• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 22:13:39 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 22:13:39 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426676
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 64
Guests: 79
Total: 143
chaniotism
gkg
Zoifouka
stelinas
dinoschalv
ඞ
Petross
Saint_GR
Angelagfb
Kelly Tsimpouri
BossiTsif
Thanasis_pap
papaloui
tzortzis
mmikelo
Katarameno
Born_Confused
mdimitrig
msandr
george14
bougatsa
thaliatsk
kostasf
Captain
andreassifo
NickSpan
georkala
apsathas
immo
kpa
sassi
vaggelisx
Psychoktonos_
alexfot
xristostsi03
Maximos7
3rdDegreeBurn
panos21sk
κοτζακ
George15
alexandra_
Konstantina Karamani
Nekt
valco08
apol
charalampos
mkakale
nikos.a
pliroforikarios
prigians
Nikos_313
themis01
dorapangeiou
1234
kouf
glavdakis
sofipout
le papillon
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πληροφορίες Καθηγητών
THMMY.gr > Forum > Μαθήματα Βασικού Κύκλου > 1ο Εξάμηνο > Τεχνικές Σχεδίασης με Η/Υ (Moderators: Tasos Bot, tzortzis, Nekt) > Ερώτηση για Ηλεκτρολογικο πίνακα
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 Go Down Print
Author Topic: Ερώτηση για Ηλεκτρολογικο πίνακα  (Read 52783 times)
Megawatt
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

...upgrading...

View Profile
Re: Ερώτηση για Ηλεκτρολογικο πίνακα
« Reply #60 on: September 09, 2009, 01:23:50 am »

τιποτα δεν πηρα πισω. Πανε στο αντιπυρκαγια τοπικ toy Kαλλισθενη να δεις πως εξηγω αυτο που εσυ θεωρεις οτι πηρα πισω. Wink

...........
tioakeim
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #61 on: October 03, 2009, 11:50:53 am »

Quote from: Megawatt on September 04, 2009, 02:04:23 am

Τωρα, το αν η κουζινα θελει 4αρι ή 6αρι καλωδιο εξαρταται απο ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΠΟΥ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ
δηλαδη απο τα watt της. Αν εχει 4 ματια, 2 των 1500watt και 2 των 700watt και φουρνο αλλα 1000watt, με ταυτοχρονισμο(=λεξη που δηλωνει οτι ολες οι συσκευες -ματια+φουρνος-θα δουλευουν ταυτοχρονα) θα απαιτει ισχυ 2x1500+2x700+1000=5400W
Επειδη σε καθε μονοφασικο κυκλωμα ισχυει ο τυπος P=V*I, ο φουρνος θα τραβαει 5400/220V=24.5A

Το ιδιο ισχυει για το θερμοσιφωνα. Αυτος που εχω εγω ειναι 4KW. Αρα θα περιμενω να δω καλωδιο διατομης 4mm2[/b] αφου 4000/220=18Α. Αρα 20Α αυτοματο θελει.  Υπολογιστε εσεις ποσο καλωδιο θα βαζετε στον δικος σας θερμοσιφωνα.  Roll Eyes

βλακώδης ερώτηση αλλα έχει κολλήσει το μυαλό μου Undecided

Αν έχω τριφασική παροχή τότε ο τύπος που παίρνω για τον υπολογισμό του ρεύματος σε κάθε φάση είναι ο P=V*I ή o P=Tex codeV*I ?
Δηλαδή αν σε κάθε φάση έχω φώτα συνολικής ισχύος 2500W τότε το ρεύμα που ρέει σε κάθε φάση (υποθέτωντας και cosφ=1) είναι 2500/220=11,36Α άρα ασφαλίζουμε με μικροαυτόματο των 16Α ή είναι 2500/Tex code*400=3,6Α άρα ασφαλίζουμε με μικροαυτόματο των 10Α ;
Errikos
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Success is a journey, not a destination. – R. Arbi

View Profile
« Reply #62 on: October 03, 2009, 11:57:40 am »

Αν έχω τριφασική παροχή τότε ο τύπος που παίρνω για τον υπολογισμό του ρεύματος σε κάθε φάση είναι ο P=V*I ή o P=Tex codeV*I ?

"Happiness is not the absence of problems but the ability to handle them."
Megawatt
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

...upgrading...

View Profile
« Reply #63 on: October 03, 2009, 12:44:40 pm »

Quote from: tioakeim on October 03, 2009, 11:50:53 am
Quote from: Megawatt on September 04, 2009, 02:04:23 am

Τωρα, το αν η κουζινα θελει 4αρι ή 6αρι καλωδιο εξαρταται απο ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΠΟΥ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ
δηλαδη απο τα watt της. Αν εχει 4 ματια, 2 των 1500watt και 2 των 700watt και φουρνο αλλα 1000watt, με ταυτοχρονισμο(=λεξη που δηλωνει οτι ολες οι συσκευες -ματια+φουρνος-θα δουλευουν ταυτοχρονα) θα απαιτει ισχυ 2x1500+2x700+1000=5400W
Επειδη σε καθε μονοφασικο κυκλωμα ισχυει ο τυπος P=V*I, ο φουρνος θα τραβαει 5400/220V=24.5A

Το ιδιο ισχυει για το θερμοσιφωνα. Αυτος που εχω εγω ειναι 4KW. Αρα θα περιμενω να δω καλωδιο διατομης 4mm2[/b] αφου 4000/220=18Α. Αρα 20Α αυτοματο θελει.  Υπολογιστε εσεις ποσο καλωδιο θα βαζετε στον δικος σας θερμοσιφωνα.  Roll Eyes

βλακώδης ερώτηση αλλα έχει κολλήσει το μυαλό μου Undecided

Αν εχεις τριφασικη παροχη μπορεις να τροφοδοτησεις 3φασικα φορτια.

Αρα οταν τροφοδοτεις 3φασικο φορτιο, ο τυπος που υπολογιζει το ρευμα καθε φασης ειναι:
P=Tex codeVπολικη*Iπολικο ή
P=3*Vφασική*Iφασικο.

Επειδη το συστημα στις ΕΗΕ ειναι Υ-Υ (αστερας-αστερας), το Iπολικο=Ιφασικο και αρα κανοντας χρηση ενος απο τους παραπανω 2 τυπους, βρισκεις οτι το ρευμα καθε φασης για να τροφοδοτησεις 3φασική καταναλωση 2500W ειναι 3.78Α και αρα 10Α μικροαυτοματος σε καθε φαση.

Αν καταλαβα καλα, εσυ δεν εχεις μια 3φασικη καταναλωση των 2500W, αλλα 3 μονοφασικες καταναλωσεις -μια σε καθε φαση- των 2500W. Τοτε εκει χρησιμοποιεις το μονοφασικο τυπο για την ισχυ ωστε να βρεις το ρευμα σε καθε φαση που ειναι: P=V*I. Τοτε καθε φαση απορροφαει 11.36Α και αρα 16Α μικροαυτοματο σε καθε φαση.
« Last Edit: October 03, 2009, 12:49:57 pm by Megawatt » Logged

...........
Καλλισθένης
Veteran

I'm not insane! My mother had me tested

View Profile WWW
« Reply #64 on: October 03, 2009, 15:06:46 pm »

Μερικές επισημάνσεις για την αποφυγή των λογικών αλμάτων:

Πρώτα γίνεται ο υπολογισμός του ισοδύναμου θερμικού ρεύματος που προκύπτει μετά από την επιβολή των συντελεστών διόρθωσης (HD384.5.523) στο ονομαστικό ρεύμα. Έπειτα γίνεται η επιλογή του καλωδίου που θα (υπερ-)καλύψει την ανάγκη της τροφοδότησης του φορτίου, και τέλος η επιλογή του ασφαλιστικού μέσου που θα προσφέρει θερμική και μαγνητική προστασία στο κύκλωμα (υπερφόρτιση & βραχυκύκλωμα)

Νοηματικά, δεν είναι σωστό να λες έχω ένα φορτίο που τραβάει Χ Ampere, άρα θα βάλω μικροαυτόματο Χ+Υ Ampere. Αν το καλώδιό σου σηκώνει Χ+(Υ/2) Ampere, μπουμ...

Σούλααααα!!! Τα λέμε!!!
Megawatt
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

...upgrading...

View Profile
« Reply #65 on: October 03, 2009, 15:20:40 pm »

Βρε Καλλισθενη τι λες? Smiley

Τι θα πει η εκφραση "νοηματικα"? Smiley

εδιτ: τον μικροαυτοματο δεν το επιλεγω εγω, σαν MW, αλλα "παει ταιρι" με την διατομη των καλωδιων  συμφωνα με τα εγγραφα εναρμονισης σε συνδιασμο με τους εθνικους κανονισμους τυποποιησης.
Για να καταλαβεεις: Στην Σουηδια, ενα 2.5 αρι καλωδιο αντεχει πιο πολυ ρευμα αποτι το αντιστοιχο στην Ελλαδα. Το γιατι, σου το αφηνω σαν ασκηση. 8)
Αρα, εκτος απο την CENELEC(που εκδιδει τα εγγραφα εναρμονισης) , ακουμε και τον ΕΛΟΤ. Εσυ κολλησες με τα εγγραφα εναρμονισης Tongue
« Last Edit: October 03, 2009, 15:40:19 pm by Megawatt » Logged

...........
Καλλισθένης
Veteran

View Profile WWW
« Reply #66 on: October 03, 2009, 16:16:34 pm »

MW, το προηγούμενό μου post σου απαντάει ήδη.

Έγινε για δύο λόγους:

1) Εντόπισα ότι δεν έγινε επιβολή των συντελεστών διόρθωσης για το ισοδύναμο θερμικό ρεύμα

2) Δεν αναφερόταν πουθενά η επιλογή του καλωδίου, που είναι το αμέσως επόμενο στάδιο από τον υπολογισμό του παραπάνω ρεύματος, και πριν την επιλογή του μέσου προστασίας.

Αν δεν κατάλαβες και με την δεύτερη φορά, θα το ζωγραφίσω     (με κάποιο καλό demotivator  Tongue)

Σούλααααα!!! Τα λέμε!!!
Megawatt
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

...upgrading...

View Profile
« Reply #67 on: October 03, 2009, 16:55:06 pm »

Quote from: Καλλισθένης on October 03, 2009, 16:16:34 pm
1) Εντόπισα ότι δεν έγινε επιβολή των συντελεστών διόρθωσης για το ισοδύναμο θερμικό ρεύμα
Στο ξαναλεω. Μαλλον εγω πρεπει να στο ζωγραφισω! Grin
Ειμαστε στην Ελλάδα. Εφαρμοζεις συντελεστες διορθωσης για 40-50 βαθμους κελσιου. Οχι για 30.  Αυτο δεν σημαινει οτι η μεση θερμοκρασια της Ελλάδας ειναι τοση, αλλα ετσι το πηρανε οι παπουδες εκει στον ΕΛΟΤ και μας το επιβαλλουν, ισως για μεγαλυτερη ασφαλεια.

2) Δεν αναφερόταν πουθενά η επιλογή του καλωδίου, που είναι το αμέσως επόμενο στάδιο από τον υπολογισμό του παραπάνω ρεύματος, και πριν την επιλογή του μέσου προστασίας.
Οι διατομες των αγωγων δεν επιτρεπεται να ειναι μικροτερες απο 1.5mm2 για στεθερες γραμμες. Αυτο σημαινει, οτι στο παραδειγμα μας που θελει ως τριφασικο φορτιο 3.78Α, θα βαλω 1.5mm2 μονο και μονο επειδη δεν επιτρεπεται να χρησιμοποιησω μικροτερης διατομης. Αυτο σημαινει οτι υποχρεωτικα θα βαλω και 10αρι αυτοματο. Δηλαδη ειτε απο το καλωδιο παιρνανε 0.99Α ειτε 9.99Α, εσυ θα επιλεξεις εναμισαρι καλωδιο. Το εναμισαρι καλωδιο ασφαλιζει απο το 10αρι αυτοματακι. Τα αντιστοιχα ισχυουν για το 16αρι αυτοματο και 2.5αρι καλωδιο.

Αυτα τα λεει ο ΕΛΟΤ. Οχι εγω. Εγω ειμαι ο MW. Αν το πω εγω θα το γραψω κατω οπως κανω στις ρησεις Cheesy

εδιτ: Φυσικα, η μεση θερμοκρασια δεν ειναι 40-50 βαθμοι κελσιου, αλλά σιγουρα στους καυσωνες χτυπαει τοση.
« Last Edit: October 03, 2009, 17:02:06 pm by Megawatt » Logged

...........
Καλλισθένης
Veteran

View Profile WWW
« Reply #68 on: October 04, 2009, 04:02:27 am »

Προσοχή στα κείμενα του MW.

Διαβάζετέ τα με μεγάλη επιφύλαξη...

Η αλήθεια βρίσκεται στον ΕΛΟΤ HD 384     Wink

Σούλααααα!!! Τα λέμε!!!
Megawatt
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

...upgrading...

View Profile
« Reply #69 on: October 04, 2009, 06:12:41 am »

LOOOOOOOOOOL
Τί ήπιες Καλλισθενη? Βότκα? Ουισκυ?
Χώρισες μήπως και τραγουδας μαζι με τον Νοτη: Άλλη μια νυχτα παλι μονο μου με βρισκει και εχω γεμισει ολες τις φλέβες μου ουίσκυ?

Quote from: Καλλισθένης on October 04, 2009, 04:10:03 am
Quote from: Megawatt on October 03, 2009, 16:55:06 pm
Στο ξαναλεω. Μαλλον εγω πρεπει να στο ζωγραφισω! Grin
Ειμαστε στην Ελλάδα. Εφαρμοζεις συντελεστες διορθωσης για 40-50 βαθμους κελσιου. Οχι για 30.  Αυτο δεν σημαινει οτι η μεση θερμοκρασια της Ελλάδας ειναι τοση, αλλα ετσι το πηρανε οι παπουδες εκει στον ΕΛΟΤ και μας το επιβαλλουν, ισως για μεγαλυτερη ασφαλεια.

Οι διατομες των αγωγων δεν επιτρεπεται να ειναι μικροτερες απο 1.5mm2 για στεθερες γραμμες. Αυτο σημαινει, οτι στο παραδειγμα μας που θελει ως τριφασικο φορτιο 3.78Α, θα βαλω 1.5mm2 μονο και μονο επειδη δεν επιτρεπεται να χρησιμοποιησω μικροτερης διατομης. Αυτο σημαινει οτι υποχρεωτικα θα βαλω και 10αρι αυτοματο. Δηλαδη ειτε απο το καλωδιο παιρνανε 0.99Α ειτε 9.99Α, εσυ θα επιλεξεις εναμισαρι καλωδιο. Το εναμισαρι καλωδιο ασφαλιζει απο το 10αρι αυτοματακι. Τα αντιστοιχα ισχυουν για το 16αρι αυτοματο και 2.5αρι καλωδιο.

Αυτα τα λεει ο ΕΛΟΤ. Οχι εγω. Εγω ειμαι ο MW. Αν το πω εγω θα το γραψω κατω οπως κανω στις ρησεις Cheesy

εδιτ: Φυσικα, η μεση θερμοκρασια δεν ειναι 40-50 βαθμοι κελσιου, αλλά σιγουρα στους καυσωνες χτυπαει τοση.

Μιλάμε είσαι στην καρακοσμάρα σου...

Από την πρώτη στιγμή αναφέρω ότι έκανες λάθος που ΔΕΝ υπολόγισες το ισοδύναμο θερμικό ρεύμα γραμμής με βάση τους συντελεστές διόρθωσης, και έρχεσαι και τα μπαλώνεις εκ των υστέρων με μια ντεμέκ χιουμοριστική αναφορά περί θερμοκρασίας.

Χαίρω πολύ!!! ο θερμοκρασιακός συντελεστής ήταν ένας από αυτούς που ξέχασες στον πρώτο σου υπολογισμό, μαζί με όλους τους άλλους που προκύπτουν από τον τρόπο τοποθέτησης. Αλλά απ ότι καταλαβαίνω, σου φαίνονται λίγο κινέζικα, παρόλο που προσπαθείς επίμονα να τα μιλήσεις...

Διαβαζεις τι γραφεις ρε ανθρωπε?
Αμα βγεις στην παραγωγη και τους μιλας ετσι, το πρωτο πραγμα που θα εισπραξεις ειναι χλευασμός επειδη πολύ απλά εισαι μονο "μπλα-μπλα". Μιλας μιλας μιλας και δεν λυνεις το προβλημα. Εγω μιλαω με αριθμους και αμπερ και νουμερα μικροαυτοματων και εσυ λες γενικόλογες θεωριστικες αερολογιες.

Μεσα στα γενικόλογα σου πετας και ενα "και έρχεσαι και τα μπαλώνεις εκ των υστέρων". Τι μπαλώσα εκ των υστερων? Ειπα κατι που μετα το ξε-ειπα ή το άλλαξα? Υπαρχουν ετοιμοι πινακες συμφωνα με τον ΕΛΟΤ. Αυτοι υπολογιζουν μεσα τις θερμικες διορθωσεις στις οποιες αναφερεσαι!
ΚαραLOL+καραελεος ταυτοχρονα!

Οριστε, σε ξαναρωταω ακόμα μια φορα να πεις αν εχω καποιο λαθος στην επιλογη των παραπανω καλωδιων που ειναι συμφωνη με αυτην του tioakeim. Με αριθμους μιλα οχι μπλα-μπλα.  8)

Χαίρω πολύ!!! ο θερμοκρασιακός συντελεστής ήταν ένας από αυτούς που ξέχασες στον πρώτο σου υπολογισμό, μαζί με όλους τους άλλους που προκύπτουν από τον τρόπο τοποθέτησης. Αλλά απ ότι καταλαβαίνω, σου φαίνονται λίγο κινέζικα, παρόλο που προσπαθείς επίμονα να τα μιλήσεις...

Τιποτε δεν εχω ξεχασει απο τον πρωτο μου υπολογισμο! ΕΛΕΟΣ! Ενα καλωδιο παμε να βάλουμε, δεν θα κανουμε ολοκληρη μελετη για να βαλουμε ΕΝΑ ΚΑΛΩΔΙΟ! Υπάρχουν πινακες ΕΤΟΙΜΟΙ για αυτο.
Και μιλώντας για καλώδια ΝΥΜ (ή για να ειμαι και εναρμονισμενος Α05VV-U) μιλάμε για ομαδα Ι. Τι αόριστα ειναι τα αλλα που γραφεις περι "μαζί με όλους τους άλλους που προκύπτουν από τον τρόπο τοποθέτησης." Τρεις ειναι οι ομαδες και τα καλωδια μπαινουν σε σωληνες μεσα στον τοιχο (μιλωντας για σταθερες γραμμες).  Ποιοι αλλοι τροποι υπαρχουν ρε Καλλισθενη? Θα ανοιξουμε βιβλια Μεταδοσης Θερμοτητας και Ηλεκτρομαγνητικου Πεδιου Ι&ΙΙ γιανα βαλουμε ΕΝΑ καλώδιο??  Roll Eyes

...........
Καλλισθένης
Veteran

View Profile WWW
« Reply #70 on: October 05, 2009, 14:08:14 pm »

Αν είσαι και θέλεις να παραμείνεις μπακάλης, δεν σε υποχρεώνει κανείς να αλλάξεις. Αν πέρασες ολόκληρο πολυτεχνείο για να σου μείνει ο τρόπος σκέψης του ΤΕΙ, απλά έχασες περίπου 5 χρονάκια από τη ζωή σου.

Δεν έχεις ιδέα ότι όλα αυτά που αναφέρω είναι 4-5 συντελεστές διόρθωσης που τους βάζεις σε έναν πολλαπλασιασμό για να είσαι ακριβής και σύμφωνος με τους κανόνες.

Δεν σου λέει τίποτα το ισοδύναμο θερμικό ρεύμα. Συνεχίζεις να αναφέρεις εκ των υστέρων (μετά την πρώτη μπούφλα) κάτι περί διόρθωσης λόγω μέσης ετήσιας θερμοκρασίας, ενώ κάνεις γαργάρα άλλους 3-4 παράγοντες τους οποίους αγνοείς.

Δεν θα σε παραπέμψω για άλλη μια φορά σε βιβλία και κανονισμούς, γιατί μετά από πολλές προτροπές, παρουσιάζεις τον εαυτό σου ως ανεπίδεκτο μάθησης...

Σούλααααα!!! Τα λέμε!!!
Megawatt
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

...upgrading...

View Profile
« Reply #71 on: January 27, 2010, 22:18:51 pm »

τωρα το ειδα

Ε, αφου δεν καταλαβες οτι ολα αυτα που αναφερεις τα εχω λαβει υποψη, τοτε ή χαζος εισαι ή ασχετος. Ληξις.

Και πιστεψε με , οπου εχω αναφερει οτι πηγα ΤΕΙ, κερδισα το σεβασμο των συναδελφων. Αυτος που δεν παει τους ΤΕΙτζηδες, εισαι μονο εσυ! Roll Eyes

...........
Save Earth

View Profile
« Reply #72 on: February 09, 2010, 15:32:48 pm »

Quote from: ΚΗΜΜΥ on September 03, 2009, 19:05:30 pm
διατομες σε mm:

φωτα:  1,5
πριζες/πλυντηρια: 2,5
κουζινα: 6
θερμοσιφωνα: 4

δεν εχω ιδεα αν ειναι ετσι, σημειωσεις μιας κοπελας ειναι αλλα λογικα ετσι θα ειναι!

mm2 δεν είναι;

Αλήθεια οι ΠΟΛΥΘΡΟΝΕΣ γιατί λέγονται έτσι;;; Αφού μόνο ΕΝΑΣ κάθεται σ' αυτές!!!....
Megawatt
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

...upgrading...

View Profile
« Reply #73 on: February 09, 2010, 15:40:58 pm »

ναι

...........
The Stig

Είμαστε άρρωστοι και είναι πια αργά...

View Profile WWW
« Reply #74 on: February 09, 2010, 21:56:50 pm »

Θα έλεγα άνετα ότι ο/η MW είναι ο Τολίδης. Δεν εξηγούνται αλλιώς αυτές οι γνώσεις και αυτή η μεταδοτικότητα! Διάβασα όλο το θέμα και κατάλαβα επιτέλους το ηλεκτρολογικό! God (who?) bless you Megawatt!!! Smiley Smiley Μια ερώτηση μόνο. Στο βιβλίο του παπαμητούκα στη σελίδα 311 στο κατασκευαστικό σχέδιο γιατί από τον πίνακα ξεκινά μόνο μία φάση(αντι για τρείς) και μεταξύ λάμπας και διακόπτη(αντί για τρεις) έχει επίσης μία ενώ μεταξύ λάμπας και παροχής έχει δύο φάσεις (πάλι αντί για τρεις)???

http://www.youtube.com/watch?v=_nK8DoV8FJE

Η φλόγα καίει εδώ και καιρό σε γήπεδα και δρόμους... Τώρα όμως φούντωσε και θα σας κάψει όλους.
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 Go Up Print
Jump to: