• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 17:34:13 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 17:34:13 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by asemas
[Today at 16:20:27]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426690
Total Topics: 31710
Online Today: 218
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 72
Guests: 129
Total: 201
marwt
Juror8
Evripidis
ThanosV
george14
kesha
angiek
Kv
Ioannis Apostolikas
faidonchatz
glavdakis
stnanou
tzortzis
George_RT
iJasonOP
geojohn
vasillikiiiiii
Kenedy
papakyrn
Sotirisbikos
Gianbou
mailon
bit11
Saint_GR
afroditi
jimalexoud
theofr
kchatziae
ggougous
johnderme5
vaiatyr
kvas
giannis g
serafeim
vasilis saitis
Belafonte
Captain
mmikelo
Vaantoniadis
Konstantinoy
examino
sterlouk
Annapar
G.V.
dkoukn
fungi
Ioannakoliou
thaliatsk
kostas1507
ioathemar
ANDVRONTZOS
Pcsc
geftihiakos
maestros
mkakale
karadimitras
lemonjuicy
Gray139
mgrivab
gp6
noimaginationforthis
mpournaz
rafa98p
jojos
kostaspap
Yamal
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Επίσημη ενημέρωση για Αντιστοίχηση Μαθημάτων ΝΠΣ με ΠΠΣ και η συζήτηση στο forum.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Φοιτητής στο τμήμα ΗΜΜΥ (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Επιλογή του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] 3 4 Go Down Print
Author Topic: Επιλογή του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών  (Read 9049 times)
ioja
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: Επιλογή του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών
« Reply #15 on: November 15, 2008, 22:48:18 pm »

ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ  THE BEST! Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy

woman in black
pap-x
Θαμώνας

View Profile
« Reply #16 on: November 16, 2008, 00:37:34 am »

Εντάξει καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολη η σχολή, αλλά και η 3η Λυκείου μου λέγανε ότι είναι δύσκολη αν και δεν με χαλάει να κάθομαι να λύνω όλη μέρα ασκήσεις με κύματα ή ασκήσεις με παραγώγους...

Η επαγγελματική προοπτική δεν είναι τοσο δυνατή μη σε παραμυθιάζουν + οτι δεν ισχυει οτι μπορεις να ασχοληθεις με ολα. Μιλαω πρακτικα και όχι θεωρητικα. Βαλε εναν ηλεκρονικο να ασχοληθει με εγκαταστασεις η εναν ενεργειακο με δικτυα και θα με θυμηθεις!

Δηλαδή αν περάσω π.χ. στο Φυσικό θα έχω μεγαλύτερες επαγγελματικές προοπτικές??

ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ  THE BEST Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy

Μπα...δεν ενδιαφέρομαι..

"I still don’t have all the answers, but I’m beginning to ask the right questions..."
Grecs
Καταστραμμένος

Lived in the air died on asphalt

View Profile
« Reply #17 on: November 16, 2008, 00:46:20 am »

Mικρε μου φιλε η δυσκολια δεν εγγειται μονο στην υλη "Η οποια ειναι αρκετα δυσκολη σε μερικα μαθηματα".,αλλα στο οτι πρεπει να βρεις λυμενες ασκησεις και υλικο για διαβασμα μονος σου, μιας και στα περισσοτερα βιβλια  δεν υπαρχουν ή οι καθηγητες βαζουν πραμματα εξω απο το πνευμα των ασκησεων του βιβλιου. Σε αρκετα μαθηματα που περασα πιο πολυ ωρα εφαγα στο να βρω ασκησεις και παλια θεματα παρα να διαβασω την υλη. Ακομα πολλες φορες το υλικο αυτο ειναι δυσνοητο,κακογραμμενο και μπορει να χει και λαθη οποτε πρεπει να σαι και προσεκτικος.
Ακομα υπαρχει και το φαινομενο να υπαρχουν λυμμενες ασκησεις στα βιβλια και να γινονται και αλλες στις παραδοσεις ιδιου επιπεδου και να πηγαινεις στις εξετασεις και να σου ζητουν πραμματα 2 επιπεδα πιο πανω.

Απο την αλλη στο λυκειο τρως ετοιμο φαι ιδιως αν πηγαινεις φροντηστηριο.
« Last Edit: November 16, 2008, 00:55:21 am by Grecs » Logged

"I wish punk, pizza, coke, and skateboarding could be combined into one thing that I could taste, look at or play with."
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #18 on: November 16, 2008, 01:41:27 am »

Ρε τι του λετε του παιδιου! Tongue

Μην τους ακούς pap x , αυτοί που τα λένε ολα μαυρα, τοσα χρονια δε διαγράφτηκαν απο τη σχολή. Cheesy

Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #19 on: November 16, 2008, 02:15:18 am »

Ναι, δεν ειναι τοσο χαλια. Και ασκησεις βρισκεις και τα παντα. Εγω δεν νομιζω οτι η σχολη θελει και τοσο ξεσκισμα. Ενταξει, δεν ειμαστε και ιατρικη, να πρεπει να εισαι ολη την μερα πανω απο το βιβλιο. Αν νοιωθεις αυτα που κανεις και εισαι συνεπης, θα εισαι οκ.

Γενικα, η μεγαλυτερη παγιδα, και ο λογος που στην αρχη προσωπικα δεν ειχα την ιδια αποδοση με αργοτερα, ηταν οτι "νομιζα οτι τα ξερω" και ελεγα "οκ αυτο ειναι ευκολο" ή "οκ, σιγα μην μας βαλει αυτο". Αν εισαι συνεπης σε ολα, μια χαρα θα την βγαλεις την σχολη και χωρις να πεθανεις κιολας. Και εδω, σε σχεση με αλλες σχολες, υπαρχει τεραστια κοινοτητα, αναλογικα, ατομων-συναδελφων, που θα σε βοηθησουν σε οτι χρειαστεις.

Εγω θα σου προτεινα ανεπιφυλακτα να ερθεις, αρκει να ξερεις που ερχεσαι. Αν περιμενεις σχολη με υπολογιστες, μην το ψαχνεις, αλλου εχει πιο πολλα. Αν θες γενικα φυσικο. Αν πολλες και αρκετες πρακτικες γνωσεις, με οτι συνεπαγεται αυτο, ελα σε εμας.

Μονο να προσεχεις, οτι το βαθος των γνωσεων σου ειναι αναλογο της διαθεσεης σου. Κοινως, πολλες φορες για να μαθεςι αυτα που πρεπει να μαθεις, μονος σου θα πρεπει να παλεψεις.

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

It just doesn't get any easier! It gets worse...

View Profile
deleted
« Reply #20 on: November 16, 2008, 02:41:19 am »

deleted
« Last Edit: June 14, 2015, 19:26:57 pm by BOBoMASTORAS » Logged

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

http://tools.ietf.org/html/rfc1149
The only reason we invent robots
nikolayev
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #21 on: November 16, 2008, 20:12:21 pm »

Παιδες προσωπικη μου αποψη ειναι ότι εμεις που ειμαστε μεγαλυτεροι και εχουμε πληρη εικονα τελος παντων καλουμαστε να απαντησουμε στο εξης ερωτημα:

Τελικα αξιζε?

προσωπικα δεν εχω αποφασισει ακομα, ας το σημειωσει και αυτο ο φιλος μας.

Τωρα οτι η σχολη εχει ενδιαφεροντα πραγματα να κανεις κτλ χαιρω πολυ, οτι εχει εχει. Και αλλες ομως σχολες εχουν δεν εχουν μονο οι ηλεκτρολογοι. Οι υπολογιστες, οι τηλεπικοινωνιες κτλ δεν ειναι κατι ιδιαιτερο. Τα στατικα, η γεωδαισια, η μηχανικη ρευστων π.χ το ιδιο ενδιαφεροντα μπορουν να ειναι.

Οσον αφορα την αποκατάσταση (το επαγγελματική το αποφεύγω τεχνιέντως γιατι υπάρχει και αλλη αποκατάσταση αυτη μετα από ατυχημα...... Cheesy) εχει σχεση οχι αποκλειστικα με τη σχολη αλλα με το ποσο καλος θα καταφερεις να γινεις σε αυτο. Και εδω ειναι που θα πρεπει να βρεις τι σου αρεσει, να θεσεις στοχους με βαση τα θελω και τις δυνατοτητές σου κτλ.

Γενικά θα σου έλεγα να προτιμήσεις πολυτεχνειο, αλλά παλι συμφωνα και με τα παραπανω γενικη οδηγια που θα λεει τι πρέπει και τι δε πρέπει δεν υπάρχει.

Ψαξου και θα τη βρεις την ακρη......
bjork
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #22 on: November 18, 2008, 17:02:20 pm »

Quote from: nikolayev on November 16, 2008, 20:12:21 pm
Παιδες προσωπικη μου αποψη ειναι ότι εμεις που ειμαστε μεγαλυτεροι και εχουμε πληρη εικονα τελος παντων καλουμαστε να απαντησουμε στο εξης ερωτημα:

Τελικα αξιζε?

προσωπικα δεν εχω αποφασισει ακομα, ας το σημειωσει και αυτο ο φιλος μας.

φίλε μου για μένα προσωπικά, λαμβάνοντας υπόψη ότι:

τίποτα δεν είναι μόνο καλό ή μόνο κακό-από κάθε σου εμπειρία αποκομίζεις πράγματα
δε θέλω ν' ασχοληθώ με το αντικείμενο αλλά δεν έχω βρει τι θέλω
το πτυχίο θέλω μόνο για να μου ανοίξει πόρτες
είμαι στην τελική ευθεία οπότε η γνώμη μου δεν επηρεάζεται από την πίεση των μαθημάτων

...δεν άξιζε!

καλύτερα να ήμουν σε κάποια άλλη σχολή που θα τέλειωνα πιο αναίμακτα κι ας μη μου άρεσε και πάλυ θα είχα ένα πτυχίο να μου ανοίξει πόρτες.

φίλε pap-x

βλέπω ότι πάνω απ' όλα βάζεις το σωστό κριτήριο, δηλαδή το τι σου αρέσει. πάντως, για να μην έχεις αυταπάτες από ηλίθιους καθηγητές, φροντιστές κτλ., αυτήν τη στιγμή ο κλάδος δεν έχει δουλειές στην ελλάδα (κρατώ μια επιφύλαξη για την αθήνα). φίλος μου τηλεπικοινωνιακός με 8.6 βαθμό πτυχίου (αν και ο βαθμός δε μετράει στην πράξη στην αγορά εργασίας) δε μπορεί να βρει τίποτα εκτός από δουλειές που τις κάνουν και απόφοιτοι τει ή τεχνικοί!

αρκετά με τα ξενέρωτα περί αποκατάστασης. για να δεις τι περιλαμβάνει η σχολή σου συστήνω να διαβάσεις τον οδηγό σπουδών και το περιεχόμενο των μαθημάτων. αν και πάλι δε θα καταλάβεις ακριβώς, μια και πρόκειται για πράγματα που δεν κάνουμε στο σχολείο ή δεν έχουμε επαφή με αυτά στην καθημερινότητά μας. για την ακρίβεια έχουμε, αλλά μόνο με αυτά που φαίνονται, τα ωραία, όχι με το τι κρύβεται από πίσω. με αυτό δηλαδή που ασχολείται ένας μηχανικός.

εμείς γινόμαστε μηχανικοί ηλεκτρολόγοι, ηλεκτρονικοί, υπολογιστών, πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών.

η σχολή μπορεί να σου αρέσει, μπορεί και όχι.

έχει πολλά μαθηματικά. έχει κομπιουτερίστικα μαθήματα, αλλά όσοι μπήκαν γι' αυτά τους βγήκε η ψυχή με όλα τα άσχετα. μπορεί γι' αυτούς η πληροφορική ή η εφαρμοσμένη πληροφορική να ήταν καλύτερες επιλογές. επίσης είναι πολύ δύσκολη σχολή και η πλειοψηφία των φοιτητών ζορίζεται. διαβάστε για τις πανελλήνιες και μετά αράξτε, τους έλεγαν. αν ήταν σε άλλες σχολές, ίσως.

εργασία και σχολή σε 5-6 χρόνια είναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο.

αυτά από μένα, όπως είπε και ο nikolayev παραπάνω δε στα λέμε για να σε αποτρέψουμε, απλά για να είσαι πιο υποψιασμένος. έχεις ακόμα καιρό, όποτε χρειαστείς περισσότερες πληροφορίες τα ξαναλέμε  Smiley

It's alright
pap-x
Θαμώνας

View Profile
« Reply #23 on: December 07, 2008, 11:53:45 am »

Οk παιδιά ευχαριστώ για τις πληροφορίες, απλά έχω την εντύπωση ότι κάποια άτομα μπαίνουν στη σχολή γιατί θέλουν μόνο να αποκτήσουν το πτυχίο (όπως και ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον) και όχι γιατί τους ενδιαφέρει πραγματικά το αντικείμενο.. Γιατί ok και η ιατρική θέλει 6 χρόνια ξεσκίσματος αλλά αν θέλεις πραγματικά να γίνεις γιατρός δεν σε πειράζει...Δεν ξέρω, απλά αυτή είναι η γνώμη μου, μπορεί να κάνω και λάθος γιατί δεν έχω εμπειρία στη σχολή σας...
Δύο ακόμα ερωτήσεις...
Πόση βάση δίνετε στα PCs?? γιατί και στο Mαθηματικό κάνουν προγραμματισμό απλά δεν είναι στο επίκεντρο..Δηλαδή αν μπορούσατε να δώσετε μόνο 1 όνομα στη σχολη θα διαλέγατε το Ἡλεκτρολόγων Μηχανικών" ή "Μηχανικοί Υπολογιστών"??
Και κάτι ακόμα..Στο τελευταίο εξάμηνο (10ο) τι ακριβώς κάνετε?? Έχω ακούσει κάτι για διπλωματική εργασία...τι ακριβώς είναι αυτό?? Wink

"I still don’t have all the answers, but I’m beginning to ask the right questions..."
emmanuel
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

πλάκα με κανεις?

View Profile WWW
Απ: Επιλογή του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών
« Reply #24 on: December 07, 2008, 12:05:32 pm »

Quote from: pap-x on December 07, 2008, 11:53:45 am
Πόση βάση δίνετε στα PCs?? γιατί και στο Mαθηματικό κάνουν προγραμματισμό απλά δεν είναι στο επίκεντρο..Δηλαδή αν μπορούσατε να δώσετε μόνο 1 όνομα στη σχολη θα διαλέγατε το Ἡλεκτρολόγων Μηχανικών" ή "Μηχανικοί Υπολογιστών"??

Mε το νέο πρόγραμμα σπουδών που έχει εφαρμοστεί στη σχολή έχουν προστεθεί αρκετά μαθήματα όπου οι εργασίες γίνονται μέσω υπολογιστή (δε μιλαω μονο για καθαρο προγραμματισμο, μιλάω για εργασίες που χρησιμοποιούν προγραμματιστικά εργαλεία)
Παρ'όλα αυτά δεν μπορεις να την χαρακτηρισεις το ένα ή το αλλο,και αυτο ειναι το νόημα της διπλης ονομασιας,ότι περιλαμβάνει γενικές γνώσεις και για τα 2 κεντρικά αυτά αντικείμενα.

Quote from: pap-x on December 07, 2008, 11:53:45 am
Και κάτι ακόμα..Στο τελευταίο εξάμηνο (10ο) τι ακριβώς κάνετε?? Έχω ακούσει κάτι για διπλωματική εργασία...τι ακριβώς είναι αυτό?? Wink

αν και μπορείς να ψάξεις για περισσότερες πληροφορίες στο νετ, στο τελευταίο εξάμηνο εκπονείται μια "μεγάλη εργασια" ας το πω ετσι, όπου ο φοιτητής καλείται να ψάξει πηγές και να ανατρέξει σε νέα (συνήθως ή υποτίθεται ) επιτεύγματα ώστε να παράξει κι αυτός ένα μικρό κομμάτι αυτού που λέμε τεχνολογική εξέλιξη. Δημιουργείς δηλαδή κάτι νέο, ή ετσι υποτιθεται, μέσω μιας έρευνας/μελετης που θα κανεις.

tu/e
bouzias
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #25 on: December 07, 2008, 19:13:12 pm »

Λοιπόν φίλε μου,
μου θυμίζεις τον εαυτό μου όταν ήμουν στην ηλικία σου. Και εμένα μου άρεσαν τα μαθηματικά, η φυσική και οι υπολογιστές. Εσύ προσθέτεις και ότι θέλεις να τα δεις στην πράξη και όχι μόνο θεωρητικά. Νομίζω ότι αυτή η σχολή σου ταιριάζει. Προσωπικά είχα ψάξει και είχα βρει οδηγούς σπουδών από όλα τα τμήματα που με ενδιέφεραν ώστε να ξέρω με τι ασχολούνται περίπου. Τελικά διαβάζοντας τους τίτλους των μαθημάτων του ΤΗΜΜΥ πωρώθηκα οπότε έγινε και ο πρώτος μου στόχος. Νομίζω όμως ότι αν περνούσα και σε κάποια από τις άλλες επιλογές μου (μαθηματικό, φυσικό, πληροφορική, μηχανολόγος, κλπ) πάλι ευχαριστημένος θα ήμουν. Αλλά μέσα μου θα είχα κάποια αίσθηση ανευχαρίστητου επειδή δεν πραγματοποίησα αυτό που ήθελα πραγματικά.

Τώρα, έχοντας πάρει το δίπλωμά μου, έχοντας πάει στρατό και τελειώνοντας το πρώτο έτος του διδακτορικού μου, μπορώ να πω ότι δε μετάνοιωσα καθόλου για την επιλογή μου. Πιστεύω ότι για μένα άξιζε ο κόπος. Άξιζε όμως επειδή μου άρεσε (και συνεχίζει να μου αρέσει). Για μένα το πιο σημαντικό από όλα είναι αυτό. Δηλαδή να κάνεις αυτό που σου αρέσει, αυτό που έχεις μεράκι και σου ταιριάζει.

Τώρα όσον αφορά τη σχολή, γενικά έχουμε πολλά μαθηματικά και είναι η βάση της επιστήμης μας. Με τους υπολογιστές μπορούμε να ασχοληθούμε με δύο τρόπους: α) ως εργαλείο (δηλαδή θα μάθεις - αν δεν ξέρεις ήδη - να τους χρησιμοποιείς για να κάνεις τη δουλειά σου, β) ως αντικείμενο μελέτης. Γενικά το αντικείμενό μας είναι πολύ μα πάρα πολύ ευρύ και μέσα στη σχολή θα βρεις πολλά μα πάρα πολλά αντικείμενα με τα οποία μπορείς να ασχοληθείς παραπάνω (να εξειδικευθείς) αν το θέλεις και να χαράξεις τη δική σου πορεία. Μην περιμένεις τη σχολή να σε σπρώξει να ασχοληθείς παράπανω. Μέσα από τα μαθήματα θα πάρεις απλώς τα ερεθίσματα για τα αντικείμενα που υπάρχουν (εγώ μπήκα στη σχολή για να ασχοληθώ με αρχιτεκτονική υπολογιστών ή ρομποτική και κατέληξα να κάνω διδακτορικό στον υπολογιστικό ηλεκτρομαγνητισμό). Επίσης να ξέρεις ότι η σχολή μας είναι δύσκολη και έχει πολύ (και δύσκολο) διάβασμα. Γενικά θέλει ενασχόληση. Μπορείς όμως να τη βγάλεις στα 5 χρόνια αν είσαι συνεπής (κάτι που είναι σχετικό και εξαρτάται από τον άνθρωπο).

Όσον αφορά την επαγγελματική αποκατάσταση τα πράγματα πάλι είναι πολύ σχετικά. Δεν ξέρεις τι ευκαιρίες θα παρουσιαστούν μπροστά σου (κάτι που εξαρτάται από τυχαίες συγκυρίες όπως επίσης και από γνωστούς κ.ά.). Στον ιδιωτικό τομέα υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες. Προσωπικά βρήκα καναδυό καλές  δουλειές χωρίς να ψάξω και πολύ πολύ. Το δημόσιο είναι... δημόσιο. Γενικά όμως δύσκολα να βρεις καθαρή δουλειά μηχανικού. Νομίζω ότι δεν πρέπει να πάρεις την απόφαση με βάση την επαγγελματική αποκατάσταση μόνο ακριβώς επειδή δεν ξέρεις τι μπορεί να προκύψει στο μέλλον. Πάντως σίγουρα είμαστε σε πολύ καλύτερη μοίρα από τις περισσότερες σχολές όσον αφορά το θέμα αυτό.

«Αν οι ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα,
Οι καπετάνιοι σαν και σε δε θα φορούσαν στέμμα!»

"Ματρόζος" του Γεωργίου Στρατήγη
pap-x
Θαμώνας

View Profile
« Reply #26 on: December 07, 2008, 21:58:29 pm »

^^ Κατατοπιστικότατος!! Wink (Μπορεί να φταίει και το γεγονός ότι με βόλεψε η απάντηση Cheesy..)

Kaizer
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

Είμαι ηλεκτρολόγος, συμβαίνει κάτι;

View Profile
« Reply #27 on: December 07, 2008, 23:12:40 pm »

Η αντικειμενικη αληθεια ειναι οτι το πτυχιο μας μετραει... Περισσοτεροι εργοδοτες αποτι ισως θα μπορειται να φανταστειται μας θεωρουνε πολλα σκαλια παραπανω απο αποφοιτους φυσικου μαθηματικου η οτιδηποτε αλλου επειδη ειμαστε Μηχανικοι... Και μιλαω απο προσωπικη πειρα,οχι για να μιλαω...
  Φυσικα ολα ειναι σχετικα but you get the general idea φανταζομαι...
Megawatt
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

...upgrading...

View Profile
« Reply #28 on: December 08, 2008, 20:29:34 pm »

εγω φιλαρακι θα σε ελεγα να πας Πληροφορικη.
Επειδη εδω θα εισαι ολη μερα με το βιβλιο στο χερι και αυτο λες οτι δεν σαρεσει.

Πηρα τομεα ηλεκτρονικης και υπολογιστων και μπορω να σε διαβεβαιωσω οτι δεν θα βρεις αυτο που θες, εδω.

Για να μην ερθεις εδω λοιπόν και ανοιγεις τοπικ του στυλ: "Σκεφτομαι να παρατησω την σχολη", πανε εκει Smiley

ΥΓ: Εχω γνωστο που πηγε πληροφορικη και εβγαλε την σχολη σε 5 χρονια. Χαλαρα , χωρις διαβασμα καθημερινο και με καλους βαθμους. Και ασχολιοταν με προγραμματισμο πολύ απότι μου λεγε.

ΥΓ2: Αν ξαναγεννιόμουνα, πάλι ηλεκτρολογος θα γινόμουνα Smiley
« Last Edit: December 08, 2008, 20:33:12 pm by Megawatt » Logged

...........
pap-x
Θαμώνας

View Profile
« Reply #29 on: December 08, 2008, 23:44:19 pm »

Και να αφήσω τη Φυσική και τα Μαθηματικά που μου αρέσουν τόσο πολύ?? Και ένας φίλος μου που είναι στη σχολή της πληροφορικής όλη μέρα ταινίες βλέπει στο PC, μου λέει δεν μαθένουν τπτ το ιδιαίτερο..Εγώ θέλω κάτι που να ξεφεύγει απο την απλή πληροφορική..Θυμάμαι πριν 4 χρόνια που είχα γράψει στο PC μου το ECDL εκείνης της χρονιάς και ενώ δεν ήξερα καν τι μπορείς να κάνεις με το Access, έγραψα 75%!!..Δεν το λέω αυτό για να το παίξω κάποιος, απλά πιστεύω ότι απλή πληροφορική μπορεί να κάνει ο καθένας, δεν χρειάζεται να μπει σε κάποια σχολή για να γράψει π.χ. html....

Pages: 1 [2] 3 4 Go Up Print
Jump to: