• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 19, 2025, 15:17:37 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 19, 2025, 15:17:37 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Aναζωπύρωση των εχθροπραξ...
by Katarameno
[Today at 15:09:50]

[Τεχνολογία Ηλεκτροτεχνικ...
by nectar
[Today at 14:46:20]

Αιτήσεις Ορκωμοσίας ΤΗΜΜΥ...
by Mr Watson
[Today at 09:55:52]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 07:09:33]

H Στοά των Off Topic
by Katarameno
[June 18, 2025, 20:28:39 pm]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 18, 2025, 19:40:47 pm]

[ΣΗΕ ΙΙ] Γενικές απορίες ...
by chatzikys
[June 18, 2025, 19:26:00 pm]

Σιδηροδρομικό Δυστύχημα σ...
by Katarameno
[June 18, 2025, 18:22:39 pm]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[June 18, 2025, 07:55:05 am]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[June 18, 2025, 00:45:33 am]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9965
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426727
Total Topics: 31712
Online Today: 209
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 63
Guests: 124
Total: 187
ggalamat
George_G
PeriklisL
evitzv
mara.mlch
mrotskos
astakos1
Iosifsotiriadis
kvas
gmout
Saint_GR
G.V.
Gray139
thanaf_231
ispan
kmarkad
johnny_ece
Rizotto
Giannis Masterio
Thanasis_pap
Katarameno
elizabeth
Marihouan820
vagk
gpapailio
gmpatsol
soktas
nikitask
iliaspapas
arxigos18
summersunshine
tinidou
Kyriacos
Aria10
xelefte00
Emilios
dimitris kiziridis
AcademicWeapon!
hacky
nikpamp
nikos123321
anna.f
kutsukellis
acolak
chriskazakos
ant2946
mmikelo
fkagk
KG03
unreasonable
mantzjim
george14
evgeniaz
Vasilis Koudounis
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
  Όταν ανεβάζουμε φωτογραφίες στις Ανακοινώσεις και Έκτακτα νέα, βάζουμε τη μεγαλύτερη πλευρά 400 (width=400 ή height=400 ). π.χ. [img height=400 (κλείνει η αγκύλη) 
THMMY.gr > Forum > Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και Τεχνικά Θέματα > Περί Υπολογιστών... > Software > Επικοινωνία - Internet (Browsers, eMailers, IΜs, Chat, VoIP) (Moderators: chatzikys, PolarBear) > Πως διαβάζετε τα e-mail σας;
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Poll
Question: Ποια μέθοδο και ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείτε για να διαβάσετε τα e-mail σας;
Microsoft Outlook - 8 (9%)
Mozilla Thunderbird - 39 (43.8%)
Πρόσθετο κάποιου browser (π.χ. Opera) - 2 (2.2%)
'Αλλο - 2 (2.2%)
Web-based (μέσω διαδικτύου / χωρίς κάποιο πρόγραμμα) - 38 (42.7%)
Total Voters: 50

Pages: 1 2 [3] 4 Go Down Print
Author Topic: Πως διαβάζετε τα e-mail σας;  (Read 5525 times)
Zarathoustra
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Απ: Πως διαβάζετε τα e-mail σας;
« Reply #30 on: February 05, 2006, 16:41:21 pm »

Πολύ "Ελληνικός" ο τρόπος σκέψης σου. Ας κάνουμε τώρα (παράνομα) την δουλειά μας και για το μέλλον έχει ο καλός θεούλης.
Μην νομίζεις όμως ότι έτσι ξεγελάς τους κουτόφραγκους της Microsoft ,γιατί αυτοί
σκέφτονται μακροπρόθεσμα και φυσικά ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν.
Όταν θα έχεις εγκλωβιστεί στα προϊόντα και τα κλειστά πρωτόκολλα τους, θα αναγκαστείς και εσύ να πληρώνεις τον "φόρο της Microsoft" για πράγματα που θα μπορούσες να είχες δωρεάν!

Δηλαδή αν κάποιος σου ζητήσει την συμβουλή σου ώς μηχανικός υπολογιστών για το ποιο πρόγραμμα αλληλογραφίας θα πρέπει να χρησιμοποιεί, εσύ θα του συστήσεις "πειρατικό outlook" ?

marauber

Ι will forgive but I won't forget...

View Profile
« Reply #31 on: February 05, 2006, 17:16:19 pm »

Καταρχάς είπα πριν ότι αυτό που λες είναι άλλο θέμα και μου φαίνεται λίγο off-topic. Αφού με ρωτάς όμως πρέπει να απαντήσω Smiley. Προσωπικά δε νιώθω καθόλου εγκλωβισμένος στα προϊόντα καμιάς εταιρίας. Έχω αλλάξει τα προγράμματα που χρησιμοποιώ αρκετές φορές και δε θα διστάσω να το κάνω πάλι αν παραστεί ανάγκη. Βλέπω την κίνηση του open-source σαν θετική, δεν σημαίνει όμως αυτό ότι θα χρησιμοποιώ οποιοδήποτε τέτοιο πρόγραμμα βγαίνει.

Quote from: Zarathoustra on February 05, 2006, 16:41:21 pm
Δηλαδή αν κάποιος σου ζητήσει την συμβουλή σου ώς μηχανικός υπολογιστών για το ποιο πρόγραμμα αλληλογραφίας θα πρέπει να χρησιμοποιεί, εσύ θα του συστήσεις "πειρατικό outlook" ?

Εξαρτάται από το ποιος θα με ρωτήσει Wink. Αν με ρωτήσει ένας πελάτης, προφανώς και όχι. Γενικά όποιος θέλει να χρησιμοποιήσει πειρατικό το κάνει με δική του ευθύνη.
Όσο για το "παράνομα" που λες: "Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω"
Πάντως η Microsoft αρχικά ενθάρρυνε τα πειρατικά Windows για να αποκτήσει μερίδιο στην αγορά...

It never rains but it pours
-------------------------------------------------------
The Spartans do not ask how many but where they are
Zarathoustra

View Profile
« Reply #32 on: February 05, 2006, 17:58:14 pm »

Παραδέχομαι ότι και εγώ είμαι βουτηγμένος στην αμαρτία (δηλαδή στα windows τα οποία έχω φυσικά αντιγραμμένα )  αλλά έχω τύψεις για αυτό Smiley

Απλά διαφωνώ με την λογική ότι όταν συγκρίνεις δύο προιόντα δεν θα πρέπει να λαμβάνεις υπόψη σου το κόστος. Αν μιλούσαμε για το outlook express δεν θα είχα καμία ένσταση.

Και για να μην κατηγορηθώ πάλι ότι ξεφεύγω από το θέμα, θα αναφέρω ένα ακόμη σημαντικό χαρακτηριστικό που έχει το thunderbird και λείπει από το Outlook: H δυνατότητα του πρώτου να τρέχει σε περιβάλλον Linux(και unix γενικότερα).
Επίσης το outlook είναι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ λιγότερο ασφαλές. Ξεχάσατε το "Love bug"?. Ας θυμηθούμε τι είχε γίνει.....(Η πηγή είναι το BBC)
------------------------------------------------------------------------------------------------

A computer virus that carries the message "ILOVEYOU" is disabling computer networks across the UK.

One estimate says up to 10% of UK businesses have been hit by the bug, which is also being transmitted around the world.

The e-mails have raced across the country, reaching the NHS, universities, City of London institutions, and many large and small companies.

BT, Vodafone, Barclays, Scottish Power and Ford UK were among the giant firms affected.

The virus is programmed to delete all MP3 and image files

Andrew Fisher, peoplesound.com
A spokesman for Lloyds of London insurers said the cost could easily run into tens of millions of pounds in the UK alone.

Even the House of Commons was cut off from electronic communication with the outside world, as the network was shut down to prevent the bug spreading.

It is believed the virus is programmed to delete some computer files, including MP3 music files and images, as well as raiding email addresses to multiply itself and send itself and other e-mails onwards.

The virus seems to attack only computers running Microsoft Windows and the popular 'Outlook' email software.

The "ILOVEYOU" bug reportedly first hit Asian firms before reaching the US, the UK and other European countries, spreading even more rapidly than the Melissa virus that plagued companies last year.

The virus appears in the form of an 'ILOVEYOU' e-mail with an attachment that people are encouraged to open.

Martin Eddolls, of Internet Marketing Management, describes it as "one of the nastiest I've seen".

It's one of the nastiest I've seen

Computer virus expert
Once opened it forwards itself using the personal and business address books of e-mails so the spread is rapid.

Another expert said: "It began spreading like wildfire, taking out computers left, right and centre."

Internet music firm peoplesound.com was among those hit. It was forced to wipe its entire files, and painstakingly replace them from its back-up system, after technical staff the scale of the problem.

"It's a particularly malicious virus," said one of peoplesound.com's technical directors, Andrew Fisher.

"We got back to the source code and realised it was basically programmed to delete all MP3 and image files, not just on the computer hard disk where it is received, but on all computers attached to that network."

'Compromising security'

"It is compromising security and confidentiality," said Neil Cooper, general manager for Scotland.

"It can go into private e-mails and forward them to anybody in your contacts book."

The huge volume of e-mail being generated is overwhelming computers in companies and internet service providers.

Virus technologists at MessageLabs said that while Melissa generated 200 copies of the virus in its first day, the "Love Bug" managed to infect 1,200 people in the first three hours.
« Last Edit: February 05, 2006, 18:02:25 pm by Zarathoustra » Logged
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #33 on: February 05, 2006, 22:21:24 pm »

μαραουμπερ, έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ το Κεραυνόπτηνο;

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

I smoke my friends down to the filter

View Profile WWW
Re: Πως διαβάζετε τα e-mail σας;
« Reply #34 on: February 05, 2006, 22:42:45 pm »

Το Κεραυνοπτηνό σκίζει τους αιθέρες!!! Κρίμα που δεν μπορώ να αλλάξω την ψήφο μου! Προτείνω σε όλους τους "Outlook fans" να δοκιμάσουν Κεραυνοπτηνό πριν ψηφίσουν! Smiley

Englab - Open source scientific/engineering platform
Rebetologion - Contemporary/Experimental

Κακούργα ύπαρξις!
bakeneko
Veteran
Καταστραμμένος

?

View Profile WWW
« Reply #35 on: February 06, 2006, 01:26:47 am »

Δε βλέπεις δίπλα στην ψηφοφορία που λέει "Αφαίρεση ψήφου"; Wink

marauber

View Profile
« Reply #36 on: February 06, 2006, 21:17:05 pm »

Quote from: fugitive on February 05, 2006, 22:21:24 pm
μαραουμπερ, έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ το Κεραυνόπτηνο;

Όπως είπα και σε προηγούμενο μήνυμα μου, θα το δοκιμάσω μετά την εξεταστική. Βλέπεις κάποιοι από μας δίνουν και μαθήματα Tongue. Όχι επειδή έχω παράπονο απο το Outlook, αλλά επειδή το υποστηρίζετε τόσο θερμά, έτσι να μου φύγει η περιέργεια!

Πάντως ενώ εμείς λέμε για Outlook και Thunderbird, μου κάνει εντύπωση πως πάνω από τους μισούς διαβάζουν τα e-mail μέσω web σύμφωνα με την ψηφοφορία! Γιατί άραγε; Ειδικά στην pstn το web-based interface καθυστερεί σημαντικά και είναι πολύ πιο άβολο. Εγώ τουλάχιστον όσες φορές χρειάστηκε να το χρησιμοποιήσω σε pstn μου έβγαλε την ψυχή μέχρι να κάνω αυτά που θέλω!

elmaya
Guest
« Reply #37 on: February 06, 2006, 22:45:34 pm »

Quote from: marauber on February 06, 2006, 21:17:05 pm
Πάντως ενώ εμείς λέμε για Outlook και Thunderbird, μου κάνει εντύπωση πως πάνω από τους μισούς διαβάζουν τα e-mail μέσω web σύμφωνα με την ψηφοφορία! Γιατί άραγε;

Διότι μπορούσαν να ψηφίσουν περισσότερα του ενός. Wink
Εσύ για παράδειγμα όταν είσαι μακρυά από το PC σου αναγκάζεσαι να μπεις στο webmail.
Ή διότι πολλοί providers δε δίνουν ΡΟΡ3 ελεύθερα...
marauber

View Profile
« Reply #38 on: February 06, 2006, 22:56:16 pm »

Περισσότερα του ενός; Και εμένα γιατί δε μου βγάζει επιλογή να ψηφίσω και δεύτερο; Σίγουρα γίνεται να ψηφίσεις και άλλο; Επίσης δεν είναι υποχρεωτικό το POP3. Με το IMAP κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου. Δε θυμάμαι να υπάρχει κανένας από τους γνωστούς "παρόχους" e-mail που να σου επιτρέπει να διαβάζεις τα email σου μόνο από web.

elmaya
Guest
« Reply #39 on: February 07, 2006, 01:49:35 am »

Quote from: marauber on February 06, 2006, 22:56:16 pm
Περισσότερα του ενός; Και εμένα γιατί δε μου βγάζει επιλογή να ψηφίσω και δεύτερο; Σίγουρα γίνεται να ψηφίσεις και άλλο; Επίσης δεν είναι υποχρεωτικό το POP3. Με το IMAP κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου. Δε θυμάμαι να υπάρχει κανένας από τους γνωστούς "παρόχους" e-mail που να σου επιτρέπει να διαβάζεις τα email σου μόνο από web.

και όμως
How do I POP my mail?
The ability to access Yahoo! Mail via a POP3 email client (such as Outlook or Outlook Express) is only available to customers of our premium Yahoo! Mail Plus service.

Netgull
Veteran

View Profile
« Reply #40 on: February 07, 2006, 02:12:38 am »

Quote from: elmaya on February 07, 2006, 01:49:35 am
και όμως
How do I POP my mail?
The ability to access Yahoo! Mail via a POP3 email client (such as Outlook or Outlook Express) is only available to customers of our premium Yahoo! Mail Plus service.
Ε; Δεν ισχύει αυτό! Εγώ κανονικά τo διαχειρίζομαι με τον Thunderbird και POP3. Απλά θέλει να το ενεργοποιήσεις και καλά αποδεχόμενος να σου στέλνουν κάποια διαφημιστικά, τα οποία όμως τελικά δεν τα στέλνουν.

Μου λες να βάλω τη ζωή μου σε μια τάξη, μα ποιος στ' αλήθεια ορίζει την τροχιά του; Η αταξία είναι τ' ουρανού η τάξη, και γω ανασταίνομαι στο γύρο του θανάτου...

Μην αμφιβάλλεις
γι αυτόν
που σου λέει
πως φοβάται

να φοβάσαι όμως
αυτόν
που σου λέει
πως δεν αμφιβάλλει.

Aime moi moins, mais aime moi longtemps
elmaya
Guest
« Reply #41 on: February 07, 2006, 02:16:26 am »

Quote from: Netgull on February 07, 2006, 02:12:38 am
Quote from: elmaya on February 07, 2006, 01:49:35 am
και όμως
How do I POP my mail?
Ε; Δεν ισχύει αυτό! Εγώ κανονικά τo διαχειρίζομαι με τον Thunderbird και POP3. Απλά θέλει να το ενεργοποιήσεις και καλά αποδεχόμενος να σου στέλνουν κάποια διαφημιστικά, τα οποία όμως τελικά δεν τα στέλνουν.

Το yahoo.com ή το yahoo.gr?
Netgull
Veteran

View Profile
« Reply #42 on: February 07, 2006, 02:19:01 am »

Χμ λες; Το yahoo.gr. Με com δεν το ψαξα, σόρρυ αν είναι λάθος η πληροφορία.

Μου λες να βάλω τη ζωή μου σε μια τάξη, μα ποιος στ' αλήθεια ορίζει την τροχιά του; Η αταξία είναι τ' ουρανού η τάξη, και γω ανασταίνομαι στο γύρο του θανάτου...

Μην αμφιβάλλεις
γι αυτόν
που σου λέει
πως φοβάται

να φοβάσαι όμως
αυτόν
που σου λέει
πως δεν αμφιβάλλει.

Aime moi moins, mais aime moi longtemps
bakeneko
Veteran
Καταστραμμένος

?

View Profile WWW
« Reply #43 on: February 07, 2006, 14:47:12 pm »

Υπάρχει περίπτωση να είναι το gr και όχι το com? Πάντως εμένα τις τελευταίες 3-4 μέρες όταν πάω να κατεβάσω με POP3 τα mail μου από yahoo(.gr) μου βγάζει σφάλμα: "Server not ready". Sad

Quote from: marauber on February 06, 2006, 22:56:16 pm
Περισσότερα του ενός; Και εμένα γιατί δε μου βγάζει επιλογή να ψηφίσω και δεύτερο; Σίγουρα γίνεται να ψηφίσεις και άλλο;
Δοκίμασε να κάνεις αφαίρεση ψήφου και μετά να επιλέξεις περισσότερες από 1 επιλογές (Πρέπει να τα επιλέξεις όλα μαζί) Smiley

fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #44 on: February 07, 2006, 14:49:52 pm »

Για να διβάζεις yahoo με Thunderbird κατεβάζεις ένα σχετικο προγραμματάκι που αναλαμβάνει τη δουλειά.
Θα το βρείτε στο λινκ που έδωσα αρχικα

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
Pages: 1 2 [3] 4 Go Up Print
Jump to: