• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 16:25:18 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 16:25:18 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by asemas
[Today at 16:20:27]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426690
Total Topics: 31710
Online Today: 201
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 88
Guests: 113
Total: 201
mavrhs
jimalexoud
alice
Kyriacos
thomaitheodosiadou
HlektrikhPatata
athenamits
artemissamaras_
xeniam
mixkats
marilita
mrodi
lasef
drimagm
tzortzis
marysmr
mimaki
asemas
Vromofona Kathikia
kkalamar
tasos_ntv
cpapadd
ariadnipm
mmikelo
andripappa
athizoi
victoria
Kaniki
chaniotism
mkoutsouk
Dimos Bachlas
harischris
kpap17
kosovi
pipitsenko
ppoug
Nikos.Ts
lefterish
gmout
Billyskotsikas
cremidhs
apapagd
filkilkis
anastasis34
spoun
kevangelo
teeeoooo
petralexiou
qwertyuiop
kvas
thathas12
dsaragiotis
DLHERRO
Captain
melisste22
diamanar
Fotis Roukoutakis
giannisdomu
Vmous
konssidiro
Arsen
Spyrtos14
Bill g
diamantis
IBOURAS
Local Rider
chrismzag
giorgos_skl
TMNF pro
folas
nikpamp
george polymeros
ඞ
pxanthob
abiki
oak456
johnmout
angelos
evgeniaz
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για οποιοδήποτε πρόβλημα με register/login, στείλτε email στο contact@thmmy.gr.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Σύλλογος φοιτητών (Moderators: PolarBear, tzortzis) >  Φοιτητικές Εκλογές - Οδηγός για ψηφοφόρους
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 Go Down Print
Author Topic: Φοιτητικές Εκλογές - Οδηγός για ψηφοφόρους  (Read 10940 times)
electroSOK
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ!

View Profile
Re: Φοιτητικές Εκλογές - Οδηγός για ψηφοφόρους
« Reply #45 on: April 09, 2006, 23:56:17 pm »

Quote from: pontiki on April 08, 2006, 00:58:28 am
Κάθε ένας που συνειδητοποιεί την υποχρέωση που εχει να αγωνιστεί, μας δίνει θάρος και μας ωθεί να παλέψουμε ακόμη περισσότερο να διεκδικήσουμε περισσότερα, γιατι βλέπουμε πως πείθουμε τον κόσμο για τις προσπάθειες μας.

Έτσι ακριβώς είναι pontiki. Με συγκινείς.

Ο άνθρωπος πρέπει να περπατάει με το μέτωπο προς τον ήλιο. Για να μπορεί αυτός, καίγοντάς το να το σημαδεύει με αξιοπρέπεια. Αν ο άνθρωπος σκύψει το κεφάλι, χάνει την αξιοπρέπειά του.
Ernesto Che Guevara

Ουτοπία είναι αυτό που όταν κάνεις ένα βήμα για να το φτάσεις εκείνο κάνει δύο πίσω. Όταν κάνεις και δεύτερο βήμα για να το φτάσεις, εκείνο κάνει αλλά δυο πίσω.
Και τότε σε τι χρησιμεύει η ουτοπία???
Σε κάνει να βαδίζεις μπροστά!

Eduardo Galeano Ουρουγουανός ποιητής

Ο κόσμος πάει μπροστά κυνηγώντας την ουτοπία και το όνειρο!
Δυστυχής η κοινωνία που οι νέοι της δεν κάνουν όνειρα.
marauber

Ι will forgive but I won't forget...

View Profile
Απ: Φοιτητικές Εκλογές - Οδηγός για ψηφοφόρους
« Reply #46 on: April 10, 2006, 03:59:15 am »

@electroSOK: Αρνούμαι να συμμετέχω σε σοβαρή συζήτηση μαζί σου όσο διατηρείς αυτό το αναίτια εριστικό και προσβλητικό υφάκι στα μηνύματα σου. Το ανέχτηκα μια, το ανέχτηκα δυο, Ε ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! Και γράψε και μια φορά σωστά το nick μου!

@Υπόλοιπους: Έχω λάβει σοβαρά υπόψη μου τα μηνύματα σας, αν και έχω ορισμένους ενδοιασμούς σε μερικά θέματα. Για το θέμα με τις νησίδες, έχω ήδη απαντήσει στο ανάλογο topic. Θα πω όμως και κάτι ακόμα με ένα παράδειγμα: Αν είχα τρέξει εγώ για τη νησίδα και εσείς δεν κάνατε τίποτα και στο τέλος στην αναβαθμισμένη νησίδα είχαμε πχ 14άρες οθόνες (ή κάτι παρόμοιο δε λέω ότι είναι αντίστοιχης σημασίας παράδειγμα) εσείς δε θα είχατε δικαίωμα κριτικής; Φυσικά και θα είχατε. Η καλοπροαίρετη κριτική δε μειώνει την αξία ενός εγχειρήματος, απλά το κάνει καλύτερο.

Και κάτι ακόμα: Εγώ έχω μάθει να είμαι ρεαλιστής, γι'αυτό έκανα και το post με τα quotes που ξεκίνησαν την όλη συζήτηση. Μακάρι να διαψευστώ στην πορεία. Να δεχτώ ότι έχω και εγώ ευθύνη για την κατάσταση της σχολής (που όπως ξαναείπα δεν νομίζω ότι είναι και τόσο χάλια) επειδή δεν ασχολούμαι. Όμως το να με βάζετε στο ίδιο τσουβάλι με τις παρατάξεις ή ,ακόμα χειρότερα, να λέτε ότι πχ η συνέλευση βγάζει σωστές αποφάσεις για τα προβλήματα της σχολής και φταίω εγώ που δεν υλοποιούνται αντί για τις παρατάξεις είναι κατά τη γνώμη μου άδικο. Με τη χρησιμότητα των ανεξάρτητων προσπαθειών από μια ομάδα φοιτητών όπως έχω ξαναπεί συμφωνώ. Αν όμως τα περισσότερα σημαντικά πράγματα στη σχολή έχουν γίνει από τέτοιες προσπάθειες τότε ποιος χρειάζεται τις παρατάξεις;

Υ.Γ. Άραγε τι προτιμάτε; Κάποιον που δεν έχει προβληματιστεί ποτέ για την κατάσταση της σχολής και δεν ξέρει καν ότι υπάρχει αυτό το topic ή κάποιον που κάνει έστω και τον κόπο να γράψει κάτι; Γιατί το να γράψεις κάτι σημαίνει ότι (έστω και λίγο) ενδιαφέρεσαι και αφιερώνεις χρόνο...

It never rains but it pours
-------------------------------------------------------
The Spartans do not ask how many but where they are
chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Free ...as a bird (Beatles)

View Profile
« Reply #47 on: April 10, 2006, 09:47:45 am »

Marauber, αν έχεις αυτές τις απόψεις από τώρα, στα 50 σου τι θα πιστεύεις?

Γιατί βαριέσαι να συμμετέχεις? Αρνούμαι ότι δεν έχεις χρόνο και ότι σε κουράζει η σχολή, γιατί τα ίδια πράγματα ισχύουν και γι' αυτούς που συμμετέχουν. Αυτοί βρίσκουν τον χρόνο, άρα θα πρέπει να τον βρεις κι εσύ. Και λέω θα πρέπει επειδή είναι υποχρέωση όλων μας να επιδιώκουμε την βελτίωση του επιπέδου του τμήματός μας.

Η γνώμη σου ότι μόνο οι εκπρόσωποί μας θα πρέπει να ασχολούνται με τα κοινά και να δραστηριοποιούνται είναι εντελώς λάθος. Αυτή η άποψη επικρατεί στην ελληνική κοινωνία, γι' αυτό οι βο(υ)λευτές μας κάνουν ό,τι θέλουν και πολλές φορές οι αποφάσεις τους εναντιώνονται στο κοινό καλό και εξυπηρετούν ιδιωτικά συμφέροντα. Εκφράζεις μία αδιαφορία και μια παθητικότητα που πρέπει να καταπολεμηθεί...

Όσο για την κατάσταση στην σχολή μας, είσαι ο μόνος που ακούω να λέει ότι "δεν είναι και τόσο άσχημη". Και αυτό που είπες ότι δεν σε χαλάει η ανυπαρξία πτυχιακής εξεταστικής τον Ιούνιο είναι καθαρά εγωιστικό. Μπορεί να μην σε ενδιαφέρει προσωπικά, αλλά θα πρέπει να το διεκδικήσεις γιατί είναι προς το συμφέρον μίας μεγάλης μερίδας των φοιτητών. Θα πρέπει να σταματήσεις να κυνηγάς το προσωπικό συμφέρον, αλλά επιτέλους να ξεκινήσεις δράσεις και πρωτοβουλίες που θα προάγουν το συμφέρον των πολλών.

Αυτά φυσικά δεν αφορούν μονάχα εσένα, αλλά το 80% των συμφοιτητών μας. Δυστυχώς...

Goodbye to you, my trusted friend.
We've known each other since we were nine or ten.
Together we 've  climbed hills or trees.
Learned of love and ABC's,
skinned our hearts and skinned our knees.

Goodbye my friend, it's hard to die,
when all the birds are singing in the sky,
Now that the spring is in the air.
Ο λογαριασμός έχει παραβιαστεί, μην ανοίξετε το link. are everywhere.
When you see them I'll be there.

We had joy, we had fun, we had seasons in the sun.
But the hills that we climbed
were just seasons out of time.

Terry Jacks - Seasons In The Sun

Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να ενημερωθούν για τον Σύλλογο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών από εδώ:  Σύλλογος Φοιτητών
chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Free ...as a bird (Beatles)

View Profile
« Reply #48 on: April 10, 2006, 09:58:29 am »

Κλασσικό παράδειγμα της αδιαφορίας ήταν το σκηνικό που παίχτηκε στο εργαστήριο, όπου ο Τάσος και μερικοί άλλοι φοιτητές ρώτησαν τα παιδιά που έκαναν εργαστήριο εκείνη την στιγμή εάν μπορούν να εντοπίσουν προβλήματα σε αυτό και να τα καταγράψουν. Τον κοίταξαν για 5 δευτερόλεπτα, τον αγνόησαν και συνέχισαν τις ασκησούλες τους σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Παρ' όλα αυτά ήταν 5-6 φοιτητές πάνω από κάθε πάγκο, το εργαστηριακό υλικό ήταν 20ετίας και πολλοί από τους πάγκους ήταν χαλασμένοι. Κι όμως κανένας δεν μπόρεσε να εντοπίσει αυτά τα εξώφθαλμα προβλήματα.
Αυτή η αδιαφορία είναι πολύ σπαστική. Σε τέτοιο σημείο που να λές: "Τους αξίζει αυτό που παθαίνουν" και να σταματάς τις όποιες προσπάθειες βελτίωσης κάνεις.

Οι περισσότεροι είναι ακόμη παιδιά λυκείου και καταπίνουν την μασημένη τροφή τους.
Δεν μπορούν να εντοπίσουν το συμφέρον τους και να το διεκδικήσουν. Μένουν απαθείς και αδιάφοροι μπροστά στις εξελίξεις.

Τους αξίζει η μιζέρια στην οποία είναι εθισμένοι

Goodbye to you, my trusted friend.
We've known each other since we were nine or ten.
Together we 've  climbed hills or trees.
Learned of love and ABC's,
skinned our hearts and skinned our knees.

Goodbye my friend, it's hard to die,
when all the birds are singing in the sky,
Now that the spring is in the air.
Ο λογαριασμός έχει παραβιαστεί, μην ανοίξετε το link. are everywhere.
When you see them I'll be there.

We had joy, we had fun, we had seasons in the sun.
But the hills that we climbed
were just seasons out of time.

Terry Jacks - Seasons In The Sun

Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να ενημερωθούν για τον Σύλλογο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών από εδώ:  Σύλλογος Φοιτητών
jimi

Live Free or Die...

View Profile
« Reply #49 on: April 10, 2006, 11:09:56 am »

Συμφωνώ με αυτά που λες,αλλά.................Και αυτοί που τρέχουν τι πετυχαίνουν????Αλλάζει τπτ????Εγώ βλέπω πολύ αργές εξελίξεις....Με το να εκσφεντονίζεις ότι ο ένας είναι απαθής και ο άλλος αδιάφορος δεν κερδίζεις τπτ.....Αν θες αντίδραση ,κάνε κατάληψη....Εγώ σιχάθηκα να ψάχνω να βγάλω άκρη με τους ανεγκέφαλους που διαιωνίζουν το σύσττημα(και αυτοί δεν είναι οι φοιτητές απαραίτητα).Θυμάσαι πιστεύω τις αντιδράσεις των υπεύθυνων του εργααστηρίου για την ηλεκτροπληξία....Μπορείς να τους απολύσεις(μόνο αυτό τους αξίζει)????Μπορείς να τους αλλάξεις????

Καιρός να  αφήσουμε τους εγωισμούς και να κοιτάξουμε λίγο τον εαυτό μας.....
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #50 on: April 10, 2006, 11:15:24 am »

Καλα, υπηρχε περιπτωση αν βαζανε 14 οθονες;;;(Αστειακι....)
Φυσικα και ειναι αποδεκτη η οποια καλοπροαιρετη κριτικη. Για να γινει ομως η κριτικη, πρεπει να υπαρχει και αυτο το οποιο θα κριτικαρουμε. Το θεμα ειναι γενικοτερο, δεν εχει σχεση με σενα marauber. Το θεμα ειναι οτι οι περισσοτεροι ειναι κοιμισμενοι. Μεσω αυτης της προσπαθειας μας να αφυπνισουμε τον κοσμο, προσπαθουμε ταυτοχρονα να δομησουμε συνηδητοποιημενους πολιτες(ο πληθυντικος δεν σημαινει τιποτα, απλα δεν βρισκω καποιο αλλο προσωπο ποιο καταλληλο). Δεν σου λεει κανενας τι πρεπει να πιστευεις και τι οχι. Αυτο ειναι δικο σου θεμα. Ομως πρεπει να ξερεις γιατι το πιστευεις. Και πρεπει να νοιαζεσαι για οτι εχει να κανει με την ζωη σου, γιατι διαφορετικα θα νοιαστουν αλλοι, οι οποιοι θα το κανουν με υποπτους σκοπους.Δεν γινεται να αφησω εγω σε καθε εκπροσωπο, ο οποιος ετυχε να ανηκει σε μια παραταξη, η οποια ετυχε να κερδισει, την δικη μου μοιρα και την δικη μου ζωη. Απλα πρεπει να καταλαβουμε οτι το πανεπιστημιο περα απο μορφωση μας παρεχει και την ευκαιρια να διαμορφωσουμε τον απαραιτητητο κοινωνικο χαρακτηρα, τον οποιο θα πρεπει αν επιδειξουμε αργοτερα. Το γεγονος  τα πανεπιστημια μειονεκτουν στο σημειο αυτο προκαλει αυτο το χαος που λεγεται ελληινκη κοινωνια...
« Last Edit: April 11, 2006, 02:21:27 am by Aurelius » Logged

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
Alexkasgr
Honoured Member - Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Έτη φωτός μπροστά...

View Profile
« Reply #51 on: April 10, 2006, 12:29:57 pm »

Δεν θα μπορούσα να τα πω καλύτερα από τον Aurelius. Πραγματικά διαφωνώ με την άποψή σου marauber ότι υπεύθυνες είναι οι παρατάξεις. Έχει δίκιο ο electroSOK που σου λέει για τις αποφάσεις τις συνέλευσης. Αν είχαμε πετύχει αυτά που... αποφασίζουμε, τώρα θα ήμαστε ένα άλλο τμήμα! Επίσης όπως σωστά ειπώθηκε, ο χρόνος που χρειάζεται να "σπαταλήσεις" (μου φαίνεται αστείο αυτό το επιχείρημα, στην φάση της φοιτητικής ζωής) θα ήταν πολύ μικρότερος αν όλοι είχαν συνειδητοποιήσει τις ευθύνες τους και συμμετείχαν στις διάρφορες προσπάθειες. Γιατί τότε δε θα χρειαζότανε να τρέχουν για όλα τα προβλήματα ένας electroSOK, ένας chggr και άλλοι 5-10/, αλλά θα μοιραζότανε η "δουλειά". Απλή λογική.
marauber

Ι will forgive but I won't forget...

View Profile
« Reply #52 on: April 10, 2006, 14:01:15 pm »

Quote from: chggr005 on April 10, 2006, 09:47:45 am
Marauber, αν έχεις αυτές τις απόψεις από τώρα, στα 50 σου τι θα πιστεύεις?
Δεν μπορώ να πω ότι σε πιάνω. Διακρίνω όμως μια διάθεση ειρωνίας. Για κάντο μου πιο λιανά...

Γιατί βαριέσαι να συμμετέχεις? Αρνούμαι ότι δεν έχεις χρόνο και ότι σε κουράζει η σχολή, γιατί τα ίδια πράγματα ισχύουν και γι' αυτούς που συμμετέχουν. Αυτοί βρίσκουν τον χρόνο, άρα θα πρέπει να τον βρεις κι εσύ. Και λέω θα πρέπει επειδή είναι υποχρέωση όλων μας να επιδιώκουμε την βελτίωση του επιπέδου του τμήματός μας.

Τώρα εσύ τα ισοπεδώνεις όλα! Αν διάβαζες πιο προσεκτικά τα μηνύματα μου, πιστεύω πως θα έβρισκες μια διάθεση συμμετοχής. Όσον αφορά το χρόνο, με κάθε ειλικρίνια μπορώ να σου πω πως είναι όλα θέμα προτεραιοτήτων. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, συνεπώς δεν μπορείς να μου λες πως "Αυτοί βρίσκουν τον χρόνο, άρα θα πρέπει να τον βρεις κι εσύ".

Η γνώμη σου ότι μόνο οι εκπρόσωποί μας θα πρέπει να ασχολούνται με τα κοινά και να δραστηριοποιούνται είναι εντελώς λάθος. Αυτή η άποψη επικρατεί στην ελληνική κοινωνία, γι' αυτό οι βο(υ)λευτές μας κάνουν ό,τι θέλουν και πολλές φορές οι αποφάσεις τους εναντιώνονται στο κοινό καλό και εξυπηρετούν ιδιωτικά συμφέροντα.
Tο δέχομαι. Αυτό που λες όμως είναι και πολύ καλό άλλοθι για τις παρατάξεις. Του στυλ "αφού εσείς οι ανεξάρτητοι δεν ασχολείστε γι'αυτό δεν προχωρούν οι σωστές αποφάσεις μας". Εκτός και αν ανήκεις σε παράταξη και την υπερασπίζεσαι, οπότε πάω πάσο.
Εγώ να ξαναρωτήσω πάντως "Αν όμως τα περισσότερα σημαντικά πράγματα στη σχολή έχουν γίνει από ανεξάρτητες προσπάθειες τότε ποιος χρειάζεται τις παρατάξεις;"

Εκφράζεις μία αδιαφορία και μια παθητικότητα που πρέπει να καταπολεμηθεί...
Πως θα καταπολεμηθεί δηλαδή; Θα με δέσεις σε μια καρέκλα και θα μου κάνεις βασανιστήρια Grin Grin; Και εσύ εκφράζεις μια αυταρχικότητα που κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να καταπολεμηθεί!

Όσο για την κατάσταση στην σχολή μας, είσαι ο μόνος που ακούω να λέει ότι "δεν είναι και τόσο άσχημη". Και αυτό που είπες ότι δεν σε χαλάει η ανυπαρξία πτυχιακής εξεταστικής τον Ιούνιο είναι καθαρά εγωιστικό. Μπορεί να μην σε ενδιαφέρει προσωπικά, αλλά θα πρέπει να το διεκδικήσεις γιατί είναι προς το συμφέρον μίας μεγάλης μερίδας των φοιτητών. Θα πρέπει να σταματήσεις να κυνηγάς το προσωπικό συμφέρον, αλλά επιτέλους να ξεκινήσεις δράσεις και πρωτοβουλίες που θα προάγουν το συμφέρον των πολλών.

Αυτά φυσικά δεν αφορούν μονάχα εσένα, αλλά το 80% των συμφοιτητών μας. Δυστυχώς...
Κάτσε δηλαδή να καταλάβω. Εϊμαι ο μόνος που ακούς να λέω ότι "δεν είναι και τόσο άσχημη η κατάσταση" ή αυτή η άποψη αφορά και στο 80% των συμφοιτητών; Ή μήπως αυτοί ξέρεις ότι το πιστεύουν αυτό αλλά δεν τους άκουσες να το λένε; Όπως και να'χει θα πρέπει να μου αναγνωρίσεις ότι έχω θάρρος της γνώμης και ειλικρίνια. Επίσης δεν είπα ότι "δεν με χαλάει η ανυπαρξία πτυχιακής εξεταστικής τον Ιούνιο". Είπα ότι είμαι αντίθετος. Ξαναδιάβασε προσεκτικά το μήνυμα μου. Ξέρεις τι σημαίνει αντίθετος; Πιστεύω πως αυτή η κίνηση (όπως και η κατάργηση των προαπαιτουμένων, η κατάργηση του ν+3) το μόνο που συμβάλλει είναι στην περαιτέρω απαξίωση του πτυχίου μας. Μήπως θες να βάλουμε και διπλή εξεταστική κάθε περίοδο όπως στα ΤΕΙ;  Γιατί αν το σκεφτείς, κάτι τέτοια πράγματα είναι που μας διαχωρίζουν από τα ΤΕΙ. Η αξία ενός πτυχίου είναι αμέσα συνυφασμένη με τον κόπο που έκανες για να το πάρεις. Βλέπεις λοιπόν πως δεν είναι "μια εγωιστική αντίληψη" αλλά μια διαφορετική άποψη που κατά τη γνώμη είναι προς το συμφέρον των φοιτητών. Είσαι αρκετά δημοκρατικός για να τη δεχτείς;

Y.Γ. Με τις απόψεις του Aurelius και τοu jimi γενικά συμφωνώ

It never rains but it pours
-------------------------------------------------------
The Spartans do not ask how many but where they are
cecs
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Είμαι ΠΑΟΚΙ,υπάρχει πρόβλημα;

View Profile
« Reply #53 on: April 10, 2006, 14:17:33 pm »

Quote from: Alexkasgr on April 10, 2006, 12:29:57 pm
Δεν θα μπορούσα να τα πω καλύτερα από τον Aurelius. Πραγματικά διαφωνώ με την άποψή σου marauber ότι υπεύθυνες είναι οι παρατάξεις. Έχει δίκιο ο electroSOK που σου λέει για τις αποφάσεις τις συνέλευσης. Αν είχαμε πετύχει αυτά που... αποφασίζουμε, τώρα θα ήμαστε ένα άλλο τμήμα! Επίσης όπως σωστά ειπώθηκε, ο χρόνος που χρειάζεται να "σπαταλήσεις" (μου φαίνεται αστείο αυτό το επιχείρημα, στην φάση της φοιτητικής ζωής) θα ήταν πολύ μικρότερος αν όλοι είχαν συνειδητοποιήσει τις ευθύνες τους και συμμετείχαν στις διάρφορες προσπάθειες. Γιατί τότε δε θα χρειαζότανε να τρέχουν για όλα τα προβλήματα ένας electroSOK, ένας chggr και άλλοι 5-10/, αλλά θα μοιραζότανε η "δουλειά". Απλή λογική.

Κι εγώ έχω καλυφθεί απόλυτα!

Να κοιμηθούμε αγκαλιά...
να μπερδευτούν τα όνειρά μας..
και στων φιλιών τη μουσική..
ρυθμό να δίνει η καρδιά μας..!!
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #54 on: April 10, 2006, 14:37:26 pm »

Δεν έχω παρακολουθήσει ολόκληρηρη τη συζήτηση,
και δεν θα πω κάτι που σχετίζεται με άμεσες κινητοποιήσεις αλλά με έμμεσες,
που φαίνεται όμως καθαρά το πόσο μετρά η προσωπική συμβολή του καθενός.
Στις τελευταίες εκλογές λοιπόν τα αποτελέσματα στη δεύτερη κατανομή ήταν
76 ψήφοι ΕΑΑΚ
76 ψήφοι Gruppo Rosso
75 ψήφοι ΔΑΠ

Σκέψου λοιπόν τι θα γινόταν εάν κάποιος που είναι υποστηρικτής της ιδεολογίας π.χ. των ΕΑΑΚ,
δεν κατέβαινε να ψηφίσει γιατί ακολουθούσε τη λογική σου
μα καλά από μένα θα κριθεί το αποτέλεσμα;

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
pontiki
Θαμώνας

View Profile
Re: Απ: Φοιτητικές Εκλογές - Οδηγός για ψηφοφόρους
« Reply #55 on: April 10, 2006, 14:45:20 pm »

Quote from: marauber on April 10, 2006, 14:01:15 pm
Επίσης δεν είπα ότι "δεν με χαλάει η ανυπαρξία πτυχιακής εξεταστικής τον Ιούνιο". Είπα ότι είμαι αντίθετος. Ξαναδιάβασε προσεκτικά το μήνυμα μου. Ξέρεις τι σημαίνει αντίθετος; Πιστεύω πως αυτή η κίνηση (όπως και η κατάργηση των προαπαιτουμένων, η κατάργηση του ν+3) το μόνο που συμβάλλει είναι στην περαιτέρω απαξίωση του πτυχίου μας. Μήπως θες να βάλουμε και διπλή εξεταστική κάθε περίοδο όπως στα ΤΕΙ;  Γιατί αν το σκεφτείς, κάτι τέτοια πράγματα είναι που μας διαχωρίζουν από τα ΤΕΙ. Η αξία ενός πτυχίου είναι αμέσα συνυφασμένη με τον κόπο που έκανες για να το πάρεις. Βλέπεις λοιπόν πως δεν είναι "μια εγωιστική αντίληψη" αλλά μια διαφορετική άποψη που κατά τη γνώμη είναι προς το συμφέρον των φοιτητών. Είσαι αρκετά δημοκρατικός για να τη δεχτείς;
Δηλαδή αν ήταν στο χέρι σου θα έμπαζες 20 άτομα στη σχολή τον χρόνο, θα είχες στα 4 πρώτα εξάμηνα απο 10 μαθήματα στο καθένα με φυσικομαθηματικά κ άλλες γενικές γνώσεις.Θα έδινες ένα πτυχίο σε όποιον επιβίωνε και θα κρατούσες και 2-3 (μυαλα/λευτάδες(?)) απο αυτούς για τα επόμενα έτη που θα τους ξέσκιζες στην εξειδίκευση, αλλα τουλάχιστον το πτυχίο τους θα γ@μάει και δέρνει...
Εγώ έχω να προτείνω επίσης να μένουμε όλοι μαζί στη σχολή και στις 8:00 κάθε πρωί να βαράει εγερτήριο η ντουντούκα.

Αν πάντως πιστεύεις πως θα είσαι πάντα απ'τους ευνοημένους και τους γαμάτους σ'αυτή τη ζωή, και οτι κάθε δυσκολία θα την ξεπερνάς μόνος σου, πρέπει να αναγνωρίσω οτι είσαι άνθρωπος με όραμα και φιλοδοξίες. Πραγματικά, μέσα απο την ψυχή μου, συνέχισε να αγωνίζεσαι και συνέχισε να δυσκολεύεις εμάς τους υπόλοιπους ανταγωνιστές σου και ισοπέδωσε ότι έχουν καταφέρει οι φοιτητές συλλογικά με τόσους αγώνες.

Καλή Τύχη  Wink
Nessa NetMonster
Guest
« Reply #56 on: April 10, 2006, 15:02:51 pm »

Επίσης δεν είπα ότι "δεν με χαλάει η ανυπαρξία πτυχιακής εξεταστικής τον Ιούνιο". Είπα ότι είμαι αντίθετος. Ξαναδιάβασε προσεκτικά το μήνυμα μου. Ξέρεις τι σημαίνει αντίθετος; Πιστεύω πως αυτή η κίνηση (όπως και η κατάργηση των προαπαιτουμένων, η κατάργηση του ν+3) το μόνο που συμβάλλει είναι στην περαιτέρω απαξίωση του πτυχίου μας. Μήπως θες να βάλουμε και διπλή εξεταστική κάθε περίοδο όπως στα ΤΕΙ;  Γιατί αν το σκεφτείς, κάτι τέτοια πράγματα είναι που μας διαχωρίζουν από τα ΤΕΙ. Η αξία ενός πτυχίου είναι αμέσα συνυφασμένη με τον κόπο που έκανες για να το πάρεις.
Κι εγώ που νόμιζα ότι η αξία του πτυχίου έχει να κάνει με το εύρος και το βάθος της γνώσης που αποκτάς Roll Eyes
aliakmwn
Guest
« Reply #57 on: April 10, 2006, 15:12:40 pm »

Γιατί αν το σκεφτείς, κάτι τέτοια πράγματα είναι που μας διαχωρίζουν από τα ΤΕΙ. Η αξία ενός πτυχίου είναι αμέσα συνυφασμένη με τον κόπο που έκανες για να το πάρεις. Βλέπεις λοιπόν πως δεν είναι "μια εγωιστική αντίληψη" αλλά μια διαφορετική άποψη που κατά τη γνώμη είναι προς το συμφέρον των φοιτητών. Είσαι αρκετά δημοκρατικός για να τη δεχτείς;

jerk jerk jerk jerk jerk

Ρε γιατι ασχολειστε ακομα με το παιδι?

Το μονο τραγικο στην ολη υποθεση ειναι πως επικαλειται τη δημοκρατια για να πεταξει την εξυπναδα (...) του και κανενας δεν λεει τιποτα.............

Επισημη προταση προς τον κ. Μαργαρη:

Κ. Προεδρε,
θεωρωντας οτι η αξια του πτυχιου μας εχει εκπεσει λογω των συνεχων παραχωρησεων υπερ των φοιτητων τα τελευταια χρονια, προτεινω την καθιερωση 5μηνης υποχρεωτικης αγροτικης εργασιας, 12 ωρες τη μερα, 6 μερες τη βδομαδα, χωρις ηλεκτρικα και λοιπα τεχνολογικα βοηθηματα (μονο με γυμνα χερια), καθως και επιπλεον 3μηνης εργασιας στις οικοδομες, ως προϋποθεση για την ολοκληρωση των σπουδων.

Ετσι, να μας βγει η πιστη αναποδα, και να παρει αξια το πτυχιο μας.

Κι αν καποιος τολμησει να μας πει οτι οι σπουδες μας ειναι ανεπαρκεις, εμεις θα του πουμε "τι λες ρε μαλακα, εμεις μεχρι και στα μπετα δουλεψαμε για να παρουμε πτυχιο".

Marauber, σου θυμιζω οτι αυτα που γραφεις τα γραφεις δημοσια, μπορει να σε διαβαζει και ξενος κοσμος  Grin Grin Grin
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος

just.do.it.cut.carrots.

View Profile
« Reply #58 on: April 10, 2006, 17:02:56 pm »

Καθίστε ρε μάγκες ακτιβιστές, το φάγατε το παιδί.
Να σημειώσω ότι αισθητικά δε μ'αρέσει αυτή η αυτοπροβολή της "τρεχάλας που κάναμε εμείς ενώ εσείς καθόσαστε στον καναπέ σας". Έχετε δίκιο, και καλά κάνατε μάλιστα, και υποκλίνομαι, και μου-μας δίνετε και το παράδειγμα, αλλά το marketing δεν πιάνει τα λεφτά του.

Κάτσε δηλαδή να καταλάβω. Εϊμαι ο μόνος που ακούς να λέω ότι "δεν είναι και τόσο άσχημη η κατάσταση" ή αυτή η άποψη αφορά και στο 80% των συμφοιτητών; Ή μήπως αυτοί ξέρεις ότι το πιστεύουν αυτό αλλά δεν τους άκουσες να το λένε; Όπως και να'χει θα πρέπει να μου αναγνωρίσεις ότι έχω θάρρος της γνώμης και ειλικρίνια. Επίσης δεν είπα ότι "δεν με χαλάει η ανυπαρξία πτυχιακής εξεταστικής τον Ιούνιο". Είπα ότι είμαι αντίθετος. Ξαναδιάβασε προσεκτικά το μήνυμα μου. Ξέρεις τι σημαίνει αντίθετος; Πιστεύω πως αυτή η κίνηση (όπως και η κατάργηση των προαπαιτουμένων, η κατάργηση του ν+3) το μόνο που συμβάλλει είναι στην περαιτέρω απαξίωση του πτυχίου μας. Μήπως θες να βάλουμε και διπλή εξεταστική κάθε περίοδο όπως στα ΤΕΙ;  Γιατί αν το σκεφτείς, κάτι τέτοια πράγματα είναι που μας διαχωρίζουν από τα ΤΕΙ. Η αξία ενός πτυχίου είναι αμέσα συνυφασμένη με τον κόπο που έκανες για να το πάρεις. Βλέπεις λοιπόν πως δεν είναι "μια εγωιστική αντίληψη" αλλά μια διαφορετική άποψη που κατά τη γνώμη είναι προς το συμφέρον των φοιτητών. Είσαι αρκετά δημοκρατικός για να τη δεχτείς;

Να το πω αλλιώς.
Και εγώ τη βρίσκω την κατάσταση στη σχολή "όχι κι άσχημη". Δεν είναι καθόλου άσχημη. Είναι ...σουρρεαλιστική!
Γι'αυτό και γουστάρω να βλέπω το χάλι των πάγκων στο εργαστήριο ηλεκτρονικής, γουστάρω να είναι χαλαρά τα λαμάκια στο ράστερ και να μην κλείνει το κύκλωμα, γουστάρω το πρωί ο παραταξιακός να μου σπάει τα τύμπανα με τις αγριοφωνάρες του και να κλέβει ώρα από το μάθημα, γουστάρω τις αφίσες που μου κρύβουν τον ήλιο, γουστάρω να περνώ κάτι δωδεκάωρα μπροστά από μια κωλοεργασία στον υπολογιστή παλεύοντας με τις ανεπαρκείς σημειώσεις, γενικά γουστάρω να μη γουστάρω.
Decadence! Όλοι παρακμάστε μαζί μου!!!
...και μέσα από την ατάραχτη τη στάχτη... κάποτε θα ξαναζωντανέψει το αίσθημα αυτοσυντήρησης, η κοινή λογική και η απόδοση νοήματος στα γεγονότα!
Γμτ, τι γράφω πάλι, κουρασμένος είμαι μάλλον...

https://www.youtube.com/watch?v=6CAzdawCzhg
ioanna208
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #59 on: April 10, 2006, 20:24:26 pm »

Σέβομαι την άποψη σου marauber, αν και ομολογώ ότι δεν την καταλαβαίνω καθόλου γιατί δεν με πείθει το επιχείρημα σου περί "αξίας του πτυχίου"!!
Τι εννοείς δηλαδη?
Για παράδειγμα, στη δικιά μας την σχολή (που τόσα περνάμε) αν δύο φοιτητές πάρουν το πτυχίο τον ίδιο καιρό αλλά ο ένας χρωστούσε κάποια χειμερινά μαθήματα αλλά τα πέρασε λόγω της πτυχιακής εξεταστικής, το πτυχίο του αξίζει λιγότερο μόνο και  μόνο γι' αυτό τον λόγο?
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 Go Up Print
Jump to: