσματικά μέσα για την αφύπνιση των κοιμισμένων παιδιών - φοιτητών.
Κουίζ: Βρείτε την αντίφαση ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη παράγραφο Roll Eyes
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #72 on: April 11, 2006, 10:11:23 am »

Ε, τωρα γιναμε και διασημοι....
Αν θελαμε αυτο ρποβολη, θα το κοτσαραμε σαν ανκοινωση, με τεραστια γραμματα και τα ονοματα μας με γραμματοσειρα 40 ποντους. Δεν αυτοπροβαλλομαστε. Λεμε τι καναμε. Αν για μερικους θεωρειται αυτοπροβολη, ισως αυτοι να μην εχουν κανει τιποτα κι ουτε τρεξαν...
Σιγα μην ντραπουμε κιολας....

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος

just.do.it.cut.carrots.

View Profile
« Reply #73 on: April 11, 2006, 14:54:25 pm »

Ώπα, ώπα, λάσκα.
Το "μάγκες ακτιβιστές, [...] marketing" δεν ήταν ειρωνικό. Ήθελα να το κάνω να δώσει έναν πιο ανάλαφρο τόνο σε αυτά που θα'λεγα, δεν περίμενα να παρεξηγηθεί. Το "μάγκες" το έγραψα γιατί το εννοούσα. Μαγκιά τους αυτών που τρέχουν για το καλό των σπουδών τους! Το "ακτιβιστής" δεν είναι κακό, σημαίνει δραστήριος σε κάτι. Κακές είναι οι λέξεις που έχουν μέσα "-κιστής". Η "αυτοπροβολή" δεν μπορούσε να μείνει "προβολή" εφόσον ο ίδιος μιλά και κράζει για τις μαγκιές που έκανε ο ίδιος! Το μάρκετινγκ, τέλος, δεν είναι με κακό σκοπό εμβόλιμο, ήθελα να χρησιμοποιήσω έναν πιο...τεχνικό όρο σα σχόλιο στα κραξίματα! Grin Θα μου πεις, δεν πουλάτε τίποτε. Ε, εντάξει, αλλά το μάρκετινγκ σήμερα αφορά κυρίως τη γνωστοποίηση στο κοινό.
Θέλω να πω, το ισοπεδωτικό "μόνο αυτό κατάλαβες" δε το θεωρώ απάντηση σε αυτό που θέλω να θέσω εδώ.

Για το κράξιμο λοιπόν. Είναι όπως όταν κάποιος έχει πάρει μεγάλους βαθμούς σε ένα μάθημα και αρχίζει και φωνάζει στον άλλο που πήρε κάτω απ'τη βάση "Διάβαζε! Διάβαζε! Δε θα πετύχεις στη ζωή σου! Αν δε διαβάσεις είσαι καταδικασμένος να παραμείνεις στη μιζέρια σου και να σε ορίζουν οι άλλοι που διάβαζαν και πήραν θέσεις!". Έτσι: ο άλλος, ή θα απογοητευτεί από το βάρος των επιπτώσεων που θα έχει η αδρανοποίησή του ή θα πει "τι μας λες ωρέ ψωνάρα" και θα τον έχει χεσμένο ή θα πάρει στα σοβαρά ότι ο άλλος νοιάζεται γι'αυτόν και θα διαβάσει όπως μπορεί. Έχω βάλει σε σειρά δύναμης χαρακτήρα τις αντιδράσεις.
Μου ποντάρεις λοιπόν στους "δυνατούς" χαρακτήρες ενώ ταυτόχρονα θες να καταλάβεις γιατί γράφουν οι καμένοι σε θέματα για "μυξοπαρθένες" και "νυφούλες" 50 σελίδες.
Αυτά έτσι "περί κόσμου" και από προσωπική εμπειρία.

Αυτά για τον αριθμό των ποστς στα θέματα των "ΗΜΜΥ Γνωριμίες" δεν αποφεύγονται. Μια αντιμετώπιση θα ήταν να αρχίσεις το spamming στα δικά σου τόπικς ώστε να τα κρατάς συνέχεια στα recent για να τα διαβάζουν περισσότεροι καμένοι.
Στατιστική μελέτη όπως λες να γίνει (εγώ βαριέμαι), αλλά να δείχνει και τι ποσοστό του θέματος έχει δημιουργήσει το κάθε μέλος που πήρε μέρος στη συζήτηση. Κι εδώ έρχεται το μοιραίο και θανατηφόρο "ο καθένας κρίνεται από αυτά που γράφει".

Αλλά νομίζω έχω κάνει το τόπικ να ξεφύγει εντελώς από το θέμα του.
Ωστόσο, να σημειωθεί ότι το δικό μου (sorry) οφφ τόπικ είχε σκοπό να σφίξει κάτι χαλινάρια (με καλή διάθεση ωστόσο) σε φωνές και τρόπους έκφρασης που μου φάνηκαν λίγο (έτσι, λίγο) αντιαισθητικοί. Αλλά μου φαίνεται ότι δε θέλετε και πολλή κριτική σε αυτά που κάνετε, οι ακτιβιστές. Οπότε, λάσκα τα χαλινάρια. Μην ντρέπεστε γι'αυτά που κάνετε, δεν είπε κανείς κάτι τέτοιο. Και πάτε όπως θέλετε, την άποψή μου την είπα...

https://www.youtube.com/watch?v=6CAzdawCzhg
bazdra
Νεούλης/Νεούλα
*

Είμαι ηλεκτρολόγος, συμβαίνει κάτι;

View Profile
« Reply #74 on: April 11, 2006, 15:44:06 pm »

Καλησπέρα στο e-thmmy
Αν και πολυ καθυστερημένα διαβάσαμε τα σχόλια στο φόρουμ για την ΦΡΑΠΑ μια προσπάθεια που ξεκινήσαμε σαν απάντηση σε όλο αυτό το χαμό με τισ πολύ σοβαρές παρατάξεισ και τα ιδιαίτερα καυτά προβλήματα τους (Γιωργάκης εναντίον Αλέκας Εναντίον Κωστάκη Smiley )
Η ΦΡΑΠΑ είναι μια προσπάθεια να αποτραβηχτούν οι φοιτητές από το τριπάκι των παρατάξεων,που επικαλλούνται μεσσιανικές λύσεις, ώστε να γυρίσουν στο Σύλλογο και να δραστηριοποιηθούν για τα προβλήματα τους χωρίσ μεσάζοντες .Αυτό θα είχε σημαντικό ,θετικό,αντίκτυπο όχι μόνο στην καθημερινότητας μας αλλά και σε ολόκληρο το φοιτητικό κίνημα (ότι και αν έχει αυτό να απαιτήσει και να προσφέρει στους φοιτητες και στην κοινωνία). Αυτό άλλωστε πιστεύω ότι κάνουν και άλλες πρωτοβουλίες όπως η ενασχόληση με τα προβλήματα της σχολής των παιδιών του eTHMMY καθώς και της συνέλευσης του τρίτου έτους (που πλέον λειτουργεί σαν διευρυμένη συνέλευση και καλά θα κάναμε να την στηρίξουμε).
Αυτά από εμένα
Υ.Γ. Ευχαριστούμε όσους μας στήριξαν .
Υ.Γ.2 δεχόμαστε προτάσεις για τα προβλήματα της σχολής στο bazdra@hotmail.com μέχρι να φτιάξουμε ΦΡΑΠικό mail.

Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 Go Up Print
Jump to: