• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 00:38:08 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία
  
  Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY
  
  Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther
  
Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 00:38:08 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[June 16, 2025, 23:46:31 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426678
Total Topics: 31711
Online Today: 164
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 54
Guests: 102
Total: 156
Kwst@ss_
Deviate
andyy
el mariachi
miltan8
acolak
Mikekmp
Giorgos2222
DemetriosL
Giannis Masterio
Saint_GR
tasos gourd
superkolios
m.renia
dkonst
alex_samaras_
EiriniGeo
vagk
aalmpanb
babis.o.sougias
Maximos7
sigklitiki
arisap
Spyridon01101
mpizos
antontsiorvas
Ulmo
Βασιλης
Yamal
Christina_R
Zaxarenia
maria.r
apol
anon
akoil
satsok
VaiosG
vastridam
leolam
Carot1456
soph553
kouf
Born_Confused
ELEF
sassi
gkyrodi
jimalexoud
HlektrikhPatata
iliaskou
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πρόγραμμα Χειμερινής Εξεταστικής 2024-2025
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Διάφορα > ee - Διατροφή (Moderators: Don, Nikos_313, chatzikys, Tasos Bot) > Μαγειρεύοντας με το Sartre
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 19 Go Down Print
Author Topic: Μαγειρεύοντας με το Sartre  (Read 44685 times)
Sartre
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
******
Gender: Male
Posts: 2010


ΜΠΛΕ!!!!!


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #75 on: February 05, 2009, 02:19:30 am »

το χετε γαμησει..... Angry
Logged

Αν δε διεκδικήσουμε σήμερα το αδύνατο, αύριο θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το αδιανόητο. Murray Bookchin
harris
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
*******
Gender: Male
Posts: 3278


οχι δεν ειμαι ο γνωστος χαρης


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #76 on: February 05, 2009, 02:19:49 am »

ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ
* 500 γρ. φέτα
* 2 κ.τ.σ νερό
* 1/2 ποτ. του νερού ελαιόλαδο
* 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
* λίγο tabasco ή λίγη πιπεριά καυτερή (ανάλογα με το πόσο καυτερή τη θες)

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ για ευκολία. Κανονικά, σύμφωνα με τον παραδοσιακό τρόπο, λιώνουμε τα υλικά σιγά - σιγά με πιρούνι.
Logged

El Niño
Καταστραμμένος
********
Gender: Male
Posts: 5805



View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #77 on: February 05, 2009, 02:26:24 am »

ΣΠΛΗΝΑΝΤΕΡΟ


ΥΛΙKA
1 έντερο από χοντρό συνήθως μανάρι (τραγο, γιδα)
1 σπλήνα
1 καρδιά
αλατι, πιπερι, σκορδο αρκετές σκελίδες

ΕKΤΕΛΕΣΗ
Αφού πλύνουμε καλά το έντερο την σπλήνα και την καρδια, παίρνουμε ένα κοφτερό μαχαίρι και κόβουμε την σπλήνα αλλά και την καρδιά σε μονοκόμματες στενές λουρίδες πάχους ενός ποντου. Απλωνουμε δίπλα δίπλα την σπλήνα με την καρδιά, αλατίζουμε καλά και πιπερώνουμε καλα. Παίρνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, το διπλώνουμε στα δυο και τυλίγουμε μαζί την σπλήνα και την καρδιά στην μια άκρη τους. Γυριζουμε το έντερο από την μια άκρη προς τα μέσα και ξεκινώντας από την άκρη με το αλουμινόχαρτο το βάζουμε μέσα στο έντερο και, ενώ σπρώχνουμε σιγά σιγά προς τα μέσα την σπλήνα με την καρδιά, βάζουμε μέσα και λίγο λίγο σκόρδο ανά διαστήματα μήκους, τριών πόντων, ώστε να πάει το σκόρδο σε όλο το μήκος του σπληναντερου. Αφού το περάσουμε το νεροβράζουμε για περίπου 45 λεπτά και μετά είναι έτοιμο γι να ψηθεί στα κάρβουνα αλλα και να μπει στο τηγανι, στο φούρνο κτλ.. ανάλογα με το τι προτιμάτε...
Logged
Chloe
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**
Gender: Female
Posts: 71


magic is all around us


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #78 on: February 05, 2009, 02:39:14 am »

και μετα σας πηραξαν τα ρεβυθια....
Logged
El Niño
Καταστραμμένος
********
Gender: Male
Posts: 5805



View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #79 on: February 05, 2009, 02:40:52 am »

τωρα σας μεταφερω σε κατι δροσερο και συνθισμενο


ΤΖΑΤΖΙΚΙ


Συστατικά
500 γρ. γιαούρτι σακούλας ή ανθότυρο
1 αγγούρι φρέσκο
1-2 σκελίδες σκόρδο
40-60 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι άσπρο
1 κ.γ. ούζο
1 κ.σ. φρέσκα αρώματα όπως: μαϊντανό, άνηθο, δυόσμο


Οδηγίες
Καθαρίζετε το αγγούρι από τη φλούδα και τους σπόρους, το κόβετε σε μικρούς κύβους ή σε λωρίδες, το αλατίζετε και το αφήνετε στο αλάτι για 15'.
Το σταγγίζετε και το στίβετε.
Ρίχνετε σε σαλατιέρα το γιαούρτι, το πιπέρι και τα αρώματα ψιλοκομμένα, το λάδι, το σκόρδο πολτοποιημένο και το αγγούρι και τα ανακατεύετε με ξύλινο κουτάλι μέχρι να αναμειχτούν καλά.


Ενα μυστικο ακόμα
Σερβίρετε παγωμένο!!
Logged
Αιμιλία η φτερωτή χελώνα
Διεστραμμένος
**********
Gender: Female
Posts: 15580


Έξω η μπουχεσαρία απ'το ΤΗΜΜΥ


View Profile WWW
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #80 on: February 05, 2009, 02:42:58 am »

Καλα προς το παρον επειδη το γαμησα το οικονομικο και ειμαι ταπι θα φαω γαλα με κορν φλεικς και απο μεθαυριο ισως παρω 5-6 ξιφιες να τους φαω
Logged

"Όσοι περιμένουν να βρουν πατημένα χνάρια θα απογοητευτούν γρήγορα. Όσοι δεν είναι έτοιμοι να πέσουν και να ξανασηκωθούν, να χάσουν τον δρόμο τους και να τον ξαναβρούν, να αγγίξουν όχι μια και δύο αλλά δέκα και εκατό φορές τον πάτο της έσχατης αμφιβολίας για τα σχέδια τους, για τις ιδέες τους, για τους συντρόφους τους, και για τους ίδιους τους εαυτούς τους, να αναμετρηθούν με τα χίλια δυο πρόσωπα της απόγνωσης και να ξανανέβουν στον αφρό, είναι καλύτερα να περιμένουν την κοινωνική αλλαγή απ' τον Αι Βασίλη ή, πράγμα που δεν διαφέρει πολύ, από κάποια αψεγάδιαστη δικαιωμένη "πρωτοπορία" .Εμείς δεν έχουμε να προσφέρουμε παρά την άχαρη γοητεία της καινούριας προσπάθειας, την ιστορική βεβαιότητα για τον σκοπό, την πάλη για τον ποιοτικό εμπλουτισμό του μαζί με την αδιάκοπη κριτική για τα μέσα, την στράτευση σε μια υπόθεση που χρειάζεται μαχητές αλλά θέλει να καταργήσει τους στρατιώτες"

https://www.facebook.com/arage.eaak  Knuppel
El Niño
Καταστραμμένος
********
Gender: Male
Posts: 5805



View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #81 on: February 05, 2009, 02:51:27 am »


Πεσκανδρίτσα με πράσα στον φούρνο


Συστατικά:   
1 κομμάτι πεσκανδρίτσα 2 κιλά περίπου
6-1Ο σκελίδες σκόρδο
1/2 κιλό πράσα
1/2 φλιτζάνι λάδι
θρούμπι ή ρίγανη ή και τα δύο   

    
Οδηγίες:   
Κόβετε κατά μήκος τα πράσα στη μέση, κι ύστερα σε κομμάτια 1Ο εκ. και τα τοποθετείτε σε ασημόχαρτο μέσα σε πυρέξ.

Χαράζετε την πεσκανδρίτσα σε 1Ο μεριές και μπήγετε μέσα το σκόρδο. Την αλατοπιπερώνετε, την λαδώνετε, την βάζετε πάνω στο στρώμα των πράσων, την περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι.

