• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 00:02:16 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 00:02:16 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[June 16, 2025, 23:46:31 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426678
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 46
Guests: 111
Total: 157
Pakapis5
AlexKyr
Elenit
boulionis
Athinaaz
sassi
Το παγώνι
kpap17
George15
Yamal
nikd
george14
parvanitid
mprova
ArchieHadCells
mavropan
evax
kouf
alex_samaras_
dimitrisblioumis
taniakrg
agapi
LambisTr
abiki
Tsomp
Giorgos2222
alababamas4444
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
Mr Watson
maestros
Mr Z
Leftor
Nikos_313
cchristodoulou
AODON
Pcsc
cealexop
ThanosKoutsoump
tasos gourd
iliaskou
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πληροφορίες Καθηγητών
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Πανεπιστήμιο και Παιδεία > Πανεπιστήμιο.gr (Moderators: Tasos Bot, PolarBear) > Πανεπιστημιακό Άσυλο
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 51 Go Down Print
Author Topic: Πανεπιστημιακό Άσυλο  (Read 81060 times)
damien667
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

Κλέφτης επαγγελματικών δικαιωμάτων ηλεκτρολόγων

View Profile WWW
Re: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ
« Reply #285 on: January 29, 2006, 03:04:15 am »

Και επίσης να προσθέσω κάτι που επιτέλους θυμήθηκα (το μυαλό μου έχει καεί σήμερα με αυτήν την κωλοοθόνη..)

Λοιπόν διάβασα την φράση Ευτυχίστε Ηλίθιοι όπως όμορφα την έθεσε ο Ζαρατούστρα. Και θα ήθελα να απαντήσω. Βλέπω ότι έχετε πάρει μια ζυγαριά και μετράτε την έλλειψη ελευθερίας, την πείνα κλπ. Αλλά πάλι είναι μονόπλευρη.
Γιατί, για να φτάσει κάποιος άνθρωπος σε υψηλό επίπεδο διανόησης σκέψης και να αρχίσει γενικά να σκέφτεται σοβαρότερα πράγματα, να "φιλοσοφεί" πρέπει πρώτα να καλύψει τις βασικές του ανάγκες. Πρέπει να έχει τακτοποιήσει το οικονομικό γιατί καλώς ή κακώς από εκεί ξεκινάνε όλα.

Ας πάρουμε λοιπόν τη σημερινή καπιταλιστική και ΕΛΕΥΕΡΗ (ουάου) κοινωνία. Φανταστείτε έναν άνθρωπο ο οποίος δεν κατάφερε να αναρριχηθεί στην κοινωνική ιεραρχία γιατί η ζωή του έπαιξε πουστιές. Έχασε τα λεφτά του στο χρηματιστήριο ας πούμε. Κάποιος ο οποίος είναι άνεργος, άφραγκος, πεινασμένος, ίσως και άστεγος, ίσως έχει και οικογένεια να θρέψει. Ή κάποιος άλλος που είναι μόνος του, κάποιος ο οποίος πάλι όμως είναι φτωχός, που δεν μπορεί να καλύψει τις βασικές του ανάγκες, που δεν έχει τα λεφτά για να ΜΟΡΦΩΘΕΙ (και μην πει κανείς αφελής ότι η μόρφωση σήμερα είναι τζάμπα). Ε λοιπόν εγώ βλέπω πολλούς τέτοιους ανθρώπους στη σημερινή κοινωνία. Και πιστέψτε με, την ελευθερία έκφρασης που περίτρανα κατέχουν την γράφουν στα @@ τους. Γιατί και που την έχουν δεν τους λέει τίποτα. Γιατί τους λείπουν τα άλλα. Και βέβαια ξανλέω το χειρότερο είναι ότι υπάρχουν πολλοί άλλοι που είναι μια χαρά βολεμένοι και πάλι στα @@ τους.

Και διάολε αυτός ο αλιάκμων πάντα με προλαβαίνει.
« Last Edit: January 29, 2006, 03:12:52 am by damien667 » Logged

Το σεξ είναι η μόνη εγωιστική πράξη που ικανοποιεί όλους τους συμμετέχοντες.<br />διόρθωση* και η φιλανθρωπία το ίδιο!
Zarathoustra
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Απ: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ
« Reply #286 on: January 29, 2006, 03:54:03 am »

Αλιάκμωνα μου επιτίθεσαι σε προσωπικό επίπεδο ,χωρίς να με ξέρεις, μόνο και μόνο επειδή έχουμε μια πολιτική διαφωνία.

Βλέπω μάλιστα ότι αυτή είναι η συμπεριφορά σου γενικά, όταν διαφωνείς με κάποιον για οποιοδήποτε θέμα.
Πιστεύω ότι μάλλον έχεις κάποιο γενικότερο (ψυχολογικό?) πρόβλημα και δεν θα σου απαντήσω, ουτε θα σου κρατήσω κακία.
Μπορείς να συνεχίσεις την επίθεση αν νομίζεις ότι αυτό σου κάνει καλό.

Χωρίς παρεξήγηση......
aliakmwn
Guest
« Reply #287 on: January 29, 2006, 04:02:53 am »

Quote from: Zarathoustra on January 29, 2006, 03:54:03 am
Αλιάκμωνα μου επιτίθεσαι σε προσωπικό επίπεδο ,χωρίς να με ξέρεις, μόνο και μόνο επειδή έχουμε μια πολιτική διαφωνία.

Βλέπω μάλιστα ότι αυτή είναι η συμπεριφορά σου γενικά, όταν διαφωνείς με κάποιον για οποιοδήποτε θέμα.
Πιστεύω ότι μάλλον έχεις κάποιο γενικότερο (ψυχολογικό?) πρόβλημα και δεν θα σου απαντήσω, ουτε θα σου κρατήσω κακία.

Χωρίς παρεξήγηση......

Να 'σαι καλα φιλε μου, σ' ευχαριστω για τα καλα σου λογια!!!

Και μην ανησυχεις, καμια παρεξηγηση Wink
Πώς θα μπορουσα αλλωστε να παρεξηγησω καποιον (φοιτητη τμηματος Πολυτεχνειου) που βγαζει συμπερασματα για την ψυχικη υγεια ενος αλλου, μεσα απο 5-10-100 κειμενα που διαβαζει Grin
Συνεχισε ετσι!

(εντουτοις απαντηση δεν πηρα Grin Grin Grin Αλλα προφανως η ελευθερια του λογου ειναι εξισου σημαντικη με την ελευθερια της μουγκας, κι οποτε στριμωχνομαστε το παιζουμε τρελιτσα - ή βγαζουμε τον αλλο τρελιτσα Grin )
chabos4
Guest
« Reply #288 on: January 29, 2006, 04:07:05 am »

O Aliakmwn είναι φανατισμένος, γι' αυτό αντιδρά έτσι.

Νομίζει πως έχει στο κεφάλι του την μόνη λύση για το κατάντημα της ανθρωπότητας.

Τουλάχιστον έχει αγαθές προθέσεις.

Aliakmwn μην αφήνεις το πάθος σου να σε δηλητηριάζει, μην μιλάς άσχημα σε όποιον διαφωνεί μαζί σου, νομίζω πως όλοι είμαστε καλά παιδιά δεν είναι ανάγκη να δημιουργείς άσχημα συναισθήματα σε κάποιους από μας με τον τρόπο που απαντάς.
aliakmwn
Guest
« Reply #289 on: January 29, 2006, 04:41:04 am »

Χαμπε αγορι μου,

αυτο που βλεπεις εδω μεσα, ειναι η οργη ενος καλοβολεμενου ανθρωπου, με απειρο χρονο και αρκετα χρηματα για πεταμα. Οργη που ισως να ειναι και αδικαιολογητη, ενεκα του βολεματος. Βαλε λοιπον στο νου σου αυτην την οργη, πολλαπλασιασε την επι εναν τεραστιο αριθμο, για να φτασεις στον ανθρωπο που την καταπιεση δεν τη διαβαζει σε αρθρακια στο internet αλλα την ζει στο πετσι του, και ξαναπολλαπλασιασε την επι τον αριθμο ολων αυτων που βρισκονται σ' αυτη τη θεση.

Οι Επαναστασεις, οπως αυτη στην Κουβα, στην Κινα, στη Ρωσια, Χαμπε, εγιναν απο ανθρωπους τοσο εξαθλιωμενους, τοσο καταπιεσμενους, που δεν ειχαν τιποτε στον κοσμο να χασουν, παρα μονο το κορμι τους (το οποιο μαλιστα δεν ειχαν τη δυνατοτητα ουτε να ταϊσουν)
Η "μονη λυση για το καταντημα της ανθρωποτητας", δεν κατοικει στα κεφαλια ουτε του Αλιακμονα, ουτε κανενος αλλου. Η εξεγερση, η Επανασταση, ειναι η τελευταια ελπιδα, η τελευταια λυση γι' αυτους τους ανθρωπους.

Δεν με απασχολει φιλτατε αν θα με αποκαλεσεις "φανατισμενο" ή οτιδηποτε αλλο! Αποψη σου! Εμενα με ενδιαφερουν αλλα πραγματα, πολυ πιο ουσιωδη...

Το παθος μου, Χαμπε, τυφλωνει μονο τα λογια μου. Και αυτα μονο εχεις να αντιμετωπισεις. Αν δεν σου αρεσουν, αλλαζεις καναλι.
Να φοβασαι ομως εκεινους που το παθος και η οργη τους θα τυφλωσει και τις πραξεις τους... Εκεινους που δεν χωρανε σημερα στον κοσμο της καλοπερασης σου, εκεινους που δεν τολμας, εστω και για λιγο, εστω και μεσα απο ενα γαμημενο μηνυμα σ' ενα forum, να νοιαστεις, να σκεφτεις, να πλησιασεις και να καταλαβεις...

Προς το φιλτατο Ζαρατουστρα που κωλωσε μολις κληθηκε να αντιμετωπισει ενα "εξω απ' τα δοντια" ξεχεσματακι, εχω μια πολυ special απαντηση:

Φετος τα Χριστουγεννα, οταν οι μαναδες μας γεμιζαν γαλοπουλες, στην Αφρικη κηρυχθηκε ενας πολεμος. Στο Νεπαλ ο εμφυλιος συνεχιζεται, στις πρωην σοσιαλιστικες χωρες ανθρωποι πεθαινουν απο το κρυο, στην ανατολη ανθρωποι πεθαινουν απο τη γριπη των πουλερικων, ενω στις περισσοτερες χωρες του τριτου κοσμου απαγαγονται παιδακια που πεφτουν θυματα εκμεταλλευσης κυκλωματων πορνειας και εμποριας σωματων. Να μην αναφερω και τα θυματα της τελευταιας επιθεσης στο Ιρακ.

Σ' εναν τετοιον κοσμο, συναδελφε Ζαρατουστρα, πρεπει να ειναι κανεις πολυ ψυχασθενης, πολυ αρρωστημενος, για να μην εχει ψυχολογικα προβληματα και για να μπορει να ζει ευτυχισμενος...

« Last Edit: January 29, 2006, 04:49:00 am by aliakmwn » Logged
chabos4
Guest
« Reply #290 on: January 29, 2006, 05:14:33 am »

Η ιεροσύνη σου έχει περάσει από το μυαλό?

Θα ξέπλενες και το όνομα της Εκκλησίας...
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος

just.do.it.cut.carrots.

View Profile
« Reply #291 on: January 29, 2006, 08:09:25 am »

Quote from: Zarathoustra on January 29, 2006, 03:54:03 am

Συνάδελφοι και μη, μην κατηγορείτε τον άλλο για αυτά που γράφει εδώ μέσα. Πολύ περισσότερο μην αρχίζετε σχολιασμούς για τη ψυχοσύνθεση του άλλου. Εκτός του ότι είναι παρακινδυνευμένο, είναι ιδιαίτερα αγενές. Ακούς κυρ Ζαρατούστρα;

Κι εγώ πολλές φορές "τρελαίνομαι" με το ύφος των απαντήσεων που δίνει ο αλιάκμων και του το έχω δηλώσει και δημόσια και με πμ, αλλά αυτό είναι επειδή θα έδινα διαφορετική απάντηση στη θέση του. Αλλά επειδή κανένας δε σε εμποδίζει να πεις τη γνώμη σου, κανένας δε σε εμποδίζει να σχηματίσεις και γνώμη για τον άλλο. Που μπορείς να την κρατήσεις για τον εαυτό σου, στην τελική.

Quote from: aliakmwn on January 29, 2006, 04:02:53 am
Πώς θα μπορουσα αλλωστε να παρεξηγησω καποιον (φοιτητη τμηματος Πολυτεχνειου) που βγαζει συμπερασματα για την ψυχικη υγεια ενος αλλου, μεσα απο 5-10-100 κειμενα που διαβαζει Grin

Με την ειρωνία του ο κυρ ποτάμης νομίζει ότι ακυρώνει τα γραπτά. Αλλά να πω κι εγώ ο σπασίκλας ότι τα γραπτά εκφράζουν διαφορετικές πτυχές της ψυχοσύνθεσης του ανθρώπου.
(Με κάθε επιστημονική διάθεση και χωρίς παρεξηγήσεις ότι θέλω να εννοήσω τίποτα για οποιονδήποτε)

Quote from: bouzias on January 29, 2006, 02:55:52 am
Το ξέρω ότι η παρέμβασή μου είναι λίγο εκτός τόπου και χρόνου αλλά θα ήθελα να αναφέρω προσωπική εμπειρία η οποία ίσως σχετίζεται λίγο με το θέμα (τουλάχιστον με την τροπή που έχει πάρει) αλλά να θέσω και μία ακόμη παράμετρο. Πριν από 10-12 χρόνια επισκέφθηκα Ρουμανία- Βουλγαρία. Μία εντύπωση μου έχει μείνει από εκείνο το ταξίδι. Η φτώχεια (τόση που δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου)- κυρίως στη Ρουμανία- και το παλάτι του Τσαουσέσκου (το δεύτερο μεγαλύτερο διοικητικό κτίριο στον κόσμο). Δεν άκουσα άνθρωπο που να είναι ευτυχισμένος με το κομμουνιστικό καθεστώς (ούτε ζεστό νερό για μπάνιο είχαν). Ξαναεπισκέφτηκα τις δύο χώρες πριν από 3 χρόνια και εντυπωσιάστηκα από την αλλαγή (προς το καλύτερο).

Κατά τη γνώμη μου η ουσία του πράγματος δε βρίσκεται στο ποιο πολιτικό σύστημα είναι το καλύτερο. Νομίζω ότι το πράγμα είναι καθαρά προσωπικό. Είναι θέμα προσωπικής ειρήνης και ελευθερίας. Κάποιος μου είχε πει ότι οι άνθρωποι που ασχολούνται με ειρηνιστικές οργανώσεις, αγώνες υπέρ των λάων, αγώνες για την εγκαθίδρυση του καλύτερου συστήματος, κλπ συνήθως δεν έχουν ειρήνη με τον εαυτό τους. Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι για το οποίο αξίζει να αγωνιστεί κανείς. Να τα βρει πρώτα με τον εαυτό του. Τότε μόνο θα υπάρξει ειρήνη και στον κόσμο (αν κάθε άνθρωπος έχει ειρήνη μέσα του). Και αυτό δεν επιβάλλεται από τρίτους. Αλλιώς, όποιο σύστημα και να υπάρξει, πάντα θα μπαίνει στη μέση η ανθρώπινη αδυναμία. Η οποία τελικά θα δημιουργεί καθεστώτα όπως της Ρουμανίας (φτώχεια απ' τη μία- παλάτια απ' την άλλη). Κι ας είχαν κομμουνισμό (ή τουλάχιστον κάποια απόχρωσή του).

Και πάλι sorry που αλλάζω θέμα.

bouzia, είχα θίξει κι εγώ το θέμα αυτό πριν κάτι σελίδες, σχετικά με την καταλληλότητα των πολιτευμάτων σχετικά με την περίσταση και σχετικά με το πόσο ώριμοι είναι οι πολίτες (αυτό που λες εσύ "να βρει πρώτα τον εαυτό του"). Και χαίρομαι που η μαρτυρία σου "κουμπώνει" στη θεωρία μου. Και συμφωνώ μαζί σου.

Αλλά τι να κάνουμε, η συζήτηση φαίνεται έχει ενδιαφέρον μόνο όταν διαφωνούμε για το ποιος ήταν καλύτερος, ο Φιντέλ, ο Χίτλερ, ο Παπαδόπουλος ή ο Μάο, λέγοντας ο ένας στον άλλο "δεν ισχύουν τα επιχειρήματά σου" ή "διάβασε κανά βιβλίο"!!!
Επιτέλους, για να ξέρω κι εγώ:
Το θέμα αυτό χρειάζεται καθόλου δημιουργική σκέψη ή πρέπει να διαβάσουμε το βιβλίο πρώτα και μετά να απαντούμε σε ερωτήσεις πάνω σε αυτό; Γιατί εδώ θίγεται το θέμα του αν κάνουμε και επίκληση στην αυθεντία του άλλου που έγραψε το βιβλίο (όπως γίνεται με το "δίαβασε κανά βιβλίο"!).
Σημείωση: Αυτός είναι ο τρόπος εξέτασης σε αγγλικές, γαλλικές και δε συμμαζεύεται φιλολογίες. Νόμιζα ότι είμαστε σπουδαστές Αβέβαιοι Μηχανικοί, όχι σπουδαστές Αβέβαιης Φιλολογίας... (αναφέρομαι σε όλους ΕΚΤΟΣ από τον Σκοταδιστή Grin )

edit:
Quote from: chabos4 on January 29, 2006, 05:14:33 am
Η ιεροσύνη σου έχει περάσει από το μυαλό?

Θα ξέπλενες και το όνομα της Εκκλησίας...
Ο αλιάκμων παπάς????????????????????????????????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Να το δω κι ας πεθάνω!!!!!!
« Last Edit: January 29, 2006, 08:14:59 am by 4Dcube » Logged

https://www.youtube.com/watch?v=6CAzdawCzhg
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #292 on: January 29, 2006, 13:42:58 pm »

Και εγώ χαίρομαι κύβε που έθιξες το μήνυμα του Starr. Δεν το βρίσκω άσχετο, το βρίσκω τρομερά πετυχημένο, και είναι κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι επιμένουν να αγνοούν, όσο και αν μιλούν για τις δικές τους ουτοπίες.

Να σχολιάσω ότι η στάση του Αλιάκμων στο φόρουμ είναι εριστική, και ορισμένες φορές φλερτάρει με την βίαιη, αλλά δεν την βρίσκω ούτε στάλα ενοχλητική, εκτός και αν δεν έχω χρόνο ή τρόπο να του απαντήσω Smiley. Δε νομίζω ότι χρίζει υπεράσπισης, απλά συμβουλεύω σε όλους να χαλαρώσουν και να αφήσουν κατα μέρος τα όποια υπονοούμενα αφήνει και να αγωνιστεί για την προάσπιση της άποψης του.
Απλά ο Αλιάκμων έχει την δυνατότητα να αντιτεθεί λογικά με όλους, ανάλογα το θέμα.

Και συ βρε Αλιάκμων, μη πέφτεις στο επίπεδο των νοητικών εκτιμήσεων, ούτε ως ανταπάντηση.

Τέλος να θυμίσω τόσο στον Ντάμιεν, και τον Αλιάκμων, ότι οι Έλληνες πεινούσαν από την μετα τον εμφύλιο εποχή μέχρι και την χούντα σε μεγάλο βαθμό, αλλά όταν τους φιμώσαν ξεσπάσαν τόσο μαζικά. Και νομίζω λέγοντας ότι πρώτα πρέπει να φροντίσουμε τις κοιλιές μας και μετά την ελευθερία της άποψης (για να υπερασπιστείται στην περίπτωση τον Κάστρο) σε ένα θέμα που λέγεται ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ δείχνει πόσο μπερδεμένα φαίνονται κάποια πράγματα σε αυτά που γράφετε.

Θα γυρίσει ο Χάμπος να σας πει.
Τι το θέλετε το άσυλο; Αφού έχετε τη λέσχη.....

Σοβαρά τώρα. Η ιεράρχιση των αναγκών των ανθρώπων δεν είναι απλό πράγμα. Δε μπορείς να τα βάλεις σε ένα τσουβάλι και να τα βάλεις στο ζύγι. η τάση του άνθρώπου είναι να θέλει αυτό που του λείπει περισσότερο.
Απλά η ελευθερία της έκφρασης είναι πιο δημιουργική όσον αφορά την αλλαγή και την εξέλιξη. Και μπορεί να βοηθήσει στην πείνα. Ενώ το να είσαι χορτάτος ποτέ δε βοήθησε στην αναζήτηση της ελευθερίας.

byeeee
bakeneko
Veteran
Καταστραμμένος

?

View Profile WWW
« Reply #293 on: January 29, 2006, 14:24:15 pm »

damien, Aliakmwn, ξεκάθαρα πράγματα: Λέτε να εξασφαλίσουμε πρώτα τα "πρωτογενή" αγαθά (στέγη, φαί, νερό κτλ) και μετά να αναζητήσουμε την ελευθερία (λόγου, άποψης κτλ κτλ);

Quote from: damien667 on January 29, 2006, 02:02:36 am
Quote from: Rattlehead on January 29, 2006, 01:25:14 am

damien και στην Κίνα αν ρωτούσες το λαό όπως λες τα ίδια έλεγαν.

Έλα να φυλακίσουμε αυτούς που διαφωνούν μαζί μας, εμείς έχουμε όραμα!
Rattlehead ποτέ δεν ανέφερα την Κίνα. Και προφανώς η Κίνα είναι ένα κράτος με στυγνό καθεστώς αυτήν τη στιγμή. Εγώ όμως μίλησα για την Κούβα. Μη μου βάζεις λόγια που δεν έχω πει.
Μα δεν το ανέφερα ως κάτι που το έχεις πει εσύ! Λέω, και στην Κίνα (στην οποία αναφέρεις ότι υπάρχει το πιο στυγνό καθεστώς) αν ρωτούσες το λαό (τον αντίστοιχο λαό δλδ που λες να ρωτήσουμε και στην Κούβα) τα ίδια θα σου έλεγαν.

Quote from: aliakmwn on January 29, 2006, 01:28:59 am
Quote from: Rattlehead on January 29, 2006, 01:25:14 am
Αλιάκμων σου δείχνω το ψαράκι και βλέπεις τη λίμνη..!

Ετσι ακριβως φιλε μου, σ' ευχαριστω για την παρομοιωση... Εν αντιθεσει με σενα που σου δειχνω το φεγγαρι και κοιτας το δαχτυλο Grin Grin Grin
Εγώ τουλάχιστον είπα κάτι πρωτότυπο! ΧΑ!

Και επειδή υπάρχει μια αδυναμία (εσκεμμένη;) να καταλάβετε τι εννοώ θα το επαναλάβω με πιο λίγα λόγια και πιο κατανοητά. Χίτλερ, Μάο, Παπαδόπουλος και Κάστρο είχαν κάτι κοινό. Έκαναν κάποια καλά για τους πολίτες αλλά φίμωναν τους αντιφρονούντες και έλεγχαν την πολιτική "θέληση" του λαού (είτε μιλάμε για φυλακές είτε μιλάμε για ΜΜΕ κτλ). Διαφωνείτε;
« Last Edit: January 29, 2006, 14:26:38 pm by Rattlehead » Logged

aliakmwn
Guest
« Reply #294 on: January 29, 2006, 15:11:58 pm »

Quote from: 4Dcube on January 29, 2006, 08:09:25 am
Συνάδελφοι και μη, μην κατηγορείτε τον άλλο για αυτά που γράφει εδώ μέσα. Πολύ περισσότερο μην αρχίζετε σχολιασμούς για τη ψυχοσύνθεση του άλλου. Εκτός του ότι είναι παρακινδυνευμένο, είναι ιδιαίτερα αγενές. Ακούς κυρ Ζαρατούστρα;
Ανεξαρτητα απο την αγενεια, εμενα μια τετοια τοποθετηση μου λεει πολλα και σε αλλα επιπεδα... Το καλο με τον Ζαρατουστρα ειναι πως ειναι ειλικρινης και αμεσος, κι ετσι μπορουμε να βγαζουμε τα συμπερασματα μας Wink

Απο 'κει κι επειτα, κυρ Κυβε (μ' αρεσε αυτο το κυρ' Grin ) το μηνυμα στο οποιο ο Ζαρατουστρα αντεδρασε ηταν αυτο:
http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=3366.msg30985#msg30985

Και το θεωρησε "προσωπικη επιθεση" που "φανερωνει ψυχολογικα προβληματα". Ε δε νομιζω πως εχω να σχολιασω κατι πανω σ' αυτο... Τοσα μπορει, τοσα βλεπει!
Εγω το ξαναειπα, εδω μεσα δυστυχως παιζουμε πολυ με τις εντυπωσεις.

Με την ειρωνία του ο κυρ ποτάμης νομίζει ότι ακυρώνει τα γραπτά. Αλλά να πω κι εγώ ο σπασίκλας ότι τα γραπτά εκφράζουν διαφορετικές πτυχές της ψυχοσύνθεσης του ανθρώπου.
(Με κάθε επιστημονική διάθεση και χωρίς παρεξηγήσεις ότι θέλω να εννοήσω τίποτα για οποιονδήποτε)

No way! Δεν ακυρωνω τιποτα! Ουτε τα γραπτα, ουτε και τις εντυπωσεις! Δεν ειναι αυτος ο στοχος μου... Προτιμω να αναιρεσω (οσο και αν μπορω) την ιδια την εντυπωση ως κυριαρχο μεσο επικοινωνιακης επιβολης, παρα το περιεχομενο αυτης Wink
Επιμενω: Μολις ο Ζαρατουστρα στριμωχτηκε απο το ξεχεσμα, εβαλε τα κλαματα... ΟΚ, εγω μπορει και να εχω ψυχολογικα προβληματα (δεν πηγα σε ψυχολογο ακομα να το ψαξω) αλλα αυτο δεν αναιρει το γεγονος οτι ο Ζαρατουστρα αρνηθηκε να τοποθετηθει απεναντι σ' αυτο που διαβασε.
Πολιτικη συζητηση, σημαινει αντιπαραθεση αποψεων, κειμενων εν προκειμενω, κι οχι "να τις βγαλουμε να τις μετρησουμε" (ειτε τις... μακρυτερες ειτε τις κακες ψυχολογιες Wink )

Αλλά τι να κάνουμε, η συζήτηση φαίνεται έχει ενδιαφέρον μόνο όταν διαφωνούμε για το ποιος ήταν καλύτερος, ο Φιντέλ, ο Χίτλερ, ο Παπαδόπουλος ή ο Μάο, λέγοντας ο ένας στον άλλο "δεν ισχύουν τα επιχειρήματά σου" ή "διάβασε κανά βιβλίο"!!!
Επιτέλους, για να ξέρω κι εγώ:
Το θέμα αυτό χρειάζεται καθόλου δημιουργική σκέψη ή πρέπει να διαβάσουμε το βιβλίο πρώτα και μετά να απαντούμε σε ερωτήσεις πάνω σε αυτό; Γιατί εδώ θίγεται το θέμα του αν κάνουμε και επίκληση στην αυθεντία του άλλου που έγραψε το βιβλίο (όπως γίνεται με το "δίαβασε κανά βιβλίο"!).

Εχμ, κοιταξε, το ειπα μεταφορικα λιγο πιο πανω, και νομιζω πως δεν θα διαφωνησεις. Η φαντασια και η δημιουργικοτητα ειναι κατι παραπανω απο απαραιτητες ΑΡΚΕΙ να κατεχεις τη θεωρια... Μπορεις να δημιουργησεις θαυματα με την αναπτυσσομενη νανοτεχνολογια, αλλα δε νομιζεις πως πρεπει πρωτα να κατεχεις μαθηματικα και κλασσικη μηχανικη? Wink
Ετσι κι εδω, οποιαδηποτε κριτικη ειναι σωστη (προς οποιαδηποτε κατευθυνση) αρκει να κατεχεις στοιχειωδη πραγματα... Δεν προσπαθησε κανενας να το παιξει "διαβασμενος" (οχι εγω τουλαχιστον) αλλα δεν μπορεις να βασιζεις τις πολιτικες σου αναλυσεις αποκλειστικα και μονο σε αισθητικη βαση "αυτο νομιζω πως μοιαζει με το αλλο, αρα ειναι ιδια"...

Και ερχομενος και στην τελευταια ερωτηση του Rattle, το "κατι κοινο" μεταξυ Χιτλερ και Μαο θα μπορουσε να ειναι το οτι ειναι και οι δυο ανθρωποι, ή το οτι και οι δυο υπηρξαν πολιτικοι αρχηγοι του λαου τους, ή το οτι και οι δυο σιχαινονταν το ψαρι (λεμε τωρα - στην τυχη η αναφορα). Πολιτικα ομως, η συγκριση δεν μπορει να ειναι τοσο απλη...

Μιλαμε για 2 τελειως διαφορετικα καθεστωτα. Απ' τη μια ο φασισμος, ειναι μια θεωρια που κηρυσσει την ανισοτητα μεταξυ των ανθρωπων, την επικρατηση του ισχυροτερου και την εξοντωση του "κατωτερου". Ο κομμουνισμος ειναι η θεωρια της ισοτητας μεταξυ ολων των ανθρωπων.
Ξεκινωντας να χτισεις κατι στην κομμουνιστικη βαση, μπορεις ειτε να κατευθυνθεις σωστα, ειτε να παρεκκλινεις. Αυτο θα εξαρτηθει απο πολλα. Κι ενα απο αυτα ειναι οι παρεμβασεις των αλλων δυναμεων, αυτων που σε πολεμουν. Πολυ σωστα αναφερθηκε το παραδειγμα της Κινας, η οποια εχει παρεκκλινει ολοκληρωτικα!
Ο φασισμος ομως ειναι εξ' αρχης η θεωρια της καταπιεσης, της αποκτηνωσης, της απανθρωπιας. Ο,τι και να γινει, εκει θα καταληξεις! Δεν υπαρχει "καλος φασισμος"! Ο καλυτερος φασισμος ειναι αυτος με τα πιο πολλα πτωματα!

Ξεχωριζοντας λοιπον τη μια θεωρια απο την αλλη, αντιλαμβανεσαι πως δεν υφισταται δυνατοτητα συγκρισης.

Οταν το καταφερεις αυτο, αρχιζεις την κριτικη και στα σοσιαλιστικα καθεστωτα.

Γι' αυτο και αντεδρασε ολος ο κοσμος στο μνημονιο. Γιατι επεχειρησε να περασει μια αντεπιστημονικη εξισωση δυο εντελως ασχετων μεταξυ τους θεωριων!
bakeneko
Veteran
Καταστραμμένος

?

View Profile WWW
« Reply #295 on: January 29, 2006, 15:53:30 pm »

Για την πράξη μιλάω, όχι για τη θεωρία ή τις προθέσεις! Δεν αμφισβήτησα το ότι οι προθέσεις του Κάστρο ήταν καλές.

Επίσης : Λέτε να εξασφαλίσουμε πρώτα τα "πρωτογενή" αγαθά (στέγη, φαί, νερό κτλ) και μετά να αναζητήσουμε την ελευθερία (λόγου, άποψης κτλ κτλ);

Cyberkat
Guest
« Reply #296 on: January 29, 2006, 15:31:25 pm »

Να προσθέσω κάτι για την περίπτωση της Κούβας και γενικώς των χωρών που έχουν ένα καθεστώς διαφορετικό από τον δυτικοευρωαικό κοινοβουλευτισμό.
Δεν μπορούμε να κρίνουμε την ευημερία μιας κοινωνίας με καπιταλιστικά κριτήρια, γιατί αυτά είναι απλώς τα δικά μας κριτήρια, της Ευρώπης, της Β.Αμερικής και της Ιαπωνίας. Ως εκ τούτου το γεγονός ότι ο μηνιαίος μισθός στην Κούβα είναι κατά μέσο όρο 40 δολάρια, ή όχι πια δολάρια γιατί ο Κάστρο τα απαγόρευσε πριν κάποια χρόνια, δεν σημαίνει ότι ο κόσμος ζει χειρότερα από εμάς. Εκεί η εκπαίδευση είναι δωρεάν, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι δωρεάν, και όλα επειδή είναι κρατικά είναι πολύ πιο φτηνα από ότι εδώ. Επίσης, ο περισσότερος κόσμος δεν έχει μπει στην λογική της συσσώρευσης hitech και άλλων αγαθών και δεν τα έχει και ανάγκη. Ναι, μπορεί να τους είναι δύσκολο να βγουν εκτός Κούβας, μπορεί να υπάρχουν γειτονιές ολόκληρης με πολυτελείς βίλες και φρουρούς γύρω γύρω, μπορεί οι αντιφρονούντες να τα βρίσκουν δύσκολα, αλλά δεν παύει η πλειοψηφία του κόσμου να προτιμά την εποχή μετά την επανάσταση.
Ας πάρουμε και τις Ηνωμένες Πολιτείες, την χώρα με την πιο ακμάζουσα οικονομία στον κόσμο. Είναι η χώρα με την μεγαλύτερη διαφορά ειδοδήματος μεταξύ φτωχών και πλούσιων, η χώρα με τα οικτρά ποσοστά παιδικής θνησιμότητας, παιδικής φτώχιας και ανθρωποκτονιών ανά 100.000 κατοίκους. Είναι επίσης η χώρα με το 30% των κατοίκων της να είναι υπέρβαροι. Είναι αυτό ευημερία?
Δεν λέω ότι το καθεστώς της Κούβα είναι άγιο, απλώς αν θεωρήσουμε ότι υπάρχει μια κλίμακα κοινωνικής ευημερίας με τα ίδια κριτήρια για όλον τον κόσμο, νομίζω ότι δεν απέχουμε πολύ, έστω κι αν ξεκινάμε από διαφορετικά άκρα.
aliakmwn
Guest
« Reply #297 on: January 29, 2006, 16:39:53 pm »

Quote from: Rattlehead on January 29, 2006, 15:53:30 pm
Επίσης : Λέτε να εξασφαλίσουμε πρώτα τα "πρωτογενή" αγαθά (στέγη, φαί, νερό κτλ) και μετά να αναζητήσουμε την ελευθερία (λόγου, άποψης κτλ κτλ);

Οχι.
Αυτο που λεμε ειναι πως η ελευθερια του λογου δεν μπορει να αντιμετωπισθει ξεχωριστα απο την "ελευθερια επιβιωσης" (ας το θεσω ετσι). Λεμε δηλαδη πως αν δεν εχεις εξασφαλισμενη την επιβιωση σου, αν δεν ζεις σε μια οργανωμενη με κεντρο τον ανθρωπο κοινωνια ωστε να σου εξασφαλιζει τα απαραιτητα, τοτε εκ των πραγματων δεν εισαι και ελευθερος να αναπτυξεις και να διατυπωσεις αποψη, πρωτον για προσωπικους λογους (διοτι η μαχη για επιβιωση δεν σου αφηνει χρονο να ασχοληθεις με την καλλιεργεια σου) και δευτερον εξ' αιτιας του τροπου λειτουργιας του συστηματος, διοτι ακομα κι αν εχεις μια γνωμη, δεν εισαι ελευθερος παντα να την εκφρασεις, καθως μπορει να δυσαρεστησει τα αφεντικα και να εχεις προβλημα.

Να το πουμε λιγο πιο μαθηματικα? Βρισκεσαι στο σημειο Α και προσπαθεις να πας στο σημειο Β. Το ΑΒ ειναι ενα διανυσμα.
Δεν μπορεις να "μεγαλωσεις" μονο την "συνιστωσα ελευθεριας" χωρις να μεγαλωσεις ταυτοχρονα και την "συνιστωσα επιβιωσης", διοτι τοτε δεν θα καταληξεις στο Β! Η μετακινηση σου θα πρεπει να ειναι συνολικη.

Αυτο σου λεω κι εγω. Ναι μεν η ελευθερια του λογου ειναι σημαντικη, αλλα οχι εις βαρος της επιβιωσης των συνανθρωπων σου, οπως γινεται στο καπιταλιστικο συστημα. Wink
chabos4
Guest
« Reply #298 on: January 29, 2006, 16:53:41 pm »

Οι ανισότητες στα καπιταλιστικά κράτη είναι μεγάλες επειδή οι διαφορές των ανθρώπων μεταξύ τους είναι μεγάλες.
Για εμένα αυτό δεν είναι άδικο, είναι ο νόμος της φύσης, ο ισχυρός (πνευματικά, οικονομικά) επιβιώνει.
Άδικο γίνεται όταν η πολιτεία παύει να είναι ευνομούμενη, όταν δηλαδή οι πολίτες αντιμετωπίζονται με δυο μέτρα και δυο σταθμά αναλόγως του εισοδήματός τους.

Για παράδειγμα, στις πανελλήνιες εξετάσεις όπου υπάρχει ελεύθερος ανταγωνισμός οι αποκλίσεις των επιδόσεων των μαθητών είναι τεράστιες αυτό όμως δεν είναι άδικο γιατί δεν προσπάθησαν όλοι το ίδιο. Αν όμως σε κάποια ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Αθήνα δίνονται οι λύσεις των θεμάτων στους μαθητές, τότε υπάρχει μεροληψία υπέρ του 'ισχυρού' και αυτό είναι το μεμπτό. Όχι οι μεγάλες διαφορές στις επιδόσεις των μαθητών.

Με αυτά εννοώ πως οι κοινωνικές ανισότητες είναι λογικό να υφίστανται γιατί όλοι είμαστε διαφορετικοί, το πρόβλημα δεν είνα ο καπιταλισμός καθεαυτός, είναι η δικαστική εξουσία. Και στο κάτω κάτω δεν είναι άδικο κάποιος που παράγει 100 φορές περισσότερο έργο από τον μέσο άνθρωπο να αμείβεται το ίδιο με τον μέσο άνθρωπο?
bakeneko
Veteran
Καταστραμμένος

?

View Profile WWW
« Reply #299 on: January 29, 2006, 17:03:11 pm »

Μα εγώ δεν υπερασπίστηκα το καπιταλιστικό σύστημα..! Αυτό σημαίνει ότι δε διαφωνώ και με αυτά που λες. Είναι καλύτερο όμως να έχεις τη δυνατότητα να είσαι ελεύθερος (άσχετα αν άλλοι παράγοντες συμβάλλουν στο να είσαι πραγματικά ή όχι) και άλλο να μην έχεις αυτή τη δυνατότητα ούτε τυπικά.

Pages: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 51 Go Up Print
Jump to: