Παρατηρώ μερικοί/ές βιάζεστε να βγείτε στην περίφημη "Αγορά Εργασίας" (αλλιώς εργασιακό μεσαίωνα, ή αλλιώς ζούγκλα της εργασίας ή μάλλον καλύτερα έρημο της εργασίας) και να γίνετε γρήγορα άνεργοι ή να μεταναστέψετε... εις την αλλοδαπήν.
Κάποιοι μάλιστα υπολογίζουν (ειλικρινά δε καταλαβαίνω αν το λένε σοβαρά ή για πλάκα) το "κόστος" των αιωνίων φοιτητών!!!
Κάπου είδα και νούμερα...
@BoboMastoras & @ fugiFox: το υπουργείο κάνει τους υπολογισμούς του λες και ο μισθός των 1200 Ευρώ είναι σίγουρος! Μάλλον μπερδεύει όλους τους αποφοίτους με τους νεοδιόριστους δημοσίους υπαλλήλους. Δηλαδή μια θεολόγος αν τελειώσει το Τμήμα Θεολογίας της στα 4 χρόνια θα παίρνει 1.200 Ευρώ μισθό από την επόμενη μέρα? Μας δουλεύει κανονικά η κα. Διαμαντοπούλου? Έχω φίλη Θεολόγο που έχει δώσει πάνω από 20 φορές εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ και ακόμα περιμένει να διοριστεί !!! Πλέον έχει παντρευτεί και περιμένει παιδί. Είναι 34 χρονών. Και φυσικά άνεργη. Άρα οι παπαριές του Υπουργείου οτι και καλά οι αιώνιοι φοιτητές στερούν έσοδα από φόρους στο κράτος είναι για κρετίνους ή κολλημένους Πασόκους μάλλον. (end @BoboMastoras & @ fugiFox)
(* το κα. ειδικά για την Διαμαντοπούλου και την Γιαννάκου - Κουτσίκου δε σημαίνει κυρία, αλλά καριόλα - είναι απλά μια σύντμηση. Ομοίως για τους αρσενικούς Υπουργούς Παιδείας (π.χ. Αρσένης) το κ. σημαίνει καριόλης
ή ενίοτε και καριόλα - είμαστε ανοιχτοί στις σεξουαλικές τους προτιμήσεις)
Για τους αιώνιους: Είμαι πιστεύω ένα κλασσικό παράδειγμα αιωνίου φοιτητή... Τυπικά είμαι στο 21ο έτος !!!

Βασικά το έχω παρατήσει από το 1997-1998.
Έχω να απασχολήσω δηλαδή το Τμήμα (και τη Σούλα) από το 1998. Από τότε ως τώρα ΠΡΟΦΑΝΩΣ και δεν έχω στοιχίσει ούτε ένα ευρώ στο Τμήμα, (όποιος μπορεί να μου αποδείξει οτι κόστισα πάνω από ένα Ευρώ ας μου το αποδείξει και θα πάω να τα πληρώσω) αφού:
α) πάσο δεν παίρνω αφού δεν δικαιούμαι...
β) έχω να φάω στη λέσχη από πριν το 1994... και μπορεί να λέω και πολύ
γ) δεν έμεινα ποτέ και δεν μένω σε καμιά φοιτητική εστία...
δ) δεν κάνω καν δηλώσεις μαθημάτων αν και ήμουν official tester της εφαρμογής δηλώσεων μαθημάτων και επιλογής συγγραμάτων

(με θυμήθηκε ο κ. Μάργαρης και μου ζήτησε να την τεστάρω - βρήκα και 2 bugs άμα λάχει)
ε) δεν δικαιούμαι να πάρω βιβλία αφού δεν έχω κάνει ούτε δηλώσεις μαθημάτων...
στ) δεν ζημίωσα με κανέναν από όσο ξέρω τρόπο το Τμήμα όλα αυτά τα χρόνια στα οποία είμαι απλά μια εγγραφή στις βάσεις δεδομένων του Τμήματος.
Όταν λοιπόν ακούω τις διάφορες παπαριές για τους αιώνιους απορώ ειλικρινά ποιο είναι αυτό το περίφημο αβάσταχτο κόστος ???
Πόσο πάει μια γαμημένη εγγραφή (ένα record) σε μερικούς πίνακες των βάσεων δεδομένων του Τμήματος??
Πόσο???
Ένας δίσκος σήμερα των 2TeraByte κάνει 130 Ευρώ βαριά βαριά. Πόσο χώρο σε αυτό το δίσκο πιάνω? 1kbyte? 200kb? 1 MB? Έστω οτι η ύπαρξη της εγγραφής μου καταλαμβάνει συνολικά 1ΜΒ χώρο στους δίσκους (βάζω τόσο γιατί οι βάσεις δεδομένων παίρνονται και backup κτλ κτλ).
Άρα σε έναν τέτοιο δίσκο των 2ΤΒ = 2.048 GBytes = 2.097.152 MBytes χωράνε έστω 2 εκατομύρια φοιτητές. Κοιτάξτε λίγο το ΑΦΜ σας τώρα και σκεφτείτε τι άλλο έξοδο πιθανόν να είμαι για το Τμήμα... Όποιος βρει κάτι ας μου πει, δε μπορώ να σκεφτώ σε τι άλλο ξοδεύω το Τμήμα.
Στην τελική να κάνω ένα δίσκο δώρο στο Υπουργείο για να το απαλλάξω από όλο το κόστος αυτό το αβάσταχτο όλων των υποτίθεται 300.000 "αιωνίων" φοιτητών + των επόμενων 1.700.000 για τα επόμενα 200 χρόνια. Πλάκα κάνουμε?
Αιώνιοι φοιτητές δεν υπάρχουν. Υπάρχουν φοιτητές που για τον ένα ή τον άλλο λόγο τα παράτησαν κάπου στο δρόμο για προσωπικούς, οικονομικούς, οικογενειακούς, ακόμα και ψυχολογικούς λόγους, άλλοι γιατί δεν άντεχαν τους εντατικούς ρυθμούς, άλλοι γιατί κωλοβαρούσαν και μετά έχασαν το "τραίνο", άλλοι γιατί απογοητεύτηκαν (και δεν είναι λίγοι) από τα συνεχόμενα κοψίματα στα μαθήματα και τις αίθουσες όπου ποτέ σχεδόν δεν υπήρχε θέση να καθίσουν να παρακολουθήσουν το μάθημα, άλλοι γιατί έπρεπε να βγάλουν οι ίδιοι τα προς το ζην καθότι δεν προέρχονταν από εύπορες οικογένειες, κτλ κτλ κτλ.
Ας κάνω έναν μακρόχρονο
απολογισμό 1990-2011:
Τον περίφημο Νόμο Πλαίσιο τον ακούω από το 1990 (και προφανώς θα υπήρχε και από πιο παλιά η έκφραση) και σε διάφορες παραλλαγές προσπάθησαν όλες οι κυβερνήσεις να τον περάσουν (από εποχή Κοντογιαννόπουλου της ΝΔ, μετά Αρσένη, κτλ κτλ Γιαννάκου-=Κουτσίκου και τώρα Διαμαντοπούλου)
Από το 1990 βαρέθηκα να διαβάζω και να ακούω για Νόμους Πλαίσια (αλλά και για Πλαίσια - Ψηφίσματα στις φοιτητικές συνελεύσεις).
Επίσης θυμάμαι από το 1ο έτος η ΔΑΠ θρασύτατα μέσα σε στα Δημόσιο Πανεπιστήμιο ζητούσε ευθέως την Ίδρυση και Λειτουργία Ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Και το πιο εκπληκτικό ήταν ότι αυτά τα παπαγαλίζανε (εκτελώντας πιστά τις κομματικές γραμμές) οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
που ήταν φοιτητές σε Ελληνικά Δημόσια Πανεπιστήμια και είχαν το θράσος να τα ξεστομίζουν αυτά μέσα σε χώρο Ελληνικών Δημόσιων Πανεπιστημίων. Στα πρώτα χρόνια λοιπόν δεν περιγράφεται το τι κράξιμο τρώγανε από όλους τους άλλους πλην των ΔΑΠιτών που απορημένοι και αυτοί άκουγαν τους εκπροσώπους τους να ζητάνε την Ίδρυση και Νομιμοποίηση των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων.
Κανονικά πρέπει να διώκεται αυτεπάγγελτα οποιοσδήποτε τολμήσει να υποστηρίξει ιδιωτικό πανεπιστήμιο μέσα σε πανεπιστημιακό χώρο.
Γιατί απλά είναι προδοτικό. Τα Δημόσια Πανεπιστήμιά μας, όσο καλά ή χάλια και αν σας φαίνονται χτίστηκαν και λειτουργούν τόσα χρόνια από τους φόρους και με τον κόπο και το υστέρημα εκατομυρίων εργαζομένων και προβλέπεται η λειτουργία τους από το Σύνταγμα της Ελλάδας το οποίο καλά θα κάνουν όσοι δεν το ξέρουν να το διαβάσουν. Όπως επίσης προβλέπεται από το Σύνταγμα και η χρηματοδότησή τους.
Αλλά όλως περιέργως από τα τέλη της δεκαετίας του 80 και ως τώρα όλες οι κυβερνήσεις ενοχλήθηκαν πάρα πολύ από τις πάρα πολύ σαφείς αναφορές του Συντάγματος στην Δημόσια και Δωρεάν (το 2ο δε το πέτυχαν αλλά έστω ήταν δημόσια) Παιδείας. Με την λογική οτι μέσα από ένα αδιάβλητο σύστημα εξετάσεων μετά το Λύκειο θα επιλέγονται αξιοκρατικά οι καλύτεροι μαθητές για να σπουδάσουν στα ΤΕΙ και τα ΑΕΙ της χώρας ανάλογα με την επιθυμία τους και ανάλογα φυσικά με την απόδοσή τους στις εξετάσεις. Δυστυχώς δε γίνεται να σπουδάζουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όλοι οι έλληνες πολίτες όπως θα ήθελε το Σύνταγμά μας.
Κάποιοι όμως δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένοι από το σύστημα εισαγωγής στα Ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ και από παλιά κωλοτριβότανε. Όλο κάτι τους ενοχλούσε και όλο κάτι τους πείραζε. Τι ? Μια το άσυλο, μια η καθηγητική αυθαιρεσία, μια το καθεστώς αναρχίας σε κάποιες φοιτητικές εστίες, μια το κόστος των δωρεάν (βάσει Συντάγματος) συγγραμάτων, τέλος πάντων να μη τα πολυλογώ, ήταν πολλά ρε γαμώτο τα λεφτά, αυτό το ρημάδι 2% - 3% του ΑΕΠ που δίναμε πάντα για την παιδεία και έπρεπε να βάλουν χέρι και εκεί. Αντί να εντοπίζουν και να διορθώνουν λοιπόν τα κακώς κείμενα, απλά τα χρησιμοποιούσαν για να περνάνε τον εκάστοτε νέο Νόμο που όλο και πιο πολύ πλησίαζε τα ελληνικά Δημόσια και χρηματοδοτούμενα Πανεπιστήμια σε λογικές τύπου Harvard και ξένων ιδιωτικών Πανεπιστημίων όπου σπουδάζει (και παίρνει πτυχίο) όποιος απλά έχει τα απίστευτα λεφτά που ζητάνε ως δίδακτρα. Το Harvard δεν είναι δημόσιο Πανεπιστήμιο, και άρα έχει σκοπό το κέρδος. Απευθύνεται σε φοιτητές από όλο τον κόσμο που θα ήθελαν να σπουδάσουν εκεί και άρα λόγω της αυξημένης ζήτησης που έχει, έχει και ψηλά δίδακτρα. Δε βλέπω κανένα λόγο γιατί τα Ελληνικά Πανεπιστήμια να έχουν έστω και έναν λόγο σύγκρισης με τα ξένα ιδιωτικά, δεν φτιάχτηκαν για να γίνουν Harvard και Yale, ΜΙΤ ή LSE, φτιάχτηκαν επειδή στο Σύνταγμά μας προβλέπεται η λειτουργία Δημόσιων Τριτοβάθμιων Ιδρυμάτων. Τέλος. Δεν λέει το Σύνταγμα οτι πρέπει να πάνε κόντρα στο Harvard. Ούτε οτι πρέπει να κάνουν σούζες. Πρέπει να υπάρχουν και να λειτουργούν για όσους θέλουν να τα τιμήσουν και για όσους αντέχουν τις αδιάβλητες εξετάσεις που πρέπει να δώσουν για να μπουν σε αυτά. Τα υπόλοιπα όλα είναι εκ του πονηρού.
Τελικά κάποια επικαιροποιημένη Version του Νόμου Πλαισίου πέρασε επί της Γιαννάκου-Κουτσίκου και επί ΝΔ και ας είχε ως κυβερνητικό κόστος την αποπομπή της από Υπουργό... Βλέπετε
ήταν πολύ σοβαρό θέμα από παλιά, πάνω από Υπουργούς.
Τότε το ΠΑΣΟΚ και οι ΠΑΣΠΙΤΕΣ ωρίονταν και διερρύγνυαν τα ιμάτιά των. Κάθε φορά το ίδιο Show. Οι ΠΑΣΠΙΤΕΣ όταν ήταν στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ σου λεγαν οτι ο Νόμος Πλαίσιο είναι καλός και περιέχει σημαντικές τομές για την Παιδεία που έχει πολλά προβλήματα και οτι είναι αναγκαίες κάποιες αλλαγές (και άλλες πολλές @@ιες) ενώ οι ΔΑΠίτες τσίριζαν υστερικά. Οι ΔΑΠΙΤΕΣ όταν ήταν στην κυβέρνηση η ΝΔ πάντα έλεγαν παρομοίως οτι ο Νέος Νόμος Πλαίσιο λύνει χρόνιες αγκυλώσεις του εκπαιδευτικού μας συστήματος και θα βάλει τα Ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ στον 21, οτι ήταν καιρός να αλλάξει κάτι στην Παιδεία και να μην είμαστε τόσο αρνητικοί απέναντι στα Ιδιωτικά (Μη Κερδοσκοπικά) ΑΕΙ (και άλλες τέτοιες @@ριές).
Απλά μια σκέψη απορία:
Όταν ήρθε ξανά το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία λοιπόν με τον Γιωργάκη Jeffrey και την Call Me Bitch cause i am Διαμαντοπούλου γιατί δεν τον κατάργησαν τον προηγούμενο Νόμο Πλαίσιο? Αντίθετα τι έκαναν? Νέο Νόμο Πλαίσιο που πλέον πάει να γκρεμίσει και τα τελευταία απομεινάρια του Δημόσιου Πανεπιστημίου.
Αν κάποιος ακόμα πιστεύει σε καλές προθέσεις Υπουργού Παιδείας από το 1988 και μετά (μετά τον αείμνηστο Τρίτση) πραγματικά δεν έχω τι άλλο να του πω από το : Δες ρε μάγκα πόσο γαμάτη έγινε με τους Νόμους Πλαίσιο η Παιδεία μας και τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ μας από τότε που πέρασε ο περίφημος Νόμος Πλαίσιο.
Αν είχαν καλές προθέσεις δε θα ΕΠΕΒΑΛΛΑΝ ΝΟΜΟΥΣ ΠΛΑΙΣΙΑ αλλά θα συνδιαλέγονταν με όλους τους εμπλεκόμενους και θα άκουγαν τις προτάσεις τους. Αν είχαν καλές προθέσεις δεν θα έδερναν χιλιάδες φοιτητές και μαθητές που κατά καιρούς και επί δεκαετίες διαδήλωναν με τα ΜΑΤ και δε θα τους πότιζαν χημικά δακρυγόνα που είναι διεθνώς απαγορευμένα και τα πετάς μόνο σε πόλεμο στον εχθρό σου.
Αν είχαν καλές προθέσεις θα έδιναν περισσότερα λεφτά για την παιδεία, και όχι συνεχώς λιγότερα, αφού οι ίδιοι με στόμφο λένε οτι η παιδεία είναι η πρώτη προτεραιότητά τους και η καλύτερη επένδυση για ένα καλύτερο μέλλον της χώρας.
Αν κάποιος ακόμα πιστεύει οτι οι Υπουργοί Παιδείας από το 1988 και μετά είχαν καλές προθέσεις, αρκεί να διαβάσει προσεκτικά την σύντομη αλλά πολύ περιεκτική ιστορική αναδρομή των διατελέσαντων Υπουργών Παιδείας στο εκπληκτικό ποστ στο Μικρό Κελλάρι:
http://mikrokellari.blogspot.com/2009/01/1974.html Και το εκπληκτικό πρώτο σχόλιο από τον ίδιο τον blogger, που είναι Καθηγητής Φυσικής σε κάποιο Λύκειο : miltonios [http://www.blogger.com/profile/05565363397236847771] και έχει σηκώσει Blog για την Φυσικής κάθε τάξης του Λυκείου και μοιράζει απλόχερα κα δωρεάν την γνώση του στους μαθητές του λυκείου μέσω των Blog του π.χ. :
http://ylikonet.blogspot.com/. Για μένα αυτός ο καθηγητής Φυσικής που εργάζεται σε Δημόσιο Λύκειο είναι Λειτουργός - επιτελεί Λειτούργημα, σύμφωνα με το Σύνταγμα και είναι άξιος συγχαρητηρίων - πραγματικά του βγάζω το καπέλλο, γιατί σκέφτηκε οτι από ένα δωρεάν Blog στο BlogSpot μπορεί να ανεβάζει θέματα και λύσεις ασκήσεων ΔΩΡΕΑΝ διαθέσιμα σε όλους (ή έστω σε όσους μαθητές έχουν Internet, γιατί όπως πάμε σε λίγο δε θα έχουμε λεφτά ούτε για να πληρώσουμε το Internet εν έτει 2011 - ήδη πολλοί μαθητές και φοιτητές δυσκολεύονται ή δεν έχουν πλέον πρόσβαση σε μια καθωσπρέπει σύνδεση ADSL - ουαί ξεφτίλα για την χώρα μας φοιτητές Πολυτεχνείου να μην μπορούν να έχουν μια ADSL σπίτι τους - Σε λίγο δε θα μπορούν να πληρώνουν ούτε το ρεύμα ούτε το ενοίκιο).
Αν κάποιος
ακόμα πιστεύει οτι οι Υπουργοί Παιδείας από το 1988 και μετά είχαν καλές προθέσεις, αρκεί να δει το εκπληκτικό επίσης βιντεάκι :
http://www.youtube.com/watch?v=cjKmCWzN2FMΤο σχολείο στον καιρό του ΔΝΤ...ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ. ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.
Αυτά όλα έχουν φασιστικά αποφασιστεί και κεκλεισμένων των θυρών ψηφιστεί μέσα στη Βουλή των Ελλήνων στις 5 Μαιου 2010 με το πρώτο Μνημόνιο και είναι απαιτήσεις του ΔΝΤ και των δανειστών μας ώστε να πέσει δραστικά το μορφωτικό επίπεδο των μαζών και να μην κινδυνεύει το ξεπούλημα και η αρπαγή της περιουσία
Το οτι δεν έχουν πιάσει πάτο τα Ελληνικά Δημόσια ΑΕΙ και ΤΕΙ οφείλεται σε ένα μεγάλο ή μικρό (αυτό είναι άλλο θέμα) ποσοστό καθηγητών που τόσα χρόνια κάνουν ότι μπορούν για να κρατήσουν ψηλά το επίπεδό τους αλλά και στους φοιτητές τους. Αλλά αυτό από μόνο δε φτάνει. Δεν μπορούν οι Καθηγητές και τα μέλη ΔΕΠ να μην εφαρμόζουν τον εκάστοτε Νόμο που ψηφίζει η εκάστοτε κυβέρνηση - κινδυνεύουν ακόμα και με δίωξη για παράβαση καθήκοντος ή απιστία. Ούτε μπορούν να κάνουν πορείες μόνοι τους ώστε να παρθεί πίσω ο Νόμος, ούτε να αναγκάσουν την εκάστοτε κυβέρνηση να κάνει επιτέλους διάλογο με την Πανεπιστημιακή Κοινότητα, διάλογο πραγματικό και ουσιαστικό, στον οποίο θα συλλέξει προτάσεις από όλους τους σπουδαστές & τους φοιτητές & καθηγητές και μέλη ΔΕΠ για το τι πρέπει να αλλάξει και τι όχι στην Παιδεία ώστε να βελτιωθούν τα πράγματα. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ έξω από τον εικονικό κόσμο των δελτίων ειδήσεων των κρατικών καναλιών και του Mega-ANT1-SKAI-Alter-Alpha... Αν έγινε, που είναι τα πρακτικά? Η σύνοδος των Πρυτάνεων δεν είναι διάλογος για την παιδεία.
Συμπέρασμα (δικό μου, αυθαίρετο ή όχι, θα δείξει:)
Όσο είναι στην εξουσία τα γνωστά κόμματα που έφεραν όχι μόνο την Παιδεία αλλά και όλη τη χώρα στην χρεοκοπία ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να γίνει τίποτα για το καλό της "Παιδείας" αλλά μόνο για το καλό των Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Α.Ε. τα οποία δεν είναι καθόλου ικανοποιημένα που δεν έχουν υποκαταστήματα στην Ελλάδα και που υπάρχουν και αντιστέκονται τόσο πολύ τα Ελληνικά Δημόσια Πανεπιστήμια.
Γιαυτό και βάλθηκαν να τα κλείσουν εντελώς, να τα διαλύσουν εκ των έσω (με την πολύτιμη για αυτούς προδοτική βοήθεια της εκάστοτε κυβέρνησης και εκάστοτε Πρωθυπουργών και εκάστοτε Υπουργών Παιδείας) έναντι αδράς αμοιβής φυσικά (μην είστε χαζοί) και μη κρατώντας ούτε τα προσχήματα (βιάζονται γαρ).
Με βάση το Νέο Νόμο για την Παιδεία που δεν προβλέπει καν την ύπαρξη Ασύλου και άρα εμμέσως πλην σαφώς το ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΣΤΗΝ ΨΥΧΡΑ και σε συνδυασμό με τον Νέο Νόμο για τις Διαδηλώσεις και όσα αυτός απαιτεί για να γίνει μια νόμιμη διαδήλωση δε θέλει πολύ μυαλό να καταλάβει κανείς οτι ο σκοπός τους είναι με 2 Νόμους που θα ψηφιστούν σχεδόν ταυτόχρονα προς αποφυγή αντιδράσεων να απαγορευτούν στην ουσία οι διαδηλώσεις αφού στις περισσότερες θα ισχυρίζονται οτι βλάπτουν το ευρύτερο κοινωνικό συμφέρον και την κοινωνική ειρήνη και ταυτόχρονα όποιος τολμήσει και βγει για διαδήλωση να μην έχει που να κρυφτεί όταν θα τον κυνηγάνε τα ΜΑΤ για να τον μπουντρουμιάσουν αφού τόλμησε και κατέβηκε σε πορεία χωρίς εκ των προτέρων να έχει δηλώσει το ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ (!!!!), το ακριβές δρομολόγιό της, πόσες λωρίδες κυκλοφορίας θα πιάνει η διαδήλωση (ως άλλος μάντης Τειρεσίας), και επίσης την Διεύθυνση Οικίας του Φυσικού Προσώπου που διοργανώνει την Πορεία (για να μη χρειάζεται καν να ψάχνουν καν στους Υπολογιστές τους που μένεις για να σε μαζέψουν κατευθείαν).
Μα θα μου πείτε, εσύ μας περιγράφεις μια χούντα...! (και θα χετε δίκιο)
Γιατί, τι νομίζετε οτι έχουμε? Δημοκρατία?Αν είχαμε Δημοκρατία θα πρότειναν από κοινού και κατόπιν θα ψήφιζαν από κοινού όλοι οι Καθηγητές / Μέλη ΔΕΠ και όλοι οι φοιτητές/σπουδαστές με τα αντίστοιχα ποσοστά βαρύτητας της άποψής τους (εντάξει δεν έχει ίδια βαρύτητα μια ψήφος ενός Καθηγητή με ενός 1ετούς φοιτητή). Κατόπιν θα πήγαινε στο Υπουργείο Παιδείας ως Προσχέδιο Νόμου και στη Βουλή για επικύρωση (όχι ψήφιση). Για θέματα όπως Άσυλο, Χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων κτλ έχει προβλέψει από το 1973 ο σοφός Συνταγματικός Νομοθέτης, και δεν πρέπει να πετάξουμε την σοφία του και την προνοητικότητά του στα σκουπίδια. Ο αποκλειστικά Δημόσιος χαρακτήρας της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν είναι τυχαία ίσως η πιο σαφής αναφορά μέσα στο Σύνταγμα του 1973. Το έγραψε ο άνθρωπος όσο πιο σαφώς γίνεται : Απαγορεύεται η ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικών τριτοβάθμιων ιδρυμάτων. Τι δεν κατάλαβαν στο "H ανώτατη εκπαίδευση παρέχεται αποκλειστικά από ιδρύματα που αποτελούν νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου με πλήρη αυτοδιοίκηση." ή στο "Όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα δωρεάν παιδείας, σε όλες τις βαθμίδες της, στα κρατικά εκπαιδευτήρια." ή στο "H σύσταση ανώτατων σχολών από ιδιώτες απαγορεύεται." Τι σκατά δε κατάλαβαν? Είναι όπως το λένε τα αμερικανάκια : Which part of *** did you not understand?
Και μόνο που υπάρχει το Άρθρο 16 στο Site της Βουλής, κάθε Νόμος που αναφέρεται ή επιβάλλει ή επιτρέπει την λειτουργία Ιδιωτικών Τριτοβάθμιων Ιδρυμάτων είναι ΑντιΣυνταγματικός και ως εκ τούτου και με βάση την Ακροτελεύτια Διάταξη του Συντάγματος, (άρθρο 120), "H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία " (γιατί συγνώμη πρόκειται για ωμή βία όταν έχει πέσει τόσο ξύλο και δακρυγόνο από τα ΜΑΤ από το 1990 και ως σήμερα που η λέξη βία είναι τέλεια για να περιγράψει τον ακριβή τρόπο με τον οποίο περνάνε οι Νόμοι αυτοί)
Fuck yeah, το Σύνταγμά μας είναι και πολύ γαμάτο κείμενο για το 1973, δεν είναι τυχαίο άλλωστε, χούντα είχαμε πριν, κάτι παραπάνω ήξερε ο σοφός Συνταγματικός Νομοθέτης. Απλά με την Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία και τα Κόμματα, το έχεσε.
(* Μην απορείτε που θέλει να βγάλει η Διαμαντοπούλου τα κόμματα έξω από τα Πανεπιστήμια: H ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΠΑΣΠ, όσο και αν νομίζουν οτι είναι κάτι διαφορετικό, επιτέλεσαν στο ακέραιο το έργο τους μέσα και πλέον, αν ψηφιστεί ο νέος Νόμος είναι άχρηστα αφού mission completed.
Τα υπόλοιπα θέλει να πετάξει έξω...Ξέρετε ποια. Φυσικά τα κόμματα και οι φοιτητικές κομματικές παρατάξεις δεν είχαν ποτέ καμία δουλειά μέσα στα Πανεπιστήμια...αλλά όλως περιέργως τόσα χρόνια δεν είχαν ενοχλήσει κανέναν Υπουργό Παιδείας, τώρα ξαφνικά τους τσίμπησε η μύγα τσε τσε). Κανονικά λοιπόν (και αν είχαμε Δικαιοσύνη και Εισαγγελείς με @@ια και όχι @@δια Εισαγγελείς), θα έπρεπε να ξεκινήσει αυτεπάγγελτη Εισαγγελική Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος εναντίον της Υπουργού Παιδείας καριόλας Διαμαντοπούλου και να συλληφθεί με αυτόφωρο διαδικασία , καθότι καταπατά, παραβιάζει και επιχειρεί να καταλύσει το Σύνταγμα, ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ, για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, εγκληματική αμέλεια, απιστία σε βαθμό κακουργήματος και να δικαστεί με συνοπτικές διαδικασίες και να φυλακιστεί στον Κορυδαλλό.
Ναι, η Υπουργός Παιδείας, ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση προσπαθούν να καταλύσουν το Σύνταγμα με την βία...
Ναι, με τη βία. Τη βία της εξουσίας. Των ΜΑΤ και των δακρυγόνων... Το χουμε δει άπειρες φορές το παραμύθι.
http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-18/MEPOΣ ΔEYTEPO - Aτομικά και κοινωνικά δικαιώματα
'Αρθρο 16: (Παιδεία, τέχνη, επιστήμη)
1. H τέχνη και η επιστήμη, η έρευνα και η διδασκαλία είναι ελεύθερες η ανάπτυξη και η προαγωγή τους αποτελεί υποχρέωση του Kράτους. H ακαδημαϊκή ελευθερία και η ελευθερία της διδασκαλίας δεν απαλλάσσουν από το καθήκον της υπακοής στο Σύνταγμα.
2. H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες.
3. Tα έτη υποχρεωτικής φοίτησης δεν μπορεί να είναι λιγότερα από εννέα.
4. Όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα δωρεάν παιδείας, σε όλες τις βαθμίδες της, στα κρατικά εκπαιδευτήρια. Tο Kράτος ενισχύει τους σπουδαστές που διακρίνονται, καθώς και αυτούς που έχουν ανάγκη από βοήθεια ή ειδική προστασία, ανάλογα με τις ικανότητές τους.
5. H ανώτατη εκπαίδευση παρέχεται αποκλειστικά από ιδρύματα που αποτελούν νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου με πλήρη αυτοδιοίκηση. Tα ιδρύματα αυτά τελούν υπό την εποπτεία του Kράτους, έχουν δικαίωμα να ενισχύονται οικονομικά από αυτό και λειτουργούν σύμφωνα με τους νόμους που αφορούν τους οργανισμούς τους. Συγχώνευση ή κατάτμηση ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων μπορεί να γίνει και κατά παρέκκλιση από κάθε αντίθετη διάταξη, όπως νόμος ορίζει.
Eιδικός νόμος ορίζει όσα αφορούν τους φοιτητικούς συλλόγους και τη συμμετοχή των σπουδαστών σ' αυτούς.
6. Oι καθηγητές των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων είναι δημόσιοι λειτουργοί. Tο υπόλοιπο διδακτικό προσωπικό τους επιτελεί επίσης δημόσιο λειτούργημα, με τις προϋποθέσεις που νόμος ορίζει. Tα σχετικά με την κατάσταση όλων αυτών των προσώπων καθορίζονται από τους οργανισμούς των οικείων ιδρυμάτων.
Oι καθηγητές των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων δεν μπορούν να παυθούν προτού λήξει σύμφωνα με το νόμο ο χρόνος υπηρεσίας τους παρά μόνο με τις ουσιαστικές προϋποθέσεις που προβλέπονται στο άρθρο 88 παράγραφος 4 και ύστερα από απόφαση συμβουλίου που αποτελείται κατά πλειοψηφία από ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς, όπως νόμος ορίζει.
Nόμος ορίζει το όριο της ηλικίας των καθηγητών των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων εωσότου εκδοθεί ο νόμος αυτός οι καθηγητές που υπηρετούν αποχωρούν αυτοδικαίως μόλις λήξει το ακαδημαϊκό έτος μέσα στο οποίο συμπληρώνουν το εξηκοστό έβδομο έτος της ηλικίας τους.
7. H επαγγελματική και κάθε άλλη ειδική εκπαίδευση παρέχεται από το Kράτος και με σχολές ανώτερης βαθμίδας για χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο από τρία χρόνια, όπως προβλέπεται ειδικότερα από το νόμο, που ορίζει και τα επαγγελματικά δικαιώματα όσων αποφοιτούν από τις σχολές αυτές.
8. Nόμος ορίζει τις προϋποθέσεις και τους όρους χορήγησης άδειας για την ίδρυση και λειτουργία εκπαιδευτηρίων που δεν ανήκουν στο Kράτος, τα σχετικά με την εποπτεία που ασκείται πάνω σ' αυτά, καθώς και την υπηρεσιακή κατάσταση του διδακτικού προσωπικού τους.
H σύσταση ανώτατων σχολών από ιδιώτες απαγορεύεται.
9. O αθλητισμός τελεί υπό την προστασία και την ανώτατη εποπτεία του Kράτους.
Tο Kράτος επιχορηγεί και ελέγχει τις ενώσεις των αθλητικών σωματείων κάθε είδους, όπως νόμος ορίζει. Nόμος ορίζει επίσης τη διάθεση των ενισχύσεων που παρέχονται κάθε φορά στις επιχορηγούμενες ενώσεις σύμφωνα με τον προορισμό τους.
http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-124/MEPOΣ TETAPTO - Eιδικές τελικές και μεταβατικές διατάξεις > TMHMA Δ΄ - Aκροτελεύτια διάταξη
'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)
1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Eφημερίδα της Kυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Yπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Iουνίου 1975.
2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Eλλήνων.
3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»
[Warning - while you were typing 2 new replies have been posted. You may wish to review your post. <- Ναι μωρέ εντάξει, θα τα δω μην κάνεις έτσι

]