• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 22:23:20 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 22:23:20 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
H Στοά των Off Topic
by Katarameno
[Today at 20:28:39]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[Today at 19:40:47]

[ΣΗΕ ΙΙ] Γενικές απορίες ...
by chatzikys
[Today at 19:26:00]

Σιδηροδρομικό Δυστύχημα σ...
by Katarameno
[Today at 18:22:39]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[Today at 07:55:05]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9965
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426723
Total Topics: 31711
Online Today: 262
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 68
Guests: 121
Total: 189
alexlemp
tinidou
anastasis_sid
Theoxarhs Bladimiros
Mr Watson
thomasdt
tsakalokagkouras
Fenia04
dsaragiotis
mgrivab
PrepeiNaDiavasw
Denisivo
georkala
tzortzis
ThanosV
Billyskotsikas
adamchatz
Ponan
ariadnipm
zachard
asantor
plapas
maria.r
AcademicWeapon!
IBOURAS
athizoi
immo
Anatolim
Flaplace
PetrosCc
Paparouna
stavros0201
jimalexoud
xarisagraf
LambisTr
sterxz
gianniss
jojos
ioannisdc
Oracle
vas.vlastos
mixkats
mikrosdia
gk1234
Kwstas
astra
nikosmonov
marilita
dpapav
Maria balogianni
Sotirisbikos
GeorgeGk
tasos_ntv
babistso
atpvk
ioathemar
andripappa
alexandraskol
marf10
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Η γραμματεία είναι ανοιχτή καθημερινά 12:00-13:30 Tongue
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Εργασιακά - Ανεργία
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 12 Go Down Print
Author Topic: Εργασιακά - Ανεργία  (Read 20894 times)
aliakmwn
Guest
Απ: ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ - ΑΝΕΡΓΙΑ
« Reply #60 on: May 14, 2006, 11:31:39 am »

Quote from: marauber on May 14, 2006, 04:40:43 am
Quote from: abbis on May 11, 2006, 18:58:32 pm
Επίδομα 1.050 ευρώ σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις και για όσο χρονικό διάστημα είναι άνεργοι.

Αν υλοποιηθεί ποτέ αυτό τότε θα ρωτάνε τα παιδιά τι θα θέλουν να γίνουν όταν μεγαλώσουν και αυτά θα λένε: Άνεργοι!! Δηλαδή να κάθομαι εγώ επειδή βαριέμαι να δουλέψω (είπαμε, χωρίς όρους και προϋποθέσεις) 40 χρόνια (για όσο χρονικό διάστημα είναι άνεργοι) και να παίρνω ένα κανονικό μισθό! Είμαστε που είμαστε "δουλευταράδες" οι Έλληνες...Το επάγγελμα του μέλλοντος...
Και φυσικά μετά τη...σκληρή δουλειά που έκανα, θα παίρνω και σύνταξη (αναγνώριση του χρόνου της ανεργίας ως συντάξιμου)

Αλλο πραγμα ο ανεργος, αλλο ο αεργος.......... Και η προταση αναφερεται προφανως σε ανεργους, δηλαδη σε αυτους που θελουν να βρουν δουλεια αλλα δεν μπορουν...
abbis
Guest
« Reply #61 on: May 14, 2006, 11:44:18 am »

Προφανώς ο συνάδελφός μας δεν μπήκε στον κόπο να διαβάσει ολόκληρη την παράγραφο( και μετά μου λέτε να μην υπογραμμίζω)...αλλά  από την ώρα της απάντησης πιθανόν να ήταν και μεθυσμένος.. Grin
Άντε να ξαναβάλω την παράγραφο μπας και καταλάβει σε τι αναφέρονται οι προτάσεις

Υπόλογοι απέναντι σε ανέργους και εργαζόμενους
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κόμματος για την τροπολογία σχετικά με τους απολυμένους της κλωστοϋφαντουργίας

και αφού τον ενδιέφερε τόσο πολύ το θέμα ας πήγαινε και λίγο παρακάτω..

Και ξεκαθαρίζει πως οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι της Νάουσας με μπροστάρη το Εργατικό Κέντρο συνεχίζουν τον αγώνα διεκδικώντας: Πλήρη σταθερή δουλειά για όλους, 7ωρο-5ήμερο-35ωρο, επιδότηση όλων των ανέργων με 1.050 ευρώ το μήνα για όσο είναι άνεργοι, αναγνώριση του χρόνου της ανεργίας ως συντάξιμου, πλήρη συνταξιοδότηση όλων των απολυμένων κλωστοϋφαντουργών ανεξαρτήτου ορίου ηλικίας με 7.500 ένσημα.

Δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο να θεωρούμε ότι ο μισθός ή το επίδομα των 1000 ευρώ είναι εξωπραγματικός, ενώ την ίδια στιγμή τα κέρδη των βιομηχάνων χρόνο με το χρόνο αυξάνονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς...
http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=3265.msg27153#msg27153
http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=3265.msg28409#msg28409
http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=3265.msg31884#msg31884

Ρητορικό ερώτημα:
Μα καλά δεν υπάρχει ένας εδώ μέσα που οι γονείς να δουλεύουν σε εργοστάσιο. Να του πει του παιδιού πόσο δουλευταράδες είναι, να του πει πως είναι να δουλεύεις μια ζωή και λίγο πριν να βγεις στη σύνταξη να σε πετάν στο δρόμο; Η μήπως ολονών οι γονείς είναι μεγαλοβιομήχανοι( τότε πάω πάσο)
aliakmwn
Guest
« Reply #62 on: May 14, 2006, 11:47:15 am »

Quote from: abbis on May 14, 2006, 11:44:18 am
Μα καλά δεν υπάρχει ένας εδώ μέσα που οι γονείς να δουλεύουν σε εργοστάσιο. Να του πει του παιδιού πόσο δουλευταράδες είναι, να του πει πως είναι να δουλεύεις μια ζωή και λίγο πριν να βγεις στη σύνταξη να σε πετάν στο δρόμο; Η μήπως ολονών οι γονείς είναι μεγαλοβιομήχανοι( τότε πάω πάσο)

Οχι. Οι περισσοτεροι ειναι εκπαιδευτικοι (μεσης εκπαιδευσης, σε γυμνασια και λυκεια). Και ετσι εξηγουνται πολλα Wink
NetBuster
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #63 on: May 14, 2006, 12:00:34 pm »

Οι Ελληνες marauber ειναι ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΔΕΣ. Οι Ελληνες που οι γονεις τους δεν βολευτηκαν σε μια θεση του Δημοσιου ριχνοντας την αξιοπρεπεια τους με ενα χαρτι απο την πρασινη κλαδικη ειναι δουλευταραδες ισως λιγοτερο απ'ο,τι πριν 30 χρονια αλλα δουλευουν πολυ.
Και το μετρο ειναι σωστο και θα ηταν ακομη σωστο αν εφαρμοζοταν σε ολυς τους κλαδους και τους νομους.Αλλα καπου εκει θα γινοταν αδικο για τους υπολοιπους που πραγματικα παραγουν...Εννοια κι αν το Κρατος θελει μπορει να ελεγξει ποιοι ειναι ανεργοι και ποιοι αεργοι(σικ)..
aliakmwn
Guest
« Reply #64 on: May 14, 2006, 12:04:44 pm »

Quote from: N3+Bu$+eR on May 14, 2006, 12:00:34 pm
και ποιοι αεργοι(σικ)..

Η λεξη αεργος υπαρχει, μπορεις να τη βρεις στο λεξικο, δεν ειναι δικης μου κατασκευης Wink
NetBuster

View Profile
« Reply #65 on: May 14, 2006, 12:07:16 pm »

Το ξερω οτι υπαρχει εδω και 9 χρονια.Περιπου.Απλα θυμηθηκα οτι τη χρησιμοποιησες και εσυ
aliakmwn
Guest
« Reply #66 on: May 14, 2006, 12:13:54 pm »

ΟΚ, απλα συνηθως το (sic) μπαινει διπλα σε λαθος εκφρασεις, για να δειξει ειρωνεια Wink Τεσπα, να τα διαγραψουμε αυτα τα τελευταια, να μη χαλασουμε τη ροη του topic?
!!DUO!!(Αγγίζοντας την τελειότητα..)

ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ 180 φέτος και συνεχίζουμε για την Πρωτιά

View Profile
« Reply #67 on: May 14, 2006, 12:15:40 pm »

Οι Ελληνες marauber ειναι ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΔΕΣ. Οι Ελληνες που οι γονεις τους δεν βολευτηκαν σε μια θεση του Δημοσιου ριχνοντας την αξιοπρεπεια τους με ενα χαρτι απο την πρασινη κλαδικη ειναι δουλευταραδες ισως λιγοτερο απ'ο,τι πριν 30 χρονια αλλα δουλευουν πολυ.
Και το μετρο ειναι σωστο και θα ηταν ακομη σωστο αν εφαρμοζοταν σε ολυς τους κλαδους και τους νομους.Αλλα καπου εκει θα γινοταν αδικο για τους υπολοιπους που πραγματικα παραγουν...Εννοια κι αν το Κρατος θελει μπορει να ελεγξει ποιοι ειναι ανεργοι και ποιοι αεργοι(σικ)..

Δεν κατάλαβα..Εννοείς ότι του Δημοσίου δεν δουλεύουν και ότι απλά βολεύτηκαν κάτω από το πάπλωμα της μονιμότητας??

Δεν το δέχομαι γιατί οι δικοί μου που είναι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι βολεμένοι Πασόκοι αν αυτό εννοείς πράσινη κλαδική.
Και ας σταματήσει αυτή η μιζέρια και η καραμέλα στα στοματάκια πολλών ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι τα ξύνουν όλη μέρα

Φτάνει πια

ΠΑΣΠ Ηλεκτρολόγων
http://www.youtube.com/watch?v=rlykK_zd95w

Φτάνει πια.
Φτάνει πια η κοροϊδία.
Φτάνει πια η ανικανότητα.
NetBuster

View Profile
« Reply #68 on: May 14, 2006, 12:30:40 pm »

Οχι ειρωνεια με τιποτα .ΔΙΑΓΡΑΦΗ!!
NetBuster

View Profile
« Reply #69 on: May 14, 2006, 12:37:22 pm »

Quote from: !!DUO!!(Αγγίζοντας την τελειότητα..) on May 14, 2006, 12:15:40 pm

Δεν κατάλαβα..Εννοείς ότι του Δημοσίου δεν δουλεύουν και ότι απλά βολεύτηκαν κάτω από το πάπλωμα της μονιμότητας??

Δεν το δέχομαι γιατί οι δικοί μου που είναι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι βολεμένοι Πασόκοι αν αυτό εννοείς πράσινη κλαδική.
Και ας σταματήσει αυτή η μιζέρια και η καραμέλα στα στοματάκια πολλών ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι τα ξύνουν όλη μέρα

Φτάνει πια
Σωστα οσες φορες εχω παει εγω σε δημοσια υπηρεσια σκιστηκαν ολοι να με εξυπηρετησουν...Δεν ειναι ολοι ετσι ξερω και εγω παραδειγματα που πραγματικα λιωνουν στη δουλεια ακομα και στο σπιτι τους.Ξερω ομως οτι πολλοι γνωστοι μου το Πασχα πηραν αδεια απο τη σημαια 4 ημερες. Ξερω οτι οποτε τυχαινει να μπω στα ενδοτερα μιας υπηρεσιας ακουω κοσμο να μιλαει για τα ψωνια που εκανε χτες στη λαικη (αν και εκεινη την ωρα δουλευε), ξερω οτι για να θεωρησω εγγραφα που θελουν μια σφραγιδα χρειαζεται ναι χασω 2 χρονια απο τηζωη μου λογω παρολιγον νευρικου κλονισμου επειδη ο μασων τσιχλα υπαλληλος μιλαει με τον κολλητο του στο τηλεφωνο για την Μπαοκαρα και οτι ο πατερας μου για να κανει τη δουλεια του στις δημοσιες υπηρεσιες χρειαζεται μια ολοκληρη μερα.

Πραγματικα ευχομαι οι δικοι σου να μην ειναι ετσι και το ιδιο ευχομαι σε ολους τους ΔΥ αλλα αν μη μου θιγεστε κιολας αν σας παιρνει η μπαλα γιατι δικαιως σας παιρνει..

View Profile
« Reply #70 on: May 14, 2006, 12:51:55 pm »

Δεν έπιασα το γ πληθυντικό...

"Μη μου θίγεστε", "σας παίρνει η μπάλα" ??

Δεν ξέρω τί εννοείς..

Εγώ ΟΣΕΣ φορές πήγα σε δημόσια υπηρεσία εξυπηρετήθηκα χωρίς υπερβολές.
Και ξέρεις γιατί ? Γιατί τους μιλούσα ευγενικά και ό,τι απαιτήσεις είχα δεν τις διατύπωνα με έγκλιση προστακτική..

Γιατί είναι και αυτοί άνθρωποι.
Γιατί έχω κάτσει πολλές φορές σε δημόσια υπηρεσία για ώρες και έβλεπα ανθρώπους που ο ελάχιστος χαρακτηρισμός που τους αρμόζει είναι "κακότροπος" και "αγενής"

Δεν λέω, μπορεί να έβγαζαν νεύρα λόγω πχ πολύωρης αναμονής στην ουρά ή  λόγω γραφειοκρατίας..
Αλλά για αυτό δεν φταίει ο υπάλληλος στο γκισέ..

Και το ξαναλέω..Ποτέ δεν έφυγα δυσαρεστημένος από Δημόσια Υπηρεσία

ΠΑΣΠ Ηλεκτρολόγων

Φτάνει πια.
Φτάνει πια η κοροϊδία.
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #71 on: May 14, 2006, 12:58:22 pm »

Το αστείο είναι ότι όταν θα πας σε μια τέτοια υπηρεσία θα δεις ανθρώπους όντως να σκίζονται στην δουλειά και είναι αυτοί που σε εξυπηρετούν στο τέλος. Αλλά όταν σε ένα κράτος που έχει τόοοοοσους πολλούς δημόσιους υπαλλήλους, να ζοριζόμαστε τόσο πολύ, κάτι δεν πάει καλά.

Το πρόβλημα ίσως βρίσκεται στην οργάνωση της γραφειοκρατίας. 70 σφραγίδες για μια αηδία και μισή. Εδώ θέλουμε 10 να εξυπηρετούν τους 2.

Το πρόβλημα όμως ίσως είναι και στην κατανομή της δουλειάς. Γιατί όντως, για κάθε έναν υπάλληλο που σκίζεται για να προλάβει να μην φτάσει η ουρά στο απέναντι οικοδομικό τετράγωνο, υπάρχουν άλλοι 5 που τα ξύνουν και το βλέπεις αυτό.

byeeee

View Profile
« Reply #72 on: May 14, 2006, 13:02:02 pm »

Ναι όντως έτσι είναι..

ΠΑΣΠ Ηλεκτρολόγων

Φτάνει πια.
Φτάνει πια η κοροϊδία.
NetBuster

View Profile
« Reply #73 on: May 14, 2006, 13:08:06 pm »

Το να θιχτει καποιος με τον πληθυντικο δεν το εχω ξαναδει...
Τεσπα ακυρο..

Και εγω ειμαι ευγενικοτατος στην αρχη.Αλλα οταν βλεπω αδιαφορια και ενα σταρχιδισμο του στυλ "οποτε γουσταρω εγω θα σε εξυπηρετησω" και ενα υφος μισοξυνισμενο σα να λεει "εσυ μας ελειπες τωρα ακομα δεν ηπια καφε". Αυτα για επιχειρησεις που σεβονται τον εαυτο τους σημαινουν απολυση..
Και για να μην λες οτι υπερβαλλω πριν κανα 6μηνο πηγα στη ΔΕΗ για να καταθεσω σχεδιο - ναι το ηλεκτρολογικο- πρωι πρωι με την αυγη (8.30).
Και μου πεταει ο αρμοδιος το θεικο:"Καλα στον υπνο σου μας εβλεπες??" και πηγαινει στην καφετιερα!!!Εγω βιαζομουν απιστευτα και του ζηταω ευγενικοτατα να αφησει τον καφε για να με εξυπηρετησει. "Καλα" μου λεει. "Ενα λεπτακι θα κανω και εφτασα". Και οση ωρα περιμενα ειχε παει σε ενα αλλο γραφειο και μιλαγε με το συναδελφο(που δουλευε κανονικοτατα - ω τι αμαρτια) μεχρι να φτιαχτει ο γαλλικος του - λες και θα χυνοταν..
Λοιπον για να εξηγουμαι:Ειδικα με τους ΔΥ στο γκισε δεν εχω προβλημα γιατι πραγματικα δουλευουν χωρις σταματημο. Αλλα για την παραγωγικοτητα τους και την ικανοτητα τους δε δεχομαι κουβεντα. Και συν τοις αλλοις απαιτουν δικαιωματα οπως κατι προωρες συνταξεις γιατι κουραστηκαν πολυ πινοντας καφε στο γραφειο τους..

View Profile
« Reply #74 on: May 14, 2006, 13:13:21 pm »

Καλά αυτός ήταν όντως τραγικός!! Grin Grin Grin

Καλά και εσύ δεν άφησες τον άνθρωπο να πιεί τον καφέ του?? Grin Grin

Τώρα που λες για ύπνο χθες το βράδυ στον ύπνο μου είδα το όνομα miss_elec...Έτσι ξεκάρφωτα..Ούτε την έχω δει ποτέ μου και όμως την ονειρεύτηκα.. SuperConfused

ΠΑΣΠ Ηλεκτρολόγων

Φτάνει πια.
Φτάνει πια η κοροϊδία.
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 12 Go Up Print
Jump to: