• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 00:06:34 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 00:06:34 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[June 16, 2025, 23:46:31 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426678
Total Topics: 31711
Online Today: 164
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 51
Guests: 110
Total: 161
apal
Το παγώνι
Yamal
thaliatsk
Summand
theofr
dinoschalv
Zoe06
mprova
kostas1507
chaniotism
chrisg
lasef
Elenit
Saint_GR
boulionis
Pakapis5
AlexKyr
Athinaaz
sassi
kpap17
George15
nikd
george14
parvanitid
ArchieHadCells
mavropan
evax
kouf
alex_samaras_
dimitrisblioumis
taniakrg
agapi
LambisTr
abiki
Tsomp
Giorgos2222
alababamas4444
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
Mr Watson
maestros
Mr Z
Leftor
Nikos_313
cchristodoulou
AODON
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Επίσημη ενημέρωση για Αντιστοίχηση Μαθημάτων ΝΠΣ με ΠΠΣ και η συζήτηση στο forum.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Διοίκηση τμήματος (Moderators: PolarBear, tzortzis) > ΓΣ Τμήματος 27/11 με θέμα ΔΙΑΝΟΜΗ ΒΙΒΛΙΩΝ και ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 14 Go Down Print
Author Topic: ΓΣ Τμήματος 27/11 με θέμα ΔΙΑΝΟΜΗ ΒΙΒΛΙΩΝ και ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ  (Read 24023 times)
fourier
Guest
Re: ΓΣ Τμήματος 27/11 με θέμα ΔΙΑΝΟΜΗ ΒΙΒΛΙΩΝ και ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
« Reply #105 on: November 29, 2008, 16:45:53 pm »

Quote from: electroSOK on November 29, 2008, 16:44:33 pm
Στον Alexkas, στην ion, στον emmanuel, στον anonymous-root και στον ngine απευθύνομαι! Εσύ τι χώνεσαι ρε χαζούλη? Σε φωνάξαμε?   Grin  Grin

Απαντηση επι της ουσιας εχεις?
Alexkasgr
Honoured Member - Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Έτη φωτός μπροστά...

View Profile
« Reply #106 on: November 29, 2008, 17:24:03 pm »

Quote from: Godhatesusall on November 29, 2008, 14:37:13 pm
Quote from: Alexkasgr on November 29, 2008, 14:21:48 pm
Άρα καταλήξαμε ότι το πρόβλημα του τμήματος είναι ο Μάργαρης, ε?

Προφανώς και ο Μάργαρης δεν είναι το πρόβλημα.Σίγουρα το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το υπουργείο και η πολιτική που αυτό ακολουθεί.Απλώς έχει ξεπεράσει κάθε όριο καφρίλας.Από την μία λέει ότι ο νόμος είναι "κακός",από την άλλη προσπαθεί μέσα στο τμήμα να περάσει και την τελευταία του υποπαράγραφο(πχ για την παρανομία του συλλόγου)

Ο Μάργαρης δεν ξεκίνησε να λέει για το σπάσιμο του συλλόγου με το νέο Νόμο... το υποστήριζε ήδη από το 2005, μετά την εκλογή του και κατ' εμέ έχει απόλυτο δίκαιιο (έχει γίνει άλλωστε αυτή η συζήτηση).

Το τελευταίο τμήμα ήταν χαρακτηριστικό της "προσωπικότητας" του ανθρώπου....Τεχνητά δυναμίτιζε το κλίμα ώστε να προκαλέσει σύγκρουση.Όταν δεν του βγήκε αυτό,την διέλυσε με τον πλέον γελοίο τρόπο....

Δεν ήμουν παρών για να ξέρω αν όντως έτσι έγινε. Πάντως, έχω ακούσει και την αντίθετη άποψη, οπότε δεν παίρνω θέση προς το παρόν.

Αλλά και πριν το τέλος της ΓΣ ο κ Χατζηαθανασίου είχε ζητήσει να επαναφερθούν τα ερωτηματολόγια στα μαθήματα ως μέσο αξιολόγησης.Ε,λοιπόν ο Μάργαρης είπε ΟΧΙ σαν γνήσιος Ναπολέοντας και ούτε κουβέντα άφησε να γίνει(διαφωνώ βέβαια με τα ξερά ερωτηματολόγια σαν μέσο βελτίωσης της εκπαιδευτική διαδικασίας,αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο....)

Άσχετο θέμα, έτσι κι αλλιώς όποιος θέλει το εφαρμόζει αυτό και χωρίς να ρωτήσει τον πρόεδρο, χωρίς να σχετίζεται φυσικά με τη γνωστή αξιολόγηση.

Και πέρα από αυτές τις καφρίλες που έχει κάνει σαν πρόεδρος,έχει κάνει και υπερκαφρίλες σαν καθηγητής....Να θυμίσω τι έγινε στα κυκλώματα ΙΙΙ φέτος,και στα κυκλώματα Ι και ΙΙ πέρσι......Ακόμα και οι συνεπικουρούντες του στα μαθήματα τον κράζουν....Αλλά αυτός εκεί....Νομίζει πως κατέχει την αλήθεια του σύμπαντος και μας ζητάει τυφλή εμπιστοσύνη...

Για το θέμα της αυστηρότητας στις εξετάσεις (που επίσης είναι άσχετο με το θέμα μας), έχεις σε κάποιον βαθμό δίκαιο. Ωστόσο, η ανικανότητα των φοιτητών να οργανωθούνε και να ζητήσουν π.χ. επανεξέταση με τη διαδικασία που προβλέπεται, δε νομίζω ότι πρέπει να χρεώνεται στον Μάργαρη.

Έχει βγει δημοσίως και μας έχει πει κλέφτες(το γνωστό επεισόδιο με τον βραστήρα),έχει πει δημοσίως ότι είμαστε φλώροι,έχει πει ότι πρέπει να κόψουμε τα αρχίδια μας και άλλα τέτοια....Πιο πρόσφατα έβρισε αισχρά επί του προσωπικού κόσμο (δείτε εδώ: http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=27127.msg527927#msg527927 ,αν και αξίζει να το διαβάσετε μόνο και μόνο για να δείτε τι έλεγε πριν 2-3 βδομάδες και τι κάνει τώρα...)

Τώρα τι πρέπει να γίνει με τον άνθρωπο αυτό θα το αποφασίσει η ΓΣ.....

Δηλαδή τι έπρεπε να πει σε αυτούς που κλέψανε τους βραστήρες? Μπράβο?

Για την συμπεριφορά του ως προς μεμονωμένα άτομα, πράγματι θεωρώ ότι δε συνάδει με την ιδιότητά του ως ακαδημαϊκού. Επίσης ανάρμοστη είναι ωστόσο και η στάση αρκετών απέναντί του και δε θα μπω στη διαδικασία του ποιος το ξεκίνησε πρώτος. Δεν έχει σημασία στην τελική.

Για τη προχθεσινή διαδικασία, όπως την έχω σχηματίσει στο μυαλό μου από όσα άκουσα, προσωπικά θλίβομαι για το επίπεδο που έχουμε φτάσει. Σίγουρα ο τρόπος που επέλεξε ο Μάργαρης να λήξει την συνέλευση είναι τουλάχιστον άκομψος, παρά την αιτιολόγηση που έδωσε (και είναι λογική κατά τη γνώμη μου). Δυστυχώς, όπως είπε και ο κ. Δημάκης, μάλλον δεν υπήρχε άλλος τρόπος, αφού υπήρχε διάσταση απόψεων μεταξύ φοιτητών και καθηγητών.

@electroSOK:

Φίλε Τάσο,

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τη σκοπιμότητα η οποία κρύβεται πίσω από τη μη-αποκάλυψη της μίας και μοναδικής πρότασης που έχεις, αλλά δεν ξέρει κανένας άλλος. Νομίζω γνωρίζεις αρκετά καλά τη θέση μου, η οποία είναι ότι το παιχνίδι της εμπιστοσύνης μεταξύ φοιτητών - καθηγητών δε χάθηκε τώρα, αλλά εδώ και περίπου 1.5 χρόνο, στις συζητήσεις για τις εξεταστικές μετά τις καταλήψεις.
Πραγματικά είναι θλιβερό ότι το υπουργείο μας έχει φέρει απέναντι με τους καθηγητές μας, αφού όπως γωρίζεις καλύτερα από τον καθένα εδώ μέσα, με την συνεργασία που είχε αναπτυχθεί μέχρι και το 2006 στο τμήμα μας, μπορούσαμε να καταφέρουμε μικρά θαύματα.

Ex_Mechanus
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #107 on: November 29, 2008, 17:39:07 pm »

το μόνο σημείο άξιο αναφοράς στο mail του, είναι ταυτόγχρονα και το πιo γελοίο,
σε κάτι που συλλογικά αντιτίθεσαι, να το υποστηρίξεις για λίγο, γιατί έτσι μπορεί να βγουν στην επιφάνεια τα ελαττώματά του,
και ήμαστε και ανίκανοι που δεν σκεφτήκαμε τόσο πονηρό πλάνο

το σύνολο των σχολίων από επάνω γράφεται πιθανότατα για ένα μόνο σκόπο,
να θολώσει την αντίδραση στα ανάξια αναφοράς σημεία του mail (που χαρακτηρίζουν την ευρύτερη συμπεριφορά του προέδρου τον τελευταίο καιρό)

η συνδιαλλαγή με τους καθηγητές σε καμία περίπτωση, αναλογιζομένων και των εξελίξεων, δεν επιβάλλεται να διακατέχεται από σεβασμό και εμπιστοσύνη, τα παραπάνω κερδίζονται,

όσοι σπευσουν να επιρρίψουν ευθύνες στον εαυτό τους για την απουσία των παραπάνω, κάτι που εντέχνως μερικοί εκ των καθηγητών μας, ενισχύουν με τον τρόπο που επιλέγουν να συνδιαλλαγούν, αρκεί να ακολουθήσουν την προιστορία με τα βιβλία, ενσταλλάγματα της οποίας περιέχει το παραπάνω mail,

τα τελευταία σαν μια νήξη στην ακατανόητη παρόρμηση που νιώθουν μερικοί να είναι πειθήνιοι έναντι των καθηγητών μας, τη στιγμή που το φλέγον ζήτημα, φαίνεται να καίει την μια πλευρά μόνο.

pay close attention
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #108 on: November 29, 2008, 18:19:32 pm »

Τάσο, μπουχτίζω γιατί μεγάλωσα...κι εγώ φεύγω από δω μέσα...τα έφαγα τα ψωμιά μου...

Μπουχτίζω γιατί γίνεται άσκοπη συζήτηση εδώ και ώρα...Μπουχτίζω γιατί από τη μία λες ότι τόσο καιρό χάνουμε χρόνο και από την άλλη λες ότι "έχουμε χρόνο, πρέπει να οργανωθούμε". Μπουχτίζω γιατί ανακυκλωνόμαστε στα ίδια και στα ίδια.

Εγώ δεν έχω πρόταση και έχω το θάρρος και το λέω. Κατά τα άλλα με κάλυψε ο alexkas

Η συμμετοχή δεν φέρνει ντε και καλά τη νίκη. Αλλά η νίκη δεν μπορεί να έρθει αλλιώς. Ασε που, συμμετέχοντας μπορεί να βγεις απ' τη συντήρηση.
electroSOK
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ!

View Profile
« Reply #109 on: November 29, 2008, 18:57:47 pm »

Quote from: corina on November 29, 2008, 18:19:32 pm
Μπουχτίζω γιατί γίνεται άσκοπη συζήτηση εδώ και ώρα...

Μπα, οχι. Άσκοπη είναι μόνο για όσους δεν πιάνουν το νόημα από όσα γράφονται εδώ πέρα. Μην κρίνεις μόνο από τις απαντήσεις. Το τοπικ δεν ειμαστε μονο εμείς οι 5-10 που γράφουμε. Υπάρχει πολύς κόσμος που απλά διαβάζει το τόπικ και δεν απαντάει, αλλά να σαι σίγουρη ότι το νόημα το πιάνει.. (αν κρίνω από τα pm που έρχονται  Wink )

Quote from: corina on November 29, 2008, 18:19:32 pm
Μπουχτίζω γιατί από τη μία λες ότι τόσο καιρό χάνουμε χρόνο και από την άλλη λες ότι "έχουμε χρόνο, πρέπει να οργανωθούμε".

Από πότε αυτά τα δύο είναι αντιθετικά μεταξύ τους? Γιατί το ότι χάσαμε χρόνο μέχρι τώρα συνεπάγεται απαραίτητα ότι ο χρόνος μας τελείωσε και δεν έχουμε άλλο?  δεν αντιλαμβάνομαι την συνεπαγωγή  =>  Huh

« Last Edit: November 29, 2008, 19:17:11 pm by electroSOK » Logged

Ο άνθρωπος πρέπει να περπατάει με το μέτωπο προς τον ήλιο. Για να μπορεί αυτός, καίγοντάς το να το σημαδεύει με αξιοπρέπεια. Αν ο άνθρωπος σκύψει το κεφάλι, χάνει την αξιοπρέπειά του.
Ernesto Che Guevara

Ουτοπία είναι αυτό που όταν κάνεις ένα βήμα για να το φτάσεις εκείνο κάνει δύο πίσω. Όταν κάνεις και δεύτερο βήμα για να το φτάσεις, εκείνο κάνει αλλά δυο πίσω.
Και τότε σε τι χρησιμεύει η ουτοπία???
Σε κάνει να βαδίζεις μπροστά!

Eduardo Galeano Ουρουγουανός ποιητής

Ο κόσμος πάει μπροστά κυνηγώντας την ουτοπία και το όνειρο!
Δυστυχής η κοινωνία που οι νέοι της δεν κάνουν όνειρα.
electroSOK
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ!

View Profile
« Reply #110 on: November 29, 2008, 19:16:02 pm »

Φίλε Alexkas, το θέμα των συμμαχιών ανάμεσα σε φοιτητές και καθηγητές είναι πολύ μεγάλο, δεν είναι μόνο αυτά που ανέφερες, έχει κι άλλες πολλές πλευρές. Ας μην ξεκινήσουμε όμως αυτήν τη συζήτηση σ'αυτό το τόπικ για να μην το βγάλουμε οφφ. Επέτρεψε μου μόνο να αναφέρω ότι υπάρχει κάτι που ξεχάσαμε να κάνουμε ως συνελεύσεις έτους στο τέλος. Εννοώ να κάνουμε μια αποτίμηση αυτής της συμμαχίας μεταξύ φοιτητών & καθηγητών με βάση αυτά που είδαμε στην πράξη να συμβαίνουν στο θέμα με τις νησίδες, τη βιβλιοθήκη κτλ. Το χτίσιμο μιας τέτοιας συμμαχίας και κυρίως οι κανόνες που την διέπουν δεν είναι απλοική υπόθεση ούτε περιγράφεται με απλοικές νόρμες, θέλει μπόλικη συζήτηση. Θα μπορούσαμε να δώσουμε στο σύλλογο χρήσιμη πληροφορία πάνω σ'αυτό το θέμα γιατί ήμασταν και οι μόνοι που το είδαμε τόσο εκτενώς στην πράξη. Αλλά όπως λέει ο σοφός λαός, κάλιο αργά παρά ποτέ, μπορούμε και τώρα να το κάνουμε (θυμάσαι την συνάντηση του Σεπτεμβρίου που μας πέρασε για να φτιάξουμε ένα αρχείο των δράσεων των συνελεύσεων έτους 2005-2006)   Wink.

Σε ό,τι αφορά τη σκοπιμότητα των μηνυμάτων μου σε παραπέμπω στο προπροηγούμενο ποστ μου: 

Quote from: electroSOK on November 29, 2008, 16:33:04 pm
Το θέμα με τα συγγράμματα όχι μόνο δεν τελείωσε αλλά τώρα αρχίζει και έχουμε όλο το χρόνο μπροστά μας για να στρώσουμε μεθοδολογικά σωστά τη στρατηγική μας. Και εμένα αυτό με απασχολεί περισσότερο, η μεθοδολογία. Για να μπορέσετε να καταλάβετε την φιλοσοφία της τοποθέτησής μου, ελάτε λίγο στη θέση μου, του φοιτητή δηλαδή που σε λίγους μήνες θα χει αποφοιτήσει και θέλει να δώσει στους νεότερους όχι έτοιμες λύσεις στο πιάτο αλλά κυρίως να μεταλαμπαδεύσει εμπειρία για τη μεθοδολογία κατάστρωσης προτάσεων, γιατί αυτό είναι που διαχρονικά θα αποδειχτεί χρήσιμο. Και αν δεν το πιστεύετε δώστε μου τουλάχιστον μια πιθανότητα να ξέρω λίιιιιγο παραπάνω γιατί το είδα να λειτουργεί και με τις συνελεύσεις έτους όπου όταν τις έκανε η δικιά μου φουρνιά πριν 3 χρόνια ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματά μας ήταν η έλλειψη μιας τέτοιας μεταλαμπάδευσης από μεγαλύτερους.. (και αυτό είναι άλλη μια αποτίμηση).

Η παράθεση της πρότασής μου έχει ήδη ξεκινήσει από τα χτεσινά ποστ αλλά δεν το πήρατε χαμπάρι. Αυτό που απ'ότι φαίνεται αποκλειστικά σας ενδιαφέρει (το πρόταγμα-αντιπρόταση) θα το χετε εντός του σαββατοκύριακου από μεριάς μου, αλλά αυτό θα πρεπε να είναι το λιγότερο που σας ενδιαφέρει. Εστιάστε στη μεθοδολογία, αυτό είναι που θα χρειαστεί μελλοντικά, γιατί μετά την παράθεση της αντιπρότασής μου θα ρθει το στάδιο της σύνθεσης με τις αντιπροτάσεις των υπόλοιπων συμφοιτητών, που σημαίνει ότι θα χρειαστείτε τη μεθοδολογία ως μέσο για να φτιάξετε και σεις τις δικές σας για να προχωρήσουμε στη σύνθεση.

Αν πάλι δεν ψυλιάζεσαι την σκοπιμότητα, περίμενε τότε μέχρι αύριο. Χαιρετώ προς το παρόν.

Ο άνθρωπος πρέπει να περπατάει με το μέτωπο προς τον ήλιο. Για να μπορεί αυτός, καίγοντάς το να το σημαδεύει με αξιοπρέπεια. Αν ο άνθρωπος σκύψει το κεφάλι, χάνει την αξιοπρέπειά του.
Ernesto Che Guevara

Ουτοπία είναι αυτό που όταν κάνεις ένα βήμα για να το φτάσεις εκείνο κάνει δύο πίσω. Όταν κάνεις και δεύτερο βήμα για να το φτάσεις, εκείνο κάνει αλλά δυο πίσω.
Και τότε σε τι χρησιμεύει η ουτοπία???
Σε κάνει να βαδίζεις μπροστά!

Eduardo Galeano Ουρουγουανός ποιητής

Ο κόσμος πάει μπροστά κυνηγώντας την ουτοπία και το όνειρο!
Δυστυχής η κοινωνία που οι νέοι της δεν κάνουν όνειρα.
pmousoul
Guest
« Reply #111 on: November 29, 2008, 20:49:45 pm »

Κάποιες σκόρπιες σκέψεις :

1. Τα "μας", "σας", "εμείς", "εσείς" παρόλο που κάποιοι έτσι νιώθουν ή παρόλο που ισχύει για κάποιους σε κάποιο βαθμό.. μας πάνε πίσω.

2. Το πραγματικό ενδιαφέρον για το θέμα των βιβλίων είναι ελάχιστο όσον αφορά την πλειοψηφία.. και δεν ισχύει γιατί το λέω εγώ.. αλλά γιατί αυτό λένε οι αριθμοί - και αυτοί δεν κάνουν λάθος.

3. Επιλογές αυτήν την στιγμή δεν υπάρχουν :

α. Το τμήμα έχει πάρει απόφαση για το πως θα κινηθεί.

β. Η μόνη πρόταση που είχα αναφέρει σε συνέλευση στο παρελθόν ήταν να ζητήσουμε από το τμήμα (στα πλαίσια μη εφαρμογής του νόμου τόσο για πολιτικούς λόγους, όσο και για πρακτικούς) να πληρώσει το ίδιο για τα βιβλία φέτος δηλώνοντας την αδυναμία του προς το ΥΠΕΠΘ να υλοποιήσει την διάταξη του νόμου για πολλούς και διάφορους πρακτικούς και μη λόγους. Η πρότασή μου δεν είχε απήχηση..

4. Πέραν των πιο πάνω δεν έχω κάτι άλλο να συμπληρώσω.. ή να προτείνω.

5. Όσο και αν κατηγορούμε τον Μάργαρη γνωρίζουμε ότι ισχύουν τα εξής :

α. Δεν είναι υπέρ του νόμου - δεν κινείται με αυτόν τον τρόπο γιατί έχει κάποιο προσωπικό συμφέρον - για να φανεί καλός στο ΥΠΕΠΘ. Άλλωστε είναι υπερήφανος για τις αρνητικές κρίσεις που έχει λάβει από το ΥΠΕΠΘ κατά το παρελθόν (εάν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος που γνωρίζει καλύτερα). Είναι επίσης γεγονός ότι έχει 30 ίσως και περισσότερα χρόνια στο πανεπιστήμιο και ο τρόπος που κινείται ώστε να διασφαλίσει τα συμφέροντα τόσο του τμήματος αλλά όσο και της παιδείας που προσφέρει το πανεπιστήμιο έχει κάποια πολύ λογική βάση, που εμείς ίσως δεν καταλαβαίνουμε - ίσως δεν ασπαζόμαστε.

β. Δεν είναι σωστό να περιμένουμε από τον Μάργαρη να κάνει κάτι για το θέμα.. έχω την εντύπωση ότι είχαμε την πολυτέλεια δύο μηνών για να καταλήξουμε σε κάποια πρόταση - τρόπο δράσης, αλλά παρόλ' αυτά δεν κατορθώσαμε να προτείνουμε έναν ολοκληρωμένο τρόπο δράσης.. ένα ξερό όχι δεν θεωρείται πρόταση, αν και για κάποιους θεωρείται.

6. Ερώτημα :

Στην παρούσα φάση των πραγμάτων (σήμερα),

όπου οι καθηγητές κατόρθωσαν να ορίσουν τρόπο δράσης, ενώ εμείς όχι,

όπου δεν καταφέραμε να συζητήσουμε μαζί τους για να μας εξηγήσουν τι επιδιώκουν και τι ενδεχομένως επιδιώκουμε εμείς - πρόταση (και ενδεχομένως να ζητούσαμε από το τμήμα να πληρώσει για τα βιβλία - την πρόταση που είπα πιο πάνω και σε μια συνέλευσή μας..)

ποιο θα ήταν σωστότερο να πράξουμε ως τμήμα ? (εκτός εάν δεν συμφωνούμε σε συλλογικό τρόπο δράσης, δράση τόσο ως φοιτητές όσο και σε επίπεδο τμήματος..)
pmousoul
Guest
« Reply #112 on: November 29, 2008, 21:09:48 pm »

Quote from: ngine13 on November 27, 2008, 22:46:59 pm

Και έχω και μία απορία - αλλά θέλω μία ρεαλιστική απάντηση.

Ποιος θεωρείται πιο σωστό να πληρώσει για τα βιβλία στην παρούσα φάση, με τις παρούσες συνθήκες :

1. Το ΥΠΕΠΘ - αποδοχή της λίστας

2. Το τμήμα - μη αποδοχή της λίστας

3. Οι φοιτητές - μη αποδοχή της λίστας

Συνοπτικά εγώ είχα προτείνει το 2 λέγοντας στο ΥΠΕΠΘ ότι αναγκαζόμαστε να τα αγοράσουμε ως τμήμα γιατί διαφορετικά δεν θα καταφέρουμε να μοιράσουμε βιβλία αυτό το εξάμηνο λόγω των πολλών πρακτικών προβλημάτων που παρουσιάζει η άμεση εφαρμογή της διάταξης.

Εάν δεν κάνω λάθος οι καθηγητές μας επέλεξαν το 1 για να μπορέσουν τόσο να πάρουν τα χρήματα για τα βιβλία, όσο και για να επισημάνουν τελικά τα πρακτικά προβλήματα που έχει η εφαρμογή της διάταξης ακόμα και εάν το τμήμα δημιουργήσει αυτοματοποιημένο πρόγραμμα για την υλοποίηση της διάταξης. Η αδυναμία των άλλων τμημάτων να αντεπεξέλθουν (τα οποία δεν έχουν αυτοματοποιημένο πρόγραμμα διανομής), καθώς οι δυσκολίες που θα συναντήσει το τμήμα μας (το οποίο έχει ένα αυτοματοποιημένο πρόγραμμα) θα καταστήσουν σαφές ότι η εν λόγω διάταξη είναι μη υλοποιήσιμη.

Περιμένω κ. Δημάκη να με διαφωτίσετε και να με διορθώσετε.. Smiley
Fenix
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Α μπλου

View Profile
« Reply #113 on: November 30, 2008, 01:48:18 am »

Άρα όλα είναι όσο καλύτερα γίνεται. Όλοι οι φοιτητές, για όλα τα μαθήματά τους θα πάρουν(αν υπάρχουν) δωρεάν βιβλία και επιπλέον αν τελικά το σύστημα δεν καταρρεύσει και χρειαστεί τελικά να πληρώνουμε (κάποιοι ή όλοι) για τα συγγράματά μας (κάποια ή όλα) υπευθυνός θα είναι μόνο ο κ.Μάργαρης οπότε φαντάζομαι θα αυτοκτονήσει σαν άλλος Άρης μαζί με το πρωτοπαλίκαρό του. Αν  πάλι το σύστημα πάρει τον πούλο, άγαλμα του κ.Μάργαρη θα στολίζει για πάντα την είσοδο όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στη χώρα. Μόνο σε εμένα φαντάζουν λίγο ασόβαρα όλα αυτά;

TΕΜΠΕΛΑΡΙΑ-ΚΟΠΡΙΤΕΙΣΙΟΝ
Κατάληψη για πάντα!Κατάληψη στα πάνταGood evening London, i would introduse myself but truth to tell, i do not have a  name , you can call me "V". Since mankind's dawn, a handfull of opressors have accepted responsibility over our lives that we should have accepted for ourselves.By doing so they took our power, by doing nothing, we gave it away.We've seen where their way leads, through camps and wars, towards the slaughterhouse.In anarchy there is another way.With anarchy,from rubble comes new life, hope reinstated.They say anarchy's dead, but you see...reports of my death were...exaggerated.Tomorrow Downing Street will be destroyed, tonight you must choose what comes next,lives of our own, or return to chains, choose carefully, and so adieu.
pmousoul
Guest
« Reply #114 on: November 30, 2008, 15:57:37 pm »

Quote from: Fenix on November 30, 2008, 01:48:18 am
Άρα όλα είναι όσο καλύτερα γίνεται. Όλοι οι φοιτητές, για όλα τα μαθήματά τους θα πάρουν(αν υπάρχουν) δωρεάν βιβλία και επιπλέον αν τελικά το σύστημα δεν καταρρεύσει και χρειαστεί τελικά να πληρώνουμε (κάποιοι ή όλοι) για τα συγγράματά μας (κάποια ή όλα) υπευθυνός θα είναι μόνο ο κ.Μάργαρης οπότε φαντάζομαι θα αυτοκτονήσει σαν άλλος Άρης μαζί με το πρωτοπαλίκαρό του. Αν  πάλι το σύστημα πάρει τον πούλο, άγαλμα του κ.Μάργαρη θα στολίζει για πάντα την είσοδο όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στη χώρα. Μόνο σε εμένα φαντάζουν λίγο ασόβαρα όλα αυτά;

Σε αυτήν την περίπτωση ο κ. Στυλιανίδης θα βαδίσει στα βήματα της κ. Μαριέττας.. θα γίνει η αφορμή για την δημιουργία ακόμα ενός φοιτητικού κινήματος!
pmousoul
Guest
Re: ΓΣ Τμήματος 27/11 με θέμα ΔΙΑΝΟΜΗ ΒΙΒΛΙΩΝ και ΦΟΙΤΗΤ\
« Reply #115 on: November 30, 2008, 16:16:06 pm »

Να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα για να μην μπερδευόμαστε :

1. Ο νέος νόμος πλαίσιο (ο Θεός να τον κάνει νόμο !) καθορίζει ότι δικαιούμαστε αριθμό συγγραμμάτων ίσο με τον ελάχιστο αριθμό μαθημάτων που απαιτούνται για την λήψη διπλώματος.

2. Το προεδρικό διάταγμα καθορίζει τον τρόπο διανομής των συγγραμμάτων. Ορίζει μάλιστα ότι στην λίστα από την οποία καλούμαστε να επιλέξουμε θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 2 προτάσεις συγγραμμάτων ανά μάθημα.

3. Με τον παλιό νόμο πλαίσιο γνωρίζουμε, τουλάχιστον εμείς οι παλιοί, ότι δεν παίρναμε βιβλίο σε αρκετά μαθήματα αλλά σημειώσεις. Αυτές οι σημειώσεις μπορούν να συνεχίσουν να διανέμονται μαζί με το βιβλίο που ορίζει ο νέος νόμος πλαίσιο. (αυτό δεν το έβγαλα από το μυαλό μου - κάπου αναφέρεται, αλλά δεν θυμάμαι πού..)

4. Εάν σύμφωνα με τον νέο νόμο οι φοιτητές παίρνουν βιβλίο στον ελάχιστο αριθμό μαθημάτων που απαιτούνται για την λήψη του πτυχίου, τότε σίγουρα θα παίρνουν περισσότερα βιβλία από αυτά που πήραμε εμείς.. (οι παλιοί - και οι πολύ παλιοί Tongue).

Αν κάνω κάπου λάθος παρακαλώ να με διορθώσετε.
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #116 on: November 30, 2008, 16:27:20 pm »

Quote from: ngine13 on November 30, 2008, 16:16:06 pm
3. Με τον παλιό νόμο πλαίσιο γνωρίζουμε, τουλάχιστον εμείς οι παλιοί, ότι δεν παίρναμε βιβλίο σε αρκετά μαθήματα αλλά σημειώσεις. Αυτές οι σημειώσεις μπορούν να συνεχίσουν να διανέμονται μαζί με το βιβλίο που ορίζει ο νέος νόμος πλαίσιο. (αυτό δεν το έβγαλα από το μυαλό μου - κάπου αναφέρεται, αλλά δεν θυμάμαι πού..)

Απλά οι σημειώσεις πλέον δε θα τυπώνονται στο τμήμα εκδόσεων , γιατί αυτό καταργήθηκε. Αρα ή το τμήμα θα τυπώνει τις σημειώσεις έξω με δικά του έξοδα ή -το πιο πιθανό- ο κάθε καθηγητής θα ανεβάζει τις επικουρικές σημειώσεις του στο site του και θα τις τυπώνουμε εμείς (έξτρα έξοδα).

Quote from: ngine13 on November 30, 2008, 16:16:06 pm
4. Εάν σύμφωνα με τον νέο νόμο οι φοιτητές παίρνουν βιβλίο στον ελάχιστο αριθμό μαθημάτων που απαιτούνται για την λήψη του πτυχίου, τότε σίγουρα θα παίρνουν περισσότερα βιβλία από αυτά που πήραμε εμείς.. (οι παλιοί - και οι πολύ παλιοί Tongue).

Οσοι ήταν πιο παλιά στους τομείς ήξεραν τι κατάσταση επικρατούσε...βιβλίο εχω την εντύπωση οτι μόνο στην Ασύρματο παίρναμε και σε όλα τα αλλα  σημειωσεις ή "βιβλια" σαν σημειωσεις, μολονότι ο παλιός νομος προβλεπε δωρεαν συγγραμμα σε καθε μαθημα , αν ηθελε ο διδάσκων.

ion
Θαμώνας

View Profile
« Reply #117 on: November 30, 2008, 17:41:16 pm »

Α δεν πέθανα τάσοοοο! Κόντεψα είναι η αλήθεια από τον βήχα αλλά καλά κρατώ..

Λοιπόν να απαντήσω εν τάχει σε 2-3 πραγματάκια.

Να πω λοιπόν αρχικά ότι είναι λίγο αδικο να μας κατηγορείς για εύπιστους κλπ ενώ ξέρεις ότι εμείς ήμασταν που το ψάξαμε περισσότερο απ όλους και μιλήσαμε και διαβάσαμε για να σχηματίσουμε μια άποψη.
Δεν απέχουμε από βαρεμάρα αλλά συνειδητά. Γιατί μας κούρασε λίγο ο Μάργαρης με τα παιχνιδάκια του, γιατί δν θέλαμε να μιλάμε χωρίς να έχουμε πρόταση στα χέρια.
Γιατί καταλήγαμε οι ίδιοι και οι ίδιοι να μιλάμε για τα ίδια πράγματα ενώ η μισή σχολή ακόμα νόμιζε ότι τα βιβλία τα έχουν κλειδώσει σε μια αποθήκη τα κόμματα και εμποδίζουν τη διανομή.

Θεωρώ ακόμη ότι τα κόμματα έχουν βλάψει με την τακτική τους την συγκεκριμένη συζήτηση για τα βιβλία, γιατί ενώ αντιμετωπίζαμε ένα πραγματικό πρόβλημα το μόνο που είχαν να παραθέσουν ήταν συνθήματα : "Ναι στην δωρεάν παιδεία" κλπ.
Πιστεύω επίσης ότι το να διαλύεις μια διαδικασία όπως η ΓΣ τμήματος είναι έσχατο μέσο και δεν θα πρεπε να γίνει καραμέλα. Αν σε κάθε διαφωνία εμποδίζαμε τη διαδικασία αυτή στη πραγματικότητα δεν θα μπορούσε ποτε να διεξαχθεί.

Πιστεύω ότι ως σύλλογος δεν έχουμε ούτε δράση ούτε συνεπή στάση απέναντι σ αυτά που αντιμετωπίζουμε και σ αυτό συμβάλλει πάρα πολύ και η απογοήτευση των περισσότερων φοιτητών σε σχέση με τις ΓΣ,τους εκπροσώπους κλπ
Έχουμε γίνει σαν τους γονείς μας "όλοι οι πολιτικοί τα ίδια σκατά είναι"

Εγώ απορώ πως οι παρατάξεις μας δεν κινούνται σε μια κατεύθυνση ευαισθητοποίησης. Εκτός αν από κει πηγάζει το "κίνημα των ραπιδογράφων" και δεν το πήρα πρέφα. Πως δηλαδή τα ΕΑΑΚ, η ΠΚΣ δεν έχουν επιδιώξει να προσεγγίσουν πραγματικά και μόνο τρομοκρατούν από δω κ από κει "ο μάργαρης ο έτσι..η μπολόνια το άλλο" Πως γίνεται να μη σοκάρονται που ο κώλος μας καίγεται από τις εξελίξεις και η συνέλευση αναβάλλεται; Και θα πρεπε αυτοί πρώτοι απ όλους ν αναρωτιούνται γιατί αυτοί ηγούνται μιας συνέλευσης ως παρουσίες κλπ

Δεν υπάρχει ομοψυχία δεν υπάρχει πρόθεση και για αυτό δν υπάρχει διάλογος.

Και γι αυτό καταλήξαμε τα ίδια 10 άτομα κ σ αυτό το τόπικ.

Στο μέλλον θα ήθελα περισσότερη δράση από μέρους μου στοχευμένη στην δραστηριοποίηση και των γύρω. Όπως λες κι εσύ συνελεύσεις ετους, ομάδες εργασίας(που παρεπιπτόντως έχω ακούσει όλη την ημερίδα έχω κ σημειώσεις αν σκοπεύουμε ποτέ...).

Αυτά. Για μένα δεν υπάρχει σύλλογος φοιτητών αυτή τη στιγμή. Είναι οι δυο παρατάξεις φτου κρυφτούλι ποιανού το πλαίσιο θα βγει. Κι ανάλογα το πλαίσιο
θα πάμε και στην αντίστοιχη πορεία.

Αυτόνομη Παρέμβαση στους Ηλ-Μηχ

http://aphm.espivblogs.net/
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #118 on: November 30, 2008, 17:53:56 pm »

Μπράβο ρε Ιον.
Τελευταία έχεις γράψει κανα δυο κείμενα που μου έχουν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Τα πάντα ξεκινάνε από λογική σκέψη και ξεκάθαρη αντίληψη της πραγματικότητας, χωρίς σκοπιμότητες ή παραμορφωτικούς φακούς.

Ελπίζω να γίνεις η αιτία να γράφουν κι άλλοι συμφοιτητές σου ....
Sand
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

It Takes a Lot to Laugh, It Takes a Train to Cry

View Profile
« Reply #119 on: December 01, 2008, 00:33:34 am »

Μια απορία που έχω από καιρό. Στη συνέλευση τμήματος το ποσοστό συμμετοχής των φοιτητών είναι 40%. Ποιων φοιτητών; Του τμήματος γενικά, δηλ των φοιτητών που παρευρίσκονται στην διαδικασία; 
Ζητώ συγγνώμη για την άγνοια. Αλλά στις δύο γενικές συνελεύσεις τμήματος που έτυχε να πάω, όταν ήμουν στο πρώτο έτος, μου δημιουργήθηκε η εντύπωση πως οι φοιτητές με δικαίωμα ψήφου είναι ένας καθορισμένος αριθμός ατόμων προερχόμενων από παρατάξεις.

It's called the American dream because you have to be asleep to believe it.
Pages: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 14 Go Up Print
Jump to: