• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 23:50:22 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 23:50:22 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
H Στοά των Off Topic
by Katarameno
[Today at 20:28:39]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[Today at 19:40:47]

[ΣΗΕ ΙΙ] Γενικές απορίες ...
by chatzikys
[Today at 19:26:00]

Σιδηροδρομικό Δυστύχημα σ...
by Katarameno
[Today at 18:22:39]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[Today at 07:55:05]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9965
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426723
Total Topics: 31711
Online Today: 262
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 45
Guests: 133
Total: 178
IoannisMich
stefanos123
thomdodo
kofius
thomasdt
alexandros_and
tasos gourd
npalami
annaparask
PrincessConsuela
vaggelisx
Saint_GR
George15
Anatolim
antontsiorvas
christina02
Captain
kmarkad
Mr Watson
Leou
alexbaroutes
dkoui
JoHn!
victoria
Mr Z
georgepana9
Pakapis5
IBOURAS
vlahakisthodoris
valentini
maik
marnas
manwlakhs
aafroditi
stavros0201
coyg
gkg
ppoug
eleftheria
Laris
Bill g
Chr1sgr
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Η γραμματεία είναι ανοιχτή καθημερινά 12:00-13:30 Tongue
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Πανεπιστήμιο και Παιδεία (Moderators: Tasos Bot, PolarBear) > Για το επίπεδο των ελληνικών πανεπιστημίων - από έλληνες που σπουδάζουν έξω
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 Go Down Print
Author Topic: Για το επίπεδο των ελληνικών πανεπιστημίων - από έλληνες που σπουδάζουν έξω  (Read 9473 times)
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
Re: Για το επίπεδο των ελληνικών πανεπιστημίων - από έλληνες που σπουδάζουν έξω
« Reply #45 on: September 03, 2011, 20:49:26 pm »

Quote from: png on September 03, 2011, 20:44:40 pm
Quote from: fourier on September 03, 2011, 20:37:50 pm
Αλλά ο μπάρμπας "δείτε πόσο γαμάτο είναι το προγραμματάκι μας, να σας κάνω και μια επίδειξη γιατί να προτιμήσετε αυτό κι όχι το άλλο, πάρτε κι ένα demo", είναι επίσης προσβολή για την.. αισθητική μας.

τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει...  Tongue

ενα παρόμοιο προβλημα: θα δεχόμασταν εναν εκπρόσωπο της Mathworks και της Wolfram να προωθησει/επιδείξει το MatLab και το Mathematica αντιστοιχα? Γιατι κακα τα ψεμματα ειναι αναγκαια για πολλους.
Η εναν εκπρόσωπο της Ericsson, ο οποιος ναι μεν θα πει ποσο απιστευτα και κορυφαια ειναι τα προιόντα του, αλλα παραλληλα να δειξει εφαρμογες των πραγματων που μαθαινουμε στα συστηματα τους. Παρεπιπτόντως η Cosmote δεν μπαίνει στο πανεπιστήμιο, αλλα με εκδρομές παμε εμείς σε αυτους.

fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #46 on: September 03, 2011, 20:53:16 pm »

Θα μπορούσε να έρθει κάποιος από τη ΔΕΗ για να μιλήσει για την παραγωγή ενέργειας (από τα ελάχιστα υπολείμματα σοβαρής βαριάς βιομηχανικής παραγωγής στην Ελλάδα).
Ναι, για παράδειγμα, ο Φωτόπουλος.

Αλλά ο μπάρμπας "δείτε πόσο γαμάτο είναι το προγραμματάκι μας, να σας κάνω και μια επίδειξη γιατί να προτιμήσετε αυτό κι όχι το άλλο, πάρτε κι ένα demo", είναι επίσης προσβολή για την.. αισθητική μας.
Γιατί ο ΧΥ από τη δεή ή τον οτέ τι νομίζεις ότι θα κάνει;
Θα σου προβάλλει την ανωτερότητα της φόρθνετ;

Gpap, ξέρω πως το επίπεδό σας είναι πολύ πιο ψηλά από την τοποθέτηση αυτή!
Αντιστρέφοντας, ειλικρινά πιστεύω ότι το επίπεδό σου φουριέ
είναι αρκετά υψηλότερο από τέτοια αστεία επιχειρήματα.

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
gpap
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #47 on: September 03, 2011, 20:53:58 pm »

@fourier Φυσικά και δεν έχω τέτοια πρόθεση. Απλά είναι χτυπητά παραδείγματα που αποτρέπουν όλους (και εμένα) από το να καλέσουμε οποιονδήποτε για μια κουβέντα μέσα στο πανεπιστήμιο. Από την άλλη, ακόμη και η πραγματικά ανύπαρκτη βιομηχανία μας, ο τομέας της παροχής υπηρεσιών (μελέτες), οι εργολάβοι όλοι γενικά καλά θα είναι να περάσουν μια βόλτα.
Για να είμαστε όλοι ψυλλιασμένοι σχετικά με το τι υπάρχει ή δεν υπάρχει εκεί έξω.

Για τα 3-4 μαθήματα το εξάμηνο, αυτή είναι και δική μου θέση και ελπίζω να περάσει στην επόμενη αναθεώρησση του προγράμματος σπουδών. Σίγουρα βοηθάει να συγκεντρώνεται κανείς καλύτερα. Τα προβλήματα όμως που κουβεντιάζουμε δεν θα λυθούν με τέτοιες ρυθμίσεις. Θέλει δουλειά πολύ...
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #48 on: September 03, 2011, 20:59:19 pm »

Quote from: gpap on September 03, 2011, 20:53:58 pm
@fourier Φυσικά και δεν έχω τέτοια πρόθεση. Απλά είναι χτυπητά παραδείγματα ου αποτρέπουν όλους (και εμένα) από το να καλέσουμε οποιονδήποτε για μια κουβέντα μέσα στο πανεπιστήμιο. Από την άλλη, ακόμη και η πραγματικά ανύπαρκτη βιομηχανία μας, ο τομέας της παροχής υπηρεσιών (μελέτες), οι εργολάβοι όλοι γενικά καλά θα είναι να περάσουν μια βόλτα.
Για να είμαστε όλοι ψυλλιασμένοι σχετικά με το τι υπάρχει ή δεν υπάρχει εκεί έξω.

Ο ορισμός της "ελεύθερης" διακίνησης ιδεών.
Του (πρώην) ασύλου που προασπιζόμαστε βρε

Tempus Fugit
Veteran
Καταστραμμένος

Tempus Mpatsit

View Profile
« Reply #49 on: September 03, 2011, 21:06:57 pm »

Quote from: thanasiskehagias on September 03, 2011, 18:05:48 pm
Δεν είμαστε από τα χειρότερα Πανεπιστήμια του κόσμου και ειδικά το ΤΗΜΜΥ είναι ένα αρκετά καλό Τμήμα. Αλλά αν νομίζετε ότι είμαστε ΜΙΤ, παρακαλώ ελέγξτε τις τελικές εξετάσεις του εξαμήνου:

1. Στην Γραμμική: http://ocw.mit.edu/courses/mathematics/18-06-linear-algebra-spring-2010/exams/MIT18_06S10_Final_Exam.pdf.
2. Στις Διαφορικές: http://ocw.mit.edu/courses/mathematics/18-03-differential-equations-spring-2010/exams/MIT18_03S10_prfinal.pdf

Υπόψη: αυτές είναι τρίωρες  εξετάσεις. Πως θα τα πηγαίνατε αν έβαζα τέτοια θέματα στη ΓΑ?

Πόσα μαθήματα έχουν ανά εξάμηνο οι φοιτητές στο ΜΙΤ;

Από εδώ:
A normal program for the first year includes completion of four or five of the six science core subjects in mathematics, physics, biology, and chemistry, and two of the eight HASS subjects, including a Communication-Intensive subject. Students may round out their programs with electives, often including Freshman Advising Seminars (led by the students' advisors). Some freshmen also elect to become involved in the Undergraduate Research Opportunities Program, described later in this section.
Δεν είμαι σίγουρος αν η αναφορά είναι σωστή (δεν μπόρεσα να βρω με μια πρώτη ματιά σε άλλα links του ΜΙΤ για τον αριθμό που επιλέγουν οι φοιτητές γιατί παντού είχαν λίστα με όλα τα μαθήματα και όχι πόσα πρέπει να επιλέξεις). Αν ισχύει, τότε μιλάμε για 6-7 ανα έτος, και όχι ανά εξάμηνο, δηλαδή τα μισά.

"Αν θέλεις κάτι πάρα πολύ όλο το συμπαν θα συνομωτήσει για να σου σπάσει τ' αρχίδια"
-Coelho my ass

fourier
Guest
« Reply #50 on: September 03, 2011, 21:15:04 pm »

@fourier Φυσικά και δεν έχω τέτοια πρόθεση. Απλά είναι χτυπητά παραδείγματα που αποτρέπουν όλους (και εμένα) από το να καλέσουμε οποιονδήποτε για μια κουβέντα μέσα στο πανεπιστήμιο. Από την άλλη, ακόμη και η πραγματικά ανύπαρκτη βιομηχανία μας, ο τομέας της παροχής υπηρεσιών (μελέτες), οι εργολάβοι όλοι γενικά καλά θα είναι να περάσουν μια βόλτα.

Έχει μεγάλη διαφορά να έρχεσαι για να διαφημίσεις ένα προϊόν, από το να έρχεσαι για να μιλήσεις για την παραγωγή.

Η ΔΕΗ και ο ΟΤΕ αναφέρθηκαν σκόπιμα, λόγω του πρώην κρατικού μονοπωλίου: Ακόμα και σήμερα οι βασικές υποδομές "ανήκουν" σ' αυτούς, κυρίως λόγω αδράνειας, και οι μηχανικοί που εργάζονται εκεί είναι σε θέση να ψελλίσουν κάτι πιο πέρα από το "δείτε τι γαμάτο που είναι το δικό μου προϊόν", ειδικά εάν υπάρχει διάθεση να τους κατευθύνουμε εκεί. Υπάρχει στο σύστημα αποθηκευμένη μια τεχνογνωσία.

@Karamazov: Όχι, δεν θα συμφωνούσα με έναν εκπρόσωπο της Mathworks/Wolfram. Ο καθηγητής αν θέλει μπορεί να κάνει μια παρουσίαση, ή να διαθέσει κάποιες σημειώσεις (βλέπε ασκήσεις κυκλωμάτων Μάργαρη, στις τελευταίες σελίδες). Με την προϋπόθεση βέβαια ότι αν ένας φοιτητής θελήσει να χρησιμοποιήσει άλλο πακέτο, ισοδύναμο, δεν θα συναντήσει πρόβλημα. Το Matlab/Mathematica είναι εργαλείο δουλειάς.
fourier
Guest
« Reply #51 on: September 03, 2011, 21:18:49 pm »

Δεν κάνω edit για να μη χαθεί:

Στην παρουσίαση αυτή του Labview είχα πάει την προηγούμενη χρονιά, που ήταν και η τελευταία που έγινε ολοκληρωμένη. (την αμέσως επόμενη ήταν που τη σπάσαμε)
Ήταν χυδαία, εντελώς εμπορική.
Ντάξει, βέβαια δεν είστε υποχρεωμένος να με πιστέψετε, και λόγω της ανοιχτής μου πολιτικής στράτευσης μπορείτε να αμφισβητήσετε την άποψή μου βάσει κινήτρων.
Ωστόσο, έστω κι έτσι, έχω άμεση εικόνα.
Ο φοιτητής δεν είχε να κερδίσει τίποτα απολύτως, όσα έμαθε για το εν λόγω λογισμικό από πλευράς "καθαρής διδασκαλίας", μπορούσε να τα μάθει από ένα βιντεάκι στο youtube - και με το παραπάνω!
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #52 on: September 03, 2011, 21:25:01 pm »

Quote from: fourier on September 03, 2011, 21:15:04 pm

Έχει μεγάλη διαφορά να έρχεσαι για να διαφημίσεις ένα προϊόν, από το να έρχεσαι για να μιλήσεις για την παραγωγή.

Η ΔΕΗ και ο ΟΤΕ αναφέρθηκαν σκόπιμα, λόγω του πρώην κρατικού μονοπωλίου: Ακόμα και σήμερα οι βασικές υποδομές "ανήκουν" σ' αυτούς, κυρίως λόγω αδράνειας, και οι μηχανικοί που εργάζονται εκεί είναι σε θέση να ψελλίσουν κάτι πιο πέρα από το "δείτε τι γαμάτο που είναι το δικό μου προϊόν", ειδικά εάν υπάρχει διάθεση να τους κατευθύνουμε εκεί. Υπάρχει στο σύστημα αποθηκευμένη μια τεχνογνωσία.

νομίζω, έχει πάψει ο δημόσιος χαρακτήρας των τελευταίων οργανισμών εδώ και χρόνια... (είναι κρατικο-κομματικός πλέον)
οι περισσότεροι παλιοί έχουν χρόνια να ασχοληθούν με το δίκτυο και ασχολούνται με τα ρουσφέτια της πασκε και της δακε
μπορεί κάποιος να με χαρακτηρίσει για μηδενισμό, βέβαια...
Κάρβουνο
Veteran

Πρόεδρας.

View Profile
« Reply #53 on: September 03, 2011, 21:26:07 pm »

Quote from: Karaμazoβ on September 03, 2011, 20:49:26 pm
Quote from: png on September 03, 2011, 20:44:40 pm

τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει...  Tongue

ενα παρόμοιο προβλημα: θα δεχόμασταν εναν εκπρόσωπο της Mathworks και της Wolfram να προωθησει/επιδείξει το MatLab και το Mathematica αντιστοιχα? Γιατι κακα τα ψεμματα ειναι αναγκαια για πολλους.

Επειδή είναι τόσο αναγκαία θα έπρεπε να είναι στο πρόγραμμα σπουδών. Πρέπει να περιμένουμε από το μάρκετινκ μιας εταιρίας να μας μεταδώσει απαραίτητες γνώσεις;  Εκτός των άλλων υπάρχουν και ελεύθερες λύσεις όπως οι Octave, Sage, R και δε συμμαζευεται  που θα μας αποκρύπτονταν.
Αλλά τι να πρωτοχορέσει σε αυτό το ερ'μο το πρόγραμμα σπουδών...

Για κήνσορα τάξεων/αριστερών πεποιθήσεων απευθυνθείτε στον Μανωλάκη.
Για ορθογραφία στον Άπλυτο.

Guest    22:15:25    Viewing Κάρβουνο's profile. (11.3.11)
Ποιός με κατασκοπεύει;
fourier
Guest
« Reply #54 on: September 03, 2011, 21:30:00 pm »

Quote from: pandora on September 03, 2011, 21:25:01 pm
νομίζω, έχει πάψει ο δημόσιος χαρακτήρας των τελευταίων οργανισμών εδώ και χρόνια...
οι περισσότεροι παλιοί έχουν χρόνια να ασχοληθούν με το δίκτυο και ασχολούνται με τα ρουσφέτια της πασκε και της δακε

Και είναι αυτό ακριβώς που απάντησα πιο πάνω: Η αυτοαπαξίωση ως εθνικό σπορ.

Έχεις τα ούμπαλα να τον φωνάξεις εδώ και να του επιβάλεις να σου μιλήσει γι' αυτό που αφορά τις σπουδές σου ως μηχανικό, αποτρέποντας τη διαφήμιση προϊόντων και τον εκχυδαϊσμό?
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #55 on: September 03, 2011, 21:31:24 pm »

Quote from: fourier on September 03, 2011, 21:30:00 pm
Quote from: pandora on September 03, 2011, 21:25:01 pm
νομίζω, έχει πάψει ο δημόσιος χαρακτήρας των τελευταίων οργανισμών εδώ και χρόνια...

Και είναι αυτό ακριβώς που απάντησα πιο πάνω: Η αυτοαπαξίωση ως εθνικό σπορ.

Έχεις τα ούμπαλα να τον φωνάξεις εδώ και να του επιβάλεις να σου μιλήσει γι' αυτό που αφορά τις σπουδές σου ως μηχανικό, αποτρέποντας τη διαφήμιση προϊόντων και τον εκχυδαϊσμό?

Ναι.
Απλά το σχολίασα. Δε θα με πείραζε να προσπαθήσω να το αλλάξω.

fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #56 on: September 03, 2011, 21:41:23 pm »

Quote from: fourier on September 03, 2011, 21:18:49 pm

Ήταν χυδαία, εντελώς εμπορική.
Ντάξει, βέβαια δεν είστε υποχρεωμένος να με πιστέψετε, και λόγω της ανοιχτής μου πολιτικής στράτευσης μπορείτε να αμφισβητήσετε την άποψή μου βάσει κινήτρων.
Ωστόσο, έστω κι έτσι, έχω άμεση εικόνα.
Ο φοιτητής δεν είχε να κερδίσει τίποτα απολύτως, όσα έμαθε για το εν λόγω λογισμικό από πλευράς "καθαρής διδασκαλίας", μπορούσε να τα μάθει από ένα βιντεάκι στο youtube - και με το παραπάνω!
Δεν ήμουν παρών (και ελλείψει αντίθετων σχολίων) θα δεχτώ αυτά που λες.

Ωστόσο, από που προκύπτει η δικαιοδοσία σου να σπας την παρουσίαση, την οποία επέλεξαν να παρακολουθήσουν κάποιοι φοιτητές;
Με την ίδια αυθαίρετη δικαιοδοσία νομιμοποιείται επομένως ο οποιοσδήποτε να σπάσει την κατάληψη που  επέλεξαν κάποιοι άλλοι φοιτητές
ή κάποιο πάρτυ, σχήμα ή ακόμη και την ίδια τη συνέλευση.

Βέβαια, φαντάζομαι εδώ θα μου αντιτάξεις ένα πλήθος επιχειρημάτων ότι δεν είναι το ίδιο και ότι οι labview-brakers
είναι περισσότερο συνειδητοποιημένοι και γνωρίζουν ή να το πω καλύτερα κατέχουν πλέον τη γνώση για το κοινό καλό των φοιτητών.

Και από την πολλή κατοχή γνώσης λειτουργούν τελικά ως άλλη κατοχή
ορίζοντας και επιβάλλοντας τα ακούσματα των φοιτητών.

gpap

View Profile
« Reply #57 on: September 03, 2011, 21:49:17 pm »

Με ιντριγκάρεις νυχτιάτικα Σαββατόβραδο......

Η δουλειά του πανεπιστημίου δεν είναι να μαθαίνει στους φοιτητές να χειρίζονται Autocad, Matlab ή κάθε άλλο εργαλείο λογισμικού. Η δουλειά μας είναι να σας μάθουμε τη μεθοδολογία υπολογισμού και αν θέλετε τον κάνετε με το χέρι, με το πόδι ή με τον υπολογιστή και ένα από τα εργαλεία που κυκλοφορούν. Ετσι πρέπει να ξέρeiw ΜΣ fourier ή Laplace άσχετο αν το όποιο Matlab τα κάνει όλα και συμφέρει.

Συνεπώς, αν έρθει η ΧΥ εταιρεία να παρουσιάσει ένα πακέτο, αυτό είναι κάτι που στοχεύει να βοηθήσει εσάς και όχι να υποκαταστήσει τη δουλειά του καθηγητή, γιατί απλά αυτή δεν είναι η δουλειά του. Αν μια εταιρεία στείλει έναν κάφρο που θα κάνει μια θλιβερή παρουσίαση, πρόβλημά της, ψώνισε από απέναντι.

Συνεπώς θα δεχόμουνα με χαρά μια παρέμβση που θα έλεγε ότι κάλεσες τον Γιώργο, πρέπει να καλέσεις και το Νίκο που έχει κάτι παρόμοιο παρά μη σώσει και μπει ψυχή μέσα στο ίδρυμα.

Η ΑΒΒ πριν 4 χρόνια (κοντά στις καταλήψεις), επειδή δέχονταν καθημερινά επισκέψεις στα γραφεία της από φοιτητές για το θέμα στα ΕΚΣΗΕ, μου ζήτησε επανειλλημένα να φέρει μια ομάδα από Αθήνα (ή και από Σουηδία κάποιον) να μας παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη μελέτη υποσταθμού στα πλαίσια του μαθήματος ΕΚΣΗΕ. Μου είχαν εξηγήσει ότι δεν θα κάνουν καμμια διαφήμιση σε προϊόντα τους, απλά οι διαφάνειες θα έχουν το λογότυπο της εταιρείας. Μετά από 3-4 αναβολές τους εξήγησα ότι οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες για τέτοιες παρουσιάσεις στο πανεπιστήμιο. Φυσικά δεν επανήλθαν, απλά μερικές φορές οργανώνουν μια μικρή παρουσίαση στις εγκαταστάσεις του και όποιος πρόλαβε.
Χάσαμε λοιπόν την παρουσίαση? Ίσως όχι μόνο. Θα μπορούσαμε να έχουμε και άλλες παρουσιάσεις, και άλλες εταιρείες, να βγάζαμε καμμια θέση πρακτικής, καμμιά διπλωματική καμμιά δουλειά.

Προφανώς όλοι αυτοί πουλάνε. Και στους μελλοντικούς Μηχανικούς αναζητούν συνεργάτες για να προωθήσουν προϊόντα. Είναι κακό αυτό? Αν πληρούνται κάποιοι δεοντολογικοί κανόνες νομζω ότι θα έπρεπε να τα κυνηγάμε εμείς αντι να μας κυνηγούν (λέμε τώρα) αυτοί.

Οσο για το τι μπορώ να του επιβάλλω να πει, θα το αλλάξω. Δεν θέλω να του επιβάλλω τίποτε. Ας έρθει και ας πει ότι νομίζει. Αν είναι μια ξερή διαφήμιση δεν θα τον ξαναφέρουμε, όσο για το ακροατήριο μπορεί να σηκωθεί απλά και να την κάνει. Δεν τους κλειδώσαμε άλλωστε και μέσα. Πάντως το δημόσιο πανεπιστήμιο δεν πρόκειται να αλλοτριωθεί από μια εταιρεια που αντί να κάνει μια σωστή παρουσίαση σε ένα θέμα ήρθε να διαφημίσει την πραμάτεια της.
ACE

The lost art of trolling.

View Profile WWW
« Reply #58 on: September 03, 2011, 21:52:07 pm »

Quote from: fugiFOX
Δεν ήμουν παρών (και ελλείψει αντίθετων σχολίων) θα δεχτώ αυτά που λες.

Ωστόσο, από που προκύπτει η δικαιοδοσία σου να σπας την παρουσίαση, την οποία επέλεξαν να παρακολουθήσουν κάποιοι φοιτητές;
Με την ίδια αυθαίρετη δικαιοδοσία νομιμοποιείται επομένως ο οποιοσδήποτε να σπάσει την κατάληψη που  επέλεξαν κάποιοι άλλοι φοιτητές
ή κάποιο πάρτυ, σχήμα ή ακόμη και την ίδια τη συνέλευση.

Βέβαια, φαντάζομαι εδώ θα μου αντιτάξεις ένα πλήθος επιχειρημάτων ότι δεν είναι το ίδιο και ότι οι labview-brakers
είναι περισσότερο συνειδητοποιημένοι και γνωρίζουν ή να το πω καλύτερα κατέχουν πλέον τη γνώση για το κοινό καλό των φοιτητών.

Και από την πολλή κατοχή γνώσης λειτουργούν τελικά ως άλλη κατοχή
ορίζοντας και επιβάλλοντας τα ακούσματα των φοιτητών.
Συμφωνω. Και με gpap.

Ερχεται μια μερα...
Κάρβουνο
Veteran

Πρόεδρας.

View Profile
« Reply #59 on: September 03, 2011, 22:11:28 pm »

Quote from: gpap on September 03, 2011, 21:49:17 pm
Με ιντριγκάρεις νυχτιάτικα Σαββατόβραδο......

Η δουλειά του πανεπιστημίου δεν είναι να μαθαίνει στους φοιτητές να χειρίζονται Autocad, Matlab ή κάθε άλλο εργαλείο λογισμικού.

Εργαλείο η αμπεροτσιμπίδα και ο παλμογράφος εργαλεία και αυτά.  Γιατί τέτοιες διακρίσεις; Wink

Για κήνσορα τάξεων/αριστερών πεποιθήσεων απευθυνθείτε στον Μανωλάκη.
Για ορθογραφία στον Άπλυτο.

Guest    22:15:25    Viewing Κάρβουνο's profile. (11.3.11)
Ποιός με κατασκοπεύει;
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 Go Up Print
Jump to: