• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 00:15:58 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 00:15:58 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by okan
[Today at 00:13:54]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by Nikos_313
[Today at 00:10:29]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426701
Total Topics: 31710
Online Today: 205
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 39
Guests: 152
Total: 191
soktas
Aftzidou
kriton
gkarapip
maestros
alexlabis
ThanosV
Nikos_313
mitsos753905
chaniotism
gcheristanidhs
mpaltzak
ANDVRONTZOS
IBOURAS
Διάλεξις
spetrakis
st3.kt
lasef
natavhoo
BB
sigklitiki
Karkarias
odkoutrolikos
elischat
giannisdomu
acolak
Elenit
Nikikouss
kpapama
fafafa
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads
με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot, MomostheGreen) > Ναρκωτικά
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] 3 4 ... 7 Go Down Print
Author Topic: Ναρκωτικά  (Read 13074 times)
abbis
Guest
Re: Ναρκωτικά
« Reply #15 on: January 18, 2006, 22:02:02 pm »

Τι είναι η εξάρτηση

Τα ναρκωτικά είναι χημικές ουσίες που έχουν εξειδικευμένη, φαρμακευτική δράση στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα, διεγερτική, κατασταλτική ή παραισθησιογόνα, και που έπειτα από παρατεταμένη χρήση οδηγούν σε ανοχή του οργανισμού και σε εξάρτηση, σωματική ή ψυχική.
Με τον όρο «σωματική εξάρτηση» εννοούμε ότι οι ουσίες γίνονται μέρος της χημικής λειτουργίας του οργανισμού. Έτσι όταν ο χρήστης σταματά να παίρνει την ουσία, το σώμα του βιώνει σωματικό τραύμα που ονομάζεται στέρηση.
Τα ναρκωτικά προκαλούν σοβαρές βλαβερές επιδράσεις σε όλα τα ζωτικά όργανα του ανθρώπινου οργανισμού. Επειδή προκαλούν ανοχή, δηλαδή την ανάγκη για λήψη ολοένα μεγαλύτερης ποσότητας για να μπορούν να νιώθουν την ουσία, οι χρήστες μπορούν να καταλήξουν και στο θάνατο από υπερβολική δόση.
Πιο σημαντική είναι η ψυχική εξάρτηση. Με τον όρο «ψυχική εξάρτηση» εννοούμε ότι ο χρήστης τοποθετεί την ουσία στο επίκεντρο της ζωής του, ή ότι έχει γίνει συστατικό στοιχείο του τρόπου ζωής, διασκέδασης ή επικοινωνίας. Μέσα από την εξάρτηση υποτάσσεται η ύπαρξη του ατόμου στην αναζήτηση και εξασφάλιση της ουσίας, σε βάρος οποιασδήποτε άλλης ανάγκης, σχέσης ή δραστηριότητας. Το άτομο τελικά χάνει την κοινωνική του φύση, αποξενώνεται απ' όσα το περιβάλλουν. Και επειδή ακριβώς η προσωπικότητα είναι πολύπλευρη και πολυδιάστατη, που όμως όλες οι συνιστώσες της την χαρακτηρίζουν συνολικά, ο εξαρτημένος άνθρωπος έχει χάσει τελικά την ίδια την ανθρώπινη ουσία του. Συντελείται ουσιαστικά ένα είδος αποδόμησης της προσωπικότητας
« Last Edit: January 18, 2006, 22:11:25 pm by abbis » Logged
Nessa NetMonster
Guest
Απ: Ναρκωτικά
« Reply #16 on: January 18, 2006, 22:10:29 pm »

Τα ναρκωτικά είναι το μέσο, όχι η αιτία...
Nessa NetMonster
Guest
« Reply #17 on: January 18, 2006, 22:36:19 pm »

Quote from: κωνσταντίνα on January 18, 2006, 22:24:55 pm
ο ορισμός που δίνεις στην ελευθερία αναφέρεται σε ένα κόσμο αγγελικά πλασμένο, μορφωμένο και θωρακισμένο να βρίσκει λύση μπροστά σε κάθε δύσκολο πρόβλημα . μπορεί τότε και μόνο τότε να λειτουργήσει όταν οι άνθρωποι έχουν ικανοποιητικό δείκτη ευφυΐας και ευρύτερη καλλιέργεια.
Ο ορισμός λειτουργεί ανεξάρτητα από τις συνθήκες.

Quote from: κωνσταντίνα on January 18, 2006, 22:24:55 pm
δεν προλαβαίνω να αναλύσω την άποψη μου περί ναρκωτικών πάντως προβληματίσου λίγο για το θέμα της ελευθέριας πράξης τη σήμερον ημέρα με το εξής παράδειγμα.

50αρα νοικοκυρά που δεν έχει τίποτα άλλο να κάνει και παρακολουθεί όλη τη μέρα τιβι και κάθε τόσο τηλεφωνεί  για να απαντήσει τη συνεχεία της παροιμίας «Στου κούφου την πόρτα....» φυσικά πληρώνει άπειρα φράγκα στον τηλ. της λογαριασμό αλλά το ξέρει και συνεχίζει παρόλο που ποτέ δεν κερδίζει τίποτα.

θα μου πεις είναι ελεύθερη να συνεχίσει, αυτή κρίνει και αποφασίζει. και θα σου πω εγώ αφού η εκπαίδευση ίσως δεν πέρασε ποτέ από πάνω της, η κοινωνία δεν της έδωσε καμία ευκαιρία (ή τη διάθεση) να έχει κάτι καλύτερο να κάνει στην καθημερινότητα της από το να απαριθμεί τις επιλογές της μέρας της με βάση το ποσά κανάλια «πιάνει» η τηλεόραση της δεν πρέπει κάποιος να παρέμβει και να κόψει αυτή την εκπομπή που εκμεταλλεύεται αυτή την τρωτότητα? θα μου πεις κι εδώ ότι αφού το επιλέγει (συνειδητά όμως?) αν κόψω αυτό που βλέπει κόβω την ελευθέρια της?

μέσου επιπέδου  iq άνθρωπος που η καθημερινότητα του πάλι συνίσταται από πλειάδα reality και έχει υποκαταστήσει την κοινωνικότητα του, τη συμπόνια του και την κάθε είδους δραστηριοποίηση του με τα 45789 γαμημένα reality στα οποία μπορεί να έχει πρόσβαση μέσω του πανίσχυρου δεκτή του.... δε χρειάζεται κάποιος να τον προστατέψει από τον πανούργο  μικρούτσικο και όλο το σινάφι που βρίσκεται από πίσω του και στηρίζει και προμοταρει την αποβλάκωση μας? πάλι αν παρέμβεις θα κόψεις την ελευθέρια του ανθρώπου να αποφασίζει? γιατί φυσικά αν ρωτήσεις τον ίδιο θα σου πει ότι γουστάρει που το κάνει. εγώ γιατί ίσα ίσα νομίζω ότι επιτέλους θα ανυψώσεις τη νοημοσύνη του και θα πολλαπλασιάσεις την ελευθερία του?

μόνο για το θέμα της ελευθερίας τα παραπάνω (αν και τώρα που το σκέφτομαι μπορώ να βρω άπειρες αναλογίες μεταξύ ναρκωτικών – τηλεόρασης...)

Η νοικοκυρά δεν επιλέγει να εξαπατηθεί (αυτό είναι αδύνατον) άρα κόβοντας την εκπομπή δεν της στερείς την ελευθερία. Αυτοί που πάνε στο Μικρούτσικο επιλέγουν να εκτεθούν, άρα κόβοντας την εκπομπή τους στερείς την ελευθερία.

Προσωπικά υποστηρίζω την ατομική ελευθερία παντού και πάντα, οπότε εγώ θα έκοβα μόνο την πρώτη εκπομπή.
aliakmwn
Guest
« Reply #18 on: January 18, 2006, 22:39:02 pm »

Νομιζω πως εχουμε παρεξηγησει καποια πραγματα... Αυτο με την ελευθερια του εξαρτημενου να ειναι εξαρτημενος δεν το εχω αντιληφθει, θα ηθελα λιγη βοηθεια παραπανω.

Ρε παιδια, τα πραγματα ειναι απλα.

Ζουμε, αναπνεουμε και κινουμαστε σε μια κοινωνια, σε ενα οργανωμενο συστημα. Το περιβαλλον μας αυτο, το βιωνουμε μεσω της αντιληψης μας.

Το περιβαλλον αυτο, ειτε θα ειναι φιλικο προς εμας, οποτε θα ευημερουμε, θα απολαμβανουμε τη ζωη μας και θα κινουμαστε παραγωγικα εντος αυτου, ειτε θα ειναι εχθρικο προς εμας, οποτε θα κινουμαστε φυγοκεντρα. Και επειδη ακριβως η σχεση μας με τον "εξω κοσμο", η επικοινωνια μας αν θελετε, γινεται με αποκλειστικο διαυλο την αντιληψη μας, οταν το περιβαλλον ειναι εχθρικο και επιθυμουμε να φυγουμε, αλλα δεν αυτοκτονουμε αμεσα, καταστρεφουμε την επικοινωνια μας μαζι του, δηλαδη το διαυλο, δηλαδη την αντιληψη μας.

Ετσι αντιλαμβανομαι εγω αυτην την "ταση για εξαρτηση" που αναφερθηκε προηγουμενα.

Η λογικη λεει λοιπον, πως αν το περιβαλλον καταστει φιλικο, τοτε δεν θα εχουμε λογους να θελουμε να ξεφυγουμε! Κι εδω κολλανε τα περι βελτιωσης κοινωνικων συνθηκων. Αποψη μου (και σιγουρα οχι μονο δικη μου) ειναι πως το προβλημα της εξαρτησης δεν θα σταματησει ποτε να υφισταται, αν δεν καταπολεμηθει η ανεργια, και τα υπολοιπα κοινωνικα προβληματα. Ακριβως διοτι τα προβληματα δεν ειναι ασυνδετα μεταξυ τους - ακριβως το αντιθετο!!!

Τωρα απο 'κει και περα, μιλωντας περι ελευθεριας στην επιλογη, ξεκιναμε απο μια σαφεστατη διακριση:

Ποιο ειναι το υποκειμενο της επιλογης? Ο χρηστης ή ο εν δυναμει χρηστης?

Αν μιλαμε για το χρηστη, επειδη τυχαινει να εχω συναναστραφει με χρηστες, πιστεψτε με, δεν υπαρχει κανενα απολυτως ατομο μπλεγμενο στα ναρκωτικα που να μην θελει να ξεφυγει. Αυτο για τα "αναγνωρισμενα" ναρκωτικα. Το θεμα του αλκοολ δεν θα το θεσω τοσο ευκολα, μια και καλα-καλα δεν ειμαστε σε θεση να μιλησουμε για εξαρτηση (ποιος το παραδεχεται?) κι επιπλεον, θεωρω οτι ακομα και η καταναγκαστικη καταναλωση αλκοολ, ως απαραιτητο συστατικο του "βγαινω εξω για να διασκεδασω" ειναι απο μονη της μια εξαρτηση - πολυ χειροτερη απο σωματικη ή ψυχολογικη: Κοινωνικη! (και μπορω να φερω ως παραδειγμα τις πολλαπλες προσωπικες μου εμπειριες, στις συναντησεις που εχουμε κανει απο κοντα τα μελη του forum σε ταβερνες κλπ, και την αντιμετωπιση που ειχα επειδη μεχρι προσφατα ποτε δεν επινα ουτε σταγονα - τελικα υπεκυψα Grin Επισης μου 'ρχονται στο μυαλο κατι στερεοτυπα, που τα εχω ακουσει οχι μονο απο το γερασμενο οικογενειακο μου περιβαλλον αλλα και απο ατομα της γενιας μας του τυπου "ανθρωπος που ξερει να πινει δεν μπορει να ειναι κακος")

Επιστρεφοντας στους χρηστες, το οτι οι περισσοτεροι, ξαναπεφτουν στην κολαση, δεν οφειλεται στο οτι δεν θελουν να θεραπευτουν! Οφειλεται στο οτι η θεραπεια τους δεν συνοδευεται απο ουσιαστικη αποκατασταση και επανακοινωνικοποιηση! Και παλι ειναι θεμα οργανωσης πολιτειας (ή κρατους αν θελετε)

Απο 'κει κι επειτα, εαν μου μιλησεις για περιπτωσεις ανθρωπων που ζουν σε φιλικο περιβαλλον, δεν εχουν προβληματα, ειναι ολα σωστα ρυθμισμενα και λειτουργικα, αλλα παρ' ολα αυτα επιμενουν να αυτοκαταστρεφονται, ε τοτε μου μιλας για ανθρωπους ψυχικα διαταραγμενους που χρειαζονται βοηθεια! Γι αυτο υπαρχει η ψυχιατρικη επιστημη, για να βοηθαει τους ανθρωπους που χωρις λογο εχουν τασεις αυτοκαταστροφης, ειτε αμεσης οπως η αυτοκτονια ειτε μακροπροθεσμης οπως με εθισμους σε ουσιες!

Επιμενω να ξανασκεφτεις, Νεσσα, την απαντηση που εδωσες:
Δηλαδη να επιτρεψουμε και στον εμπορο ναρκωτικων να εμπορευεται τις ουσιες ελευθερα?

Συμφωνω απολυτα με την Κωνσταντινα.
Αποστασιοποιηθειτε απο τα δεδομενα και κεκτημενα της ζωης σας, και δειτε την ελευθερια πιο αντικειμενικα!
« Last Edit: September 09, 2006, 09:29:08 am by aliakmwn » Logged
aliakmwn
Guest
« Reply #19 on: January 18, 2006, 22:41:36 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on January 18, 2006, 22:36:19 pm
Αυτοί που πάνε στο Μικρούτσικο επιλέγουν να εκτεθούν

Ποσο σιγουρη εισαι γι' αυτο?

Και με τι κριτηρια το επιλεγουν?

Quote from: Nessa NetMonster on January 18, 2006, 22:36:19 pm
Προσωπικά υποστηρίζω την ατομική ελευθερία παντού και πάντα

Συμφωνω απολυτα, αρκει να ειναι:
1) ατομικη
και
2) ελευθερια!

Και στα παραδειγματα τοσο των ναρκωτικων οσο και των τηλεσκουπιδιων (ειδατε τελικα ποσο ομοια ειναι?) δεν μιλαμε ουτε για ελευθερια, αλλα ουτε και για ατομικη διαδικασια!
Nikita13
Θαμώνας

The path of Excess leads to the Tower of Wisdom!

View Profile
« Reply #20 on: January 18, 2006, 22:45:32 pm »

Quote from: aliakmwn on January 18, 2006, 22:39:02 pm

Αν μιλαμε για το χρηστη, επειδη τυχαινει να εχω συναναστραφει με χρηστες, πιστεψτε με, δεν υπαρχει κανενα απολυτως ατομο μπλεγμενο στα ναρκωτικα που να μην θελει να ξεφυγει.
Εδώ είσαι λάθος..Υπάρχουν και πολλά άτομα που δεν θέλουν ξεφύγουν..Και στο λέω με βάση πράγματα που έχω δει και έχω ζήσει..
Nessa NetMonster
Guest
« Reply #21 on: January 18, 2006, 22:52:34 pm »

Νομιζω πως εχουμε παρεξηγησει καποια πραγματα... Αυτο με την ελευθερια του εξαρτημενου να ειναι εξαρτημενος δεν το εχω αντιληφθει, θα ηθελα λιγη βοηθεια παραπανω.
Αφού δε μπορεί να είναι πραγματικά ελεύθερος (όπως το αισθάνεται αυτός) τουλάχιστον να μπορεί να επιλέξει σε τι θα υποταχτεί: στις επιταγές της κοινωνίας ή σε μία εξάρτηση που ο ίδιος ξεκίνησε;

Η λογικη λεει λοιπον, πως αν το περιβαλλον καταστει φιλικο, τοτε δεν θα εχουμε λογους να θελουμε να ξεφυγουμε!
Όταν το περιβάλλον προσπαθεί να σου επιβάλει κάτι, το αντιλαμβάνεσαι ως εχθρικό. Γι'αυτό οι χρήστες δεν πρέπει να εξαναγκάζονται εκβιαστικά σε απεξάρτηση. Έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, τους τσακίζει την αυτοπεποίθηση, τους κάνει να αισθάνονται ακόμα περισσότερο έρμαια των συνθηκών και εντείνει τη νοοτροπία του να αφεθούν στη μοίρα τους. Πρέπει να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους, να πάρουν την ελεύθερη, άρα και υπεύθυνη, συνειδητοποιημένη απόφαση να απεξαρτηθούν.

Απο 'κει κι επειτα, εαν μου μιλησεις για περιπτωσεις ανθρωπων που ζουν σε φιλικο περιβαλλον, δεν εχουν προβληματα, ειναι ολα σωστα ρυθμισμενα και λειτουργικα, αλλα παρ' ολα αυτα επιμενουν να αυτοκαταστρεφονται, ε τοτε μου μιλας για ανθρωπους ψυχικα διαταραγμενους που χρειαζονται βοηθεια! Γι αυτο υπαρχει η ψυχιατρικη επιστημη, για να βοηθαει τους ανθρωπους που χωρις λογο εχουν τασεις αυτοκαταστροφης, ειτε αμεσης οπως η αυτοκτονια ειτε μακροπροθεσμης οπως με εθισμους σε ουσιες!
Ναι, αλλά όχι εκβιαστικά. Όχι με το ζόρι. Έτσι δεν ξαναβρίσκει κάποιος την ψυχική του υγεία.

Επιμενω να ξανασκεφτεις, Νεσσα, την απαντηση που εδωσες:
Δηλαδη να επιτρεψουμε και στον εμπορο ναρκωτικων να εμπορευεται τις ουσιες ελευθερα?
Επιμένω στην απάντηση που έδωσα.
Nessa NetMonster
Guest
« Reply #22 on: January 18, 2006, 22:54:04 pm »

Quote from: aliakmwn on January 18, 2006, 22:41:36 pm
Και στα παραδειγματα τοσο των ναρκωτικων οσο και των τηλεσκουπιδιων (ειδατε τελικα ποσο ομοια ειναι?) δεν μιλαμε ουτε για ελευθερια, αλλα ουτε και για ατομικη διαδικασια!

Δε σε πιάνω.
TT_PTOLEMAIDA
Guest
« Reply #23 on: January 18, 2006, 22:55:28 pm »

Ο Τουράμπαρ μου ζήτησε να μεταφέρω το παρακάτω μήνυμα:

Και εγώ θα ήθελα να απεξαρτηθώ από το ΤΗΜΜΥ, αλλά το κάνω γιατί γουστάρω.

Έτσι δουλεύουν κάποια πράγματα.

Αλλά δουλεύουν και αλλιώς. Οτιδήποτε εθιστικό σε κάνει να συνεχίσεις.

Φυσικά αν αποποινικοποιηθούν τα ναρκωτικά, αυτά θα κυκλοφορούν επίσημα και θα έχουν περάσει τους ελέγχους για να είναι όσο πιο ασφαλή γίνεται για τον χρήστη. Σου φαίνεται παράξενο; Με τόσα και τόσα προιόντα γίνεται αυτό.

Άστοχο το παράδειγμα κωνσταντίνα με την τηλεόραση....

Άλλωστε το είχα γράψει. Καταλαβαίνω γιατί κάποιος θέλει να πείσει κάποιον να ξεκόψει απο την τηλεόραση, το αλκοολ, τα ναρκωτικά. Αλλά δε πιστεύω ότι πρέπει να του το απαγορεύει η κοινωνια/κράτος.

Άλλωστε γιατί το σύστημα δεν απαγορεύει αυτό το είδος της τηλεόρασης;

Όσο για το παράδειγμα με την εκπομπή με τα τηλέφωνα, προφανώς και δίκαια είναι παράνομα, καταπιέζει την ελευθερία του άλλου αφού τον εξαπατα.

Zarathoustra
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #24 on: January 18, 2006, 22:55:40 pm »

θα μου πεις είναι ελεύθερη να συνεχίσει, αυτή κρίνει και αποφασίζει. και θα σου πω εγώ αφού η εκπαίδευση ίσως δεν πέρασε ποτέ από πάνω της, η κοινωνία δεν της έδωσε καμία ευκαιρία (ή τη διάθεση) να έχει κάτι καλύτερο να κάνει στην καθημερινότητα της από το να απαριθμεί τις επιλογές της μέρας της με βάση το ποσά κανάλια «πιάνει» η τηλεόραση της δεν πρέπει κάποιος να παρέμβει και να κόψει αυτή την εκπομπή που εκμεταλλεύεται αυτή την τρωτότητα
Ωραία λοιπον.Σύμφωνα με την απαγορεύτική πολιτική,η σωστή αντιμετώπιση της συγκεκριμένης νοικοκυράς θα ήταν εισβολή πλήρως εξοπλισμένων αστυνομικών στο σπίτι της,κατάσχεση και καταστροφή της τηλεόρασης, και παραπομπή της ίδιας σε δίκη.Φυσικά όλα αυτά για το καλό της,αφού η ίδια είναι αμόρφωτη και άρα δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίσει  τι είναι καλό για αυτήν και τι όχι.
Το λέει και το τραγούδι:
"Άσε με να κάνω λάθος,μην παριστάνεις το Θεο.Δεν μου αρέσουν οι σωτήρες δεν γουστάρω να σωθώ"
« Last Edit: January 18, 2006, 23:05:04 pm by Zarathoustra » Logged
Zarathoustra
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #25 on: January 18, 2006, 22:59:25 pm »

Επισης μου 'ρχονται στο μυαλο κατι στερεοτυπα, που τα εχω ακουσει οχι μονο απο το γερασμενο οικογενειακο μου περιβαλλον αλλα και απο ατομα της γενιας μας του τυπου "ανθρωπος που ξερει να πινει δεν μπορει να ειναι κακος"
Aυτό συμβαίνει γιατί πολύ απλά στην Ελλάδα το αλκοολ είναι ενα κοινωνικά αποδεκτό ναρκωτικό.Σε άλλες κοινωνίες τον ρόλο του "ποτού" αναλαμβάνει η "X" ουσία
aliakmwn
Guest
« Reply #26 on: January 18, 2006, 23:09:58 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on January 18, 2006, 22:52:34 pm
Αφού δε μπορεί να είναι πραγματικά ελεύθερος (όπως το αισθάνεται αυτός) τουλάχιστον να μπορεί να επιλέξει σε τι θα υποταχτεί: στις επιταγές της κοινωνίας ή σε μία εξάρτηση που ο ίδιος ξεκίνησε;

Μα εμενα η μεγαλη μου διαφωνια ειναι στο κατα ποσον αυτος επιλεγει να ειναι εξαρτημενος. Αυτο σου λεω και στο κομματι που δεν επιασες.
Οτι δεν επιλεγει να πεσει στα ναρκωτικα. Η κοινωνια τον σπρωχνει εκει, το περιβαλλον του!
Δεν υφισταται επιλογη.

Να σου τη βγω και λιγο απ' τα αριστερα?
Μα τι ρεφορμισμοι ειναι αυτοι!!!!!!!!!!! Δηλαδη, αφου δεν μπορουμε να εχουμε την ελευθερια που θελουμε, ας αρκεστουμε στην περιορισμενη ελευθερια που μας επιτρεπουν???

Όταν το περιβάλλον προσπαθεί να σου επιβάλει κάτι, το αντιλαμβάνεσαι ως εχθρικό. Γι'αυτό οι χρήστες δεν πρέπει να εξαναγκάζονται εκβιαστικά σε απεξάρτηση. Έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, τους τσακίζει την αυτοπεποίθηση, τους κάνει να αισθάνονται ακόμα περισσότερο έρμαια των συνθηκών και εντείνει τη νοοτροπία του να αφεθούν στη μοίρα τους. Πρέπει να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους, να πάρουν την ελεύθερη, άρα και υπεύθυνη, συνειδητοποιημένη απόφαση να απεξαρτηθούν.
Αντε παλι...

Και σου ξαναλεω πως συμφωνω, μονο που ο χρηστης εκ των πραγματων δεν ειναι ελευθερος να επιλεξει.

Κι αυτο για πολλους λογους, οπως ο αδυναμος χαρακτηρας, ή ακομα και η κοινωνια που ουτως ή αλλως θα τον αντιμετωπισει εχθρικα.

Συνεπως εδω το ζητημα της "καταναγκαστικης" ή οχι απεξαρτησης αυτοαναιρειται...

Το παιδακι που φοβαται (δικαιως! Κι εγω φοβαμαι!) την ενεση, θα το αφησεις αρρωστο μονο και μονο για να μην καταστρεψεις την ψυχολογια του? Αυτο, στο φοβο της βελονας, μπορει να σου πει να το αφησεις αρρωστο!!!

Τελικα το θεμα μας ειναι η ελευθερια και πώς την αντιλαμβανομαστε.

Αν νομιζεις πως ο χρηστης ειναι "ελευθερος" να επιλεξει αναμεσα στην εξαρτηση και στην απεξαρτηση τοτε τι να πω......
TT_PTOLEMAIDA
Guest
« Reply #27 on: January 18, 2006, 23:16:01 pm »

Ο Τούραμπαρ μεταφέρει (πέρα απ'τη τσατίλα του που δε μπορεί να μπει στον λογαριασμό του στον υολογιστή μου):

Ότι η παιδεία δεν είναι αρκετά καλή σημαίνει ότι θα έπρεπε να απαγορεύσουμε σε κάποιους να ψηφίζουν;
Μεγαλύτερο κακό κάνουν ψηφίζοντας παρά βλέποντας τηλεόραση.... Cheesy
Nessa NetMonster
Guest
« Reply #28 on: January 18, 2006, 23:16:16 pm »

Quote from: κωνσταντίνα on January 18, 2006, 23:04:14 pm
παρεμπιπτόντως νέσσα, ο ορισμός έχει να κάνει με τις συνθήκες:

Ναι, αλλά στην περίπτωση που έλεγες, δεν το νομίζω...
Nessa NetMonster
Guest
« Reply #29 on: January 18, 2006, 23:26:38 pm »

Quote from: aliakmwn on January 18, 2006, 23:09:58 pm
Τελικα το θεμα μας ειναι η ελευθερια και πώς την αντιλαμβανομαστε.

Αν νομιζεις πως ο χρηστης ειναι "ελευθερος" να επιλεξει αναμεσα στην εξαρτηση και στην απεξαρτηση τοτε τι να πω......
Τι εννοείς "τι να πεις"; Κι όλα αυτά τι είναι;

Μα εμενα η μεγαλη μου διαφωνια ειναι στο κατα ποσον αυτος επιλεγει να ειναι εξαρτημενος. Αυτο σου λεω και στο κομματι που δεν επιασες.
Οτι δεν επιλεγει να πεσει στα ναρκωτικα. Η κοινωνια τον σπρωχνει εκει, το περιβαλλον του!
Δεν υφισταται επιλογη.

Μα τι ρεφορμισμοι ειναι αυτοι!!!!!!!!!!! Δηλαδη, αφου δεν μπορουμε να εχουμε την ελευθερια που θελουμε, ας αρκεστουμε στην περιορισμενη ελευθερια που μας επιτρεπουν???

Αντε παλι...

Και σου ξαναλεω πως συμφωνω, μονο που ο χρηστης εκ των πραγματων δεν ειναι ελευθερος να επιλεξει.

Κι αυτο για πολλους λογους, οπως ο αδυναμος χαρακτηρας, ή ακομα και η κοινωνια που ουτως ή αλλως θα τον αντιμετωπισει εχθρικα.

Το παιδακι που φοβαται (δικαιως! Κι εγω φοβαμαι!) την ενεση, θα το αφησεις αρρωστο μονο και μονο για να μην καταστρεψεις την ψυχολογια του? Αυτο, στο φοβο της βελονας, μπορει να σου πει να το αφησεις αρρωστο!!!

Μωρέ έχεις να πεις... Grin

Δεν υφισταται επιλογη.
Υφίσταται. Δεν του τα έδωσε κανείς με το ζόρι. Παίρνει ναρκωτικά γιατί αισθάνεται καλύτερα όταν παίρνει ναρκωτικά από ότι όταν δεν παίρνει, και αυτό συμβαίνει ΠΡΙΝ εθιστεί γιατί κανείς δεν εθίζεται με την πρώτη φορά!

Ουγκ;

Το παιδάκι δεν έχει τις απαραίτητες γνώσεις για να καταλάβει πόσο καλό θα του κάνει η ένεση, κάτι που δεν ισχύει για το χρήστη.
Pages: 1 [2] 3 4 ... 7 Go Up Print
Jump to: