• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 18:26:52 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 18:26:52 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by nmpampal
[Today at 16:30:35]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9959
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426674
Total Topics: 31711
Online Today: 208
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 77
Guests: 125
Total: 202
stefanos123
alexiosmara
mprova
Cersei Tsoulannister
thegreekbaron
katranic
Farmakis Aggelos
antreassv
George_RT
DidosK
angelos
karadimitras
Napoleontas
Nicotre
Ponan
Petros Ts
Panagismark
dtkyriak
tasos_ntv
Captain
victoria ginikopoulou
valentini
Elenit
Amalia
Guts
useranknown
PurpleWitch
gp6
nikitask
ONETWIN
Angelos Asim
DespoinaKarategou
Gone_Forever
thaliatsk
rafa98p
parzival
giorgosss03
karaths.d
dkoukn
ekyriakos
kourkou
akontel
AggelosZ
chidi anagonye
Xontroulis
Saint_GR
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
noys
itsikou
mpournaz
dinoschalv
aorologas
dimitris585
kourasan!
marnas
Mr Z
Ks
noimaginationforthis
abcdefg
giorgos_skl
Ioannakoliou
atampakc
Pepe The Frog
Crainer
Kv
Local Rider
despoina15
alexbaroutes
Antreas17
kosovi
kathrin_p
mavrhs
Δημητρης Αξιμιωτης
Argyriou
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για αλλαγή του public name σας, επικοινωνήστε με έναν από τους Admins.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά > Ιδεολογικές Προσεγγίσεις (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Περί βίας και διεκδικήσεων
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 Go Down Print
Author Topic: Περί βίας και διεκδικήσεων  (Read 2863 times)
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
Περί βίας και διεκδικήσεων
« on: April 10, 2008, 15:41:16 pm »

Το τόπικ προέκυψε από εδώ:

http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=34741.0

εκ του συντονισμού
« Last Edit: September 24, 2009, 14:45:32 pm by corina » Logged

Η συμμετοχή δεν φέρνει ντε και καλά τη νίκη. Αλλά η νίκη δεν μπορεί να έρθει αλλιώς. Ασε που, συμμετέχοντας μπορεί να βγεις απ' τη συντήρηση.
constantinos
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
Re: Περί βίας και διεκδικήσεων
« Reply #1 on: September 21, 2009, 18:28:31 pm »

Ωραια η θεωρεια σου Gillian περι βιας, ακου ομως τωρα και τη δικη μου αποψη.
Πρωτον, δε κατηγορω κανεναν που μπορει να δειρει και ακομη περισσοτερα σε περιπτωση αυτοαμυνας αλλα αυτον που επιτιθεται για να λυσει με τη βια ενα προβλημα του.
Δευτερον επειδη λεει ο Αλμπερ Καμυ οτι η βια ειναι απαραιτητη δε σημαινει οτι ειναι και σωστο! Εγω συμμεριζομαι αυτο που λεει ο Noam Tsomski οτι καμια βιαιη και αιματηρη επανασταση δεν εφερε σωστα αποτελεσματα και πως η μονη επανασταση που μπορει να φερει μονιμα αποτελεσματα ειναι η πνευματικη επανασταση, η μορφωση του λαου! Και για να ξεκινησω: Μετα τη Γαλλικη επανασταση εμφανιστηκε ενας Ναπολεοντας ο οποιος παλι εκανε πολεμους, διελυσε οικονομικα τη Γαλλια και φυσικα σε εμπολεμη κατασταση δε μπορει να μιλαμε για δημοκρατια και τετοια. Μετα την ελληνικη επανασταση του 1821 διωξαμε μεν τους Τουρκους αλλα μετα ηρθαν αλλοι δυναστες Αγγλοι Γαλλοι Ρωσοι και παει λεγοντας μεχρι και τις μερες μας. Μετα το ανταρτικο με τους Γερμανους ειχαμε τον εμφυλιο και τη χουντα. Στον αρχαιο ελληνικο κοσμοι οι πολεμοι απλα δε σταματησαν ποτε! Η επανασταση του Κστρο στην Κουβα εδιωξε τους δικτατορες αλλα δεν πετυχε πολλα σα χωρα οταν ειναι η τριτη πιο εχθρικη χωρα απεναντι στους bloggers και στην προσβαση στο internet. Να συνεχισω???????????
Εν κατακλειδει, η βια ποτε μα ποτε μα ποτε μα ουτε και στο μελλον προκειται να καλυτερεψει τη ζωη του ανθρωπου. Τα αποτελεσματα μιας βιαιης και αματηρης επαναστασης ειναι παντα προσωρινα εως πολυ προσωρινα!!

Αυτη ειναι η αποψη μου  
Niels
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #2 on: September 21, 2009, 19:17:47 pm »

Quote from: constantinos on September 21, 2009, 18:28:31 pm
Πρωτον, δε κατηγορω κανεναν που μπορει να δειρει και ακομη περισσοτερα σε περιπτωση αυτοαμυνας αλλα αυτον που επιτιθεται για να λυσει με τη βια ενα προβλημα του.
Δευτερον επειδη λεει ο Αλμπερ Καμυ οτι η βια ειναι απαραιτητη δε σημαινει οτι ειναι και σωστο! Εγω συμμεριζομαι αυτο που λεει ο Noam Tsomski οτι καμια βιαιη και αιματηρη επανασταση δεν εφερε σωστα αποτελεσματα και πως η μονη επανασταση που μπορει να φερει μονιμα αποτελεσματα ειναι η πνευματικη επανασταση, η μορφωση του λαου! Και για να ξεκινησω: Μετα τη Γαλλικη επανασταση εμφανιστηκε ενας Ναπολεοντας ο οποιος παλι εκανε πολεμους, διελυσε οικονομικα τη Γαλλια και φυσικα σε εμπολεμη κατασταση δε μπορει να μιλαμε για δημοκρατια και τετοια. Μετα την ελληνικη επανασταση του 1821 διωξαμε μεν τους Τουρκους αλλα μετα ηρθαν αλλοι δυναστες Αγγλοι Γαλλοι Ρωσοι και παει λεγοντας μεχρι και τις μερες μας. Μετα το ανταρτικο με τους Γερμανους ειχαμε τον εμφυλιο και τη χουντα. Στον αρχαιο ελληνικο κοσμοι οι πολεμοι απλα δε σταματησαν ποτε! Η επανασταση του Κστρο στην Κουβα εδιωξε τους δικτατορες αλλα δεν πετυχε πολλα σα χωρα οταν ειναι η τριτη πιο εχθρικη χωρα απεναντι στους bloggers και στην προσβαση στο internet. Να συνεχισω???????????
Εν κατακλειδει, η βια ποτε μα ποτε μα ποτε μα ουτε και στο μελλον προκειται να καλυτερεψει τη ζωη του ανθρωπου. Τα αποτελεσματα μιας βιαιης και αματηρης επαναστασης ειναι παντα προσωρινα εως πολυ προσωρινα!!

Αυτη ειναι η αποψη μου  

Τι λές τώρα δηλαδή? Ότι επανάσταση και αντίσταση δε θα έπρεπε να είχαν γίνει? Βία θα υπάρχει όσο υπάρχουν συμφέροντα που συγκρούονται, όσο μορφωμένοι κι αν είναι αυτοί που τα εκφράζουν. Η τυφλή βία όντως είναι θέμα αμορφωσιάς. Η άλλη, είναι βία απέναντι σε αυτόν που σε καταπιέζει. Και έχεις δίκιο στο ότι δε σταμάτησε ποτε στην ιστορία να υπάρχει, πολύ απλά γιατί δεσταμάτησαν να υπάρχουν συγκρουόμενα συμφέροντα. Απλά πράγματα
Niels

View Profile
« Reply #3 on: September 21, 2009, 19:19:56 pm »

Αν μορφωθεί ο λαός, θα σταματήσει το κεφάλαιο να τον εκμεταλλεύεται?
constantinos
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #4 on: September 21, 2009, 19:42:43 pm »

Ναι ρε φιλε αν μορφωθει ο λαος θα μαθει το συμφερον και θα το διεκδικησει μεσω της δημοκρατιας. Ειναι τοσο απλο. Μια πληρως μορφωμενη κοινωνια  δε χρειαζεται τους πολιτικους ή την αστυνομια.. Τεινει να αυτοοργανωνεται... Θα κανει τα πραγματα καλυτερα γιατι θα φυγει απο τη λογικη του ρουσφετιου και του απολυτου καταναλωτισμου που τον σκλαβωνει! Αυτη ειναι η αποψη μου. Και αν δεν απαντησω σε επομενα σας post δεν ειναι γιατι το αποφευγω απλα δεν εχω διαθεση να κανω ολη μερα ιδεολογικη συζητηση πανω στο laptop. (δεν αγηνω την παραμικρη υπονοια σνομπαρισματος)

gillan
Guest
« Reply #5 on: September 21, 2009, 19:45:01 pm »

Quote from: constantinos on September 21, 2009, 18:28:31 pm

Αυτη ειναι η αποψη μου  

Πρωτον με λενε gillan οχι gillian.

Δευτερον με συγχωρεις αλλα ο Chomsky δεν ειναι κατα της βιας, την ιδια θεωρηση πανω κατω με τον Καμυ εχει. Δεν ξερω που το εχεις βρει αυτο το ρητο, αλλα δεν πιστευω οτι ειναι δικο του. Βρες το μου. Απο οσο εχω διαβασει εγω ο chomsky μια χαρα εγκρινει τη βιαια αντισταση και φυσικα (σαν αναρχικος) δεν νομιζω πως μπορει να μιλαει πουθενα για ....πνευματκη επανασταση.

Για πες μου ομως μια ιστορικη συγκυρια που η μη βια καλυτερεψε σημαντικα τη ζωη των ανθρωπων. Η μια που εχεις ενδεχωμενος στο μυαλο σου (Ινδια - Γκαντι) δεν ηταν καθολου μα καθολου μη βιαια ( Ο Γκαντι ηταν μη βιαιος...). Απειρες ενοπλες εξεγερσεις εγιναν κατα τη διαρκεια της ολης διαδιακασιας. Παρολα αυτα ολα τα παραδειγματα που αναφερεις εφεραν καλυτερευση στην ζωη των ανθρωπων. Δεν εφτιαξαν επιγειους παραδεισους προφανως...
Ολα οσα αναφερεις ειναι προβληματα της εξουσιας, οχι της βιας. Η βια ειναι μονοδρομος δυστυχως γιατι πολυ απλα την ελεγχει ο αντιπαλος σου (στρατος, μπατσοι) και φυσικα θα την χρησιμοποιησει οταν κινδυνευσει. Οποτε η απαντας αντιστοιχα η παιρνεις πουλους...

Αντιθετα εγω μπορω να σου φερω απειρα παραδειγματα βιας που καλυτερεψαν κατα πολυ της συνθηκες ζωης. Η καταργηση της δουλεις στην Αμερικη ας πουμε, ή οι βιαιες απεργιες σχεδον παντου στον κοσμο.

Τελος παντων η κουβεντα ξεφευγει. Το θεμα μας ειναι οτι αν τα μΠαοκια εδερναν μονο δαπιτες θα ηταν ολα μια χαρα και μπραβο τους. Το θεμα ειναι οτι ειναι καφροι... Και ολα αυτα δεν εχουν καμμια σχεση με το ασυλο γιατι γινονται εξω απο αυτο με πλυ μεγαλυτερη συχνοτητα απο οτι μεσα σε αυτο.
gillan
Guest
« Reply #6 on: September 21, 2009, 19:47:15 pm »

Quote from: constantinos on September 21, 2009, 19:42:43 pm
Ναι ρε φιλε αν μορφωθει ο λαος θα μαθει το συμφερον και θα το διεκδικησει μεσω της δημοκρατιας. Ειναι τοσο απλο. Μια πληρως μορφωμενη κοινωνια  δε χρειαζεται τους πολιτικους ή την αστυνομια.. Τεινει να αυτοοργανωνεται... Θα κανει τα πραγματα καλυτερα γιατι θα φυγει απο τη λογικη του ρουσφετιου και του απολυτου καταναλωτισμου που τον σκλαβωνει! Αυτη ειναι η αποψη μου. Και αν δεν απαντησω σε επομενα σας post δεν ειναι γιατι το αποφευγω απλα δεν εχω διαθεση να κανω ολη μερα ιδεολογικη συζητηση πανω στο laptop. (δεν αγηνω την παραμικρη υπονοια σνομπαρισματος)

Και επανερχομαι σε οτι ειπα παραπανω σχετικα με λουλουδακια πεταλουδιτσες και LSD...

Niels

View Profile
« Reply #7 on: September 21, 2009, 19:51:18 pm »

Quote from: constantinos on September 21, 2009, 19:42:43 pm

Θα το διεκδηκήσει από ποιον και πως? Αυτός που έχει στα χέρια του τα μέσα παραγωγής, έχει την εξουσία και όχι η κυβέρνηση. Και δεν κατάλαβα, μορφωμένος άνθρωπος σημαίνει ταυτόχρονα καλός και τίμιος? Από πότε? Έχει άλματα λογικής αυτό που λες.
constantinos
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #8 on: September 21, 2009, 22:18:06 pm »

Λοιπον Gillan, αυτο που ειπα για τον Noam Tsomski το διατυπωσε ο ιδιος ο Noam Tsomski ακριβως ετσι οπως το εξεφρασα στη δορυφορικη του συνεντευξη απο Αμερικη για τις εκδηλωσεις του B-Fest στην Αθηνα την περασμενη ανοιξη. Τωρα ημερομηνια δεν θυμαμαι. Η συνεντευξη βρισκεται στο veom καπως ετσι νομιζω οτι λεγεται και την ειχα δει μεσω του tvxs.gr. Αν θες να το βρεις πιστευω ειναι ευκολο.
Social_waste

View Profile
« Reply #9 on: September 21, 2009, 22:20:28 pm »

Quote from: corina on September 21, 2009, 22:04:42 pm
και επίσης μου τη δίνει να λέτε την επίθεση των χουλιγκάνων "καφρίλα".
τι ακριβως εννοεις?

constantinos
παντως ειναι σαφες οτι ο chomsky
δεν πρεσβεβει τη μη-βια. μαλλον
ζηταει την περισκεψη οσο αφορα τη
χρηση της.

(http://www.chomsky.info/debates/19671215.htm)
« Last Edit: September 21, 2009, 22:30:38 pm by Social_waste » Logged

Vive le son
D'l'explosion!
ΡΕΣΑΛΤΟ
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Ειμαστε μαζοχιστές.....

View Profile
« Reply #10 on: September 21, 2009, 23:22:05 pm »

Quote from: constantinos on September 21, 2009, 22:18:06 pm
Λοιπον Gillan, αυτο που ειπα για τον Noam Tsomski το διατυπωσε ο ιδιος ο Noam Tsomski ακριβως ετσι οπως το εξεφρασα στη δορυφορικη του συνεντευξη απο Αμερικη για τις εκδηλωσεις του B-Fest στην Αθηνα την περασμενη ανοιξη. Τωρα ημερομηνια δεν θυμαμαι. Η συνεντευξη βρισκεται στο veom καπως ετσι νομιζω οτι λεγεται και την ειχα δει μεσω του tvxs.gr. Αν θες να το βρεις πιστευω ειναι ευκολο.

η συνεντευξη δεν ηταν δορυφορικη αλλα μαγνητοσκοπιμενη εκ των προτερων για το b-fest. Tongue
το b-fest ηταν 27-31 Μαη.
Μπορειτε να βρειτε πολυ υλικο στο blog του φεστιβαλ:
http://babyloniafest.blogspot.com/

Όσες κι αν χτίζουν φυλακές
κι αν ο κλοιός στενεύει
ο νους μας είναι αληταριό
που όλο θα δραπετεύει
constantinos
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #11 on: September 21, 2009, 23:54:32 pm »

thanks resalto ayto akrivos ennousa!!
gillan
Guest
« Reply #12 on: September 22, 2009, 02:38:08 am »

Quote from: ΡΕΣΑΛΤΟ on September 21, 2009, 23:22:05 pm

η συνεντευξη δεν ηταν δορυφορικη αλλα μαγνητοσκοπιμενη εκ των προτερων για το b-fest. Tongue

Επισης αξιζει πολυ η ομιλια του Howard Zinn (http://babyloniafest.blogspot.com/2009/06/blog-post_01.html) απο το ιδιο φεστιβαλ. Μου ειχε αρεσει απο τοτε. Λεει που ενδιαφεροντα πραγματα για τη βια και την πολιτικη ανυπακοη που θα βοηθησουν την κουβεντα.
vaios
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #13 on: September 23, 2009, 01:44:38 am »

Quote from: gillan on September 22, 2009, 02:38:08 am
Quote from: ΡΕΣΑΛΤΟ on September 21, 2009, 23:22:05 pm

Επισης αξιζει πολυ η ομιλια του Howard Zinn (http://babyloniafest.blogspot.com/2009/06/blog-post_01.html) απο το ιδιο φεστιβαλ. Μου ειχε αρεσει απο τοτε. Λεει που ενδιαφεροντα πραγματα για τη βια και την πολιτικη ανυπακοη που θα βοηθησουν την κουβεντα.
Επιτελους χρησιμοποιω το λογαριασμο μου..
Αυτο που σου εγραψα Gillan (δικο μου λαθος) δεν το ειπε ο Noam Chomsky αλλα ο Howard Zinn την πρωτη θεματικη ενοτητα περι πολεμου και βιας. Ο Chomsky στο B-FEST δε μιλησε για αυτα τα θεματα. Εγω μπερδευτηκα και ζητω συγγνωμη.(στη φατσα μοιαζουν λιγο χαχα!!) Ο Howard Zinn ταχθηκε κατα των βιαιων συγκρουσεων και υπερ των μακροχρονιων ειρηνικων διεκδικησεων φερνοντας ως παραδειγματα το πεσιμο του απαρχαιντ και αναδο στην εξουσια στη Βολιβια του Ραφαελ Κορεα τεραστια επιτυχια αν σκεφτει κανεις οτι την πριν απο αυτον ολοι στη Βολιβια ηταν σκλαβοι στη United Fruit. Δε λεω οτι δε χυθηκε σταγονα αιμα αλλα σιγουρα οι αγωνες αυτοι δεν χαρακτηριζονται απο βιαιες συγκρουσεις. Θα μποροθσε να εχει προτημηθει η επιλογη του πολεμου χωρις βεβαιη επιτυχια και σιγουρα με πολλα θυματα. Και για να αναφερω ενα παραδειγμα απο την ελληνικη πραγατικοτητα εχω να πω οτι μεσα απο το συνδικαλισμο διεκδικεις πολλα πραγματα χωρις να προβεις σε βια. Δεν ειμαι στην ΠΚΣ αλλα αναγνωριζω τις προσφατες επιτυχιες της σε συνδικαλιστικο επιπεδο με κυριοτερο το παραδειγμα της Wind!!! Δηλαδη αν δε πεσει ξυλο δε μετραει η επιτυχια?? Αυτα..

Αν και ξεφυγαμε λιγο απο το θεμα θεωρω, φαινεται πολυ ενδιαφερον.
Niels

View Profile
« Reply #14 on: September 23, 2009, 08:43:11 am »

Quote from: vaios on September 23, 2009, 01:44:38 am
Και για να αναφερω ενα παραδειγμα απο την ελληνικη πραγατικοτητα εχω να πω οτι μεσα απο το συνδικαλισμο διεκδικεις πολλα πραγματα χωρις να προβεις σε βια. Δεν ειμαι στην ΠΚΣ αλλα αναγνωριζω τις προσφατες επιτυχιες της σε συνδικαλιστικο επιπεδο με κυριοτερο το παραδειγμα της Wind!!! Δηλαδη αν δε πεσει ξυλο δε μετραει η επιτυχια?? Αυτα..

Εξαρτάται γιατί είδους αγώνα μιλάμε. Σε συνδικαλιστικό επίπεδο, προφανώς και δε θα χρησιμοποιήσεις βία(Άντε το πολύ να πέσει κανένα μπουκέτο). Όταν όμως πηγαίνεις για ανατροπή του καθεστώτος, στόχος σου είναι να χάσει κάποιος την εξουσία και τον πλούτο.(Ο βασιλιάς στη βασιλεία, οι αριστοκράτες στην αριστοκρατία, Οι φεουδάρχες στη φεουδαρχία, οι καπιταλιστές στον καπιταλισμό κλπ). Αυτός ο κάποιος δε θα σου πει ''εντάξει''. Οπότε η θα κάτσεις να σε καταπιέζει ή θα κάνεις επανάσταση και θα έχεις συγκρούσεις.
Pages: [1] 2 Go Up Print
Jump to: