• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 23:03:55 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 23:03:55 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[Today at 22:46:54]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426677
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 59
Guests: 121
Total: 180
astepoul
grammaths
difis
Panagopf
θσερναμε
Sotiris_atha
npalami
Nicotre
jimalexoud
DemetriosL
dimitrisblioumis
alexter
Emilios
Stelios V.
ΡΙΤΟΣΧΑ
AA RE LEWN
Nikos_313
gpr000
Amalia
Angelagfb
spoun
tzortzis
GeorgeGk
Giorgos2222
vajulin
mariaxalk
gkougeor
steliosakritidis
theofr
taniakrg
Tsomp
eed
lasef
atampakc
george14
efthmakr
Aristidis Aristidou
gpapailio
ArchieHadCells
Summand
swthrhs
witchingHour
Leftor
DarkMagiK06
andripappa
idchatzi
Σταυρος23
RAFI
Evripidis
ඞ
chaniotism
Fotis
manwlakhs
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πρόγραμμα Χειμερινής Εξεταστικής 2024-2025
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Πανεπιστήμιο και Παιδεία > Πανεπιστήμιο.gr (Moderators: Tasos Bot, PolarBear) > Πανεπιστημιακό Άσυλο
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 51 Go Down Print
Author Topic: Πανεπιστημιακό Άσυλο  (Read 80941 times)
Zarathoustra
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Απ: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ
« Reply #195 on: January 25, 2006, 20:10:44 pm »

Eπίσης ώς απάντηση στην θεωρία του Aliakmwn για αυτοκατάργηση της ελευθερίας:

Το παράδοξο του Russel δεν ανακάλυφθηκε από αυτόν. Ήταν γνωστό στους αρχαίους Έλληνες χιλιάδες χρόνια πριν και αποδίδεται στον Επιμενίδη(παράδοξο του ψεύτη).
Η χρήση του παραπάνω παράδοξου ώς επιχείρημα για την στήριξη ανυπόστατων απόψεων ήταν μια από τις αγαπημένες μεθόδους των Σοφιστών
Nessa NetMonster
Guest
« Reply #196 on: January 25, 2006, 20:22:37 pm »

Και ξαναρωτώ: Τι ακριβώς έπρεπε να κάνει η κοινότητα εδώ που δεν το έκανε; Δηλαδή πώς έπρεπε να δράσουν αυτά τα αντανακλαστικά που υποτίθεται ότι αδράνησαν;

Ζαρατούστρα, κι εμένα με έχει ενοχλήσει πάρα πολύ αυτό το πράγμα. Από όσα στραβά έγιναν και ειπώθηκαν εδώ μέσα είναι το πιο κραυγαλέο κι όλοι κάνουν ότι δεν το πρόσεξαν! Αλιάκμονα, Ντάμιεν, τι έγινε; Επειδή ο myr έχει "πιο" δίκιο του επιτρέπεται να ρίξει και κανά ξύλο, ε; Ε, αφού θίχτηκε! Αυτά τα ζητήματα λύνονται με μονομαχία τα ξημερώματα έξω από το σαλούν!

Αν δε θέλετε να κάνετε διάλογο με κάποιον, ρίξτε του ένα ΦΤΥΣΙΜΟ και τελειώστε το αξιοπρεπώς. Δε μπορείς να καλείς τον άλλο σε διάλογο ενώ παράλληλα τον απειλείς! Ή karate yes ή karate no. Φαινόμενα του τύπου "αν δεν έρθεις να συζητήσουμε να φυλάγεσαι" είναι εντελώς άθλια και πρέπει να τα χτυπάμε, όσο δίκιο κι αν έχει στη συζήτηση αυτός που το λέει.

Edit: Αναφέρομαι στο προπροηγούμενο ποστ του Ζαρατουστρα, όχι το τελευταίο.
aliakmwn
Guest
« Reply #197 on: January 25, 2006, 20:50:12 pm »

Quote from: Zarathoustra on January 25, 2006, 19:36:43 pm
Εμένα πάντως αυτό που με ανησυχεί περισσότερο και βλέπω ότι δεν σχολιάστηκε πολύ, είναι η ολοφάνερη απειλή κατά της σωματικής ακεραιότητας δυο μελών του Forum(μήπως εδώ κρύβεται και μια έμμεση απειλή και όλους τους υπόλοιπους που δεν θα συμμορφωθούν;).

Σιγα τα ωα!!! (slow the eggs αγγλιστι)
Ναι προσεξτε, οποιος ξαναπει τη λεξη "πατριδα" θα τρωει χαστουκι, τη λεξη "εθνος" μπουνια, τη λεξη "φυλη" θα του κοβουμε ενα δαχτυλο, και τη λεξη "Καρατζαφερης" θα του κοβουμε κατι αλλο που προεξεχει, και συνηθως ειναι μεγαλυτερο απο το δαχτυλο...

Ελα ρε Ζαρατουστρα τωρα........... Επιτηδες τα λες???

Quote from: Zarathoustra on January 25, 2006, 19:36:43 pm
Παρεμπιπτόντως φωτογραφίες που απεικονίζουν βεβήλωση εθνικών συμβόλων(άσχετο αν κανείς πιστεύει σε αυτά) είναι το ίδιο κατακριτέες με την αμφισβήτηση των νεκρών του Πολυτεχνείου και σίγουρα δεν συμβάλουν στην αποφυγή εντάσεων και την διατύπωση υπερβολών από την άλλη πλευρά.

Κατακρινε τες οσο θελεις! Αλλωστε, κι εγω γι' αυτο τις ανεβαζω Wink Για να τις κατακρινεις, να σε προκαλεσω κι αλλο, να κανουμε συζητηση, να μου παρουσιασεις τις θεσεις σου, να σου παρουσιασω τις δικες μου, να δεις εναν αλλο τροπο σκεψης, να δω κι εγω εναν αλλο τροπο σκεψης!

Μη χανεσαι ομως. Η σημαια ειναι ενα συμβολο κατα συμβαση. Για σενα (ή καποιον αλλον τεσπα) συμβολιζει την ελευθερια επειδη ετσι εμαθες. Για πολλους ομως (δες την απαντηση μου στη δευτερη σελιδα) συμβολιζει την καταπιεση.
Αρα λοιπον, ο σεβασμος ειναι σεβαστος, αλλα οχι υποχρεωτικος. Ομοιως και η βεβηλωση. Αν θελεις, στειλε ως απαντηση μια σημαια να κυματιζει περηφανα...

Επισης, διακρινω μια απροθυμια των υποστηριχτων της σημαιας να παρουν θεση για τις περιπτωσεις καταπιεσης ανθρωπων απο τη σημαια τους...............
Οι σφαγες και η καταπιεση των σλαβομακεδονων, οι πολεμοι με την Τουρκια, οι σφαγες των τουρκοκυπριων απο τους φασιστες του Γριβα, ηταν ή δεν ηταν εθνικα εγκληματα? Γιατι η σημαια συμβολιζει μονο την ελευθερια και οχι την εξοντωση των αντιπαλων?

Quote from: Zarathoustra on January 25, 2006, 20:10:44 pm
Eπίσης ώς απάντηση στην θεωρία του Aliakmwn για αυτοκατάργηση της ελευθερίας:

Το παράδοξο του Russel δεν ανακάλυφθηκε από αυτόν. Ήταν γνωστό στους αρχαίους Έλληνες χιλιάδες χρόνια πριν και αποδίδεται στον Επιμενίδη(παράδοξο του ψεύτη).
Η χρήση του παραπάνω παράδοξου ώς επιχείρημα για την στήριξη ανυπόστατων απόψεων ήταν μια από τις αγαπημένες μεθόδους των Σοφιστών

Τωρα νομιζεις πως κατι ειπες μ' αυτο?

Εισαι σιγουρος οτι καταλαβες τι εγραψα?

Ξερεις, εχουν περασει πανω απο 2000 χρονια απο τοτε που οι καλοπερασακηδες Αθηναιοι, στα συμποσια με κεντρικο συνθημα "Κρασι, Πουτανες, Φιλοσοφια!!!" διετυπωναν ο,τι τους κατεβαινε...

Οι αρχαιοι ελληνες διετυπωσαν πολλες θεωριες... Οποια επιστημονικη θεωρια κι αν πιασεις, θα εχει και μια ριζα εκει πισω. (Θα βρεις ας πουμε τον αρχαιο που πρωτοειπε οτι η γη γυριζει γυρω απο τον ηλιο, αλλα θα βρεις και εναν αλλο λιγα χρονια πριν ή μετα που θα πει οτι ο ηλιος γυριζει γυρω απο τη γη)
Αυτο που δεν εκαναν ομως οι αρχαιοι ελληνες ειναι επιστημη.
Η επιστημη ειναι δικη μας υποθεση, μεταναγεννησιακη.

Θεμελιωτης της πολιτικης επιστημης δεν ειναι ο... Αριστοτελης Grin Ειναι ο Μαρξ.

Τελος, για να μιλαμε στα ισα και οχι με υπονοουμενα, μου εχει δημιουργηθει η εντυπωση πως εχεις παρει το θεμα προσωπικα εναντιον μου, και προσπαθεις να βρεις εναν τροπο να "μου την πεις". Ελπιζω η εντυπωση μου να μην ειναι σωστη, και εαν κανω λαθος δεξου προκαταβολικα τη συγγνωμη μου. Η εντυπωση ομως ειναι εντυπωση... Ειμαι σιγουρος πως μπορεις να φερεις πολυ δυνατοτερα και καλυτερα επιχειρηματα, αν πραγματι η διαφωνια σου ειναι πολιτικη και οχι προσωπικη...

« Last Edit: January 25, 2006, 20:58:55 pm by aliakmwn » Logged
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

I smoke my friends down to the filter

View Profile WWW
Re: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ
« Reply #198 on: January 25, 2006, 20:54:00 pm »

Ε τώρα δεν έχει και άδικο η Νέσσα. Οι τραμπουκισμοί δεν χωράνε σε μια δημοκρατική συζήτηση, αν θέλουμε να την λέμε δημοκρατική. Και η συμπεριφορά του myr δεν ήταν και η καλύτερη, όσο δίκιο και να είχε....

Νομίζω ότι η αντίδραση της κοινότητας ήταν μια χαρά. Εγώ το ξαναείπα. Η δημοκρατία "πολεμάει" με την λογική και την τέχνη του λόγου, με επιχειρήματα και όταν η κατάσταση είναι αδιόρθωτη η συζήτηση τελειώνει για όποιον δεν θέλει. Και ας μείνει ο οποιοσδήποτε τραμπούκος να μιλάει μόνος του. Αν συνεχίσει να προκαλεί προειδοποίηση, αν ακόμα συνεχίζει διαγραφή μηνύματος και έσχατη λύση είναι το ban. Δεν αποτελεί λογοκρισία.

@Netgull παρεξήγησα όσα είπατε εσύ και ο αλιάκμων και ζήτησα συγγνώμη γι αυτό. Ελπίζω το θέμα να είναι λήξαν.

Englab - Open source scientific/engineering platform
Rebetologion - Contemporary/Experimental

Κακούργα ύπαρξις!
Nessa NetMonster
Guest
« Reply #199 on: January 25, 2006, 21:02:14 pm »

Σιγα τα ωα!!! (slow the eggs αγγλιστι)
Ναι προσεξτε, οποιος ξαναπει τη λεξη "πατριδα" θα τρωει χαστουκι, τη λεξη "εθνος" μπουνια, τη λεξη "φυλη" θα του κοβουμε ενα δαχτυλο, και τη λεξη "Καρατζαφερης" θα του κοβουμε κατι αλλο που προεξεχει, και συνηθως ειναι μεγαλυτερο απο το δαχτυλο...
Πολύ ελαφρά το πήρες. Εμένα πάλι μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι ο myr τα εννοούσε αυτά που είπε και σίγουρα δεν είμαι η μόνη.

Edit: Σου έστειλα ένα PM.
« Last Edit: January 25, 2006, 21:29:02 pm by Nessa NetMonster » Logged
bakeneko
Veteran
Καταστραμμένος

?

View Profile WWW
« Reply #200 on: January 25, 2006, 23:53:49 pm »

Συμφωνώ απόλυτά με τη Nessa ειδικά στα 2 προτελευταία ποστς.
Αν είναι δυνατόν. Αν η άποψη "Δεν υπήρχαν νεκροί στο Πολυτεχνείο" είναι επικίνδυνη και προπαγάνδα τότε το 80% των αποσπασμάτων του ριζοσπάστη τι είναι; Μεροληπτικά δηλαδή, ότι συμφωνούμε το αφήνουμε, και ότι μας βρίσκει αντίθετους το διαγράφουμε;

fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #201 on: January 26, 2006, 00:16:15 am »

Quote from: aliakmwn on January 25, 2006, 17:33:04 pm
Ο Μυρογιαννης δεν ηταν μελος της κοινοτητας και ουτε ηθελε να γινει. Μπηκε για να υπενθυμισει 2-3 ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ που ξεχασαμε... Το ξεκαθαρισε απο την αρχη. Ξαναδιαβασε τα μηνυματα του σε παρακαλω. Ουτε για να κανει διαλογο ηρθε, ουτε για να συναναστραφει μαζι μας, και εχει ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να το κανει!

Ποια ήταν αυτά που μας θύμισε;
Το δικαίωμα να μη σεβόμαστε το συνομιλητή μας;
Την ελευθερία δημοσιοποίησης προσωπικών στοιχείων και δεδομένων;
Το ότι πρέπει να προβαίνουμε σε χαρακτηρισμούς των συνομιλητών ή αυτών που ενδεχομένως θα ήθελαν να αποσωβήσουν μια κακή τροπή της συζήτησης;
Την φράση or u r with us or u r against us?
Την απαξίωση;

Ουτε για να κανει διαλογο ηρθε, ουτε για να συναναστραφει μαζι μας, και εχει ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να το κανει!
Εάν δεν ήρθε για να κάνει διάλογο τότε γιατί συμμετείχε σε διάλογο;

Δεν παίρνω τίποτα προσωπικά.

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #202 on: January 26, 2006, 02:25:39 am »

Δεν ξέρω τι μας θύμισε ο Μυρογιάννης πάντως ο θείος του Μιχαήλ Μυρογιάννης ετών 20 σκοτώθηκε στις 18/11/1973 σύμφωνα με το επίσημο πόρισμα Τσεβά για το Πολυτεχνείο...

Το αναφέρω για την ιστορική αλήθεια...γιατί κάποιο λαθάκι κάνει μάλλον ο ανιψιος...
« Last Edit: January 26, 2006, 02:58:41 am by apostolos1986 » Logged

www.twitter.com/apostolos1986
MihalisK
Θαμώνας

ό,τι πέρασε, πέρασε σωστά

View Profile
« Reply #203 on: January 26, 2006, 02:57:34 am »

_

Η ανοησία είναι ένα πολύ καλό εμπόδιο για κάποιον που πρέπει να χτυπήσει το κεφάλι του στον τοίχο.

http://www.doc.ic.ac.uk/~mk406/
chabos4
Guest
« Reply #204 on: January 26, 2006, 03:24:08 am »

προς Verminoz,
Κατηγορείς τους κομμουνιστές ότι πανηγύριζαν μετά την ήττα στην Μικρά Ασία και στην συνέχεια την Μικρασιατική καταστροφή αλλά παραβλέπεις το γεγονός ότι αν δεν υπήρχε ο ΕΛΑΣ στην κατοχή τώρα θα μιλούσες μάλλον γερμανικά! Scheize!!! Και είμαι βέβαιος πως τώρα θα προσπαθήσεις να μειώσεις τον ρόλο του ΕΛΑΣ στην αντίσταση...άντε να δούμε τι θα μας πεις πάλι...
Θέλεις να πεις ότι η αιτία που έφυγαν οι Γερμανοί ήταν ο ΕΛΑΣ και όχι το γεγονός ότι έχασαν από τους συμμάχους? Shocked
Πολλοί λένε ότι ένα από τα αίτια της ήττας του άξονα ήταν η νίκη της Ελλάδας έναντι του Μουσολίνι που οδήγησε τον γερμανικό στρατό στα οχυρά του Μεταξά όπου καθυστέρησε 1 μήνα χάνοντας 40 μάχες όντας αήττητος μέχρι τότε.
Δηλαδή το όχι του Μεταξά συνέβαλε κατά πολύ περισσότερο στην απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Γερμανούς από ότι τα σαμποτάζ του ΕΛΑΣ. Ένα όχι που κατακρίθηκε σφόδρα από το ΚΚΕ τότε επειδή όπως αναφέρουν τα φύλλα του Ριζοσπάστη της εποχής: Ο δικτάτορας έστειλε τα αθώα παιδιά μας στην σφαγή χωρίς να ρωτήσει τον ελληνικό λαό για τα ανύπαρκτα ιδανικά της πατρίδας και του έθνους.

Πες μου τι διαφορά έχει ο φασίστας από τον δικτάτορα??? Δηλαδή επειδή ο Μεταξάς ΔΕΝ συμμάχισε με τον άξονα σημαίνει πως δεν ήταν δικτάτορας ή φασίστας?
Άρα ο Φιντέλ Κάστρο που είναι δικτάτορας, είναι και φασίστας.

Ρε συ Χάμπε,
δεν λες ιστορικές αλήθειες, ΑΠΛΩΣ ΚΡΑΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΤΙ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΣΒΗΝΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ!!!!
Στο επιστρέφω.
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #205 on: January 26, 2006, 06:53:23 am »

Θα συμφωνήσω και εγώ με τη Νέσσα και τον Φιούτζιτιβ ότι η στάση του myr ήταν τουλάχιστον αντιαισθητική. Ακριβώς περισσότερο για αυτά που πρεσβεύει.

Περί της δημοσίευσης...
Η δημοσίευση του προσωπικού μηνύματος σαφώς και δεν δικαιολογείται από το περιεχόμενο (που σαφώς ήταν απαράδεκτο) αλλά ο myr ερχόμενος ως επισκέπτεις μας έφτυσε όλους στα μούτρα με στυλ "χεσμένους σας έχω εσας και του κανόνες σας" που στην τελική δεν ήταν και κανόνες μας. Ήθελε να κάνει το κομμάτι του για τον δικό του χαμένο άνθρωπο (μέχρι ένα σημείο απολύτως δικαιολογημένο) και όλα αυτά για ιδεολογίες είναι μάλλον ένα παράξενο αποθυμένο ή ένας ύστατος φόρος τιμής. Τι να πω.

Φασισμοί
Η αντιμετώπιση του φασίστα με φασιστικό τρόπο δεν έχει ούτε χρηστικότητα, ούτε και ιδεολογική συμβατότητα.

Όταν επιτήθεσε δυναμικά στον φασίστα, κλείνοντας του το στόμα, και τον πεισμώνεις, και του επαληθεύεις την ορθότητα της τακτικής τους.

Επίσης το παράδοξο της ιδεολογικής ασυμβατότητας δεν θέλει περαιτέρω ανάλυση σωστά; Μεγάλα παιδιά είμαστε.

Επίσης το τελευταίο ποστ του Ράτλxεντ με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

αντί υστερόγραφου
(Α και μιλώντας για φασίστες δεν αναφέρω κανέναν εδώ μέσα. Να λες ότι οι απόψει του Χάμπου και του Ζορμπά ότι είναι κάπως το δέχομαι. Θέλει πολλά όμως για να γίνεις φασίστας και πιστεύω ότι τα παιδιά απλά δεν το έχουν)

byeeee
damien667
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

Κλέφτης επαγγελματικών δικαιωμάτων ηλεκτρολόγων

View Profile WWW
« Reply #206 on: January 26, 2006, 20:13:23 pm »

Λοιπόν τελικά πάλι καλά που δεν έκλεισε το θέμα γιατί από ότι φαίνεται υπάρχει πολύ "ψωμί" ακόμα. Και ξεκινώντας απο αυτό να τονίσω ότι για μένα όλες αυτές οι συζητήσεις, η "τριβή" και οι ζυμώσεις είναι απαραίτητες και χρήσιμες. Έτσι σχηματίζονται ολοκληρωμένες απόψεις, όχι διαβάζοντας 10 βιβλία, εφημερίδες βλέποντας εκπομπές κλπ. Και αφού η συζήτηση έγινε ελληνοκεντρική να αναφέρω ότι τάδε έφη Ηράκλειτος.

Οπότε πάμε παρακάτω...
Quote from: Nessa NetMonster on January 25, 2006, 20:22:37 pm
Ζαρατούστρα, κι εμένα με έχει ενοχλήσει πάρα πολύ αυτό το πράγμα. Από όσα στραβά έγιναν και ειπώθηκαν εδώ μέσα είναι το πιο κραυγαλέο κι όλοι κάνουν ότι δεν το πρόσεξαν! Αλιάκμονα, Ντάμιεν, τι έγινε; Επειδή ο myr έχει "πιο" δίκιο του επιτρέπεται να ρίξει και κανά ξύλο, ε; Ε, αφού θίχτηκε! Αυτά τα ζητήματα λύνονται με μονομαχία τα ξημερώματα έξω από το σαλούν!

Αν δε θέλετε να κάνετε διάλογο με κάποιον, ρίξτε του ένα ΦΤΥΣΙΜΟ και τελειώστε το αξιοπρεπώς. Δε μπορείς να καλείς τον άλλο σε διάλογο ενώ παράλληλα τον απειλείς! Ή karate yes ή karate no. Φαινόμενα του τύπου "αν δεν έρθεις να συζητήσουμε να φυλάγεσαι" είναι εντελώς άθλια και πρέπει να τα χτυπάμε, όσο δίκιο κι αν έχει στη συζήτηση αυτός που το λέει.

Νέσα, Φιούτζιτιβ και οι υπόλοιποι που συμφωνήσατε με τα παραπάνω: Νομίζω ότι τόσο εγώ όσο και ο Στάθης αλιάκμων (και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από μένα) έδωσαν επιχειρήματα με το παραπάνω. Τόσα κατεβατά που γράφτηκαν δεν ήταν τραμπουκισμοί φίλτατοι, εκτός και αν βαρεθήκατε να διαβάσετε 14 σελίδες και μελετήσατε επιλεκτικά. Τραμπουκισμός θα ήταν να του έλεγα "είσαι μαλάκας δε συμφωνώ τον μπούλο" και να του βαρούσα delete αν ήμουν moderator. Τραμπουκισμός θα ήταν να του έλεγα "ανακάλεσε τώρα μη σε σπάσω στο ξύλο".
Όχι όμως, του παραθέσαμε άπειρα επιχειρήματα και μπορείτε να το διαπιστώσετε και μόνοι σας. Κάναμε και κάνουμε διάλογο, ακόμα και αν οι όροι είναι αρνητικοί για συζήτηση. Δεν απείλησα ποτέ. Από εκεί και πέρα δεν θα υπερασπιστώ κανένα Μυρογιάννη ούτε θα συμφωνήσω με την πρακτική του αλλά δεν έχει νόημα να τον κατηγορούμε και αυτός να μη συμμετέχει (με δικιά του επιλογή βέβαια). Και ούτε ποτέ υπερασπίστηκα την πρακτική του μυρ Νέσα, διάβαζε προσεκτικότερα σε παρακαλώ. Και αν πιστεύετε ότι η αποκάλυψη του άκρως απόρρητου όνομα του χάμπου ήταν τόσο επονείδιστη πράξη σας παραπέμπω στα επιχειρήματά μου περί αυτού στα προηγούμενα ποστ. Και στην τελική, αποτελεί ένα 0,1% του συνολικού μου λόγου, δεν πιστεύω ότι είναι σοβαρό να βγάζεςι από αυτό μόνο συμπέρασμα.

Και πράγματι όλο αυτό το σκηνικό θύμισε πολλά πράγματα, έθιξε ζητήματα διαχείρισης και αξιοπρέπειας όσον αφορά στη συζήτηση που δεν είχαν θιχτεί.

Και τώρα χάμπε, μια που έπιασες την Ιστορία θα σου απαντήσω.
Είπες "Πολλοί λένε ότι ένα από τα αίτια της ήττας του άξονα ήταν η νίκη της Ελλάδας έναντι του Μουσολίνι που οδήγησε τον γερμανικό στρατό στα οχυρά του Μεταξά όπου καθυστέρησε 1 μήνα χάνοντας 40 μάχες όντας αήττητος μέχρι τότε. "

Λοιπόν, καταρχήν ο γνωστός μύθος περί αήττητου άξονα πρέπει να σταματήσει. Όταν οι Ιταλοί επιτέθηκαν στην Ελλάδα είχαν ήδη ηττηθεί στη Βόρεια Αφρική (Τέλη Σεπτεμβρίου 1940 από τον Βρετανό Στρατηγό Ουέηβελ), είχαν ήδη ηττηθεί στη Γαλλία (επιτέθηκαν στη Νότια Γαλλία στις 20 Ιουνίου 1940 κι ενώ μάλιστα οι Γερμανοί είχαν σχεδόν φτάσει στο Παρίσι, αλλά πάλι έχασαν), και γενικότερα από το 1940 οπότε και δημιουργήθηκε ο άξονας δεν είχαν νικήσει σε καμία μάχη στην Ευρώπη. Επίσης, οι Γερμανοί είχαν χάσει τη Μάχη της Αγγλίας (Ιούλιος-Οκτώβριος 1940) πάνω από τους αιθέρες της Μάγχης. Φυσικά δεν θέλω να πω με όλα αυτά ότι δεν είναι συγκλονιστικό και σπουδαίο γεγονός ότι η Ελλάδα αντιστάθηκε επιτυχώς στους Ιταλούς, είναι και μάλιστα πολύ. Απλά κάποιοι μύθοι πρέπει να καταρρίπτονται.
Τώρα οι Γερμανοί...Η Βέρμαχτ (γερμανικός στρατός) επιτέθηκε στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα (η Βουλγαρία είχε μπει στον άξονα) στη γραμμή Μεταξά στις 6 Απριλίου 1941. Αφού κατέλαβε κάποια οχυρά και διέλυσε και τον Γιουγκοσλαβικό Στρατό, υπερκέρασε το μέτωπο μέσω της Γιουγκοσλαβίας, νίκησε τους (πέραν αμφιβολίας ηρωικούς) υπερασπιστές τους στις 17 και τελικά κατέλαβε την Αθήνα στις 27. Δεν έχασε 40 μάχες, δεν έχασε καμία μάχη, χωρίς να σημαίνει ότι έκανε και περίπατο βέβαια.

Η πρώτη μάχη που έχασε η Βέρμαχτ (ο Στρατός) ήταν το Δεκέμβριο του 1941 20 χλμ μπροστά από τη Μόσχα. Και η δεύτερη και σημαντικότερη στο Στάλινγκραντ. Και γενικότερα η Γερμανία έχασε από τους Σοβιετικούς (που είχαν by the way 20.000.000 νεκρούς). Μπορεί να μας αρέσει λοιπόν να λέμε ότι χάρη σε εμάς νικήθηκε ο Χίτλερ αλλά δεν είναι έτσι. Εντάξει, βοηθήσαμε σίγουρα, αλλά τη νίκη την έκαναν οι Κομμουνιστές φίλε μου... (και όχι του ΕΛΑΣ).
Μπορείς να επιβεβαιώσεις όλα τα παραπάνω σε οποιοδήποτε έγκυρο ιστορικό site, περιοδικό κλπ. Σε παραπέμπω στο περιοδικό Στρατιωτική Ιστορία (που παρεπιμπτόντως τα κείμενα τα γράφουν απόστρατοι αξιωματικοί και γενικά ομοϊδεάτες σου).

Τώρα όσον αφορά στον Φιντέλ, μπορείς να πεις ότι είναι δικτάτορας γιατί προφανώς δεν κυβερνάει με βάση το αστικό κοινοβουλευτικό σύστημα. Από εκεί και πέρα είναι σχετικό το αν είναι κακό ή καλό αυτό, και κατά πόσο "ηθικό" και "έντιμο" είναι. Αλλά δε συγκρίνεται σε καμία περίπτωση με τον Μπατίστα, τον δικτάτορα που ανέτρεψε. Εκείνος ήταν φασίστας.

Και νομίζω πρέπει όλοι να χαλαρώσουμε, Ζαρατούστρα ούτε απειλήσαμε κανέναν ούτε τίποτα, δεν νομίζω ο Χάμπος να φοβάται για την ακεραιότητά του. Δεν είναι αυτή η πρακτική μου. Δεν είναι του γούστου μου όπως θα έλεγε και ο μπαμπάς Νίτσε.  8)

Και περιμένω πολύ αντίλογο, ειδικά από φιούτζιτιβ και νέσα για το θέμα που θίξατε.
Αυτά τα πολλά.

Το σεξ είναι η μόνη εγωιστική πράξη που ικανοποιεί όλους τους συμμετέχοντες.<br />διόρθωση* και η φιλανθρωπία το ίδιο!
Zarathoustra
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #207 on: January 26, 2006, 21:04:06 pm »

Συμφωνώ απόλυτα με τα παραπάνω.

Για να μην παρεξηγηθώ όταν μίλησα για απειλές είχα στο νού μου ΑΠΟΚΛEΙΣΤΙΚΑ τον myr , δεν υπονόησα τίποτα για κανέναν άλλο. Δεν αναφέρθηκα συγκεκριμένα σε αυτόν γιατί δεν είναι πλέον μέλος του Forum.(Από τα σχόλια σας συμπεραίνω οτι θα έπρεπε να ήμουν περισσότερο σαφής)
chabos4
Guest
« Reply #208 on: January 26, 2006, 21:59:34 pm »

Λοιπόν, καταρχήν ο γνωστός μύθος περί αήττητου άξονα πρέπει να σταματήσει. Όταν οι Ιταλοί επιτέθηκαν στην Ελλάδα είχαν ήδη ηττηθεί στη Βόρεια Αφρική (Τέλη Σεπτεμβρίου 1940 από τον Βρετανό Στρατηγό Ουέηβελ), είχαν ήδη ηττηθεί στη Γαλλία (επιτέθηκαν στη Νότια Γαλλία στις 20 Ιουνίου 1940 κι ενώ μάλιστα οι Γερμανοί είχαν σχεδόν φτάσει στο Παρίσι, αλλά πάλι έχασαν), και γενικότερα από το 1940 οπότε και δημιουργήθηκε ο άξονας δεν είχαν νικήσει σε καμία μάχη στην Ευρώπη. Επίσης, οι Γερμανοί είχαν χάσει τη Μάχη της Αγγλίας (Ιούλιος-Οκτώβριος 1940) πάνω από τους αιθέρες της Μάγχης. Φυσικά δεν θέλω να πω με όλα αυτά ότι δεν είναι συγκλονιστικό και σπουδαίο γεγονός ότι η Ελλάδα αντιστάθηκε επιτυχώς στους Ιταλούς, είναι και μάλιστα πολύ. Απλά κάποιοι μύθοι πρέπει να καταρρίπτονται.
Τώρα οι Γερμανοί...Η Βέρμαχτ (γερμανικός στρατός) επιτέθηκε στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα (η Βουλγαρία είχε μπει στον άξονα) στη γραμμή Μεταξά στις 6 Απριλίου 1941. Αφού κατέλαβε κάποια οχυρά και διέλυσε και τον Γιουγκοσλαβικό Στρατό, υπερκέρασε το μέτωπο μέσω της Γιουγκοσλαβίας, νίκησε τους (πέραν αμφιβολίας ηρωικούς) υπερασπιστές τους στις 17 και τελικά κατέλαβε την Αθήνα στις 27. Δεν έχασε 40 μάχες, δεν έχασε καμία μάχη, χωρίς να σημαίνει ότι έκανε και περίπατο βέβαια.

Δεν είπα ότι οι Ιταλοί δεν είχαν χάσει μάχη. Άλλο όμως να χάσεις μάχη και άλλο να χάσεις πόλεμο (δηλαδή να ηττηθείς από άλλο κράτος). Ολόκληρη η πολεμική μηχανή της Ιταλίας καταστράφηκε στην Πίνδο. Αργότερα στα απομνημονεύματά του ο Τσώρτσιλ γράφει πως η νίκη της Ελλάδος απέναντι στον Μουσολίνι αποτέλεσε την πρώτη καθολική νίκη των συμμάχων απέναντι στο άξονα και αναπτέρωσε το κατακερματισμένο ηθικό των συμμάχων από την μέχρι τότε προέλαση του Γ' Ράιχ.

Τον καιρό που επιτέθηκε η Γερμανία στην Ελλάδα είχε καταλάβει μέχρι τότε όλη την ηπειρωτική Ευρώπη χωρίς να χάσει ούτε μάχη Μιλάμε για επιθέσεις από ξηράς και θυμόμαστε σε πόσες ώρες έπεσε η γραμμή Μαζινό (στον μεσοπόλεμο η Γαλλία θεωρούνταν η πιο έτοιμη χώρα στο να αποκρούσει επίθεση). Το ότι έχασε κάποιες αερομαχίες με τους Άγγλους πάνω από την Μάγχη είναι άλλο θέμα, πρόκειται για βομβαρδισμούς εκατέρωθεν.

Ο Χίτλερ αποφάσισε να επιτεθεί στην Ελλάδα σε πλήρη διάταξη έχοντας μάθει από το μάθημα του Μουσολίνι. Στα οχυρά αποκρούστηκαν 40 επιθέσεις μέρα νύχτα από στούκας και άρματα (η Ελλάδα δεν είχε αεροπορία τότε). Οι απώλειες των Γερμανών ήταν τεράστιες, ακόμη και σήμερα μπορεί να επισκεφθεί κανείς τους ομαδικούς τάφους των Γερμανών στρατιωτών στα σύνορα με την Βουλγαρία.
Τα οχυρά δεν έπεσαν ποτέ αντίθετα παρακάμφθηκαν μέσω της Γιουγκοσλαβίας. Το δεύτερο μέτωπο αντίστασης ήταν στον Όλυμπο όπου παρατάχθηκαν Έλληνες και Άγγλοι σύμμαχοι. Στην θέα των γερμανικών αρμάτων οι Άγγλοι τράπηκαν σε φυγή χωρίς να ρίξουν ούτε σφαίρα. Πήγαν στην Πελλοπόνησο όπου επιβιβάστηκαν σε πλοία και πήγαν στην Αγγλία.
Η Ελλάδα συνθηκολόγησε και ο γερμανικός στρατός πήγε στα οχυρά του Μεταξά καλώντας τους Έλληνες που τα υπερασπίζονταν ακόμα να παραδωθούν αφού η Ελλάδα είχε χάσει τον πόλεμο.
Εδώ υπάρχει μια συγκινιτική ιστορία: Ο Γερμανός στρατηγός συναντήθηκε με τον Έλληνα στρατιώτη που βγήκε από τα οχυρά για να διαπραγματευτεί. Μόλις του ζήτησαν να παραδώσουν τα οχυρά ο Έλληνας του έδειξε την μαυρισμένη ράχη του βουνού από τους βομβαρδισμούς των αεροπλάνων στην οποία είχαν γράψει με ασβέστη οι υπερασπιστές των οχυρών 'Μολών Λαβέ'.
Ο μεταφραστής του στρατηγού έδειξε να μην καταλαβαίνει και ο στρατηγός του μίλησε για αρκετή ώρα στα Γερμανικά αναφέροντας συχνά το όνομα Λεωνίδας.
Όταν βγήκαν οι Έλληνες από τα οχυρά οι Γερμανοί όχι μόνο δεν τους συνέλαβαν αλλά παρατάχθηκαν παρουσιάζοντας τα όπλα ενώ οι Έλληνες στρατιώτες περνούσαν από ανάμεσά τους. Με αυτό τον τρόπο οι Γερμανοί στρατηγοί τίμησαν τους πρώτους που προέβαλαν σοβαρή αντίσταση από την αρχή του πολέμου μέχρι τότε στο Γ' Ράιχ.
Το επίσημο ημερολόγιο του γερμανικού στρατού στο κεφάλαιο για την μάχη της Ελλάδας καταλήγει:
Ήταν η πρώτη φορά που το πεζικό γνώριζε την ήττα. Τελικά οι Έλληνες έχουν λίγες διαφορές από τους αρχαίους προγόνους τους...

Αν ο Μεταξάς είχε προλάβει να ολοκληρώσει τα οχυρά σε όλο το μήκος των βορείων συνόρων της Ελλάδας ίσως σήμερα να μιλούσαμε για το μεγαλύτερο έπος όλων των εποχών.

Μπορεί να μας αρέσει λοιπόν να λέμε ότι χάρη σε εμάς νικήθηκε ο Χίτλερ αλλά δεν είναι έτσι. Εντάξει, βοηθήσαμε σίγουρα, αλλά τη νίκη την έκαναν οι Κομμουνιστές φίλε μου... (και όχι του ΕΛΑΣ).
Δεν είπα ότι χάρη σε εμάς έχασε ο Χίτλερ. Είπα ότι η απόκρουση της Ιταλίας και οι νίκες στα οχυρά και στην Κρήτη συνέβαλαν πολύ περισσότερο από τα σαμποτάζ του ΕΛΑΣ, απαντώντας στον Verminoz που είπε
αν δεν υπήρχε ο ΕΛΑΣ στην κατοχή τώρα θα μιλούσες μάλλον γερμανικά! Scheize!!!

Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

I smoke my friends down to the filter

View Profile WWW
« Reply #209 on: January 27, 2006, 00:07:09 am »

Όχι δεν λέω ότι ο ΕΛΑΣ ήταν ο αποκλειστικός λόγος της ήττας του άξονα. Αλλά ήταν ένας λόγος. Για θύμισε μου ποιος διέκοψε τον ανεφοδιασμό των Γερμανικών στρατευμάτων στην Αφρική;;;; Ποιος έκανε την ζωή των Γερμανών δύσκολη;;; Οι δεξιοί;;; Οι ταγματασφαλίτες (πρώην τσιράκια του Μεταξά);;;
Τεσπα....Η ουσία είναι ότι η νίκη ήταν και πάλι "αριστερή".

Ο Φιντέλ Κάστρο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ δικτάτορας. Είναι κυβερνήτης. Δεν βρίσκεται στην εξουσία με την βία. Οι Κουβανοί παρακολουθούν τις πολύωρες ομιλίες του μαγεμένοι και ούτε μία φορά δεν επαναστάτησαν εναντίον του. Αν ήταν δικτάτορας, όσο σκληρός και να ήταν, μέσα σε 40 χρόνια δεν θα είχε γίνει έστω μία επανάσταση;;;!!!

Τώρα αυτές οι λεπτομέρειες που μας λες ισχύουν;;; Αλλά και να ισχύουν κανένας δεν αμφισβήτησε την ανδρεία των Ελλήνων στρατιωτών. Άλλο λέμε τώρα αλλά και πάλι οδηγείς την συζήτηση αλλού. Όσο γι αυτά περί οχυρών πρώτη φορά τα ακούω. Αυτό που έχω διαβάσει εγώ είναι ότι η Ελληνική αντίσταση ήταν σθεναρή όμως κάμφθηκε σχετικά εύκολα. Και δεν καταλαβαίνω τον λόγο που θα μπορούσαν να συγκαληφθούν αυτά τα γεγονότα αν αληθεύουν.
« Last Edit: January 27, 2006, 00:19:56 am by Verminoz » Logged

Englab - Open source scientific/engineering platform
Rebetologion - Contemporary/Experimental

Κακούργα ύπαρξις!
Pages: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 51 Go Up Print
Jump to: