• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 10:27:34 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 10:27:34 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
H Στοά των Off Topic
by Nikos_313
[Today at 08:53:31]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[Today at 07:55:05]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426707
Total Topics: 31710
Online Today: 215
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 31
Guests: 118
Total: 149
kkotsopo
GP
Billyskotsikas
angelos
PAPARI69
andreas2000
dedhe
ellimoschou
chidi anagonye
JoHn!
chris_p30
s
grammaths
aachmet
DJ Stefzia
NET2GRID
John120196
elizabeth
tzortzis
cchristodoulou
mpilas_giwrgos
mike1996
gksp
rafa98p
Mari0s
nikpapoutsi
mimaki
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
  Όταν ανεβάζουμε φωτογραφίες στις Ανακοινώσεις και Έκτακτα νέα, βάζουμε τη μεγαλύτερη πλευρά 400 (width=400 ή height=400 ). π.χ. [img height=400 (κλείνει η αγκύλη) 
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά > Πολίτης και Πολιτική (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΤΟΥ ΑΠΘ
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] 4 Go Down Print
Author Topic: ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΤΟΥ ΑΠΘ  (Read 6393 times)
promitheas
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατία ....ΤΩΡΑ!!!!!

View Profile
Re: ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΤΟΥ ΑΠΘ
« Reply #30 on: February 22, 2009, 14:47:27 pm »

Quote from: Sartre on February 22, 2009, 04:28:23 am
Ριξε ενα βλεφαρο στο φερετρο του Φλωρακη ρε....

Γιαυτο σας λενε χρυσαυκνιτες αγορινα μου. Kiss

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας

Το "Ελλάδας" το βλέπεις ρε μαλακισμένο??
Γι΄αυτή τη λέξη βγάζουμε την ελληνική σημαία στην γραμμή του αγώνα γιατι καποιοι πατριώτες κομμουνιστές και μη, έδωσαν τα στήθια τους να τα οργώσουν οι σφαίρες στο απόσπασμα,  για να μπορείς εσύ να σπουδάζεις σήμερα στο ΤΗΜΜΥ και να τρώει το τομάρι σου ένα κομμάτι ψωμί, το κατάλαβες αυτό??

και όταν θα βλέπεις την ελληνική σημαία να κρύβεσαι στη γή απο ντροπή,  που πουλάς και μαγκία πάνω σε κόκκαλα νεκρών που έιχαν την ηλικία σου και τα νίατα σου, για να μην είσαι σήμερα γιουσουφάκι του κάθε κατακτητή.

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΡΕΕΕΕ!!!!!!!
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος

just.do.it.cut.carrots.

View Profile
« Reply #31 on: February 22, 2009, 15:25:56 pm »

Κάψτε τις σημαίες και κοπείτε με δρεπάνια για να κάνετε το μελανέρυθρο.

https://www.youtube.com/watch?v=6CAzdawCzhg
Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #32 on: February 22, 2009, 15:38:48 pm »

Quote from: pandora on February 22, 2009, 14:35:37 pm
Godhatesusall, η αλήθεια είναι ότι επειδή αρκετές φορές εγκαλείτε τον κόσμο που δεν ήταν "εδω" ή "εκεί" θα μου άρεσε να απαντήσεις στο παραπάνω, δλδ αν θα ήσουν διατεθειμένος να στηρίξεις μια διαμαρτυρία για μια άδικη ενέργεια ανεξαρτήτως αν έγινε η διαμαρτυρία από το ΚΚΕ ή όχι.

Στο (υποθετικό) δίλλημα αγώνας με το παμε ή καναπές θα επέλεγα το παμε.

Quote from: γ'ρουν' on February 22, 2009, 14:16:54 pm
Με τα ιδια σου τα λογια απεδειξες οτι το ΠΑΜΕ κανει τη δουλεια του οπως πρεπει να την κανει: κερδιζει μικρομαχες στο μετρο του δυνατου με το βλεμμα παντα στην επανασταση, στην ευρυτερη ριζοσπαστικοποιηση των εργαζομενων. Δεδομενων των συσχετισμων, με τον υποκειμενικο παραγοντα να βρισκεται στον πατο, προχωραει, δυναμωνει, συσπειρωνει κοσμο και αλλαζει το τοπιο.

Srsly,αυτό μου ακούγεται σαν προεκλογική ομιλία του Τσίπρα.....Αν νομίζεις ότι το ΠΑΜΕ έχει καταφέρει να συσπειρώσει σε μια ΜΟΝΙΜΗ βάση(όχι ευκαιριακά) κάποιους ανθρώπους(πέραν της οργανωτικής του δύναμης) κάνεις πολύ μεγάλο λάθος....Αυτό που ξέρω είναι ότι στους χώρους εργασίας(και αυτό μου το χουν πει αρκετοί εργαζόμενοι από διάφορους τομείς) είναι ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν τολμάει να απολύσει ΠΑΜιτη γιατί τρέμουν από τις αντιδράσεις(απολύουν όμως τους μη-παμιτες,και οι "φίλτατοι" κκεδες σκανε...όπως σου λεγα από κοντά γιατί όταν το παμε κάνει μεγάλο ντόρο για ένα θέμα πχ jumbo είναι ΠΑΝΤΑ για παμιτη(άντε το πολύ πολύ και για καναν sympathiser για ξεκάρφωμα) και ποτέ για καναν πχ ΝΑΡιτη ΑΡΑΝΙΤΗ Μ-Λ ΚΚΕ ή κάποιον μη-εγγεγραμμένο στα συνδικάτα??)

Τωρα τις θυμηθηκες τις καθαριστριες? Αντε να δουμε και ποσο γρηγορα θα τις ξεχασεις και θα τις αφησεις στο ελεος του εργοδοτη τους...

Λυπάμε που θα στο πω,αλλά για να δεις πόσο άσχετοι και τυφλοί είστε εκεί στην ΚΝΕ όταν δεν είναι να ευλογήσετε τα γένια σας...

Πέρσι την άνοιξη περίπου υπήρχε ένα θέμα με τους φύλακες που τους είχαν κόψει τα βαρέα και σαν σχήμα (casus belli) είχαμε μιλήσει με κάποιους από αυτούς καθώς και είχαμε γράψει κείμενο για να ενημερώσουμε τον κόσμο γενικότερα για τις εργολαβίες στο ΑΠΘ και τις συνθήκες εργασίας.Πήγαμε να κάνουμε εκδήλωση(και νομίζω ότι έγινε κιόλας) αλλά επειδή το θέμα δεν πολυέπαιζε στην επικαιρότητα(βλέπεις υπήρχε σχέδιο για 3ο γύρο) γρήγορα θάφτηκε γιατί δεν μπορούμε 10 άτομα να τρέξουμε ένα τέτοιο θέμα όπως οι εργολαβίες.

Από κει και πέρα πολύ συχνά θα έβλεπες αναφορές στα κείμενα μας για τις εργολαβίες,καθώς το συζητούσαμε πολύ συχνά στα σχήματα...Τώρα με το τραγικό περιστατικό της κούνεβα ξύπνησε ο κόσμος(η ομιλήτρια από το σωματείο της ήταν πάντως πολύ σαρκαστική όταν μας έλεγε ότι πέρα από κάποια ανεξάρτητα-αγωνιζόμενα συνδικάτα ΚΑΝΕΙΣ δεν τους βοηθούσε(ούτε το ταξικό ΠΑΜΕ που τις νοιάζεται) )....δυστυχώς που "ξύπνησε" τώρα,αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ.Θα γίνουν ενέργειες για να καταργηθούν οι εργολαβίες στο ΑΠΘθα είστε εκεί ή θα αρκεστείτε στο να καταγγέλλετε κόσμο για οπορτουνισμό???Απάντηση θέλω και όχι το ΠΑΜΕ κάνει αυτό και το ΠΑΜΕ εκείνο μπλα μπλα μπλα

Και για το φασισμο αυτο που γραφεις, παλι η σκεψη σου ειναι χιλιομετρα πισω: Το βλεπεις απο τη σκοπια του "ηγετη". Αυτο ειναι το θανασιμο λαθος της ιστοριας (αναποτρεπτο λαθος για την αστικη αντιληψη, κομματι της φιλοσοφιας της) οτι βλεπει το φασισμο στο προσωπο του Α ή Β φασιστα, ειτε αυτος ειναι στην κορυφη-κορυφη (Χιτλερ, Μουσολινι, Φρανκο, Μεταξας...) ειτε στο στενο μηχανισμο που φτιαχνει (ναζιστικο κομμα, ταγματα εφοδου/ασφαλειας) αλλα παραβλεπει οτι τον φασισμο ειναι οι μαζες που τον συντηρουν, με την αδρανεια ή και με τη θεληση τους. Τα εκατομμυρια που ετρεχαν στις ομιλιες του Αδολφου και φωναζαν "χαιλ χιτλερ" παθιασμενα, και τα βραδια εβγαιναν κατα ομαδες και εκαιγαν καταστηματα εβραιων, δεν ηταν μονο τα μελη του ναζιστικου κομματος, το ιδιο το προλεταριατο ηταν.
Κατα το γνωστο λενινιστικο τσιτατο, στην περιοδο που ΜΠΟΡΕΙ να γιενι η επανασταση οι πανω δεν μπορουν να κυβερνησουν και οι κατω δεν θελουν να κυβερνηθουν. Στην προ-ναζιστικη γερμανια ισχυε μονο το ενα κομματι: οι διαχειριστες της αστικης εξουσιας δεν μπορουσαν να κυβερνησουν, αλλα το προλεταριατο παραδοθηκε αμαχητι στον "φυρερ-αρχηγο". (Λογικο, αφου η πρωτοπορεια του ειχε ξεκληριστει ηδη απο την εποχη της αστικης "δημοκρατιας" και εμεινε χωρις καθοδηγηση)
Κανενα ΚΚ (απ αυτα που διατηρουν τον επαναστατικο τους χαρακτηρα βεβαια και δεν εχουν ρεφορμισει) δεν λεει "εγω ξερω για σενα". Στο δικο σου μυαλο φαινεται ετσι, γιατι ως μικροαστος εχεις μια εγωιστικη αντιληψη για την πολιτικη, ακομα κι εκει μαγαζακια ονειρευεσαι και φοβασαι οτι "ο αλλος" που εχει "πιο οργανωμενο μαγαζακι" απο σενα θα σου το ριξει. Η καθοδηγηση του ΚΚ συνισταται στην ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ και ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ αφομοιωση, τοσο της θεωριας οσο και της εμπειριας, καθως και στην ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ληψη αποφασεων. Το ΚΚ (δηλαδη οι εργατες που δρουν οργανωμενα σε κομμα) καλει και τους υπολοιπους εργατες να γινουν κι αυτοι μελη του για να συμμετεχουν σ' αυτο, να διοχετευσουν τις εμπειριες τους για να φτασουν και στους αλλους εργατες, να κερδισουν κι αυτοι απο τις εμπεριες των αλλων, να συναποφασισουν με ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ (κι οχι "σημερα το αφεντικο μου με απελυσε, παω να του καψω το μαγαζι")

Ξεχνάς το γεγονός ότι ο λαός έλεγε ΦΥΡΕΡ ΣΩΣΕ ΜΕ!!!  Ήθελε και αυτός να βρει ένα πρόσωπο να "ενώσει την ντροπιασμένη γερμανία"  και να την αποκαταστήσει.....ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΕ κάποιον φύρερ για να βρει λύση στο αδιέξοδο.....Κύριο χαρακτηριστικό του φασισμού είναι ακριβώς αυτό το πράγμα:Υπότασσαν το εγώ στο εμείς και έτσι μια ομάδα ενωμένη σαν γροθιά,με χρήση τακτικών μαζικής πειθούς,έκανε ότι τους έλεγε ο φωστήρας...

Δεν με νοιάζει αν ο φωστήρας λέγετε Χιτλερ η ΚΚΕ...Τα χουμε δει όλα τα σκατά σας....τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και SS από την μία γκούλαγκ,ψυχειατρεία και "δίκες" της μόσχας από την άλλη...

Τώρα όσα λες για το πόσο καλά είναι να αφομοιώνουμε συλλογικά την θεωρία(αφομοίωση της θεωρίας...ρε πούστη στο δημοτικό είμαι?) αυτό είναι τεράστια συζήτηση που ξέρεις ότι δεν μπορεί να γίνει στο φόρουμ....
Θα αρκεστώ να πω μόνο ότι δεν υπάρχει μία αληθινά επαναστατική θεωρία που θα μας οδηγήσει με ακρίβεια στην επανάσταση....

edit:

Αυτό που ξέχασα να πω,αλλά σκόπιμα το χρησιμοποιούν οι κνίτες σε όλα τα ανεξάρτητα σχήματα είναι:

Όταν η ΚΝΕ/ΚΚΕ/ΠΑΜΕ έκανε την Χ δράση που είσασταν??

Πρέπει να καταλάβουν οι από πάνω κύριοι ότι δεν είμαι επαγγελματίας έμμισθος επαναστάτης να μπορώ να επαναστατώ 14 ώρες το 24ωρο,και επειδή ακριβώς τα θέματα που μπορώ να παρέμβω συλλογικά σαν σύλλογος είναι περιορισμένα(λόγω χρόνου κυρίως) φράσεις του στυλ :που είσουνα ρε Χ τις προάλλες?? είναι τουλάχιστον γελοίο.....
« Last Edit: February 22, 2009, 15:46:47 pm by Godhatesusall » Logged

YARRRRRRRRRRRRRR
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #33 on: February 22, 2009, 15:42:19 pm »

Quote from: Godhatesusall on February 22, 2009, 15:38:48 pm
Quote from: pandora on February 22, 2009, 14:35:37 pm
Godhatesusall, η αλήθεια είναι ότι επειδή αρκετές φορές εγκαλείτε τον κόσμο που δεν ήταν "εδω" ή "εκεί" θα μου άρεσε να απαντήσεις στο παραπάνω, δλδ αν θα ήσουν διατεθειμένος να στηρίξεις μια διαμαρτυρία για μια άδικη ενέργεια ανεξαρτήτως αν έγινε η διαμαρτυρία από το ΚΚΕ ή όχι.

Στο δίλλημα αγώνας με το παμε ή καναπές θα επέλεγα το παμε.Ευχαριστημένη?

Δεν είναι θέμα ευχαρίστησης ή όχι, τη γνώμη σου ρώτησα  Wink
μην αρπάζεσαι.... και γενικά χαλαρώστε....
Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #34 on: February 22, 2009, 15:45:35 pm »

Δεν στο είπα με επιθετικό τόνο!!!  Cheesy

edit:

Τώρα που το βλέπω καλύτερα,με επιθετικό τόνο βγήκε,αλλά δεν το θελα Tongue

YARRRRRRRRRRRRRR
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #35 on: February 22, 2009, 15:46:34 pm »

οκ  Wink πάντως η κουβέντα πριν τα συνδικάτα είχε συγκεκριμένο θέμα...
ας το ξαναθυμηθούμε (greg +1)

(Stalin)^2
Guest
« Reply #36 on: February 22, 2009, 15:54:09 pm »

Quote from: promitheas on February 22, 2009, 14:47:27 pm
Quote from: Sartre on February 22, 2009, 04:28:23 am
Ριξε ενα βλεφαρο στο φερετρο του Φλωρακη ρε....

Γιαυτο σας λενε χρυσαυκνιτες αγορινα μου. Kiss

Το "Ελλάδας" το βλέπεις ρε μαλακισμένο??
Γι΄αυτή τη λέξη βγάζουμε την ελληνική σημαία στην γραμμή του αγώνα γιατι καποιοι πατριώτες κομμουνιστές και μη, έδωσαν τα στήθια τους να τα οργώσουν οι σφαίρες στο απόσπασμα,  για να μπορείς εσύ να σπουδάζεις σήμερα στο ΤΗΜΜΥ και να τρώει το τομάρι σου ένα κομμάτι ψωμί, το κατάλαβες αυτό??

και όταν θα βλέπεις την ελληνική σημαία να κρύβεσαι στη γή απο ντροπή,  που πουλάς και μαγκία πάνω σε κόκκαλα νεκρών που έιχαν την ηλικία σου και τα νίατα σου, για να μην είσαι σήμερα γιουσουφάκι του κάθε κατακτητή.

Σβήνοντας μόνο μία γραμμή μετατρέπεται σε ένα καθωσπρέπει φασιστικό λογίδριο από αυτά που ακούμε χρόνια.
Θα θελα να μου πεις τί σκατά κομμουνιστής είσαι όταν είσαι με την εθνική ενότητα, αλλά σταλήθεια δεν με νοιάζει να κάνω διάλογο με φασίστες.
Πολύ όμως θα θελα να σακούσω και με ταυτιά μου ρε παιδί μου, κάπου να μπορείς να κάνεις κουβέντα και όχι στο φόρουμ.
Καλημέρα φασιστάκο. Ελπίζω να μιλήσουμε και κατ' ιδίαν.
Social_waste
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #37 on: February 22, 2009, 16:07:32 pm »

http://img527.imageshack.us/img527/6321/dsc00420.jpg

Vive le son
D'l'explosion!
(Stalin)^2
Guest
« Reply #38 on: February 22, 2009, 16:26:23 pm »

Quote from: Social_waste on February 22, 2009, 16:07:32 pm
http://img527.imageshack.us/img527/6321/dsc00420.jpg

Αν και η ορθογραφία απαιτεί να γράφεται ως "κνήττες" (αυτό είναι ένα κεκτημένο του κινήματος Γενάρη-Φλεβάρη-Μάρτη 2007, το δανειζόμαστε από τους συντρόφους χημικούς μηχανικούς)
fourier
Guest
« Reply #39 on: February 22, 2009, 17:01:07 pm »

Κανενα ΚΚ (απ αυτα που διατηρουν τον επαναστατικο τους χαρακτηρα βεβαια και δεν εχουν ρεφορμισει) δεν λεει "εγω ξερω για σενα". Στο δικο σου μυαλο φαινεται ετσι, γιατι ως μικροαστος εχεις μια εγωιστικη αντιληψη για την πολιτικη, ακομα κι εκει μαγαζακια ονειρευεσαι και φοβασαι οτι "ο αλλος" που εχει "πιο οργανωμενο μαγαζακι" απο σενα θα σου το ριξει.

Και για του λογου το αληθες:

Πέρσι την άνοιξη περίπου υπήρχε ένα θέμα με τους φύλακες που τους είχαν κόψει τα βαρέα και σαν σχήμα (casus belli) είχαμε μιλήσει με κάποιους από αυτούς καθώς και είχαμε γράψει κείμενο για να ενημερώσουμε τον κόσμο γενικότερα για τις εργολαβίες στο ΑΠΘ και τις συνθήκες εργασίας.Πήγαμε να κάνουμε εκδήλωση(και νομίζω ότι έγινε κιόλας) αλλά επειδή το θέμα δεν πολυέπαιζε στην επικαιρότητα(βλέπεις υπήρχε σχέδιο για 3ο γύρο) γρήγορα θάφτηκε γιατί δεν μπορούμε 10 άτομα να τρέξουμε ένα τέτοιο θέμα όπως οι εργολαβίες.

Από κει και πέρα πολύ συχνά θα έβλεπες αναφορές στα κείμενα μας για τις εργολαβίες,καθώς το συζητούσαμε πολύ συχνά στα σχήματα...

Οσο δε για το κοκκινισμενο, γι' αυτο χρειαζεται οργανωση σε κεντρικο επιπεδο: Δευτεροβαθμια συνδικατα ή και μετα οργανωσιες, Κομμα, Διεθνης!

Ξεχνάς το γεγονός ότι ο λαός έλεγε ΦΥΡΕΡ ΣΩΣΕ ΜΕ!!!  Ήθελε και αυτός να βρει ένα πρόσωπο να "ενώσει την ντροπιασμένη γερμανία"  και να την αποκαταστήσει.....ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΕ κάποιον φύρερ για να βρει λύση στο αδιέξοδο.....Κύριο χαρακτηριστικό του φασισμού είναι ακριβώς αυτό το πράγμα:Υπότασσαν το εγώ στο εμείς και έτσι μια ομάδα ενωμένη σαν γροθιά,με χρήση τακτικών μαζικής πειθούς,έκανε ότι τους έλεγε ο φωστήρας...

Λαθος, ΕΣΥ το ξεχνας, αυτο ακριβως σου εγραψα, μαλλον το περασες στα γρηγορα: Οι πανω δεν μπορουσαν να κυβερνησουν αλλα οι κατω καθε αλλο παρα δεν ηθελαν να κυβερνηθουν, ισα ισα αναζητουσαν τον φυρερ να "τους σωσει".
Γιατι?
Διοτι η επαναστατικη τους πρωτοπορια, το ΚΚ Γερμανιας δηλαδη, που παταει στο μαρξισμο-λενινισμο και δρα με στρατηγικη την επαναστατικη καταληψη της εξουσιας απ τους εργατες, και που θα τους ελεγε δε χρειαζεστε κανενα μαλακα φυρερ, γιατι "της γης οι δουλοι κι οι ραγιαδες μοναχοι σας θα σωθειτε", και πως το προβλημα της "ντροπιασμενης Γερμανιας" δεν ειναι ζητημα εθνικης ταπεινωσης, αλλα η ηττα του γερμανικου λαου σ' εναν ιμπεριαλιστικο πολεμο που δεν πρεπει να επαναληφθει, ειχε αποδεκατιστει, οταν οι αστικοδημοκρατικες κυβερνησεις εκτελουσαν και διωκαν μεχρι αφανισμου τα μελη και την ηγεσια του!!!
Γιατι ενας λαος εξαθλιωμενος, ταπεινωμενος, πεινασμενος, με μια πατριδα διαλυμενη, δεν μπορει απο τη μια στιγμη στην αλλη να ξεσηκωθει σε επανασταση, χρειαζεται το οργανωμενο πρωτοπορειακο κομματι του που θα τον καθοδηγησει. Εκει ειναι που θα βγει το Κομμα και θα δωσει το συνθημα για την επανασταση, και η συσσωρευμενη λαϊκη οργη αντι να βγει σε ζητωκραυγες τυπου χαιλ χιτλερ και σε δολοφονιες αθωων εβραιων, θα στραφει σε επαναστατικη κατακτηση της εξουσιας, και οικοδομηση του σοσιαλισμου (δηλαδη της κυβερνησης των ιδιων των εργατων στον τοπο τους!) με τη διεθνιστικη βοηθεια των σοβιετικων συντροφων που εχουν ηδη κινησει!
Στα λογια μου ερχεσαι, δεν το καταλαβαινεις?

Οσο δε για το εγω και το εμεις, και παλι εισαι λαθος! Το εγω του γερμανου δεν υποταχθηκε στο εμεις, απεναντιας εξυψωθηκε και τονωθηκε κατω απο τη "στοργικη αγκαλια του φυρερ", και στραφηκε εναντιον της ανθρωποτητας. Οταν ο γερμανος σκεφτεται και λεει "εγω ειμαι μελος της αριας φυλης και ολοι οι αλλοι ειναι κατωτεροι", δεν υποτασσει το εγω του, αντιθετα στρεφει το εγω του εναντιον των εγω των υπολοιπων, τους οποιους θεωρει κατωτερου! Υποτασσω το εγω μου ηταν αυτο που ελεγε το ΚΚΓ, εγω ειμαι γερμανος, εσυ αυστριακος, ελληνας, τσεχος, ρωσος, οτιδηποτε, αλλα ολοι μαζι ΕΜΕΙΣ θα αγωνιστουμε για την απελευθερωση μας, και οχι για να φαει ο ενας τον αλλον!

Επιτελους, διαβαζεις και Μαρξ, τη διαλεχτικη αναμεσα στη μορφη και στο περιεχομενο δεν την εχεις καταλαβει ακομα?

Δεν με νοιάζει αν ο φωστήρας λέγετε Χιτλερ η ΚΚΕ...Τα χουμε δει όλα τα σκατά σας....τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και SS από την μία γκούλαγκ,ψυχειατρεία και "δίκες" της μόσχας από την άλλη...

Ε ναι κλασσικα οποτε δεν εχουμε τι να πουμε επιστρεφουμε στα ιδια γνωστα...

Τώρα όσα λες για το πόσο καλά είναι να αφομοιώνουμε συλλογικά την θεωρία(αφομοίωση της θεωρίας...ρε πούστη στο δημοτικό είμαι?) αυτό είναι τεράστια συζήτηση που ξέρεις ότι δεν μπορεί να γίνει στο φόρουμ....
Θα αρκεστώ να πω μόνο ότι δεν υπάρχει μία αληθινά επαναστατική θεωρία που θα μας οδηγήσει με ακρίβεια στην επανάσταση....

Η θεωρια ειναι εργαλειο, απο μονη της δεν εχει κανενα νοημα χωρις την πραξη.
Και επειδη για να αρχισεις την πραξη δεν βαζεις προϋποθεση να ξεκοκκαλισεις τα απαντα των Μαρξ, Ενγκελς, Λενιν, Σταλιν, των συμπαθουντων ή αντιπαθουντων, των αναρχικων, σοσιαλδημοκρατων, ρεφορμιστων διανοουμενων κλπ κλπ κλπ, εχεις μια οργανωση να αφομειωνει συλλογικα τη θεωρια και να βοηθα στη χαραξη μιας στρατηγικης. Αν θελεις να εμβαθυνεις, πολυ καλα θα κανεις, ισα ισα θα προσφερεις κιολας, αλλα δεν ειναι προϋποθεση.

Πρέπει να καταλάβουν οι από πάνω κύριοι ότι δεν είμαι επαγγελματίας έμμισθος επαναστάτης να μπορώ να επαναστατώ 14 ώρες το 24ωρο,και επειδή ακριβώς τα θέματα που μπορώ να παρέμβω συλλογικά σαν σύλλογος είναι περιορισμένα(λόγω χρόνου κυρίως) φράσεις του στυλ :που είσουνα ρε Χ τις προάλλες?? είναι τουλάχιστον γελοίο.....

Το ιδιο σχολιο περι μαγαζακιων κι εδω!  Cheesy
Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #40 on: February 22, 2009, 17:56:18 pm »

Είναι αστείο πραγματικά

Όταν κάποιος λέει(και έτσι αναφέρομαι στο 99,9% των περιπτώσεων)

"Κάναμε το Χ πράγμα" τον κατηγορείτε ότι καπελώνει τον σύλλογο/ότ κρύβεται πίσω από ονόματα και άλλα τέτοια
Όταν παω να πω ότι πήραμε μια πρωτοβουλία για ένα Χ θέμα,αλλά δεν μας βγήκε τελικά με κατηγορείς ότι χτίζω μαγαζάκι

και ΠΟΙΟΣ κατηγορεί για μαγαζάκι??Αυτός που ταυτίζει τον αγώνα με το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ

από πλευράς μου η συζήτηση τελειώνει εδώ,δεν έχει νόημα να συνεχιστεί.Για να τελειώνουμε με τις προσωπικές επιθέσεις μπορεί να μου πει κάποιος κνιτης

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ?

YARRRRRRRRRRRRRR
fourier
Guest
« Reply #41 on: February 22, 2009, 18:00:13 pm »

Quote from: Godhatesusall on February 22, 2009, 17:56:18 pm

"Κάναμε το Χ πράγμα" τον κατηγορείτε ότι καπελώνει τον σύλλογο/ότ κρύβεται πίσω από ονόματα και άλλα τέτοια
Όταν παω να πω ότι πήραμε μια πρωτοβουλία για ένα Χ θέμα,αλλά δεν μας βγήκε τελικά με κατηγορείς ότι χτίζω μαγαζάκι

Οταν το Χ πραγμα το κανετε μονοι σας και υπογραφετε ως Καζους Μπελι, Ξεφραγο Αμπελι ή κι εγω δεν ξερω πώς, κανενας δεν σας κατηγορει για καπελωμα.
Καπελωμα ειναι οταν το κανεις υπογραφοντας σαν καποιος αλλος, οπως π.χ. Συλλογος Φοιτητων χωρις να εχει παρθει αναλογη αποφαση.
Social_waste
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #42 on: February 22, 2009, 18:04:55 pm »

απλα το αν η αποφαση ειναι αναλογη ειναι πολυ συχνα
θεμα ερμηνειας. κατι που σημαινει οτι οταν το πλαισιο
δεν ειναι η προταση της πκσ, η μονη θεμιτη δραση ειναι
να μαζευομαστε και να διαβαζουμε δυνατα το πλαισιο.
αλλιως ειμαστε εκτος.
λετε 3 σελιδες πιπες. θα κανει καποιος μια επι του θεματος
αναλυση, κριτικη κατι για την εκδηλωση και την πρωτοβουλια
αντι για το που ησουνα οταν το παμε πηγαινε jambo(τωρα)?

Vive le son
D'l'explosion!
Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #43 on: February 22, 2009, 18:13:53 pm »

.Για να τελειώνουμε με τις προσωπικές επιθέσεις μπορεί να μου πει κάποιος κνιτης

YARRRRRRRRRRRRRR
promitheas
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατία ....ΤΩΡΑ!!!!!

View Profile
« Reply #44 on: February 22, 2009, 18:22:27 pm »

Είναι αστείο πραγματικά

και ΠΟΙΟΣ κατηγορεί για μαγαζάκι??Αυτός που ταυτίζει τον αγώνα με το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ

από πλευράς μου η συζήτηση τελειώνει εδώ,δεν έχει νόημα να συνεχιστεί.Για να τελειώνουμε με τις προσωπικές επιθέσεις μπορεί να μου πει κάποιος κνιτης

όταν θα αποβάλλετε τα μικροαστικά αντι-ΚΚΕ σας κόμπλεξ τότε κάτι θα γίνει.

το ΚΚΕ ήταν, είναι και θα είναι ο καθοδηγητής (όχι αρχηγός, ουτε καπελωτης - και αν δεν ξέρεις τι σημαίνει η λέξη καθοδηγητής να το συζητήσουμε αλλη φορά) της εργατικής τάξης.

Και αυτό όχι γιατι είναι η Παπαρήγα ή ο Κουτσούμπας ή ο Γοντικάς ή η Κανέλλη ή ο Μήτσος ή ο Τακής ή ο Στάθης ή.. ή.. ή...

αλλά γιατι η συντρηπτική πλειοψηφία των μελών του είναι Εργάτες (Καταστατική απαίτηση) και η θεωρία του, η στρατηγική του, οι στόχοι του και η τακτική του ειναι η Μαρξιστική - Λεννιστική θεώρηση.

Οταν το καταλάβετε αυτό και ξεκομπλαριστείτε για το ποίος έχει τα "αρχηγιλίκια" και τις άλλες μαλακίες που εφευρίσκει το κομπλεξικό μυαλό σας τότε θα ξανασυζητήσουμε.

Ενα είναι το σίγουρο!!  
Επανάσταση και Σοσιαλιστική Νίκη χωρίς Κομμουνιστικό Κόμμα δεν γίνεται απο την Ιδια την κοινωνική - οικονομική Νομοτέλεια - απο την ίδια την Ιστορία.
Χωρίς ΚΚ, είναι καταδικάσμένος ο Λαός να συντριβεί απο την Αστική Κυριαρχία.

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΡΕΕΕΕ!!!!!!!
Pages: 1 2 [3] 4 Go Up Print
Jump to: