• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 01:45:31 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 01:45:31 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by Nikos_313
[Today at 00:10:29]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426704
Total Topics: 31710
Online Today: 215
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 34
Guests: 174
Total: 208
el1
pdiamantis
m.renia
Mr Watson
ligditsa
Cersei Tsoulannister
melisste22
rafail zisiadis
thomasdt
alex_samaras_
Spyridon01101
Theislander
BlackBeard
spoun
kostas.de
evitzv
elischat
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
d0xa
evax
Stelios V.
KZerenidis
kmargaritis
George Hadjilyras
dimchin
Giannis Masterio
giorgosss03
ZontanosThrylos
Tsn
athena_apo
miltan8
marwt
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για αλλαγή του public name σας, επικοινωνήστε με έναν από τους Admins.
THMMY.gr > Forum > Μαθήματα Βασικού Κύκλου > 6o Εξάμηνο >  Υποχρεωτικά Μαθήματα > Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου ΙΙ (Moderators: Nikos_313, Tasos Bot) > [ΣΑΕ II] Παρατηρήσιμη κανονική και αντισταθμιστής=λάθος???
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 Go Down Print
Author Topic: [ΣΑΕ II] Παρατηρήσιμη κανονική και αντισταθμιστής=λάθος???  (Read 3666 times)
liago13
Θαμώνας

Είμαι ηλεκτρολόγος, καλά ξεμπερδέματα...

View Profile
[ΣΑΕ II] Παρατηρήσιμη κανονική και αντισταθμιστής=λάθος???
« on: August 22, 2008, 13:11:23 pm »

Καταλαβε κανεις τι λαθος κανανε πολλοι μαζι και εγω στη δευτερη ασκηση του Ιουνιου που ζητουσε το σχεδιασμο συστηματος κλειστου βρογχου? Κατι μας ειπε στο γραφειο του οτι οσοι πηραν απο το επιθυμητο πολυωνυμο την παρατηρησιμη κανονικη μορφη και προχωρησαν απο εκει τοτε ειναι λαθος και κοβοταν η ασκηση. Παρα πολλες ασκησεις ομως ειναι ετσι λυμενες απο το Σταμουλη, αλλα οχι ακριβως ιδιες περιπτωσεις.

Και κατεληξα στην εξης απορια που θελω να μου λυσετε. Οταν ο αντισταθμιστης σειρας εχει και αριθμητη, δηλαδη ειναι της μορφης π.χ. s+4/s+ρ τοτε δε μπορουμε να παρουμε τις εξισωσεις καταστασης απο την παρατηρισιμη κανονικη μορφη αλλα πρεπει να τις βγαλουμε απο τα διαγραματα.

Ενω οταν ο αντισταθμιστης σειρας δεν εχει αριθμητη και ειναι της μορφης 1/s+ρ τοτε μπορουμε απο το επιθυμητο πολυωνυμο να παρουμε την παρατηρησιμη κανονικη και απο εκει να προχωρησουμε.

Σωστα τα λεω ή οτι να ναι καταλαβα?

Αν δεν καταλαβατε την απορια μου πειτε μου να την διατυπωσω καλυτερα.
« Last Edit: September 08, 2008, 02:00:57 am by akis » Logged
samavasi
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
Re: Παρατηρήσιμη κανονική και αντισταθμιστής=λάθος???
« Reply #1 on: September 08, 2008, 01:35:13 am »

φιλε κ γω το ιδιο προβλημα ειχα,κ δεν καταλαβα τελικα πως θα πρεπει να λυθει η ασκηση για να θεωρηθει σωστη!υπαρχει κανεις να ανεβασει την λυση των θεματων ιουνιου?αν δινει μονο την αρχικη Hk και την επιθυμητη πώς πας στα διαγραμματα?δεν θα πρεπει να δινει την αρχικη Ηκ αναγκαστικα σε αθροισμα κλασματων που το καθενα εχει μονο 1 πολο,αλλιως πως ξεχωριζεις τις εξισωσεις καταστασης?
papajim
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: [ΣΑΕ II] Παρατηρήσιμη κανονική και αντισταθμιστής=λάθος???
« Reply #2 on: September 08, 2008, 13:12:49 pm »

Quote from: liago13 on August 22, 2008, 13:11:23 pm
Παρα πολλες ασκησεις ομως ειναι ετσι λυμενες απο το Σταμουλη, αλλα οχι ακριβως ιδιες περιπτωσεις.
Και κατεληξα στην εξης απορια που θελω να μου λυσετε. Οταν ο αντισταθμιστης σειρας εχει και αριθμητη, δηλαδη ειναι της μορφης π.χ. s+4/s+ρ τοτε δε μπορουμε να παρουμε τις εξισωσεις καταστασης απο την παρατηρισιμη κανονικη μορφη αλλα πρεπει να τις βγαλουμε απο τα διαγραματα.

Ενω οταν ο αντισταθμιστης σειρας δεν εχει αριθμητη και ειναι της μορφης 1/s+ρ τοτε μπορουμε απο το επιθυμητο πολυωνυμο να παρουμε την παρατηρησιμη κανονικη και απο εκει να προχωρησουμε.

Σωστα τα λεω ή οτι να ναι καταλαβα?
K εγώ στο ίδιο κατέληξα, εφόσον οι ασκήσεις που έλυσε ο Σταμούλης στην τάξη, παίρνοντας παρατηρισιμη μορφή, ήταν όλες με αντισταθμιστή όπου ομως δεν χρειαζόταν η προσθήκη μηδενικού. Αντίθετα οι ασκήσεις του βιβλίου που έχουν να κάνουν με προσθήκη μηδενικού λύνονται με διαγράμματα

edit: Μήπως έχει και μπορεί κανείς να ανεβάσει την άσκηση/ασκήσεις που έκανε ο Σταμούλης με 2-DOF;

Συγκρίνοντας τους γρήγορους γύρους των Prost, Piquet κλπ με αυτόν του Senna ήταν σαν να βλέπεις φωτογραφίες και μετά έναν πίνακα του Michelangelo
papajim
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #3 on: September 08, 2008, 13:17:51 pm »

Quote from: samavasi on September 08, 2008, 01:35:13 am
φιλε κ γω το ιδιο προβλημα ειχα,κ δεν καταλαβα τελικα πως θα πρεπει να λυθει η ασκηση για να θεωρηθει σωστη!υπαρχει κανεις να ανεβασει την λυση των θεματων ιουνιου?αν δινει μονο την αρχικη Hk και την επιθυμητη πώς πας στα διαγραμματα?δεν θα πρεπει να δινει την αρχικη Ηκ αναγκαστικα σε αθροισμα κλασματων που το καθενα εχει μονο 1 πολο,αλλιως πως ξεχωριζεις τις εξισωσεις καταστασης?
Μα αφού την αρχική τη δίνει, δεν έχεις πρόβλημα στο να πας κατ ευθείαν σε διάγραμμα προσομοιώσης για την επιθυμητή. Δες λίγο το παράδειγμα 14.2.1.1 σελ 220 και θα το πιάσεις.
« Last Edit: September 08, 2008, 13:21:19 pm by papajim » Logged

Συγκρίνοντας τους γρήγορους γύρους των Prost, Piquet κλπ με αυτόν του Senna ήταν σαν να βλέπεις φωτογραφίες και μετά έναν πίνακα του Michelangelo
liago13
Θαμώνας

View Profile
« Reply #4 on: September 09, 2008, 15:34:46 pm »

Και κατι ακομα για οποιον ξερει για τη συγκεκριμενη μορφη ασκησης, οταν λεει "να ειναι το κερδος αναδρασης απο την κατασταση του αντισταθμιστη μηδεν", εννοει στο τελος οταν βρουμε τις εξισωσεις με τα κ1, κ2 συναρτησει του ρ, βαζουμε το κ1=0 και υπολογιζουμε τα κ2 και ρ?

H ασκηση ειναι ιδια με το παραδειγμα του βιβλιου στη σελιδα 238, μονο που εχει επιπλεον απαιτησεις το σφαλμα θεσης μηδεν και το κερδος αναδρασης του αντισταθμιστη μηδεν.
« Last Edit: September 09, 2008, 15:38:14 pm by liago13 » Logged
papajim
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #5 on: September 09, 2008, 17:26:17 pm »

ναι

l0v3null
Θαμώνας

τι λεει θα παμε καμια....ΒΒΒβββόλτα?

View Profile
« Reply #6 on: September 09, 2008, 18:13:14 pm »

Οταν δινονται εξισωσεις καταστασεις  και ζητείται μια επιθυμητη Ηκ,μπορω να βρω απο τις συγκεκριμενες τη συναρτηση μεταφορας και στη συνεχεια να βρω την Ηκ μεσω διαγραμματος βαθμιδων ή ακομα περισσοτερο να βρω απο αυτη τη συν.μτφς την ελεγξιμη κανονικη μορφη και μετα να παρω SI-A+BK...?!?!

Κατι τετοιο κανει στις λυμενες στο Θ3 Σεπ.2003 στα λυμενα που εχει στα downloads.....Δε θα επρεπε εφοσον δινει συγκεκριμενη υλοποιηση, ΠΑΝΤΑ να χρησιμοποιεις διαγραμμα προσομοιωσης και να βρεις την Ηκ απο εκει?.....

Τhis is my reality and YOU are a guest!
liago13
Θαμώνας

View Profile
« Reply #7 on: September 09, 2008, 18:43:54 pm »

Quote from: l0v3null on September 09, 2008, 18:13:14 pm
Οταν δινονται εξισωσεις καταστασεις  και ζητείται μια επιθυμητη Ηκ,μπορω να βρω απο τις συγκεκριμενες τη συναρτηση μεταφορας και στη συνεχεια να βρω την Ηκ μεσω διαγραμματος βαθμιδων ή ακομα περισσοτερο να βρω απο αυτη τη συν.μτφς την ελεγξιμη κανονικη μορφη και μετα να παρω SI-A+BK...?!?!

Κατι τετοιο κανει στις λυμενες στο Θ3 Σεπ.2003 στα λυμενα που εχει στα downloads.....Δε θα επρεπε εφοσον δινει συγκεκριμενη υλοποιηση, ΠΑΝΤΑ να χρησιμοποιεις διαγραμμα προσομοιωσης και να βρεις την Ηκ απο εκει?.....

Αυτο ουσιαστικα συζητηαμε σε αυτο το θεμα, διαβασε τα post απ την αρχη.

Εγω εβγαλα το συμπερασμα:"Οταν ο αντισταθμιστης σειρας εχει και αριθμητη, δηλαδη ειναι της μορφης π.χ. s+4/s+ρ τοτε δε μπορουμε να παρουμε τις εξισωσεις καταστασης απο την παρατηρισιμη κανονικη μορφη αλλα πρεπει να τις βγαλουμε απο τα διαγραματα.

Ενω οταν ο αντισταθμιστης σειρας δεν εχει αριθμητη και ειναι της μορφης 1/s+ρ τοτε μπορουμε απο το επιθυμητο πολυωνυμο να παρουμε την παρατηρησιμη κανονικη και απο εκει να προχωρησουμε."
l0v3null
Θαμώνας

View Profile
« Reply #8 on: September 09, 2008, 18:51:14 pm »

Ασε την ελεγξιμη/παρατηρισιμη κανονικη μορφη,....οταν δινεται συναρτηση μεταφορας ηδη δε χρειαζεται να την παρεις κανεις διαγραμμα βαθμιδων και εισαι ωραιος....οταν δινεται ομως μια υλοποιηση,ητοι οι εξισ.καταστασεις, ασχετως μα το αν θα προσθεσεις μηδενικο πρεπει παντα να βγαλεις την Ηκ απο διαγραμμα προσομοιωσης?, ή μπορεις να βγαλεις τη συν.μτφς κι απο εκει να κανεις διαγραμμα βαθμιδων?....ή τελικα μπορεις να παρεις τη συν.μτφς και βαθμιδων στη συνεχεια εφοσον δεν υπαρχει προσθεση μηδενικου στον αντισταθμιστη οπως λετε?....

liago13
Θαμώνας

View Profile
« Reply #9 on: September 09, 2008, 19:13:52 pm »

Εσυ εννοεις για το πως βγαινει η συναρτηση μεταφορα απο τις εξισωσεις καταστασης. Εγω τη βγαζω απο τον τυπο Η=C(sI-A)B+E. Αν δινονται σε διαγραμμα τοτε απο εκει βγαζεις την συν.μεταφορας.
l0v3null
Θαμώνας

View Profile
« Reply #10 on: September 09, 2008, 19:29:26 pm »

Οχι δεν εννοω αυτο...λολ...αν εννοουσα αυτο καλυτερα να μη πηγαινα να γραψω αυριο...εννοω αν ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ πρεπει να χρησιμοποιησω διαγραμμα προσομοιωσης σε περιπτωση που μου δινονται εξισ.καταστασεις ή μπορω να το κανω και με τη συν.μτφς και μετα να βγαλω το Ηκ με το διαγραμμα βαθμιδων....

liago13
Θαμώνας

View Profile
« Reply #11 on: September 09, 2008, 19:55:48 pm »

Sorry εγω δεν καταλαβα καλα και δεν τα εχω ξεκαθαρισει και στο μυαλο μου!

Διαγραμμα χρειαζεται σχεδον παντα, και η συν.μεταφορας παντα, αλλα και παλι δεν εχω καταλαβει τι ρωτας,sorry.

Αν θες δωσε καποιο παραδειγμα.
Am@NiTa
Θαμώνας

View Profile
« Reply #12 on: September 09, 2008, 20:05:37 pm »

Αυτο που καταλαβα εγω ειναι πως αμα σου δινει απλα τη συναρτηση μεταφορας(χωρις προσθηκη μηδενικου) μπορεις να παρεις την ελεγξιμη κανονικη μορφη και απο κει με οποιο τροπο θες να βρεις τα κ.Αλλα εχω την εντυπωση οτι απο τη στιγμη που σου δινει εξισωσεις καταστασεις,θελει να το υλοποιησεις με αυτον τον συγκεκριμενο τροπο(ειναι συγκεκριμενη υλοποιηση).Αρα θα παρεις διαγραμμα προσομοιωσης.Απ'οτι εχω δει στις λυμενες ασκησεις,διαγραμμα βαθμιδων παιρνει μοναχα οταν κανει σκετο ΓΑΚ.Και κατι ακομα προσεξα οτι (εκτος βεβαια οταν εχουμε προσθεση μηδενικου) στη συναρτηση μεταφορας υπαρχει περιπτωση να βγουν μιγαδικοι πολοι,αυτο πως θα το παραστησεις; ισως και γι'αυτο να μην παιρνει διαγραμμα βαθμιδων και λυνει με διαγραμμα προσομοιωσης

!!!Go out, create thunder, and stand right under!!!
Am@NiTa
Θαμώνας

View Profile
« Reply #13 on: September 09, 2008, 20:17:08 pm »

Και οσον αφορα το 2ο θεμα,την πατησα και γω ετσι.Αν και οταν ρωτησαμε τον Σταμουλη ειπε οτι θα μπορουσαμε να την λυσουμε παιρνοντας πινακα κανονικης μορφης,απλα θα μπερδευομασταν.Τωρα γιατι και πως δεν ξερω.Σιγουρα επαιζε ρολο το οτι ειχαμε προσθηκη μηδενικου ( αν θυμαμαι καλα)

!!!Go out, create thunder, and stand right under!!!
liago13
Θαμώνας

View Profile
« Reply #14 on: September 09, 2008, 20:46:27 pm »

Γενικα το θεμα για να μην τα μπερδευουμε ειναι να μη χρησιμοποιησουμε καθολου και πουθενα τον τροπο με την παρατηρησιμη κανονικη μορφη γιατι μαλλον θα καταληξουμε σε λαθος.

Και εχω τις αμφιβολιες μου για το κατα ποσο σωστες ειναι οι λυσεις του 2003 που εχει στα downloads για το θεμα 3 τους.
Pages: [1] 2 Go Up Print
Jump to: