• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 19, 2025, 13:37:04 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 19, 2025, 13:37:04 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Αιτήσεις Ορκωμοσίας ΤΗΜΜΥ...
by Mr Watson
[Today at 09:55:52]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 07:09:33]

H Στοά των Off Topic
by Katarameno
[June 18, 2025, 20:28:39 pm]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 18, 2025, 19:40:47 pm]

[ΣΗΕ ΙΙ] Γενικές απορίες ...
by chatzikys
[June 18, 2025, 19:26:00 pm]

Σιδηροδρομικό Δυστύχημα σ...
by Katarameno
[June 18, 2025, 18:22:39 pm]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[June 18, 2025, 07:55:05 am]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[June 18, 2025, 00:45:33 am]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9965
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426725
Total Topics: 31712
Online Today: 209
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 58
Guests: 116
Total: 174
Black Velvet
pkontzogl
fkagk
Tzatzikaki
chrisvobi
theodoridoueu
tank
aachmet
giannis g
MrGreekArrow
Dimos Bachlas
kkalamar
fopapadopoulos
AngelosAthanasiou
dtkyriak
cchristodoulou
AristeidisM
HamesJetfield
Nekt
ONETWIN
Jordann
Leou
manwlakhs
Vassoula
Pcsc
geoagour
Denisivo
evax
glavdakis
melisste22
mrPink
AcDimitri
unreasonable
Athinaaz
gpr000
schristofo
A-TheITGuy
Vasilikikr
almpandr
kutsukellis
Aris★
plapas
gpap
athena_apo
Marihouan820
BB
stavrosk
balligeorgia
dimitris585
koulakidis
fapios
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πρόγραμμα Χειμερινής Εξεταστικής 2024-2025
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Κινητοποιήσεις - Πρωτοβουλίες Φοιτητών (Moderators: Starki, MomostheGreen) > Περί συνελεύσεων και αποφάσεων...
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 3 [4] Go Down Print
Author Topic: Περί συνελεύσεων και αποφάσεων...  (Read 7132 times)
gpap
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: Περί συνελεύσεων και αποφάσεων...
« Reply #45 on: January 25, 2009, 17:44:23 pm »

Εχετε συνειδητά απαξιώσει το ΔΣ του συλλόγου και φέρνοντας στην ΓΣ κάθε θέμα την κάνετε λάστιχο.

Αυτές είναι καινοφανείς συνδικαλιστικές πρακτικές, αλλά μάλλον δεν το συνειδητοποιείτε. Φορέας υπολοποίησης κάθε απόφασης της ΓΣ είναι το ΔΣ του συλλόγου, όχι το όποιο ... συντονιστικό. Τα συντονιστικά δημιουργούνται επικουρικά όταν το ΔΣ αντικειμενικά δεν μπορεί να τα προλάβει όλα.
(πχ στη διάρκεια μιας κατάληψης, το ΔΣ έχει να ασχοληθεί με την πολιτική πλευρά της κατάληψης ενώ για τα πρακτικά ζητήματα -στεγαση, σίτηση, υλικό, οργάνωση κλπ- φτιάχνεται ένα συντονιστικό όργανο)
Alexkasgr
Honoured Member - Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Έτη φωτός μπροστά...

View Profile
« Reply #46 on: January 25, 2009, 18:41:33 pm »

Quote from: cecs on January 25, 2009, 17:40:20 pm
Quote from: corina on January 25, 2009, 17:22:11 pm
Quote from: Nessa NetMonster on January 25, 2009, 17:06:24 pm
Ύστερα, όλα αυτά που λες για τα προκαθορισμένα πλαίσια... έχεις χάσει τελείως το νόημα... για να εισακουστεί η γνώμη σου από τον κόσμο και να γίνει μία δράση δεν είναι ανάγκη να γραφτεί εκείνη τη στιγμή στο πλαίσιο. Αν θέλεις να γραφτεί στο πλαίσιο πήγαινε σε κάποια συνάντηση συνδιαμόρφωσης πλαισίου, ή κατέβασε δικό σου, ή πες το εκείνη την ώρα σε κάποιους που κατεβάζουν πλαίσιο - αλλά το επίδικο είναι άλλο.

Ρε παιδιά...μαζί μιλάμε και χώρια καταλαβαινόμαστε...Αυτό που λέει ο Αλεξκας είναι το πολύ απλό!

"Δε θέλω να πάω σε μια συνάντηση διαμόρφωσης πλαισίου, γιατί θέλω να συζητήσω μέσα στη συνέλευση. ΘΕΛΩ το πλαίσιο να ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ"

Αντέχουμε κάτι τέτοιο;

Υ.Γ. Φυσικά, αυτό δεν αποκλείει οποιαδήποτε ομάδα ή παράταξη ή σχήμα να έχει από πριν έτοιμες κάποιες προτάσεις, ώστε να συζητηθούν στη ΓΣ και να ενταχθούν στο πλαίσιο της απόφασης που θα γραφτεί επί τόπου, μέσα στη ΓΣ.

Και γιατί ο Alexkas (ο εκάστοτε) μένει σ'αυτό?  Huh
Το αντέχουμε,αλλά δεν καταλαβαίνω πόσο νόημα έχει να το γράφεις και να το λες από δω και από κει και οι ενέργειές σου να μην ανταποκρίνονται στα λόγια σου...
Από ποιον περιμένουμε να το κάνει για χατίρι μας?

Δε νομίζω ότι ο κάθε Alexkas θα πρέπει να δίνει και λόγο για το γιατί εκφράζεται διαδικτυακά και όχι στη ΓΣ... επίσης δε νομίζω ότι χρειάζεται ο καθένας να δίνει διαπιστευτήρια προσφοράς στο σύλλογο για να έχει το δικαίωμα να εκφέρει τη γνώμη του για αυτόν. Μην ξεχνάς ότι και η αποχή από μία διαδικασία μπορεί να είναι συνειδητή πολιτική επιλογή.

Δεν περιμένω από κανέναν τίποτα (μιλώντας προσωπικά), ότι ήταν να κάνω το έκανα όσο ασχολούμουν ως φοιτητής (περίπου όσο ο μέσος όρος των φοιτητών δηλαδή), αλλά θέλω να πιστεύω ότι δεν τρέφω αυταπάτες και δεν ωραιοποιώ μια εκ των πραγμάτων προβληματική διαδικασία, η οποία όπως ήδη είπα βολεύει ως έχει σχεδόν όλους. Κατά συνέπεια, προσωπικά δεν ξέρω πώς να την αλλάξω. Αν μου πεις εσύ (αφού βεβαίως αρχικά πεις αν συμφωνείς με την πρότασή μου, κάτι για το οποίο επιμελώς δεν τοποθετήθηκες παρά το έριξες στα περί δράσης και καναπέ) το πώς θα μπορούσε να γίνει, θα με ενδιέφερε να συνδράμω.
cecs
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Είμαι ΠΑΟΚΙ,υπάρχει πρόβλημα;

View Profile
« Reply #47 on: January 25, 2009, 19:42:10 pm »

Quote from: Alexkasgr on January 25, 2009, 18:41:33 pm
Quote from: cecs on January 25, 2009, 17:40:20 pm
Quote from: corina on January 25, 2009, 17:22:11 pm
Ύστερα, όλα αυτά που λες για τα προκαθορισμένα πλαίσια... έχεις χάσει τελείως το νόημα... για να εισακουστεί η γνώμη σου από τον κόσμο και να γίνει μία δράση δεν είναι ανάγκη να γραφτεί εκείνη τη στιγμή στο πλαίσιο. Αν θέλεις να γραφτεί στο πλαίσιο πήγαινε σε κάποια συνάντηση συνδιαμόρφωσης πλαισίου, ή κατέβασε δικό σου, ή πες το εκείνη την ώρα σε κάποιους που κατεβάζουν πλαίσιο - αλλά το επίδικο είναι άλλο.

Ρε παιδιά...μαζί μιλάμε και χώρια καταλαβαινόμαστε...Αυτό που λέει ο Αλεξκας είναι το πολύ απλό!

"Δε θέλω να πάω σε μια συνάντηση διαμόρφωσης πλαισίου, γιατί θέλω να συζητήσω μέσα στη συνέλευση. ΘΕΛΩ το πλαίσιο να ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ"

Αντέχουμε κάτι τέτοιο;

Υ.Γ. Φυσικά, αυτό δεν αποκλείει οποιαδήποτε ομάδα ή παράταξη ή σχήμα να έχει από πριν έτοιμες κάποιες προτάσεις, ώστε να συζητηθούν στη ΓΣ και να ενταχθούν στο πλαίσιο της απόφασης που θα γραφτεί επί τόπου, μέσα στη ΓΣ.

Και γιατί ο Alexkas (ο εκάστοτε) μένει σ'αυτό?  Huh
Το αντέχουμε,αλλά δεν καταλαβαίνω πόσο νόημα έχει να το γράφεις και να το λες από δω και από κει και οι ενέργειές σου να μην ανταποκρίνονται στα λόγια σου...
Από ποιον περιμένουμε να το κάνει για χατίρι μας?

Δε νομίζω ότι ο κάθε Alexkas θα πρέπει να δίνει και λόγο για το γιατί εκφράζεται διαδικτυακά και όχι στη ΓΣ... επίσης δε νομίζω ότι χρειάζεται ο καθένας να δίνει διαπιστευτήρια προσφοράς στο σύλλογο για να έχει το δικαίωμα να εκφέρει τη γνώμη του για αυτόν. Μην ξεχνάς ότι και η αποχή από μία διαδικασία μπορεί να είναι συνειδητή πολιτική επιλογή.

Δεν περιμένω από κανέναν τίποτα (μιλώντας προσωπικά), ότι ήταν να κάνω το έκανα όσο ασχολούμουν ως φοιτητής (περίπου όσο ο μέσος όρος των φοιτητών δηλαδή), αλλά θέλω να πιστεύω ότι δεν τρέφω αυταπάτες και δεν ωραιοποιώ μια εκ των πραγμάτων προβληματική διαδικασία, η οποία όπως ήδη είπα βολεύει ως έχει σχεδόν όλους. Κατά συνέπεια, προσωπικά δεν ξέρω πώς να την αλλάξω. Αν μου πεις εσύ (αφού βεβαίως αρχικά πεις αν συμφωνείς με την πρότασή μου, κάτι για το οποίο επιμελώς δεν τοποθετήθηκες παρά το έριξες στα περί δράσης και καναπέ) το πώς θα μπορούσε να γίνει, θα με ενδιέφερε να συνδράμω.

Να και η παρεξήγηση...Γι'αυτό θέλω να αποφεύγω τέτοιες κουβέντες..Τέλος πάντων,τώρα που πιαστήκαμε στο χορό θα χορέψουμε!
Ήθελα να πω ότι προφανώς και δε χρειάζεται κανείς να δίνει λόγο για το πώς εκφράζεται,αλλά το ίδιο προφανές είναι ότι κι εγώ δε χρειάζεται να δίνω λόγο για την κριτική που θα ασκώ (και φυσικά περιμένω να μου ασκηθεί κιόλας,πάντα έτσι γίνονται αυτά τα πράγματα,και αυτό γεννά το διάλογο).

Τσίγκλησα επίτηδες το θέμα αυτό και επέμενα τόση ώρα,γιατί ήθελα να προσπαθήσω κάτι,το έκανα δηλαδή εσκεμμένα.Ήθελα να παρακινήσω άτομα που νομίζουν ότι αυτός ο σύλλογος δεν έχει στον ήλιο μοίρα και τίποτα δεν αλλάζει,να σηκωθούν και να διεκδικήσουν (όχι απαραίτητα αυτό με το οποίο συμφωνώ κι εγώ αλλά το δικό τους δίκιο).
Όσον αφορά τη φράση που έχω κάνει με bold,θα ήθελα να πω ότι με βρίσκει αντίθετη,διότι καμιά φορά,αν και δεν το πιστεύουμε,οι αποφάσεις κάποιων επηρεάζουν κι εμάς,και επίσης μπορεί κάποιος μικρότερός σου να έχει ανάγκη από τη βοήθειά σου,αλλά κυρίως από την όποια εμπειρία σου.Άλλωστε αύριο μεθαύριο μπορεί κι εσύ να έχεις ανάγκη κάποιον στην εργασία σου,μπορεί-όχι σίγουρα,κι αυτός να μην είναι εκεί,γιατί απλά δε δουλεύει πια..
Ή όπως εμείς έχουμε προβλήματα και θέλουμε την κοινωνία να μας ακούσει και να διεκδικήσει μαζί μας,αυτή να πει ότι "α εμείς δεν είμαστε πια μαθητές,περάσαμε από αυτό το στάδιο,δε μας ενδιαφέρει αν μας χρειάζεστε,βγάλτε τα πέρα μόνοι σας,όταν ήταν ο καιρός μου εγώ αγωνίστηκα". (όπου "κοινωνία"->προσωποιημένη)
Δυστυχώς δεν κατάλαβα πού ακριβώς αναφέρεσαι όσον αφορά αυτό που έχω υπογραμμίσει στο post σου,αν θέλεις να μου πεις και να το δω.Δεν το έκανα επίτηδες.
Από κει και πέρα εγώ δεν είμαι ούτε κανένας παντογνώστης ούτε κανένας μεσσίας για να έχω τη λύση στο τσεπάκι μου.Ναι,έχω κάποιες σκέψεις,αλλά θα ήθελα να έχω δίπλα μου και άλλα άτομα με τις δικές τους σκέψεις,αν είναι να πετύχω κάτι.Γιατί ούτε κι εμένα μ'αρέσουν όλα ως προς το πώς λειτουργούν...

Να κοιμηθούμε αγκαλιά...
να μπερδευτούν τα όνειρά μας..
και στων φιλιών τη μουσική..
ρυθμό να δίνει η καρδιά μας..!!
cecs
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Είμαι ΠΑΟΚΙ,υπάρχει πρόβλημα;

View Profile
« Reply #48 on: January 25, 2009, 19:47:43 pm »

Σ'αυτό το σημείο λοιπόν,θα ήθελα να πάρω την πρωτοβουλία και να καλέσω όποιους θέλουν και ενδιαφέρονται να έρθουν αυτή τη βδομάδα και να κάνουμε μια συνάντηση με κύριο θέμα τη λειτουργία κάποιων διαδικασιών όπως η ΓΣ,τι μας αρέσει και τι μας ενοχλεί,τι θέλουμε να κρατήσουμε και τι να αλλάξουμε και πώς θα το πετύχουμε αυτό άμεσα!

Εγώ βλέπω ως μια καλή μέρα την Πέμπτη το απόγευμα.Θέλει κάποιος να προτείνει κάτι άλλο?Κάποια άλλη μέρα ίσως?

Να κοιμηθούμε αγκαλιά...
να μπερδευτούν τα όνειρά μας..
και στων φιλιών τη μουσική..
ρυθμό να δίνει η καρδιά μας..!!
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #49 on: January 25, 2009, 20:05:29 pm »

Όποιος δεν καλύπτεται από τα "έτοιμα" πλαίσια και θέλει να υπάρξει ένα πλαίσιο που θα γραφτεί την ώρα της συνέλευσης, ας θέσει αυτό το θέμα στη συνέλευση. Απλά.

Αλλά είμαι περίεργη να δω πώς θα γίνει αυτό που λέτε. Δηλαδή από πού θα αρχίσουμε; Να γραφτεί το πλαίσιο προς ποια κατεύθυνση; Όποιος το προτείνει, πρέπει να σκεφτεί πώς θα καταστεί δυνατόν να συμμετέχουν όλοι οι παρόντες από δεξιοί μέχρι αριστεροί για να συγγραφεί κάτι που υποτίθεται ότι θα εκφράζει όλο το σύλλογο, και να τεθούν προς συζήτηση και ψήφιση τα πάντα ένα ένα!

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #50 on: January 25, 2009, 20:06:51 pm »

Quote from: gpap on January 25, 2009, 17:44:23 pm
Εχετε συνειδητά απαξιώσει το ΔΣ του συλλόγου και φέρνοντας στην ΓΣ κάθε θέμα την κάνετε λάστιχο.

Αυτές είναι καινοφανείς συνδικαλιστικές πρακτικές, αλλά μάλλον δεν το συνειδητοποιείτε. Φορέας υπολοποίησης κάθε απόφασης της ΓΣ είναι το ΔΣ του συλλόγου, όχι το όποιο ... συντονιστικό. Τα συντονιστικά δημιουργούνται επικουρικά όταν το ΔΣ αντικειμενικά δεν μπορεί να τα προλάβει όλα.
(πχ στη διάρκεια μιας κατάληψης, το ΔΣ έχει να ασχοληθεί με την πολιτική πλευρά της κατάληψης ενώ για τα πρακτικά ζητήματα -στεγαση, σίτηση, υλικό, οργάνωση κλπ- φτιάχνεται ένα συντονιστικό όργανο)

Η πολιτική πλευρά της κατάληψης έχει αποφασιστεί αμετάκλητα και εξ ολοκλήρου από τη ΓΣ και συνοψίζεται στο ψηφισμένο πλαίσιο. Το συντονιστικό ασχολείται με τα πρακτικά όπως είπατε. Το ΔΣ απλά υπάρχει (και καλά κάνει).

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Alexkasgr
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Έτη φωτός μπροστά...

View Profile
« Reply #51 on: January 25, 2009, 21:52:30 pm »

@Alexkasgr έχεις χάσει το νόημα. Καταρχάς οι συνελεύσεις γίνονται για να συμμετέχει ο σύλλογος σε διάφορες δράσεις που σίγουρα γίνονται συχνότερα από μία φορά το μήνα.

Όταν ο Σύλλογος έχει πάρει μια απόφαση ότι π.χ. καταδικάζει το νόμο πλαίσιο, χρειάζεται να γίνετε κάθε εβδομάδα συνέλευση για να αποφασίζει ότι θα κατέβει και στη σχετική πορεία (που φυσικά δεν ξέρουμε για ένα μήνα πριν πότε ακριβώς θα γίνει)? Εγώ το θεωρώ αυτονόητο.
Βέβαια, εδώ τρώμε συνελεύσεις και συνελεύσεις για το πού θα πάει το πανώ του συλλόγου, οπότε τι συζητάμε...
Κολλάς σε λεπτομέρειες (αυτό π.χ. θα μπορούσε να το λύνει το ΔΣ ανετότατα) και χάνεις την ουσία (ότι π.χ. από Ιούνιο μέχρι Οκτώβριο που αδρανοποιείται ο σύλλογος περνάνε ότι νόμοι γουστάρει η εκάστοτε κυβέρνηση και ο σύλλογος κάνει 4 μήνες να συνεδριάσει - άρα συνεδριάζει όλη τη χρονιά μαζεμένα κάθε 15 μέρες για ν' αναπληρώσει, ακόμα και όταν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος...)
Quote from: cecs on January 25, 2009, 19:42:10 pm
Να και η παρεξήγηση...Γι'αυτό θέλω να αποφεύγω τέτοιες κουβέντες..Τέλος πάντων,τώρα που πιαστήκαμε στο χορό θα χορέψουμε!
Ήθελα να πω ότι προφανώς και δε χρειάζεται κανείς να δίνει λόγο για το πώς εκφράζεται,αλλά το ίδιο προφανές είναι ότι κι εγώ δε χρειάζεται να δίνω λόγο για την κριτική που θα ασκώ (και φυσικά περιμένω να μου ασκηθεί κιόλας,πάντα έτσι γίνονται αυτά τα πράγματα,και αυτό γεννά το διάλογο).

Καμία παρεξήγηση. Αυτό που εννοώ είναι ότι προσωπικά δεν μπορώ να ασχοληθώ με τα του συλλόγου φοιτητών από την στιγμή που πλέον δεν είμαι μέλος του. Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να λέω την άποψή μου από εδώ, γνωρίζοντας ότι μπορεί να επηρεάζει ή και να μην αγγίζει καθόλου.

Συνάντηση φυσικά και να κάνουμε, αλλά το ουσιαστικό είναι να διασφαλίσουμε ότι οι αλλαγές που θα επιδιώξουμε θα υλοποιηθούν. Και προφανώς και για να βελτιωθεί η κατάσταση δεν αρκεί η αλλαγή στη διαδικασία, αλλά προΰποτίθεται και η συμμετοχή.
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #52 on: January 25, 2009, 22:10:07 pm »

Quote from: Alexkasgr on January 25, 2009, 21:52:30 pm
Όταν ο Σύλλογος έχει πάρει μια απόφαση ότι π.χ. καταδικάζει το νόμο πλαίσιο, χρειάζεται να γίνετε κάθε εβδομάδα συνέλευση για να αποφασίζει ότι θα κατέβει και στη σχετική πορεία (που φυσικά δεν ξέρουμε για ένα μήνα πριν πότε ακριβώς θα γίνει)? Εγώ το θεωρώ αυτονόητο.
Βέβαια, εδώ τρώμε συνελεύσεις και συνελεύσεις για το πού θα πάει το πανώ του συλλόγου, οπότε τι συζητάμε...
Κολλάς σε λεπτομέρειες (αυτό π.χ. θα μπορούσε να το λύνει το ΔΣ ανετότατα)

Έχουμε τρομερή διαφορά οπτικής.

Καταρχάς οι συνελεύσεις κάθε μια-δυο βδομάδες παίζουν και το ρόλο να πολιτικοποιηθεί ο κόσμος, να μάθει σε ποια βάση είμαστε αντίθετοι πχ στο νόμο πλαίσιο, και να ενημερωθεί ότι την τάδε μέρα και ώρα γίνεται πορεία.

Ύστερα, αυτό που εσύ θεωρείς "λεπτομέρεια", για εμένα και για πολλούς άλλους είναι σημαντικότατο και καίριο ζήτημα, αρκετά κρίσιμο ώστε να καθορίσει αν το κίνημα θα νικήσει ή θα χάσει! Και για αυτό το πολύ σημαντικό ζήτημα δεν είναι δυνατόν να αφήνουμε να αποφασίζει το ΔΣ!

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Alexkasgr
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Έτη φωτός μπροστά...

View Profile
« Reply #53 on: January 25, 2009, 22:19:43 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on January 25, 2009, 22:10:07 pm
Quote from: Alexkasgr on January 25, 2009, 21:52:30 pm
Κολλάς σε λεπτομέρειες (αυτό π.χ. θα μπορούσε να το λύνει το ΔΣ ανετότατα)

Καταρχάς οι συνελεύσεις κάθε μια-δυο βδομάδες παίζουν και το ρόλο να πολιτικοποιηθεί ο κόσμος, να μάθει σε ποια βάση είμαστε αντίθετοι πχ στο νόμο πλαίσιο, και να ενημερωθεί ότι την τάδε μέρα και ώρα γίνεται πορεία.

Ύστερα, αυτό που εσύ θεωρείς "λεπτομέρεια", για εμένα και για πολλούς άλλους είναι σημαντικότατο και καίριο ζήτημα, αρκετά κρίσιμο ώστε να καθορίσει αν το κίνημα θα νικήσει ή θα χάσει! Και για αυτό το πολύ σημαντικό ζήτημα δεν είναι δυνατόν να αφήνουμε να αποφασίζει το ΔΣ!

Οκ, τότε ας γίνονται κάθε 10 μέρες συνελεύσεις των 100 ατόμων, γιατί δε νομίζω να έχεις την απαίτηση να έρχονται 1000 άτομα κάθε 3 και λίγο και να δίνουν 10 ώρες από το χρόνο τους για να "ενημερωθούν", κάτι που θα μπορούσαν να κάνουν με 100 τρόπους ακόμα...
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #54 on: January 25, 2009, 22:47:47 pm »

Να ενημερωθούν, να πολιτικοποιηθούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να συναποφασίσουν για διάφορα σημαντικά ζητήματα.

Μια φορά την εβδομάδα κάθε εβδομάδα είναι συχνά, αλλά δεν πειράζει κιόλας να γίνεται καμιά φορά... ειδικά όταν βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή όπως τώρα!

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
wesa
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #55 on: January 28, 2009, 11:18:22 am »

Quote from: Nessa NetMonster on January 25, 2009, 22:10:07 pm

Πιστευω οτι ειδικα στο επιπεδο της πολιτικοποιησης παιζει παρα πολυ σημαντικο ρολο η τακτικοτητα της Γ.Σ. Νομιζω οτι ειναι παρα πολυ σημαντικο να διαβασει ο φοιτητης 35 φορες την ιδια αναλυση πανω στο νομο-πλαισιο.
Ως γνησιος προβοκατορας οφειλω να κατεβασω καποια στιγμη καποιο περσινο πλαισιο οποιασδηποτε παραταξης για να δουμε τις διαφορες. (Ελπιζω βεβαια να μη προσβαλεται η πνευματικη τους μικροιδιοκτησια απο αυτο)

Για τον αισχρο τροπο διεξαγωγης της Γ.Σ. θα συμπληρωσω καποια αλλη στιγμη.

Quote from: gpap on January 25, 2009, 17:44:23 pm

μια φωνη και μια γροθια και οι μικροεξουσιαστες?
« Last Edit: January 28, 2009, 11:27:59 am by wesa » Logged
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #56 on: January 28, 2009, 12:41:58 pm »

Καλά ποιος τα διαβάζει τα πλαίσια; Εγώ συνήθως μόνο το τέλος διαβάζω (αιτήματα-δράσεις).

Στη ΓΣ θα ακούσεις και άλλα πράγματα πέρα από τη χιλιοειπωμένη ανάλυση ενός ζητήματος. Στο κάτω κάτω, άμα ένας ομιλητής δε λέει τίποτα καινούριο, κάνεις ένα διάλειμμα και ξανάρχεσαι στον επόμενο. Πχ μετά την 25η ερώτηση στη ΔΑΠ Cheesy

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Pages: 1 2 3 [4] Go Up Print
Jump to: