• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 10:35:13 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 10:35:13 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 02:29:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426680
Total Topics: 31710
Online Today: 169
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 34
Guests: 97
Total: 131
Nikos_313
rafa98p
hacky
ioathemar
Dimos Bachlas
GeorgeGk
vajulin
tzortzis
Le ece
jimalexoud
Alex Kosmas
gpapailio
Nmparkas
Roidos
Retroman07
papoutsas
Fenia04
pelopidt
nthanos
κοτζακ
dkonst
antontsiorvas
Denisivo
Giannis_Kako
gntitsios
gpr000
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads
με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Σύλλογος φοιτητών (Moderators: PolarBear, tzortzis) > ΔΣ Φοιτητών και επικείμενη ΓΣ στις 30/08/2011
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 40 Go Down Print
Author Topic: ΔΣ Φοιτητών και επικείμενη ΓΣ στις 30/08/2011  (Read 62707 times)
BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

It just doesn't get any easier! It gets worse...

View Profile
Κατατέθηκε ο νόμος πλαίσιο στη βουλή
« Reply #180 on: August 28, 2011, 15:16:55 pm »

Quote from: Jimmakos - DNT GO HOME on August 28, 2011, 15:09:06 pm
@Karamazoβ περισσότερο πρέπει να σταθούμε στα διαφορετικά συμφέροντα των καθηγητών-φοιτητών.
Ήμασταν είμαστε και θα είμαστε διαφορετικά υποσύνολα με διαφορετικά συμφέροντα.

Όχι δε πρέπει να σταθείτε στα διαφορετικά συμφέροντα με τους καθηγητές. Υπάρχουν 2 άξονες. Ο ένας είναι ο καθαρά συνδικαλιστικός όπου θίγονται όλοι αλλά από διαφορετική σκοπιά και εκεί όντος υπάρχουν αντικρουόμενα συμφέροντα και ο άλλος έιναι ο πολιτικός. Σε αυτό τον άξονα δεχόμαστε ότι οι φοιτητές δεν είναι καθαρά αμιγές σύνολο με κοινά συμφέροντα αλλά ούτε και οι καθηγητές.

Κατά τη γνώμη μου παρά το γεγονός ότι είναι πάρα πολύ εύκολο να κινηθείς σε έναν συνδικαλιστικό άξονα πρέπει κινηθούν όλοι σε ένα καθαρά πολιτικό πλαίσιο, όπου γίνεται σαφές όχι μόνο το πως θίγεται η δημόσια παιδεία αλλά και ποιό είναι αυτοί που θίγονται τελικά.  Έτσι θα δημιουργηθεί ένα πραγματικά κοινωνικό κίνημα με πολιτικά ζητούμενα που τόσο έχει ανάγκη έχει η ελληνική κοινωνία. Σε διαφορετική περίπτωση θα δημιουργηθεί ένα εσωστρεφές συνδικαλιστικό πλαίσιο αντίδρασης που απλά θα υψώσει αναχώματα.

Αρκεί μόνο να σκεφτείς τι θέλεις, ένα κίνημα με ξεκάθαρα πολιτικά επίδικα, ξεκάθαρα πολιτικοποιημένο, μαζί με τους καθηγητές ή μία εσωστρεφής αντίδραση με εκπτώσεις στις πολιτικές διεκδικήσεις και με την ΔΑΠ ΠΑΣΠ στο πλευρό σου. Διαλέγεις και παίρνεις.
« Last Edit: August 28, 2011, 15:21:03 pm by BOBoMASTORAS » Logged

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

http://tools.ietf.org/html/rfc1149
The only reason we invent robots
soso
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Shake ya @$$ but watch yourself

View Profile
« Reply #181 on: August 28, 2011, 15:25:55 pm »

Πόσο πίσω ήμαστε στη σχολή. Τι ηλεκτρολόγοι είμαστε αν δε μπορούμε να κάνουμε e-συνελεύσεις. Να διαβάζουμε με την ησυχία μας τα πλαίσια της κάθε παράταξης από τη pcάρα μας, να ψηφίζουμε μέσω π.χ. eTHMMY και να μη χάνουμε 5 ώρες από τη ζωή μας για να ακούμε το κάθε ζώο να λογομαχεί και να σπάει έδρανα.. Χεσούς πια. Πρέπει να γίνει πρώτα στο ΠΑΜΑΚ?

crap  Γιατί έγραψα καλά στις πανελλήνιες?!?!?  angry4
 CryBaby mopping
BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #182 on: August 28, 2011, 15:29:49 pm »

Σκοπός μίας συνέλευσης δεν είναι να διαβάσεις τα πλαίσια και να ψηφίσεις. Δε λέω ότι οι συνελεύσεις πληρούνν απαραίτητα τη σκοπιμότητα τους, αλλά το να δέχεσαι να τις υποβαθμίσεις και επίσημα αντί να προσπαθείς να τις βελτιώσεις είναι έκπτωση.

Τέλος να πω πως θα έπρεπε τα πλαίσια να βγαίνουν πιο νωρίς και να υπάρχουν και δημόσια.

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

soso
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #183 on: August 28, 2011, 15:33:12 pm »

Quote from: BOBoMASTORAS on August 28, 2011, 15:29:49 pm
Δε λέω ότι οι συνελεύσεις πληρούνν απαραίτητα τη σκοπιμότητα τους, αλλά το να δέχεσαι να τις υποβαθμίσεις και επίσημα αντί να προσπαθείς να τις βελτιώσεις είναι έκπτωση.

Η βελτίωση είναι ανέφικτη κατά τη  γνώμη μου. Τουλάχιστον ας είναι πρακτική η διαδικασία.

CryBaby mopping
BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #184 on: August 28, 2011, 15:35:44 pm »

Quote from: soso on August 28, 2011, 15:33:12 pm
Δε λέω ότι οι συνελεύσεις πληρούνν απαραίτητα τη σκοπιμότητα τους, αλλά το να δέχεσαι να τις υποβαθμίσεις και επίσημα αντί να προσπαθείς να τις βελτιώσεις είναι έκπτωση.

Η βελτίωση είναι ανέφικτη κατά τη  γνώμη μου. Τουλάχιστον ας είναι πρακτική η διαδικασία.

Τι έκανες για να την βελτιώσεις και κατέληξες ότι είναι ανέφικτη? Γιατί εγώ την έχω δει να βελτιώνεται. Δυστυχώς όμως κάποιοι οι οποίοι αδιαφόρησαν στη συνέχεια κατάφεραν να χειροτερέψουν την κατάσταση που βρήκαν από τους προηγούμενους. Βέβαια συντέλεσαν και οι συγκυρίες, αλλά σε κάθε περίπτωση η αδιαφορία ήταν απερίγραπτη.

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

COACH
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #185 on: August 28, 2011, 15:36:35 pm »

Μιλώντας για αλήθειες ας πούμε και ακόμα μια. Νόμος ψηφισμενος απο Βουλή -και μάλιστα με τη συγκεκριμένη πλειοψηφία - δε πρόκειται να αλλάξει και 12 χρόνια να κ´ανουμε κατάληψη. Άλλωστε μη ξεχνάμε ότι προβλέπεται η κατάληψη στο νομο και τι γίνεται: απλά χάνουμε εξάμηνα και μαθήματα. Είμαι υπέρ της ΓΣ και μάλιστα να γίνει συνολικά απο όλες τις Σχολές και να στείλουμε ψηφίσματα και πως τα λένε αυτα παντού και πάντα για να καταλάβει ΌΛΟΣ ο κόσμος ότι ΌΛΕΣ οι Σχολές είναι ενάντια στο νομο. Προσωπικά πιστεύω ότι η μονή ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ελπιδα να αλλάξει κάτι είναι η νομική "προσφυγή" που έκανε το πανεπιστήμια Κρήτης (ή κάτι τέτοιο) Συμφωνώ με ΓΣ και "ψήφισμα διαμαρτυρίας" ή όπως αλλιώς λέγεται σε πρώτη φάση για να μετρησουμε (πανελλήνια) τις δυνάμεις μας και το επανεξεταζουμε σε δεύτερη φάση την επόμενη αντίδραση.
soso
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #186 on: August 28, 2011, 15:39:26 pm »

Quote from: BOBoMASTORAS on August 28, 2011, 15:35:44 pm
Quote from: soso on August 28, 2011, 15:33:12 pm

Τι έκανες για να την βελτιώσεις και κατέληξες ότι είναι ανέφικτη? Γιατί εγώ την έχω δει να βελτιώνεται. Δυστυχώς όμως κάποιοι οι οποίοι αδιαφόρησαν στη συνέχεια κατάφεραν να χειροτερέψουν την κατάσταση που βρήκαν από τους προηγούμενους. Βέβαια συντέλεσαν και οι συγκυρίες, αλλά σε κάθε περίπτωση η αδιαφορία ήταν απερίγραπτη.

Γιατί πρέπει να κάνω δοκιμές για να διαπιστώσω ότι κάτι είναι ανέφικτο? Όπως είδες και συ, βελτιώθηκε αλλά μετά χειροτέρεψε. Κάποιοι άνθρωποι έχουν την ικανότητα να προβλέπουν. Άλλοι απλά να βλέπουν.. Tongue

CryBaby mopping
BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #187 on: August 28, 2011, 15:41:56 pm »

i you cant take a hit:

Η κατάσταση δε χειροτέρεψε μόνη της, εσείς τη χειροτερέψατε με την αδιαφορία σας γιατί το μόνο που ξέρετε να κάνετε είναι να γκρινιάζετε.

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

soso
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #188 on: August 28, 2011, 15:45:34 pm »

Quote from: BOBoMASTORAS on August 28, 2011, 15:41:56 pm
i you cant take a hit:

Η κατάσταση δε χειροτέρεψε μόνη της, εσείς τη χειροτερέψατε με την αδιαφορία σας γιατί το μόνο που ξέρετε να κάνετε είναι να γκρινιάζετε.

Προσωπικά δεν με ενοχλεί η αδιαφορία στις συνελεύσεις. Με ενοχλεί το κωμωδία. Ίσως αν κάποιοι με υπερβολικό ενδιαφέρων δεν προσπαθούσαν να επιβάλουν τη γνώμη τους, τότε να υπήρχε πιο πολύ ενδιαφέρων από τους υπόλοιπους, χαμηλότερων τόνων.

CryBaby mopping
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #189 on: August 28, 2011, 15:48:20 pm »

Quote from: soso on August 28, 2011, 15:45:34 pm
Quote from: BOBoMASTORAS on August 28, 2011, 15:41:56 pm
i you cant take a hit:

Προσωπικά δεν με ενοχλεί η αδιαφορία στις συνελεύσεις. Με ενοχλεί το κωμωδία. Ίσως αν κάποιοι με υπερβολικό ενδιαφέρων δεν προσπαθούσαν να επιβάλουν τη γνώμη τους, τότε να υπήρχε πιο πολύ ενδιαφέρων από τους υπόλοιπους, χαμηλότερων τόνων.

define "χαμηλότερων τόνων"

αυτό που λέει ο bob είναι ότι αν δεν ενδιαφερθούν οι υπόλοιποι, "χαμηλών τόνων", τότε οι άλλοι θα κάνουν κουμάντο.

(να ενδιαφερθούν σημαίνει να συμμετέχουν, αν ορίζεις το "χαμηλών τόνων" ως κάθομαι και απλά ακούω, τότε προφανώς δεν θα βγει τίποτα)

Η συμμετοχή δεν φέρνει ντε και καλά τη νίκη. Αλλά η νίκη δεν μπορεί να έρθει αλλιώς. Ασε που, συμμετέχοντας μπορεί να βγεις απ' τη συντήρηση.
BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #190 on: August 28, 2011, 15:48:51 pm »

Σκοπός δεν είναι να "επιβάλει" κάποιος τη γνώμη του. Τι είναι? Δικτάτορας? Υπάρχουν διαδικασίες και μπορείς να διεκδικήσεις κομμάτια της εξουσίας με διάφορους τρόπους. Όταν όμως αδιαφορείς δεν έχεις το δικαίωμα να κράζεις την κατάσταση, ή μάλλον μπορείς αλλά δίνεις κάθε δικαίωμα στους υπολοίπους να σου την πούνε.

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

EAJ
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Αντιλαμβάνεσαι τις επιλογές σου? Ξανασκέψου το...

View Profile
« Reply #191 on: August 28, 2011, 16:06:28 pm »

Quote from: ILIAS on August 28, 2011, 14:04:31 pm
Quote from: Karaμazoβ on August 28, 2011, 13:54:08 pm
προσοχη , γιατι ο πρυτανης "σας βαζει" να κανετε τη δουλεια που θέλει. Αμα ήταν έντιμος, και ήθελε να διευκολυνει τους συλλόγους, γιατι δεν έκανε ανεστειλε τη λειτουργία του ΑΠΘ απο τη Συγκλητο;
θελει να φέρει τους πρωτοβάθμιους ΔΕΠ και την κυβερνηση προ τετελεσμένων.

+1 για το παραπάνω. Στα 5 χρόνια μου τώρα στη σχολή δεν είδα κανένα καθηγητή ή κάποιο πρύτανη να λαμβάνει κάποια απόφαση και να αντιμάχεται σε νόμους για την παιδεία. Πάντα το μπαλάκι το έριχναν στους φοιτητές. Εγώ προσωπικά έχω πάψει να πιστεύω ότι οποιαδήποτε κατάληψη ή αναβολή θα φέρει κάποια αποτελέσματα όταν ο κάθε καθηγητής δεν συμμετέχει ενεργά σε όσα συμβαίνουν, γιατί κάθε μα κάθε φορά εμείς την πληρώνουμε. Αν αλλάξει η στάση τους τότε κι εγώ θα αρχίσω να πιστεύω σε αγώνες διαρκείας. Παρόλαυτα πρέπει να πω ότι από παιδιά μεγάλύτερα απο μένα που έζησαν και τα γεγονότα του 2006-07 παρατηρώ μια ηττοπάθεια, μία απογοήτευση ? μία κούραση?

Και τι είναι το πανεπιστήμιο δλδ ρε; Τσιφλίκι των καθηγητών και του Πρύτανη να αποφασίζουν μόνοι τους τόσο σοβαρά θέματα; Είναι ένα ίδρυμα των φοιτητών που χρηματοδοτείται από τους γονείς των φοιτητών...οι φοιτητές έχουν τον πρώτο λόγο και την υποστήριξη του κόσμου την οποία πρέπει να επιδιώκουν όταν δεν την έχουν...Αν είναι κάποιος να αντιδράσει αυτοί είναι οι φοιτητές! ΚΑΤΆΛΗΨΗ ΤΏΡΑ!

Quote from: COACH on August 28, 2011, 15:36:35 pm
Μιλώντας για αλήθειες ας πούμε και ακόμα μια. Νόμος ψηφισμενος απο Βουλή -και μάλιστα με τη συγκεκριμένη πλειοψηφία - δε πρόκειται να αλλάξει και 12 χρόνια να κ´ανουμε κατάληψη. Άλλωστε μη ξεχνάμε ότι προβλέπεται η κατάληψη στο νομο και τι γίνεται: απλά χάνουμε εξάμηνα και μαθήματα. Είμαι υπέρ της ΓΣ και μάλιστα να γίνει συνολικά απο όλες τις Σχολές και να στείλουμε ψηφίσματα και πως τα λένε αυτα παντού και πάντα για να καταλάβει ΌΛΟΣ ο κόσμος ότι ΌΛΕΣ οι Σχολές είναι ενάντια στο νομο. Προσωπικά πιστεύω ότι η μονή ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ελπιδα να αλλάξει κάτι είναι η νομική "προσφυγή" που έκανε το πανεπιστήμια Κρήτης (ή κάτι τέτοιο) Συμφωνώ με ΓΣ και "ψήφισμα διαμαρτυρίας" ή όπως αλλιώς λέγεται σε πρώτη φάση για να μετρησουμε (πανελλήνια) τις δυνάμεις μας και το επανεξεταζουμε σε δεύτερη φάση την επόμενη αντίδραση.

Αν επι χούντας οι φοιτητές αντιδρούσαν έτσι, τώρα ακόμα χούντα θα είχαμε...όχι ότι δεν έχουμε αλλά έχει άλλη μορφή τώρα και έχει και ένα προσωπείο δημοκρατίας...

Ο άλλος Ηλεκτρολόγος
« Last Edit: August 28, 2011, 16:10:19 pm by EAJ » Logged

Αν ανατρέξεις στα ποστ μου θα βρεις:
Τη φωνή της επιστήμης, της αλήθειας και της ελευθερίας...

Νόμπελ Οικονομικών
Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #192 on: August 28, 2011, 16:13:50 pm »

Quote from: san_zoulapi on August 28, 2011, 14:34:36 pm
Quote from: Godhatesusall on August 28, 2011, 12:05:06 pm

Δες τι γίνεται. Έστω ότι εγώ θέλω να ασχοληθώ με τις κινητοποιήσεις που κορυφώνονται. Πίστεψε με, αυτό θέλει ΠΟΛΥ χρόνο(τα έζησα και 5 χρόνια πριν). Αν λοιπόν για ένα εξάμηνο εγώ 10 ώρες την ημέρα είμαι στο πανεπιστήμιο και ασχολούμαι με τα κινηματικά δεν θα υπάρχει χρόνος να κάνω τίποτα άλλο. ούτε διάβασμα ούτε τίποτα. Εγώ λοιπόν που (και καλά) είμαι συνειδητοποιημένος αριστερός που αντιτίθεται στις αλλαγές το κάνω, χωρίς να με νοιάζουν οι προσωπικές συνέπειες. Ο πρωτοετής φοιτητής, ο "λιγότερο" συνειδητοποιημένος κτλ γιατί να μπαίνουν σε ένα δίπολο αγώνας ή κατάληψη?

Από την άλλη μεριά σκέψου ότι η κατάληψη είναι το αντίστοιχο της απεργίας στον εργασιακό χώρο. Όταν γίνεται απεργία απαγορεύουν ακόμα και στους μη απεργούς να δουλέψουν. Γιατί ο σκοπός της απεργίας είναι να πιέσεις το αφεντικό να κάνει παραχωρήσεις. Μέσω αυτού του αυτοκαταστροφικού χορού έχουν γίνει ΟΛΕΣ οι κατακτήσεις που εσύ θεωρείς δεδομένες: Πληρωμένες άδειες, 8ωρο, ανθρώπινους ρυθμούς εργασίας κοκ. Ακριβώς και αυτό είναι η κατάληψη: Οι καταληψίες ζούνε μέσα στην αντίθεση του ότι πολεμούν για ένα καλύτερο πανεπιστήμιο κλείνοντάς το. Αυτό σε μια πρώτη ματιά φαντάζει ηλίθιο, αλλά με μια δεύτερη ανάγνωση οι αντιθέσεις υπάρχουν παντού στην κοινωνία μας: Από τις απεργίες που ανέφερα , μέχρι και την πιο καραμπινάτη έλλειψη σίτισης στην αφρική ενώ στην αμερική τρώνε χαβιάρι.

Για να καταλάβω , με λίγα λόγια λες ότι θα κάνεις τις καταλήψεις για να βάλεις χέρι στους "λιγότερο συνειδητοποιημένους" και πολιτικά ανώριμους κατά τη γνώμη σου πρωτοετείς. Επειδή αυτοί δε ξέρουν τι είναι καλό για αυτούς και πως πρέπει να δράσουν. Κάτσε λίγο ρε μάν ποιος είσαι εσύ ή ο οποιοσδήποτε που θα τους πει τι πρέπει και τι δε πρέπει να κάνουνε σε αυτά τα θέματα? Αν κατάλαβα κάτι λάθος διόρθωσέ με.

Όοοχι φίλε μου οι καταλήψεις δεν είναι το αντίστοιχο της απεργίας. Αυτό το point ήθελα να κάνω με το μωρό που κουτουλάει τον τοίχο. Με την απεργία σταματάς  πρωτίστως να παράγεις ωφέλιμο έργο για τον εργοδότη σου , με τις καταλήψεις σταματάς  πρωτίστως να παράγεις οφέλιμο έργο για τον εαυτό σου. Το πρώτο είναι μια μορφή "εκβιασμού" , λες τον εργοδότη αν δε κάνεις αυτό που ζητάω θα σου κάνω κακό. Η κατάληψη είναι απλά αυτοκαταστροφική. Λες αν δε περάσει τ δικό μου θα κάνω κακό στον εαυτό μου. Με την ίδια λογική γιατί να μείνουμε στις καταλήψεις? Ας ξεκινήσουμε όλοι οι φοιτητές στην Ελλάδα ομαδική απεργία πείνας , μέχρι να πάρουνε πίσω τον νόμο. Είναι απλά άτοπο. Η πολιτεία δεν είναι εργοδότης σου.  Στην τελική αν επιλέξει να συμπριφερθεί ως πάτρωνας και δράσει προστατευτικά για εσένα επειδή είσαι χαζός και δε καταλαβαίνεις το καλό σου, οπότε πετύχεις με αυτή την πίεση τον σκοπό σου, δε σε τιμά καθόλου. Δε τον πέτυχες επειδή είχες κάποιο δίκιο αλλά επειδή ήσουν καλός γκρινιάρης. Μπράβο σου ωραίος επαναστάτης.
Και σχετικά με τις απεργίες ότι απαγορεύουν οι απεργοί σε όλους να δουλέψουν , αυτό είναι ξεκάθαρο νταβαντζιλίκι, κατάλυση θεμελιωδών ελευθεριών του ατόμου και έρχεται και σε αντίθεση με την ίδια την ουσία της απεργίας. Δε ξέρω αν γίνεται ή όχι αλλά προφανώς και το αποδοκιμάζω.

Όχι,δεν με κατάλαβες. Δεν θέλω να βάλω χέρι σε οποιονδήποτε, και γι'αυτό τον λόγο το "λιγότερο" στο "λιγότερο συνειδητοποιημένους συναδέλφους" το έβαλα ανάμεσα σε " ". Αυτό που θέλω να πω είναι ότι με την κατάληψη,πέρα ότι ελευθερώνεις χρόνο, σπας και αυτό το δίπολο: πλεον ο καθένας μπορεί να αφοσιωθεί στο να κερδίσουμε τον αγώνα, και μετά την νίκη όλοι μαζί χαρωποί γράφουμε και τις εξετάσεις μας. Την απόφαση για κατάληψη την παίρνουμε συλλογικά, και καλό θα ήταν να παρθεί έχοντας υπόψην το αν θέλουμε να αγωνιστούμε ή όχι, και όχι με κριτήρια "το μαθηματάκι μου" αλλά ούτε και με κριτήρια "ένας μήνας παραπάνω λούφα/διάβασμα, καλή φάση"

Τώρα για τα παραπάνω

Προφανέστατα πονάει πολύ παραπάνω την κυβέρνηση και τα αφεντικά της να σταματήσει για μια μέρα η σίνδος από το να σταματήσει μια μέρα το πανεπιστήμιο. ΑΛΛΑ τα κλειστά πανεπιστήμια δημιουργούν θέμα στην κοινή γνώμη: Το 2006 και το 2007 ακόμα και το μεγκα δεν είχε άλλη επιλογή παρά να δείξει(έστω και με την δικιά του κυβερνητική γραμμή) ότι υπάρχουν κινητοποιήσεις στην παιδεία. Δηλαδή το θέμα έπαιρνε διαστάσεις. Πέραν τούτου η κατάληψη σημαίνει σταμάτημα κάθε διδακτικής ΚΑΙ ερευνητικής διαδικασίας, άρα σταματώντας και όλα τα ερευνητικά έχεις και μια παραπάνω πίεση.

Από κει και πέρα το να κάνεις πορεία, να δραστηριοποιείς και άλλα κομμάτια του εργατικού κινήματος που αφορμή ψάχνουν(πχ δάσκαλοι,καθηγητές) αλλά και ευρύτερα άλλων εργατικών συνδικάτων, αυτή είναι η δύναμη που σου δίνει μια κατάληψη. Γιατί τους φοιτητές μόνος τους μια χαρά τους αντιμετωπίζουν, και τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ επίσης. Αλλά όταν έρθουν όλοι μαζί τότε γίνεται πανικός. Και νομίζω ότι είμαστε σε μια καλή συγκυρία για να μπορέσουμε να φέρουμε την ανατροπή.

Όσο για τα άλλα με τις επενδύσεις σταματήστε να ακούτε πρετεντέρη.

Όταν δανειζόσουν με 7-8-9%, δανειζόσουν ΣΕ ΔΡΑΧΜΗ. είχες μεν 7-8-9% επιτόκιο, αλλά είχες και 3-4% πληθωρισμό.Στο ευρώ δανειζόσουν με 4-4.5% και πλυθωρισμό κάτω του 2%. Και επιπλέον είχες και το εργαλείο της νομισματικής κυκλοφορίας. Άμα ήθελες πετούσες μια υποτίμηση 20%, μια γενική αύξηση των μισθών 20% και τσουπ, το εξωτερικό χρέος έπεφτε κατά 20% πρακτικά(βέβαια αυτό δημιουργούσε άλλα προβλήματα, αλλά ας μην το συζητάμε τώρα αυτό). ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή είχαμε το χρέος σε δικό μας νόμισμα δεν χρεοκοπήσαμε επί Μητσοτάκη το 90 όταν διπλασιάστηκε το χρέος μέσα σε λίγους(καμιά 20αριά) μήνες. Και το fun fact της ημέρας είναι ότι όποτε χρεοκόπησε η ελλάδα(4 φορές μέχρι τώρα και η 5η έρχεται σε λίγο) παντα ήταν σε ζώνη "σκληρού νομίσματος" (προφανώς με την εξαίρεση της χρεωκοπίας του 1827 που δεν είχαμε καλά-καλά εθνική υπόσταση). Τις άλλες 2 φορές είμασταν στην ζώνη του χρυσού φράγκου και της χρυσής δραχμής-λίρας,ενώ την τρίτη φορά χρεωκοπήσαμε λόγω των επιπτώσεων του σκληρού νομίσματος, λίγο μετά την αποχώρηση μας από αυτό(αλά αργεντινή φάση)

YARRRRRRRRRRRRRR
EAJ
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Αντιλαμβάνεσαι τις επιλογές σου? Ξανασκέψου το...

View Profile
« Reply #193 on: August 28, 2011, 16:25:16 pm »

Quote from: Godhatesusall on August 28, 2011, 16:13:50 pm
...

Όσο για τα άλλα με τις επενδύσεις σταματήστε να ακούτε πρετεντέρη.

Όταν δανειζόσουν με 7-8-9%, δανειζόσουν ΣΕ ΔΡΑΧΜΗ. είχες μεν 7-8-9% επιτόκιο, αλλά είχες και 3-4% πληθωρισμό.Στο ευρώ δανειζόσουν με 4-4.5% και πλυθωρισμό κάτω του 2%. Και επιπλέον είχες και το εργαλείο της νομισματικής κυκλοφορίας. Άμα ήθελες πετούσες μια υποτίμηση 20%, μια γενική αύξηση των μισθών 20% και τσουπ, το εξωτερικό χρέος έπεφτε κατά 20% πρακτικά(βέβαια αυτό δημιουργούσε άλλα προβλήματα, αλλά ας μην το συζητάμε τώρα αυτό). ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή είχαμε το χρέος σε δικό μας νόμισμα δεν χρεοκοπήσαμε επί Μητσοτάκη το 90 όταν διπλασιάστηκε το χρέος μέσα σε λίγους(καμιά 20αριά) μήνες. Και το fun fact της ημέρας είναι ότι όποτε χρεοκόπησε η ελλάδα(4 φορές μέχρι τώρα και η 5η έρχεται σε λίγο) παντα ήταν σε ζώνη "σκληρού νομίσματος" (προφανώς με την εξαίρεση της χρεωκοπίας του 1827 που δεν είχαμε καλά-καλά εθνική υπόσταση). Τις άλλες 2 φορές είμασταν στην ζώνη του χρυσού φράγκου και της χρυσής δραχμής-λίρας,ενώ την τρίτη φορά χρεωκοπήσαμε λόγω των επιπτώσεων του σκληρού νομίσματος, λίγο μετά την αποχώρηση μας από αυτό(αλά αργεντινή φάση)

Υποτίμηση 20% και αύξηση των μισθών 20% οδηγεί σε περαιτέρω υποτίμηση λόγω μείωσης, αν όχι εξαφάνισης, των επενδύσεων από ξένους στη δραχμή...ακόμα και οι Ελληνικές τράπεζες θα επένδυαν σε άλλα νομίσματα και η δραχμή θα έχανε πολλαπλάσια την αξία της αφού κανείς δε θα την αγόραζε...
το 1990 δεν ήταν μόνο η νομισματική πολιτική που έσωσε την Ελλάδα...ήταν το γεγονός ότι είχαμε αρκετές εξαγωγές και είμασταν ανταγωνιστικοί ενώ τώρα λόγω έλλειψης ανταγωνιστικότητας οι εξαγωγές έχουν πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα και επιπλέον έχουμε και ένα διογκωμένο αντιπαραγωγικό δημόσιο τομέα τον οποίο δεν τον είχαμε το 1990 και για όλα αυτά δε φταίει το ευρώ αλλά οι πολιτικές των κομμάτων και κατ' επέκταση οι πολίτες που ψήφιζαν αυτά τα κόμματα...
Επιπλέον νομισματικά κόλπα μπορεί να κάνει και τώρα με το Ευρώ το κράτος...ΠΧ πληρώνει τα έξοδα προς το εσωτερικό της χώρας σε μία αναλογία 100%-0% ή 50-50 ή κάποια άλλη σε Ευρώ και σε ένα τοπικό νόμισμα το οποίο το εγγυάται το Ελληνικό κράτος και το έχει ισότιμο με το Ευρώ με την υπόσχεση ότι κάποια μέρα θα το αντικαταστήσει με κανονικό ευρώ...και επιπλέον μπορεί να θεσπίσει νόμο να γίνεται οπωσδήποτε δεκτό αυτό το νόμισμα εντός ελληνικής περιφέρειας. Οι ξένοι θα το δέχονται αν το επιλέξουν μόνο...Αυτό ισοδυναμεί με εσωτερικό δανεισμό και υποθηκεύει το μελλοντικό ΑΕΠ αλλά με καλύτερους όρους από αυτούς που κάνει το ΠΑΣΟΚ τώρα...το θέμα είναι ότι είτε δε θέλουν να το κάνουν, είτε δεν έχουν τα @@ να το κάνουν...

Αν ανατρέξεις στα ποστ μου θα βρεις:
Τη φωνή της επιστήμης, της αλήθειας και της ελευθερίας...

Νόμπελ Οικονομικών
gioti488
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #194 on: August 28, 2011, 16:25:45 pm »

Quote from: MARIOS on August 28, 2011, 12:49:37 pm
sorry kai gia tin kathisterisi  tou post alla exo kai alla pragmata na kano....na pio enan online kafe as poume me tin gkomena pou brika online sto facebook!!!

pao tora kai gia ligo cyber sex me to online trito prosopo!!!  Tongue
ntaksei file esu exeis kseperasei ta oria tou kapsimatos..atoma san esena mas pane pisw
Pages: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 40 Go Up Print
Jump to: