• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 06:35:54 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 06:35:54 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Mr Watson
[Today at 03:15:54]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by Nikos_313
[Today at 00:10:29]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426705
Total Topics: 31710
Online Today: 215
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 6
Guests: 95
Total: 101
pipitsenko
Denisivo
mikebel
petralexiou
papaloui
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πληροφορίες Καθηγητών
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Σύλλογος φοιτητών (Moderators: PolarBear, tzortzis) > ΔΣ Φοιτητών και επικείμενη ΓΣ στις 30/08/2011
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 40 Go Down Print
Author Topic: ΔΣ Φοιτητών και επικείμενη ΓΣ στις 30/08/2011  (Read 62849 times)
status_quo
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
Κατατέθηκε ο νόμος πλαίσιο στη βουλή
« Reply #165 on: August 28, 2011, 14:00:54 pm »

ας ερθουν τα ΜΑΤ αλλα κατα τα λεγομενα της αννουλας οποιοι φοιτητες προσπαθησουν να διακοψουν λειτουργια διοικητικου οργανου χανουν αυτοματα τη φοιτητικη τους ιδιοτητα...επομενως σας κοβουμε τη λεσχη σας κοβουμε κι απο φοιτητες αν αντιδρασετε...how nice!και παμε παλι απο την αρχη μα συναδελφε γτ καταληψη?μπορουμε και χωρις αυτη...
Leo_Paranoid
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #166 on: August 28, 2011, 14:02:42 pm »

Ο πατέρας μου είναι όλη μέρα στη δουλεία του και όταν τελειώνει πάει στα χωράφια.
Η μάνα μου επειδή ο πατέρας μου έχει και δεύτερη δουλειά κάνει μόνη της όλες τις αγροτικές εργασίες.
Εγώ επειδή πρέπει να διαβάσω δεν μπορώ να βοηθήσω κανέναν.

Όπως καταλαβαίνεις οι γονείς μου προσπαθούν να επιβιώσουν.
Δεν έχουν ψηφίσει ούτε μία φορά ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ αλλά παρόλα αυτά ζουν ένα μαρτύριο.
Οι γονείς μου με έχουν σώσει. Γιατί δεν έχουν εδώ και χρόνια ζωή για να μπορώ εγώ να ζήσω.

Γι' αυτό λοιπόν δεν θέλω άλλο να τους βασανίζω και λέγε ο,τι θες

Ας αλλάξουμε πρώτα τον εαυτό μας
ILIAS
Θαμώνας

View Profile
« Reply #167 on: August 28, 2011, 14:04:31 pm »

Quote from: Karaμazoβ on August 28, 2011, 13:54:08 pm
προσοχη , γιατι ο πρυτανης "σας βαζει" να κανετε τη δουλεια που θέλει. Αμα ήταν έντιμος, και ήθελε να διευκολυνει τους συλλόγους, γιατι δεν έκανε ανεστειλε τη λειτουργία του ΑΠΘ απο τη Συγκλητο;
θελει να φέρει τους πρωτοβάθμιους ΔΕΠ και την κυβερνηση προ τετελεσμένων.

+1 για το παραπάνω. Στα 5 χρόνια μου τώρα στη σχολή δεν είδα κανένα καθηγητή ή κάποιο πρύτανη να λαμβάνει κάποια απόφαση και να αντιμάχεται σε νόμους για την παιδεία. Πάντα το μπαλάκι το έριχναν στους φοιτητές. Εγώ προσωπικά έχω πάψει να πιστεύω ότι οποιαδήποτε κατάληψη ή αναβολή θα φέρει κάποια αποτελέσματα όταν ο κάθε καθηγητής δεν συμμετέχει ενεργά σε όσα συμβαίνουν, γιατί κάθε μα κάθε φορά εμείς την πληρώνουμε. Αν αλλάξει η στάση τους τότε κι εγώ θα αρχίσω να πιστεύω σε αγώνες διαρκείας. Παρόλαυτα πρέπει να πω ότι από παιδιά μεγάλύτερα απο μένα που έζησαν και τα γεγονότα του 2006-07 παρατηρώ μια ηττοπάθεια, μία απογοήτευση ? μία κούραση?
Leo_Paranoid
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #168 on: August 28, 2011, 14:05:44 pm »

Ερώτηση: Πόσες καταλήψεις έχουν γίνει από τότε που μπήκες στην σχολή;

status_quo
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #169 on: August 28, 2011, 14:06:49 pm »

συγχαρητηρια και μπραβο τους.γιατι νομιζεις οτι εισαι ο μοναδικος ομως?μπορω να σου αραδιασω και εγω αλλα 15 παραδειγματα συμφοιτητων που ειναι σε αθλια οικονομικη κατασταση μερικοι τα βγαζουν περα μονοι τους αλλα διαλεγουν αλλο δρομο απ'το δικο σου.αυτο που λες δεν αποτελει επιχειρημα μαλλον πιο πολυ επικληση στο συναισθημα μοιαζει
status_quo
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #170 on: August 28, 2011, 14:11:44 pm »

παιδια οι καθηγητες ειναι καθηγητες ποτε ηταν στο πλαι μας?ποσες φορες εχουν κοψει αδικα κοσμο?ποσες φορες εχουμε παει να τους ζητησουμε διευκολυνσεις στα μαθηματα ειτε μεσω προοδων ειτε μεσω απαλλακτικων εργασιων και δε τα εχουν δωσει?γιατι συνεχιζετε να πιστευετε οτι θα μας στηριξουν?αλλα συμφεροντα εχουν αυτοι αλλα εμεις?αυτους τους ενδιαφερει η εδρα τους.επισης στη σχολη μας εχουμε ποσους 50 καθηγητες?εμεις ποσοι ειμαστε?για τους ενεργους μιλαω 800?ποιοι μπορουν να εχουν περισσοτερη δυναμη?αυτοι μας πεταξαν το μπαλακι εμεις αντι να το πιασουμε θα το πεταξουμε παλι πισω?και ναι το 06-07 υπηρξαν και καθηγητες οι οποιοι μας στηριξαν αλλα αν δε τους πιεσουμε εμεις μονοι τους δε προκειται να κανουν τιποτα...
christinette
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

keep calm and call batman!

View Profile
« Reply #171 on: August 28, 2011, 14:12:30 pm »

Quote from: Leo_Paranoid on August 28, 2011, 14:02:42 pm
Γιατί δεν έχουν εδώ και χρόνια ζωή για να μπορώ εγώ να ζήσω.

Γι' αυτό λοιπόν δεν θέλω άλλο να τους βασανίζω και λέγε ο,τι θες

Quote from: status_quo on August 28, 2011, 14:06:49 pm
αυτο που λες δεν αποτελει επιχειρημα μαλλον πιο πολυ επικληση στο συναισθημα μοιαζει

ειναι ενα απολυτο λογικο επιχειρημα ειτε καποιοι θελουν να το παραδεχτουν ειτε οχι. και μπραβο leo που καταλαβαινεις οτι "εξαρτασαι" απο αυτους τους ανθρωπους και δεν το παιζεις μαγκας του στυλ "επειδη ειμαι απο την επαρχια και ζω μονος (με νοικι που μου πληρωνουν αλλοι) ειμαι πλεον κυριος της ζωης μου και κανω οτι θελω"

May the Force be with me!
Leo_Paranoid
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #172 on: August 28, 2011, 14:14:40 pm »

Το ξέρω ότι οι πολλοί συμφοιτητές μου είναι στην ίδια και σε χειρότερη κατάσταση. Και δεν διαφωνώ στον ότι πρέπει να αντιδράσουμε. Αλλά όχι να μου λέει ο  EAJ να κάνουμε κατάληψη για να ξυπνήσουν οι γονείς μας. Η κατάληψη θα έπρεπε να είναι το τελευταίο μέσω αντίδρασης αλλά εμείς για ψύλλου πήδημα κάνουμε κατάληψη.

Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #173 on: August 28, 2011, 14:17:25 pm »

Quote from: ILIAS on August 28, 2011, 14:04:31 pm
Παρόλαυτα πρέπει να πω ότι από παιδιά μεγάλύτερα απο μένα που έζησαν και τα γεγονότα του 2006-07 παρατηρώ μια ηττοπάθεια, μία απογοήτευση ? μία κούραση?

γενικα απο ότι εχω δει οι κινητοποιήσεις δε γίνονται για να κερδίσεις κάτι, αλλα για να μη σου πάρουν και τα σώβρακα.  Και ουσιαστικά να μην γαμήσουν τους επόμενους απο σενα (αν και θα επηρεαστεις και συ καπως στα εργασιακα δικαιωματα). Δε θα έπρεπε να είναι έτσι, δυστυχως...

παντως αμα τωρα δε συμμετασχουν καποιοι εστω καθηγητες, κατωτερης βαθμίδας κυρίως, δεν ξερω ποτε θα συμμετασχουν. Και δεν εχει σχεση με τα κοψίματα και τις εργασίες, μην κανουμε σαν παιδακια.
« Last Edit: August 28, 2011, 14:20:12 pm by Karaμazoβ » Logged

status_quo
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #174 on: August 28, 2011, 14:26:09 pm »

καραμαζοφ δε κανουμε σα παιδακια.ειναι ξεκαθαρη η σταση τους.αν θελουν να συμμετασχουν καλοδεχουμενοι αν παλι οχι κακο του κεφαλιου τους.δε θα πρεπει να περιμενουμε εμεις τους καθηγητες για να μας πουνε τωρα παμε για καταληψεις.δε μπορεις να παραβλεψεις το γεγονος οτι αλλα συμφεροντα εχουν αυτοι κι αλλα εμεις...
san_zoulapi
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #175 on: August 28, 2011, 14:34:36 pm »

Quote from: Godhatesusall on August 28, 2011, 12:05:06 pm

Δες τι γίνεται. Έστω ότι εγώ θέλω να ασχοληθώ με τις κινητοποιήσεις που κορυφώνονται. Πίστεψε με, αυτό θέλει ΠΟΛΥ χρόνο(τα έζησα και 5 χρόνια πριν). Αν λοιπόν για ένα εξάμηνο εγώ 10 ώρες την ημέρα είμαι στο πανεπιστήμιο και ασχολούμαι με τα κινηματικά δεν θα υπάρχει χρόνος να κάνω τίποτα άλλο. ούτε διάβασμα ούτε τίποτα. Εγώ λοιπόν που (και καλά) είμαι συνειδητοποιημένος αριστερός που αντιτίθεται στις αλλαγές το κάνω, χωρίς να με νοιάζουν οι προσωπικές συνέπειες. Ο πρωτοετής φοιτητής, ο "λιγότερο" συνειδητοποιημένος κτλ γιατί να μπαίνουν σε ένα δίπολο αγώνας ή κατάληψη?

Από την άλλη μεριά σκέψου ότι η κατάληψη είναι το αντίστοιχο της απεργίας στον εργασιακό χώρο. Όταν γίνεται απεργία απαγορεύουν ακόμα και στους μη απεργούς να δουλέψουν. Γιατί ο σκοπός της απεργίας είναι να πιέσεις το αφεντικό να κάνει παραχωρήσεις. Μέσω αυτού του αυτοκαταστροφικού χορού έχουν γίνει ΟΛΕΣ οι κατακτήσεις που εσύ θεωρείς δεδομένες: Πληρωμένες άδειες, 8ωρο, ανθρώπινους ρυθμούς εργασίας κοκ. Ακριβώς και αυτό είναι η κατάληψη: Οι καταληψίες ζούνε μέσα στην αντίθεση του ότι πολεμούν για ένα καλύτερο πανεπιστήμιο κλείνοντάς το. Αυτό σε μια πρώτη ματιά φαντάζει ηλίθιο, αλλά με μια δεύτερη ανάγνωση οι αντιθέσεις υπάρχουν παντού στην κοινωνία μας: Από τις απεργίες που ανέφερα , μέχρι και την πιο καραμπινάτη έλλειψη σίτισης στην αφρική ενώ στην αμερική τρώνε χαβιάρι.

Για να καταλάβω , με λίγα λόγια λες ότι θα κάνεις τις καταλήψεις για να βάλεις χέρι στους "λιγότερο συνειδητοποιημένους" και πολιτικά ανώριμους κατά τη γνώμη σου πρωτοετείς. Επειδή αυτοί δε ξέρουν τι είναι καλό για αυτούς και πως πρέπει να δράσουν. Κάτσε λίγο ρε μάν ποιος είσαι εσύ ή ο οποιοσδήποτε που θα τους πει τι πρέπει και τι δε πρέπει να κάνουνε σε αυτά τα θέματα? Αν κατάλαβα κάτι λάθος διόρθωσέ με.

Όοοχι φίλε μου οι καταλήψεις δεν είναι το αντίστοιχο της απεργίας. Αυτό το point ήθελα να κάνω με το μωρό που κουτουλάει τον τοίχο. Με την απεργία σταματάς  πρωτίστως να παράγεις ωφέλιμο έργο για τον εργοδότη σου , με τις καταλήψεις σταματάς  πρωτίστως να παράγεις οφέλιμο έργο για τον εαυτό σου. Το πρώτο είναι μια μορφή "εκβιασμού" , λες τον εργοδότη αν δε κάνεις αυτό που ζητάω θα σου κάνω κακό. Η κατάληψη είναι απλά αυτοκαταστροφική. Λες αν δε περάσει τ δικό μου θα κάνω κακό στον εαυτό μου. Με την ίδια λογική γιατί να μείνουμε στις καταλήψεις? Ας ξεκινήσουμε όλοι οι φοιτητές στην Ελλάδα ομαδική απεργία πείνας , μέχρι να πάρουνε πίσω τον νόμο. Είναι απλά άτοπο. Η πολιτεία δεν είναι εργοδότης σου.  Στην τελική αν επιλέξει να συμπριφερθεί ως πάτρωνας και δράσει προστατευτικά για εσένα επειδή είσαι χαζός και δε καταλαβαίνεις το καλό σου, οπότε πετύχεις με αυτή την πίεση τον σκοπό σου, δε σε τιμά καθόλου. Δε τον πέτυχες επειδή είχες κάποιο δίκιο αλλά επειδή ήσουν καλός γκρινιάρης. Μπράβο σου ωραίος επαναστάτης.
Και σχετικά με τις απεργίες ότι απαγορεύουν οι απεργοί σε όλους να δουλέψουν , αυτό είναι ξεκάθαρο νταβαντζιλίκι, κατάλυση θεμελιωδών ελευθεριών του ατόμου και έρχεται και σε αντίθεση με την ίδια την ουσία της απεργίας. Δε ξέρω αν γίνεται ή όχι αλλά προφανώς και το αποδοκιμάζω.

Quote from: EAJ on August 28, 2011, 11:50:40 am

Quote from: sarasd on August 28, 2011, 11:23:07 am
3)Είναι δημοκρατία να μπαίνει η χώρα στο ευρώ και να πανηγυρίζουμε όλοι σαν καραγκιόζηδες ενώ κανείς δε μας εξήγησε ότι για να μπούμε στο ευρώ αποκρύψαμε τεράστια χρέη τα οποία με την είσοδο στο ευρώ σε λίγα χρόνια θα έχουν εκτιναχθεί ;

Πόσα χρέη απέκρυψε η Ελλάδα για διαφώτισε μας...εγώ ξέρω για 1-2 δις ευρώ μόνο και άλλες χώρες όπως η Ιταλία έχει αποκρύψει περισσότερα με σουάπς...Επιπλέον η είσοδος στο Ευρώ συνεπαγόταν ακόμα μικρότερα επιτόκια δανεισμού λόγω της μεγαλύτερης διασύνδεσης της οικονομίας μας με τις οικονομίες της δυτικής Ευρώπης. Το 1981 ο Παπανδρέου δανειζόταν με 17% επιτόκιο και μετά τη συνθήκη του μάαστριχ τα επιτόκια έπεσαν κάπου στο 4-5 % και όταν μπήκαμε στο Ευρώ έπεσαν ακόμα πιο χαμηλά στο 3%... Το χρέος εκτινάχτηκε λόγω εξόδων (Ολυμπιακοί αγώνες και δημόσιος τομέας) και λόγω αντιπαραγωγικότητας...Αυτά τα είχα αναφέρει και το 2005 στο πολυτεχνείο και δέχτηκα διάφορες ύβρεις από άτομα που πίστευαν ότι όλα κυλούσαν ρολόι και ότι δεν υπάρχει πρόβλημα...δεν υπάρχει έλλειψη δημοκρατίας, απλά οι πολίτες αυτής της χώρας είναι ηλίθιοι και αγράμματοι για να διαχειριστούν την εξουσία που τους δίνει η δημοκρατία...

+10^8
Τα χρήματα που προήλθαν με δανεισμό στο 3% με το ευρώ ήτανε μεγάλη ευκαιρία για επενδύσεις. Απλά ο έλληνας ήτανε ανώριμος για να τα αξιοποιήσει.
« Last Edit: August 28, 2011, 14:41:42 pm by san_zoulapi » Logged
Link-gr
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #176 on: August 28, 2011, 14:36:03 pm »

Quote from: status_quo on August 28, 2011, 13:42:11 pm
link-gr μπορει να μη την υποκαθιστα ομως εχουν γινει παρομοιες προσπαθειες στο παρελθον να ανεβουν πλαισια απο τα πριν εδω και φτασαμε καποιοι να προτεινουν να γινει ηλεκτρονικη ψηφοφορια. αν αυτο δεν υποκαθιστα τη συνελευση τοτε τι?

Τώρα οκ αν επειδή είπε κάποιος κάτι καποτε, δεν ανεβαινουν τα πλάισια εδώ για τη συνέλευση μας.Οκ. Αν δεν είναι δικαιολογιες αυτό τότε τί?
Και αν κάποιος σε μιά τόσο σοβαρή συγκυρία , με τόσα να παίζονται δεν θεωρεί απαραίτητο να ενημεώσει για το τι θα προτείνει τι να πω. Μάλιστα για μια συνέλευση στην οποία πάει η εξεταστική πίσω, καλεί τους φοιτητές να παραυρεθούν γιατι θα συζητηθούν σοβαρά θέματα. Να ενημερωθούν απο πρίν οι ενδιαφερόμενοι δεν χρειάζεται.
Επίσης ας μην γελιόμαστε γνωρίζουμε πως πάνω κάτω τι θα προταθεί έχει αποφασιστεί, ακόμα και αν το τελικό κείμενο δεν είναι έτοιμο.
Τέσπα δεν περιμένω πως θα πάρω απάντηση, ας το αφήσουμε εδώ.
« Last Edit: August 28, 2011, 14:38:14 pm by Link-gr » Logged
jimmakos
Guest
« Reply #177 on: August 28, 2011, 15:09:06 pm »

Quote from: ILIAS on August 28, 2011, 14:04:31 pm
Παρόλαυτα πρέπει να πω ότι από παιδιά μεγάλύτερα απο μένα που έζησαν και τα γεγονότα του 2006-07 παρατηρώ μια ηττοπάθεια, μία απογοήτευση ? μία κούραση?
όχι.
απ' το '79 και μετά προσπαθούν να εφαρμόσουν νόμο που να μαμάει πατόκορφα την δημόσια παιδεία και κάθε φορά οι φοιτητές βρισκότανε στον δρόμο, ακόμα και όταν τους λέγανε ότι εσείς δεν θα χάσετε τίποτα αλλά ο νόμος θα εφαρμοστεί από την επόμενη φουρνιά οι φοιτητές παρέμεναν στους δρόμους αποδεικνύοντας έμπρακτα την ανιδιοτέλεια των αγώνων τους.
Αγώνες για μια πραγματικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλο το λαό, διότι κοινωνία χωρίς παιδεία δεν υφίσταται.
ηττοπάθεια-απογοήτευση-κούραση ίσως και να υπάρχει σε προσωπικό επίπεδο αλλά αυτή τη στιγμή δεν μιλάμε για ατομικό αγώνα αλλά για συλλογικό.
Και το κίνημα έδειξε την χρονιά που μας πέρασε ότι βρίσκεται σε επαγρύπνηση καθώς μόνο με μια κουβέντα ότι θα ανοίξει ο "διάλογος" βγήκανε άμεσα 40 καταλήψεις.
Γι' αυτό εξάλλου το περάσανε σαν μανιασμένοι μέσα στο καλοκαίρι.
Διότι ξέρουν ότι είναι αντιδραστικός νόμος που αν μας έβρισκε με σχολές ανοιχτές θα γινότανε μπάχαλο.
Γι' αυτό το ψήφισε και η ΝΔ και "άδειασε" την ΔΑΠάρα, για να μην αναγκαστεί να περάσει τα ίδια ο Αντώνης όταν γίνει πρωθυπουργός.
Ε λοιπόν οι σχολές ανοίγουν νωρίτερα φέτος. Όλοι από δευτέρα στη σχολή και Γ.Σ. την τρίτη 13:00.

@Karamazoβ περισσότερο πρέπει να σταθούμε στα διαφορετικά συμφέροντα των καθηγητών-φοιτητών.
Ήμασταν είμαστε και θα είμαστε διαφορετικά υποσύνολα με διαφορετικά συμφέροντα.

Quote from: san_zoulapi on August 28, 2011, 14:34:36 pm
Όοοχι φίλε μου οι καταλήψεις δεν είναι το αντίστοιχο της απεργίας. Αυτό το point ήθελα να κάνω με το μωρό που κουτουλάει τον τοίχο. Με την απεργία σταματάς  πρωτίστως να παράγεις ωφέλιμο έργο για τον εργοδότη σου , με τις καταλήψεις σταματάς  πρωτίστως να παράγεις οφέλιμο έργο για τον εαυτό σου. Το πρώτο είναι μια μορφή "εκβιασμού" , λες τον εργοδότη αν δε κάνεις αυτό που ζητάω θα σου κάνω κακό. Η κατάληψη είναι απλά αυτοκαταστροφική.
Πάρε και τους φίλους σου και έλα να κλείσουμε και τα ερευνητικά.
ή ο νόμος δεν θα εφαρμοστεί ή το σύμπαν θα παραλλήσει.
Και προφανώς ούτε το '06-'07 είχαμε απλά κλειστή σχολή και πορεία μια φορά τη βδομάδα.
απλά για να γίνουν όλα τα παραπάνω χρειάζεσαι κόσμο που να διατίθεται να τα κάνει.
Και όταν αρχίσουν να στην πέφτουν τα ΜΑΤ και να σε πνίγουν στο χημικό ενώ σε κοπανάνε με τα γκλόμπς στο κεφάλι  
να ξέρεις ότι δεν θα το κάνουν επειδή "αυτοκαταστρέφεσαι" αλλά επειδή τους ενοχλείς.

Quote from: EAJ on August 28, 2011, 13:46:45 pm
Ε ναι ρε συ Link-gr...εμείς απλοί Ηλεκτρολόγοι είμαστε...που να ξέρουμε να στήσουμε ένα σύστημα με open ssl για να κάνουμε ψηφοφορία; Θέλει να πληρώσουμε κάποια εταιρεία για να κονομήσει και κανένας από το πανεπιστήμιο με πλάγιο τρόπο...για να πληρώσουμε πρέπει να μας δώσει λεφτά το κράτος και για αυτό πρέπει να πάμε στη συνέλευση να ψηφίσουμε κατάληψη και να αναπνεύσουμε και τον απολαυστικό καπνό που δεν  μπορεί να υποκαταστήσει το νετ
Ξανά ο άλλος Ηλεκτρολόγος
μπορείς να μου στήσεις ένα σύστημα σε open SSL να σε ταρακουνήσω λίγο πριν σου πω "Σύνελθε";

πάρτε και ένα κουίζ για την 3οβάθμια από το MAD με χορηγό τα ΙΕΚ Ξυνή
http://www.mad.tv/madtv/yourvoice/
προσοχή τι θα απαντήσετε γιατί θα τα συζητήσουν με την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπόυλου, και θα σας απαντήσουν στην ειδική εκπομπή YOUR VOICE που θα προβληθεί αποκλειστικά στο MAD TV!!! 
« Last Edit: August 28, 2011, 15:21:34 pm by Jimmakos - DNT GO HOME » Logged
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #178 on: August 28, 2011, 15:14:06 pm »

Πάντα είχα μια απορία: Πώς σταματάνε τα ερευνητικά με την κατάληψη?

Το μεγαλύτερο κομμάτι της έρευνας δε νομίζω ότι γίνεται στους χώρους της σχολής (aka στα "καταπληκτικά μας εργαστήρια"). Γιατί ειδικά για όσα γίνονται στα γραφεία, έχω 3 λέξεις:

backup
remote desktop

Η συμμετοχή δεν φέρνει ντε και καλά τη νίκη. Αλλά η νίκη δεν μπορεί να έρθει αλλιώς. Ασε που, συμμετέχοντας μπορεί να βγεις απ' τη συντήρηση.
provataki
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #179 on: August 28, 2011, 15:14:43 pm »

san_zoulapi

Θα σου πω μια μεγάλη αλήθεια αλλά μην τρομάξεις...

ΑΧ, Η ΔΥΝΑΜΗ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠ' ΤΙΣ ΓΡΟΘΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΛΟΣΥΝΑΤΑ
ΑΠΟ ΣΤΟΜΙΑ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ

υγ: Σύντροφοι, εγώ κάνω αντίσταση αυτοεξόριστος στο εξωτερικό.  Cheesy Μη σταματάτε να γράφετε στο τοπικ...  Cheesy
« Last Edit: August 28, 2011, 15:17:09 pm by provataki » Logged

bay bay timy.
Pages: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 40 Go Up Print
Jump to: