• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 20:50:02 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 20:50:02 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426676
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 73
Guests: 98
Total: 171
ioannisfa
vasilikitsatsi
ntinara
Rizotto
manos_diakakis
theodoradr
PurpleWitch
fischer03
Tsikalis
Εύα
George_RT
jim_sklab
Tsomp
freskoulhs
Reidemption
nikos123321
EiriniGeo
kzmekos
immo
mixkats
fafafa
Athinaaz
ekyriakos
Giannis_Kako
Mr Z
tasos gourd
elias_farhood
Geoth
Zaxarenia
mimaki
Tasaras
Maria Golia
tzortzis
pdiamantis
kpapama
george14
A-TheITGuy
Christina07
gkg
coyg
parzival
JoHn!
Konstantina Karamani
andrkott
ggalamat
nick_slendy
PrepeiNaDiavasw
Ampajohn
mkakale
NickSpan
Papadopoulosthanos
vmanousi
Giopan
smoul
Captain
Ioakeim Zisis
vaggelis.ntokas
abiki
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
sterlouk
Saint_GR
Leou
pave
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για οποιοδήποτε πρόβλημα με register/login, στείλτε email στο contact@thmmy.gr.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Κινητοποιήσεις - Πρωτοβουλίες Φοιτητών > Κατάληψη (Moderator: Starki) > Μέσος Χρόνος αποφοίτησης και Καταλήψεις
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 3 [4] Go Down Print
Author Topic: Μέσος Χρόνος αποφοίτησης και Καταλήψεις  (Read 7800 times)
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
Re: Μέσος Χρόνος αποφοίτησης και Καταλήψεις
« Reply #45 on: September 21, 2008, 15:54:48 pm »

Καλα στο οτι δυσκολεψε το Γενικό Τμημα μαλλον πρέπει να κατηγορήσουμε το Λυκειο και οχι τις καταλήψεις...

Δηλαδη αμα βαζανε γελοια θεματα και ολοι πέρναμε 9αρια θα ταν γαματη η εκπαιδευση και δε θα μίλαγε κανείς (προφανώς δε θα μιλαγε κανεις...) ? Ηλεκτρολόγοι είμαστε, οχι Παιδαγωγικό, η σχολή ειναι εκ των πραγματων δυσκολη.

λήθη
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #46 on: September 21, 2008, 16:00:54 pm »

Quote from: Furious Angel on September 21, 2008, 15:42:15 pm
Έλα, άδικο δεν έχει. Εγώ π.χ. βγήκα εντελώς εκτός ρυθμού, έχασα τον οίστρο μου στο διάβασμα και έκανα όχι 1 αλλά 3 εξεταστικές για να ξαναμπώ στο πνεύμα.. Χώρια δηλαδή ότι για μένα δε λέει τίποτα το πόσες φορές θα δώσω ένα μάθημα, θέλω 3 διακριτές εξεταστικές περιόδους για να μπορέσω να περάσω π.χ. 12 μαθήματα και μου είναι αδύνατον να το κάνω σε μία.

Τώρα μπορεί να φταίω εγώ, αλλά έτσι είμαι, και οι καταλήψεις σε αυτόν τον τομέα μου κόστισαν αφού θα έπαιρνα πτυχίο 1 χρόνο νωρίτερα (δλδ πιθανώς θα είχα ήδη πτυχίο). Και δεν είναι λίγα τα παιδιά που έχουν τα ίδια συμπτώματα. Από κει και πέρα, εγώ κέρδισα με άλλους τρόπους μέσα στις καταλήψεις, αν κάποιος δε το έκανε, τότε προφανώς μιλάμε για χαμένο χρόνο.

All in all, αν ξαναγυρνούσα το χρόνο πίσω, θα έκανα τις ίδιες επιλογές αλλά θα πάλευα περισσότερο αυτά τα οποία πίστευα όπως τις πιο στοχευμένες καταλήψεις, μόνο όταν είναι μαζικοποιημένες και σε πιο ευέλικτα χρονικά πλαίσια.

Ρε γιαννη αλλου εστιαζω.!

Πες ο,τι θες, αλλα τουλαχιστον στηριξε το.

Κλασικη περιπτωση hit and..σχεδον run..

Τα επιχειρηματα ειναι αυτα που μετρανε, αλλιως τις κλανιες, ευχαριστω αλλα δε θα τις παρω..

a_

235
Krono
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Καληνύχτα ΤΗΜΜΥ!

View Profile
« Reply #47 on: September 21, 2008, 16:10:51 pm »

Quote from: Greg.. on September 21, 2008, 15:50:37 pm
Βρήκες εξιλαστηριο θυμα τις καταληψεις αλλά δεν κάνεις νύξη για το πόσο δυσκόλεψε η σχολή, τα μαθηματα και οι εξεταστικές και γιατί γίνεται αυτό.. Ποιος σου είπε ότι οι σπουδες, η δουλεια σου και η ζωή σου θα έχουν πάντα την εξασφαλισμένη ρουτίνα τους? Κάποιοι αγωνίζονται, συνελθε.. Ή κανε κάτι, γίνε παρακρατικός ή κάτι τέτοιο, αλλά μη γκρινιάζεις...

Αλήθεια, απόρια το έχω! Γιατί δυσκόλεψε η σχολή τόσο πολύ! Αλήθεια τώρα, έχεις εξήγηση για αυτό;

Ουδέν Σχόλιον!
anonymous-root
Veteran
Καταστραμμένος

What do you want to troll today?

View Profile
« Reply #48 on: September 21, 2008, 16:12:37 pm »

Και εμένα με πήγε πίσω η σχολή 1 χρόνο. Είχα χάσει τομέα και μετά ήρθαν οι καταλήψεις. Στην περσινή εξεταστική (πρόταση Τσιμπούκη) δεν είχα περάσει σχεδόν τπτ. Έλεγα ότι στη χρονιά που έχασα τομέα θα περάσω όλα τα χρωστούμενα να φύγουν. Αμ δε. αυτό εκ του αποτελέσματος.

Στήριζα όμως την κατάληψη μέχρι τη στιγμή που είδα ότι δεν πάει άλλο, ότι δεν ιδρώνει το αυτι κανενός.
Στήριξα κατάληψη, εκ του αποτελέσματος υπέστησα τις συνέπειες (ουσιαστικά χάσιμο ενός χρόνου περίπου) αλλά δε γκρινιαζω. Κοιτάω μπροστά και ξαναβρίσκω το ρυθμό μου ( ο οποίος εξακολουθεί να είναι πολύ χαλαρός Tongue )

Το θέμα είναι όταν κάνεις μια ενέργεια, να δεις μέχρι που σε "παίρνει" να την κάνεις.
Όταν βλέπαμε πως η κατάληψη δε βοηθάει, δεν έχει συμμετοχή, δεν δεν έπρεπε να σταματήσουμε (μετά το φεβρουάριο-μάρτιο). Και να σταματήσουμε εμείς που αρχίσαμε:
όπως είχε πει ο Χατζηαθανασίου, εαν θυμάμαι καλά, η κατάληψη πρέπει να σταματήσει από τα παιδιά που την αρχίσανε, αλλιώς θα έιναι ήττα.
Αν' αυτού συνεχίσαμε μέχρι εσχάτων με τις επακόλουθες συνέπειες.

Ακόμα και στη διεκδίκηση των εξεταστικών, δεν πήγαμε με λίγη αδιαλλαξία, αλλά τα θέλαμε όλα. φυσικό επακόλουθο αυτό που έγινε.

Καλώς ή κακώς η κατάληψη πήγε μερικούς πίσω. Ισχύει. Άλλους τους πήγε πίσω αλλά κάτι κερδίσανε μέσα από αυτή. Ισχύει και αυτό.
Όσοι μπορέσανε να κερδίσουνε κάνανε καλά.

Από κει και πέρα, το να συνεχίζει η γκρίνια 1 χρόνο μετά (και μάλλον επ' αόριστον από ότι βλέπω) δεν ωφελεί.
Κοιτάξτε μπροστά και συνεχίστε. Λες και δε θα βρείτε εμπόδια στο μέλλον που θα σας κρατήσουν πίσω (αυτό για τους "γκρινιάρηδες" )

Ας εκμεταλλευτούμε την εμπειρία και την επόμενη φορά* να είμαστε πιο προετοιμασμένοι.

*μιλώντας γενικά για εμπόδια, όχι απαραίτητα για καταλήψεις κτλ.
Ex_Mechanus
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #49 on: September 21, 2008, 16:26:13 pm »

Quote from: #KronokiD# on September 21, 2008, 15:43:35 pm
Έχω βαρεθεί να αποδεικνλυω ότι δεν ειμαι ελέφαντας σε αυτό το φόρουμ. Δεν θα μπω καν στον κόπο να απαντήσω.

You ARE entitiled to my opinion,

το ξεχαρβαλώνω γιατί συμφωνούμε στο ότι δεν βγάζει πουθενά, και οι 2 μας ήμασταν στην απ' έξω, αλλά δεν δείχνεις να θες να μάθεις τι έγινε στην από μέσα, άρα εξ΄ορισμού δεν είσαι σε θέση να κρίνεις το κατά πόσο έβλαψε ή πήγε "πίσω" αυτούς που συμμετείχαν. Αυτοί που δεν συμμετείχαν, όπως και θα έπρεπε να συμβαίνει σε κάθε άλλη πτυχή της ζωής τους, χαίρω πολύ, βλάφθηκαν, κάτι μας είπες. Νο pain, no gain.

Quote from: Karaμazoβ on September 21, 2008, 15:49:32 pm
Νομίζω οτι ειναι καλό να ξαναδιαβαστούν αυτά που έγραψε ο ngine13...

Ναι τα είχα διαβάσει και το ξαναδιάβασα, κατανοητός ο τρόπος προσέγγισης για να πάρουμε αυτά που θέλουμε, αλλά δεν καταλαβαίνω με πιο τρόπο απαντάει σε αυτό που ρώτησα εγώ.

Κάναν ή δεν κάναν απεργία παράλληλα με εμάς? Οι ίδιοι δεν είχαν διεκδικήσεις και αγωνίστηκαν γι' αυτές? Εμείς πρέπει να είμαστε σε θέση να δεχθούμε τις επιπτώσεις, αυτοί που δεν προκείται να δεχθούν επιπτώσεις, γιατί δεν μας βοήθησαν? Είχαμε καμία όρεξη να κάνουμε εμείς μάθημα μες τον καύσωνα? Το ίδιο επίπονο δεν θα ήταν και για μας? Τα περί λανθασμένης προσέγγισης δεν είμαι σε θέση να τα ξέρω, σκέφτομαι και εκφράζομαι σε αυτό εδώ το σημείο πιο στοιχειωδώς.

Οι παραπάνω απορίες είναι εύλογες και εκφράζονται με επιφύλαξη, παρακαλώ αν είναι να απαντήσετε, απαντήστε, μην quotάρετε τρίτους θεωρώντας ότι ντε και καλά ξέρουμε τα συμβάντα στην πλήρη έκταση τους.

Quote from: Furious Angel on September 21, 2008, 15:42:15 pm
Έλα, άδικο δεν έχει. Εγώ π.χ. βγήκα εντελώς εκτός ρυθμού, έχασα τον οίστρο μου στο διάβασμα και έκανα όχι 1 αλλά 3 εξεταστικές για να ξαναμπώ στο πνεύμα.. Χώρια δηλαδή ότι για μένα δε λέει τίποτα το πόσες φορές θα δώσω ένα μάθημα, θέλω 3 διακριτές εξεταστικές περιόδους για να μπορέσω να περάσω π.χ. 12 μαθήματα και μου είναι αδύνατον να το κάνω σε μία.

Τώρα μπορεί να φταίω εγώ, αλλά έτσι είμαι, και οι καταλήψεις σε αυτόν τον τομέα μου κόστισαν αφού θα έπαιρνα πτυχίο 1 χρόνο νωρίτερα (δλδ πιθανώς θα είχα ήδη πτυχίο). Και δεν είναι λίγα τα παιδιά που έχουν τα ίδια συμπτώματα. Από κει και πέρα, εγώ κέρδισα με άλλους τρόπους μέσα στις καταλήψεις, αν κάποιος δε το έκανε, τότε προφανώς μιλάμε για χαμένο χρόνο.

All in all, αν ξαναγυρνούσα το χρόνο πίσω, θα έκανα τις ίδιες επιλογές αλλά θα πάλευα περισσότερο αυτά τα οποία πίστευα όπως τις πιο στοχευμένες καταλήψεις, μόνο όταν είναι μαζικοποιημένες και σε πιο ευέλικτα χρονικά πλαίσια.

Γιάννη, σε όλους κόστισαν, δεν ανακαλύψαμε ξαφνικά την Αμερική. Απλά αυτά που κέρδισαν (σαν άνθρωποι) εξωθούν αυτά που πιθανώς έχασαν (σαν επιστήμονες) στην ανυπαρξία. Εγώ δεν κέρδισα σχεδόν τίποτα (όπως είπα δεν συμμετείχα), θα μου ήταν πολύ ευκολο να γκρινιάζω σαν μαλάκας και σαν απροβλημάτιστος που ξεβολεύτηκα, και να κατηγορώ άλλα αντί άλλων. Ψάχνουμε για εξιλαστήρια θύματα ενώ δεν ξέρουμε καλά καλά τι είναι λάθος σε εμάς τους ίδιους.

pay close attention
Greg..
Θαμώνας

Λευτεριά..

View Profile
« Reply #50 on: September 21, 2008, 19:10:06 pm »

Quote from: #KronokiD# on September 21, 2008, 16:10:51 pm
Quote from: Greg.. on September 21, 2008, 15:50:37 pm
Βρήκες εξιλαστηριο θυμα τις καταληψεις αλλά δεν κάνεις νύξη για το πόσο δυσκόλεψε η σχολή, τα μαθηματα και οι εξεταστικές και γιατί γίνεται αυτό.. Ποιος σου είπε ότι οι σπουδες, η δουλεια σου και η ζωή σου θα έχουν πάντα την εξασφαλισμένη ρουτίνα τους? Κάποιοι αγωνίζονται, συνελθε.. Ή κανε κάτι, γίνε παρακρατικός ή κάτι τέτοιο, αλλά μη γκρινιάζεις...

Αλήθεια, απόρια το έχω! Γιατί δυσκόλεψε η σχολή τόσο πολύ! Αλήθεια τώρα, έχεις εξήγηση για αυτό;

Μπορώ να σκεφτώ διάφορους λόγους για τους οποιους αυξηθηκαν τα μαθηματα, κατέβηκαν από τομείς άλλα κλπ, αλλά αν εστιάσουμε και στην αντιμετώπιση των φοιτητών από τους καθηγητές και το αντίστροφο καταλαβαίνεις ότι κάτι αρχίζει και αλλάζει προς την κατεύθυνση μιας εκπαίδευσης που θελει τους φοιτητές αυτοματοποιημένα ρομποτάκια στα πρότυπα της αγοράς εργασίας, έτσι δηλαδη όπως σε θέλουν εκεί.. Αν προσθέσεις και το μεγάλο κόμπλεξ αυτής της σχολής γαμησε τα.. Το θεμα είναι τι κάνουμε γι αυτό.. Τέσπα αναφορικά το βάζω για να δούμε λίγο και κάποιες αλλαγές που εχουν γίνει για τις οποίες δε φταίει καμιά κατάληψη, που λογικό είναι να έχει κόστη που εγώ πιστεύω αξίζει να πληρώσεις.. Και ανφέρομαι σε αυτούς που αγωνιστηκαν γιατί στον υπολοιπο κόσμο είχαν ελάχιστο αντίκτυπο.. Όχι τόσο δηλαδή όσο η εκδικητικότητα καθηγητών σε συνεργασία με παρατάξεις, η αδιαφορία για την εξασφάλιση των εξεταστικών κλπ... Η κουβέντα έχει γίνει πολλές φορες..

Εγώ αυτό που ήθελα να πώ ουσιαστικά ειναι ότι λογικές τυπου: "εγώ δε συμμετέχω σ'αυτην τη διαμάχη, δε με ενδιαφέρει, θελω να διαβάσω τα μαθηματα μου και ας περνάνε αντιεκπαιδευτικά μετρα, θέλω να πάω στη δουλεία μου και ας μας κλέβουνε" είναι λογικές που ήδη σε κάνουνε συμμετοχο στον "πόλεμο" γιατί είναι το κυριοτερο όπλο τους.. Οπότε έχεις διαλέξει στρατόπεδο και πρέπει να δεχτείς ή να αντιμετωπίσεις τις συνεπειες.. Μου φαίνεται δηλαδή αστείο όταν κάποιοι λένε αγωνιστείτε αλλά όχι εις βάρος αυτων που θέλουν να διαβάσουν γιατί απλά δεν υπάρχει αυτό, κατάλαβες.. Τζάμπα γκρίνια είναι αφού η αδιαφορία και ο συμβιβασμός είναι το πρόταγμα τους.. Και μαλιστα παιδιαστικη γκρίνια.. "What's the matter with you! Act like a man!" που λέει και ο νονος..
pmousoul
Guest
« Reply #51 on: September 21, 2008, 19:53:15 pm »

Εξεταστική είναι βρε παίδες.. μας βγαίνει η γκρίνια πιο φυσική, πώς να το κάνουμε..

Ας μην κάνουμε το λάθος να προχωράμε μπροστά κοιτάζοντας ταυτόχρονα προς τα πίσω, γιατί θα ξαναφάμε τα μούτρα μας! Grin

Άντε καλή συνέχεια και καλό διάβασμα σε όλους μας. Smiley
Ex_Mechanus
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #52 on: September 23, 2008, 17:02:21 pm »

Quote from: ngine13 on September 21, 2008, 19:53:15 pm
Άντε καλή συνέχεια και καλό διάβασμα σε όλους μας. Smiley

Και καλό τέλος να λέμε, κουραστήκαμε μερικοί μερικοί.

pay close attention
Pages: 1 2 3 [4] Go Up Print
Jump to: