• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 21:39:19 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία
  
  Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY
  
  Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther
  
Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 21:39:19 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426676
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 73
Guests: 91
Total: 164
Toaoutplasedakitoubiseswa
ppapadoe
atampakc
apsathas
dleivadi
BossiTsif
Argiris
ellimoschou
theofr
gkyrodi
stolieras
theresnocur3
amprozos
DK06
dorapangeiou
ΦΙδανης Αριστοτελης
Σταυρος23
alexbaroutes
stefpapa21
giannisd
jim_sklab
tasos gourd
thathas12
KZerenidis
mixkats
eleftheria
Roidos
cealexop
Notac
christinabisdeki
Spyros.kleanthous
superkolios
Nikos_313
grethem
bougatsa
xarisagraf
nmpampal
whatdoesthefoxsay
Fotis
itsikou
qwertyuiop
mike1996
AA RE LEWN
mmikelo
christina02
thomassamaras
valco08
gpap
Deviate
vaggelis.ntokas
johnnypap
manos_diakakis
georkala
BENEDICTVS
IBOURAS
krith
gorilaki
DimKaratzas
diamantis
moutdimi
mrotskos
NickSpan
Retroman07
mimaki
sassi
xarabalios
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Συμβουλές καλής χρήσης του φόρουμ: Youtube embed code and links, Shoutbox, Notify, ...
Δείτε περισσότερα εδώ...
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Διάφορα > ee - Διατροφή (Moderators: Don, Nikos_313, chatzikys, Tasos Bot) > Μαγειρεύοντας με το Sartre
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 19 Go Down Print
Author Topic: Μαγειρεύοντας με το Sartre  (Read 44679 times)
Sartre
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
******
Gender: Male
Posts: 2010


ΜΠΛΕ!!!!!


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #90 on: February 05, 2009, 03:10:10 am »

<a href="https://www.youtube.com/watch?v=UhOHoirc8is" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=UhOHoirc8is</a>

ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ;;;;;;
Logged

Αν δε διεκδικήσουμε σήμερα το αδύνατο, αύριο θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το αδιανόητο. Murray Bookchin
El Niño
Καταστραμμένος
********
Gender: Male
Posts: 5805



View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #91 on: February 05, 2009, 03:11:06 am »

ΦΑΚΕΣ

Συστατικά:   
½ φλιτζάνι (125 ml) ελαιόλαδο
2 ½ φλιτζάνια φακές μετρίου μεγέθους
6-5 φλιτζάνια νερού
1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1 μεγάλο καρότο κομμένο σε ροδέλες
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλιά της σούπας ξίδι τύπου μπαλσάμικο, ή ξίδι από κόκκινο κρασί με έντονη γεύση
αλάτι και πιπέρι   

    
Οδηγίες:   
Ξεδιαλέγετε και ξεπλένετε τις φακές. Ζεσταίνετε το λάδι σε χαμηλή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδια, το σκόρδο και τις φακές. Προσθέτετε τα καρότα, τα φύλλα της δάφνης, το νερό, το ξίδι και τα μπαχαρικά. Δοκιμάζετε για να δείτε αν χρειάζεται κι άλλο αλατοπίπερο και αφήνετε να σιγοβράσει για 1 περίπου ώρα, μέχρι να μαλακώσουν οι φακές και να πήξει η σούπα. Τις σερβίρετε ζεστές.

αν ακολουθήσετε τα βήματα μου δεν θα συγκρίνονται με τις αντιστοιχες της λεσχης
Logged
El Niño
Καταστραμμένος
********
Gender: Male
Posts: 5805



View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #92 on: February 05, 2009, 03:13:02 am »

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ:ΤΟΥΡΛΟΥ

Συστατικά:   
"1 χούφτα χλωρά κουκιά
1 φλιτζάνι αρακά
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθο
½ μαρούλι
2 πατάτες
4-5 αγκινάρες
1 κρασοπότηρο λάδι
αλάτι & πιπέρι
χυμό από 1 λεμόνι"   

    
Οδηγίες:   
Πήγα πάλι στην υπαίθρια αγορά της γειτονιάς και θαύμασα ένα σωρό ολόφρεσκα λαχανικά. Όταν τα βλέπω μαζεμένα τα λιμπίζομαι και πολύ λυπάμαι που δεν έχω μια μεγάλη οικογένεια να παίρνω απ’ όλα αυτά τα καλούδια και να τα μαγειρεύω με χίλιους δυο τρόπους.

Είχαν ολόφρεσκα χλωρά κουκκιά, είχαν αρακά, ένα σωρό ωραία τελοσπάντων. Πήγα κι εγώ σε διάφορους πάγκους και πήρα λίγο από το καθένα και έφτιαξα φαγητό βασιλικό. Μάλιστα τα έβαλα όλα μαζί στην κατσαρόλα και σιγομαγειρεύτηκαν, έμειναν με το λαδάκι τους – μια νοστιμιά. Φωνάξαμε και τη φίλη μας τη γειτόνισσα, γιατί τα ωραία πράγματα έχουν μεγαλύτερη αξία όταν τα μοιράζεται κανείς, φάγαμε και λίγο τυράκι.

Λοιπόν, βάλτε κι εσείς τα εξής υλικά μέσα στην κατσαρόλα: μιά χούφτα χλωρά κουκιά, καθαρισμένα γύρω γύρω για να μην έχουν ίνες, 1 φλιτζάνι αρακά, 1 ματσάκι πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο κι αυτό και ½ μαρούλι κομμένο στα δύο και καλοπλυμένο. Βάλτε και 2 μέτριες πατάτες κομμένες στα τέσσερα, 4-5 αγκινάρες καθαρισμένες, αλάτι, πιπέρι και 1 κρασοπότηρο λαδάκι καλό. Συμπληρώστε όσο νερό χρειάζεται για να σκεπαστούν σχεδόν τα λαχανικά, βάλτε το φαγητό στη φωτιά και όταν κοχλάσει χαμηλώστε την και αφήστε να σιγοβράζει.

Παρακολουθείτε την κατσαρόλα από καιρό σε καιρό, για να μη στεγνώσει το φαγάκι σας και κολλήσει. Όταν είναι μαλακά όλα τα λαχανικά, στείψτε 1 λεμονάκι και προσθέστε το κι αυτό. Δοκιμάστε αλάτι και λεμόνι για να είναι του γούστου σας και συμπληρώστε ό,τι χρειάζεται.

Μπορείτε να ψήσετε γαρίδες ή να τηγανίσετε καλαμαράκια για να συμπληρώσετε το τραπέζι και πάντως να πιείτε απαραιτήτως λευκό κρασί ανάλαφρο, όπως ταιριάζει. Αν σας αρέσει, μπορείτε να βάλετε και λίγη ντομάτα από την αρχή με όλα τα υλικά.
Logged
El Niño
Καταστραμμένος
********
Gender: Male
Posts: 5805



View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #93 on: February 05, 2009, 03:16:19 am »

Σπετζοφάϊ

(Χειμερινή συνταγή που συνοδεύει τις κρύες μέρες του χειμώνα!!)

Συστατικά
1 θηλιά λουκάνικο χωριάτικο
3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
8-10 πιπεριές κατσίκια
1 κουτί κον κασέ
1 ντομάτα
2 κουτ σούπας πελτέ
1 κουτ.ζάχαρη
1 καφτερή πιπερίτσα
αλάτι - πιπέρι

Οδηγίες
Τσιγαρίζουμε ελαφρά τα κρεμμύδια με το λουκάνικο και έπειτα τις πιπεριές (εμένα μου αρέσουν ολόκληρες το πολύ στα δύο).
Στο μπλέντερ χτυπάμε το κον κασε με την ντομάτα, τον πελτέ και την ζάχαρη.
Σβήνουμε το λουκάνικο με την σάλτσα και ρίχνουμε την πιπερίτσα ολόκληρη.
Ρίχνουμε και μισό ποτήρι νερό και το αφήνουμε να βράσει σε μέση θερμοκρασία π.χ. στο 3 (όχι χύτρα) για περίπου 30 λεπτά να δέσει η σάλτσα και οι γέυσεις. Τέλος αφαιρούμε την κόκκινη πιπερίτσα και σερβίρουμε με ρύζι, πουρέ ή και πατάτες τηγανιτές.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η δόση αυτή είναι μικρή, για τραπέζι θέλετε τουλάχιστον διπλή ποσότητα. Σαφώς η συνταγή δεν είναι δικιά μου. Αλλά να πω και την αλήθεια δεν ξέρω που την βρήκα, εάν θυμάμαι καλά το έφαγα εκεί και το έφτιαξα περίπου όπως κάνω τα κοκκινιστά μου. Ακόμα έχω ακούσει ότι το σβήνουν και με κρασί. Δεν το έχω δοκιμάσει.

Καλή σας όρεξη

Logged
El Niño
Καταστραμμένος
********
Gender: Male
Posts: 5805



View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #94 on: February 05, 2009, 03:17:47 am »

Κοκορέτσι

Συστατικά
2 αρνίσιες συκωταριές (χωρίς τα νεφρά)
επιπλέον γλυκάδια
2 αρνίσιες σκέπες
2 κιλά εντεράκια αρνίσια
2 λεμόνια Χυμός λεμονιού
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
λίγο σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)


Οδηγίες
Πλένετε τα έντερα καλά. Το πλύσιμο γίνεται καλύτερα αν εφαρμόσετε τη μία άκρη από τα έντερα στη βρύση σας, γεμίσει νερό και με τα δάχτυλα «τραβάτε» το νερό από μέσα Τα βάζετε σε λεκάνη με το χυμό λεμονιού, να ασπρίσουν και να σφίξουν προσέχοντας να ξεχωρίσετε τις άκρες.
Κόβετε τα εντόσθια σε μέγεθος καρυδιού και τα αφήνετε να στραγγίσουν. Τα πιπερώνετε, πασπαλίζετε με τη ρίγανη και το σκόρδο και αρχίζετε να τα περνάτε στη σούβλα εναλλάξ. Το αλάτι το βάζετε στο τέλος, την ώρα που περνάτε στη σούβλα τα κομμάτια για να μην γλιστράνε. Ένα συκώτι, ένα πνευμόνι, καρδιά, σπλήνα, γλυκάδι και πάλι από την αρχή. Όταν τελειώσετε, τα πιέζετε να μην αφήσουν κενά και τα τυλίγετε γύρω-γύρω με τις σκέπες. Μετά τυλίξτε όσο σφιχτά γίνεται με τα έντερα.
Αφήστε το κοκορέτσι στη σούβλα, σκεπασμένο, να στεγνώσει και να «πάρει» τα αρώματα Αν ψήσετε στα κάρβουνα, βάλτε την σούβλα κοντά στη φωτιά, στην αρχή, και γυρίζετε σχετικά γρήγορα, μέχρι να πάρει χρώμα. Μετά απομακρύνετε και γυρίζετε αφήνοντας την σούβλα από λίγο στα τέσσερα επίπεδά της. Πρέπει να ψηθεί καλά, χωρίς να στραγγίζει αλλά να στεγνώσει
Αν δεν ψήσετε στα κάρβουνα, μπορείτε προσεκτικά να τραβήξετε τη σούβλα και να βάλετε το κοκορέτσι σε ταψί να ψηθεί στον φούρνο. Μην προσθέσετε νερό, γιατί "βγάζει" πολλά υγρά. Αλείφετε συχνά με λάδι και στις δύο περιπτώσεις ψησίματος.
Λίγα μυστικά ακόμα
Γίνετε περίπου 80 cm αν τυλιχτεί σφιχτά.
Για καλύτερα, αν ψήσετε στα κάρβουνα, χρησιμοποιήστε τετράγωνη σούβλα
Logged
El Niño
Καταστραμμένος
********
Gender: Male
Posts: 5805



View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #95 on: February 05, 2009, 03:21:12 am »

Μοσχαράκι κοκκινιστό



Κλασσική γεύση το κοκκινιστό μοσχαράκι. Σερβίρετέ το με πουρέ, ρύζι ή τηγανιτές πατάτες. Είναι το ίδιο νόστιμο!


Συστατικά
1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους
λίγο λάδι
1 ποτηράκι κρασί
σάλτσα ντομάτας (1 κουτί)
1 κρεμμύδι
1 καρότο κομμένο σε ροδέλες (προαιρετικά)
1 κομμάτι κανέλας
3-4 γαρύφαλλα
αλάτι, πιπέρι
1 δάφνη
1 κ.σ. καρίνο (μείγμα μπαχαρικών) (προαιρετικά)


Οδηγίες
Κόβετε το κρεμμυδάκι σε λεπτές φέτες. Βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα λίγο λάδι και ρίχνετε το κρεμμύδι να μαραθεί λίγο. Μετά προσθέτετε τους κύβους του μοσχαριού και τους γυρίζετε να πάρουν χρώμα από παντού.
Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε νερό να σκεπάσει το μοσχάρι, ρίχνετε τα καρότα, τη ντομάτα και τα υπόλοιπα αρώματα και μπαχαρικά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράζει για 1 ½ - 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει πολύ το κρέας και να δέσει η σαλτσούλα του (εάν έχετε χύτρα ταχύτητος ακόμα καλύτερα).

Λίγα μυστικά ακόμα
Το καρίνο μπορεί να λέει πως είναι για κοτόπουλο, αλλά δίνει μεγάλη νοστιμιά σε όλα τα κοκκινιστά.
Το κανελογαρύφαλλο μπορείτε να το παραλείψετε εάν σας πέφτει βαρύ.
Logged
El Niño
Καταστραμμένος
********
Gender: Male
Posts: 5805



View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #96 on: February 05, 2009, 03:23:53 am »

Ζύμη για πίτσα

Συστατικά
2/3 της κουπας (τσαγιου) χλιαρο γαλα
30 gr νωπη μαγια
2 φλυτζανια τσαγιου αλευρι για ολες τις χρησεις
1/2 κουταλακι γλυκου αλατι
1 κουταλακι γλυκου ζαχαρη
1 κ.σ. ελαιόλαδο

Οδηγίες
Διαλυουμε την μαγια μες το γαλα προσθετοντας τη ζαχαρη και το αλατι.
Σε μια λεκανιτσα ριχνουμε τη διαλυμενη μαγια και προσθετουμε το αλευρι και μετά το λάδι.
Ζυμωνουμε μεχρις οτου η ζυμη μας να γινει απαλη ελαστικη.
Αφηνουμε την ζυμη να ξεκουραστει για 10 λεπτα και μετα την απλωνουμε σε ενα αλευρωμενο ταψακι.
Ψηνουμε για 30-35 λεπτα στους 180 βαθμους σε μεσαιο υψος φουρνου
Λίγα μυστικά ακόμα
"φορτωστε τη" με οτι θελετε (μανιταρια μπεικον χαμ ελιες ντοματες ψιλικομμενες, πιπεριες τυρι τριμμενο)
Στο ψησιμο θελουμε να δουμε τις ακρες του ζυμαριου να σκουραινουν.
 


Logged
El Niño
Καταστραμμένος
********
Gender: Male
Posts: 5805



View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #97 on: February 05, 2009, 03:25:49 am »

Κεφτεδάκια

Συστατικά
1/2 κιλό κιμά
2 παξιμάδια μεγάλα
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 αβγό
λίγο γάλα
λίγο λάδι
δυόσμο
αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες
Μουσκεύετε τα παξιμάδια. Τα στραγγίζετε πολύ καλά.
Περνάτε το κρεμμύδι και το σκόρδο από το μούλτι. Ανακατεύετε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι.
Προσθέτετε το λάδι ώστε να μην κολλάει στο χέρι και ζυμώνετε.
Σχηματίζετε τους κεφτέδες, τους αλευρώνετε και τους τηγανίζετε σε δυνατή φωτιά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Για να γίνει η συνταγή ασφαλείς για αυτούς που ακολουθούν τη διατροφή χωρίς γλουτένη κάντε τα εξής: 
Χρησιμοποιείστε παξιμάδια χωρίς γλουτένη
« Last Edit: February 05, 2009, 03:30:24 am by orestissar » Logged
alekos
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
******
Gender: Male
Posts: 1300


είδος προς εξαφάνιση...


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #98 on: February 05, 2009, 08:16:35 am »

Quote from: Sartre on February 05, 2009, 03:10:10 am
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=UhOHoirc8is" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=UhOHoirc8is</a>

ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ;;;;;;
Λίγα τα λόγια για το φιλαράκι μου.
Αυτό έγινε πριν από 4-5 χρόνια. Α ρε μεγαλεία μέχρι και το ράδιο αρβύλα έφτασε.
 Απλά κάποιοι κόπανοι ( Roll Eyes) αποφάσισαν να του κάνουν
μια χοντρή πλάκα. Βέβαια μετά από αυτό αναγκάστηκε να αλλάξει νούμερο.
Πάντως με την αγγελία γκόμενα δεν βρήκε, δύσκολοι καιροί.
Logged

    shumacher=showmacher      
   Τώρα που πλάκωσαν οι μπάτσοι του inet ορίστε η λύση https://xerobank.com/ και http://www.torproject.org/
Sartre
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
******
Gender: Male
Posts: 2010


ΜΠΛΕ!!!!!


View Profile
ΛΑΖΑΝΙΑ ΑΛΑ SARTRE
« Reply #99 on: February 06, 2009, 02:40:29 am »

ΛΑΖΑΝΙΑ ΑΛΑ SARTRE
(..........)
ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΤΑ ΣΠΑΕΙ…….
(η συνταγη ειναι αρκετα  γνωστη αλλα...)


Υλικά:
για 6 άτομα….
•   1 πακέτο λαζάνια
•   500 γρ. κιμά (χοιρινό και μοσχάρι)
•   1 μεγάλο κρεμμύδι
•   1 κόκκινη πιπεριά
•   1 κολοκυθάκι
•   2 σκελίδες σκόρδο
•   4-5 φρέσκα μανιτάρια
•   1/2 ποτηράκι του καφέ λάδι-ελαιόλαδο
•   μαϊντανό ψιλοκομμένο
•   αλάτι και πιπέρι
•   1 κουταλιά μουστάρδα
•   1 κουτί pummaro ψιλοκομμένο κλασικό
•   1 κουτί pummaro κλασικό
•   πελτέ ντομάτας
•   1 κουταλάκι ζάχαρη
•   1/2 ποτήρι τυρί τριμμένο
Για την μπεσαμέλ(ή πάρτε την έτοιμη σε σκόνη)
•   1 λίτρο γάλα (4 ποτήρια)
•   2 κουταλιές βούτυρο
•   3 κουταλιές αλεύρι
•   2 αυγά
•   2-3 κουταλιές τυρί τριμμένο
•   λίγη αλεσμένη φρυγανιά
ΓΕΜΙΣΗ:
Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά μας. Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το πιπέρι και το σκόρδο. Το κολοκυθάκι το τρίβουμε στο τρίφτη. Σ’ ένα μεγάλο αντικολητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Αφήνουμε να τσιγαριστούν για 1′.Στην συνέχεια προσθέτουμε το πιπέρι. Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 1′ ακόμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα μανιταράκια. Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 1′ ακόμα. Ακολούθως προσθέτουμε το τριμμένο κολοκυθάκι. Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 1′ ακόμα.Τέλος προσθέτουμε το κιμά. Ανακατεύουμε πολύ καλά έτσι να ενωθεί ομοιόμορφα με τα υπόλοιπα υλικά. Συνεχίζοντας κατά διαστήματα το ανακάτεμα βλέπουμε ότι ο κιμάς μας έχει βγάλει αρκετά υγρά. Είμαστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα μόλις ο κιμάς μας απορροφήσει όλα του τα υγρά! Αμέσως μετά αλατίζουμε και ρίχνουμε πιπέρι. Και τώρα το μυστικό, ρίχνουμε μια κουταλιά μουστάρδα! Στην συνέχεια προσθέτουμε το μαϊντανό και τέλος την ψιλοκομμένη ντομάτα, αλλά και ένα κουτί σάλτσα ντομάτας. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε ένα κουταλάκι ζάχαρη. Προαιρετικά βάζουμε και λίγη αλεσμένη κανέλλα. Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοψηθεί για 1 ώρα περίπου (ανακατεύοντας κατά αραιά διαστήματα)..

ΜΠΕΣΑΜΕΛ:
Σ’ ένα μπολ βάζουμε τα αυγά (τα οποία θέλουμε να έχουμε έτοιμα όταν θα τα χρειατούμε στην συνέχεια) και τα χτυπάμε λιγάκι με ένα πιρούνι. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο. Για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα κάνει σβώλους ρίχνουμε και μια κουταλιά λάδι (ελαιόλαδο) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα. Το μίγμα μας πρέπει να είναι λείο σαν κρέμα. Αμέσως μετά προσθέτουμε το γάλα (κρύο) και ανακατεύουμε συνεχώς. Μόλις γίνει η κρέμα μας, δηλαδή όταν αρχίσει να βγάζει φυσαλίδες, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Ακολούθως προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε το τυρί και η κρέμα μπεσαμέλ μας είναι έτοιμη.
Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Πασπαλίζουμε την βάση του ταψιού με 1-2 κουταλιές μπεσαμέλ. Τοποθετούμε μια στρώση από λαζάνια, αν χρειαστεί σπάζοντας μερικά για να καλύψουμε καλύτερα το ταψί μας. Στην συνέχεια βάζουμε μια στρώση από την γέμιση του κιμά. πλώνουμε καλά για να καλυφθούν όλα τα λαζάνια. Η γέμιση μας πρέπει να είναι αρκετά ζουμερή για να απορροφήσουν αργότερα το ζουμί αυτό τα λαζάνια και να ψηθούν. Ξανά πασπαλίζουμε πάνω από το κιμά 1-2 κουταλιές μπεσαμέλ. Ακολούθως σκορπίζουμε εδώ κι εκεί 1-2 κουταλιές τυρί και είμαστε έτοιμοι να επαναλάβουμε την διαδικασία από την αρχή έως ότου τελειώσουν όλα τα υλικά μας. Στρώνουμε μια δεύτερη βάση με λαζάνια. Ακολουθεί η δεύτερη στρώση από κιμά. Πασπαλίζουμε με μπεσαμελ ξανά. Καλύπτουμε ξανά με λαζάνια και πάμε για το τρίτο γύρο! Ακολουθεί η τρίτη στρώση από κιμά. Ακόμα λίγη μπεσαμέλ και λίγο τυρί εδώ κι εκεί. Καλύπτουμε ξανά με λαζάνια. Καλύπτουμε το ταψί με όλη την υπόλοιπη μπεσαμέλ και ρίχνουμε τυρί…. Ολοκληρώνουμε με λίγη φρυγανιά τριμμένη.. Όλο αυτό παει στο φούρνο για 45 λεπτά στους 180…



Logged

Αν δε διεκδικήσουμε σήμερα το αδύνατο, αύριο θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το αδιανόητο. Murray Bookchin
El Niño
Καταστραμμένος
********
Gender: Male
Posts: 5805



View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #100 on: February 06, 2009, 03:02:24 am »

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Υλικά

Δύο στήθη κοτόπουλου κομμένα σε χοντρές λωρίδες
1 κουτί φρέσκα μανιτάρια κομμένα στα δύο
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λωρίδες
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
Λάδι
Μισό κουτί κρέμα γάλακτος των 250 γραμμαρίων
1 και 1/2 νεροπότηρο χυμό ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
1 κουταλιά ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
Λίγο κύμινο





Ετοιμασία

Σοτάρουμε τις λωρίδες του κοτόπουλου, ρίχνουμε στην κατσαρόλα μισό ποτήρι νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια, την πιπεριά και το κρεμμύδι.
Μόλις βράσουν αρκετά προσθέτουμε την τομάτα, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και λίγο ακόμα νερό. (προσθέτουμε και λίγο λαδάκι ακόμα, αν κρίνουμε ότι αυτό που σοτάραμε το κοτόπουλο δεν είναι επαρκές).
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει και να ολοκληρωθεί σχηματίζοντας πηχτή σαλτσούλα.
Μόλις τελειώσει, το αποσύρουμε από τη φωτιά και μετά από 10 λεπτά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε να πάει παντού και να γίνει ροζ η σάλτσα μας και έτοιμο!
« Last Edit: February 06, 2009, 03:12:57 am by orestissar » Logged
Social_waste
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
******
Posts: 1917



View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #101 on: February 06, 2009, 03:09:13 am »

Logged

Vive le son
D'l'explosion!
El Niño
Καταστραμμένος
********
Gender: Male
Posts: 5805



View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #102 on: February 06, 2009, 03:10:32 am »

Χοιρινές Μπριζόλες Κρασάτες

Υλικά

6 Χοιρινές Μπριζόλες
3 Σκελίδες Σκόρδο
3 φύλλα Φασκομηλιάς (salvia)
Ρίγανη - Αλάτι - Πιπέρι
5 κουταλιές Λάδι
2/3 φλιτζάνι λευκό Κρασί
2 Λεμόνια
3 κλωνιά Μαϊντανό

 
Εκτέλεση

· Βάζουμε τις μπριζόλες σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα με το σκόρδο ψιλοκομμένο, το φασκόμηλο, ρίγανη, αλατοπίπερο και 1,5 φλιτζάνι νερό.
· Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πιουν το νερό.
· Προσθέτουμε το λάδι και τις ροδίζουμε και από τις δύο πλευρές.
· Ρίχνουμε το κρασί και αφού εξατμισθεί τον χυμό των λεμονιών.
· Τις πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τις σερβίρουμε αμέσως.

Logged
El Niño
Καταστραμμένος
********
Gender: Male
Posts: 5805



View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #103 on: February 06, 2009, 03:11:10 am »

Μοσχαράκι ρολό με τυρί


Συστατικά:   
1 1/2 κιλό μοσχαράκι
300 γρ. τυρί κεφαλοτύρι
8-10 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
1 ποτηράκι άσπρο κρασί
αλάτι
πιπέρι   

    
Οδηγίες:   
Παίρνετε κρέας από μοσχάρι. Λέτε στο χασάπη να σας κόψει λεπτές φέτες και να τις χτυπήσει να πλατύνουν. Κόβετε γύρω-γύρω όλα τα περιττά κρεατάκια ώστε να πάρει η κάθε φέτα ένα κανονικό σχήμα.

Σε ένα μπολάκι κόβετε το τυρί κυβάκια, σε ένα άλλο μπολάκι το σκόρδο. Απλώνετε τις φέτες το κρέας σε ένα ξύλο και αλατοπιπερώνετε καλά, τους βάζετε κατά μήκος το κομμένο τυρί και το πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο σκόρδο. Το τυλίγετε ρολό και το δένετε με λεπτή κλωστή ραψίματος.

Βάζετε τα ρολάκια στην κατσαρόλα με το λάδι και το βούτυρο να τσιγαριστούν καλά και από τις δύο μεριές. Όταν ροδίσουν γύρω-γύρω τα σβήνετε με το κρασί και αφού πάρουν 2-3 βράσεις ρίχνετε ένα ποτήρι νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να σιγοβράσουν. Στο διάστημα που θα βράσουν αν χρειαστεί τους ρίχνετε από λίγο νεράκι.

Όταν ψηθούν τα αφήνετε να μισοκρυώσουν και τα κόβετε, μπουκίτσες, μικρές φετούλες, αφού πρώτα αφαιρέσετε τις κλωστές.

Το σερβίρετε και τα γαρνίρετε, με πιλάφι ή πουρέ πατάτας ή πατατούλες τηγανιτές. Επάνω στο πιλάφι ή στις άλλες γαρνιτούρες ρίχνετε σαλτσούλα από το κρέας.
Logged
Sartre
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
******
Gender: Male
Posts: 2010


ΜΠΛΕ!!!!!


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #104 on: February 06, 2009, 03:12:11 am »

Ρε social το χεις παραγαμησει το θεμα.....  Cheesy
Αυριο θα κανω σκιουρακια με σαλτσα βερνικι παπουτσιων.... εισαι καλεσμενος ενοειται....
Logged

Αν δε διεκδικήσουμε σήμερα το αδύνατο, αύριο θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το αδιανόητο. Murray Bookchin
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 19 Go Up Print
Jump to:  

Powered by SMF | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Scribbles2 | TinyPortal © Bloc | XHTML | CSS
Loading...