• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 15:17:53 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία
  
  Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY
  
  Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther
  
Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 15:17:53 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
H Στοά των Off Topic
by Nikos_313
[Today at 08:53:31]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[Today at 07:55:05]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426710
Total Topics: 31711
Online Today: 224
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 69
Guests: 156
Total: 225
Gstremp
John120196
giatieimaiedw
thanoswyd
Angelagfb
vaggelisx
orestispail51
EvanTsir
faidonchatz
Nicotre
soule
stmanzaf
JoHn!
gpr000
Dimikioup
Mr Z
nikosmonov
Tsompanotravolta
Adreas Seg
anon
nikitask
gntitsios
maria.r
parvanitid
thomasdt
ggougous
filippovna
georkala
Leou
karaths.d
vlasiosv
evgns
jm555
vaiatyr
plapas
konsntai
giannis g
soti
gdimove
ELEF
Sgt Pepper
Fraser
ThanosKoutsoump
bougatsa
Mr Watson
mzacharop
DLHERRO
Orfanidis Stelios
teosimeon
anrkos
tsaliki
Haralampos
Trelix
Rizotto
tasos_ntv
ariadnipm
MASV
fkacori
NickSpan
mimi4426
smantzaa
statiris
marnas
Soterd52
mailon
gsifnio
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πρόγραμμα Χειμερινής Εξεταστικής 2024-2025
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Διάφορα > ee - Διατροφή (Moderators: Don, Nikos_313, chatzikys, Tasos Bot) > Μαγειρεύοντας με το Sartre
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 19 Go Down Print
Author Topic: Μαγειρεύοντας με το Sartre  (Read 44866 times)
Chloe
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**
Gender: Female
Posts: 71


magic is all around us


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #60 on: February 04, 2009, 18:31:51 pm »

Quote from: Social_waste on February 04, 2009, 18:23:20 pm
οι αντζουγιες ακουγονται μαλακια.
δε φανταζομαι να υπαρχουν ωραιες
λεξεις με ντζ.

~ 2 - 3 lb's beaver meat
~ salt and pepper, course ground if available
~ butter
~ 1 large onion, chopped
~ 4 carrots, diced
~ 6 celery stalks with leaves, chopped
~ 4 cloves garlic, finely chopped
~ 3 medium pototoes, cubed, optional
~ 1 can (15oz) tomato sauce
~ 1 can (15oz) chopped tomatoes
~ 6 - 8 roasted chili peppers, remove skins and seeds, finely chopped
~ 1/2 tsp cumin
~ 1/2 tsp chili powder

Liberally season meat on both sides with salt and pepper. Place in refrigerator uncovered for at least two hours.
Remove meat from refrigerator and place on counter for 20 minutes. Cube meat into bite size pieces.
In a large skillet, pot or dutch oven, melt a little butter. Saute the onion, carrots, celery and garlic until semi-soft.
Add the meat and cook over medium heat until cooked through.
Microwave the potatoes until semi-soft. Don't overcook.
To the meat mixture, add the potatoes, tomato sauce, chopped tomatoes, chopped chili peppers, cumin and chili powder. Stir together.
Bring to a boil then reduce heat and simmer for 60 - 90 minutes. Add a little water if too thick and not fully cooked.
Serve and Enjoy!
(αν και αυτα τα celery ειναι για τον πουτσο.)

(Panthera Leo  το κουναβι λογικα μπορει να αντiκαταστησει
τον καστορα.)

Το  ιδιο κανει η μαμα μου με μοσχαρι
Logged
El Niño
Καταστραμμένος
********
Gender: Male
Posts: 5805



View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #61 on: February 05, 2009, 01:29:49 am »

ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ :Συστατικά:

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΚΟΡΔΟΣΤΟΥΜΠΙ

   
2 κιλά μεγάλες στρογγυλές μελιτζάνες, κομμένες σε φέτες (2,5 εκ.) κι αλατισμένες
ελαιόλαδο για τηγάνισμα ή άλειμμα
2 κιλά ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες, κομμένες στη μέση και τριμμένες
αλάτι κατά βούληση
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
½ κουταλάκι ζάχαρη
2-3 κουταλιές ξίδι ή γλυκό κόκκινο κρασί (Μαυροδάφνη)
1 κεφάλι σκόρδο καθαρισμένο, ψιλοκομμένο   

    
Οδηγίες:   
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190°C. Αλατίστε τις φέτες μελιτζάνας και αφήστε τις σ’ ένα τρυπητό, 40 τουλάχιστον λεπτά μέχρι 2 ώρες, για να φύγει η πικρίλα τους. Πλύντε και στεγνώστε καλά τις φέτες. Ζεσταίνετε περίπου 2,5 εκ λάδι στο τηγάνι και τηγανίζετε ελαφρά τις μελιτζάνες, σε δόσεις, προσέχοντας να μην καούν. Στραγγίστε τις σε απορροφητικό χαρτί. Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζετε τις ντομάτες με αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί μια πυκνή σάλτσα. Ανακατέψτε μετά το ξίδι ή το γλυκό κρασί μέσα στη σάλτσα.

Τοποθετήστε σε στρώσεις τις φέτες μελιτζάνας σ’ ένα πυρίμαχο σκεύος, πασπαλίζοντας σκόρδο σε κάθε στρώση. Όταν τελειώσετε, χύνετε τη σάλτσα από πάνω και τις ψήνετε για 30 λεπτά στο φούρνο ή τις σιγοβράζετε στην εστία για 20 λεπτά. Το φαγητό δεν πρέπει να είναι νερουλό και σερβίρεται καλύτερα χλιαρό. Ταιριάζει καλά με φρέσκο ψωμί, φέτα και κρασί.

Συμβουλή: Αν δεν θέλετε οι φέτες μελιτζάνας να τηγανιστούν σ’ όλο αυτό το λάδι, μπορείτε να τις αλείψετε με λάδι και να τις βάλετε στο γκρίλ. Και για πιο ήπια γεύση σκόρδου, σιγοβράστε το με σάλτσα
Logged
El Niño
Καταστραμμένος
********
Gender: Male
Posts: 5805



View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #62 on: February 05, 2009, 01:31:03 am »

ξεχαστε τις μετριότητες του SARTRE!!!!
Logged
Sartre
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
******
Gender: Male
Posts: 2010


ΜΠΛΕ!!!!!


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #63 on: February 05, 2009, 01:35:02 am »

ρε οποιος το φαει αυτο θα παει ΑΧΕΠΑ με τη μια...... αυτο θελει γερο στομαχι ρε τομαρι....
Logged

Αν δε διεκδικήσουμε σήμερα το αδύνατο, αύριο θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το αδιανόητο. Murray Bookchin
El Niño
Καταστραμμένος
********
Gender: Male
Posts: 5805



View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #64 on: February 05, 2009, 01:35:37 am »

(ΚΑΤΙ ΑΠΙΣΗΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ)

ΑΡΝΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ (ΟΦΤΟ)


Οδηγίες
Πλένετε το αρνάκι με αλατισμένο νερό.
Τοποθετείτε το ψωμί στο λαιμό του αρνιού για να μη φύγει η γέμιση.
Σε μία κατσαρόλα βάζετε λάδι και βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Μόλις ροδίσει, ρίχνετε τα συκωτάκια .
Αφήνετε να σοταριστούν και αυτά.
Προσθέτετε το ρύζι.
Διαλύετε το πελτέ μέσα σε ένα ποτήρι νερό και το ρίχνετε στη κατσαρόλα. Προσθέτετε λίγο χυμό ντομάτας.
Προσθέτετε το μίγμα μπαχαρικών και αλατοπιπερώνετε.
Τοποθετείτε το αρνάκι σ ένα μεγάλο ταψί που έχετε στρώσει κληματόβεργες. Γεμίζετε τη κοιλιά του αρνιού με τη γέμιση που έχετε ετοιμάσει. Ράβετε τη κοιλιά του αρνιού. Αλείφετε με το μίγμα μπαχαρικών και σάλτσα ντομάτας.
Δένετε τα πόδια του αρνιού ρίχνετε λίγο νερό στο ταψί και βάζετε στο φούρνο. Κάθε τόσο το περνάτε με λίγο βούτυρο
« Last Edit: February 05, 2009, 02:15:14 am by orestissar » Logged
El Niño
Καταστραμμένος
********
Gender: Male
Posts: 5805



View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #65 on: February 05, 2009, 01:36:04 am »

γιαυτο τι λες??
ειναι και απο την πατριδα σου!!χαχα
Logged
Sartre
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
******
Gender: Male
Posts: 2010


ΜΠΛΕ!!!!!


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #66 on: February 05, 2009, 01:37:47 am »

Μονο που το οφτο φιλτατε, γινεται στα καρβουνα στην πατριδα μου και χωρις κλιματοβεργες..... Tongue

οτι και καλα εσυ τωρα μαγειρεψες αρνι, οτι και καλα αυτο ειναι ευκολο να το κανεις για μεσημεριανο βρε αδερφε...
Logged

Αν δε διεκδικήσουμε σήμερα το αδύνατο, αύριο θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το αδιανόητο. Murray Bookchin
El Niño
Καταστραμμένος
********
Gender: Male
Posts: 5805



View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #67 on: February 05, 2009, 01:42:19 am »

για τους τολμηρους λατρεις των περιεργων γευσεων σας εχω κατι ανεπαναληπτο

ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΓΙΑΧΝΙ

ΥΛΙΚΑ: 1 κιλό σαλιγκάρια, ½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι, 2 μέτρια κρεμμύδια, 4 σκελίδες σκόρδο, ½ κιλό ντομάτες, 1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί κόκκινο, λίγο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βγάζουμε από το άνοιγμα των σαλιγκαριών τα ταπώματά τους και τα βάζουμε σε καυτό νερό. Ρίχνουμε μια κουταλιά σούπας αλάτι και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Μετά τα ξεπλένουμε με αρκετό νερό, ώσπου να καθαρίσουν. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι, το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε, ώσπου να πιουν το νερό τους. Προσθέτουμε το κρασί, τη ντομάτα, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνουμε να ψηθούν σε σιγανή φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα τους.
« Last Edit: February 05, 2009, 02:21:42 am by orestissar » Logged
El Niño
Καταστραμμένος
********
Gender: Male
Posts: 5805



View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #68 on: February 05, 2009, 01:49:44 am »

    Ριζότο με βατραχοπόδαρα και σαλιγκάρια.
    
       
    
    Για 2 άτομα: 10 καθαρισμένα μπουτάκια από βατράχια
10 καθαρισμένα σαλιγκάρια,
Ελαιόλαδο
Ψιλοκομμένο μεσαίο κρεμμύδι
μικρά κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1-2 κλαράκια από θυμάρι
λευκό κρασί
ζωμό από κοτόπουλο
200 γραμ ρύζι για ριζότο (αρμπόριο)
βούτυρο
½ σκελίδα σκόρδο
100 γραμ. σπανάκι
τριμμένη παρμεζάνα
κρέμα γάλακτος
μαιντανό τηγανισμένο
αλάτι,
μαύρο πιπέρι
    

Αλατίζετε τα μπουτάκια από τα βατράχια και τα πασπαλίζετε με μαύρο πιπέρι.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνετε μπόλικο ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί ρίχνετε τα βατραχοπόδαρα να σωταριστούν ενώ ανακατεύετε ελαφρά.

Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα μικρά κρεμμυδάκια και τα κλαράκια από θυμάρι, ανακατεύετε ξανά και σβήνετε με το λευκό κρασί. Αφήνετε τα υλικά να ψηθούν σιγά σιγά και ενώ εξατμίζεται η σάλτσα, προσθέτετε ζωμό από κοτόπουλο και αφήνετε να σιγοβράζουν για περίπου 10 λεπτά.

Σε ένα άλλο βαθύ τηγάνι, ρίχνετε ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο κρεμμύδι να σωταριστούν. Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε καλά . Σβήνετε με λευκό κρασί. Ανακατεύετε και από την ώρα που θα πάρει βράση μετράτε 17 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμο το ριζότο. Όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτετε λίγο ζωμό από κοτόπουλο ενώ ανακατεύετε διαρκώς.Παρακολουθείτε το ριζότο να είναι κρεμώδες και αν χρειαστεί προσθέτετε και άλλο ζωμό από κοτόπουλο. Το αφήνετε στην άκρη σε μάτι που είναι απλά ζεστό για περίπου 4 λεπτά.

Παράλληλα τσεκάρετε και τα βατραχοπόδαρα στο άλλο τηγάνι. Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζετε με μία τρυπητή κουτάλα και τα ξεκοκκαλίζετε. Σουρώνετε τον ζωμό και ξαναρίχνετε τα ξεκοκκαλισμένα βατραχοπόδαρα μέσα στο ζωμό, αφού πρώτα τα έχετε αφήσει να κρυώσουν.

Σε άλλο βαθύ τηγάνι, ρίχνετε ελαιόλαδο, λίγο βούτυρο, το σκόρδο και τα σαλιγκάρια. Ανακατεύετε απαλά, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και τα ρίχνετε στο τηγάνι με τα βατραχοπόδαρα.

Σε άλλο τηγάνι, ρίχνετε βούτυρο, μια σκελίδα σκόρδο, το ψιλοκομμένο σπανάκι μαλακωμένο με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε.

Ρίχνετε στο τηγάνι με το σπανάκι το έτοιμο ριζότο, 2,3 κυβάκια βούτυρου και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε λίγο ακόμα ζωμό, την τριμμένη παρμεζάνα, την κρέμα γάλακτος, λίγο ελαιόλαδο και αλάτι.

Σερβίρετε με τη βοήθεια ενός τσέρκι, πρώτα το ριζότο, από πάνω τα βατραχοπόδαρα, στη συνέχεια τα σαλιγκάρια. Αφαιρείτε το τσέρκι και γαρνίρετε με τον μαϊντανό που έχετε τηγανίσει και φέτες παρμεζάνας.
Logged
Sartre
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
******
Gender: Male
Posts: 2010


ΜΠΛΕ!!!!!


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #69 on: February 05, 2009, 01:51:10 am »

νταξει το χετε παραγαμησει..... ΧΑΛΑΤΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΟΒΑΡΟ ΤΟΠΙΚ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ.......

Logged

Αν δε διεκδικήσουμε σήμερα το αδύνατο, αύριο θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το αδιανόητο. Murray Bookchin
El Niño
Καταστραμμένος
********
Gender: Male
Posts: 5805



View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #70 on: February 05, 2009, 01:52:50 am »

νομιζω πρεπει να αλλαξει ο τιτλος του τοπικ... 8) 8)
Logged
Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
*******
Gender: Male
Posts: 3123



View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #71 on: February 05, 2009, 02:06:22 am »

   Boiled Flamingo


        1. Scald the flamingo with the feathers still on.
        2. Wash it and remove the feathers and other parts not meant for eating.
        3. Stuff it with greens, celery leaves, etc., and tie it to keep its shape. Coat it in lard.
        4. Boil the bird in a pot of water with salt, dill, and a little vinegar.
        5. Put the half-cooked bird in a sauce pan and brown in oil. Add a bunch of leeks and coriander. Add a little broth. Cover and continue cooking.
        6. To add color, pour in some grape juice thickened by heating.
        7. Crush some spices—pepper, cumin, coriander, laser root, mint, and rue. Moisten them with vinegar.
        8. Add dates and some of the juice from the sauce pan. Stir this back into the sauce and simmer.
        9. Add flour and cook till thickened. Strain and pour the sauce over the bird.

        The recipe works just as well for parrot.
Logged

YARRRRRRRRRRRRRR
El Niño
Καταστραμμένος
********
Gender: Male
Posts: 5805



View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #72 on: February 05, 2009, 02:07:13 am »

και κατι θαλασσινο.....

Ξιφίας με ζαρζαβατικά



Η κοιλιά σου είναι καλό να είναι στεγνή. Δεν ισχύει το ίδιο για τον ξιφία στο πιάτο σου. Δοκίμασε αυτό το ζουμερό και θρεπτικό πιάτο και αναπλήρωσε τα ω-3 αποθέματά σου.

Πάρε
1 κιλό ξιφίας σε φέτα
1 κουταλιά του γλυκού εστραγκόν
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Ντιζόν
1 φλιτζάνι μαγιονέζα light
1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 αντζούγιες ψιλοκομμένες
1/4 κ.γ. πιπέρι καγέν
1 κ.γ. κάππαρη
Αλάτι και πιπέρι

Φτιάξ' το μόνος σου
1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς.

2. Οσο ζεσταίνεται ο φούρνος ετοιμάζεις τη σάλτσα ανακατεύοντας όλα τα συστατικά εκτός του ψαριού.

3. Βάζεις σε ένα ταψί το ψάρι μαζί με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και ψήνεις για 20 λεπτά μέχρι να γίνει το ψάρι. Σερβίρεις με τη σάλτσα μαγιονέζας.

Συνοδεύεις με ένα μείγμα λαχανικών (κολοκυθάκια, πιπεριές, σπαράγγια και κρεμμύδια) ανακατεμένο με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ψήσε τα λαχανικά στο φούρνο τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά.

Θρεπτική αξία (4 μερίδες)
Θερμίδες: 530, Υδατάνθρακες: 15 γραμμάρια, Πρωτεΐνη: 49 γραμμάρια, Λιπαρά: 30 γραμμάρια (50%)(για να μην αισθανεστε και τυψεις αδικα)
Logged
El Niño
Καταστραμμένος
********
Gender: Male
Posts: 5805



View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #73 on: February 05, 2009, 02:08:00 am »

Quote from: Godhatesusall on February 05, 2009, 02:06:22 am
   Boiled Flamingo


        1. Scald the flamingo with the feathers still on.
        2. Wash it and remove the feathers and other parts not meant for eating.
        3. Stuff it with greens, celery leaves, etc., and tie it to keep its shape. Coat it in lard.
        4. Boil the bird in a pot of water with salt, dill, and a little vinegar.
        5. Put the half-cooked bird in a sauce pan and brown in oil. Add a bunch of leeks and coriander. Add a little broth. Cover and continue cooking.
        6. To add color, pour in some grape juice thickened by heating.
        7. Crush some spices—pepper, cumin, coriander, laser root, mint, and rue. Moisten them with vinegar.
        8. Add dates and some of the juice from the sauce pan. Stir this back into the sauce and simmer.
        9. Add flour and cook till thickened. Strain and pour the sauce over the bird.

        The recipe works just as well for parrot.

μεταφραση παρακαλω!
Logged
El Niño
Καταστραμμένος
********
Gender: Male
Posts: 5805



View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #74 on: February 05, 2009, 02:12:36 am »

και κατι μονο για τα βαρια στομαχια


Γαρδούμπα Ρουμελιώτικη


Υλικά για 4-5 άτομα


1,1/2 κιλο έντερα αρνίσια
1 κιλο γλυκάδια ή εντόσθια απο αρνί (συκωταριά,πνευμόνια,νεφρά κ.α.)
5-6 φρέσκα κραμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
αλάτι πιπέρι
1/2 φλυτζανιού λάδι
1 φλυτζάνι νερό ή χυμό ντομάτας
άνηθος ή μάραθος
ξύδι (για να πλείνετε τα έντερα)

Εκτελεση

Πλένετε καλα τα εντόσθια ή τα γλυκάδια και τα κόβετε σε μακρόστενες λωρίδες.Πασπαλίζετε με μπόλικο αλάτι και πιπέρι.Πλένετε πολλές φορές, μέσα - έξω, τα έντερα γυρνώντας τα με την βοήθεια μιας χοντρής βελόνας πλεξίματος ή ενός μολυβιού. Τα βάζετε σε μπώλ με λίγο ξυδι και τα αφήνετε για λίγα λεπτά , τα ξεπλένετε με μπόλικο νερό και τα στραγγίζετε.Αν θέλετε μπορείτε να τα ζεματίσετε σε λίγο νερό.
Τυλίγετε και δένετε με τα έντερα τα γλυκάδια ή τα εντόσθια σχηματίζοντας μικρά δεματάκια.
Βάζετε τα γαρδουμπάκια σε ταψί ή πυρέξ και πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι ,ανηθο και τα κρεμμυδάκια.
Περιχύνετε με λάδι και νερό ή χυμό ντομάτας και βάζετε το ταψί στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου.
Σερβίρονται ζεστά σε ατομικές μερίδες ή πιατέλα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Γλυκάδια είναι οι αδένες στο λαιμό των αρνιών και των μοσχαριών , όσο τρέφονται με γάλα Μετα τον απογαλακτισμό, τα γλυκάδια εξαφανίζονται.

(εδω δεν συμφερει να αναφερθω σε θερμιδες Smiley)
Logged
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 19 Go Up Print
Jump to:  

Powered by SMF | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Scribbles2 | TinyPortal © Bloc | XHTML | CSS
Loading...