Κλείνετε το ασημόχαρτο ερμητικά. Ανάβετε τον φούρνο στους 200 C κι αφήνετε το ψάρι να ψηθεί, για 30 λεπτά περίπου. Σερβίρεται με πατατούλες στον αχνό.

Η πεσκανδρίτσα είναι ένα ψάρι που τον τελευταίο καιρό όλο και πιο εύκολα μπορούμε να βρούμε σε επιλεγμένα super markets. Είναι σχετικά φτηνό ψάρι και εξαιρετικά νόστιμο. Μπορούμε να το εντάξουμε στο εβδομαδιαίο διαιτολόγιό μας, καθώς είναι και νόστιμο και υγιεινό, όπως όλα τα ψάρια.
Logged
Αιμιλία η φτερωτή χελώνα
Διεστραμμένος
**********
Gender: Female
Posts: 15580


Έξω η μπουχεσαρία απ'το ΤΗΜΜΥ


View Profile WWW
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #82 on: February 05, 2009, 02:58:36 am »

Εδω ταιριαζει το τραγουδι απο Ημισκουμπρια, Πεσκανδριτσα με πρασα! Cheesy
Logged

"Όσοι περιμένουν να βρουν πατημένα χνάρια θα απογοητευτούν γρήγορα. Όσοι δεν είναι έτοιμοι να πέσουν και να ξανασηκωθούν, να χάσουν τον δρόμο τους και να τον ξαναβρούν, να αγγίξουν όχι μια και δύο αλλά δέκα και εκατό φορές τον πάτο της έσχατης αμφιβολίας για τα σχέδια τους, για τις ιδέες τους, για τους συντρόφους τους, και για τους ίδιους τους εαυτούς τους, να αναμετρηθούν με τα χίλια δυο πρόσωπα της απόγνωσης και να ξανανέβουν στον αφρό, είναι καλύτερα να περιμένουν την κοινωνική αλλαγή απ' τον Αι Βασίλη ή, πράγμα που δεν διαφέρει πολύ, από κάποια αψεγάδιαστη δικαιωμένη "πρωτοπορία" .Εμείς δεν έχουμε να προσφέρουμε παρά την άχαρη γοητεία της καινούριας προσπάθειας, την ιστορική βεβαιότητα για τον σκοπό, την πάλη για τον ποιοτικό εμπλουτισμό του μαζί με την αδιάκοπη κριτική για τα μέσα, την στράτευση σε μια υπόθεση που χρειάζεται μαχητές αλλά θέλει να καταργήσει τους στρατιώτες"

https://www.facebook.com/arage.eaak  Knuppel
El Niño
Καταστραμμένος
********
Gender: Male
Posts: 5805



View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #83 on: February 05, 2009, 03:01:02 am »

απο κει εμπνευστικα!! Smiley
Logged
El Niño
Καταστραμμένος
********
Gender: Male
Posts: 5805



View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #84 on: February 05, 2009, 03:01:27 am »

Λαχανοντολμάδες με σάλτσα αυγολέμονο


Υλικά

1 μεγάλο λάχανο ή 2 μεσαία λάχανα
1 κιλό κιμάς (αν χρησιμοποιήσετε χοιρινό κιμά ή αν ο κιμάς σας έχει αρκετό λίπος μειώστε λίγο την ποσότητα του λαδιού)
1 ματσάκι μαϊντανό
Ρίγανη
Ψιλοκομμένο δυόσμο
2 κρεμμύδια
Αλάτι
Πιπέρι
1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 κουταλιές κορν φλάουρ
2-3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κρόκους αυγών
Χυμός 2-3 λεμονιών




Ετοιμασία

Χαράζουμε ένα βαθύ σταυρό στο κοτσάνι του λάχανου.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει βάζουμε το λάχανο να βράσει για πέντε περίπου λεπτά από την μία πλευρά και για άλλα πέντε από την άλλη και το βγάζουμε από το νερό.
Βγάζουμε τα φύλλα που έχουν ζεματιστεί και που μπορούν να βγουν και αν χρειαστεί ξαναβράζουμε το υπόλοιπο για άλλα 5 λεπτά.
Στα πολύ μεγάλα φύλλα κόβουμε και αφαιρούμε το σκληρό κοτσάνι. Μετά τα κόβουμε στην μέση. Τα μικρότερα παραμένουν ολόκληρα (εκτός από την αφαίρεση των κοτσανιών). Τα κοτσάνια που κόψαμε τα βάζουμε να σχηματίσουν έναν πάτο μέσα στην κατσαρόλα, όπου πάνω του θα πατήσουν οι λαχανοντολμάδες.
Μέσα στον κιμά ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, την ρίγανη, τον δυόσμο, τα κρεμμύδια, μισό φλυντζάνι λάδι, το ρύζι, δύο κουταλάκια περίπου του γλυκού αλάτι και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σε κάθε κομμάτι λάχανο βάζουμε περίπου δύο κουταλιές από το μίγμα του κιμά, τον τυλίγουμε δίνοντάς του ένα κάπως μακρόστενο σχήμα, και τους τοποθετούμε σφιχτά τον ένα δίπλα στον άλλο στην κατσαρόλα.
Για όσο χρόνο βράζουν, βάζουμε ένα πιάτο πάνω από τους ντολμάδες και αν θέλουμε και ένα βάρος πάνω από το πιάτο (εγώ βάζω ένα φλιτζάνι γεμάτο νερό).
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι και νερό τόσο ώστε να σκεπάζει τους ντολμάδες και ένα φλιτζάνι ακόμα.
Χρειάζονται περίπου μία ώρα βράσιμο (δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν βράση, και μετά σιγοβράζουμε).
Δοκιμάζουμε έναν, και εφόσον έχει βράσει και το λάχανο και η γέμιση, σουρώνουμε τους ντολμάδες και κρατάμε το ζουμί.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί και προσθέτουμε το κορν φλάουρ να σοταριστεί για 1-2 λεπτά και ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα, προσθέτουμε λίγο-λίγο το ζουμί από τους ντολμάδες (μέχρι να πήξει ελαφρά), αλατάκι, πιπεράκι άσπρο, τους κρόκους των αυγών και το χυμό των λεμονιών. Δοκιμάζουμε για αλάτι, πιπέρι, λεμόνι. Αν η σάλτσα αρχίζει να γίνεται πηχτή την αραιώνετε με λίγο ζουμί ή λίγο νερό. Αν είναι νερουλό διαλύουμε σε λίγο νερό λίγο κορν φλάουρ ακόμα και το ρίχνουμε στην σάλτσα μας.
Το πόσο θα πήξουμε την κρέμα είναι καθαρά θέμα γούστου. Να έχετε όμως υπ’ όψη ότι όσο μένει η σάλτσα τόσο πήζει.
Σερβίρουμε τους λαχανοντολμάδες ζεστούς με λίγη (ή πολύ σάλτσα) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Με την ίδια γέμιση μπορούμε να κάνουμε μικρά ντολμαδάκια με λάχανο και με αμπελόφυλλα – μία στρώση με λάχανο και μία στρώση με αμπελόφυλλα κ.ο.κ. - με αυγολέμονο (ένα πολύ διαδεδομένο φαγητό στη Ρούμελη, που σερβιριζόταν σε όλες σχεδόν τις γιορτές, σε γλέντια γάμων και βαφτίσεων και γενικά σε κάθε ευκαιρία), γεμιστά κολοκυθάκια με κρέμα αυγολέμονου, μαρουλοντολμάδες με κρέμα αυγολέμονου κλπ.
Logged
Sartre
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
******
Gender: Male
Posts: 2010


ΜΠΛΕ!!!!!


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #85 on: February 05, 2009, 03:01:49 am »

ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ..........................................



 Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy
Logged

Αν δε διεκδικήσουμε σήμερα το αδύνατο, αύριο θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το αδιανόητο. Murray Bookchin
Αιμιλία η φτερωτή χελώνα
Διεστραμμένος
**********
Gender: Female
Posts: 15580


Έξω η μπουχεσαρία απ'το ΤΗΜΜΥ


View Profile WWW
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #86 on: February 05, 2009, 03:06:47 am »

Δε μου λες σκιουρε
Σκιουρο στη σουβλα πως κανουμε; Roll Eyes
Logged

"Όσοι περιμένουν να βρουν πατημένα χνάρια θα απογοητευτούν γρήγορα. Όσοι δεν είναι έτοιμοι να πέσουν και να ξανασηκωθούν, να χάσουν τον δρόμο τους και να τον ξαναβρούν, να αγγίξουν όχι μια και δύο αλλά δέκα και εκατό φορές τον πάτο της έσχατης αμφιβολίας για τα σχέδια τους, για τις ιδέες τους, για τους συντρόφους τους, και για τους ίδιους τους εαυτούς τους, να αναμετρηθούν με τα χίλια δυο πρόσωπα της απόγνωσης και να ξανανέβουν στον αφρό, είναι καλύτερα να περιμένουν την κοινωνική αλλαγή απ' τον Αι Βασίλη ή, πράγμα που δεν διαφέρει πολύ, από κάποια αψεγάδιαστη δικαιωμένη "πρωτοπορία" .Εμείς δεν έχουμε να προσφέρουμε παρά την άχαρη γοητεία της καινούριας προσπάθειας, την ιστορική βεβαιότητα για τον σκοπό, την πάλη για τον ποιοτικό εμπλουτισμό του μαζί με την αδιάκοπη κριτική για τα μέσα, την στράτευση σε μια υπόθεση που χρειάζεται μαχητές αλλά θέλει να καταργήσει τους στρατιώτες"

https://www.facebook.com/arage.eaak  Knuppel
El Niño
Καταστραμμένος
********
Gender: Male
Posts: 5805



View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #87 on: February 05, 2009, 03:07:45 am »

ΣΠΙΤΙΚΟΣ ΤΡΑΧΑΝΑΣ(ειδικα για φοιτητες)


Συστατικά
1/2 κιλό αλεύρι σκληρό
1/2 κιλό σιμιγδάλι ψιλό
Λίγο αλάτι
Γάλα όσο πάρει (για γλυκό τραχανά) ή
Γιαούρτι πρόβειο όσο πάρει (για ξινό τραχανά)


Οδηγίες
Ζυμώνετε τα υλικά ώστε να γίνει μία καλή ζύμη που να μήν κολλάει.
Κόβετε κομμάτια από τη ζύμη και κάνετε μικρά πιτάκια
Αφήνετε τα πιτάκια σε μία επιφάνεια καλυμμένα με τούλι να στεγνώσουν. (Μπορεί να πάρει 2-3 ημέρες αλλάζοντας πλευρά στα πιτάκια).
Όταν στεγνώσουν (όχι τελείως γιατί αν είναι σκληρά δεν θα τρίβονται) τα περνάτε από το multi για να τριφτεί (το μέγεθος του τραχανά εξαρτάται από το γούστο του κάθε ενός).
Αφήνετε για μία ημέρα τριμμένο τον τραχανα να στεγνώσει τελείως (πάντα καλυμμένος με τούλι). Μετά μπορείτε να αποθηκεύσετε σε υφασμάτινη σακούλα σε στεγνό μέρος ή σε τάπερ στο ψυγείο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να φάτε τον τραχανά με ντομάτα, με γάλα ή και σκέτο με δυόσμο. Είναι πολύ νόστιμος επίσης με φέτα.
Εγώ προσθέτω και ζωμό λαχανικών, το κάνει πιο νόστιμο.

Τον βράζεται για περίπου 15 λεπτά σε καθαρό νερό και απολαύστε σπιτική γεύση!!
Logged
El Niño
Καταστραμμένος
********
Gender: Male
Posts: 5805



View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #88 on: February 05, 2009, 03:08:17 am »

Quote from: JEREMIAH on February 05, 2009, 03:06:47 am
Δε μου λες σκιουρε
Σκιουρο στη σουβλα πως κανουμε; Roll Eyes

τι να σου πω...αυτο δεν το ξερω
Logged
Chloe
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**
Gender: Female
Posts: 71


magic is all around us


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #89 on: February 05, 2009, 03:09:00 am »

Quote from: JEREMIAH on February 05, 2009, 03:06:47 am
Δε μου λες σκιουρε
Σκιουρο στη σουβλα πως κανουμε; Roll Eyes
ρωτα τον social waste. Θα ξερει
Logged
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 19 Go Up Print
Jump to:  

Powered by SMF | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Scribbles2 | TinyPortal © Bloc | XHTML | CSS
Loading...