• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 23:43:31 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 23:43:31 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[Today at 22:46:54]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426677
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 47
Guests: 90
Total: 137
maestros
tasos gourd
iliaskou
dimitrisblioumis
Antreas17
miltan8
tinidou
mayia psarikoglou
DimGeo
Nikos_313
Arakapas
Yamal
mixkats
dinoschalv
cealexop
HlektrikhPatata
menelaras
aachmet
mavropan
Elliot Alderson
valco08
estoimea
theofr
natavhoo
mariaxalk
jojos
nikolakys
DemetriosL
Nekt
ΦΙδανης Αριστοτελης
Pitkal
Ulmo
Saint_GR
valentini
LelisNiko
geo66
chriskazakos
itsikou
efthmakr
pxanthob
balligeorgia
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για οποιοδήποτε πρόβλημα με register/login, στείλτε email στο contact@thmmy.gr.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Πανεπιστήμιο και Παιδεία > Πανεπιστήμιο.gr (Moderators: Tasos Bot, PolarBear) > Πανεπιστημιακό Άσυλο
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 51 Go Down Print
Author Topic: Πανεπιστημιακό Άσυλο  (Read 81015 times)
aliakmwn
Guest
Απ: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ
« Reply #270 on: January 29, 2006, 00:48:33 am »

Δεν εκανα επικληση στο ηθος σου αγορι μου, στις (ελλιπεις) γνωσεις σου εκανα επικληση! Grin

Επισης, για να απαντησεις στα επιχειρηματα, πρεπει να υπαρχουν επιχειρηματα! Grin

Κανεις τραγικα λαθη, που οφειλονται σε αγνοια. Τοσο για την Κουβα, οσο και για τη χιτλερικη Γερμανια... Δεν φταιω εγω! Οταν γραφεις κατι, φροντισε να το εχεις ψαξει λιγο πρωτα! Δεν ειναι δυνατον να μου παρουσιαζεις τη χιτλερικη Γερμανια ως κρατος που "εδωσε ωθηση στην εκπαιδευση και στην υγεια" και να αμφισβητεις τα επιτευγματα της Κουβας σ' αυτους τους τομεις!!!
Ε ναι, ΟΚ, ισως τα νοσοκομεια να λειτουργουσαν καλα στη Γερμανια του Χιτλερ, με 6 εκατομμυρια δολοφονημενους εβραιους, σιγουρα εμειναν πολλες θεσεις κενες...

Τελος, ειχα αναφερει σε παλαιοτερο post το ποσα παιδια θυματα του Τσερνομπιλ και της Χιροσιμα φιλοξενησε η Κουβα ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΟΥΤΕ ΔΟΛΛΑΡΙΟ στα νοσοκομεια της...

Αλλα βεβαια, για τον Rattlehead αυτα ειναι δικτατορικες τακτικες...

Δεν σας κατηγορω ομως... Οταν μεγαλωνεις σε μια χωρα που οι πολιτικες προσωπικοτητες ειναι ο μπουλης Καραμανλης, ο Γιωργακης Παπανδρεου, ο Αλαβανος και ο Λιακοπουλος, πού να καταλαβεις τωρα την εννοια του "Λαϊκου ηγετη", τι να καταλαβεις απο Fidel...
« Last Edit: January 29, 2006, 00:58:12 am by aliakmwn » Logged
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
Re: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ
« Reply #271 on: January 29, 2006, 01:11:41 am »

Αυτό είναι το πρόβλημα που βλέπω στο σκεπτικό σου βρε αλιακμων. Έχει φέρει τον σοσιαλισμό σε ένα άλφα επίπεδο στο μυαλό σου, και στην επίτευξη του στόχου σου, όλα είναι δυνατά και όλα επιτρέπονται, αφού σε βάθος χρόνου όλα θα στρώσουν σωστά;

Ε λοιπόν, επέτρεψε να είμαστε ρεφορμιστές, χωρίς να μας θεωρείς ηλίθιους, ρομαντικούς, ή κοιμισμένους από τον καπιταλισμό.

Δεν προσπαθούμε κανείς να προασπιστεί τον καπιταλισμό. Σαφώς όμως τα δείγματα όπου δόθηκε η σοσσιαλιστική ονομασία, τα πράγματα στράβωσαν. Η ενδοσκόπηση είναι απαραίτητη αν δεν θέλουμε να καταλήξουν πάλι στα ίδια όλα αυτά.

Η Ρωσία και όλες οι γύρω χώρες που για χρόνια περάσανε πολλά (καημένη Τσεχία/Σλοβακία...) από τον τύραννο Σοβιετική Ένωση, περάσαν απότομα από τον απόλυτο κρατισμό, στον απόλυτο καπιταλισμό. Δεν ήταν το πιο φυσιολογικό να βρεθούν σε αυτήν την κατάστασή;

Τέλος ο Μαρξ θα γελούσε πολύ αν έβλεπε πως εξελίχτηκε ο κόσμος. Αν μια χώρα δε περίμενε να γίνει η επανάσταση, αυτή ήταν η Ρωσία.

Η Κίνα νομίζω είναι το πιο αισχρό έκτρωμα της ιστορίας. Συνδιάζει τα χειρότερα (πλην του ωμού ναζισμού) στην ιστορία του ανθρώπου. Ολοκληρωτικό καθεστώς, με ακμάζων καπιταλισμό των ελάχιστων ευνοούμενων και ουσιαστικά δουλεία. Βέβαια θα κατακτήσει τον κόσμο σύντομα οπότε μη το κάνουμε τόσο έντονα θέμα.... Μπορεί να λογοδοτήσουμε σύντομα.

byeeee
bakeneko
Veteran
Καταστραμμένος

?

View Profile WWW
« Reply #272 on: January 29, 2006, 01:25:14 am »

Αλιάκμων σου δείχνω το ψαράκι και βλέπεις τη λίμνη..! Δε σου μίλησα για το ότι η Γερμανία έκανε αυτά τα καλά που έκανε η Κούβα - αυτό είναι κάτι στο οποίο εσύ με παρέσυρες, και το οποίο εξακολουθεί βέβαια να ισχύει άσχετα αν ήταν αυτό που ήθελα να πω αρχικά! Αυτό στο οποίο στάθηκα είναι η εξόντωση των αντιφρονούντων μπλα μπλα. Εγώ μίλησα για πρακτικές. Τώρα εσύ μου λες που ο Χίτλερ σκότωσε 6 εκ. Εβραίους ενώ ο Κάστρο δεν σκότωσε και ιστορίες. Είναι πολύ εύκολο φίλτατε να παίρνεις ότι σε βολεύει και να το ερμηνεύεις πάλι όπως θες. Αν δεν βλέπεις επιχειρήματα μάλλον εθελοτυφλείς για άλλη μια φορά!

damien και στην Κίνα αν ρωτούσες το λαό όπως λες τα ίδια έλεγαν.

Έλα να φυλακίσουμε αυτούς που διαφωνούν μαζί μας, εμείς έχουμε όραμα!

aliakmwn
Guest
« Reply #273 on: January 29, 2006, 01:28:59 am »

Quote from: Rattlehead on January 29, 2006, 01:25:14 am
Αλιάκμων σου δείχνω το ψαράκι και βλέπεις τη λίμνη..!

Ετσι ακριβως φιλε μου, σ' ευχαριστω για την παρομοιωση... Εν αντιθεσει με σενα που σου δειχνω το φεγγαρι και κοιτας το δαχτυλο Grin Grin Grin
Nessa NetMonster
Guest
« Reply #274 on: January 29, 2006, 01:50:43 am »

ΟΚ Νεσσα, νομιζω πως δεν εχουμε να πουμε τιποτε αλλο.
Νομιζα οτι μιλουσαμε σε αλλη βαση, αλλα οταν μου υπερασπιζεσαι την αστικη ελευθερια, ε τοτε προφανως το χασμα ειναι τεραστιο...
Δεν κατάλαβα, πού σε χαλάει να λέει ο καθένας ελεύθερα την άποψή του; Μπορείς να μου πεις ΜΙΑ περίπτωση όπου αυτό κατά τη γνώμη σου δεν πρέπει να συμβαίνει; ΜΙΑ περίπτωση όπου η ελευθερία του λόγου έβλαψε κάποιον;

Το δικο μου συμπερασμα ειναι οτι η διεισδυση της ακροδεξιας στις δυτικες κοινωνιες, οφειλεται στο οτι ενα μεγαλο κομματι της αριστερας, και κυριως τα χιλιαδες τροτσκιστικα αποκομματα, αναλωνονται σε αντιπαραγωγικη κριτικη, προβαλλοντας το πιο μιζερο προσωπο της εσωστρεφειας τους.
Αντιπαραγωγική (μίζερη, εσωστρεφής) σου φαίνεται εσένα γιατί έχεις την αυταπάτη ότι καθεστώτα κρατικού καπιταλισμού σαν της Κούβας είναι σοσιαλιστικά και θέλουν απλώς "διόρθωση". Εμείς λέμε ότι τέτοια καθεστώτα δεν παίρνουν διόρθωση αλλά ανατροπή. Δε θέλει απλώς "καλή διάθεση και προσπάθεια για να το κάνουμε να δουλέψει". Όταν το καταλάβεις αυτό θα μπορέσεις να διαχωρίσεις μέσα στο κεφάλι σου τι είναι παραγωγική κριτική και τι δεν είναι.

Συστρατευσου λοιπον με το Χαμπο και τα αλλα αστοπαιδα στην υπερασπιση των φιλελευθερων ιδανικων...
Προφανώς δεν έχεις καταλάβει γρι από αυτά που λέω...
damien667
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

Κλέφτης επαγγελματικών δικαιωμάτων ηλεκτρολόγων

View Profile WWW
« Reply #275 on: January 29, 2006, 02:02:36 am »

Quote from: Rattlehead on January 29, 2006, 01:25:14 am

damien και στην Κίνα αν ρωτούσες το λαό όπως λες τα ίδια έλεγαν.

Έλα να φυλακίσουμε αυτούς που διαφωνούν μαζί μας, εμείς έχουμε όραμα!

Rattlehead ποτέ δεν ανέφερα την Κίνα. Και προφανώς η Κίνα είναι ένα κράτος με στυγνό καθεστώς αυτήν τη στιγμή. Εγώ όμως μίλησα για την Κούβα. Μη μου βάζεις λόγια που δεν έχω πει.

Και εν πάσει περιπτώσει αυτά περί Κούβας τα λέω γιατί ξέρω αρκετά άτομα που έχουν πάει στην Κούβα. Δεν τα λέω επειδή τα ακούω από τον Κάστρο ή έστω από τον Όλιβερ Στόουν που θα μπορούσες να πεις ότι είναι προπαγανδιστής (που δεν είναι η ταινία του είναι πολύ καλή).

Το σεξ είναι η μόνη εγωιστική πράξη που ικανοποιεί όλους τους συμμετέχοντες.<br />διόρθωση* και η φιλανθρωπία το ίδιο!
Zarathoustra
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #276 on: January 29, 2006, 02:05:23 am »

Quote from: Aliakmwn
Ενω το αρθρο του Νικου Δημου, ενος φιλοσοφου δηλαδη και δεδηλωμενου δεξιου

-Eνοχλείτε σήμερα κύριε Δήμου;

-Νομίζω πως ναι. Eνοχλώ βέβαια για διαφορετικούς λόγους. Παλιά ενοχλούσα γιατί σε μια εποχή όπου όλοι οι διανούμενοι της Ελλάδος ήταν Αριστεροί, εγώ ήμουν μη Αριστερός. Δεν ήμουν Δεξιός, ουδέποτε ήμουν Δεξιός. Αλλά έκανα κριτική στην Αριστερά και δήλωνα μη Αριστερός. Βεβαίως αυτό τώρα έχει ξεπεραστεί.
Απο ότι φαίνεται όχι ακόμα.
Παρεμπιπτόντως εμένα με ενδιαφέρουν μόνο τα επιχειρήματα, και όχι το αν αυτός που τα εκφράζει είναι αριστερός,δεξιός,αλβανός,ομοφυλόφιλος ή οτιδήπτε άλλο.

, και η (κατα τα αλλα ιδιαιτερα ενδιαφερουσα) αποψη ενος αλβανου μεταναστη
Άποψη έχεις εσύ,που μελετάς αυτά τα καθεστώτα μέσα από βιβλία και "βαθυστόχαστες θεωρητικές αναλύσεις".Ο παραπάνω Αλβανός έχει νιώσει "στο πετσί του" την καταπίεση και την παράνοια του καθεστώτος Χότζα , οπότε μάλλον εδώ έχουμε να κάνουμε με μαρτυρία και όχι με μια απλή άποψη.

ειναι υπεραρκετα για να δογματισουν υπερ ή κατα του οποιουδηποτε καθεστωτος...
Δεν αρκούν μόνο αυτά. Χρειάζεται πάνω απο όλα κοινή λογική.Και ελεύθερη σκέψη, απαλλαγμένη από αλαζονία,προκαταλήψεις, και ιδεολογικές αγκυλώσεις.
Φυσικα παραβλεπουμε τελειως τις συνεπειες της επελασης του καπιταλιστικου συστηματος στις πρωην σοσιαλιστικες χωρες, με πρωτη την πεινα, τις αλλεπαλληλες οικονομικες κρισεις, και το γεγονος οτι στις χωρες αυτες απο την πτωση και μετα κυβερναει η μαφια...
Αλλα αυτα ειναι ψιλα γραμματα για τον Ζαρατουστρα, αφου τωρα ο καθε ρωσος πολιτης εχει το δικαιωμα να λεει πλεον ελευθερα τη γνωμη του (οσοι δεν εχουν πεθανει απο την πεινα δηλαδη)

Απο την πέινα και τις κακουχίες πέθαιναν οι ρώσοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που είχε στήσει για τους αντιφρονούντες το σοβιετικό καθεστώς, καθώς επίσης και  εκατομμύρια Κινέζοι που είχαν την "τύχη" να συμμετάσχουν ως ανθρώπινα πειραματόζωα στο αποτυχημένο "Μεγάλο άλμα προς τα μπρός".
Σχετικά με την ελευθερία σκέψης και έκφρασης ώς λιγότερο σημαντικής από την τροφή και την ευημερία, υπενθυμίζω ότι εδώ και πολλά χρόνια το ανθρώπινο είδος έπαψε να έχει τις ίδιες ανάγκες με τα υπόλοιπα μέλη του ζωικού βασιλείου( ή μήπως όχι; ) και επαναφέρω την φράση του Turambar

"Τους ταϊζουμε τους μορφώνουμε, γιατί τραβάνε ζόρι; Ευτυχίστε ηλίθιοι!!!!"
( Πατερούλης αποτυχημένου σοσιαλιστικού κράτους )
damien667
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile WWW
« Reply #277 on: January 29, 2006, 02:18:53 am »

Ναι, ωραία όλα αυτά Ζαρατούστρα, αλλά εσύ τι προτείνεις δηλαδή;
Και όσον αφορά στην ελεύθερη σκέψη, εσύ πιστεύεις ας πούμε ότι στα καπιταλιστικά κράτη του κόσμου ευνοείται η ελεύθερη σκέψη; Δεν είναι ανάγκη να υπάρχουν γκουλάγκ για να μην σκέφτεσαι ελεύθερα. Η αλλοτροίωση και απαλλοτροίωση του ανθρώπου σήμερα, το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα είναι μια χαρούμενη αγέλη, αγόμενη και φερόμενη από τα ΜΜΕ και άλλους φορείς δεν είναι αν όχι χειρότερο εξίσου κακό; Δηλαδή το ότι ας πούμε ένας μέσος 20χρονος ενδιαφέρεται κατά βάση για το βραδινό πρόγραμμα του Lido, για την μεσημεριανή Τατιανοεκπομπή και για το πώς θα πηδήξει την Ισπανίδα Ερασμίτισα (sic) έχοντας ο ίδιος πετάξει στα σκουπίδια την ελευθερία του δεν σου λέει κάτι;

Νομίζω μπορείς να βρεις μια εξαιρετική κριτική απέναντι στην σημερινή κοινωνία, (όπως έχει διαμορφωθεί και σήμερα με το πολίτευμα και το καθεστώς που υπάρχει στις περισσότερες κοινωνίες) στο φερώνυμο βιβλίο του μεγαλύτερου φιλοσόφου (για μένα) του 19ου αιώνα Φρ. Νιτσε.
Στο Τάδε Έφη Ζαρατούστρα...

Το σεξ είναι η μόνη εγωιστική πράξη που ικανοποιεί όλους τους συμμετέχοντες.<br />διόρθωση* και η φιλανθρωπία το ίδιο!
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

I smoke my friends down to the filter

View Profile WWW
« Reply #278 on: January 29, 2006, 02:23:39 am »

damien667 είναι υπερβολή αυτό που λες. Ναι υπάρχει αλλοτρίωση. Ναι τα μίντια παίζουν σημαντικό ρόλο ναι ναι ναι κτλ. Εμείς όμως που είμαστε εδώ και μιλάμε δεν είμαστε αρκετά ελεύθεροι;;; Είμαστε αρκετά ελεύθεροι για να μιλάμε. Μην ξεχνάς πως αυτό δεν ήταν πάντα δεδομένο για τους ανθρώπους...
Τώρα αν κάποιοι επιλέγουν να ζουν στην άγνοια και στην καλοπέραση όπως είπες....τι να κάνουμε....

Englab - Open source scientific/engineering platform
Rebetologion - Contemporary/Experimental

Κακούργα ύπαρξις!
damien667
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile WWW
« Reply #279 on: January 29, 2006, 02:28:54 am »

Ναι ρε συ βερμ, προφανώς και εμείς είμαστε ελεύθεροι γιατί έχουμε αποφασίσει να είμαστε ελεύθεροι. Και λέμε ό,τι μαλακία μας κατέβει. Ναι. Και δεν ήταν πάντα δεδομένο για τους ανθρώπους. Αλλα αυτό δεν μου λέει τίποτα. Είμαστε ένα πολύ μικρό ποσοστό σε σχέση με το σύνολο. Αλλά δεν μπορώ να δεχτώ κριτικές που υπερασπίζονται την παρούσα κατάσταση ως καλύτερη, ως πιο ελεύθερη. Δεν λέω ότι τα κομμουνιστικά καθεστώτα ήταν παράδεισος, βασικά πολλά από αυτά ήταν και είναι φρίκη (πάρε Β. Κορέα). Αλλά τελικά μια μονομερής κριτική καταντάει να υπερασπίζεται το σήμερα.

Και το ότι κάποιοι (οι περισσότεροι) επιλέγουν να είναι γίδια δεν γίνεται να μας αφήνει αδιάφορους. Και ούτε είναι λογικό να πεις ότι επιλέγουν. Μάλλον οι επιλογές έχουν ήδη γίνει και απλά ακολουθούν τυφλά τις τάσεις της κοινωνίας. Γιατί αν είχαν τη δύναμη να επιλέξουν τα πράγματα θα ήταν αλλιώς.

Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

I smoke my friends down to the filter

View Profile WWW
« Reply #280 on: January 29, 2006, 02:38:03 am »

Καλά τα λες αλλά ας μην είμαστε όμως και αχάριστοι. Τουλάχιστον εμείς έχουμε την δυνατότητα να μιλάμε. Άλλοι ακόμα και τώρα δεν την έχουν. Τουλάχιστον έχουμε αυτό.

Το δύσκολο είναι να αφυπνίσεις αυτούς που "βαριούνται"...

Englab - Open source scientific/engineering platform
Rebetologion - Contemporary/Experimental

Κακούργα ύπαρξις!
damien667
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile WWW
« Reply #281 on: January 29, 2006, 02:47:50 am »

Απλά το πιο χυδαίο της ιστορίας είναι ότι αν και όλοι έχουν πλέον το δικαίωμα να μιλάνε, το αποτέλεσμα είναι εξίσου άσχημο. Οτιδήποτε και να πει κάποιος (εκτός από Ζήτω η 17Ν, λόγω τρομονόμου) δεν θα διωχθεί, αλλά οι περισσότεροι απλά λειτουργούν σαν να ζούσαμε υπό απολυταρχικό καθεστώς, και μάλιστα όχι επειδή φοβούνται. Απλά είναι ανίκανοι. Κοινή Γνώμη, Ανόητη Κοινότητα όπως είχα διαβάσει και σε έναν τοίχο..

aliakmwn
Guest
« Reply #282 on: January 29, 2006, 02:54:54 am »

Quote from: Zarathoustra on January 29, 2006, 02:05:23 am
Απο ότι φαίνεται όχι ακόμα.
Παρεμπιπτόντως εμένα με ενδιαφέρουν μόνο τα επιχειρήματα, και όχι το αν αυτός που τα εκφράζει είναι αριστερός,δεξιός,αλβανός,ομοφυλόφιλος ή οτιδήπτε άλλο.

Μην τρελαινεσαι, συμπαθω τον Ν. Δημου πολυ περισσοτερο απ' οσο φανταζεσαι... Σε καποιες αλλες συζητησεις, τον εχω αποδεχτει ως το μεγαλυτερο νεοελληνα φιλοσοφο. Αυτο ομως δεν σημαινει πως ο,τι λεει ειναι νομος. Αποψη διατυπωνει ο ανθρωπος!

Άποψη έχεις εσύ,που μελετάς αυτά τα καθεστώτα μέσα από βιβλία και "βαθυστόχαστες θεωρητικές αναλύσεις".Ο παραπάνω Αλβανός έχει νιώσει "στο πετσί του" την καταπίεση και την παράνοια του καθεστώτος Χότζα , οπότε μάλλον εδώ έχουμε να κάνουμε με μαρτυρία και όχι με μια απλή άποψη.

Το κειμενο ενος αλβανου, ή η φωτογραφια 10 κουβανων, δεν αποδεικνυουν καμια "αληθεια". Αν ψαξεις λιγο παραπανω, μπορεις να βρεις πολλες μαρτυριες ανθρωπων που εζησαν στην Αλβανια του Χοτζα ή στην Γιουγκοσλαβια του Τιτο (ειδικα τον τελευταιο καιρο, πολλαπλασιαζονται τα αντιστοιχα ποσοστα που αναφερονται στη Ρωσια του Σταλιν) και μιλουν με νοσταλγια για τα καθεστωτα, εχει κλαψει πολυς κοσμος απο τοτε που επεσαν τα καθεστωτα...

Ή μπορεις επισης να βρεις φωτογραφιες απο τρισευτυχισμενα ξανθογαλανα παιδακια που χαιρονται την ομορφια του τριτου Ραϊχ, καθως και ξεχασμενους παππουδες να δοξαζουν τον "εθνοσωτηρα" τους Χιτλερ.

Μαρτυριες θα βρεις πολλες αν ψαξεις, προς καθε κατευθυνση Wink

Δεν αρκούν μόνο αυτά. Χρειάζεται πάνω απο όλα κοινή λογική.Και ελεύθερη σκέψη, απαλλαγμένη από αλαζονία,προκαταλήψεις, και ιδεολογικές αγκυλώσεις.
Τι συμπτωση, το ιδιο ακριβως ηθελα να σου πω κι εγω!

Απο την πέινα και τις κακουχίες πέθαιναν οι ρώσοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που είχε στήσει για τους αντιφρονούντες το σοβιετικό καθεστώς, καθώς επίσης και  εκατομμύρια Κινέζοι που είχαν την "τύχη" να συμμετάσχουν ως ανθρώπινα πειραματόζωα στο αποτυχημένο "Μεγάλο άλμα προς τα μπρός".
Αυτο μου το φερνεις ως απαντηση στην σημερινη πεινα...

Συμπεραινω λοιπον οτι δεν αποδεχεσαι πως σημερα ο κοσμος στις πρωην σοσιαλιστικες χωρες πειναει?

aliakmwn
Guest
« Reply #283 on: January 29, 2006, 02:55:04 am »

Σχετικά με την ελευθερία σκέψης και έκφρασης ώς λιγότερο σημαντικής από την τροφή και την ευημερία, υπενθυμίζω ότι εδώ και πολλά χρόνια το ανθρώπινο είδος έπαψε να έχει τις ίδιες ανάγκες με τα υπόλοιπα μέλη του ζωικού βασιλείου( ή μήπως όχι; )

LOOOOOOLLLLLLLLLLLLLL
Ειδες που αυτοαναιρεισαι?

Ε αυτο επιδιωκει και ο σοσιαλισμος!!! Να χτισει μια κοινωνια οπου ο ανθρωπος δεν θα αγωνιζεται για να κερδισει τα προς το ζην, οπου η ανεργια θα ειναι μηδενικη, οπου τα στοιχειωδη δικαιωματα στη δουλεια, στη διατροφη, στη στεγη και στην υγεια θα τα εχει απολυτα εξασφαλισμενα, ωστε μετα να μπορεσει να στραφει και στις "ανωτερες" αναγκες του, οπως ειναι η δημιουργικοτητα, η καταρτιση, η ελευθερια να λεει ο,τι θελει.

Αντιθετως, στον καπιταλισμο που υπερασπιζεσαι, ο ανθρωπος παλευει ακομα για να καλυψει αυτες τις πρωτογονες ζωωδεις αναγκες του!
Κι αν οι συνθηκες γυρω του δεν ειναι ευνοϊκες, αν δεν γεννηθει στην καταλληλη οικογενεια, αν δεν μεγαλωσει στην καταλληλη πολη, αν δεν ειναι αρκετα τυχερος για να του κατσει μια ευκαιρια, ειναι καταδικασμενος στη φτωχεια!

Και χρησιμοποιω εναντιον σου τα ιδια σου τα λογια:
<<Χρειάζεται πάνω απο όλα κοινή λογική.Και ελεύθερη σκέψη, απαλλαγμένη από αλαζονία,προκαταλήψεις, και ιδεολογικές αγκυλώσεις.>>

Χρειαζεται δηλαδη, φιλτατε, να αφησεις λιγο στην ακρη τον καλοβολεμενο κοσμο σου, τη ζωουλα σου που τοσο ομορφα εχουν στρωσει η μανουλα κι ο μπαμπακας σου, τις τσεπες των οποιων αρμεγεις καθε μηνα για να καθεσαι με τις ωρες στο thmmy.gr και να προσπαθεις να τα χωσεις στον Αλιακμονα, και να καταλαβεις οτι υπαρχουν ανθρωποι πιο ατυχοι απο σενα, οτι υπαρχουν παιδια που μπορει να ηταν πολυ πιο εξυπνα απο σενα κι απο μενα, αλλα δεν ειχαν την καταλληλη υποστηριξη για να περασουν "στην καλυτερη σχολη", δεν εχουν τη δυνατοτητα να σπουδασουν, και αναγκαζονται να δουλεψουν απο τα 18 τους...
Ή ακομα χειροτερα, να βαλεις στο μυαλο σου αυτα τα παιδακια που ερχονται καθε μερα και σου πουλανε χαρτομαντηλα κι εσυ τα διωχνεις επειδη σου χαλανε την ηρεμια της φραπεδιας σου, που δουλευουν απο τα 5 τους χρονια!
Αν μαλιστα βγεις λιγο απο το κλουβακι των συνορων σου, περασεις το πανεμορφο Αιγαιο (που ως γνωστον ανηκει στα ψαρια του) και πας απεναντι, λιγο πιο βαθια, θα δεις πως αυτα τα παιδακια δεν ειναι η μειοψηφια, αλλα η πλειοψηφια!!!
Και ακομα πιο βαθια, καποια αλλα παιδακια, που εμειναν χωρις χερια και ποδια, οταν οι εξυπνες βομβες του αμερικανου καπιταλιστη κατεστρεψαν τα σπιτια τους, για να μπορεσει ο αμερικανος καπιταλιστης να εκμεταλλευτη το πετρελαιο της γης τους, και να μπροεις σημερα εσυ να καταναλωνεις και να καλοπερνας, με το καλοριφερ στο τερμα, μη κρυωσει ο κωλος σου απο τη δροσουλα...

Αλλα εσυ δεν τα βλεπεις αυτα, γιατι εχεις μαθει να καταναλωνεις τα παντα, τροφες, πολυτελειες, ειδησεις και ενημερωση του κωλου. Εχεις γραμμενα στα αρχιδια σου ολα αυτα τα παιδακια περι ων ο λογος, και εισαι τοσο θρασυς ωστε να τολμας να το γραφεις και δημοσια...

Κι ο Turambar μπορει να ειπε μια ευστοχη φραση, αλλα κι αυτην μπορω να σου την αντιστρεψω:
Ενημερωνεστε, καλοπερνατε, καταναλωνετε, ΕΥΤΥΧΙΣΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ!
bouzias
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #284 on: January 29, 2006, 02:55:52 am »

Το ξέρω ότι η παρέμβασή μου είναι λίγο εκτός τόπου και χρόνου αλλά θα ήθελα να αναφέρω προσωπική εμπειρία η οποία ίσως σχετίζεται λίγο με το θέμα (τουλάχιστον με την τροπή που έχει πάρει) αλλά να θέσω και μία ακόμη παράμετρο. Πριν από 10-12 χρόνια επισκέφθηκα Ρουμανία- Βουλγαρία. Μία εντύπωση μου έχει μείνει από εκείνο το ταξίδι. Η φτώχεια (τόση που δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου)- κυρίως στη Ρουμανία- και το παλάτι του Τσαουσέσκου (το δεύτερο μεγαλύτερο διοικητικό κτίριο στον κόσμο). Δεν άκουσα άνθρωπο που να είναι ευτυχισμένος με το κομμουνιστικό καθεστώς (ούτε ζεστό νερό για μπάνιο είχαν). Ξαναεπισκέφτηκα τις δύο χώρες πριν από 3 χρόνια και εντυπωσιάστηκα από την αλλαγή (προς το καλύτερο).

Κατά τη γνώμη μου η ουσία του πράγματος δε βρίσκεται στο ποιο πολιτικό σύστημα είναι το καλύτερο. Νομίζω ότι το πράγμα είναι καθαρά προσωπικό. Είναι θέμα προσωπικής ειρήνης και ελευθερίας. Κάποιος μου είχε πει ότι οι άνθρωποι που ασχολούνται με ειρηνιστικές οργανώσεις, αγώνες υπέρ των λάων, αγώνες για την εγκαθίδρυση του καλύτερου συστήματος, κλπ συνήθως δεν έχουν ειρήνη με τον εαυτό τους. Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι για το οποίο αξίζει να αγωνιστεί κανείς. Να τα βρει πρώτα με τον εαυτό του. Τότε μόνο θα υπάρξει ειρήνη και στον κόσμο (αν κάθε άνθρωπος έχει ειρήνη μέσα του). Και αυτό δεν επιβάλλεται από τρίτους. Αλλιώς, όποιο σύστημα και να υπάρξει, πάντα θα μπαίνει στη μέση η ανθρώπινη αδυναμία. Η οποία τελικά θα δημιουργεί καθεστώτα όπως της Ρουμανίας (φτώχεια απ' τη μία- παλάτια απ' την άλλη). Κι ας είχαν κομμουνισμό (ή τουλάχιστον κάποια απόχρωσή του).

Και πάλι sorry που αλλάζω θέμα.

«Αν οι ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα,
Οι καπετάνιοι σαν και σε δε θα φορούσαν στέμμα!»

"Ματρόζος" του Γεωργίου Στρατήγη
Pages: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 51 Go Up Print
Jump to: